HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 21:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Marijan Knezović
PostPostano: 16 srp 2016, 18:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2011, 20:26
Postovi: 1431
Svojedobno je ponešto pisao i na ovom forumu. Trenutno studira u Zagrebu. Sve se više pojavljuje u medijima. Gostovao je zajedno s Vukojom na HRT-u, Našoj TV, za Prvi.tv, nedavno je bio u Ljudovanju na RTRS-u. Piše za poskok.info, a još uvijek objavljuje i tekstove na svom blogu Kneževina slobode na kojem o sebi kaže:

Citat:
Skriboman. Hercegovac. Društveni aktivist, član Civitasa, Pauka, MPLA i drugih organizacija i udruga. Nije pjesnik, ali piše pjesme. Suradnik nekoliko portala u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Dobitnik nekoliko literalnih nagrada. Mrzitelj nepravde – politički aktivist. Obožavatelj umjetnosti, od filma i kazališta do književnosti i glazbe. Ideološki opredjeljeni neokonzervativac. Agitor slobode. Vodi se Mannovom uzrečicom kako ideje ne mogu opstati ako se svakoga dana ne borimo za njih.
https://marijanknezovic.com/o-autoru/

Nakon što je u Sarajevu zajedno s ostalim Hrvatima i Srbima koji su prisutvovali istupio s nekakve radionice / tečaja na kojoj se promovirao unitarizam, a koja se održavala pod pokroviteljstvom nekih ambasada, odbijena mu je turistička viza za SAD. Trebao je ići usavršavati engleski mjesec-dva jer je upisao studij na engleskom.

Imam osjećaj da će u vremenu koje dolazi biti još istaknutiji. Pa stoga otvorimo temu na vrijeme.

Za početak, evo nekoliko linkova na tekstove s poskoka i snimke gostovanja po televizijama:

- Zbirka kolumni na poskoku










_________________
The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.

Mises


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 16 srp 2016, 18:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Što mu je pisalo na odbijenici ?

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 16 srp 2016, 18:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27110
"Mali" je mega talent.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 16 srp 2016, 18:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2011, 20:26
Postovi: 1431
He izdaju ti odbijenicu, bar mislim.

_________________
The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.

Mises


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 18 srp 2016, 15:20 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23208
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Pod kojim imenom je bio na forumu?

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 18 srp 2016, 22:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2016, 15:19
Postovi: 285
lider30 je napisao/la:
Pod kojim imenom je bio na forumu?


Začinjavac

_________________
Ori svoju njivu najbolje što možeš!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 08 ruj 2016, 15:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
Citat:
Mate, dva smiješna Bosanca i jedni izbori za Hrvatski sabor

U knjižaru u Širokom Brijegu ulazi čovjek u odjelu, stasit i ponosan te pozdravlja: „Dobar dan gospođo, ja sam Mate i dolazim iz Njemačke na godišnji.“ „I, što trebate?,“ – upita ga prodavačica, na što on uzvraća kako mu trebaju knjige za novu kuću. Kakve knjige želite, nastavlja ona i krene mu nabrajati nove naslove ističući mu i djela nagrađena Nobelom. Zbunjeno je gleda i odgovara: „Ma ne to, treba mi za policu, neke tvrde tamnije korice da idu uz mahagoniju, polica je metar dvajest puta četerest.“

_______________piše: Marijan Knezović

Siguran sam kako smo svi nekada čuli sličnu poluanegdotu. Ona svjedoči jednoj od nekoliko društveno neupitnih istina, onoj kako svi pokušavaju biti veća gospoda nego uistinu jesu. Tako je i nesretni Mate, u svojim očima Mate iz Njemačke, zapao u malograđanski obrazac pa neskromno pred knjižničarkom oslikao svoj odnos prema literaturi. Za njega je ona dekor, svojevrsni materijal za ispunjavanje polica i uređenje doma plaćenog eurima ili već zaboravljenim markama. Za nesretnu knjižničarku ona je izvor prihoda, možebitna svetost i nešto čemu je posvetila život. No, za njegove goste koji će ponizno kročiti u njegov velebni dom knjige će možda poslužiti i kao objašnjenje njegove bajne njemačke priče. Pomislit će kako je Mate intelektualac, čovjek koji je pametniji od njih, persona koja uživa u svjetskim klasicima i tako jača svoje znanje sve dok ne pokori Njemačku. Ono što neće znati je da Mate na literaturu gleda kao na žicu ili tkaninu, nešto što se kupuje i plaća po metru. Uostalom, zar na kraju dojam i nije ono što se računa?

Dva bosanska političara tako su ovih dana postali dvije viralne pojave. Jedan, predstavnik Građanske demokratske stranke (GDS) nasmijao je javnost svojim flegmatičnim pristupom politici. On tvrdi kako birači trebaju glasati „ovo za preokret.“ Nakon pitanja novinara za konkretne mjere, on kaže kako „će se oni aktivirat najviše, što se tiče toga, oko toga, da ne bude, ovih stvari kao dosad, šta ja znam, ne znam sad konkretno…“ Dok je izgovarao javnosti smiješne i neartikulirane rečenice, trudio se slagati i jako ozbiljnu facu kako bi sve izgledalo politički dramatično i važno. Govorio je, iako besmisleno, poprilično samouvjereno i vjerojatno je i sam bio zadovoljan nakon intervjua. Iako je naišao na veliko negodovanje javnosti, razne podsmjehe, pitam se po čemu je drugačiji od barem polovice građana BiH? Savršeno je utjelovio prosječnog i dežurnog moralizatora koji govori kako treba sve popraviti, a ne predlaže kako to učiniti. Utjelovio je one kojima su krivi svi za sve, a i sami oni ne znaju kad, gdje, zašto i kako bi se nešto moglo popraviti. Utjelovio je i političare koji govore nekoliko minuta, a ne kažu ništa. Zaključujem stoga da predstavnik GDS-a nije nikakva nova pojava u društvu već poprilično vjeran relikt tog društva. Po čemu je on različit od visokog predstavnika Valentina Inzka koji ima umijeće govoriti cijelu emisiju bez da kaže išta? Različit je samo po tomu što se Inzku nitko ne smije, a njemu je. Jer, Inzka se poštuje, a njega ne. Još ne znamo zašto je tomu tako.

Drugi politički mag koji je zaslužio viralnu slavu je kandidat za načelnika općine Teslić, Konstantin Savić. On je utjelovio one koji su apsolutno drugačiji od gore spomenutih, one koji za sve imaju rješenje, sve mogu popraviti i smatraju kako nam treba totalna čistka općinske administracije. Cijelo vrijeme tako Savić ističe kako treba davati poticaje sportu, obrazovanju i tko zna čemu već ne. Tvrdi kako će on platiti račune za sve ruksake koje đaci kupe kao i za ostale potrepštine. Savić možda ima zlatne poluge koje nije prijavio u imovinsku karticu pa će njihovom prodajom doći do silnog novca. Vidno euforičan, ističe kako će biti kandidat za nezavisnog kandidata, što je zanimljiva konstrukcija, ali i kako će se boriti za ljudska prava ljudi, valjda kako netko ne bi pomislio da će se boriti za ljudska prava kukaca ili biljki. Iskrenost i dobronamjernost mladog pravnika s položenim pravosudnim ispitom nije upitna, ali je upitna njegova percepcija vlasti. Naime, on obećava stvari koje bi poprilično teško ispunio i Barack Obama ili naš papa Franjo. Tako on savršeno oslikava drugu kategoriju ljudi, one koji bi preko noći sve promijenili i osigurali nam život u zemlji meda i mlijeka. No, pitam se zašto je njegovo obraćanje postalo toliko smiješno i popularno? Član predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, obećavao je svojevremeno 100 000 radnih mjesta. Ako predsjednik države obećava neostvarive stvari, što očekivati od kandidata za načelnika općine Teslić? Pa i hrvatski HDZ u jeku kampanje obećava 180 000 radnih mjesta, a SDP 145 000. Po čemu je njihov cilj lakše ostvariv od cilja mladog Savića? Smijeh, dakle, zaslužuju i oni, pa i u većoj mjeri nego on.

U nedjelju se održavaju parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj. Tri zastupnika pripast će i onima koji ne žive u RH. Na listama za tzv. dijasporu možemo vidjeti mnoge GDS-ovce i Saviće. Jedni su flegmatični, a drugi fanatični. Trećih nema. Kampanje se vode, čelni ljudi se ne pojavljuju na već dogovorenim TV sučeljavanjima. Ironično, zar ne? Oni koji huče o tome kako Hrvati nemaju dovoljno medijskog prostora u isto vrijeme ne dolaze na sučeljavanja na koja pristanu? Žarko ga želim, ali pitam se zašto se trebamo boriti za javni RTV kanal na hrvatskom jeziku ako ćemo na njemu gledati samo reklame, a oni koji se za njega bore ni na njega neće dolaziti ili će slati zamjene? Notorno. Notorno je i da se pojedini kandidati za sabor ograđuju od Herceg Bosne ili eventualnog trećeg entiteta. Sad ustaju u tobožnju borbu za prava Hrvata, a još jučer su radili protiv demokratski iskazane volje hrvatskog naroda zbog fotelje, putnih troškova, sarajevske mirovine i velikobošnjačkog aplauza u SDP-ovim prostorijama. “Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda,” tvrdio je Matoš. Slična se misao javlja svim iole upućenim biračima dok gledaju pojedine liste. Ne nađe štrika, ali nađe lista, dragi Matoše.

Obećanja se kroje i glasovi se prikupljaju. Nijedan kandidat i nijedna lista nije javnosti predočila konkretne korake. Svi tvrde kako će „popraviti položaj hrvatskog naroda u BiH“ ali nitko ne kaže kako. Nitko nije rekao kako će s nekim klubom u parlamentarnu proceduru uputiti određeni prijedlog. Nitko nije rekao kako će inzistirati na većem izdvajanju sredstava za dijasporu ili na koji način će to učiniti. Nitko nije rekao kako će u inzistirati na tom da se kroz kurikularnu reformu mladi u srednjim školama u Hrvatskoj upoznaju s BiH i problemima na koje im nailazi pola milijuna sugrađana. Kampanja se tako pretvorila u borbu za imaginarnu lustraciju, koja bi svakako bila vrijedna, ali je nejasno odakle Saboru jurisdikcija da lustrira nešto ili nekoga u BiH. A BiH je, ako su zaboravili, ono što bi trebao biti primarni interes većine koja glasa za Sabor u XI. izbornoj jedinici. Gotovo da se i ne može razlikovati kampanju pojedinaca u I. i XI. izbornoj jedinici, što je uistinu čudno. Već po tko zna koji put hrvatski državljani izvan RH su nasjeli na priču koja ne bi trebala biti njihov prioritet. Već po tko zna koji put javnost nije zatražila jasne, konretne i izvedive programe i mjere. Već po tko zna poji put dokazujemo kako nismo dorasli demokraciji. I onda, kao kruna svega toga, dolazi naš smijeh GDS-ovcu i mladom Saviću. Pitam se, po čemu smo drugačiji?


Poskok


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 06 lis 2016, 19:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 stu 2016, 15:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 ruj 2016, 18:10
Postovi: 1624


http://poskok.info/wp/video-marijan-kne ... nica-nema/

KNEZOVIĆ: Hrvatima su u BiH odrubljivali glave, a
optužnica još nema. To je taj nezavisni rad Tužiteljstva BIH…


Kolumnist našeg portala Marijan Knezović gostovao je danas u
programu regionalne N1 televizije kod Ilije Jandrića na temu
privedenih časnika HVO-a u Orašju. Istaknuo je kako je
uhićenje časnika isključivo politički motivirano te kako su to
heroji koji su branili hrvatske krajeve u Posavini gdje su Hrvati
etnički očišćeni. Naveo je i kako ovo nije srpsko – hrvatski
sukob već je u cijelu priču upletena i bošnjačka strana jer oni
kontroliraju Državno tužiteljstvo BiH.

Zapitao se kako bi bilo da su nakon završetka Drugog
svjetskog rata u Njemačkoj podignute optužnice protiv Židova
nad kojima je izvršen holokaust. Kazao je kako je ovo slična
situacija jer se žrtve optužuje dok zločinci slobodni šetaju,
navodeći primjere zločina u Doljanima, Trusini, Grabovici i
Uzdolu te naglasio kako je sramotno da još nije sazvana
sjednića Vijeća za nacionalnu sigurnost koju je zatražio Mostov
zastupnik Miro Bulj. Naglasio je i kako je nedvosmislena i
instantna podrška Nikole Grmoje bila okidač za javnu raspravu,
ali da je žalosno da se mora nešto ovakvo dogoditi kako bi se
javnost u RH zainteresirala za probleme Hrvata u BiH. Dodao
je i kako se Srbi sad pozivaju na pravosuđe, a ni sami ne
poštuju pravomoćne presude i studentske domove nazivaju po
ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Istaknuo je kako nije istina da hrvatski političari u BiH djeluju
samo u hercegovačkom interesu budući da su svi izbori
pokazali da Hrvati u BiH glasuju isto i u Hercegovini, Srednjoj
Bosni i Posavini te da određene interesne strukture žele
napraviti raskol među Hrvatima. Govorilo se i o trećem entitetu
kao i o dokumentima koje je DORH dao na uvid Tužiteljstvu
BiH. Tezu o ekonomskom genocidu koju često ponavlja
obrazložio je i danas. Cijela snimka nalazi se u privitku.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 stu 2016, 17:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27110


Dobar Marijan.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 stu 2016, 17:33 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
Kenjator floskulent, pretendent na ulogu fine nastupica.

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 stu 2016, 17:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27110
Amiđa je napisao/la:
Kenjator floskulent, pretendent na ulogu fine nastupica.


Kaže socijalni slučaj koji je odrpao Njemačku pa sada Švedsku.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 stu 2016, 18:10 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
Pun je floskula i ubleha kao ti govana.

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 stu 2016, 18:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27110
slika

:whistling

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 stu 2016, 18:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27
Postovi: 6018
Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
Dečko je ogroman potencijal, tečan govornik, retorički i polemički izgrađen i već sada suvereno vlada materijom, samo da nastavi raditi na sebi istim tempom i da se ne umisli i uzoholi... :zivili


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 stu 2016, 19:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
Super je decko. Razmisljanja kao 90 posto HR forumasa ovog foruma

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 stu 2016, 23:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Tulkas je napisao/la:
Super je decko. Razmisljanja kao 90 posto HR forumasa ovog foruma


Naša škola :HercegBosanac


Pessimus dux je napisao/la:
Dečko je ogroman potencijal, tečan govornik, retorički i polemički izgrađen i već sada suvereno vlada materijom, samo da nastavi raditi na sebi istim tempom i da se ne umisli i uzoholi... :zivili


Malo se gubi, odluta u priči. Poput mene :D Imam taj problem, psihić reče grananje mišljenja, mozak brzo pronalazi kratke odgovore, iz njih izdvaja reference koje također dodatno analizira. Tako da govornik počne sa jednom mišlju, a završi sa drugom, dok je u rezervi ostalo još njih par.

Uglavnom, prvi put slušam dečka i svidjelo mi se.

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 11 sij 2017, 21:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 ruj 2016, 18:10
Postovi: 1624


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 17 sij 2017, 22:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27110
Viđe našeg Marijana.

Citat:
Poštovani gosp. Knezoviću, jedan ste od mlađih autora koji su se posljednih godina afirmirali na hrvatskoj medijsko-publicističkoj sceni. Iako ste tek na početku dvadesetih godina, već sada pišete analize koje svojom zrelošću i ozbiljnošću nimalo ne zaostaju za analizama daleko starijih autora. Možete li se ukratko predstaviti našim čitateljima i kao potpitanje odgovoriti odakle „poriv“ za pisanjem? ...


http://www.hkv.hr/razgovori/25801-razgo ... cijom.html

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 28 sij 2017, 13:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 28 sij 2017, 16:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Da ga nije neko nasadio sa fake pismom.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 28 sij 2017, 16:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
BBC je napisao/la:
Da ga nije neko nasadio sa fake pismom.


Nije.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 vel 2017, 01:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
Pozdravlja gospodin Marijan čitavo forumstvo.

slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 vel 2017, 02:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 ruj 2016, 18:10
Postovi: 1624
Pozdrav' i ti njega. :zivili


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Marijan Knezović
PostPostano: 04 vel 2017, 09:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Dže ba Varta zastava,

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, Naša Kvačica, nesorta, Robbie MO, Srpsčanin i 290 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO