HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 25 tra 2024, 19:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 35515 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745 ... 1421  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 24 svi 2017, 11:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
BBC je napisao/la:
Na stranu te njihove gluposti.
Ali stvarno bi djecu morali početi učiti da je to samo nedokazana teorija. Odmah im u glavu idu sa premisama da je to dokazano i 100% provjerena tvrdnja, a ne teorija, kako sama riječ kaže.


Teorija ne podrazumjeva da nije dokazano vec da se radi o znanosti!
Teorija matematike,teorija termodinamike,teorija gravitacije neznaci da mozda mozes skocit sa treceg kata i ne pasti niti znaci da 2+2 mozda nije 4 nego je teorija najveca instanca u znanosti!
Teorija evolucije je u medjuvremenu i promotrena :tongue_smilie



pogledaj samo ovaj video na pocetku o kojem ti ovi govore

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 24 svi 2017, 11:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Teorija znači samo da nemaju bolje objašnjenje. Samo to ukazuje da nikad nisu posve sigurni u svoju tvrdnju. O svemu postoji masa teorija, neka zvučna imena uzmu jednu i to se nazove "konsenzusom". Pri tom je jako bitno napomenuti da se sam taj "konsenzus" ne pravi ni na kakav znanstven način, dapače obrnuto.
U Srednjem Vijeku je recimo konsenzus znanstvenika doveo do stvaranja Inkvizicije.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 26 svi 2017, 00:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Zašto zapad nikad neće pobjediti Srbe?

Čitav svijet obišle su vijesti o terorističkom napadu u engleskom Mančesteru. Zapadni novinari se pitaju: Kako neko može ubijati djecu? Toj rečenici fali samo pojašnjenje koju djecu? Radi se o djeci zapadnjaka. Kad zapad pobije stotine hiljade djece od Libije do Afganistana, onda je to za zapadnjake "prihvatljiva cijena" kako kažu njihovi psihopatski političari.

O licemjerju zapada ne treba trošiti riječi. Zapad je taj koji je stvorio terorističku državu Kosovo na srpskoj zemlji u srcu Evrope. Koji je pomagao islamske fanatike u Bosni kada su odsjecali srpske glave. Pustio ratnog zločinca Haradinaja. Stvarao ISIL da bi u Siriji srušio Asada i obučavao Talibane u Afganistanu da bi se borili protiv Rusa (sjetimo se filma Rambo 3 u kojem se Sylvester Stallone bori rame u rame sa Talibanima).

Amerika i njezin satelit EU se pravdaju da pomažući teoriste pomažu manje zlo. A onda se čude kad ti isti teroristi izvršene napade u Parizu ili Mančesteru. Zanimljivo da Rusija nikad ne pomaže manje zlo. Zapad ne postavlja ruske zastave kada teroristi izvrše napad u Rusiji, a Rusija dostojanstveno, časno i u duhu pravoslavlja obilježava i žrtve na zapadu.

Dva su to pojmanja svijeta koja se nikad ne mogu susresti. Totalitaristički, robovlasnički duh zapada teži da sve stavi u šablone, da sve podčini i kontrolira. Srbi i Rusi su potpuno drugačiji. Njima je sloboda draža od sigurnosti, čovjek važniji od zakona, prednost daju principima, a ne pravilima.

Srbi su narod koji čini manje od 0.1 posto svjetske populacije, a dali su čak dvojicu od deset najvećih umova svijeta. Iako čini samo 2 posto evropskog kopna, a preko 70 posto svih ptičjih vrsta Evrope je Srbiju izabralo za svoje stanište. U Srbiji je rođeno najviše rimskih careva van Italije. Nebrojna su naučna, kulturna i civilizacijska dostignuća tog naroda koji je vijekovima Evropu branio od Turaka, naroda na kojeg su kidisala najmoćnija carstva, kojih odavno nema, a Srbi su još uvijek tu.

Devedesetih godina Srbi su se sami borili protiv islamskog terorizma u Bosni i na Kosovu. I kako im je zapad zahvalio? Poslao je bombe na srpsku djecu. Tada za zapadne novinare ubice djece nisu bili psihopati, nego humanitarci. Jer napad na zapad je teroristički čin, a napad zapada na nekog drugog je "humanitarna intervencija". Islamski teroristi su u toliko manje licemjerni od zapada što svoje zločine bar ne nazivaju humanošću.

Te 1999. na prestižnom univerzitetu u Francuskoj jedna je studentkinja svaku vijest iz svoje zemlje pratila sa strepnjom. Poput hiljada Srba rasijanih po svijetu i ona je srcem i dušom bila uz svoj narod nad kojim je vršena neviđena agresija i nepravda. Nikad veća sila nije napala slabiju zemlju. Ali se Srbi nisu skrivali. Stavili su majice na mete i izašli na mostove i ulice.

Taj srpski duh izludio je zapadnjačke gospodare kaosa. U njihovim centrima za hibridne ratove, armije njihovih najvećih stručnjaka, milionima dolara plaćeni think tankovi nemoćni su protiv Srba. Jer su Srbi nepredvidivi. Jer imaju um koji razmišlja na drugačiji način od zapadnjačkog. Srbi se smiju zapadnjačkoj šabloniziranosti koja je na granici idiotizma. Srbi zapad pobjeđuju sa osmijehom.

Koliko god da je Srbija danas u teškoj situaciji, najgore je prošlo devedesetih. Zapad će se smanjivati, a Rusija rasti. Slobodni svijet će jačati. A onda će Šiptare i toponimske nacije čije su države u granicama koje je oslobodila srpska vojska, istorija izbrisati kao i sve sluge i poltrone do sada. Vrijeme svakog stavi na svoje mjesto.

Ta studentkinja završila je njihove univerzitete. I danas se sprda sa njihovim frazama i propagandom, Donosim vam jedan njezin tvit. I zapamtite, nikad zapad neće pobjediti Srbe i Ruse. I nikad nije. Oni su taj rat izgubili onog dana kad su ga započeli.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 26 svi 2017, 11:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 stu 2014, 21:01
Postovi: 1588
:palacgore2 :zivili :aleale


Srušen nelegalni verski objekat Islamske zajednice u Zemunu

slika


U Zemun Polju je, tokom noći, srušen nelegalno izgrađeni verski objekat koji je podigla Islamska zajednica.

Kako saznaje N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći.

Jake policijske snage i žandarmerija blokirale su naselje i bile su raspoređene u tri prstena bezbednosti oko naselja. Oni su u međuvremenu napustili naselje i ostali su samo meštani koji su za N1 rekli da su nezadovoljni i besni zbog rušenja verskog objekta.

Meštani kažu da akciju rušenja smatraju nelegalnom i ne isključuju mogućnost protesta u narednim danima.

Oni su počeli da čiste ostatke objekta i poručuju da će svoje molitve i druge verske običaje do daljeg obavljati na ulici.

POVEZANE VESTI
Beogradski muftija: Je li rušenje poklon za Spasovdan?
Pokušaj uklanjanja nelegalnog objekta Islamske zajednice
Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani ali i nastavljani bez dozvole.

Na pitanje da li je ikada podnet formalni zahtev za izdavanje građevinske dozvole za ovaj verski objekat, meštani Zemun Polja su za N1 rekli da su imali "usmeni dogovor" sa nekadašnjim čelnicima opštine Zemun da mogu tu da grade.

Akcija rušenja trajala je dva sata.

Opština Zemun: Radovi bez dozvole nakon zatvaranja gradilišta
Beogradska opština Zemun potvrdila je danas da je u toku noći srušen bespravno podignuti objekat Islamske zajednice Srbije u naselju Zemun Polje, u toj opštini.

Kako se navodi u saopštenju, reč je o objektu na kojem su radovi obavljani bez dozvole i nakon što je gradjevinska inspekcija opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnosila krivične prijave.

"Uprkos svemu, radovi su nastavljeni. Kako je gradjevinska inspekcija na osnovu zakona donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja tog rešenja i to dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvodjenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta 26. maja u jutarnjim časovima", navodi se u saopštenju.


Izvor: N1
Uklanjanje ovog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za juče ali se od toga odustalo jer se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje.

Bilo je najavljeno da će se o ovom pitanju sledeće nedelje voditi pregovori između predstavnika Islamske zajednice u Srbiji i gradske vlasti.

Pogledajte šta se dešavalo juče:

http://rs.n1info.com/a251443/Vesti/Vest ... Polju.html

_________________
Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 26 svi 2017, 11:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Recept za nelegalnu gradnju u Jajcu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 26 svi 2017, 11:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 11:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
Значи Земун

Протокол мора да се испоштује.


slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 26 svi 2017, 11:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Neko je pustio Arape među jebene Cigane da nam islamuju po Srbiji, posebno Aškalije sa Kosova...

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 26 svi 2017, 12:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 11:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
U Srbiji rehabilitovan četnički komandant Nikola Kalabić



slika





https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-sr ... /170526075


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 26 svi 2017, 13:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 lip 2015, 15:01
Postovi: 1643
sad ce emir da onanise pisuci... dok mu je bin laden i njegovi mudzhedini u bosni heroj ko i lokalni koljac naser...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 27 svi 2017, 20:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 stu 2016, 11:47
Postovi: 430
Predsednik opštine Bosilegrad: Migranti, jedva vas čekamo

slika

Dok se u pojedinim mestima u Srbiji protestovalo protiv migranata i tražilo da se oni izmeste, ima opština koje jedva čekaju da oni dođu.

To je slučaj s Bosilegradom, gde je nedavno smeštaj dobilo oko 60 ljudi sa Bliskog istoka, a predsednik te opštine Vladimir Zaharijev kaže da su ih dočekali „oberučke“.

Kako je istakao, u saradnji s republičkim Komesarijatom za izbeglice i resornim ministarstvom urađeno je sve da im se obezbedi adekvatan smeštaj, a vrlo rado će u narednom periodu primiti još migranata i izbeglica.

- Ne samo da mi u Bosilegradu nismo protiv izbeglica već želimo da ih prihvatimo u vićem broju. Koliko god država misli da treba, neka ih pošalje kod nas, ovde su dobrodošli - kazao je Zaharijev.

On je naveo da opština, u saradnji s Komesarijatom, radi i na povećanju kapaciteta za smeštaj izbeglica.

- Oni su sada na muci i mi treba da im pomognemo. Nismo odvajali te izbeglice od sebe, za Novu godinu smo im pripremili i folklor, poklone... Sve što mislimo da treba našoj deci radimo i za njih, a i oni se svi ponašaju pristojno, i do sada nismo imali nikakvih problema - kazao je Zaharijev.

On je istakao da je Bosilegrad do sada imao samo koristi od izbeglica, uključujući nekoliko novih radnih mesta.

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/preds ... ak-2852457


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 27 svi 2017, 21:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 stu 2016, 11:47
Postovi: 430
Šta se ovo dešava u Srbiji? Avganistanci hvataju mlade Srbe, a mlade Srpkinje hvataju crnce

:smijeh

Citat:
JEDVA JE DOČEKALA: Učesnica Parova imala seks sa crncem ispod pokrivača?

http://www.pulsonline.rs/rijaliti/jedva ... ca/85xcv0e


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 01 lip 2017, 17:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Amerikanci donirali hrvatskim koalicionim partnerima u borbi protiv islamskog terorizma.
Svima dijele svoje stvari osim muslimanima. Njima daju novac da uništavaju svoje stvari. I da ih poklanjaju shia muslimanima u Iraku.

slika

slika

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 01 lip 2017, 19:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
Amerikanci Srbiji vojne džipove, a Srbija Rusiji mljekaru. Kakav dan danas. :zubati

http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/aktuelno/mlekara-sabac-otvara-fabriku-u-rusiji_829412.html

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 02 lip 2017, 09:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 11:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
Da nam je i ovih tako postrojiti hehhe




slika




Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 02 lip 2017, 18:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 11:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
slika


Pazi ga ovde. Ko scena iz nekog SF filma.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 10 lip 2017, 10:50 
Online

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13490
Lokacija: ZG
Novi premijer Srbije - Hrvatica i gay. Cestitke!

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 10 lip 2017, 11:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 kol 2015, 16:38
Postovi: 1757
Lokacija: Novi Sad
Kolinda će joj dati pičke preko reda slika

_________________
[quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 10 lip 2017, 15:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
PCM je napisao/la:
Novi premijer Srbije - Hrvatica i gay. Cestitke!

Eto vidiš da u Srbiji na vrhu vlasti (ponovo) ima Hrvata. :D

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 10 lip 2017, 15:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
PCM je napisao/la:
Novi premijer Srbije - Hrvatica i gay. Cestitke!


Nekad bila Hrvatica, obradila je to srpska asimilatorska sila. Ćerka nekog bliskog saradnika Slobe Miloševića, privilegovano komunističko kopilence.

Ako Wulf postavi nju, to je kao u onim pričama o turskim vezirima - kad sultan postavi za vezira lika toliko omraženog da zna da će živjeti minut duže od sultana, takav nema izbora nego da bude vjeran i poslušan :)

Naravno, ovoj nakazi niko ne prijeti životom, ali ona može biti simpatična samo Vučićevim protivnicima tj. opoziciji, nema šanse da stekne neku popularnost u narodu, posebno njegovim glasačima.

Dakle, nema šanse da postavi nekog ko bi mogao mrvicu da mu bude pretnja, recimo Vučević je pominjan, gradonačelnik Novog Sada, čovek u suštini prijatan i kulturan, Dačić koji bi mogao da skoči sa 10 na 15% npr i opet postane tas na vagi, puno bitniji nego sad, neki novi Toma u vidu kojekakvih ministara...

Plus američki čovek, lezibejka i Hrvatica, kao učini ustupak strancima, opoziciji, ******** lobiju... genijalan potez.

Najjači gubitnici su ovde iz njegove stranke, ližu mu guzicu na sve moguće načine, dovlači ih hiljade autobusima, i onda im za premijera metne "nestranačku ličnost".

Još nije gotovo, ali znajući koji je bolesnik, vrlo lako moguće.

A "žena" je stvarno nakaza, niti izgleda nit se zna ponašat niti zna da priča...

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 10 lip 2017, 15:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
Citat:
Vučić se vratio u Beograd iz Kazahstana zbog rođenja sina

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić prekinuo je posetu Kazahstanu i vratio se u Beograd zbog rođenja sina, potvrđeno je agenciji Beta u kabinetu predsednika.

slika

"Večeras ću prvi put morati da prekinem državničke obaveze, i to sa osmehom na licu, jer smo Tamara i ja, pre nekoliko minuta, dobili sina", napisao je Vučić u petak uveče na Tviteru.

Vučić se nalazio u Astani, gde je prisustvovao otvaranju izložbe "Ekspo 2017".

Beba je stigla 15 dana pre termina, a beba je na rođenju dobila "najviše ocene" i teška je 3.250 grama, preneo je Tanjug.

Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=06&dd=10&nav_category=11&nav_id=1270427

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 10 lip 2017, 20:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Fontana na Slaviji :D

https://www.facebook.com/slavijafontana ... nref=story

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 11 lip 2017, 09:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 kol 2015, 16:38
Postovi: 1757
Lokacija: Novi Sad
Metemma je napisao/la:
Nekad bila Hrvatica, obradila je to srpska asimilatorska sila. Ćerka nekog bliskog saradnika Slobe Miloševića, privilegovano komunističko kopilence.

Ako Wulf postavi nju, to je kao u onim pričama o turskim vezirima - kad sultan postavi za vezira lika toliko omraženog da zna da će živjeti minut duže od sultana, takav nema izbora nego da bude vjeran i poslušan :)

Naravno, ovoj nakazi niko ne prijeti životom, ali ona može biti simpatična samo Vučićevim protivnicima tj. opoziciji, nema šanse da stekne neku popularnost u narodu, posebno njegovim glasačima.

Dakle, nema šanse da postavi nekog ko bi mogao mrvicu da mu bude pretnja, recimo Vučević je pominjan, gradonačelnik Novog Sada, čovek u suštini prijatan i kulturan, Dačić koji bi mogao da skoči sa 10 na 15% npr i opet postane tas na vagi, puno bitniji nego sad, neki novi Toma u vidu kojekakvih ministara...

Plus američki čovek, lezibejka i Hrvatica, kao učini ustupak strancima, opoziciji, ******** lobiju... genijalan potez.

Najjači gubitnici su ovde iz njegove stranke, ližu mu guzicu na sve moguće načine, dovlači ih hiljade autobusima, i onda im za premijera metne "nestranačku ličnost".

Još nije gotovo, ali znajući koji je bolesnik, vrlo lako moguće.

A "žena" je stvarno nakaza, niti izgleda nit se zna ponašat niti zna da priča...


vučko kopira tadića koji je za premijera postavio onog dudlavog mutavog beskičmenjaka cvetkovića :kava tadiću se to obilo o glavu, obiće se i vučku :biceovodobro

_________________
[quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 11 lip 2017, 11:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27496
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vu ... rne-srbije

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 11 lip 2017, 19:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
novem je napisao/la:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vuciceva-ruka-na-miroslavljevom-jevandelju-kraj-sekularne-srbije

Sekularizam kakvog ga zamišljaju neki (potpuni sekularizam) ne postoji ni u Americi u kojoj se predsjednici zaklinju na Bibliju (bili oni hrišćani ili neke druge vjere), zemlji u kojoj mnoge bolnice nose ime po svecima (jedan od mnogih primjera i Saint Luke's Hospital of Kansas City kao i mnoge druge bolnice u Americi), kao i služenje vjerskog obreda u vojsci.

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 11 lip 2017, 19:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 lip 2009, 14:18
Postovi: 8425
Vladimir RUS je napisao/la:
novem je napisao/la:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vuciceva-ruka-na-miroslavljevom-jevandelju-kraj-sekularne-srbije

Sekularizam kakvog ga zamišljaju neki (potpuni sekularizam) ne postoji ni u Americi u kojoj se predsjednici zaklinju na Bibliju (bili oni hrišćani ili neke druge vjere), zemlji u kojoj mnoge bolnice nose ime po svecima (jedan od mnogih primjera i Saint Luke's Hospital of Kansas City kao i mnoge druge bolnice u Americi), kao i služenje vjerskog obreda u vojsci.


Ma kome se pravdati? Autoru teksta Jasminu Agiću iz Sarajeva?
Šta se njega tiče nad čime se predsjednik Srbije zaklinje.

Miroslavljevo jevanđelje je ne samo vjerska, već i nacionalna baština srpskog naroda i Srbije kao države, i tu nema ništa sporno. Kome se u Srbiji to ne sviđa može slobodno da se seli. A mišljenje zlonamjernih komšija je svakako nebitno.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 35515 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745 ... 1421  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 125 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO