HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 18:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 35515 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 1421  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 21 lip 2011, 08:28 
Offline

Pridružen/a: 27 kol 2010, 07:22
Postovi: 4662
Junuz Djipalo je napisao/la:
Rekao sam ja kako ima nade za Srbe:

Nema Junuze

http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /110620066


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 23 lip 2011, 07:38 
Offline

Pridružen/a: 27 kol 2010, 07:22
Postovi: 4662
Citat:
Bundestag: Srbija će morati da prizna nezavisnost Kosova
Poslanici njemačkog Bundestaga ocijenili su da početak pregovora o prijemu Srbije u EU neće biti ugrožen zahtijevom za priznanje Kosova, ali će do kraja tog procesa Srbija faktički morati da prizna nezavisnost Kosova da bi postala članica EU.
"Na kraju pregovora o priključenju faktičko priznanje Kosova mora biti na stolu, a ako to izostane, njemački parlament neće podržati članstvo Srbije u EU", rekli su poslanici Bundestaga novinarima i urednicima beogradskih redakcija.

Njemački poslanici smatraju da najteža prepreka koja bi mogla da ugrozi početak pregovora Srbije o prijemu u EU je hapšenje haškog optuženika Gorana Hadžića, jer to prije svega neće dozvoliti holandski parlament.

Poslanici su ukazali i da je "poželjno" da se Srbija založi za ulazak u NATO, jer između tog vojnog saveza i EU postoji bliska veza.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 29 lip 2011, 08:07 
Offline

Pridružen/a: 27 kol 2010, 07:22
Postovi: 4662
Citat:
Srbija u vojsku uvodi "sveštenike oficire"
Sporazum su potpisali srpski patrijarh Irinej i ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac

Srpska pravoslavna crkva i Ministarstvo odbrane Srbije sklopili su Sporazum o uvođenju vjerske službe u Vojsci Srbije, a na osnovu koga se u vojsku uvode sveštenici oficiri.

Sporazum su potpisali srpski patrijarh Irinej i ministar odbrane Dragan Šutanovac koji su istakli da će na taj način biti uređeni odnosi Ministarstva odbrane i SPC.

Šutanovac je istakao da se vjerska služba uspostavlja "kao potreba pripadnika Vojske Srbije i da će sveštenici oficiri morati da budu visoko obrazovani i da prođu oficirsku obuku, a pripadnici vojske će se predstavnicima SPC obraćati u skladu sa njihovim svešteničkim zvanjem".

On je pojasnio da je početni čin za sveštenike u vojsci kapetan, a da teorijski mogu da dobiju čin pukovnika i podsjetio da SPC već ima oficire-sveštenike u armijama drugih država - Holandije, SAD i Velike Britanije.

Patrijarh Irinej ocijenio je potpisivanje Sporazuma "istorijski značajnim ne samo za SPC, već i za Vojsku Srbije i da će uvođenjem sveštenika biće omogućeno i uvođenje tradicionalne kulture i duhovnosti u armiju".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 29 lip 2011, 17:56 
Offline

Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48
Postovi: 2948
Lokacija: predvorje dzeneta
Vijesti iz nesvesti :zubati
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Carinici-u-stiroporu-otkrili-pokojnika-95551.html

_________________
Bismillahi rrahmani rrahim
Kul huvallahu Ehad
Allahu Samed
Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 01 srp 2011, 18:47 
Offline

Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48
Postovi: 2948
Lokacija: predvorje dzeneta
Nas Djoni iz Beooograda u akciji

http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Babi-gurao-stap-u-vaginu-95932.html

_________________
Bismillahi rrahmani rrahim
Kul huvallahu Ehad
Allahu Samed
Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 03 srp 2011, 11:35 
Offline

Pridružen/a: 27 kol 2010, 07:22
Postovi: 4662
Jelena Karleuša, otvoreno
Citat:
"Srbi su svjesni Mladića i Srebrenice"
"Vi u BiH grešite kada mislite da Srbi kao narod nisu svesni i Mladića i Srebrenice i svega ostalog. Vrlo smo svesni. Nove generacije se takve prošlosti ili stide ili ne veruju da su se tako neverovatne stvari dešavale", kazala je u intervjuu za "Slobodnu Bosnu" pjevačica Jelena Karleuša koja je zbog svojih političkih stavova i odbrane prava gay populacije u posljednje vrijeme na udaru radikalnih krugova u Srbiji.
Karleuša u intervjuu otvoreno govori o nazadnosti brojnih stavova koji su i danas uvriježeni na Balkanu, o Ratku Mladiću, prešućivanju ratnih zločina u Srbiji, Zoranu Đinđiću i svojoj novoj pjesmi "Plava Šeherzada" kojom pokušava da pomiri islam i pravoslavlje na Balkanu.

"Mi smo se krvili na ovim prostorima zato što smo mešavina raznih vera i tu smo pokazali koliko smo primitivni i netolerantni. Kako će tek jedan Balkanac da prihvati činjenicu da se komšija ljubi sa drugim komšijom? Nama je još uvek nedopustivo da Dragan oženi Eminu, a kamoli da Dragan voli Aliju. Nama je potrebno vreme. Korak po korak. Prvo da naučimo da se poštujemo, kao narodi različite veroispovesti. Zatim da naučimo da nije normalno da tata bije mamu, onda da zaboravimo na izreke 'batina iz raja izašla' i 'da komšiji crkne krava'", kazala je u intervjuu Karleuša, dodajući kako će ljudi na Balkanu tek kada budu "pripitomljeni" shvatiti da moraju biti tolerantni prema drugačijem:

"Moramo da naučimo da smo mali i nebitni divljaci na tlu Balkana, koji će milom ili silom pripitomoti Amerika i Evropa."

Govoreći o prešućivanju ratnih zločina, dodala je kako se od njene generacije ne može očekivati da se izvinjava za zlodjela koja su počinili oni prije njih, ali da imaju odgovornost da učine sve da se to ponovno ne dogodi.

"Mene su interesovale barbike i mirno sam spavala u roze posteljini dok su vas rokali sa svih strana. Sada me ne interesuju barbike, već ljudi. Kada sam dovoljno velika da jasno i glasno, u ime moje generacije, kažem - tako nešto se više nikad neće ponoviti. Ne možete da očekujete da novi naraštaji u Srbiji preuzmu krivicu za zlodela idiota. To nije fer. Oni nisu mi. I ja vama postavljam retoričko pitanje - da li će nečije izvini da ublaži bol majke koja će zauvek imati živu ranu na srcu? Neće, naravno. Da li može da oprosti? Ne može. I ko je sad tu pametan? Niko. Možemo svi sada ili da filozofiramo do prekosutra ili da presečemo, podvučemo liniju i kažemo - jebi ga, 'ajmo na novo!", kazala je Karleuša.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 03 srp 2011, 11:38 
Offline

Pridružen/a: 27 kol 2010, 07:22
Postovi: 4662
Da su Srbi "svesni",nebi ti bila na udaru radikala
i nebi nas Dzoni Cetnik pisao svasta na forumu
:zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 10 srp 2011, 18:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
:w00t

Citat:
Dva dana po povratku iz Haga, gde je odslužio predviđeni deo kazne od deset godina, oficir nekadašnje JNA Veselin Šljivančanin kaže da nije odgovoran za mučenja i ubistvo hrvatskih zarobljenika na Ovčari.
Šljivančanin je dodao da on ne izražava kajanje za zločine za koje je optužen, pošto "znam da nisam počinio te zločine".

Odluku o Šljivančaninovom oslobađanju sud je doneo jednoglasno, a njegova odbrana jedina je pred Haškim tribunalom uspela da izdejstvuje promenu pravosnažne presude pošto je uverila sud da je Žalbeno veće, koje je Šljivančaninovu prvostepenu kaznu od pet godina zatvora povećalo na 17, pogrešilo.

Predsednik Tribunala navodi da je Šljivančanin "izrazio žaljenje zbog svih užasnih događaja, ne samo u Vukovaru, već širom teritorije bivše Jugoslavije". Šljivančanin, međutim, "nije izrazio kajanje za svoje zločine, zato što ne povezuje sudbinu žrtava sa svojim delovanjem".
Sudija u odluci navodi i da se Šljivančanin primerno ponašao u pritvoru, gde je redovno pomagao u biblioteci i bio vrlo uključen u reorganizaciju pritvora u korist svih pritvorenika.
Šljivančanin je naveo da mu je teško bilo kada je odlazio iz Haga, i da se sa svima družio bez obzira koje su nacionalnosti i zašto su tamo.
Šljivančanin je rekao da se pozdravio sa svima, između ostalog i sa Antom Gotovinom, sa kojim se izljubio, a on mu je poželeo srećan put.


:laugh :laugh

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 17 srp 2011, 17:14 
Offline

Pridružen/a: 27 kol 2010, 07:22
Postovi: 4662
Veselin Šljivančanin

Citat:
Ne bih ratovao da sam znao da će se Hrvatska osamostaliti
Veselin Šljivančanin, bivši načelnik za sigurnost gardijske brigade JNA, osuđen u Haagu na deset godina zatvora za zločin na Ovčari te nedavno oslobođen nakon dvije trećine odslužene kazne, izjavio je za "Politiku" od nedjelje kako on, da je i malo slutio da će Hrvatska postati neovisna država, nikada ne bi išao ratovati.


"Da sam imao i malo sumnje da će biti formirana neovisna država Hrvatska nikada ne bih otišao ratovati. Što se mog ukupnog ponašanja kao pripadnika JNA tiče, tvrdim da sam isključivo radio po zakonu i po propisima koji su tada važili", kazao je Šljivančanin u razgovoru za taj beogradski dnevnik.

Istakao je kako je svakodnevno za vrijeme sukoba u Vukovaru i njegovoj okolini insistirao da se sastane s bivšim časnicima koji su, kako je rekao, dezertirali iz JNA i prešli u hrvatske paravojne formacije, kako bi razgovarao s njima i uvjerio ih da se ne puca i da se sve riješi mirnim putem.

"Za Ovčaru sam saznao iz medija. Nikada mi na pamet ne bi palo da će neko odvesti zarobljene vojnike paravojnih formacija i strijeljati ih. To je najveće zlo koje netko može počiniti", dodao je.

Veselin Šljivančanin, osuđen pred Haaškim sudom na 10 godina zatvora za zločin na Ovčari, pušten je na slobodu na temelju odluke od 5. jula, nakon izdržane dvije trećine kazne. Pravomoćnom presudom Šljivančanin je bio kažnjen na kaznu od 17 godina zatvora, ali je Žalbeno vijeće 2010. kaznu smanjilo na 10 godina, prihvatajući argument Šljivančaninove obrane da nije znao za povlačenje vojnih policajaca s Ovčare pa prema tome nije kriv za ubistvo 194 hrvatska ratna zarobljenika u novembru 1991, ali je kriv za mučenje zarobljenika.

http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /110717040


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 06 kol 2011, 10:21 
Offline

Pridružen/a: 01 kol 2011, 21:13
Postovi: 5809
Međunarodne akcije "Delego"
Srbija: Uhapšeno pet pedofila
U okviru međunarodne akcije "Delego", u kojoj je otkriven lanac pedofilije, privedeno je i pet osoba u Srbiji, javio je B92.

Uhapšeni iz Srbije bili su članovi pedofilskog internet-portala "Drimbord", na kome se širom svijeta promovisala i podstrekivala pedofilija.

U međunarodnoj operaciji koju vodi FBI, do sada je otkriveno 16 000 DVD-ova sa dječijom pornografijom, a osumnjičeno je pet stotina ljudi.

"Kod nas konkretno, kod svih ovih pet slučajeva radi se o izvršenju krivičnog djela iz člana 185, ali i član 4, a to je posjedovanje materijala. Nismo utvrdili zloupotrebu ili iskorištavanje državljana Srbije, već se radi o posjedovanju ili razmjeni pedofilskog video-materijala, kako sa domaćim izvršiocima tako i sa međunarodnim izvršiocima", izjavio je srpski tužilac za visokotehnološki kiriminal Branko Stamenković.

On je naveo da zakon u Srbiji predviđa različite kazne u zavisnosti od načina izvršenja krivičnog djela, a najblaža je kazna za posjedovanje materijala pedofilskog sadržaja koja iznosi od tri mjeseca do tri godine.

"Ako je djelo izvršeno prema djetetu, a djete se definiše do 14 godina, onda u zavisnosti od načina krivičnog djela može se izreći do osam godina zatvora", kaže Stamenković.

Američki državni tužilac Erick Holder i sekretarka odeljenja za unutrašnju bezbjednost (DHS) Janet Napolitano saopštili su da su u okviru akcije "Delego", koja je izvedena u SAD i još 13 zemalja u svijetu, među kojima je i Srbija, uhapšene 52 osobe optužene za internet dječiju pornografiju.
Optuženi se terete za učešće u međunarodnoj mreži koja je distribuirala i reklamirala dječiju pornografiju preko privatnog foruma "Dreambord", a njih 50 se sumnjiči i za proizvodnju snimaka u koju su bila uključena djeca uzrasta do 12 godina.

_________________
Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 06 kol 2011, 10:23 
Offline

Pridružen/a: 01 kol 2011, 21:13
Postovi: 5809
Paravinja umiješan u ubistvo novinarke iz Srbije 1994?
Istražioci iz Hrvatske i Srbije uvjereni su da je Dragan Paravinja umiješan u organizaciju ubistva novinarke Radislave Dade Vujasinović iz Srbije 1994. godine.


Kako saznaje zabranjeni list, moguće je da je Paravinja lagao kako je ubio Antoniju Bilić iz drniša upravo da bi izbjegao istragu o ubistvu novinarke koja je oštro pisala protiv Željka Ražnatovića Arkana i kojoj je on lično prijetio.

Ubistvo Vujasinovićeve do danas nije riješeno.

Povezanost Paravinje s ovim slučajem mogla bi baciti posve novo svjetlo na slučaj nestanka Antonije Bilić.

"Toliko ga je strah povratka u Srbiju da postoji mogućnost da je lagao da je ubio Antoniju samo kako bi bio predan hrvatskoj policiji i vlastima, a ne srpskoj. Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi jest da je Paravinja ili sudjelovao u organizaciji tog ubistva ili je čvrsto povezan s organizatorima", rekao je za zabranjeni list visokopozicionirani izvor hrvatskog MUP-a.

Paravinja je hrvatskim istražiocima izjavio da o slučaju Vujasinović zna vrlo mnogo, ali da o tome još uvijek ne želi pričati.

_________________
Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 09 kol 2011, 20:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2010, 22:57
Postovi: 2546
kakvo je ovo semlucenje mladonastalih bosnjaka na cro forumu :zubati

_________________
...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 16 kol 2011, 21:46 
Offline

Pridružen/a: 01 kol 2011, 21:13
Postovi: 5809
Ponovo parada ponosa



Srbija
Bezbednost ponovo glavni problem Parade
Sa prošlogodišnje Parade ponosa, oktobar 2010.


16.08.2011
Iva Martinović

U Beogradu su počele pripreme za održavanje Parade ponosa, najavljene za septembar. Vođen prošlogodišnjim iskustvom, kada je u sukobima sa huliganima povređeno preko 100 policajaca i demolirana prestonica, ministar unutrašnjih poslova poručuje da ovoga puta, bez jasne i nepodeljene političke podrške Pride-u, svoje ljude neće slati na ulice. Iako vladajuće demokrate odgovaraju da je to veštački nametnuta dilema i da stoje iza Parade, bezbednosni rizik ponovo je glavni problem, dok se promovisanjem LGBT prava malo se ko bavio.

Ista meta – isto odstojanje. Godinu dana nakon nereda u Beogradu, kada je pod opsadnim stanjem, okruženo sa po dva obruča policijskih kordona, oko hiljadu učesnika Pride-a za oko dvadeset minuta prošetalo kroz tri ulice, atmosfera se nije puno promenila. Osim što je, za razliku od prošle godine kada je slao upozoranja da neće dozvoliti nerede, ministar policije Ivica Dačić ovoga puta odlučan.

„MUP neće organizovati obezbeđenje Gej parade dok se ne izjasne Skupština grada Beograda, odnosno gradonačelnik, Vlada i predsednik Srbije. Zar treba 5.000 policajaca da krvari na ulici, a drugi posle da daju izjave da nije trebalo organizovati Gej paradu? Ne pada mi na pamet da da šaljem svoje policajce da budu glineni golubovi. Prema tome, ljudi iz gej udruženja neka se obrate koaliciji Za evropsku Srbiju,“ poručuje Dačić.
Ovo je veštački nametnuta dilema – odgovaraju vladajuće demokrate.

„Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bismo se, nakon što smo prošle godine stali iza učesnika Parade, sada ponašali drugačije. Srbija je prvi korak učinila i to više ne spada u domen političke volje, već tehničke organizacije. Politička volja je jednom iskazana i niko od nje nije odustao, te mislim da te vrste dilema u Srbiji više nema“, kaže za RSE portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan.

Da skup predstavnika LGBT populacije za Srbiju i nije baš stvar prakse, ukazao je Trivankin partijski kolega i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kritikujući Evropsku uniju koja, „od vlasti traži da podrži Paradu ponosa iako se takve manifestacije ne održavaju u mnogim zemljama Unije“. Podsećamo, mnogi su u Srbiji upravo parolom – ’šta ćemo, moramo, traži Evropa', objašnjavali održavanje prošlogodišnjeg Pride-a. I mogu se svrstati u tolerantnije kada se porede sa onima koji gej populaciju i danas nazivaju bolesnom.

Zbog toga Ivica Dačić postavlja logično pitanje.
„Mi u novinama čitamo da sad postoje različiti stavovi političkih predstavnika o tome treba li to ili ne. Pa čekaj, hoće li ovde sad načelnik policijske uprave da odlučuje da li je to ljudsko pravo ili nije ljudsko pravo? Pa ko će posle da ide da objašnjava tim policajcima sa polomljenim rukama i nogama koji su obavljali svoj posao," upitao je Dačić.

Nasilje bacilo povorku u drugi plan

Već viđenih tema i dilema možda ne bi bilo da su se od prošle godine do danas ovom pitanju posvetili oni kojima je to u opisu posla i da je odnos vlasti prema problemima seksualnih manjina bio drugačiji.

„Moram priznati da ovoga puta imam razumevanja za Dačića i Đilasa jer će problemi biti isti i oni moraju da ih rešavaju, jedan sa gledišta bezbednosti, a drugi sa gledišta onoga što će se u gradu desiti. Dakle, oni objektivno imaju problem sa time što niko drugi, uključujući i njih same, tokom protekle godine nije bio angažovan da se nekako radi na promeni svesti o smislu i značenju Parade ponosa“, ocenjuje za RSE profesorka Beogradskog univarziteta .
Uprkos svemu, organizatori Pride-a su optimisti i verujuju da će biti drugačiji od onog prošlogodišnjeg. Najavljujući okupljanje za septembar, Goran Miletić iz organizacionog odbora kaže da su pripreme u toku.

“U narednom periodu je sastanak sa gradonačelnikom Đilasom gde će biti dogovoreni svi detalji i tada ćemo videti kakav će biti njegov stav. Smatram da će sve političke partije jasno reći da su protiv nasilja i da će jedan veći deo partija podržati održavanje Povorke ponosa na isti način na koji su to učinili prošle godine. Činjenica je da je po prvi put održana jedna uspešna Parada ponosa, tako da su građani mogli da vide o čemu se tu radi i mislim da postoji promena, ali videćemo kako će to sve izgledati,” kaže Miletić.

Iako su prošle godine učesnici Pride-a izašli zadovoljni što je, posle meseci zakazivanja i otkazivanja, skup ipak održan, atmosfera koja ga je pratila bacila je povod u poslednji plan.

„To je po mom osećanju bilo tužno i tragično. Ne mogu smatrati da je nešto uspelo onda kada učesnike razvozite po gradu policijskim maricama da ih niko ne bi tukao. To ne smatram uspehom, ali mi se zaista učinilo da su učesnici i takvim učinkom zapravo bili zadovoljni, pa to treba poštovati“, ocenjuje Srbijanka Turajlić.

Epilog nereda na prošlogodišnjoj Paradi ponosa bila su hapšenja i kažnjavanje pripadnika ekstremističkih grupa, te, kako kaže Turajlić, ostaje nada da će se ovoga puta suzdržati od sličnih namera.

_________________
Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 06 ruj 2011, 22:30 
Offline

Pridružen/a: 01 kol 2011, 21:13
Postovi: 5809
Citat:
Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić podneo je ostavku nakon razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Kako se nezvanično saznaje glavni razlog je rezolucija o Kosovu u Ujedinjenim nacijama, iako realno, celokupna spoljna politika koju je Jeremić vodio pod patronatom Tadića u poslednjih nekoliko meseci doživela je potpuni slom na međunarodnoj sceni. O tome kakva je politika vođena prema zemljama u regionu i na kakav način je Jeremić održavao odnose sa prvim susedima, ne treba puno pričati, jer sem Banja Luke, jedva da je i bilo kontakata sa zemljama bivše Jugoslavije

Kako piše portal bhdani.ba, pozivajući se na izvore bliske diplomatiji, Jeremić je ostavku podneo nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, kao što je u pojedinim beogradskim medijima ranije najavljeno, nakon povratka srbijanskog šefa diplomatije iz Njujorka. Prvi je o tome vest doneo dnevni list Danas, međutim, svi ostali mediji objavili su dan kasnije da je Jeremićeva kazna nemogućnost kandidovanja za mesto potpredsednika DS, a ne odlazak sa funkcije šefa diplomatije.

Podsetimo, Jeremićevu ostavku ovih dana su zahtevale opozicione LDP i NS, a i prvi čovek naprednjaka Tomislav Nikolić kazao je da će zahtevati da premijer Mirko Cvetković i ministar spoljnih poslova odu s funkcija u slučaju "poraza" srbijanske rezolucije u UN.

Vuk Jeremić je, na zasedanju Skupštine Srbije 26. jula, izjavio da je spreman da "snosi konsekvence" ukoliko narodni poslanici to zatraže.

U njegovu odbranu je tom prilikom stao predsednik Tadić, rekavši da se državna politika u vezi s Kosovom kreira u njegovom kabinetu, a da je zadovoljan načinom na koji je ministar sprovodi.

Samo u poslednja tri meseca, spoljna politika Srbije pokazala je svu svoju nemoć i javno se osramotila na međunarodnoj sceni. Najpre zbog slučaja Ganić, u kojem je otvoreno priznato da je u pitanju prljava politička trgovina, zatim nakon presude Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o Kosovu, nakon čega se tvrdilo da sud nije odgovorio na ključno pitanje koje nije ni postavljeno, a poslednja je rezolucija u UN.

Vuk Jeremić se trenutno nalazi u službenoj poseti Čileu.


Ubačeni "Bošnjački element" .Što smo rovali rovali smo po protivničkim redovima :D

_________________
Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 15 ruj 2011, 19:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
Citat:
KONUZIN LJUTITO NAPUSTIO FORUM O BEZBEDNOSTI

KONUZIN LJUTITO NAPUSTIO FORUM O BEZBEDNOSTI


"Zar u ovoj dvorani nema Srba", uzviknuo na bezbednosbnom forumu ruski ambasador i nakon 15-minutnog, vrlo glasnog, govora napustio skup
slika

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin kritikovao je danas, u neuobičajeno oštrom tonu, učesnike prvog Beogradskog bezbednosnog foruma iz Srbije da ne brane interese svoje zemlje u vezi sa Kosovom.

"Zar u ovoj dvorani nema Srba", uzviknuo je u nekoliko navrata Konuzin, govoreći emotivno i povišenim tonom na panelu posvećenom globalnim bezbednosnim promenama.

Ruski ambasador je optužio NATO i Kfor da u ovom trenutku krše Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN jer hoće da dovedu na granicu sa Srbijom kosovske carinike i vojnike, a da to niko od učenika Foruma ne pominje.

Konuzin je rekao da će u Savetu bezbednosti UN, na današnjoj specijalnoj sednici o Kosovu, interese Srbije braniti Rusija i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, a da "ovde u dvorani nema nikog ko brani interese Srbije".

On je još rekao da u Srbiji postoje ljudi koji su spremni da prodaju privredna postrojenja bilo kome, a ne Rusima, iako su svesni da će tako postrojenja propasti.

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 15 ruj 2011, 19:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2009, 00:05
Postovi: 13352
Ništa me ne čudi s obzirom da je prisutan bio Goran Vejvoda, odvratna žuta mrcina.


Vrh
   
 
 Naslov: Sprema li se na Sandžaku novo Kosovo?
PostPostano: 15 ruj 2011, 20:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32131
Efendija zakuhava situaciju.Kakav odgovor sprema Srbija?Nakon previranja na sjeveru Kosova,čisto sumnjam da će Srbija tek tako dozvoliti efendiji da se razmaše.Da se možda gnjev Srbije ne sruči na efendiju...vrijeme će ubrzo pokazati?

--------------------------------------------------------------------------------
Muamer ef. Zukorlić, glavni muftija IZ u Srbiji kaže kako su krenuli prema stvarnoj autonomiji te da građani Sandžaka nisu lojalni Beogradu

Nije isključeno da će vrh Srbije poduzeti mjere kao svojevremeno na Kosovu.

U intervjuu za "Dnevni avaz" glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji i glavni tajnik Bošnjačke akademije znanosti i umjetnosti (BANU) Muamer ef. Zukorlić, koji je posljednjih dana ponovo u žiži javnosti u regiji, kaže kako ona neće biti formalno proglašena, iako će u stvarnosti djelovati ili već djeluje.


Riječ je o novoj strategiji, jer je, prema Zukorliću, obnovom Narodnog vijeća Sandžaka proteklog vikenda na Drugom svebošnjačkom saboru već napravljen "najznačajniji iskorak kojim građani Sandžaka dobivaju svoje najviše predstavničko tijelo koje će štititi njihov interes u zemlji i inozemstvu". S tim u vezi, najavljuje zaokret u koncepciji nacionalne politike u Sandžaku, s obzirom na to da se prvi put poruke ne šalju Beogradu već Bošnjacima i međunarodnoj javnosti.

- Sandžak je iscrpio sve mogućnosti u pokušajima da apelima prema Beogradu ishodi promjenu stanja. Jer, do sada su svako naše obraćanje, svaka naša inicijativa ili zahtjev bili ignorirani ili sotanizirani. Ovo je, zaista, povjesni čin. On predstavlja novi kvalitet, odlučnost i predstavnički kapacitet bošnjačkog naroda i građana Sandžaka općenito-kaže Zukorlić.

Autonomija Sandžaka treba biti ostvarena u našoj svijesti i kapacitetom organiziranja. To nije nešto što će se dogoditi time što će neko privoljeti Beograd da kaže: Evo vam autonomija. Mogu se očekivati daljnji koraci konstituiranja organa Narodnog vijeća. Prije svega Izvršnog vijeća Sandžaka, koje će imati svoja resorna tajništva koja će, opet, funkcionirati tako da se neće mnogo osvrtati na to što Beograd čini i kakve poruke šalje. Osim toga, podrška reisa Cerića Bošnjacima Sandžaka izuzetno je pozitivno odjeknula, prije svega, ovdje, ali i u regiji i svijetu. Ona znači da nismo sami i da ima netko tko će podići glas za nas - kaže Zukorlić.

- Donesena je odluka o otvaranju predstavništava Sandžaka u Bruxssell esuu, Washingtonu, Istanbulu i Sarajevu. To je nešto što će se vrlo brzo odvijati, a pripreme su već počele. To nije u sukobu s zakonima Srbije, jer slična predstavništva ima i Vojvodina. (R.I. Dnevnik.ba)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 15 ruj 2011, 20:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2009, 00:05
Postovi: 13352
Sve nam se ovo dešava zato što neprijatelja tj Muslimani i šiptare nismo do kraja unakazili u Balkanskim ratovima. Mislim na one sa početka prošlog veka, naravno.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 15 ruj 2011, 21:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
smradina cerić kordinirano sa zukorlićem potpomognuti američkim prijateljima namjerno zakuhava u srbiji
a novine se bave gej paradom, eto šta su ti eu integracije fuuj

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 15 ruj 2011, 21:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2009, 00:05
Postovi: 13352
Narod toliko mrzi ovu sadašnju vlast da ti to ne možeš ni da zamisliš. Ovo je veleizdaja ne na kvadrat nego na kub.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 15 ruj 2011, 21:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
a izbori su koliko znam iduće godine jel?
koliko vidim onaj vučić sa naprednjacima vodi, ali i on je nekako seka persa:)

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 15 ruj 2011, 21:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2009, 00:05
Postovi: 13352
Ne znam šta da ti kažem, ovako više ne ide. Oni što se meni sviđaju trenutno nisu na slobodi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 15 ruj 2011, 21:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
dobro je ajde, uvijek može gore, samo pogledaj hrvate u bih:)

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 15 ruj 2011, 22:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2009, 00:05
Postovi: 13352
Izbegavam da gledam naš dnevnik u zadnje vreme, čuvam živce. Svaki seljak sa pijace bi bolje vodio zemlju od ovih degenerika.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dešavanja u Srbiji!
PostPostano: 17 ruj 2011, 00:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 ruj 2011, 23:44
Postovi: 212
nisu ti dovoljno četnikavi.

_________________
Old Fridolin: Ali minimalno, da imamo pravo birati svoje kandidate mi sami.
BORG Pakšu Bosnensis: Gdje je to pravo i na cemu se temelji? Jel dovoljno nesto zeljeti da bi bilo pravo?


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 35515 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 1421  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 89 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO