HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 18 tra 2024, 14:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 339 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 13 pro 2011, 21:05 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Branitelji ostaju bez statusa jer nema dokumentacije, koju je izuzeo SFOR


Razmatrajući problematiku oko rada revizije i revizorskih timova po Zakonu o reviziji Federacije, čelnici Županijskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a HB, Udruge dragovoljaca, HVIDR-e, Udruge obitelji poginulih i nestalih te Udruge nositelja ratnih odličja, na nedavnom sastanku u Vitezu u 15 točaka definirali su svu problematiku s kojom se susreću hrvatski stradalnici.

Dok se ta problematika ne riješi, smatraju članovi udruga, treba obustaviti reviziju prava stradalnika rata. Na sastanku Koordinacije udruga naglašeno je kako nema potrebne dokumentacije za sastavnicu HVO-a koja se traži u reviziji jer su u urede obrane upadali pripadnici SFOR-a i odnosili dokumente koje nisu nikad vratili, a dokumentacija je sklanjana i za vrijeme hrvatske samouprave 2001. Neki od dokumenata su i uništeni ili izgubljeni prilikom prenošenja s jedne na drugu lokaciju. „Gubitak dokumentacije posebno je izražen u općinama iz kojih su Hrvati prognani kao što su Fojnica, Bugojno, Jajce, Dobretići, Travnik, Kotor Varoš čiji su vojni obveznici bili raspoređeni diljem Herceg Bosne, a danas je skoro nemoguće doći do dokumentacije o njihovu angažiranju“, zaključeno je na sastanku u Vitezu.

Spletom različitih okolnosti, dokumentacija koja se danas traži u reviziji je nestajala zbog čega danas ispaštaju istinski stradalnici koji se izvode iz prava.
„Posebno se to odnosi na općinu Bugojno gdje je uočeno da se iz prava izvode hrvatski ratni vojni invalidi, bivši zatočenici logora, umirovljeni po sporazumu BiH i Hrvatske. Revizorski timovi angažirani u središnjoj Bosni ne poznaju problematiku vođenja evidencije u HVO-u, a jedini im je cilj što više korisnika izvesti iz prava“, zaključili su čelnici udruga.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 15 pro 2011, 15:48 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
HNS ODGOVORIO
Bojkot Helezovih komisija

http://www.vecernji.ba/vijesti/bojkot-helezovih-komisija-clanak-355535

...usput kako sam nacuo dolazi nekakav tim iz RH, koji ce uskladivati spiskove BiH sa onima iz RH. To bi znacilo da oni koji su u reviziji bay Helez skinuti,skinuti ce se i u RH!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 15 pro 2011, 16:11 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Stradalnici HVO-a odbijaju vještačenja u Sarajevu
http://www.livno-online.com/bih/11731-stradalnici-hvo-a-odbijaju-vjestacenja-u-sarajevu
...u Sredisnjoj Bosni skidaju istinske, valjda kako bi prikrili one koje trbaju!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 15 pro 2011, 16:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ja sam bio četiri mjeseca u logoru Armije BiH i sada bih trebao ići na vještačenje istim onima koji su me u to ratno vrijeme zatvorili i maltretirali me na sve moguće načine. Na to ne mogu pristati - rekao nam je jedan od branitelja koji je zbog toga ostao bez naknade za stradalnike.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 21 pro 2011, 00:31 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Ilija Jurčević novi predsjednik UDVDR HVO H-B Bugojno
Utorak, 20 Prosinac 2011 11:31
U Bugojnu održan 4. redoviti sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B, podružnica Bugojno.

U Hrvatskom domu u Bugojnu dana 18. prosinca 2011. godine održan je 4. redoviti izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B, podružnica Bugojno.

Izvješće o radu udruge podnio je Predrag Visković, koji je dužnost predsjednika obnašao u proteklom mandatu, izrazivši želju da se rad UDVDR HVO H-B, podružnica Bugojno podigne na višu razinu.

U nastavku rada sabora kojemu su bili nazočni i predsjednici koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO H-B Bugojno te izaslanik županijskog vijeća gosp. Ivo Šimunović tajnim glasovanjem za predsjednika UDVDR HVO H-B, podružnica Bugojno izabran je gosp. Ilija Jurčević, a za dopredsjednika gosp. Mladen Ivić. Za članove predsjedništva izabrani su, Zlatko Pocrnja, Marinko Šimić i Zlatko Dugandžić.

Predsjednik UDVDR HVO H-B, podružnica Bugojno Ilija Jurčević zahvalio se na ukazanomu povjerenju te istaknuo da će sukladno statutu udruge promicati temeljne vrijednosti i stečevine obrambenog Domovinskog rata.

Saboru se obratio i predsjednik Udruge nositelja najviših ratnih odličja HVO-a Podružnica Bugojno, gosp. Mladen Kajić koji je ukazao na nedopustive postupke Federalnog ministarstva za pitanja branitelja usmjerene prema članovima udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO H-B kazavši da nitko nema pravo dovoditi u pitanje stečena prava branitelja HVO i članova njihovih obitelji te narušavati dignitet domovinskog rata, a pogotovo neki Zukan Helez.


-vec sam pomislio da ta nakarada od udruge vise ne postoji,...ocito sam se prevario.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 07 sij 2012, 10:26 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Ćibo: U Konjicu i Jablanici nije bilo logora za Hrvate, u Doljanima nije bilo zločina
http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/%C4%8 ... o%C4%8Dina

Potvrđena optužnica protiv Bojadžića za mučenje Hrvata
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je danas optužicu u predmetu Nihad Bojadžić, koja optuženog Bojadžića tereti za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništa i kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.
U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Nihad Bojadžić, u svojstvu zamjenika zapovjednika Specijalnog odreda za posebne namjene pri Štabu Vrhovne komande Armije Republike Bosne i Hercegovine "Zulfikar", sudjelovao u mučenju, nečovječnom postupanju, prisiljavanju na rad, nanošenju teških tjelesnih ozljeda, seksualnom zlostavljanju i silovanju nad civilima hrvatske nacionalnosti i pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane, zatočenih u objektu "Muzej - Bitka za ranjenike na Neretvi" u Jablanici, priopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine. (F/Dnevnik.ba)


[url]Hrvatski logoraši na udaru nakon što su tužili Federaciju BiH[/url]
http://www.vecernji.ba/vijesti/hrvatski-logorasi-udaru-nakon-sto-su-tuzili-federaciju-bih-clanak-348087


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 07 sij 2012, 10:27 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Socijalni mir za pojedince;
Mirovine bivšim vojnicima od EP BiH i BH Telecoma
Nezakonita Vlada Federacije BiH usvojila je danas dvije odluke kojima se osiguravaju sredstva za isplatu akontacije mirovine za otpuštene pripadnike Oružanih snaga BiH.

Odluke, donesene na inicijativu parapremijera Nermina Nikšića, odnose se na akontativnu isplatu dijela dobiti iz poduzeća "Elektroprivreda BiH" (700.000 KM) i "BH telecom" Sarajevo (700.000 KM) za 2011. godinu.

Ovim novcem osigurava se akontacije mirovina umirovljenim vojnicima Oružanih snaga BiH za prosinac 2011. godine, te siječanj i veljaču 2012. godine.

Iz tzv. Vlade su rekli da je riječ o najnižoj mirovini koju isplaćuje Federalni zavod za mirovisnko i invalidsko osiguranje u visini od 310 KM, a rok za isplatu je 10. siječanj.

Iz Vlade su poručili da će sredstva biti prebačena na račun Federalnog zavoda za mirovisnko i invalidsko osiguranje, koji je obvezan dostaviti Vladi izvještaj o utrošenim sredstvima za ove namjene putem federalnog Ministarstva rada i socijalne politike.

Cilj ovih odluka jeste zaštita osnovnih ljudskih prava otpuštenih pripadnika Oružanih snaga BiH, poručili su iz tzv. Vlade FBiH.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 09 sij 2012, 01:13 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Zukan Helez ukida status logoraša, Hrvatima, zatočenicima logora Armije R BiH
Subota, 07 Siječanj 2012
Prema naredbi koju je izdao nedavno,nezakoniti ministar za pitanja branitelja u Federaciji BiH Zukan Helez do 13. siječnja izmjenit će se rješenja o stradavanju za oko 80 hrvatskih logoraša koji su podnijeli tužbu protiv Federacije BiH i traže odštetu za pretrpljena zlostavljanja i torture, piše Večernji list. Također, u istoj naredbi se ističe kako istu proceduru treba provesti i u svim ostalim slučajevima do 1. travnja ove godine.

- Ovo je još jedan pokušaj prekrajanja povijesti. Ako se ovaj proces dovede do kraja, ispada da Hrvati nisu bili u logorima, da ih nitko nije zlostavljao i da Armija BiH nije imala logore. Sigurno je kako nećemo dopustiti da bilo tko na ovaj način prekraja povijest. Status zatočenika/logoraša je neoboriv. Ovdje je ponovno fašizam na djelu - rekao je Večernje4m listu predsjednik Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata Mirko Zelenika.

S druge strane, izvori Večernjeg lista iz Ministarstva branitelja Federacije BiH ističu kako je istu stvar pokušao uraditi i bivši ministar Zahid Crnkić, ali kako taj njegov plan prije nekoliko godina nije uspio.

- Na rješenja u kojima su promijenjene okolnosti stradavanja hrvatskih logoraša prije četiri godine su uložene žalbe. O istom je obaviještena Glavna upravna inspekcija koja je svojim rješenjem izvršila poništavanje spornih rješenja, odnosno, cijeli postupak je označen kao nezakonit. Na taj način je okončana ova aktivnost prije tri godine i od tada nije bilo nikakvih aktivnosti po ovom pitanju do studenog prošle godine kada je od strane Federalnog pravobraniteljstva dostavljen novi popis od 89 stradalnika iz Konjica i Jablanice kojima se pokušavaju promijeniti okolnosti stradavanja.

-Nije uspjelo prije tri godine, neće ni sada - rekao je neimenovani izvor Večerenjeg lista iz Ministarstva branitelja Federacije BiH. Inače, Večernji list je u posjedu jednoga od 85 rješenja kojim su neovlašteni djelatnici na nezakonit način pokušali osporiti činjenice koje uopće nisu sporne i koji su naložili postupke koji nisu u skladu sa zakonom o upravnom postupku, a sve u cilju da se stradalnike HVO-a ostavi bez statusa ratnog vojnog invalida i negiraju činjenice da je Armija BiH imala logore pod svojom kontrolom.



Drugovi Zukan Helez i Živko Budimir

- Nelegalna rješenja su već dostavljena sudu u Konjicu 20. prosinca. 2011. Kako se radi o nelegalnim rješenjima govori i činjenica da ista nisu dobili logoraši tj. ljudi na koja se ta rješenja odnose. Ista se stvar događa i s revizijom branitelja, gdje se donose rješenja, a da ljudi koji su podvrgnuti reviziji uopće ne znaju sadržaj rješenja koje se donese - istaknuli su Večernjakovi sugovornici. Svi oni su bili jedinstveni u ocjeni kako Helez nema nikakvo zakonsko uporište za ovakve aktivnosti, kako se stvara pritisak na logoraše zbog njihovih tužbi protiv Federacije te kako je status zatočenika u logorima neoboriv bez obzira na sve protuzakonite aktivnosti da Hrvati ostanu bez takvih statusa.

Također, smatra se kako mijenjanje i brisanje podataka za potrebe Pravobraniteljstva predstavlja samo izgovor, a prava pozadina priče su napori kojima se želi doći do brisanja tragova zločina koje je počinila Armija BiH tijekom rata, osobito u dolini Neretve i srednjoj Bosni. Logoraši su poruči Helezu kako ih zadnji potezi neće preplašiti i kako ne odustaju od tužbi koje su podnijeli.

dnevnik.ba


...sta li rade ovi u udruzi :dragobojic


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 10 sij 2012, 13:20 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Kako sam nesluzbeno doznao, HVIDRA priprema tuzbu protiv (P)Federalnog ministra Heleza! Naime, nesluzbeno Helez uporno pokusava izmjeniti povjest, pa bi volio da se netko javi iz Bihaca jer kako sam doznao HVO se pokusava u Bihacu pripojiti ABiH! Doista neznam na koji nacin kako!? Ovo je zastrasujuce! Postavlja se doista pitanje, pa pobogu Covicu Dragane, sta ti u opste radis? To vrjedi i za ostale koji kao trutovi sjede po kojekakvim kancelarijama. I bez OVOGA (ako je uopce istina) bi trebali da se JAVNO SPALE ne pred ambasadom RH vec kod vjecne vatre u Sarajevu, a ja se obavezujem o svom trosku iporuciti vrstu goriva koje izaberu, bilo bi dobro da izaberu naftu, da duze gore a i jeftinija je.

Neki dan, na komisiji u Sarajevu mi je bio prijatelj,za kojeg osobno znam da je RVI. Ono sto mi je ispricao je uzasno! Osobno bih stao iza njega ili ispred, kada bi bilo rjeci da li je lazni ili nije,a i koliki mu je procenat! Nisu mu dozvolini prakticno ni da nesto kaze, vec su subjektivno odlucili sto ce napisati u rjesenju,ovo subjektivno je napisano iz razloga sto mu nisu pogledali niti dokumentaciju, a prilikom izvrsenog pregleda (zahtjevali su da vide rane) su zakljucili da je sposoban, bez obzira sto su motoricke i nervne funkcije svedene na minimum!?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 13 vel 2012, 19:44 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
...nigdje nikoga...dok pripadnike HVO-a stalno maltretiraju i skidaju im prava...NEPREVEDNO uz objesnjenje, i pored nalaza koji su relevantni sto priznaju,njihovo subjektivno misljenje nadzilazi ono objektivno!?

Tako Helezovi hamali Dr. Vesna Lučić i Dr.Sadeta Karić, skidaju pripadnike koji su BILI U MUSLIMANSKIM LOGORIM,ONE KOJI SU RANJENI STO JE NEOSPORNO VIDLJIVO I DOKAZANO!

IZMJENJUJU IM DATUME STRADAVANJE, DATUME LJECENJA, jedino sto nemogu promjenuti je protiv koga su ratovali...gdje je HVIDRA... nigdje jer je vode konji

To su vam doktorice,Helezove hamlke koje bez trunke savjesti tjeraju napolje polugole branitelje!
Ovo je samo prvi dio,ministre a i hamalke...samo prvi dio.

DA LI NETKO ZNA KO SU - DA IM SLIKU VIDIMO, AKO TREBA I U OCI DA SE POGLIDAMO!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 13 vel 2012, 19:58 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Drugi...rjesenja pocinju da stizu na kucne adrese!
Logoraš Božo Garić nakon pet minuta pregleda ostao bez statusa
Nakon što je dobio rješenje na koje nije imao pravo žalbe, Garić je odlučio podići tužbu na sudu u Travniku

Koliko je apsurdna revizija branitelja koja se provodi u Federaciji govori i slučaj Bože Garića, bivšeg pripadnika HVO-a, koji je bio u specijalnim postrojbama, a prošao je logor u Manjači, gdje je zadobio teške tjelesne ozljede, te je bio psihički zlostavljan. Nakon razmjene proveo je 11 mjeseci na prvim borbenim crtama u Kreševu i Kiseljaku.

Dijagnoza PTSP

- Završetkom proteklog rata 1995. godine konačno sam se preselio u RH te sam se pridružio obitelj u statusu prognanika gdje sam imao boravište i nemogućnost specijalističkih psihijatrijskih pregleda u RH, a nisam imao ni novčanih sredstava za plaćanje privatnih specijalističkih pregleda dok nisam dobio pravo na zdravstveno osiguranje kada sam i nastavio liječenje. Dijagnosticiran mi je PTSP od psihijatra iz Posušja, propisana mi je terapija koju sam i koristio sve do 2006. godine, kada sam dobio prebivalište u RH i mogućnost psihijatrijskih specijalističkih pregleda, te sam imao više hospitalizacija (Virovitica, Popovača). Potpisivanjem Međunarodnog sporazuma između RH i BiH podnosim zahtjev za ostvarivanje prava RVI-ja, te sam ga i ostvario, na prvom i drugostupanjskom povjerenstvu sam 40 postotni invalid VIII. grupe trajno - priča nam vidno potreseni Božo. U travnju 2010. godine bio je na reviziji u Sarajevu koju je obavilo Liječničko povjerenstvo za medicinsko vještačenje osoba. - Zadržao sam se otprilike pet minuta i 24. 5. 2010. godine dobio sam rješenje da mi se ukida status RVI-ja ispod 20 posto. Kada sam dobio to rješenje nalazio sam se na hospitalizaciji u Neuropsihijatrijskoj bolnici “Dr. Ivan Barbot” Popovača, te sam podnio žalbu u propisanom roku. Čekao sam rješenje sve do 12. 12. 2011. godine, gdje mi Federalno ministarstvo za pitanje branitelja odbilo žalbu i nije mi dopušteno žaliti se na donesenu odluku - pojašnjava Garić i pokazuje nam svu dokumentaciju vezanu uz ovaj slučaj. Nedavno je naš sugovornik podnio tužbu na sudu u Travniku i još uvijek čeka na konačno rješenje ovoga slučaja.

Odluke na štetu Hrvata

- Mišljenja sam da je federalna Vlada, a tako i Ministarstvo Zukana Heleza nelegalno, te donosi odluke na štetu Hrvata FBIH, pripadnika HVO-a. Ovakva revizija nema nikakvog smisla. Ako ljudi koji su prošle najgore torture u logorima mogu ostati bez statusa, onda se opravdano postavlja pitanje tko uopće može biti stradalnik – pita se na kraju Božo Garić. Odgovor na ovo pitanje vjerojatno nikada neće dobiti od vlasti u Federaciji BiH.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 14 vel 2012, 19:57 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Zivcani Zukan Helez, krsi zakone BiH (mada se jos nezna sto je to) i da nitko nije jos nista poduzeo da ga obuzda. Pored iskrivljavanja istine, i davanja naputaka kao ce rditi i sto komisije,kao da je to njegova privatna prcija, niti svjestan nije da ce uciniti vise stete nego koristi. Da je to tako,dokaz su ucestale tuzbe pripadnika HVO-a barem onih koji su istinski stradali, pa na njim vjezba koliki im je stupanj izdrzlivosti!

Zanimljivo je da, korupvija cvjeta u ministarstvu a za to je dokaz da se oboljeli ili oni koji nemaju nikakva veze sa stradanjem, daju novce i da im se prava NE UKIDAJU. Branitelji vrlo dobro znaju ko je i gdje bio pa samim tim i koliko je netko brzo dobio odgovor!

Slabo sam vidio da nervozni ministar, skida pripadnike ABiH ali i izvodi iz prava civilne zrtve kojima je dat status vojnih! Ovo je veoma zanimljivo sa gledista vojnog prava a kasnije i tuzbi za masakre kojie muslimani stalno guraju u prvi plan. Za pravnike veom interesantno poglavlje.

Prisustvo na komisiji, pregledu moze prisustvovati svatko aonaj za koga trazi stranka u postupku, pa time savjetujem sve one koji trebaju da idu, A NEMAJU CEGA DA SE BRINU, traze nekoga ko ce snimiti cjeli pregled, koji bi se eventualno dode li do tuzbe moralo uzeti za relevantan dokaz. Time mislim ne obrazlozenja ove dvije hamalke Dr.Vesna Lučić i Dr.Sadeta Karić koje u obrazlozenjima rjesenjapisu decidirano "...priznaje se sto je stranka u postupku podastrla kao dokaz, ali SUBJEKTIVNIM MISLJENJEM nas je odluka da se skine procenat..." NEVJEROJATNO!

Onda sljedi ustavna tuzba,to je jedino moguce,jer je komisija dala sebi za pravo da je odluka konacna!?!?!?! Ove nebuloze,sa pocetka teksta,ce se hteli to ili ne morati opbiti na sudu,i samim tim prava vratiti. Pa se postavlja pitanje, sto je to NEUROZNI MINISTAR pokusao...vise stete nego koristi u konacnici!

Ako netko zna da ogovori;
- kako to da se nikako,ali nikako ne ocitava HVIDRA ? :neznam


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 18 vel 2012, 16:03 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
...MRACNJAK U AKCIJI...

slika ...KAKO HISTERICNO..NEKI GENETSKI POREMECAJ JE VIDLJIV GOLIM OKOM!

OPRAVDAVANJE ZLOČINA
Helez smatra zločine u Bugojnu obranom BiH
Helez zaposlio zapovjednika zloglasnog logora u gimnaziji


Zukan Helez na čelu Ministarstva branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Federacije BiH, ponovno je šokirao negiranjem zločina koje su počinili pripadnici ‘legalnih’ postrojbi Armije u tada jedino legalnoj Republici BiH nad Hrvatima Bugojna. Naime, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mate Franjičević postavio je pitanje jesu li stavovi ministra Zukana Heleza kojima negira postojanje logora u Bugojnu za vrijeme rata, što je utvrđeno presudama, ‘jamstvo demokratskog, na ustavu i zakonu utemeljenog djelovanja, kako samog ministarstva, kojem je on na čelu, tako i Vlade Federacije BiH koje je on član?

Arogantni odgovor

Helez je pak, u svome stilu kao što se ophodio i prema stražaru u bolnici u Bugojnu kojega je bezrazložno pretukao, za što postoji i priznanje nasilništva, odgovorio potpunim negiranjem postojanja logora, gotovo opravdavajući stravične zločine u kojima je sudjelovao i njegov pomoćnik Besim Hodžić u ministarstvu koji je u ratu bio ravnatelj logora za Hrvate u srednjoj školi.

Iako je u prvostupanjskoj presudi Sud BiH potvrdio udruženi zločinački pothvat, u kojemu je zasigurno bilo puno više sudionika nego nepravomoćno osuđenih za zločine u Bugojnu, Helez vidi samo jednu stranu istine zastupajući očito samo interese svog, bošnjačkog naroda.

Agresija na BiH

“U vrijeme agresije na Republiku BiH 1992-1995. godine u Bugojnu, na teritoriju koja je bila pod kontrolom Armije RBiH, postojali su legalno osnovani zatvori za sve građane, bez obzira na nacionalnost, koji su prekršili zakone po bilo kojem osnovu. Nejasno je o kojim sudskim presudama govorite, s obzirom da sudski postupak nije završen i presuda u vezi Bugojna nije pravomoćna”, stoji u Helezovom odgovoru. Za Heleza su svi osim Bošnjaka i Armije agresori. Uz to je zlorabio svoju poziciju pa se osobno obračunao s Franjičevićem navodeći njegova odličja, sudjelovanje u Domovinskom ratu. Ako je i od Heleza, previše je!


...gdje su jeke snage HSP-a,gdje je HVIDRA...gdje je Covic,Ljubic,...i ostali glodari sitnig zuba...nije sve u parama,ima nesto i u plemenitim metalima!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 18 vel 2012, 16:11 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
..nadopuna za pravnike, posto su civilne zrtve rata preinacili u vojne (vojni cilj se smatra svaki objekat sa kojeg se vrsi vatreno djelovanje, i svaka OSOBA koja vrsi vatreno djelovanje, bez obzira da li nosi odoru ili je u civilu) bilo bi dobro da se optuznice za ratne zlocine pocnu masovno obarati na sudovima...jer civinih zrtava izgleda nije niti bilo!?

Sto se tice logora, ovdje je stvar jasna; to su bili prihvatni centri sa cetiri zvjezdice, u kojima su se CUVALE OSOBE DRUGE NACIONALNOSTI DA NE NAUDE SAME SEBI. Stoga nema potrbe trositi sretstava na komisijama, ako u papirime stoji LOGORAS! Odmah skidati po kratkom postupku! Nije mi jasno sto se ceka u RS-u!?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 18 vel 2012, 16:27 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Helez pravi svoju verziju istine!

Uskoro se formira nova komisija za organizatore otpora; Helez: Prvoborac nije onaj ko je pobjegao
Federalni ministar za pitanja boraca Zukan Helez nedavno je rasformirao komisiju koja je bila zadužena za izradu spiskova organizatora otpora, zbog neusaglašenih stavova predstavnika boračkih udruženja koji su predlagali potencijalne kandidate.

U izjavi za "Avaz" Helez je potcrtao da će uskoro biti formirana nova komisija i da će biti utvrđena pravila ko može biti organizator otpora.

Manipulacija datumima

- Insistirat ću da se početak odbrane BiH ne veže uz neku političku stranku. U novom radnom tijelu radit će po dva predstavnika "Patriotske lige", "Zelenih beretki", HVO-a i tri iz Ministarstva. Kada utvrde kriterije, koji će biti vrlo strogi, organizator otpora neće moći biti onaj koji je pobjegao u inostranstvo. Bit ćemo vrlo oprezni i nećemo dozvoliti manipulaciju datumima. Također, morat ćemo voditi računa o broju prvoboraca - pojasnio je Helez.

Prema riječima Muhameda Švrakića, predsjednika Udruženja "Zelene beretke" Kantona Sarajevo, koji će biti zvanični član Komisije u ime ove asocijacije, kriteriji ko je bio organizator otpora moraju biti utvrđeni javno.

Oružane snage

- Pozvat ćemo sve zainteresirane da se odazovu javnom skupu i da utvrdimo zajedno kriterije. To će biti naš stav. Ne znam hoćemo li prihvatiti da organizator otpora ne može biti onaj koji kasnije nije bio u oružanim snagama BiH. Naš je prijedlog da se svi oni koji smatraju da su organizatori otpora trebaju javno pozvati, a mi ćemo kasnije utvrđivati ispunjavaju li kriterije - pojasnio je Švrakić.

On napominje da "Zelene beretke" imaju evidentirano 320 organizatora otpora, ali da će nakon utvrđivanja kriterija njihov broj biti smanjen između 250 i 280.

Oni koji su osuđivani ne mogu biti organizatori

Avdo Hebib, predsjednik "Patriotske lige", podržava stav ministra Heleza da treba utvrditi kriterije ko je organizator otpora.

- To ne mogu biti ljudi koji su osuđivani i koji su imali bilo kakve krivične prijave. Također, to moraju biti osobe koje su u kontinuitetu nastavile borbu u institucijama sistema. U legalnim institucijama sistema bili su "Patriotska liga", "Zelene beretke", aktivni rezervni sastav policije i HVO. To je će biti osnovno pravilo i mislim da neće biti nikakvih problema - kaže Hebib.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 18 vel 2012, 16:30 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
...kako se nesluzbeno saznaje, pokusava se organizirati od strane pripadnika HVO-a da stanu na granicne prelaze odnosno da ih blokiraju. Ovakvo stanje i diskriminacija RVI je vise ne izdrzljivo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 18 vel 2012, 16:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
zomby je napisao/la:
...kako se nesluzbeno saznaje, pokusava se organizirati od strane pripadnika HVO-a da stanu na granicne prelaze odnosno da ih blokiraju. Ovakvo stanje i diskriminacija RVI je vise ne izdrzljivo!


Bilo bi dobro. Da se malo medijski taj problem obradi.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 18 vel 2012, 17:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Treba blokirati i prijelaze kod Neuma. Onda bi hrvatski mediji morali to pratiti.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 19 vel 2012, 01:02 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
BBC je napisao/la:
Treba blokirati i prijelaze kod Neuma. Onda bi hrvatski mediji morali to pratiti.


...cujem da se nesto pokusava...ali se doista pitam "a koce to da pokrene" stvarno mi nije jasno. Nije mi jasno da da hrvati koji su u vlasti nemogu stati u kraj jednom Helezu, koji ne da vrsi ugnjetavanje svega hrvatskog, vec daje pravila i upute kako da se radi i to mimo zakona, pa ce se na kraju desiti da ce toskovi sto sudenja (neke su presude dobijene,ali se ne prica o tome),sto odsteta,...biti daleko veci nego ustede koje su orenuta na ustrb pripadnika HVO-a!

Cinjenica nepobitna, da je po zavrsetku rata na prostorima koje poznajem bilo oko 200 RVI sto je od prilike i realna brojka,danas je taj broj uvecan za nekih 800 RVI!!!???? Naravno sve poslje 200god.!?

NEPOBITNA CINJENICA JE I DA DANAS SE UKIDAJU PRAVA ONIMA KOJI SU IH STEKLI OD 1995-1997, A ONI ZA KOJE SE ZNA DA NISU RVI KOJI SU TO KUPILI,ILI SU SE SJETILI DA MOGU TO KUPITI, KUPUJU I DANAS!!!

Ovo je jedan od elementarnih problema!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 20 vel 2012, 10:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32122
EKSKLUZIVNO: Živko Budimir ruši Zakon o reviziji branitelja!

Nakon objavljenog teksta na portalu JAVNO.ba pod naslovom „Oćemo li tako Zukane? Ajmo: Tvoj brat nije poginuo braneći BiH već islam. A BiH nije i neće biti islamska država“, imali smo nekoliko različitih poziva,

od onih gdje se hvali rad istraživačkog tima našeg portala do čak prijetećih poruka i mailova, međutim od pouzdanog izvora ekskluzivno doznajemo kako će Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir

ovog ponedjeljka podnijeti Apelaciju Ustavnom sudu FBiH o ocjeni ustavnosti Zakona o reviziji branitelja!

Mogli bismo samo dodati – NAPOKON, no bolje ikad nego nikad kada se zna kakva je „škrabotina“ taj isti Zakon.

Naime, veliki broj pripadnika Vojske Federacije i Oružanih snaga BiH su umirovljeni pod istim, povoljnim uvjetima, stim da su to pravo ostvarili ili će ostvariti u budučnosti po Zakonu o službi u Vojsci Federacije, kao i Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH.

Također bivši pripadnici HVO-a, AR BiH i MUP-a, a koji su umirovljeni po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju su koristili ili će koristiti povoljne uvjete, a neće biti predmetom revizije.

Temeljem gore narečenoga, kako tvrdi naš izvor, podnositelj Apelacije je mišljenja da je izvršena diskriminacija prema kategorijama korisnika pobrojanim u ovom zakonu, tj. oni će biti predmetom revizije, dok branitelji koji su pravo na umirovljenje stekli pod istim, povoljnim uvjetima ali pod zakonima iz prethodnog stavka nisu jednako tretirani pred zakonom (uopće neće biti predmetom revizije).

Konkretno, kako navodi naš povjerljiv izvor, revizija u ovom slučaju podrazumijeva preispitivanje svih uvjerenja o svojstvu (pripadnosti) i okolnostima pod kojima je osoba ranjena, ozlijeđena, oboljela ili je došlo do pogoršanja bolesti, poginula, umrla ili nestala, po osnovi kojih su priznata određena prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite i dokumentacije na temelju koje su izdata ta uvjerenja.

U posljednje vrijeme smo se od ministra Zukana Heleza i njegovih suradnika naslušali priča i pričica o diskriminaciji, međutim u kupljenim ili plaćenim medijima nije se moglo čuti drugu stranu medalje (izuzev istraživačkih tekstova portala JAVNO.ba), a druga strana medalje u izjavi za naš portal navodi kako diskriminaciju predstavlja i činjenica da je u BiH provedeno oko 100.000 upravnih postupaka samo na temelju izjava svjedoka i potvrda braniteljskih udruga, a dok će od toga broja samo oko 20.000 biti predmetom revizije, što znači da će puno veći broj (80.000) nastaviti koristiti to pravo ili će ga iskoristiti u budućnosti i nikada neće biti predmetom revizije.

„Ovakav veliki broj upravnih postupaka je posljedica činjenice da mnoge prognane općine koje nisu uspjele sačuvati nikakvu dokumentacije (vojnu, medicinsku) npr. Derventa, Modriča, Bosanski Brod, Srebrenica, Žepa i dr..., te je ovo bio jedini način da osobe ili obitelji mogu ostvariti prava.Također ovakvom odredbom članka 9. Zakona u diskriminirajući položaj se dovode pripadnici HVO-a i ARBiH u odnosu na pripadnike MUP-a jer MUP neće svojim pripadnicima kojima su rješenjima o UP priznali prava ista staviti van snage“ – rekao je povjerljiv izvor portala JAVNO.ba

Što će se sve dalje događati po ovom pitanju možemo samo nagađati, no bilo kako bilo drago nam je da među hrvatskim političarima konačno ima netko s „jajima“, netko tko ne sluša ni Sarajevo, ni Zagreb, odnosno Banja Luku ili Beograd, nego radi izričito u interesu hrvatskih branitelja, a samim time i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Istraživački tim portala JAVNO.ba


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 20 vel 2012, 12:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Na ovom primjeru možete vidjeti na što bi ličila BiH kakvu većina Bošnjaka priželjkuje, ta unitarna i centralna.

Da zakoni bi bili isti za sve Srbe, Bošnjake i Hrvate.
Ali njihova implementacija i izvedba ne bi bila ista. Uvijek bi se radili na štetu Srba i hrvata.

I to sve "po zakonu". Jel, što možeš kad se nema vremena da "Bošnjaci dođu na red" za obradu po zakonu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 20 vel 2012, 15:53 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
...jebo te...da ne vjerujes,jedino se pumpadija oglasio!? Koji je povod, ugrozenost,neregularnost zakonska,...ili je netko skonto da ce biti skuplja pita od tepsije....a mozda i smjena onoga neuroticnog lika od ministra...!?
...citam i sve kontam sto bi ga to moglo potaknuti na ovakavo razmisljanje!?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 21 vel 2012, 11:31 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Mar-kan je napisao/la:
EKSKLUZIVNO: Živko Budimir ruši Zakon o reviziji branitelja!

Nakon objavljenog teksta na portalu JAVNO.ba pod naslovom „Oćemo li tako Zukane? Ajmo: Tvoj brat nije poginuo braneći BiH već islam. A BiH nije i neće biti islamska država“, imali smo nekoliko različitih poziva,

od onih gdje se hvali rad istraživačkog tima našeg portala do čak prijetećih poruka i mailova, međutim od pouzdanog izvora ekskluzivno doznajemo kako će Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir

ovog ponedjeljka podnijeti Apelaciju Ustavnom sudu FBiH o ocjeni ustavnosti Zakona o reviziji branitelja!

Mogli bismo samo dodati – NAPOKON, no bolje ikad nego nikad kada se zna kakva je „škrabotina“ taj isti Zakon.

Naime, veliki broj pripadnika Vojske Federacije i Oružanih snaga BiH su umirovljeni pod istim, povoljnim uvjetima, stim da su to pravo ostvarili ili će ostvariti u budučnosti po Zakonu o službi u Vojsci Federacije, kao i Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH.

Također bivši pripadnici HVO-a, AR BiH i MUP-a, a koji su umirovljeni po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju su koristili ili će koristiti povoljne uvjete, a neće biti predmetom revizije.

Temeljem gore narečenoga, kako tvrdi naš izvor, podnositelj Apelacije je mišljenja da je izvršena diskriminacija prema kategorijama korisnika pobrojanim u ovom zakonu, tj. oni će biti predmetom revizije, dok branitelji koji su pravo na umirovljenje stekli pod istim, povoljnim uvjetima ali pod zakonima iz prethodnog stavka nisu jednako tretirani pred zakonom (uopće neće biti predmetom revizije).

Konkretno, kako navodi naš povjerljiv izvor, revizija u ovom slučaju podrazumijeva preispitivanje svih uvjerenja o svojstvu (pripadnosti) i okolnostima pod kojima je osoba ranjena, ozlijeđena, oboljela ili je došlo do pogoršanja bolesti, poginula, umrla ili nestala, po osnovi kojih su priznata određena prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite i dokumentacije na temelju koje su izdata ta uvjerenja.

U posljednje vrijeme smo se od ministra Zukana Heleza i njegovih suradnika naslušali priča i pričica o diskriminaciji, međutim u kupljenim ili plaćenim medijima nije se moglo čuti drugu stranu medalje (izuzev istraživačkih tekstova portala JAVNO.ba), a druga strana medalje u izjavi za naš portal navodi kako diskriminaciju predstavlja i činjenica da je u BiH provedeno oko 100.000 upravnih postupaka samo na temelju izjava svjedoka i potvrda braniteljskih udruga, a dok će od toga broja samo oko 20.000 biti predmetom revizije, što znači da će puno veći broj (80.000) nastaviti koristiti to pravo ili će ga iskoristiti u budućnosti i nikada neće biti predmetom revizije.

„Ovakav veliki broj upravnih postupaka je posljedica činjenice da mnoge prognane općine koje nisu uspjele sačuvati nikakvu dokumentacije (vojnu, medicinsku) npr. Derventa, Modriča, Bosanski Brod, Srebrenica, Žepa i dr..., te je ovo bio jedini način da osobe ili obitelji mogu ostvariti prava.Također ovakvom odredbom članka 9. Zakona u diskriminirajući položaj se dovode pripadnici HVO-a i ARBiH u odnosu na pripadnike MUP-a jer MUP neće svojim pripadnicima kojima su rješenjima o UP priznali prava ista staviti van snage“ – rekao je povjerljiv izvor portala JAVNO.ba

Što će se sve dalje događati po ovom pitanju možemo samo nagađati, no bilo kako bilo drago nam je da među hrvatskim političarima konačno ima netko s „jajima“, netko tko ne sluša ni Sarajevo, ni Zagreb, odnosno Banja Luku ili Beograd, nego radi izričito u interesu hrvatskih branitelja, a samim time i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Istraživački tim portala JAVNO.ba



Slabo je ko ovu vjest prenjeo,...******** tv nije koliko je meni poznato!?
Da je sve protu zakonito izgleda da samo neuroticnom ministru nije jasno...toliki miloni stuceni u reviziju koja ce na kranu biti totalni fijasko! Kako ce se vratiti i nadoknaditi sredstva prema tuzbama,koje se neosporno moraju srusiti na ustavnom sudu!?

Zanimljivo je da ce prema nekim informacijama, predstavnici hrvatske komponente osobno poceti provoditi istrage kako je toliki broj muslimana zavrsio na drzavnim jaslama. Enorman broj se pojavio na Bihackom podruciju a najavljuje se detaljno cesljanje podrucija Srebrenice...cisto da se vidi KO JE BIO VIJNA A TKO CIVILNA ZRTVA RATA. Na ovo se neuroticni ministar nije oglasio, iako su brojevi neumoljivi!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 22 vel 2012, 12:25 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
HRVATSKA SRAMOTA!

OMER BAŠIĆ I NJEGOV TIM
Hrvatima mijenjali dokaze

http://www.vecernji.ba/vijesti/hrvatima-mijenjali-dokaze-clanak-379517

...nikako mi nije jasno, koji ovo mora biti bezobrazluk sa strane muslimana da mjenjaju povjest, a da hrvatski predstavnici nikako javno da se oglase!

Stoga molim, urednistvo ovoga postala, da omoguci predstavnicima hrvata u BIH da se ocituju, jer izgleda da to nece da urade ostali mediji!!!!!

Unaprjed se zahvaljujem!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: HVIDRA HRHB
PostPostano: 24 vel 2012, 12:52 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
NAPOKON

ZAŠTITA BRANITELJA
Parlamentarci traže obustavu revizije i promjenu zakona

Federalni Parlament bi uskoro trebao raspravljati o Helezovoj reviziji!

Piše: Marko Karačić/VLM
Zastupnici u federalnom Parlamentu iz Unsko-sanske županije najavili su kako će tražiti prekid revizije branitelja na 120 dana kako bi se ispravile sve manjkavosti u ovom procesu. Njihovim zastupnicima će se vjerojatno pridružiti i hrvatski zastupnici u federalnom Parlamentu koji su i ranije upozoravali na nelegalne radnje Zukana Heleza i Ministarstva za pitanja branitelja FBiH koje on vodi.

Ukazano na nepravilnosti

- Ja sam već ranije tvrdio kako je zakon po kojem se provodi revizija neustavan i nije bilo rezultata. Tražio sam pred Parlamentom da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko smijeni Zukana Heleza, ali opet nije bilo rezultata. Više ne znamo što raditi dalje kako bi se nasilje nad braniteljima prekinulo, rekao nam je jučer zastupnik HDZ-a BiH u federalnom Parlamentu Marinko Čavara. On je dodao kako je i nelegalna inspekcija koja provodi reviziju, te je naglasio kako nije sporan samo Zakon o reviziji nego i puno podzakonskih akata koji idu u korist samo jednoga naroda, odnosno Bošnjaka. Dopredsjednik Parlamenta FBiH Stanko Primorac nam je jučer rekao kako je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o reviziji, te kako je procesu revizije potreban kvalitetniji pristup. - Sadašnji zakon jednostavno odbacuje izjave zapovjednika koje su donosili branitelji i to treba promijeniti. Veliki broj branitelja, osobito onih iz Posavine, ne može doći do dokumenata jer se njihove općine nalaze u Republici Srpskoj. Sadašnje stanje treba mijenjati i nećemo dopustiti da se bilo tko iživljava nad braniteljskom populacijom - rekao nam je Primorac.

Agonija se nastavlja

Ipak, iživljavanje i diskriminacija nad braniteljima se nastavlja o čemu svjedoči i ovotjedni primjer iz Mostara gdje su Omer Bašić i njegov tim ponovno mijenjali rješenja o okolnostima stradavanja hrvatskih branitelja. - Neka se provodi revizija, ali ne na ovaj način, pogotovo ne trebaju to raditi osobe koje su bile zapovjednici logora za Hrvate po Hercegovini i srednjoj Bosni, a s kojima se sada okružio Zukan Helez i zadužio ih za provođenje ovoga procesa, poručili su iz udruge Hrvatskih logoraša Domovinskog rata. Zastupnica HDZ-a 1990 u federalnom Parlamentu Slavica Josipović nam je rekla kako se o reviziji mora razgovarati u Parlamentu i kako se nada da će se ova tema uskoro naći na dnevnom redu. - Naša je dužnost i potreba da pokrenemo ovu temu i da učinimo sve kako bi prekinuli nelegalne radnje pojedinaca. Već smo uložili određene napore, ali potrebno je još puno uraditi kako bi se zaštitili stradalnici. Potrebna nam je koncepcija kako to uraditi i nadam se da ćemo je uskoro i imati - zaključila je jučer zastupnica Josipović.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 339 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO