HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 23 tra 2024, 09:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 878 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Sljedeća

Hoće li se Vučić usuditi doći u Srebrenicu 11.07.2015.?
Da 83%  83%  [ 19 ]
Ne 9%  9%  [ 2 ]
Ne sada, ali će doći nekad poslije 11.07.2015. 9%  9%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 23
Autor/ica Poruka
 Naslov: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 01:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 sij 2010, 17:54
Postovi: 13159
Kako se blizi 11.jul, ovo pitanje je dobilo i medjunarodnu sirinu u koje su se ukljucile sve velike sile, danasnjim obaranjem ruku u Savetu Bezbednosti... gde nije bilo dogovora, odlozeno je za sutra, ali po najavi Vucica nikakav zajednicki papir nece biti usvojen, zbog protivljenja Rusije i Kine...

Jedan deo zanimljivog clanka koji sam prebacio na latinicu...

Citat:
„SREBRENICA“ I SARAJEVSKA ELITA

Stefan Karganovic

Lokalna sarajevska elita nije „muslimanska“ u nekakvom religijskom smislu te reči. To je samoobnavljajuća politička oligarhija sastavljena od raznorodnih elemenata, uključujući u raznim fazama i bizarne verske zanesenjake (Alija Izetbegović je jedan primer), koji sa stanovišta tradicionalnog islama predstavljaju, najblaže rečeno, anomaliju. Kritična masa u toj mešavini ne sastoji se od pravih vernika, nego ljudi formiranih u duhu pedesetogodišnje komunističke diktature, instinktivnih kameleona, ravnodušnih prema svakom obliku transcendentnosti i zainteresovanih isključivo za opipnjive ovozemaljske blagodeti, uključujući vlast. Kao u redovima kolega istog nadahnuća s druge strane Drine, religijski i nacionalni simbolizam nije odraz iskrenog ubeđenja, nego cinično sredstvo za postizanje usko definisanih grupnih političkih ciljeva.

Podjednako ravnodušna i nebolećiva i prema verskoj i nacionalnoj dimenziji, sarajevska elita u „Srebrenici“ ne vidi nikakav moralni skandal (tim pre što je svojevremeno i sama voljno učestvovala u njegovoj proizvodnji), nego potencijalnu političku korist. „Srebrenica“ pre svega služi kao bič za masovno uterivanje muslimanski i bošnjački opredeljenog dela stanovništva u politički tor i za učvršćivanje unutrašnje kohezije zajednice koja se nalazi pod njihovom dirigentskom palicom. Rukovodeći kadar može da ima unutrašnje razmirice, ali jedinstven je u volji da neometano u svom vilajetu vlada. Druga važna funkcija „Srebrenice“ je da bude neprobojan zid između muslimana i pravoslavnih. Obezbeđivanje i produbljivanje tog jaza je strateška usluga koju sarajevska elita čini ne samo sebi nego ujedno i svojim stranim Atlantističkim pokroviteljima.

Interes Atlantističke alijanse za „Srebrenicu“ i generalno za područje Balkana primarno je geopolitički, bez najmanje primese čovečanskih obzira prema žrtvama. U atlantističkom konceptu upotreba „Srebrenice“ je dvojna. Prvo, kao klin koji će dugotrajno sukobiti i razdvojiti dve srodne i ključne zajednice u BiH, muslimane i pravoslavne, što stranu arbitražu i strategijsko prisustvo u središtu Balkana (pa samim tim i istiskivanje geopolitičkih konkurenata) čini neophodnom za još dugo vremena. Zatim, „Srebrenica“, zapravo navodna briga da se više nikada „ne ponovi,“ krilatica je kojom se prikriva prava agenda intervencionističke politike i koja služi kao pokriće za agresivne navodno humanitarne napade na nepokorne suverene države. Muslimani Bosne i Hercegovine kojima je iskreno stalo do njihove vere i kod kojih je živ osećaj solidarnosti sa pripadnicima umme širom sveta dobro bi učinili da izračunaju ljudski bilans „Srebrenice“ u globalnim okvirima. Biće šokirani saznanjem da je kao posledica primene doktrine R2P, ili prava na zaštitu navodno ugroženog stanovništva, neposredno proistekle na temelju propagandne verzije srebreničkih događaja, od Kosova do Sirije stradalo između nekoliko stotina hiljada i dva miliona muslimana.

DAVID I GOLIJAT

Ta uticajna koalicija interesa se proteže sa lokalnog na globalni nivo i ona je odlučno svrstana protiv svakog dovođenja u pitanje službene verzije o „Srebrenici“, odakle godinama crpi ogromne i vrlo lukrativne političke dividende.

Sledeće pitanje glasi, na čemu počiva moć te u suštini heterogene, ali za sada zajedničkim interesom spojene koalicije? Ne više na apsolutnoj kontroli, ali ipak dominantnom uticaju na informativne tokove u svetu i još uvek nedovoljno poljuljanu moć da definiše „mejnstrim činjenice“, koje se uglavnom nekritički prihvataju, bez obzira na empirijsku neutemeljenost. Jedna od tih a priori „mejnstrim činjenica“ bez utemeljenja je službeni narativ o „Srebrenici“. Nemerljivi resursi uloženi su u održavanje tog zaštićenog narativa i osujećivanje svakog pokušaja njegovog ispitivanja.

To je strategijski okvir u kojem se odvija delatnost svakog ko se trudi da aktere koji crpu korist iz „Srebrenice“ liše nezasluženih prednosti i da istovremeno doprinesu utvrđivanju činjenica o tom važnom događaju.

Postoje dva oblika ponašanja u ovoj situaciji. Jedan je emotivno reagovanje, prožeto epskim vapajima o „nepravdi“ i „zabranjenim istinama“, što se uglavnom svodi na emotivno pražnjenje i vučenje poteza bez strategijskog koncepta pa, samim tim, i bez značajnijeg političkog efekta. Drugi je trezvena procena realnog odnosa snaga i raspoloživih mogućnosti, čemu sledi povlačenje asimetričnih, ali zato strategijski promišljenih poteza.

Ovaj drugi oblik ponašanja pretpostavlja, pre svega, dugoročnu, taktički prilagodljivu akciju koja će najefektnije i fokusirano primeniti sopstvena oskudna sredstva na tačkama gde je moguće naneti najveću štetu protivničkoj strani. Zatim, trezveno procenjujući konačnu neodrživost pozicije protivnika, uprkos trenutnim prednostima koje su ogromne, priprema za konačan udarac, u oportunom trenutku.

SREBRENIČKI OVERKILL

Ahilova peta službenog narativa su nerealni osnovi, na kojima je sagrađen. To ima za neposrednu posledicu da njegovi pobornici moraju da delaju mahnito i bez predaha, često nepromišljeno sa bumerang efektom (kao što bi se moglo reći za netaktički sročenu britansku rezoluciju, koja je, umesto da demorališe i podstakne na rezignirano prihvatanje genocidnog statusa, izazvala snažan otpor i indignirano odbacivanje u svim sektorima srpskog društva). Održavanje srebreničkog mita iziskuje stalno i odbojno nametanje jedne u suštini vrlo uske interesne agende metodama lišenim svake suptilnosti koje najbolje opisuje američki engleski izraz overkill. To podrazumeva neprestano dovijanje da se kombinacijom isfabrikovanih podupirućih podataka, represivnim gušenjem realnih opasnosti koje prete da se od svakog ozbiljnog pokušaja kritičke rasprave i bezočnim blefiranjem kolaps narativa spreči ili bar odloži na što duži rok.


Orgija ce trajati jos nekoliko dana intenzivno, a posle ce utihnuti...

Odvratna je kolicina politikanstva koja prati ovo pitanje... vrane, gavrani i ostali lesinari su dosli po svoj deo strvine...

_________________
Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 07:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23316
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Znači, da sumiramo ove godine, jer smo do sada na drugoj temi komentirali. Dakle:

- Vučić dolazi 11.07.2015. u Potočare kao službeni izaslanik Vlade Srbije.
- Kina i Rusija štopaju Rezoluciju o Srebrenici, koja je predložena od strane V.Britanije, iako je bilo nekoliko izmjena teksta i ublažavanja retorike. Jučer dvije odgode donošenja rezolucije.
- Rusija je u svakom slučaju najavila veto.
- Danas u 16:00 sati novi sastanak Vijeća sigurnosti po ovom pitanju.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 07:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 lip 2015, 15:01
Postovi: 1643
Nema potrebe za mmogo palemudjenja.
Na perfidan nacin postavljaju se temelji za ukidanje srpske. Genocidni srbi, da bi se dovelo u pitanje osnovi za postojanje srpske stvorene na toboz genocidu.
Kratko jasno. Presedan. A mi da vidimo sta i kako.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 07:41 
Offline

Pridružen/a: 29 ožu 2013, 06:32
Postovi: 6304
- Vučić dolazi 11.07.2015. u Potočare kao službeni
izaslanik Vlade Srbije.
+++++
Izdajnik od starta.Nema tu mnogo price ni razocarenja.Doveli su ga stranci da sluzi I on radi svoj izdajnicki posao.Tu je manevarski prostor jako mali.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 07:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23316
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Moglo bi i zagužvati. Ja ne znam za vas, ali imam osjećaj da je među narodima BiH mržnja sve veća, kako vrijeme odmiče. Ako zanemarimo 10-tak godina poslije rata i uspon međuetničkih odnosa (jer od rata nema gore, pa je poboljšanje posljedica toga), zadnjih 10 godina opet odnosi među narodima u BiH idu silaznom putanjom.

Ovo bi moglo čak i zagužvati. :smajl025
Citat:
Marš mira bit će prekinut ako u njemu bude zastava Armije BiH i slika Nasera Orića

Udruženje ratnih vojnih invalida (RVI) općine Zvornik organizirat će prosvjede i presjeći kolonu srebreničkog Marša mira ukoliko u koloni ”budu nošene bilo kakve provokativne oznake koje vrijeđaju srpski narod“, rekao je danas predsjednik Udruženja RVI Dragislav Mijanović.
Mijanović je kazao da pod provokativnim oznakama smatra „ratnu zastavu tzv. Armije BiH i drugih paravojski koje su pod tom zastavom činile zločine nad srpskim narodom, zastave ISIL-a i s arapskim natpisima, oznake s likom Nasera Orića i slično“, piše portal Zvornikdanas.com.

Ističući da poštuje pravo svakog naroda da na civiliziran način obilježi značajne datume iz svoje povijest, Mijanović je dodao da RVI žele mirnim prosvjedima izraziti svoje neslaganje protiv isticanja ratnih zastava, kako bi spriječili navedenu pojavu koja je usmjerena na bespotrebno izazivanja međunacionalne mržnje.

Mijanović je naveo da će, ako bude potrebno, mirni prosvjedi i okupljanje članova i simpatizera ovog udruženja biti organizirani od 8. do 10. srpnja, na više lokacija i dodao da je o svemu obaviješten Centar javne bezbjednosti Bijeljina, Postaja javne sigurnosti Zvornik, te policijske postaje u Bratuncu i Srebrenici.

Mijanović je naglasio da prosvjedi RVI nisu usmjereni na spriječavanje Marša mira, već da to ”predstavlja glas razuma protiv netolerancije i mržnje na ovim prostorima”, prenosi Radiosarajevo.ba.

Udruženje RVI Zvornik apelira i na nadležne organe Republike Srpske da, u skladu sa svojim ovlaštenjima, spriječe nezakonito isticanje obilježja koja žrtve proteklog rata u srpski narod u cjelini duboko ponižavaju i vrijeđaju.

Iz policije i vlasti Republike Srpske nisu se oglasili po ovom pitanju.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 07:49 
Offline

Pridružen/a: 29 ožu 2013, 06:32
Postovi: 6304
kolubara je napisao/la:
Nema potrebe za mmogo palemudjenja.
Na perfidan nacin postavljaju se temelji za ukidanje srpske. Genocidni srbi, da bi se dovelo u pitanje osnovi za postojanje srpske stvorene na toboz genocidu.
Kratko jasno. Presedan. A mi da vidimo sta i kako.

Pevise se zanimas muslimanskom stampom.
Kakvo ukidanje RS?Od toga nema nista.To bi znacilo obespravljivanje dva naroda od moguca tri.
Koliko bi to trajalo do novog rata?
Srpska nece biti ukinuta.Nikada.To su samo vlazni snovi izludelih muslimana.
Mada dobro je siriti konstantan strah od ukidanja RS I nabrijavati narod.Meni su povratnici tako slatki. :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 07:54 
Offline

Pridružen/a: 29 ožu 2013, 06:32
Postovi: 6304
lider30 je napisao/la:
Moglo bi i zagužvati. Ja ne znam za vas, ali imam osjećaj da je među narodima BiH mržnja sve veća, kako vrijeme odmiče. Ako zanemarimo 10-tak godina poslije rata i uspon međuetničkih odnosa (jer od rata nema gore, pa je poboljšanje posljedica toga), zadnjih 10 godina opet odnosi među narodima u BiH idu silaznom putanjom.

Ovo bi moglo čak i zagužvati. :smajl025
Citat:
Marš mira bit će prekinut ako u njemu bude zastava Armije BiH i slika Nasera Orića

Udruženje ratnih vojnih invalida (RVI) općine Zvornik organizirat će prosvjede i presjeći kolonu srebreničkog Marša mira ukoliko u koloni ”budu nošene bilo kakve provokativne oznake koje vrijeđaju srpski narod“, rekao je danas predsjednik Udruženja RVI Dragislav Mijanović.
Mijanović je kazao da pod provokativnim oznakama smatra „ratnu zastavu tzv. Armije BiH i drugih paravojski koje su pod tom zastavom činile zločine nad srpskim narodom, zastave ISIL-a i s arapskim natpisima, oznake s likom Nasera Orića i slično“, piše portal Zvornikdanas.com.

Ističući da poštuje pravo svakog naroda da na civiliziran način obilježi značajne datume iz svoje povijest, Mijanović je dodao da RVI žele mirnim prosvjedima izraziti svoje neslaganje protiv isticanja ratnih zastava, kako bi spriječili navedenu pojavu koja je usmjerena na bespotrebno izazivanja međunacionalne mržnje.

Mijanović je naveo da će, ako bude potrebno, mirni prosvjedi i okupljanje članova i simpatizera ovog udruženja biti organizirani od 8. do 10. srpnja, na više lokacija i dodao da je o svemu obaviješten Centar javne bezbjednosti Bijeljina, Postaja javne sigurnosti Zvornik, te policijske postaje u Bratuncu i Srebrenici.

Mijanović je naglasio da prosvjedi RVI nisu usmjereni na spriječavanje Marša mira, već da to ”predstavlja glas razuma protiv netolerancije i mržnje na ovim prostorima”, prenosi Radiosarajevo.ba.

Udruženje RVI Zvornik apelira i na nadležne organe Republike Srpske da, u skladu sa svojim ovlaštenjima, spriječe nezakonito isticanje obilježja koja žrtve proteklog rata u srpski narod u cjelini duboko ponižavaju i vrijeđaju.

Iz policije i vlasti Republike Srpske nisu se oglasili po ovom pitanju.

Nece im dati policija RS ko sto je I nas vratila nazad kad krenusmo za Novi Pazar.
A I ako se zaguzva,sta je tu je.Hocete li I vi na nas ili ce te o svom poslu?Kazite posteno.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 08:04 
Offline

Pridružen/a: 09 vel 2014, 19:07
Postovi: 3022
Citat:
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić na izvanrednoj je konferenciji za novinare u utorak navečer objavio da je njegov kabinet jednoglasno odlučio da će on otići na komemoraciju u Srebrenicu te da je dobio garancije Velike Britanije da sporna rezolucija koju je ta država predložila Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda neće biti usvojena u aktualnom obliku.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 08:06 
Offline

Pridružen/a: 22 ožu 2011, 00:44
Postovi: 1618
Lokacija: big shit
chat nick je napisao/la:
Nece im dati policija RS ko sto je I nas vratila nazad kad krenusmo za Novi Pazar.
A I ako se zaguzva,sta je tu je.Hocete li I vi na nas ili ce te o svom poslu?Kazite posteno.


Svako ko bude nosio te Alijne ratne zastave na teritoriji Srpske ce biti lisen slobode i dobiti krivicnu prijavu ko Sejfo Tokic to ocekujem od policije Srpske

_________________
Potpisi Alija neka je ko avlija!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 08:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27463
Zašto nije bila Rezolucija 1965. o Holokaustu u Aušvicu? Onako, radi "pomirenja".

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 08:54 
Offline

Pridružen/a: 29 ožu 2013, 06:32
Postovi: 6304
chat nick je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Moglo bi i zagužvati. Ja ne znam za vas, ali imam osjećaj da je među narodima BiH mržnja sve veća, kako vrijeme odmiče. Ako zanemarimo 10-tak godina poslije rata i uspon međuetničkih odnosa (jer od rata nema gore, pa je poboljšanje posljedica toga), zadnjih 10 godina opet odnosi među narodima u BiH idu silaznom putanjom.

Ovo bi moglo čak i zagužvati. :smajl025

Nece im dati policija RS ko sto je I nas vratila nazad kad krenusmo za Novi Pazar.
A I ako se zaguzva,sta je tu je.Hocete li I vi na nas ili ce te o svom poslu?Kazite posteno.

Dobro i to je odgovor.Da znamo. :kava


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 09:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27463
lider30 je napisao/la:
Moglo bi i zagužvati. Ja ne znam za vas, ali imam osjećaj da je među narodima BiH mržnja sve veća, kako vrijeme odmiče. Ako zanemarimo 10-tak godina poslije rata i uspon međuetničkih odnosa (jer od rata nema gore, pa je poboljšanje posljedica toga), zadnjih 10 godina opet odnosi među narodima u BiH idu silaznom putanjom.

Ovo bi moglo čak i zagužvati. :smajl025


Ima ih koji stalno vise na Twiteru i tvrde, da, ako se ne prizna genocid, da će nekome jednostavno prekipjeti. Hoće reći ili po našem, ili po našem.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 09:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 tra 2015, 03:10
Postovi: 1060
Lokacija: Sarajevo
Pravda nije stvar političkog dogovora.

Ovo je nešto kao kad bi serijski ubojica ubio ljude, pa mu se politički predstavnici svađali da li je ubio ili nije ... :zubati

U Hagu je presuđeno za genocid, a da li će netko priznati ili neće - to je nevažno.

Cinizam, bjelosvjetsko diplomatsko odmjeravanje snaga preko leđa žrtava itd. ... već viđeno 90-tih na ovim prostorima i East River-u ...

Nije kriv vuk što dere ovce, već je kriv pastir i bosanski tornjak što ne uhvate vuka i pomognu mu da promijeni ravan egzistencije ...

_________________
Clinton for president !

Love USA !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 10:07 
Offline

Pridružen/a: 09 vel 2014, 19:07
Postovi: 3022
Citat:
Cinizam, bjelosvjetsko diplomatsko odmjeravanje snaga preko leđa žrtava itd. ... već viđeno 90-tih na ovim prostorima i East River-u ...


Znači slažeš se sa Vučićem i ekipom?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 10:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Šta te briga.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 10:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
Lokalna sarajevska elita nije „muslimanska“ u nekakvom religijskom smislu te reči. To je samoobnavljajuća politička oligarhija sastavljena od raznorodnih elemenata, uključujući u raznim fazama i bizarne verske zanesenjake (Alija Izetbegović je jedan primer), koji sa stanovišta tradicionalnog islama predstavljaju, najblaže rečeno, anomaliju. Kritična masa u toj mešavini ne sastoji se od pravih vernika, nego ljudi formiranih u duhu pedesetogodišnje komunističke diktature, instinktivnih kameleona, ravnodušnih prema svakom obliku transcendentnosti i zainteresovanih isključivo za opipnjive ovozemaljske blagodeti, uključujući vlast. Kao u redovima kolega istog nadahnuća s druge strane Drine, religijski i nacionalni simbolizam nije odraz iskrenog ubeđenja, nego cinično sredstvo za postizanje usko definisanih grupnih političkih ciljeva.


Što vam treba to da se očešete o ono što se vas uopće i ne dotiče.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 10:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 lip 2015, 15:01
Postovi: 1643
Tim marsom nemira ako te zaszave ratne, orica da ne spominjem... odma preseci i ajmo nazad... ne svidi im se i ne babce zastave a nece da se vrnu... zna se sta sledi...

Pun kura.c gise njiovog kmecanja rezolucija, licemerja... Kroz kraj gde srpskk grobovi na koje se bosnjp popisha nece prolaziti bahlijina zaszava iz rata i tacka... pa nek pisu sto rezolucija ponesu li je pojesce je...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 10:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 sij 2010, 17:54
Postovi: 13159
useless je napisao/la:
Citat:
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić na izvanrednoj je konferenciji za novinare u utorak navečer objavio da je njegov kabinet jednoglasno odlučio da će on otići na komemoraciju u Srebrenicu te da je dobio garancije Velike Britanije da sporna rezolucija koju je ta država predložila Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda neće biti usvojena u aktualnom obliku.


Ja ne vidim nista sporno u tome...

Neka ide, ili bar da jasno najavi da hoce da ide... time izbija adut iz rukava onima koji bi voleli da se Srbi ponose onim sto je bilo u Srebrenici...

Treba javno reci i zastupati tezu... da, bio je zlocin, nedopustiv cak i u ratu... streljanje par hiljada ratnih zarobljenika. Ali to nije ni genocid, ni jedini zlocin u tom ratu...

To je po meni ispravno stajaliste koje ima svoju tezinu i utemeljenje u istini... ne mozes ti da se suprotstavljas tudjim lazim i namestaljkama tako sto i sam lazes, prikrivas nedela, ili velicas zlocin...

Ja sam ubedjen da velikoj vecini Srba nije drago zbog onoga sto se desilo pre 20 godina... to je bila jedna ruzna epizoda, osvetnicki pir gde se uletelo u klopku koja je ranije namestena... da nije ovoliko toksicna situacija, i ovoliko zloupotrebe, lakse bi se otvorilo pitanje ko je i kako doneo odluku da se strelja toliko ljudi... bez obzira na sva zverstva Orica, ne smes da streljas zarobljenike ni sa kakvim izgovorom... i za to mora da se odgovara i robija...ime i prezime, a ne kolektivna krivica...

Kad su ti sudije ovakvi koji donose ovakve rezolucije, obicnog Srbina tera u inat i prkos, pa da predje crtu i kaze - ma i trebalo je da ih pobiju... ako su oni pizde i neljudi, ne treba da budemo isti takvi... vec da podvucemo crtu koja nas deli...

_________________
Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 10:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 sij 2010, 17:54
Postovi: 13159
Kum Bečo je napisao/la:
Citat:
Lokalna sarajevska elita nije „muslimanska“ u nekakvom religijskom smislu te reči. To je samoobnavljajuća politička oligarhija sastavljena od raznorodnih elemenata, uključujući u raznim fazama i bizarne verske zanesenjake (Alija Izetbegović je jedan primer), koji sa stanovišta tradicionalnog islama predstavljaju, najblaže rečeno, anomaliju. Kritična masa u toj mešavini ne sastoji se od pravih vernika, nego ljudi formiranih u duhu pedesetogodišnje komunističke diktature, instinktivnih kameleona, ravnodušnih prema svakom obliku transcendentnosti i zainteresovanih isključivo za opipnjive ovozemaljske blagodeti, uključujući vlast. Kao u redovima kolega istog nadahnuća s druge strane Drine, religijski i nacionalni simbolizam nije odraz iskrenog ubeđenja, nego cinično sredstvo za postizanje usko definisanih grupnih političkih ciljeva.


Što vam treba to da se očešete o ono što se vas uopće i ne dotiče.


Taj pasus koji si citirao je hiruski precizna analiza vasih glavonja u Sarajevu... od Princa Bakira, preko Komsica, Zlaje, Tokica, Alispahica i ostale bratije...

_________________
Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 10:58 
Offline

Pridružen/a: 13 stu 2013, 16:10
Postovi: 3044
useless je napisao/la:
Citat:
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić na izvanrednoj je konferenciji za novinare u utorak navečer objavio da je njegov kabinet jednoglasno odlučio da će on otići na komemoraciju u Srebrenicu te da je dobio garancije Velike Britanije da sporna rezolucija koju je ta država predložila Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda neće biti usvojena u aktualnom obliku.

Netačno,on je dobio garancije od visokih zvaničnika Rusije i Kine da rezolucija Velike Britanije ni u kom slučajun neće proći,a ne od Velike Britanije,gledao sam tu konferenciju .Ovo što piše je van svake pameti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 11:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
DzoniBG je napisao/la:
useless je napisao/la:


Ja ne vidim nista sporno u tome...

Neka ide, ili bar da jasno najavi da hoce da ide... time izbija adut iz rukava onima koji bi voleli da se Srbi ponose onim sto je bilo u Srebrenici...

Treba javno reci i zastupati tezu... da, bio je zlocin, nedopustiv cak i u ratu... streljanje par hiljada ratnih zarobljenika. Ali to nije ni genocid, ni jedini zlocin u tom ratu...

To je po meni ispravno stajaliste koje ima svoju tezinu i utemeljenje u istini... ne mozes ti da se suprotstavljas tudjim lazim i namestaljkama tako sto i sam lazes, prikrivas nedela, ili velicas zlocin...

Ja sam ubedjen da velikoj vecini Srba nije drago zbog onoga sto se desilo pre 20 godina... to je bila jedna ruzna epizoda, osvetnicki pir gde se uletelo u klopku koja je ranije namestena... da nije ovoliko toksicna situacija, i ovoliko zloupotrebe, lakse bi se otvorilo pitanje ko je i kako doneo odluku da se strelja toliko ljudi... bez obzira na sva zverstva Orica, ne smes da streljas zarobljenike ni sa kakvim izgovorom... i za to mora da se odgovara i robija...ime i prezime, a ne kolektivna krivica...

Kad su ti sudije ovakvi koji donose ovakve rezolucije, obicnog Srbina tera u inat i prkos, pa da predje crtu i kaze - ma i trebalo je da ih pobiju... ako su oni pizde i neljudi, ne treba da budemo isti takvi... vec da podvucemo crtu koja nas deli...


Ovde se radi o drugim stvarima, ne o zločinu.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 11:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 tra 2015, 03:10
Postovi: 1060
Lokacija: Sarajevo
Citat:
Šta vas ovce boli qrac za to


Kod mene si se malo zahebao, ja sam hrvatski tornjak i volim da jedem vukove ....

_________________
Clinton for president !

Love USA !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godišnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 11:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Bistrik je napisao/la:
Citat:
Šta vas ovce boli qrac za to


Kod mene si se malo zahebao, ja sam hrvatski tornjak i volim da jedem vukove ....


Ti si kreten koji se puno qrči

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 11:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 sij 2010, 17:54
Postovi: 13159
Metemma je napisao/la:

Нема овај курчеви циркус ништа са злочинима.


Nema...i ne kazem da ima...

Zbog politicke pozicije Srbije, Vucic treba da ode otamo... mada kako ih huskaju preko medija postavlja se ozbiljno pitanje bezbednosti... moze neka budala da se raznese bombom i postane sehid...

_________________
Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 20. godisnjica Srebrenice
PostPostano: 08 srp 2015, 11:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
DzoniBG je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Нема овај курчеви циркус ништа са злочинима.


Nema...i ne kazem da ima...

Zbog politicke pozicije Srbije, Vucic treba da ode otamo... mada kako ih huskaju preko medija postavlja se ozbiljno pitanje bezbednosti... moze neka budala da se raznese bombom i postane sehid...


Jebote miš, stvarno... :zubati

Bistriče, ajd u 100 maraka da nemaš muda da uradiš ovo što Džoni kaže :zubati

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 878 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Dr. Van Nostrand, Grom, Haram, krstjanin, Nebula, Rika sv Vida i 212 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO