|
| Autor/ica |
Poruka |
|
RajvoSa
|
Naslov: Croatia Libertas Postano: pon svi 04, 2009 12:03 pm |
|
Pridružen/a: sub svi 02, 2009 4:17 pm Postovi: 3766 Lokacija: Djubuguli
|
|
Stvarno se malo zna o njima. Nekoliko nastupa i proglasa od strane Lea Pločnikića kao i spomen neke "alternativne vlade Herceg Bosne". Ko njih financira (ako uopće) i ko iza njih stoji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon svi 04, 2009 12:10 pm |
|
|
Meni su dragi jer kažu ono što ostali ne smiju. 
_________________ ponosna moja je zemlja...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon svi 04, 2009 12:15 pm |
|
|
Meni su oni ko udbaški provokatori kad bi pivali ustaške po banhofu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon svi 04, 2009 12:21 pm |
|
|
|
Bila je ona korisna inicijativa kada su htjeli natjerati javno tužiteljstvo da podigne optužnice protiv Silajdžića zbog zločina 1993. Ne znam šta bi sa tim.
_________________ Primitive rebel; that is to say he was opposed to certain things that he didn't properly understand for reasons he couldn't properly articulate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
west
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon svi 04, 2009 2:54 pm |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Stvarno se malo zna o njima. Nekoliko nastupa i proglasa od strane Lea Pločnikića kao i spomen neke "alternativne vlade Herceg Bosne". Ko njih financira (ako uopće) i ko iza njih stoji? puno zuje, malo meda daju 
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: čet svi 07, 2009 6:31 pm |
|
Pridružen/a: ned svi 03, 2009 10:11 pm Postovi: 3944 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
west je napisao/la: puno zuje, malo meda daju  Ali da govore, što većina Hrvata misli - jest. Neka ih, nek se nađu. A što se love tiče, definitivno nije lako u medijima održati pozornost, organizirati bilo kakvu akciju širih razmjera (pa makar bilo i potpisivanje peticije) bez da nemaš neku lovu. Sad kako se oni snalaze, tko zna...
_________________ Kuber: ...zbog otpora krstjana nasilnim metodama pokrštavanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
west
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: sub svi 16, 2009 12:30 pm |
|
|
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: ned svi 17, 2009 1:52 am |
|
|
west je napisao/la: Malo čudno, ne znam šta da kažem za ovu nazovi "inicijativu" 
_________________ Primitive rebel; that is to say he was opposed to certain things that he didn't properly understand for reasons he couldn't properly articulate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: sri svi 20, 2009 12:03 am |
|
|
Pazi ovog, u po Teherana danas održao Leo Pločkinić press konferenciju. Pločkinić, "Croatia libertas": "Prijavićemo BiH UN-u i Vijeću Evrope zbog kršenja prava Srba i Hrvata"Predsjednik nevladine organizacije "Croatia libertas" iz Mostara Leo Pločkinić ustvrdio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da je mirnodopska Bosna i Hercegovina, konkretno njen glavni grad etnički očišćena sredina sa dominacijom Bošnjaka.Kao primjer obespravljenosti Hrvata u zemlji, naveo je "preglasavanje na izborima" u kome su Bošnjaci izabrali političkog kandidata Hrvata mimo izborne volje građana hrvatske nacionalnosti.Pločkinić je rekao da njegova organizacija traži od Kancelarije visokog predstavnika u BiH da Sarajevu nametne statut prema mostarskom pogledu jer bi to omogućilo ravnomjernu zastupljenost predstavnika svih konstitutivnih naroda, a ne izrazito jednog. On tvrdi da su učestali pritisci Bošnjaka na intelektualce ostalih nacionalnosti i kao još jednu od metoda za "tiho etničko čišćenje" u Sarajevu naveo neizdavanje građevinskih dozvola srpskim, hrvatskim i židovskim institucijama i pojavu antisemitskih ispada. "Namjeravamo organizovati javne tribine, peticije, ako treba i na međunarodnoj sceni, ne bi li svi narodi dobili ravnopravan tretman u Sarajevu, a ne neki od njih apartheidski, kao što je danas. Najavljujemo da ćemo Bosnu i Hercegovinu prijaviti Ujedinjenim narodima i Vijeću Evrope zbog kršenja konstitutivnih prava Srba i Hrvata", izjavio je Pločkinić. On, kao i Zoran Zovko koji je na press-konferenciji predstavljen kao predsjednik HVIDRA-e Herceg-Bosne u Mostaru, tvrde da Sud BiH tereti za ratne zločine izrazito više Srbe i Hrvate nego Bošnjake, zanemarjući time bošnjačke zločine.Iste zamjerke, ali na račun Haškog tribunala, izrekao je Darko Trifunović koga je Pločkinić predstavio kao specijalnog predstavnika nevladinih organizacija iz Republike Srpske. Trifunović takođe tvrdi da Sarajevo - "grad moga strica Duška Trifunovića", kako se izrazio, nije više komotan za sve i kao prilog toj tvrdnji naveo da druga dva planirana govornika iz Republike Srpske - jedan iz boračkog, a drugi iz udruženja bivših logoraša, nisu došli na ovu press-konferenciju jer su dobili prijetnje. Zoran Zovko tvrdi da se aršinima Suda BiH nastoji mijenjati istina o nedavnoj prošlosti zemlje i proglasiti HVO zločinačkom organizacijom. "Marko Radić, naprimjer, nepravedno je usmeno osuđen na 25 godina. Želi se dokazati da je HVO napao Armiju RBiH, što nije istina", izjavio je Zovko. Tvrdi da Sud BiH favorizuje suđenje Srbima i Hrvatima "radi tuđih upustava". Uz napomenu da svako treba da odgovara za počinjeni zločin, Zovko je najavio veće ujedinjavanje hrvatskih udruženja u Bosni i Hercegovini koje će se boriti svim raspoloživim sredstvima u želji da postignu pravdu. Na ovoj press-konferenciji na stolu za kojim su sjedili govornici bila je istaknuta hrvatska zastava sa šahovnicom, a predsjednik organizacije "Croatia libertas" Pločkinić rekao da su organizatori dobili pismo podrške od Arijela Livnea, specijalnog predstavnika židovskog svjetskog kongresa.Pincom.info / Fena 
_________________ because I can
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: sri svi 20, 2009 12:18 am |
|
Pridružen/a: ned svi 03, 2009 10:11 pm Postovi: 3944 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Ovakav tip organizacije nam je definitivno falio. Od 2001. godine imam osjećaj da su se BH Hrvati jednostavno prepustili slučaju.
Međunarodna zajednica ne voli puno talasanja, vole imati osjećaj da su u pravu i pravedni (ma što to značilo) i da kormilare u BiH između ekstremnih struja. Oni će osluškivati od najekstremnijih do umjerenijih stavova sa svake strane i pokušavati nalaziti rješenja na pola puta ili na nekoj njihovoj zamišljenoj sredini. Ko fol svakom jednako niz dlaku i svakog jednako zakinuti na unutarnjem političkom planu.
Zato mene čudi, da mi već godinama nemamo neke malo otvorenije i konzistentnije artikulirane stavove od medija i političara. Ja sam čak zagovornik da imamo jednu malo jaču političku struju, koja se otvoreno zalaže i čiji se glas konstantno čuje za otcjepljenje ili dijeljenje BiH.
Naravno da bi takva opcija dobila osude od MZ, pa možda i od djela Hrvata, ali treba MZ staviti do znanja, da su i u nas sve veća gibanja za razdruživanjem s Muslimanima.
Jer već je jasno da od MZ je iluzorno i naivno očekivati da oni sami prave neke inicijative ili podstiču gradnju nekog stvarno pravednog društva u BiH.
_________________ Kuber: ...zbog otpora krstjana nasilnim metodama pokrštavanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: sri svi 20, 2009 12:23 am |
|
|
lider30 je napisao/la: Ovakav tip organizacije nam je definitivno falio. Od 2001. godine imam osjećaj da su se BH Hrvati jednostavno prepustili slučaju.
Međunarodna zajednica ne voli puno talasanja, vole imati osjećaj da su u pravu i pravedni (ma što to značilo) i da kormilare u BiH između ekstremnih struja. Oni će osluškivati od najekstremnijih do umjerenijih stavova sa svake strane i pokušavati nalaziti rješenja na pola puta ili na nekoj njihovoj zamišljenoj sredini. Ko fol svakom jednako niz dlaku i svakog jednako zakinuti na unutarnjem političkom planu.
Zato mene čudi, da mi već godinama nemamo neke malo otvorenije i konzistentnije artikulirane stavove od medija i političara. Ja sam čak zagovornik da imamo jednu malo jaču političku struju, koja se otvoreno zalaže i čiji se glas konstantno čuje za otcjepljenje ili dijeljenje BiH.
Naravno da bi takva opcija dobila osude od MZ, pa možda i od djela Hrvata, ali treba MZ staviti do znanja, da su i u nas sve veća gibanja za razdruživanjem s Muslimanima.
Jer već je jasno da od MZ je iluzorno i naivno očekivati da oni sami prave neke inicijative ili podstiču gradnju nekog stvarno pravednog društva u BiH. Još jedan analitički pogodak od tebe! Ovi iz CL su mi bili najprije smiješni u svom radikalizmu, ali sada kad vidim da imaju medijski prostor... Leo je naš Dodik. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: sri svi 20, 2009 8:41 am |
|
Pridružen/a: ned svi 03, 2009 3:45 pm Postovi: 4841 Lokacija: Lašvanska dolina
|
Jedna od bazičnih stvari "subverzivnog" djelovanja je imati stvarnu ili fiktivnu grupu-organizaciju kojoj će se pripisivati sve loše (za tuđe pojmove loše) i koje "neprijatelj" ne voli ni nacrtane 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: sri svi 20, 2009 7:21 pm |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Jedna od bazičnih stvari "subverzivnog" djelovanja je imati stvarnu ili fiktivnu grupu-organizaciju kojoj će se pripisivati sve loše (za tuđe pojmove loše) i koje "neprijatelj" ne voli ni nacrtane  Samo što je tu ulogu kod nas igra Croatia Libertas - obična udruga, a kod Srba u RS, najviši vrh službene politike. Dodik jednostavno artikulira sve što većina Srba u RS-u misli i kupi svu medijsku negativnost od multetniĆnih medija. A raja kod Muslimana je opsjednuta s njim - Ćuli ga ba, stalno ruši našu državu. Osim Croatia Libertasa treba se nastaviti organizirati u lobiranju i svemu. I to mi BH Hrvati sami, bez da čekamo ikog drugog. I ovaj forum je mali kotačić u svemu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 1:04 am |
|
|
Nevladina organizacija "Croatia Libertas" podnijela je u suradnji s nekoliko udruga prijave te tužbe za klevetu protiv Dnevnog avaza, BOSS-a te predsjednika Helsinškog odbora BiH Srđana Dizdarevića, a zbog, kako su kazali, izazivanja međunacionalne i međuvjerske mržnje i netrpeljivosti posredstvom javnih medija, priopćeno je danas iz te organizacije.
"Oni su u naručenim novinskim člancima iznijeli tvrdnje kako je Nevladina organizacija Croatia Libertas 'fašistička' pa će takvu tvrdnju morati i dokazati u procesima pred Županijskim tužiteljstvom u Mostaru i po privatnim tužbama za klevetu", stoji u priopćenju.
Croatia Libertas je podnijela prijavu i protiv Sefera Halilovića i FTV-a, a koji je u emisiji te televizije nazvao pedesetak puta pripadnike hrvatskog i srpskog naroda "ustašama i četnicima". Nakon toga je FTV prijavljena Regulatornoj agenciji za komunikacije zbog širenja netrpeljivosti i jezika mržnje.
NVO Croatia Libertas je mnogo puta osudila sve totalitarne režime uključujući fašizam, nacizam i komunizam kao i pokrete koji su ih pratili.
Iz te organizacije podsjećaju da su 2008. godine uputili zahtjev za zabranu neofašističkih, neonacističkih i neokomunističkih organizacija, ali da ovu inicijativu nisu podržali SDP BiH, BOSS i Udruženje "Front" jer im takva inicijativa služi "za prikupljanje jeftinih političkih poena".
Zlonamjerno klevetanje i pripisivanje lažnih atributa našoj organizaciji samo predstavlja nemoć i neznanje bošnjačkog političkog kruga kojemu cilj opravdava sredstvo, smatraju u organizaciji Croatia Libertas.
"Činjenica je kako u gradovima Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać i ostalima nema multietničnosti jer se provodi politika etničkog čišćenja po principu 'Ovo je Bosna, a kome se ne sviđa neka odmah ide' uz etnocid i kulturocid.
Ovakve antidaytonske aktivnosti su prijavljene OHR-u i Komisiji za proširenje EU-a te gospodinu Oliu Rehnu. Tako možemo procijeniti da su te aktivnosti odgodile kandidaturu i članstvo BiH za prijem u Europsku uniju za što je u cijelosti odgovoran bošnjački politički krug i loša propaganda koja propagira nesnošljivost, netrpeljivost i međunacionalnu mržnju među napaćenim narodima u BiH koji traže mir", stoji u priopćenju iz te organizacije.
(Fena)  Leo majstore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 1:23 am |
|
|
Leo care! Njima je "fašista" svatko tko se pobuni protiv velikobošnjačkog šovinizma. Zrinjski bude prvak, a njihov komentar je: "Čestitamo, bolji ste, možemo od vas učiti!" ??? Ne, njihov komentar je: "Fašisti!!!" Svaka peta riječ im je fašisti, a svaka treća riječ im je genocid. "10 genocida nad bošnjacima"  , genocid nad ličnim kartama u Srebrenici (ovo nisam ja izmislio nego Avaz!), genocid ispadanja Veleža u drugu ligu, genocidni akt neisplate socijale za juli...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
globalni_dzihad
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 11:02 am |
|
Pridružen/a: pet lip 26, 2009 1:14 am Postovi: 238 Lokacija: Gluha Bukovica, džamijska svlačionica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 12:35 pm |
|
Pridružen/a: ned svi 03, 2009 3:45 pm Postovi: 4841 Lokacija: Lašvanska dolina
|
Robbie MO je napisao/la: :-top Leo care! Njima je "fašista" svatko tko se pobuni protiv velikobošnjačkog šovinizma. Zrinjski bude prvak, a njihov komentar je: "Čestitamo, bolji ste, možemo od vas učiti!" ??? Ne, njihov komentar je: "Fašisti!!!" Svaka peta riječ im je fašisti, a svaka treća riječ im je genocid. "10 genocida nad bošnjacima"  , genocid nad ličnim kartama u Srebrenici (ovo nisam ja izmislio nego Avaz!), genocid ispadanja Veleža u drugu ligu, genocidni akt neisplate socijale za juli... Kapa "genocidka"  ilitiga prevod "anti-HAAG" 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 12:40 pm |
|
|
Robbie MO je napisao/la: :-top Leo care! Njima je "fašista" svatko tko se pobuni protiv velikobošnjačkog šovinizma. Zrinjski bude prvak, a njihov komentar je: "Čestitamo, bolji ste, možemo od vas učiti!" ??? Ne, njihov komentar je: "Fašisti!!!" Svaka peta riječ im je fašisti, a svaka treća riječ im je genocid. "10 genocida nad bošnjacima"  , genocid nad ličnim kartama u Srebrenici (ovo nisam ja izmislio nego Avaz!), genocid ispadanja Veleža u drugu ligu, genocidni akt neisplate socijale za juli... Odlično ako nisu slagali o krivičnim prijavama jer su i prije bombastično najavljivali tužbe (protiv prljavog Hareta) pa je nekako sve palo u zaborav.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 12:41 pm |
|
Pridružen/a: pon svi 04, 2009 10:57 am Postovi: 2083 Lokacija: HR HB
|
|
Nivo demokracije se testira odnosom države prema nevladinim organizacijama, naravno kod nas u BiH bi pojedinci i dalje, valjda navika iz komunizma, zabranjivali nekome pravo na mišljenje i javni govor...
Zato,...CL samo naprijed!!!!
_________________ Ustani, da te ne udaram nogom u glavu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 1:15 pm |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Nivo demokracije se testira odnosom države prema nevladinim organizacijama, naravno kod nas u BiH bi pojedinci i dalje, valjda navika iz komunizma, zabranjivali nekome pravo na mišljenje i javni govor...
Zato,...CL samo naprijed!!!! Muslimani su poludili kad su čuli da je Croatia Libertas dobila sredstva iz federalnog budžeta (dio se odvaja za nevladine organizacije, među kojim i CL). Sarajevo radi, Croatia (Libertas) se gradi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 1:26 pm |
|
Pridružen/a: pon svi 04, 2009 10:57 am Postovi: 2083 Lokacija: HR HB
|
RajvoSa je napisao/la: Muslimani su poludili kad su čuli da je Croatia Libertas dobila sredstva iz federalnog budžeta (dio se odvaja za nevladine organizacije, među kojim i CL).
Ne bi trebalo biti diskriminacije prilikom raspodjele sredstava za nevladine organizacije,...baš me zanima cifre i imena nevladinih organizacija koje su sve ove godine dobivale sredstva iz fed. budžeta. To bi bilo jako interesantno,...ako netko zna link gdje je to objavljeno,...bujrum 
_________________ Ustani, da te ne udaram nogom u glavu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 8:59 pm |
|
Pridružen/a: ned svi 03, 2009 10:39 pm Postovi: 4650 Lokacija: HB
|
jel se zna nešto više o njima? struktura, kako postati član, malo da ojačamo ekipu? 
_________________ Kao ulje i voda - besmisleno ih je mješati. Čim prestanete miješati, oni se ponovo razdvoje. To je Bosna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 9:03 pm |
|
|
dudu je napisao/la: jel se zna nešto više o njima? struktura, kako postati član, malo da ojačamo ekipu?  Javi mi se na PM. (kidding  )
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: pon srp 06, 2009 11:12 pm |
|
Pridružen/a: pon svi 11, 2009 2:06 pm Postovi: 971 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Po mom sudu neozbiljna udruga na čelu sa neozbiljnim Pločkinićem. Skreću pozornost na neke stvari na koje bi i trebalo ali znali su se i prosut sa priopćenjima i navodnim porukama upućenima nekim svjetskim državnicima. Mislim da su zreli za remonta i da bi dosta ekipe sa ovog foruma značajno osnažilo tu udrugu. 
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Croatia Libertas Postano: uto srp 07, 2009 11:43 pm |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: Po mom sudu neozbiljna udruga na čelu sa neozbiljnim Pločkinićem. Skreću pozornost na neke stvari na koje bi i trebalo ali znali su se i prosut sa priopćenjima i navodnim porukama upućenima nekim svjetskim državnicima. Mislim da su zreli za remonta i da bi dosta ekipe sa ovog foruma značajno osnažilo tu udrugu.  To sam i ja na početku mislio. Međutim... Think outside the box. Neka CL. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Alexa [Bot] i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|