HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 srp 2026, 05:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 3652 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 147  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog
PostPostano: 25 kol 2010, 13:21 

Ministry of Sound je napisao/la:
Juda Iškariot je napisao/la:

Ne slažem se Ministre...

Mi imamo samo jedan jedini problem, a to je - treći entitet. Danas mi jednostvano nismo u situaciji da se obračunavamo sa lopovskim klanom Lučić o kojem bi i ja štošta mogao napisati, ali velim, nismo u situaciji.
Naša je situacija da smo okruženi sa samim neprijateljima. S genocidnom RS koja spriječava povratak Hrvata u Posavinu (gdje nas je živilo oko 30 %), s islamo-centralistima, te na kraju sa crvenom Hrvatskom gdje vladaju jugoudbaši sa svojim medijima.

A u takvoj situaciji moramo priorizirati, jer su nam i mogućnosti jako ograničene. Da imamo svoj entitet, svoje novine, svoje vlast, onda naravno, da, idemo riješavati lokalne probleme. Tada bi se pozabavili sa fratrima, obitelji Lučić, i ostalima govnima.
Ali nažalost nismo u toj situaciji, a to sam milijardu puna ponavljao onoj Sopta-Pic-Glupači, da nam svaki milimetar medijskog prostora znači zlata i da ga jedino smijemo koristiti za konačni cilj - treći entitet.

Mi jednostano nemamo niti vremena, a i kontaptroduktivno je, sada početi s onim "čišćenjem ispred vlastitog dvorca". Svi znamo da je Lučić lopina, ali tko od poduzetnika u ovom sadašnjem sistemu nije, tko li se obogatio radeći od jutra do sutra? Ja sam siguran kada bi se malo kopalo po tvrtki gdje radi otac od Sopte-Pic da bi se tu i tamo našlo štošta....je li ikada davao radnicima plaću na ruke, nešto na papire, nešto "ovako", je li prijavio sve prihode, je li ikada malo "podmazao" ikoga....znate i samo kako se to radi.

Ali ja ga ne osuđujem, jer je takav sistem, i u ovakvoj BiH ti ne možeš raditi pošteno. Ovim nipošto ne rehabilitiram ona govna koja kradu, i onda čak nisu u stanju ili ne žele isplatiti radnicima onih 300-400 KM plaća. Njih treba kastrirati. Ali ne sada. Nažalost. Jer ponavljam, nismo u toj situaciji.

Svi mi iz Herceg-Bosne moramo raditi zajednički samo za jedan konačni cilj, a to je naša hrvatska država u BiH. Kada to uspostavimo, onda možemo slobodno krenuti u Inkviziciju.
Pri uspostavljanja cilja učiti od Srba "Jasenoavc-taktiku"....oni su preko šezdeset godina uzgajali djecu i to čine dan danas, da desetak puta dnevno spomenu Jasenovac. U obit7eljskom krugu, pred prijateljima, pred neprijateljima, a pogotovo pred strancima.
Svi mi znamo kako je to bilo....dođe stranac u Beograd i kaže "Uh, lijepe su vam Terazije"....a Srbin odgovara "da, u pravu ste, ali tko zna bi li Terazije bile još lepše da Ustaše Hrvati nisu u Jasenovcu pobili 1,7 Mio Srba".

Naš Jasenovac mora biti Herceg-Bosna. Tko god nas upita za bilo šta, za floru i faunu, naš odgovor uvijek mora počimati sa "Flora i Fauna su važni, sigurni smo da bi u hrvatskom entitetu flora i fauna bili još važniji".

Tako se vodi naša borba i nikako drukčije. Sada nije vrijeme za ovaj ili onaj ukrao dva kila jaja iz sela a pogotovo kada zbog dva jaja strada kao nuspojava nama netko jako koristan kao Dr Ivo Lučić.

Ovo je neozbiljno i/ili površno razmišljanje. Ili je posrijedi famozna ptičja perspektiva u koju upadaju veliki teoretičari. Isplaniran put od tisuću kilometara a bez ikakve spoznaje kako napraviti prvi korak. A mislim da sam mjerodavan pri ocjeni jer sam do prije nekih 6 mjeseci imao slična razmišljanja, da ne kažem parole. Entitet kao čarobno rješenje za sve probleme, nacionalni interesi, mediji, jedinstvo, borba, propaganda, Tuđman kao mesija itd itd. Razbacivanje idejama poput: "preuzmimo medije", "preuzmimo stranke" i sl.

Nakon mnogih novih spoznaja, promatranja ponašanja hrvatskih političkih elita na državnoj (osobito raspad Kreševske šestorke i nemogućnost da se slože oko jednog kandidata), županijskoj i općinskoj razini, spregu politike, gospodarstvenih subjekata, teške korupcije i sl se nameće jednostavan zaključak da svim hrvatskim strankama i oligarhijama savršeno odgovara ovo stanje, i da ne posjeduju viziju, želju niti mogućnost da izvrše promjene (ustavne, teritorijalne pa i sve ostale). A hrvatski narod se doslovno obezglavljen nalazi u situaciji gdje je glavna briga ekonomska egzistencija i vlada slabo do nikakvo zanimanje za politiku i neke "nacionalne" interese, pogotovo kad su sve političke opcije redom izdale njihovo povjerenje. Čisti Catch 22.

I zato umjesto odlaganja svakodnevnih problema dok se ne riješi neki fantomski entitet, itekako treba voditi bitku protiv korupcije, pljačke, niskog standarda. Kako se uopće u sadašnjem ozračju može motivirati jednu kritičnu masu ljudi za politiku, kako se uopće može sačuvati pristojan broj Hrvata koji bi iznjedrili lidere koji bi se izborili za taj vaš toliko željeni entitet?

Dakle sve ipak počinje u svom mjestu, u svojoj općini. Borba za svaku hrvatsku obitelj, školu, svako radno mjesto itd itd.

U tome bi dijaspora teoretski mogla odigrati partnersku ulogu (iako osobno ne vjerujem u to), sa konkretnim projektima, ulaganjima i sl, a ne popovanjem i huškanjem "domorodaca" da u pauzi između šljakanja izbore entitet :kava

Kakvog uopće smisla imaju neki pozivi na "borbu" dok ljudi kopaju iz kontejnera, dok djeca nemaju za udžbenike, dok bivši vojnici žive na rubu egzistencije?

U rješenju tog problema se krije i ključ rješenja nacionalnog pitanja, jer ako nam netko ne pokloni entitet, ili smanjeni broj kantona na lijepe oči, to će moći izboriti samo brojan i ekonomski jak narod, sa relativno sposobnim liderima.

PS: Ovaj argument o "obračunu sa korupcijom nakon što se uspostavi treći entitet" je netočan i izlizan. Treći entitet već postoji u ZHŽ, HBŽ (tu nema ni "B" od BiH) i dobrim dijelovima SBŽ, HNŽ, PŽ. Osim kanala imamo medije (VL/DL - koji su opet partijski kontrolirani, i to se ne bi mijenjalo i u nekon trećem entitetu), radio postaje, portale, lokalno sudstvo, školstvo, potpunu kontrolu nad policijom. Pa svejedno u svakom mjestu caruje neki lokalni šerif ili famiglia a la ovi u Ljubuškom.

oh, oh, oh.....sekretaru moj.....
inače mi nije nikad bio prevelik gušt (osim u zadnje vrijeme nekom negdje ali to ipak nisi ti) nabijati nešto nekome na nos ali ovu priliku neću propustiti.
potrošiti 3 tričave minute na registraciju i nije bio neki gubitak vremena za taj užitak.
lijepo je od tebe da je tvoj 24 satni brižni mozak zaključio to što je zaključio. :wink
sjećam se negdje taman prije, kolko no reče, pola godine na istoj temi u zenitu kreševa vođenog povodom najdraže nam kolumnistice, koje sam ja, što svi znaju, veliki pobornik itekako zastupao misao kako na džaba teritorijalna jedinica ako će u njoj carevati korupcija, kriminal, šverc, nepotizam i sva ostala zla modernog svijeta.
reče tada capo kako bi trebalo pažnju usmjeriti na dobivanje svoje jedinice na drugi nači, i pri tome ako treba čekati i koju godinu više ali za to vrijeme se maksimalno pripremiti za nadolazeću daj bože jedinicu tako što ćemo maksimalno čistiti ispred svog praga, progoniti kriminalce, uvesti reda, promijeniti cijeli jedan sustav vrijdnosti koji je nažalost poprilično zakrečen u glavama naših ljudi.
time bi izbili sve adute multietničkim tolerantnim unitaristima kao domaćim dušebrižnicima čvrsto naslonjenih na sisu maloprije spomenutih pri čemu na kraju napokon dobili neporeciv adut kako nam sadašnje društveno uređenje smeta u daljnjem razvoju te kako je još samo neučinkoviti državni sustav prepreka konačnom i stvarnom zadovoljavanju nacionalnih, društvenih i ekonomskih interesa hrvata u bih.
naravno, nje baš bilo onih koji su to skužili na takav način, što iskreno, i nije čudilo obzirom na trust mozgova koji su tada dežurali na portalu i neumorno mozgali oko poboljšanja stanja bih hrvata, a koji trust mozgova u odnosu na današnji djeluje kao pojava einsteina u odnosu na šilju iz mikimausa.
nije mi tada bilo zastupati teze najdraže nam kolumnistice koja je, ne zaboravimo na ovaj forum kročila dovabljena popriličnim uvredama izrečenim tada od mene, a koje uvrede i omalovažavanja su plebiscitarno podržana od ostatka forumskog pučanstva.
ipak s tom razlikom što ja priznah govna koja sam kenjao i koja sam javno pojeo za razliku od kusura koji se drekom nastavio nabacivati istodobno kao po komandi privatno se uvaljajući sa umilnim i pomirljivim porukama dotičnoj u pauzama između seruckanja.

e jebiga. neko odlijepi zbog iskrenosti, netko ostade zbog prosječnosti.
drago mije da ti mozak ipak funkcionira, ne naravno britko i i duboko kao moj ali štaš.
nisam samo lijep i jak, što mogu popit i što sam "izdržljiv". :cool

eto sekretaru dođoh ti malo u goste i ne zamjeri mi.
dobre sam volje i baš mi je lijepo.
prčim ko hektor, pun sam para, smiješak mi ne silazi s lica, svi me vole pa što ne pozdravit stare drugare.

p.s. pederu, prođe ljeto a ti mi ne donese lemon interrupt koji si obećao. a znaš da ti ne bi ostao dužan.

p.p.s. što mi je lipo selo po ljeti...ajme!

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:30 

I ćorava koka zrno ubode! Također se sjećam da si nam poručivao da se klonimo lokalnih tema, vijesti iz općina, demografije, škola, izgradnje i sl (da je sve to relativno, minorno i nevažno), i da se bacimo na kojekakve opće hrvatsko-zegejske teme.

Ja sam bar konzistentan u tome da mi je boljitak naroda uvijek bio ispred nekih političkih ciljeva, zamisli i entiteta. Jedina promjena u odnosu na ondašnje stavove je spoznaja da ne postoji apsolutno nikakav spoj nacionalnih i narodnih hrvatskih interesa sa interesima hrvatske političko-gospodarsko-klerikalne oligarhije.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:36 

Ovo je neozbiljno i/ili površno razmišljanje. Ili je posrijedi famozna ptičja perspektiva u koju upadaju veliki teoretičari. Isplaniran put od tisuću kilometara a bez ikakve spoznaje kako napraviti prvi korak. A mislim da sam mjerodavan pri ocjeni jer sam do prije nekih 6 mjeseci imao slična razmišljanja, da ne kažem parole. Entitet kao čarobno rješenje za sve probleme, nacionalni interesi, mediji, jedinstvo, borba, propaganda, Tuđman kao mesija itd itd. Razbacivanje idejama poput: "preuzmimo medije", "preuzmimo stranke" i sl.

Nakon mnogih novih spoznaja, promatranja ponašanja hrvatskih političkih elita na državnoj (osobito raspad Kreševske šestorke i nemogućnost da se slože oko jednog kandidata), županijskoj i općinskoj razini, spregu politike, gospodarstvenih subjekata, teške korupcije i sl se nameće jednostavan zaključak da svim hrvatskim strankama i oligarhijama savršeno odgovara ovo stanje, i da ne posjeduju viziju, želju niti mogućnost da izvrše promjene (ustavne, teritorijalne pa i sve ostale). A hrvatski narod se doslovno obezglavljen nalazi u situaciji gdje je glavna briga ekonomska egzistencija i vlada slabo do nikakvo zanimanje za politiku i neke "nacionalne" interese, pogotovo kad su sve političke opcije redom izdale njihovo povjerenje. Čisti Catch 22.

I zato umjesto odlaganja svakodnevnih problema dok se ne riješi neki fantomski entitet, itekako treba voditi bitku protiv korupcije, pljačke, niskog standarda. Kako se uopće u sadašnjem ozračju može motivirati jednu kritičnu masu ljudi za politiku, kako se uopće može sačuvati pristojan broj Hrvata koji bi iznjedrili lidere koji bi se izborili za taj vaš toliko željeni entitet?

Dakle sve ipak počinje u svom mjestu, u svojoj općini. Borba za svaku hrvatsku obitelj, školu, svako radno mjesto itd itd.

U tome bi dijaspora teoretski mogla odigrati partnersku ulogu (iako osobno ne vjerujem u to), sa konkretnim projektima, ulaganjima i sl, a ne popovanjem i huškanjem "domorodaca" da u pauzi između šljakanja izbore entitet :kava

Kakvog uopće smisla imaju neki pozivi na "borbu" dok ljudi kopaju iz kontejnera, dok djeca nemaju za udžbenike, dok bivši vojnici žive na rubu egzistencije?

U rješenju tog problema se krije i ključ rješenja nacionalnog pitanja, jer ako nam netko ne pokloni entitet, ili smanjeni broj kantona na lijepe oči, to će moći izboriti samo brojan i ekonomski jak narod, sa relativno sposobnim liderima.

PS: Ovaj argument o "obračunu sa korupcijom nakon što se uspostavi treći entitet" je netočan i izlizan. Treći entitet već postoji u ZHŽ, HBŽ (tu nema ni "B" od BiH) i dobrim dijelovima SBŽ, HNŽ, PŽ. Osim kanala imamo medije (VL/DL - koji su opet partijski kontrolirani, i to se ne bi mijenjalo i u nekon trećem entitetu), radio postaje, portale, lokalno sudstvo, školstvo, potpunu kontrolu nad policijom. Pa svejedno u svakom mjestu caruje neki lokalni šerif ili famiglia a la ovi u Ljubuškom.

Ma dajte ponavljajte ovaj post, najbolji ikad. Ovo kao neki temeljni postulat u bilo kojoj strategiji treba primjenjivat. bez velikih riječi i floskula. Kap po kap.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:37 

To je oligarhija u Hrvatskoj i ni po cemu hrvatska!

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:39 

hercnjak je napisao/la:
Ma dajte ponavljajte ovaj post, najbolji ikad. Ovo kao neki temeljni postulat u bilo kojoj strategiji treba primjenjivat. bez velikih riječi i floskula. Kap po kap.

Pa šta misliš kako su ljudi ovdje opstali,od politike i čekanja na bolje sutra?Motiku ,jaro, u ruke i odapni...

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:43 

ma... počnem pisat pa se sitim da nema vajde i obrišem. vodu vari, vodu ladi, voda vazda voda.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:43 

Meni ovo kolumnisticino kurcenje bez kurca
pomalo naginje na drugu stranu dvozube pile!
Josipovicu i njegovoj politici bas pasu zenske mudonje!
I kad nie uspilo gadjenje BiH Hrvata u Hrvatskoj
sad triba BiH Hrvatima zgadit Zagreb...

Najvise je odaje nepogresivo oponasanje lokalnog baje!
Sigurno po kuci cese nevedljivo jaje!

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:47 

Dr.Vito Dugonoga je napisao/la:

Meni ovo kolumnisticino kurcenje bez kurca
pomalo naginje na drugu stranu dvozube pile!
Josipovicu i njegovoj politici bas pasu zenske mudonje!
I kad nie uspilo gadjenje BiH Hrvata u Hrvatskoj
sad triba BiH Hrvatima zgadit Zagreb...

Najvise je odaje nepogresivo oponasanje lokalnog baje!
Sigurno po kuci cese nevedljivo jaje!

za te nije forum, za te je institucija.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:47 

Ilirk@ je napisao/la:
dobro je povremeno čistiti tkivo naroda kako bi se odgodile metastaze, međutim, borba protiv pljačke i korupcije ne ide u istu vreću sa borbom naroda i njenih vođa za političkom opstojnošću.
prvo je djelovanje iznutra, a drugo djelovanje prema van. dva suprotna pravca, nije ni čudo što glavinjamo ovako ko izgubljene ovce.
to dvoje bi trebalo odvojiti potpuno. i mi u svojim glavama i mediji u svojim nastupima.

Procitajmo gornje redove vrlo pazljivo jer u njima je sublimiran i problem ali i recept rjesnja ista. Ovako razmisljaju osobe koje su politicki zrele. Godinama vec govorim da je projekat nasa oslobodjenja projekat...koji zahtvjeva organizaciju, project managere, jasna polja odgovornosti i *UCKING PLAN. Nanovo, na vama je da tu ogromnu energiju koja tinja u narodu usmjerite na OSNOVNE ciljeve...ne rasplinjavati se srceparajucim osobnim pricama koje, iako tragicno tocne ne pomazu ni jotu u planu realizacije daleko znacajnijeg plana nacionalna oslobodjenja.

Sve ce doc na red..i privatizacije i kradje i brazilske sunke i ukrajinske prostitutke...ali sada sto kazu Ameri mi imamo 'bigger fish to fry'...

Kada se sljedeci put intevijuira netko recimo poput Raguza...PRVO pitanje je 'Zbog cega razjedinjujete hrvatsko biracko tijelo ...i zasto ste niste dogovorili sa ostalim hrvatskim strankama...."...gospodjo Kr. "Zbog cega se niste dogovorili ...."...

Sve ostalo je pomahnitali pokusaj da samog sebe ugrizes za rep...i kao sto vidimo muslimani nas sa uzivanjem gledaju....

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:48 

Mar-kan je napisao/la:
hercnjak je napisao/la:

Pa šta misliš kako su ljudi ovdje opstali,od politike i čekanja na bolje sutra?Motiku ,jaro, u ruke i odapni...

Tocno tako, i to narod vec instinktivno zna!

A sad spoi ovo s "povisnom vaznoscu glasovanja"...
Tako su falili i austrougarske popise...

Narod je uvik radio i gradio, ako nikom- sebi
a izrodi... sluze umornu narodu za sprdnju!!!

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:51 

edit: "iznutra" - pogršno, "prema unutra" - ispravno. jebiga...

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:52 

Frankopan je napisao/la:
Ilirk@ je napisao/la:
dobro je povremeno čistiti tkivo naroda kako bi se odgodile metastaze, međutim, borba protiv pljačke i korupcije ne ide u istu vreću sa borbom naroda i njenih vođa za političkom opstojnošću.
prvo je djelovanje iznutra, a drugo djelovanje prema van. dva suprotna pravca, nije ni čudo što glavinjamo ovako ko izgubljene ovce.
to dvoje bi trebalo odvojiti potpuno. i mi u svojim glavama i mediji u svojim nastupima.

Procitajmo gornje redove vrlo pazljivo jer u njima je sublimiran i problem ali i recept rjesnja ista. Ovako razmisljaju osobe koje su politicki zrele. Godinama vec govorim da je projekat nasa oslobodjenja projekat...koji zahtvjeva organizaciju, project managere, jasna polja odgovornosti i *UCKING PLAN. Nanovo, na vama je da tu ogromnu energiju koja tinja u narodu usmjerite na OSNOVNE ciljeve...ne rasplinjavati se srceparajucim osobnim pricama koje, iako tragicno tocne ne pomazu ni jotu u planu realizacije daleko znacajnijeg plana nacionalna oslobodjenja.

Sve ce doc na red..i privatizacije i kradje i brazilske sunke i ukrajinske prostitutke...ali sada sto kazu Ameri mi imamo 'bigger fish to fry'...

Kada se sljedeci put intevijuira netko recimo poput Raguza...PRVO pitanje je 'Zbog cega razjedinjujete hrvatsko biracko tijelo ...i zasto ste niste dogovorili sa ostalim hrvatskim strankama...."...gospodjo Kr. "Zbog cega se niste dogovorili ...."...

Sve ostalo je pomahnitali pokusaj da samog sebe ugrizes za rep...i kao sto vidimo muslimani nas sa uzivanjem gledaju....

Ma lako za muslimane...
Aj se risi "nasi" nakarada!!
Triba se risit oni koi sve guse!
Al to se nikad nece desit na politickoj sceni!
Ajmo vidit kako smo se odrzali kroz povist
pa to osuvrimenit!!

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 13:57 

Frankopan je napisao/la:

Dječko, da ti kaže nešto bambina from homeland...kako funkcionira naša zemlja, zemljica....gđa Krišto i HaDeZej pišu pitanja za intervju koja će ih pitati novinari...ti na to moš klinut glavom i imati izdiktirani hadezej pamflet ili im pokazati srednji prst i okrenuti se na tvojoj nezavisnoj peti i ne imati intervjuV...gdinu.Ragužu je postavljeno sve što nas je zanimalo, na što će dati i je dao suvisle odgovore - nikad.

Što prije razbiješ nakupljene iluzije, tebi će biti lakše.
aj ž.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 14:02 

Juda Iškariot je napisao/la:

Ne slažem se Ministre...

Mi imamo samo jedan jedini problem, a to je - treći entitet. Danas mi jednostvano nismo u situaciji da se obračunavamo sa lopovskim klanom Lučić o kojem bi i ja štošta mogao napisati, ali velim, nismo u situaciji.
Naša je situacija da smo okruženi sa samim neprijateljima. S genocidnom RS koja spriječava povratak Hrvata u Posavinu (gdje nas je živilo oko 30 %), s islamo-centralistima, te na kraju sa crvenom Hrvatskom gdje vladaju jugoudbaši sa svojim medijima.

A u takvoj situaciji moramo priorizirati, jer su nam i mogućnosti jako ograničene. Da imamo svoj entitet, svoje novine, svoje vlast, onda naravno, da, idemo riješavati lokalne probleme. Tada bi se pozabavili sa fratrima, obitelji Lučić, i ostalima govnima.
Ali nažalost nismo u toj situaciji, a to sam milijardu puna ponavljao onoj Sopta-Pic-Glupači, da nam svaki milimetar medijskog prostora znači zlata i da ga jedino smijemo koristiti za konačni cilj - treći entitet.

Mi jednostano nemamo niti vremena, a i kontaptroduktivno je, sada početi s onim "čišćenjem ispred vlastitog dvorca". Svi znamo da je Lučić lopina, ali tko od poduzetnika u ovom sadašnjem sistemu nije, tko li se obogatio radeći od jutra do sutra? Ja sam siguran kada bi se malo kopalo po tvrtki gdje radi otac od Sopte-Pic da bi se tu i tamo našlo štošta....je li ikada davao radnicima plaću na ruke, nešto na papire, nešto "ovako", je li prijavio sve prihode, je li ikada malo "podmazao" ikoga....znate i samo kako se to radi.

Ali ja ga ne osuđujem, jer je takav sistem, i u ovakvoj BiH ti ne možeš raditi pošteno. Ovim nipošto ne rehabilitiram ona govna koja kradu, i onda čak nisu u stanju ili ne žele isplatiti radnicima onih 300-400 KM plaća. Njih treba kastrirati. Ali ne sada. Nažalost. Jer ponavljam, nismo u toj situaciji.

Svi mi iz Herceg-Bosne moramo raditi zajednički samo za jedan konačni cilj, a to je naša hrvatska država u BiH. Kada to uspostavimo, onda možemo slobodno krenuti u Inkviziciju.
Pri uspostavljanja cilja učiti od Srba "Jasenoavc-taktiku"....oni su preko šezdeset godina uzgajali djecu i to čine dan danas, da desetak puta dnevno spomenu Jasenovac. U obit7eljskom krugu, pred prijateljima, pred neprijateljima, a pogotovo pred strancima.
Svi mi znamo kako je to bilo....dođe stranac u Beograd i kaže "Uh, lijepe su vam Terazije"....a Srbin odgovara "da, u pravu ste, ali tko zna bi li Terazije bile još lepše da Ustaše Hrvati nisu u Jasenovcu pobili 1,7 Mio Srba".

Naš Jasenovac mora biti Herceg-Bosna. Tko god nas upita za bilo šta, za floru i faunu, naš odgovor uvijek mora počimati sa "Flora i Fauna su važni, sigurni smo da bi u hrvatskom entitetu flora i fauna bili još važniji".

Tako se vodi naša borba i nikako drukčije. Sada nije vrijeme za ovaj ili onaj ukrao dva kila jaja iz sela a pogotovo kada zbog dva jaja strada kao nuspojava nama netko jako koristan kao Dr Ivo Lučić.

Ovaj upis je jedan od najboljih upisa koje sam ikada procitao na ovom forumu...Ukombiniran sa onim o cemu je pisala Ilirka...borba u dva pravca... i vi dragi moji imate herceg-bosansku 'Magnu Cartu Libertatum'...Ovo je jezik i nacin na koji se mora djelovati..Ovo je jezik stvfaranja civilna drustva o kome pjenim godinama, uzimanja odgovornosti u svoje ruke..totalne promjene atituda..prestanka samozaljenja i cekanja dolaska Mesije koji ce sa III preko noci donjet procvat a da mi *urcem nsimo mrdnuli...

Govorite o granicama Herceg-Bosne...da li ce Usora ili Gornji Vakuf uc u III. Citajte Herec...zidovski tjednik... Ankete medju Arapima koji zive u Izraelu...pita ih se kako bi glasali na plebiscitu ako im se ponudi da njihovi teritoriji budu zamjene za djelove Zapadne Obale gdje zive Zidovi...po principu svako svome.... Samo ih je 12% reklo da bi glasali da prestanu bit dio Izraela...Uzasnuti su idejom zivljenja sa svojom bracom...

Radite onako kako radite ovdje i ja vam velim da ce Haso iz sela Cvrc-Mrc pored Travnika kada vidi kako se u III zivi guzicu dat da u njega udje...

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 14:11 

ja opet počnem pisat pa brišem... o bože ne znam šta mi je sridom.. inače dobro izgledam.
ukratko: jedna borba ne smije priječiti niti uvjetovati drugu i obratno.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 14:20 

OldSkul je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:

Dječko, da ti kaže nešto bambina from homeland...kako funkcionira naša zemlja, zemljica....gđa Krišto i HaDeZej pišu pitanja za intervju koja će ih pitati novinari...ti na to moš klinut glavom i imati izdiktirani hadezej pamflet ili im pokazati srednji prst i okrenuti se na tvojoj nezavisnoj peti i ne imati intervjuV...gdinu.Ragužu je postavljeno sve što nas je zanimalo, na što će dati i je dao suvisle odgovore - nikad.

aj ž.

Ever heard of 'integrity'?

Ja ti kazem da ce ih onaj tko ce prvi put smoci hrabrosti i nakon sto nacelno pristane na 'namjesteni' intervju, u sred ista HDZ-ovskoj svinji ( HSP..90... what ever) u lice i pred kamerama kaze: " a zasto vi meni dajete namjestena pitanja a ovdje glumite , dakle onaj tko to prvi uradi ( i prezivii) ce postat takova zvijezda, takav potencijalni lider da se nakon toga nitko vise nece usudit da vam takova pitanja daje prije intervijua..

Jer, bambina....ako ti pristajes na tu igru.i.ti sama na kraju postanes dio ugnjetavacka sistema...te time gubis moralno pravo da pljuckas sa visine...jer si u biti dio problema..ne rijsenja ista. Ja ne kazem da je lako...da nije opasno...specijalno za one koji to urade prvi...ali ti kazem tko uradi prvi..prvi ce se proslavit...

Vi ste sada u HB-u dio natjecaja za ulogu u kojoj ce netko poput Zvonimira Bogdana koji je mavashi udarcem u sise spska pandura na Maksimiru poslao svijetu poruku da se Hrvati vise saginjati nece..

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 14:47 

Frankopan je napisao/la:
OldSkul je napisao/la:

aj ž.

Ja ti kazem da ce ih onaj tko ce prvi put smoci hrabrosti i nakon sto nacelno pristane na 'namjesteni' intervju, u sred ista HDZ-ovskoj svinji ( HSP..90... what ever) u lice i pred kamerama kaze: " a zasto vi meni dajete namjestena pitanja a ovdje glumite , dakle onaj tko to prvi uradi ( i prezivii) ce postat takova zvijezda, takav potencijalni lider da se nakon toga nitko vise nece usudit da vam takova pitanja daje prije intervijua..

Jer, bambina....ako ti pristajes na tu igru.i.ti sama na kraju postanes dio ugnjetavacka sistema...te time gubis moralno pravo da pljuckas sa visine...jer si u biti dio problema..ne rijsenja ista. Ja ne kazem da je lako...da nije opasno...specijalno za one koji to urade prvi...ali ti kazem tko uradi prvi..prvi ce se proslavit...

Vi ste sada u HB-u dio natjecaja za ulogu u kojoj ce netko poput Zvonimira Bogdana koji je mavashi udarcem u sise spska pandura na Maksimiru poslao svijetu poruku da se Hrvati vise saginjati nece..

A sta mislis zasto je drcna i drska
nego samo zbog "skuplje prodaje"!

Na koi ona to nacin ima muda?!
:aleale

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 14:48 

Vito,daj malo respekta,pa žensko je kako god...

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 14:58 

Mar-kan je napisao/la:

Ma i ja razmisljam osic i muda i pimpek
samo nek "kako god zensko" uziva!!
Bar u ovi pet minuta...

:smajl047

Kad mogu naic po sir i sljivu?

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 14:59 

Frankopan je napisao/la:

A sta mislis zasto je drcna i drska
nego samo zbog "skuplje prodaje"!

Na koi ona to nacin ima muda?!
:aleale

Don Corleone...nemoj tako. Znas sto je Hegel jednom rekao? Zasto uvijek govorimo o crnim i bijelim kravama? ( Opet ja i krave....) Gdje su krave na tufne?

Tako i nasa Oldi Bambina...Nekad blize..nekad dalje od cilja...Ali svi mi, dok zivimo, pokusavamo bit bolji. Nemojmo svakog tko je vrijedan medju nama bez suda i presude bacat u blato...Ja sam, ovako izmedju nas, reagirao na njeno pisanje jednom daleko ostrijim tonom ( cak sam cini mi se bio pomenuo i John Carry-a, americka senatora...have no clue why??), i vise puta nakon toga zazalio zbog svojih grubih i nestinitih rijechi.. ( Demantirala me je svojim kolumnama).

Tako i ti Don Vito...Kome bi se nasa Bambina prodavala? Zasto smo toliko cinicni da svakog naseg sto prije zelimo vidit u blatu. ( Faca na dole).

Don Vito...molim te..ispricaj se.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 15:04 

Mar-kan je napisao/la:

Bar u ovi pet minuta...

šljivu uvijek,sir moram naručit ako ćeš pravi

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 15:11 

Mar-kan je napisao/la:

Bar u ovi pet minuta...

šljivu uvijek,sir moram naručit ako ćeš pravi

Al naruci od naseg covika!
Moramo jacat HercegBosnu
i ostat pri temi!

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 16:29 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ilirk@ je napisao/la:

Još jednom. Oldice i ti dva tri puta pročitaj. :zubati
Ja bih rekao - imamo kao Hrvati u BiH jednu određenu snagu. Borba na dva fronta je rasplinjuje. Ovaj dio što ode na borbu protiv korupcije i nepotizma, nedostajat će u borbi za ravnopravnost u BiH.

To ne znači u potpunosti zanemariti jednu od ovih borbi. Ali ipak po meni - najveći dio te snage mora ići prema borbi za status Hrvata unutar BiH.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 17:05 

U tome bi dijaspora

Evo samo ću izdvojiti ovaj kratki dio...

Mislim, ono ostalo ok... s nečim se slažem, s nečim ne... ali to nije bitno. Valjda je forum za to. Ako sam pravilno shvatio. Ako nisam, moja greška, ispričavam se.

E sad, kakve veze ima dijaspora s ovom temom? Kakve veze ima kurčeva dijaspora s Indexovom kolumnisticom sa Širokog?

Točno.

Nikakve.

Samo eto što je se jedan, odnosno dva, znači dva forumaša (iz dijaspore) su se osudila kritizirati upravo tu kolumnisticu. I sad je toj kolumnistici dozvoljeno pljuvati po, kako bi susjedi rekli, vasceloj dijaspori.

A tko ovdje o svojima s rodne grude piše kao o "malo debilnijim rođacima kojih se stidite na zajedničkoj slici ljetovanja kod bake"? Ja? Ili možda upravo OldSkulka na Indexu, na primjer s onom pričicom o širokobriješkom čobanu koji ju je prepoznao i počeo pljuvati nazivati kurvicom s Indexa?
Mogu samo misliti kako su Indexovci masturbirali na tu priču, koja samo potvrđuje njihov stereotip o zatucanim Hercegovancima.

Takvi kao ova su Hercegovcima nanijeli više štete od svih lopova i korumpiranih političara skupa. Lopova imaš svugdje, politika je kurva, svugdje... ali ovakvih kao što su OldSkul, Bago, Šelebaj kako već, raznorazne daidže... e to ima samo u nas.

Kad sam se već raspisao, a mislio sam napisati samo rečenicu dvi... ovakvima uopće nije krivo što je pokradeno. Njima je krivo što je pokradeno, ali ništa od toga nije završilo u njihovoj kesici. Što je, kako Rojs reče, jamljeno, ali oni nisu ti koji su išta jamili.
To je taj profil ovakvih narcisoidnih egocentrika. I zato siju mržnju na sve strane... na dijasporu, na ZeGEJ, na vlastite sugrađane, koji su protjerali miroljubive muslimane, na zatucane Ere, koji će te zbog teksta na Indexu silovat pa ubit (ili obratno)...

Njiov tata je uvik pošteno radija, mama je čuvala dicu, svi su završili školu, i to onu veliku, svi su bili na ratištima, imaju firme i plaćaju radnike... sve pošteno jebate. Jedina poštena ercegovačka famiglia.

NHF

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 17:59 

I ćorava koka zrno ubode! Također se sjećam da si nam poručivao da se klonimo lokalnih tema, vijesti iz općina, demografije, škola, izgradnje i sl (da je sve to relativno, minorno i nevažno), i da se bacimo na kojekakve opće hrvatsko-zegejske teme.

Ja sam bar konzistentan u tome da mi je boljitak naroda uvijek bio ispred nekih političkih ciljeva, zamisli i entiteta. Jedina promjena u odnosu na ondašnje stavove je spoznaja da ne postoji apsolutno nikakav spoj nacionalnih i narodnih hrvatskih interesa sa interesima hrvatske političko-gospodarsko-klerikalne oligarhije.

Oligarhija je proizvod naroda. Razlika između oligarhije i ostatka (velikog postotka) je jedino u prilici da se pokažu u pravom svjetlu koju su neki spletom okolnosti dobili, a neki ne. Nažalost.

Vidio sam dovoljno likova koji su bili puni "pravedničkog gnjeva" dok nisu bili na poziciji, pa makar i posve minornoj, a onda su se, kad su na poziciju došli, ponašali još gore od ekipe po kojoj su prije pljuvali. Sačuvaj me bože pučkih tribuna na hrvatski način.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 3652 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 147  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 76 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: