HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 srp 2026, 15:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Kako je jedan helikopter opet pokazao tko smo
PostPostano: 15 kol 2010, 12:04 

Sinoć se na Širokom dogodio nesretan i težak slučaj.
Klinac od 16 godina doživio je moždani udar (otac mu nedavno preminuo od istog) i vojska RH ga je helikopterom prevezla za Zagreb.
Helikopter je sletio na stadion Zrinjskog za vrijeme utakmice.
Ovaj potez je opet još jednom pokazao gdje smo i što smo u ljudskom smislu.
Komentari po portalima su za povraćanja.
Život jednog djeteta, balkanskom klasikom, se pretvorio u kompleksan politički slučaj.

Pogled iz kuta "naših" komentatora.
Zloba i odvratnoće tipa po čemu je poseban, tko mu je bio ćaća, a tko dedo da po njega slijeće helikopter.

http://www.bljesak.info/content/view/57775/158/

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100815032/komentari#komentari

Pogled iz "zegej" kuta.
Biti će zanimljivo za Zabu i ostale, da vide kako bi haer klinčad još uvijek radije pomogla Sirijcu nego bh Hrvatu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-mostaru-usred-nogometne-utakmice-sletio-hrvatski-helikopter-prevezli-mladica-s-iznenadnim-krvarenjem/506980.aspx

Gospojina je. Gostiju ko u priči.
Ali ne mogoh da se ne osvrnem na ovo.
U kojem smo to mi stadiju ko ljudi?
Koje pičkematerine nam glavom vrludaju?
I đe nam je to srce, ima li ga uopće više ili je sve postala jebena politika i ideologije zbog kojih gubimo trezvenost i moral...?
:neznam

Vrh

Naslov: Re: Kako je jedan helikopter opet pokazao tko smo
PostPostano: 15 kol 2010, 12:14 

Komentari su odvratni, a helikopter je HV jer je to jedini način da se ovo obavi što brže,
a čiji smo mi to helikopter trebali dočekati? pa da je i crnogorski u ovu svrhu ne bih imao ništa protiv.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:17 

Iako u nas fali te opće solidarnosti, ne znam baš da su ti internet komentari reprezentativni, svakakve se gamadi tu infiltriralo.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:21 

Moderacija je mogla staviti zabranu na komentiranje ovakvog članka,
a da su "hrabri" i "najjači" iza lažnog nika i kompa to je općepoznato.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:24 

i_jopet je napisao/la:
Komentari su odvratni, a helikopter je HV jer je to jedini način da se ovo obavi što brže,
a čiji smo mi to helikopter trebali dočekati? pa da je i crnogorski u ovu svrhu ne bih imao ništa protiv.

Nemoš virovat jebote.
Sva problematika u dva posta.

Citat:
iako mi je drago kaj je hrvatska vojska i hrvatsko zdravstvo pomoglo tom djetetu u ovom teškom trenutku nikako si nemogu izbiti iz glave jedno krucijalno pitanje...do kada će se pacijenti iz bih liječiti u hrvatskim bolnicama na račin hrvatskih poreznih obveznika?...

nazoveš MORH kažeš, trebam Rođu, kojeg god da dobiješ, evo ti helikopter stiže

Mi to sve trebamo otpepati. Sve bolan i svakoga.
Jel dosta bilo više uvlačenja u šupak svima?
Gadi mi se sve. A mi sve na finjaka, ajmo smiri loptu, nemoj ih Oldice puno derati, Zriki polakše, nećemo na Josipovića, pazi Jacu, čuvaj onog, gledaj šta će ovaj reći, bedasto pokušavamo nekome objasniti neobjašnjivo, kao mi smo fini, kulturni, obrazovani, nismo kamenjarci, ajmo malo razgovarati, ajmo malo razbijati stereotipe, komunicirati argumentima...koi qrac jebote...tu samo odjeb pomaže.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:27 

Ministry of Sound je napisao/la:
Iako u nas fali te opće solidarnosti, ne znam baš da su ti internet komentari reprezentativni, svakakve se gamadi tu infiltriralo.

sad nisu?
a voliš se hvaliti da je na tvom forumu nekakav creme della creme.
a u slučaju ostalih portala to su poludioti i nadrkana djeca, ljudi bez života, jugoidne spodobe?
jok prika. ovo ti je stvarnost. ovako ti misli i prof.dr. i skupljač limenki u parku.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:31 

OldSkul je napisao/la:

sad nisu?
a voliš se hvaliti da je na tvom forumu nekakav creme della creme.
a u slučaju ostalih portala to su poludioti i nadrkana djeca, ljudi bez života, jugoidne spodobe?
jok prika. ovo ti je stvarnost. ovako ti misli i prof.dr. i skupljač limenki u parku.

Ne pratim index.hr ali sam već rekao da je on jedan od najpopularnijih stranica i u BiH i u Srbiji, pa je izvjesno da kod njih ima 1000x više lažnog predstavljanja nego kod nas...a vidila si kod nas kakvu pomutnju može napravit samo jedan lik.

Gle, mislim da si u pravu, i kad bi bila anketa, da bi jedva 50% iz RH podržalo tu helikoptersku evakuaciju, samo želim reći da čitajući index.hr se dobije dojam da nije ni 5%.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:34 

Dobro pa postoje ljudi koji su to sve obavili na sreću tog djeteta,bez da su se osvrtali tko će što reći.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:35 

što se financija tiče, to sve pokriva zavod za zdravstvo iz Mostara, tako da te priče padaju u vodu.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:39 

Gle, mislim da si u pravu, i kad bi bila anketa, da bi jedva 50% iz RH podržalo tu helikoptersku evakuaciju, samo želim reći da čitajući index.hr se dobije dojam da nije ni 5%.

Nije riječ samo o njima.
Za uzorak ti je tu Bljesak i SaX. Znači preglednost na sve tri strane.
Nitko nije komentare blokirao zato što zna da je ovo genijalan mamac za klikove.
Zato što zna kako funkcioniraju mozgovi u buretu baruta.
Zato što zna da je ovo odlično žarište za nacionalističke ludorije.
Doduše, ova tema je možda više za socioloških razmatranja, nego za politike, ali eto, fascinira me što meni kojekakvi savjetuju da se ide "lagano" prema RH, drugarski, neka bola nećemo mi njih jako...a to što nas ko god stigne...jelte, nije bitno...

Mislim da je smisao u okretanju samima sebi.
Mislim da imamo dovoljno snage, pameti i kvalitete da to možemo.
Samo da se prestanemo konačno tresti od straha pred sjenom Zagreba, Sarajeva ili Beograda.
To će se dogoditi...more like...never.

Odo ić. Živili.
ps. ako ste danas na Brigu, navrnite. :zivili

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:41 

dudu je napisao/la:
što se financija tiče, to sve pokriva zavod za zdravstvo iz Mostara, tako da te priče padaju u vodu.

budali je teško išta objasniti.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:42 

Komentari Bosnjaka pokazuju kako su miroljubivi "dobri" i za vrijeme posta...

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:44 

OldSkul je napisao/la:
dudu je napisao/la:

A u čemu je problem sa tom evakuacijom,na stranu glupavi komentari ?

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 12:50 

Mar-kan je napisao/la:

Normalnom čovjeku ni u čemu.
Samo hoću reći da na tri velika portala moš nać eventualno deset normalnih komentara.
Pa odakle god pisali i ma kako se predstavljali, užasno je :
a) medijski - jer na nesreći pojedinca produbljuju nacionalističko ludilo
b) ljudski - jer nacionalističko ludilo ne jenjava i kad se radi o nesreći pojedinca, ma kako se god on zvao

A i ja se čudim budalaštinama, očito...
Htjedoh samo povući paralelu zašto mi uvijek moramo biti fini i ponizni, podnositi istovaranja tolikih govana po nama, saburno čekati neka nova ljeta i godine, koja ne dolaze...Ništa drugo. Out.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 13:14 

Mar-kan je napisao/la:
OldSkul je napisao/la:

eto, kao HV se pojavio. meni je smiješan komentar da su se igrači Slavije razbježali kad su vidjeli hrvatski grb na helikopteru, pa mora da su pomislili da je započela neka nova oluja. :zubati

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 13:17 

Ne znam za vas, ali kada god vidim koliko su nam neprijatelji pokvareni i nehumani, to na mene ima motivacijski učinak...preusmjeravanje mržnje i gnušanja koje osjećam prema njima kada čitam što o nama misle - u nešto korisno.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 13:43 

A i vi samo tražite na koga ćete da besnite... Ima raznih ljudi po forumima, i maloletnih i maloumnih i kojekakvih. Jaka stvar - šta je neka budaletina kazala.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 14:01 

teranova je napisao/la:
A i vi samo tražite na koga ćete da besnite... Ima raznih ljudi po forumima, i maloletnih i maloumnih i kojekakvih. Jaka stvar - šta je neka budaletina kazala.

Joj Tera matereti..... :001_rolleyes poštedi me.
To je glavna vijest u SVIM, ali u SVIM RH i BH medijima danas.
Ako ćeš komentirati tek da nešto srućneš, niti nemoj.
Nitko ne bijesni, razgovaramo i pokušavamo naći izlaz iz sranja.
Fala na pažnji.

http://danas.net.hr/svijet/page/2010/08/15/0013006.html?pos=n0

http://www.jutarnji.hr/vojni-helikopter-sletio-na-teren-usred-utakmice-da-spasi-mladica/877832/

http://www.vecernji.hr/vijesti/helikopter-hv-a-usred-utakmice-sletio-stadion-spasio-mladica-clanak-179048

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 14:05 

OldSkul je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Joj Tera matereti..... :001_rolleyes poštedi me.
To je glavna vijest u SVIM, ali u SVIM RH i BH medijima danas.
Ako ćeš komentirati tek da nešto srućneš, niti nemoj.
Nitko ne bijesni, razgovaramo i pokušavamo naći izlaz iz sranja.
Fala na pažnji.

http://danas.net.hr/svijet/page/2010/08/15/0013006.html?pos=n0

http://www.jutarnji.hr/vojni-helikopter-sletio-na-teren-usred-utakmice-da-spasi-mladica/877832/

http://www.vecernji.hr/vijesti/helikopter-hv-a-usred-utakmice-sletio-stadion-spasio-mladica-clanak-179048

Evo odličnog primjera razlike anonimnih i javnih komentara. Pogledajte Facebook komentare ispod članka u Jutarnjem i vidjet ćete da su svi normalni i pohvalni izuzev jedne osobe koja nije koristila svoje ime.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 14:24 

Dobili smo detaljne informacije o cijeloj složenoj operaciji:

http://www.hercegbosna.org/vijesti/hrvatska/helikopter-hrz-a-i-zrakoplov-vlade-u-humanoj-misiji-spasavanja-zivota-mladica-iz-mostara-1743.html

Citat:
U vrlo složenoj misiji spašavanja ugroženog života 16-godišnjeg mladića iz Mostara obavljeni su medicinski letovi helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na relaciji Mostar–Split, odakle je mladić iz ZL Split u Zagreb prevezen zrakoplovom Vlade RH, nakon čega je hospitaliziran u KBC-u Rebro.

Dana 14. Kolovoza 2010. u 17,45 sati Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje Split zaprimio je poziv od ravnatelja KB Mostar dr. Ante Kvesića sa zamolbom za organizaciju hitnog medicinskog prijevoza zrakom za životno ugroženog mladića ( 16 god) iz Mostara, s dijagnozom „SAH –subanarhnoidalna hemoragija", koji se treba hitno operirati u KBC Rebro u Zagrebu, gdje čeka spreman liječnički tim.

Upit je proslijeđen Državnom centru 112 koji je proveo konzultacije većeg broja sudionika (Kabinet Predsjednice Vlade, Ured Predsjednika RH, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstvo Obrane –Zapovjedno operativno središte Oružanih snaga RH, Državna uprava za zaštitu ispašavanje – Državni centar 112, KBC Rebro, Bolnica Mostar i odgovarajućeslužbe BiH) za pribavljanje suglasnosti koja je potrebna za obavljanje leta.

Nakon kratkotrajnih konzultacija između svih nadležnih subjekata, koji su svesrdno podržali realizaciju ove humane misije spašavanja, posredstvom Ministarstava vanjskih poslova RH i Bosne i Hercegovine data je suglasnost zaobavljanje leta.

Prvotno je bilo zamišljeno angažiranje samo zrakoplova Vlade RH, ali isti nije nije mogao poletjeti za Mostar jer tamošnja zračna luka nema mogućnosti primiti zrakoplov tog tipa.

Stoga je dogovoreno da pacijenta u Mostaru preuzme helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Splita, a onda da ga izravno preveze Zagreb. U međuvremenu je došlo do pogoršanja vremenskih prilika iznad Zagreba koje su onemogućavale let helikoptera, pa je dogovoreno da se pacijent sa liječničkom pratnjom najprije helikopterom HRZ-a iz baze Divulje preveze iz Mostara za Split, a dalje da se iz Splita za Zagreb preveze zrakoplovom Vlade RH.

U 19,00 sati iz KBC Rebro upućen je formalni zahtjev u DC112 za Medicinski prijevoz, koji je proslijeđen u ZOS GS OS RH i MVPEI, nakon čega je ubrzo ishođeno odobrenje za prelet u BiH.

U 19,31 sati odobren je let helikoptera HRZ-a na relaciji Split-Mostar-Split. Helikopter je poletio iz Splita u 20,02 sati.

U 20,30 sati poletio je Zrakoplov Vlade RH iz Zagreba prema Splitu.

U 20,30 sati helikopter je sletio na stadion NK Zrinski u Mostaru u čijoj se blizini nalazi bolnica, što je prethodno dogovoreno između KB Mostar i Uprave stadiona, na kojem je u tijeku bilo odigravanje nogometne utakmice između Zrinjskog i Slavije. Utakmica je prekinuta na nekoliko minuta koliko je trebalo da se u helikopter spusti i ukrca pacijent sa medicinskom pratnjom, nakon čega je helikopter poletio prema Zračnoj luci Split.

U 21,12 sati helikopter je doletio na Zračnu luku Split gdje je već čekao spreman zrakoplov Vlade RH.

U 21,25 sati zrakoplov Vlade RH poletio je prema Zagrebu s pacijentom i medicinskom pratnjom, a u Zagreb su stigli oko 22,00 sati, gdje je pacijenta čekala ekipa HMP-a Velika Gorica koja ga je prevezla u KBC Rebro.

Ova vrlo zahtjevna i složena akcija spašavanja koja se odvijala posredstvom Sustava 112, a u kojoj je sudjelovao velik broj nadležnih službi i pojedinaca iz RH i BiH, potvrdila je visoku razinu organiziranosti, razumijevanja i spremnosti svih subjekata da zajednički sudjeluju u humanoj misiji spašavanja mladog ljudskog života.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 14:37 

Samo jedno pitanje "ovako usput" jeli momak operiran i jeli na kraju krajeva živ? Ima li itko da to provjeri?

A za budale, ja sam uvjek tvrdio da 90% normalnog svijeta i ne zalazi na forume i ne stavlja komentare, i da se na ovaj "prikriveni" način komuniciranja najviše lijepe kojekakvi likovi kojima je sevap opalit čvoku ovako u prolazu, a na internetu su ratnici, intelektuaci i šta sve ne.

Slažem se s ministrom da na netu ima svašta a pogotovo na portalima koji su popularni i u bivšoj jugi, jer masa je likova koji ne žele dobro nego samo gledaju napraviti kavgu između Mostara i Zagreba a ovakve vijesti su im savršena podloga...

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 15:06 

ovo su mi tri najača komentara na sa-x:
Citat:
zike:
U normalnoj drzavi ne bi ni vidio stadiona, bio bi vec srusen nakon drugog upozorenja.
Ovo je samo dokaz koliko je BiH protektorat a ne drzava. Guba uvjek bila i ostala.

esse
invazija, mogu samo zamisliti kako su likovali ustase.

sentij
molim sve historicare na ovom sajtu, da mi navedu jedan dokaz da se kosovski boj ikada desio?

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 15:09 

OldSkul je napisao/la:

Nije riječ samo o njima.
Za uzorak ti je tu Bljesak i SaX. Znači preglednost na sve tri strane.
Nitko nije komentare blokirao zato što zna da je ovo genijalan mamac za klikove.
Zato što zna kako funkcioniraju mozgovi u buretu baruta.
Zato što zna da je ovo odlično žarište za nacionalističke ludorije.
Doduše, ova tema je možda više za socioloških razmatranja, nego za politike, ali eto, fascinira me što meni kojekakvi savjetuju da se ide "lagano" prema RH, drugarski, neka bola nećemo mi njih jako...a to što nas ko god stigne...jelte, nije bitno...

Mislim da je smisao u okretanju samima sebi.
Mislim da imamo dovoljno snage, pameti i kvalitete da to možemo.
Samo da se prestanemo konačno tresti od straha pred sjenom Zagreba, Sarajeva ili Beograda.
To će se dogoditi...more like...never.

Odo ić. Živili.
ps. ako ste danas na Brigu, navrnite. :zivili

1. drugačija je situacija na forum.hr

2. ali, ne razumijem- zašto helikopter ? Zar u Mostaru ne mogu pružiti adekvatnu pomoć ?

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 15:09 

Evo malo čito komentare i ne kužim ljude.
Kaj da se nedabog nekom njihovom nekaj desi dok su negdje turistički?
Onda bi se slala cjela flotila.
Očito su neke teže frustracije, ja tek sad skužio vjest. Prije vidio naslov, i surfo dalje, obično ni ne čitam takve stvari, sam pomisli ajd ljepo da su pomogli i odem dalje.
I totalno mi je bezveze uopće govorit u članku odkud je mladić i to. Spašava se ljudski život, pa da je Eskim na proputovanju trebalo je slat helić.
Nadam se da će preživjet.
P.s. priča se da nije mogo avion zbog aerodroma? Kak to, obično šalju predsjednikov jer je tak brže, jel ko zna?

Vrh

PostPostano: 15 kol 2010, 15:11 

i_jopet je napisao/la:
ovo su mi tri najača komentara na sa-x:
Citat:
zike:
U normalnoj drzavi ne bi ni vidio stadiona, bio bi vec srusen nakon drugog upozorenja.
Ovo je samo dokaz koliko je BiH protektorat a ne drzava. Guba uvjek bila i ostala.

esse
invazija, mogu samo zamisliti kako su likovali ustase.

sentij
molim sve historicare na ovom sajtu, da mi navedu jedan dokaz da se kosovski boj ikada desio?

Ovaj zadnji je pogodio bit članka 101% :sega
Koji likovi

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: daramo, lider30, Naša Kvačica, potocnj, Tomba17 i 114 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: