HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 02:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 svi 2017, 10:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu

Ukoliko do kraja godine ne budu usvojene izmjene Izbornog zakona BiH koje je predložio Hrvatski narodni sabor (HNS), zatražićemo da se reaktivira nekadašnja Hrvatska Republika Herceg Bosna, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Mario Karamatić, član Predsjedništva HNS-a, predsjednik HSS-a i delegat u Domu naroda BiH.

"U tome već imamo podršku velikog broja kolega koji su trenutno zastupnici u Hrvatskom saboru", tvrdi on.

NN: Javno ste jedno vrijeme govorili o reaktiviranju nekadašnje Hrvatske Republike Herceg Bosne. Bilo je riječi i o trećem entitetu za konstitutivni narod u BiH. Da li još uvijek stojite pri tom stanovištu da je potrebno reaktivirati Herceg Bosnu i hoće li se to desiti?

KARAMATIĆ: To je nužno. Što se tiče trećeg entiteta, moralo bi se tu ući u ustavne promjene i imati koncenzus stranaka u BiH. Pošto to očito nije moguće, HSS, kojem sam ja na čelu, zagovara da se aktiviraju članci Bečke konvencije i da se vratimo na početne pozicije koje smo imali prigodom potpisivanja Vašingtonskog sporazuma po međunarodnom pravu, a to je u ovom slučaju Hrvatska Republika Herceg Bosna. Ukoliko ne dođe do izmjena Izbornog zakona, HSS će izići s tim prijedlogom na Predsjedništvu HNS-a. Očekujemo da će naše kolege iz ostalih stranaka to podržati i nakon toga kreće taj diplomatsko-pravni dio, pošto je drugačije nemoguće, jer se radi o Međunarodnom sudu pravde. Nemoguće je da jedan narod preda tužbu i apelaciju Međunarodnom sudu pravde, zbog toga ćemo biti prisiljeni to uraditi preko Republike Hrvatske koja je garant Vašingtonskog i Dejtonskog sporazuma. Stupili smo u kontakte i već sad imamo zadovoljavajući broj kolega koji su u Hrvatskom saboru i koji apsulutno podržavaju naš prijedlog.

NN: HNS insistira na izmjeni Izbornog zakona BiH, a u parlamentarnu proceduru je upućen i vaš zahtjev na koji su Bošnjaci stavili veto. Kako ocjenjujete da će se situacija razvijati i da li je bilo potrebe za potezanjem vitalnog nacionalnog interesa od strane Bošnjaka?

KARAMATIĆ: Vidi se da je predsjednik Kluba izaslanika Bošnjaka u Domu naroda BiH (Halid Genjac) ginekolog, a ne pravnik. Meni ni danas nije jasno zbog čega su oni potegnuli vitalni nacionalni interes po pitanju procedure. Procedura apsolutno nikoga ne može ugrožavati i očekujem da Ustavni sud BiH odbaci apelaciju Kluba izaslanika bošnjačkog naroda i da se nastavi procedura. Očekujem da izmjene Izbornog zakona BiH u ovom obliku budu usvojene po hitnoj proceduri u Domu naroda BiH i nakon toga nastave svoj život.

NN: Iz SDA tvrde da i oni imaju prijedloge izmjena Izbornog zakona BiH, pozivaju se na Fileov plan. Kakav je Vaš stav o tome?

KARAMATIĆ: Prijedlog zakona koji smo mi uputili u proceduru bio je usaglašen sa SDA. To je ona čuvena naknadna pamet SDA koja se javlja još od vremena Alije Izetbegovića. Nikakav problem nije, evo nek stave svoj prijedlog na sto i vidjećemo ispunjava li on one osnove koje mogu proći. Mislim da se tu više radi o politikanstvu pošto SDA u posljednje vrijeme nema ni svojih ruku, a kamoli da okupi druge stranke. Ne znam kako bi sad nešto mijenjali i ispoštovali bi presudu "Sejdić i Finci", "Pilav", a ne mogu iskontrolirati ni svoje zastupnike, a za te promjene bi nam trebale dvije trećine. U ovom trenutku to je nemoguće.

NN: Kakva je sudbina parlamentarne većine s obzirom na to da već duže vrijeme postoje snažni pritisci unutar same SDA, prisutni su nezadovoljstvo, nesloga, slična situacija je i u redovima SDS-a? Postoji li parlamentarna većina?

KARAMATIĆ: Čista matematika kaže da mi više nemamo parlamentarne većine. Znači, izlaskom tri ili četiri zastupnika u SDA, optužnicama protiv pojedinih zastupnika SDA, treba imati u vidu da su pojedini već i u zatvoru, nemamo dovoljno ruku. Dakle, Vijeće ministara bukvalno funkcionira kao neka tehnička vlada i većina se sklapa od točke do točke.

NN: Kako tumačite odluku Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH, koji je i kadar SDS-a, da da ostavku na sve funkcije unutar ove stranke? Da li je i u SDS-u slična situacija kao u SDA?

KARAMATIĆ: Savez za promjene je pokazao da jednostavno ne funkcionira na državnoj razini. Znači, nije to samo pitanje gospodina Mektića, kojeg njegova koalicija i stranka možda ne isprate dovoljno. Tu je problem i gospodina Igora Crnatka sa kojim niko u parlamentu nema nikakvog kontakta. Njega nikad niko nije vidio u Domu naroda BiH, koje je najviše zakonodavno tijelo na razini države, tako da mislim da je Savez za promjene jedna promašena priča koja jednostavno nije zaživjela. Ostaće u povijesti zapisano: "Bio jednom Savez za promjene."

NN: Kako će se ponašati HNS u ovoj situaciji. Tvrdite da nema parlamentarne većine, sve je stalo na državnom nivou, a nije bolje ni u FBiH, kako dalje?

KARAMATIĆ: Hrvatski zastupnici su uvijek bili kohezivni faktor koji je pokušavao spajati. Nastavićemo tim putem, međutim ukoliko neko očekuje da ćemo mi na uštrb hrvatskog naroda podržavati bilo čije želje, grdno griješi. Ukoliko se nastavi ovaj raspad parlamentarne većine, što je izvjesno, podržavaćemo isključivo samo one odluke koje se odnose na bolje uvjete života za hrvatski narod. Za ostale jednostavno nećemo biti zainteresirani.


_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 svi 2017, 10:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Sve po propisima i demokratskim procedurama. Probalo se i jednostavno ne ide dalje.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 svi 2017, 12:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32
Postovi: 6233
Lokacija: Izvan sebe
Ovo postaje vec prilicno zeznuto.

_________________
Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 svi 2017, 12:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58742
Lokacija: DAZP HQ
Dragi federalni partneri, bilo nam je drago, a sad nasvidenje.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 20 kol 2017, 12:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Karamatić se upoznao sa islamskom takijom. Muslimani mu jedno govorili u oči, drugo mu rade iza leđa.

Citat:
KARAMATIĆ: Hrvatski sabor će podržati reaktiviranje Herceg Bosne, ukoliko…

Objavljeno 14.08. - 23:36

Predsjednik HSS BiH Mario Karamatić
Ako se do kraja godine ne usvoje izmene Izbornog zakona BiH, sigurno ćemo tražiti reaktiviranje Herceg-Bosne i u tome ćemo tražiti podršku Sabora Hrvatske, ponovio je izaslanik HSS u Domu naroda BiH, Mario Karamatić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

On tvrdi da iz kontakata s kolegama iz hrvatskog Sabora ima informaciju da bi taj prijedlog mogao dobiti potrebnu podršku te institucije.

Upitan kada bi se HNS-ov predlog izmjena Izbornog zakona BiH mogao naći u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i što ako on ne dobije potrebnu većinu, Karamatić je, u intervju za “Euroblic” kazao kako očekuje da to bude na prvoj narednoj sednici Zastupničkog doma.

-Ukoliko zakon ne dobije podršku, to znači da će taj zakon završiti svoju parlamentarnu proceduru. U tom slučaju, očekujem da dođe do nekog drugog prijedloga o kojem bi se moglo razgovarati. Bilo čiji predlog, koji bude podrazumijevao izbor legitimnih predstavnika naroda u institucijama u BiH – mi ćemo podržati, pa makar to bio i prijedlog SDA. Međutim, moram nasaglasiti da je i ovaj naš predlog prihvatljiv SDA, jer su tako tvrdili u razgovoru s nama. Zašto sada izlaze iz te priče, nije mi jasno, kaže Karamatić.

Predsjednik HSS BiH je ponovio kako će njegova stranka tražiti povratak na prvobitno stanje, prije Washingtonskog i Daytonskog sporazuma, a to je Hrvatska Republika Herceg-Bosna, ukoliko do kraja godine ne dođe do izmjena Izbornog zakona.

-Ići ćemo i prema HNS, da to postane njegov službeni stav. Budući da su pred Međunarodnim sudom pravde zainteresirane stranke isključivo države, a budući da je iluzorno očekivati da se postigne konsenzus unutar BiH oko toga, ići ćemo s inicijativom prema Hrvatskoj da ona pokrene postupak i odredi agenta i prikupi dokumentaciju, kazao je, te pojasnio:

-Hrvatska ima ustavnu obvezu brinuti o Hrvatima u BiH i to je potpisala u Daytonu. To nije mješanje u unutarnje stvari BiH. Zašto bi Hrvatska ili Srbija gledale kako njihov narod netko majorizira u BiH i bira im predstavnike u institucijama. Iz kontakata koje smo imali s predstavnicima pojedinih hrvatskih stranaka u hrvatskom Saboru, pa preko Bože Ljubića, koji je zastupnik u Hrvatskom saboru, svi oni tu inicijativu drže kao jedno od mogućih rešenja. Verujte u osobnom kontaktu s kolegama iz hrvatskog Sabora, i to ne samo iz sestrinske HSS, ta inicijativa će u hrvatskom Saboru sigurno dobiti potrebnu većinu glasova, tvrdi Karamatić.

Upitan hoće li sadašnji saziv parlamenta BiH otvoriti priču oko uvođenja hrvatskog TV kanala, Karamatić je kazao kako će se ta priča definitivno otvoriti na idućoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH, kada će na dnevnom redu biti prijedlog zakona o Javnom RTV servisu koji je pripremio HNS, a koji predviđa uvođenje FTV 2, odnosno kanala na hrvatskom jeziku.

-Ukoliko ne dođe do usvajanja tog zakona, Hrvati nisu zainteresirani za postojanje ovakvog Javnog RTV servisa. Postoji mogućnost da SDA preko „Elektroprivrede BiH“ tu pretplatu podiže sve više, pa na kraju da građanima koji žive u većinskim bošnjačkim prostorima pretplata bude i 500 KM, ako treba. Međutim, Hrvati to neće plaćati. Ukoliko ne dođemo do kompromisa, smatram da Javni servis ide polako, ali sigurno prema svom kraju.

Može li izgradnja pelješkog mosta prouzrokovati novu političku krizu u BiH, posebno u odnosima SDA i HDZ?

Karamatić kaže, odgovarajući na ovo pitanje, kako se tu radi o spinu.

-Što se tiče morske granice, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman su potpisali sporazum kojim su točno definirali granicu na moru. Radne grupe BiH i Hrvatske su još 2006. potpisale akt oko izgradnje tog mosta, gde su usvojene sve primjedbe BiH. Trebamo biti svjesni da najveći brod koji BiH trenutno poseduje je gumenjak, koji može proći ispod bilo kakvog mostića, a kamoli ispod pelješkog mosta. Mislim da se tu radi o pokušaju generiranja krize od strane SDA, jer joj hitno treba neka kriza kako bi do izbora zadržala svoje biračko telo. Ako bi i pokušali pokrenuti neki međunarodni spor, to bi završilo identično kao priča o reviziji tužbe BiH protiv Srbije. Znači, zaglavilo bi negdje u pisarnici, kazao je Karamatić za Euroblic./HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 21 kol 2017, 15:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68994
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Ideja je da Hrvatska prikupi dokumentaciju i formira tuzbu na medjunarodnom sudu pravde u Strasbourgu.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 01:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 kol 2016, 02:44
Postovi: 1443
Lokacija: Velika župa Vrhbosna
Citat:
Ideja je da Hrvatska prikupi dokumentaciju i formira tuzbu na medjunarodnom sudu pravde u Strasbourgu.


Ma sve je to O.K., ali to je raspakivanje Dayton-a i povratak na pređašnje stanje. To nije samo HZHB, već i RBiH sa sjedištem u Sarajevu.
To znači izaći iz sfere legalnog i ući u sferu ilegalnog, i u konačnici, tko raspakira Washington-ski sporazum i Dayton snosi odgovornost i osudu svijeta za moguću obnovu ratnih sukoba.

Zar postoje takvi hrvatski političari i misleći ljudi koji bi ušli u jedan takav rizik ?
Bacili vrapca iz ruke i ušli u borbu za goluba na grani ...

:confused1

Citat:
Ako bi i pokušali pokrenuti neki međunarodni spor, to bi završilo identično kao priča o reviziji tužbe BiH protiv Srbije. Znači, zaglavilo bi negdje u pisarnici, kazao je Karamatić za Euroblic.


Ovom političaru nimalo ne smeta preglasavanje većinskih Bošnjaka i gaženje njihovih vitalnih nacionalnih interesa u odnosu na Srbiju ... :confused1

Loša poruka za sve koji žele suradnju i dogovor ...

_________________
Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !

Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 01:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 lis 2016, 06:43
Postovi: 882
Lokacija: Zadar / Bihac
Baron je napisao/la:
Citat:
Ideja je da Hrvatska prikupi dokumentaciju i formira tuzbu na medjunarodnom sudu pravde u Strasbourgu.


Ma sve je to O.K., ali to je raspakivanje Dayton-a i povratak na pređašnje stanje. To nije samo HZHB, već i RBiH sa sjedištem u Sarajevu.
To znači izaći iz sfere legalnog i ući u sferu ilegalnog, i u konačnici, tko raspakira Dayton snosi odgovornost i osudu svijeta za moguću obnovu ratnih sukoba.

Zar postoje takvi hrvatski političari i misleći ljudi koji bi ušli u jedan takav rizik ?
Bacili vrapca iz ruke i ušli u borbu za goluba na grani ...

:confused1


Kakvi crni ratni sukobi? Čime? Koji Bošnjo će to ginuti za činjenicu da npr. tamo neko Posušje nije više u BejHa? I čime, točnije kojom vojskom će jurišati u obranu suvereniteta BejHa?

Kamenjem na Kiowe?
Kalašnjikovima na MIG-ove?
Balvanima na tenkove?
A i koliko znam, ono malo vrijednoga što OSBIH posjeduje je u Mostaru, u Hrvatskim rukama.

Dok god je to teritorijalna jedinica s ogromnom HRVATSKOM većinom stanovništva na teritoriju (što i jest, u tome je i bit), neće biti apsolutno nikakvih problema, jer se domicilno stanovništvo neće buniti, dapače, objeručke će prihvatiti novo stanje i kraj agonije.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 01:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 kol 2016, 02:44
Postovi: 1443
Lokacija: Velika župa Vrhbosna
Citat:
Kakvi crni ratni sukobi? Čime? Koji Bošnjo će to ginuti za činjenicu da npr. tamo neko Posušje nije više u BejHa? I čime, točnije kojom vojskom će jurišati u obranu suvereniteta BejHa?

Kamenjem na Kiowe?
Kalašnjikovima na MIG-ove?
Balvanima na tenkove?
A i koliko znam, ono malo vrijednoga što OSBIH posjeduje je u Mostaru, u Hrvatskim rukama.

Dok god je to teritorijalna jedinica s ogromnom HRVATSKOM većinom stanovništva na teritoriju (što i jest, u tome je i bit), neće biti apsolutno nikakvih problema, jer se domicilno stanovništvo neće buniti, dapače, objeručke će prihvatiti novo stanje i kraj agonije.


:eek

Što se uzbuđuješ kad je sve tako sigurno ?
Ja ne znam što je BH hrvatska politika dosad čekala kad je sve tako ...
Daj da se više pređe i taj Rubikon ...

Ne znam ni gdje su te oduševljene stotine tisuća Hrvata koji bi u BH brda i šume u borbu za neku imaginarnu ideju zbog koje sada pare za Irsku i Njemačku ...

Ali ... ipak sam za dogovore i razgovore, a ne jednostrane poteze, sa koje god strane dolazili ...
Dogovor i razgovor se ne zovu ultimatum i ucjena.

Joj, što ne mogu starih mudonja što zavađaju i huškaju narod jedne na druge preko tuđih leđa ...

_________________
Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !

Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 08:32 
Offline

Pridružen/a: 22 ožu 2011, 00:44
Postovi: 1618
Lokacija: big shit
Nije cekala ...bio je pokusaj obnavljanja Herceg Bosne 2000-2001 koji je ugasen tako sto su kolone nato tenkova upale u hercegovacke gradove i poslovnice neke banke..
Izabrano je krivo vrijeme,kad je zapad bio posvecen BIH i kad je na trerenu imao 70 000 vojnika


Ne vidim ko bi danas i cime mogao da zaustavi ponovo ozivljavanje Herceg Bosne

_________________
Potpisi Alija neka je ko avlija!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 08:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32123
Baron je napisao/la:
Dogovor i razgovor se ne zovu ultimatum i ucjena.

Pozdravio te Bakir. :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 12:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
nosferatu je napisao/la:
Nije cekala ...bio je pokusaj obnavljanja Herceg Bosne 2000-2001 koji je ugasen tako sto su kolone nato tenkova upale u hercegovacke gradove i poslovnice neke banke..
Izabrano je krivo vrijeme,kad je zapad bio posvecen BIH i kad je na trerenu imao 70 000 vojnika

Ne vidim ko bi danas i cime mogao da zaustavi ponovo ozivljavanje Herceg Bosne


Ispitivanjem terena (referendum u RS i pored zabrane ustavnog suda tzv. BiH) se došlo do saznanja da BiH kao drzava ne postoji i da Bošnjaci i pored silnih preijetnji (od forumskih do Sefera) neće ni onom stvari mrdnuti bez obzira sta pricali.
Dakle prostora ima i jedino je pitanje tajminga. U svakom slučaju treba sačekati da vidimo šta će biti sa izborima iduće godine i hoće li uopšte biti izbora. Mi u RS smo planirali referendum za iducu godinu ali ne treba trčati pred rudu kad se već BiH urušava sama od sebe.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 12:42 
Offline

Pridružen/a: 22 ožu 2011, 00:44
Postovi: 1618
Lokacija: big shit
novovrijeme je napisao/la:
Ispitivanjem terena (referendum u RS i pored zabrane ustavnog suda tzv. BiH) se došlo do saznanja da BiH kao drzava ne postoji i da Bošnjaci i pored silnih preijetnji (od forumskih do Sefera) neće ni onom stvari mrdnuti bez obzira sta pricali.
Dakle prostora ima i jedino je pitanje tajminga. U svakom slučaju treba sačekati da vidimo šta će biti sa izborima iduće godine i hoće li uopšte biti izbora. Mi u RS smo planirali referendum za iducu godinu ali ne treba trčati pred rudu kad se već BiH urušava sama od sebe.

Mogli bi da sinhronizujete djelovanje sa Hrvatima..onog casa kad HNS ponovo ozivi HR HB skupstina RS bi mogla da donese odluku da na teritoriji RS ne mogu vise da djeluju zajednicke institucije koje su nametnute mimo Dejtonskog ugovora i aneksa 4 ustava BIH u prvom redu neustavi sud i tuzilastvo BIH ,sipa itd
RS sprovodi izvorni Dejton i sve sto je nametnuto vise se ne prihvaca

_________________
Potpisi Alija neka je ko avlija!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 13:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
nosferatu je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:
Ispitivanjem terena (referendum u RS i pored zabrane ustavnog suda tzv. BiH) se došlo do saznanja da BiH kao drzava ne postoji i da Bošnjaci i pored silnih preijetnji (od forumskih do Sefera) neće ni onom stvari mrdnuti bez obzira sta pricali.
Dakle prostora ima i jedino je pitanje tajminga. U svakom slučaju treba sačekati da vidimo šta će biti sa izborima iduće godine i hoće li uopšte biti izbora. Mi u RS smo planirali referendum za iducu godinu ali ne treba trčati pred rudu kad se već BiH urušava sama od sebe.

Mogli bi da sinhronizujete djelovanje sa Hrvatima..onog casa kad HNS ponovo ozivi HR HB skupstina RS bi mogla da donese odluku da na teritoriji RS ne mogu vise da djeluju zajednicke institucije koje su nametnute mimo Dejtonskog ugovora i aneksa 4 ustava BIH u prvom redu neustavi sud i tuzilastvo BIH ,sipa itd
RS sprovodi izvorni Dejton i sve sto je nametnuto vise se ne prihvaca


Ništa sinhronizacija. Svako neka radi svoj posao na rasturanju BiH. Ako nam se negdje ukrste putevi, tipa CIK, Ustavni sud, Parlament itd. tu svakako isto glasamo jer nam je cilj isti.
Nemoj mi vezanja zastava i udruživanja. Vi svoj posao, mi ćemo svoj a Bošnjaci neka gledaju lijevo-desno ko i do sad.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 18:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 kol 2016, 02:44
Postovi: 1443
Lokacija: Velika župa Vrhbosna
Citat:
Nije cekala ...bio je pokusaj obnavljanja Herceg Bosne 2000-2001 koji je ugasen tako sto su kolone nato tenkova upale u hercegovacke gradove i poslovnice neke banke..
Izabrano je krivo vrijeme,kad je zapad bio posvecen BIH i kad je na trerenu imao 70 000 vojnika


Ne vidim ko bi danas i cime mogao da zaustavi ponovo ozivljavanje Herceg Bosne



Ne znam jesi li čuo za EUFOR snage brze reakcije. Svake godine vježbaju rašćišćavanje cesta, raspršivanje demonstracija, uhićenje sumljivih osoba, zračnu potporu itd.
Nisu oni tu da zaustavljaju stvaranje HZHB per se, ali će zaustaviti svakoga tko destabilizira postojeće stanje.

_________________
Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !

Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 20:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Baron je napisao/la:
Citat:
Nije cekala ...bio je pokusaj obnavljanja Herceg Bosne 2000-2001 koji je ugasen tako sto su kolone nato tenkova upale u hercegovacke gradove i poslovnice neke banke..
Izabrano je krivo vrijeme,kad je zapad bio posvecen BIH i kad je na trerenu imao 70 000 vojnika


Ne vidim ko bi danas i cime mogao da zaustavi ponovo ozivljavanje Herceg Bosne



Ne znam jesi li čuo za EUFOR snage brze reakcije. Svake godine vježbaju rašćišćavanje cesta, raspršivanje demonstracija, uhićenje sumljivih osoba, zračnu potporu itd.
Nisu oni tu da zaustavljaju stvaranje HZHB per se, ali će zaustaviti svakoga tko destabilizira postojeće stanje.


Ko sto su zaustavili referendum u RS.


_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 21:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 kol 2016, 02:44
Postovi: 1443
Lokacija: Velika župa Vrhbosna
Citat:
Ko sto su zaustavili referendum u RS.


Znam da želiš sukob Bošnjaka i Hrvata, ali 1993 je ipak iznimka.
Potukli se Jugoslaveni za vlast 1993, malo je tamo bilo, ako je i ikako bilo pravih muslimana i katolika iz BiH.
Prije toga smo 300 godina živjeli u miru, pa nadam se da ćemo opet barem 300.
Vojni sukobi Bošnjaka i Hrvata nisu vjerojatni ni poželjni.

A da ste vi Dodikovci blokirali puteve, napravili granične prijelaze, imali bi EUFOR za vratom.

Vi ste samo napravili cirkus tzv. referendum, od kojeg nema ništa.

_________________
Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !

Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 22 kol 2017, 22:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Baron je napisao/la:
Citat:
Ko sto su zaustavili referendum u RS.


Znam da želiš sukob Bošnjaka i Hrvata, ali 1993 je ipak iznimka.
Potukli se Jugoslaveni za vlast 1993, malo je tamo bilo, ako je i ikako bilo pravih muslimana i katolika iz BiH.
Prije toga smo 300 godina živjeli u miru, pa nadam se da ćemo opet barem 300.
Vojni sukobi Bošnjaka i Hrvata nisu vjerojatni ni poželjni.

A da ste vi Dodikovci blokirali puteve, napravili granične prijelaze, imali bi EUFOR za vratom.

Vi ste samo napravili cirkus tzv. referendum, od kojeg nema ništa.


Da da jesmo, blokirali sve i svasta i danas imamo RS i referendum i Dan RS.
A Hrvati nemaju ni TV kanal. Hrvati se mogu ili islamizirati ili kopirati srpsku politiku (koju smo mi kopirali od Hrvatske u SRFJ).
Sto se tice sukoba Bosnjaka i Hrvata... pa naravno da nam odgovara. Sve sto ide u smjeru rasturanja BiH u svakom smislu je pozitivno i pozeljno.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 13 lis 2017, 17:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Pogledajte od 49:30 min
https://www.youtube.com/watch?v=i9CRpLSsEho
=))
Jebo Covica za ovog kralja glasajte.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 13 lis 2017, 18:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 stu 2015, 12:44
Postovi: 1113
Mlacenje prazne slame.

HDZ ce pobijediti i bez ovolike halabuke, a posljedica nemoci ostvarenja obecanog, ce totalno sunovratiti hrvatski korpus u BiH nakon izbora.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 13 lis 2017, 19:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2012, 23:31
Postovi: 1384
Lokacija: Hercegovina
novovrijeme je napisao/la:
Pogledajte od 49:30 min
https://www.youtube.com/watch?v=i9CRpLSsEho
=))
Jebo Covica za ovog kralja glasajte.


"To možete pričati na svojih 23% teritorija." =))


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 13 lis 2017, 19:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2012, 23:31
Postovi: 1384
Lokacija: Hercegovina
.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 13 lis 2017, 19:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Baron je napisao/la:
Prije toga smo 300 godina živjeli u miru, pa nadam se da ćemo opet barem 300.


:zubati u kakvom crnom miru?

Mira nikada nije bilo.

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 13 lis 2017, 20:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
zec je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:
Pogledajte od 49:30 min
https://www.youtube.com/watch?v=i9CRpLSsEho
=))
Jebo Covica za ovog kralja glasajte.


"To možete pričati na svojih 23% teritorija." =))


Nisam im ovu multietnićarku upratio al slaže face ko da je pred moždani. :zubati Dobra emisija, valja pogledati cijelu.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo Herceg Bosnu
PostPostano: 13 lis 2017, 20:56 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
zec je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:
Pogledajte od 49:30 min
https://www.youtube.com/watch?v=i9CRpLSsEho
=))
Jebo Covica za ovog kralja glasajte.


"To možete pričati na svojih 23% teritorija." =))


koji bog ovaj karamatić. takvi ljudi nam trebaju. karamatiću ljudino kucam ti sliku na zid odma do praljka. samo jako. uzimamo ono što je naše od stoljeća sedmog.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 372 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO