HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 25 tra 2024, 14:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 8511 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 341  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 01 srp 2015, 18:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Jebote, dosadniji ste od b a lija....

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 02 srp 2015, 09:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
Reakcije na referendume Milorada Dodika: Još jedna igranka ugroženog predsjednika
Predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je jučer, nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje imaju većinu u NSRS-u, da bi se referendum u ovom entitetu o Sudu i Tužilaštvu BiH najvjerovatnije mogao održati prve sedmice septembra.


Dodik je jučer dobio podršku predstavnika stranaka vladajuće većine u RS-u da zatraži od NSRS-a da se aktivira ranija odluka o referendumu u RS-u iz 2011. godine.

- Sada se stvorilo vrijeme da se ta odluka aktivira, izjavio je Dodik, navodeći da četiri godine nije bilo napretka u strukturalnom dijalogu, a "pravosuđe BiH radi u funkciji samo jednog naroda i politike".

Bez podjela

Ponovio je da će pitanje o kojem će se izjašnjavati građani RS-a na referendumu biti "da li prihvataju nametnute zakone visokih predstavnika u prošlosti, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, te da li prihvataju da se u RS-u primjenjuju odluke tih pravosudnih institucija". Govoreći o Dodikovoj najavi, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je kako bi te najave mogle proizvesti dodatnu nestabilnost u BiH.

- Imam utisak da on ovaj put misli ozbiljno. Zna li koji je korak poslije, nisam siguran. Zna li koje su posljedice, ni to nisam siguran, kazao je Ivanić, izrazivši nadu da će se Sud BiH početi isto ponašati prema svim žrtvama, te da će se "ozbiljnije angažirati u borbi protiv korupcije i kriminala, čime bi sebi vratio dignitet".

- Poslije brzog puštanja Orića na slobodu i euforije u povodu toga, dolazi druga strana medalje. Sve je to jedan sklop, u ovom poslu nema nevinih i na svim stranama ima odgovornih za stanje u kojem se nalazimo, smatra Ivanić.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je kako je to dio Dodikove političke strategije koja traje već duže vrijeme, te da on "razumije jezik kojim priča Dodik".

- Dodik ima svoju političku strategiju i način komuniciranja s javnošću i on to radi već jedno vrijeme, rekao bih, uspješno. Imam vrlo jasan stav oko BiH i on je nedvojben. BiH kao jedinstveno ekonomsko i pravno područje, BiH kao dio euroatlantskih projekata, stabilna i bez unutarnjih podjela, kazao je Čović.

Potpredsjednik NSRS-a Senad Bratić (Koalicija Domovina) izjavio je za Fenu da, ako bi se u entitetskom parlamentu i usvojila odluka o referendumu, upitno je da li će ona dobiti podršku u Vijeću naroda RS-a. Komentar na Dodikovu najavu referenduma imali su i poslanici državnog Parlamenta.

Momčilo Novaković, državni poslanik PDP-NDP-a
- Smatram da su referendumi uvijek problem u ovoj zemlji. Mislim da je i ovaj put to vrlo rizičan potez i bolje bi bilo da se mi u BiH bavimo ekonomskom agendom i socijalnim pitanjima, a ne da se uporno vraćamo na neka politička pitanja.

Damir Bećirović, državni poslanik DF-a
- Sigurno da postoji određena opasnost i za BiH, ali vidjeli smo kako su ove dosadašnje najave referenduma po raznim pitanjima završavale u RS-u. Naravno, sada imate situaciju da se Dodik i njegova partija ili ta većina, koja tamo postoji, nalaze u sve bezizlaznijoj situaciji za same sebe i da se boje odgovarati pred sudovima ove zemlje. Normalno da će učiniti svaki korak da to osujete, ali vidjet ćemo kako će se sve završiti.

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH (SDA)
- To je jedna vrlo opasna aktivnost za BiH, u koju se gospodin Dodik upušta. To je aktivnost, ja bih rekao, sa nesagledivim posljedicama za ukupnu stabilnost u BiH. Mogu mu samo poručiti da se ne igra sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom BiH. U ovom slučaju, u pitanju je suverenitet BiH i njenih institucija.

Aleksandra Pandurević, državni poslanik SDS-a
- Licemjerno je da SNSD govori o bilo čemu, jer to više nisu nametnuti zakoni visokog predstavnika. To su zakoni koje su u ovom parlamentu usvojili poslanici SNSD-a i poslanici SNSD-a su ti koji su dali, glasanjem za te zakone ovdje, legitimitet i legalitet Sudu i Tužilaštvu BiH - bez obzira na to koliko smo mi nezadovoljni i ne podržavamo njihov rad i mislimo da drže isključivo jednu stranu i da nisu mjesta gdje stanuju pravo i pravda. Milorad Dodik odlično zna šta građani RS-a misle i ne treba mu referendum da zna da je 90 posto njih protiv ovakvog Suda i Tužilaštva BiH. Prošli put, kad nam je govorio o referendumu, ishod je bio to da su funkcioneri koji su bili u strukturalnom dijalogu iz RS-a prihvatili formiranje jednog novog suda na nivou BiH – Apelacionog. Ja se bojim, ako se on ponovo upusti u još jednu igranku, da ćemo dobiti još neku snažniju instituciju na nivou BiH. Ne znam hoće li provesti referendum. Zavisi koliko on osjeća da je ugrožen, odnosno da je ugrožena njegova vlast. Očito je da čovjek igra na sve ili ništa i da je spreman na mnoge hazarderske poteze.

Sadik Ahmetović, državni poslanik SDA
- Referendum je u potpunosti nepotreban, jer se radi o državnoj instituciji. O državnim institucijama se mogu izjasniti samo svi građani BiH, a ne parcijalno i selektivno jedan dio države BiH. Drugo je pitanje sam rad naših pravosudnih institucija, koje zaista na određeni način treba uozbiljiti, da jače, kvalitetnije i brže rade svoj dio posla. Ovaj referendum, koji on namjerava provesti, može biti upitan, uslovno rečeno, jedino ukoliko nešto politički naplati, jer je Dodik politički trgovac.

Denis Bećirović, državni poslanik SDP-a BiH
- Mi u BiH smo se naslušali gluposti koje dolaze od predsjednika manjeg entiteta. O državnim institucijama i državnim pitanjima mogu odlučivati samo državni organi BiH. Svaki političar u BiH je dužan da poštuje Dejtonski sporazum i Ustav BiH. Ustav BiH ne predviđa referendum unutrašnjih teritorijalno-administrativnih jedinica o pitanjima koja su vezana za cijelu državu. Mislim da zbog takvih najava i zbog nekih drugih postupaka predsjednika manjeg entiteta posla u ovoj zemlji treba da ima prije svega Tužilaštvo BiH, jer u skladu sa Krivičnim zakonom BiH svaki akt koji je uperen protiv teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH krivično je djelo. Ti snovi o nekakvim referendumima su samo puste želje, koje Milorad Dodik može okačiti mačku o rep.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 02 srp 2015, 14:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Dodik vodeći aktivist za ravnopravnost spolova na Balkanu.

Citat:
SVE DODIKOVE DAME : KO SU NAJMOĆNIJE ŽENE U RS-u

ŽENE KOJE DRMAJU REPUBLIKOM SRPSKOM

Najmanje problema i glavobolje Milorad Dodik je za sve ove godine vlasti imao od žena koje je postavio na čelne pozicije u faninsijskim institucijama i javnim preduzećima; Slobodna Bosna piše ko su Dodikove najuticajnije žene, zbog čega ih nije mijenjao i pored njihovih ljubavnih i poslovnih ispada

Milorad Dodik, aktuelni predsjednik RS-a, povjerenje u žene je stekao kada ga je Biljana Plavšić dovela na vlast. Žene su na političkoj sceni Republike Srpske gotovo sveprisutne. Zapravo, one su vladarice iz sjene sa kojima Dodik ima najmanje problema.

"Svoje žene" Dodik je rasporedio tamo gdje se vrše najveće finansijske transakcije, na čelo najprofitabilnijih preduzeće u RS-u, one mu vode značajna ministarstva, najglasnije su u Parlamentu BiH, ali imaju važnu ulogu i u njegovom kabinetu. Upućeni izvori tvrde da su mu najmanje problema i glavobolja za svih ovih godina vlasti zadavale žene iz njegovog okruženja kojima je povjerio visoke pozicije. Istina, povremeno je morao da reaguje zbog njihovih ljubavnih nestašluka ili ženske ljubomore. Međutim, zbog lojalnosti predsjedniku, one su mu najvjerniji saradnici i najsigurnija podrška. Pored dobre plate (neke od njih imaju i preko 7.000 KM), visoke pozicije iskoristile su da zaposle mnogobrojne članove familije.

Krenimo redom. Najeksponiranija žena iz njegovog okruženja nesumnjivo je premijerka RS-a Željka Cvijanović, čiji je brak već mjesecima u velikoj krizi zbog premijerskih i partijskih obaveza. Cvijanovićka je u SNSD ušla preko muža koji je na košarci "drugovao" sa Dodikom. I sama je osam godina igrala košarku. Prvo je postala šefica kabineta premijera RS-a (naslijedila Srebrenku Golić), a ubrzo i Dodikova savjetnica za evropske integracije. U vladi svog prethodnika Aleksandra Džombića je preuzela upravo taj resor. U prosvjeti je provela 15 godina kao profesor engleskog jezika. Radila je kao prevodilac, ali i asistent u misiji Evropske unije u BiH. Na početku mandata glavni zadatak joj je bio otvaranje predstavništava RS-a u Moskvi, Atini, Vašingtonu, Beču, Briselu, Štutgartu... U međuvremenu je većina njih zatvorena. U imovinskom kartonu iz 2014. godine je navela da sa možem dijeli vlasništvo nad kućom u Banjoj Luci, čiju je vrijednost procijenila na 444.646 KM. Ukoliko se tome doda ušteđevina i dva automobila, Cvijanovićevi su “teški” preko pola miliona maraka. Sina Filipa zaposlila je u Elektroprenos BiH, mada je on imao najniži prosjek ocjena od svih kandidata. Jedan je od aktera afere "papak" (kupovine dva poslanika) nakon koje je počeo da pada kredibilitet SNSD-a u RS-u. Ne propušta priliku a da šefu ne komplimentira da je "istinski lider i uz to izuzetno tolerantan".

DODIKOVE RIZNIČARKE

Finansijska kretanja u RS-u kontrolišu dvije žene - Snežana Vujnić, direktorica Investiciono-razvojne banke RS-a, i Slavica Injac, direktorica Agencije za bankarstvo RS-a.

Pored direktorske pozicije u IRB-u Vujnićeva je jedno vrijeme bila član u pet odbora - predsjednik Odbora za reviziju u Krajina osiguranju, član Odbora za reviziju Željeznica RS, JP Šume RS, član Nadzornog odbora u Banci Srpske i Lutrije RS. Na temelju ovih angažmana, pored plate direktora u Investiciono-razvojnoj banci RS, ima i dodatna godišnja primanja. Najveću zaradu imala je po osnovu članstva u NO Banke Srpskoj, okruglih 8.000 KM na godišnjem nivou, a zadržala je članstvo u Odboru "Lutrije RS", iz koje je prošle godine inkasirala 4 .800 maraka. Svi dosadašnji direktori nakon kraćeg vremena napuštali su IRB RS-a odlazeći na bolje pozicije ili u zatvor, međutim Snežana Vujnić je uspjela da se na ovoj poziciji održi već četiri godine.

Za to vrijeme Vujnićeva je u IRB zaposlila 20 ljudi, uglavnom rodbinu i zemljake iz Šipova. Pored sina Marka, i to na mjesto rukovodioca, u IRB-u je zaposlila zaovu, ali i sina profesora Nove Plakalovića kod kojeg je magistrirala u Istočnom Sarajevu. Dodiku se odužila odobravanjem milionskih kredita firmama njemu bliskih tajkuna.

Slavica Injac, direktorka Agencije za bankarstvo, iza sebe ima tri decenija rada na poslovima finansija, a na čelu Agencije je od 2006. godine, kada je SNSD došao na vlast u RS-u. Sa platom od 7.000 maraka, rekorderka je u ovom entitetu kada su u pitanju plate čelnih ljudi javnih preduzeća. Pratio je glas da uspješno nadzire rad svih banaka u RS-u, da nema zabilježenih nepravilnosti, međutim poslanik NDP-a Dragan Čavić nedavno je u Skupštini RS-a tražio smjenu Slavice Injac, jer su u njenom mandatu propale dvije banke, Balkan investment banka i Bobar banka. Čavić tvrdi da je Injac bila jako dobro upoznata sa svim malverzacijama koje su bile vezane za ove dvije banke.

NAJMOĆNIJA ŽENA RS-a

Jedna od SNSD-ovih uzdanica sa debelim novčanikom je i Branislava Milekić, direktorica Elektroprivrede RS-a, čija je plata 6.000 maraka. Njoj je 2007. godine povjereno najveće bogatstvo Republike Srpske i najprofitabilnije preduzeće u ovom entitetu. Milekićeva je iz Laktaša, gdje je dvije godine bila predsjednik Skupštine opštine. Glavna preporuka da dođe na čelo ERS-a joj je bila ta što je prva komšinica predsjednika Dodika. Radila je i u Čajevcu i kao finansijski direktor Petrola. Ono što je evidentno je da Elektroprivreda s njom na čelu bilježi pozitivne pomake.

Branislava je vrlo zanimljiva medijima, te je u posljednje vrijeme svrstavaju među najmoćnije i najbogatije žene u Republici Srpskoj. Međutim, iako nosi titulu najuspješnijeg privrednika, izbjegava svako medijsko eksponiranje. Ovih dana Milekićeva je ipak morala da stane pred kamere i građanima RS-a objasni zbog čega struja u ovom entitetu mora da poskupi.

Jasminka Krivokuća direktorica je "Pošta Srpske". U ovoj kompaniji je kao ekonomista od 1999. godine. Preko samostalnog saradnika, direktora sektora investicija stigla je do čelne pozicije. Spočitavaju joj nepotizam zbog sestre ministarke Srebrenke Golić. Ona na te optužbe odgovara da je svaka postigla zaseban uspjeh i poziva se na genetiku jer im je majka bila uspješna žena, ali nije bila član SNSD-a. U "Poštama Srpske" je u posljednjih nekoliko godina uhljebljeno oko 700 novih radnika, uglavnom članova SNSD-a. Poštare u RS-u je Jasminka modernizovala tako što im je nabavila mopede.

Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, sa mjesta sekretara Sekretarijata GO SNSD-a otišla je za šefa premijerskog kabineta Milorada Dodika. Zbog eksplozivne naravi u žustroj svađi svojevremeno je bacila Dodiku člansku kartu i napustila kabinet. Neki kažu da je bilo i bacanja stolica. Kada je šef shvatio šta je izgubio, nakon kratke "ilegale" Srebra, kako je zovu partijske kolege, rehabilitovana je u Vladu RS-a kao žena od povjerenja. Vesele je naravi i slovi za omiljenog ministra u Administrativnom centru Vlade RS-a. Od prošle godine je i potpredsjednica Vlade RS-a. Dobro upućeni izvori tvrde da je Dodikova omiljena saradnica i da predsjednik SNSD-a do kraja godine namjerava staviti na čelo Vlade RS-a.

MAJKIĆKA VOLI JANJETINU I CRVENO-CRNU KOMBINACIJU

Dušanka Majkić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, najistureniji je Dodikov "vojnik" u Sarajevu.

Prije rata je radila na rukovodećim mjestima, a tokom rata stigla do direktora preduzeća Govorne tehnologije u sklopu Čajevca. Od 1998. godine član je SNSD-a. Na izborima 2000. godine bila je kandidat za Skupštinu RS-a, ali nije izabrana kao ni u dva pokušaja za Parlament BiH. Ni dvije godine kasnije nije osvojila dovoljan broj glasova za mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Ipak, u decembru 2004. godine Majkićka ulazi u ovaj dom umjesto stranačkog kolege Nikole Kragulja, koji je otišao na drugu funkciju. Poslanica SNSD-a ni na izborima 2006. godine nije uspjela direktno ući u Predstavnički dom PS BiH. Međutim, stranka je postavlja za delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a potom i u rukovodstvo ovog doma. Poslanički mandat u Predstavničkom domu PS BiH konačno osvaja 2010. godine, a 2014. je potvrdila svoje mjesto u ovom zakonodavnom tijelu. Tokom prošlog mandata bila je najaktivnij delegat u Parlamentu BiH. Iako nikada ne spava u Sarajevu već vozari do Banja Luke, nije izostala ni sa jedne sjednice. Bila je član zajedničke Komisije za odbranu i bezbjednost i tvrdi da se razumije u oružje. Fakultet je završila u 54. godini, a prvi pasoš dobila 2005. godine. Ne govori ni jedan strani jezik. Kaže da najviše voli crveno-crnu kombinaciju i janjetinu. Ima najvišu platu u Parlamentu BiH – 7.300 maraka. Izuzetno je štedljiva. U imovinskom kartonu za 2014. godine navela je da ima ušteđevinu od 186 hiljada maraka. Njen sin Dejan Majkić pomoćnik je direktora Poreske uprave RS-a.

Milica Marković, zastupnica u Parlamentu BiH, profesor je francuskog i italijanskog jezika, ali se profesurom bavila samo dvije godine. Njen politički angažman je počeo 1990. godine u SDS-u gdje je bila do 1997. godine, kada prelazi u Srpski narodni savez Biljane Plavšić. S ovom strankom izlazi na izbore 1998. godine pod imenom Milica Marković-Elez, kao kandidat za Narodnu skupštinu RS-a. Prošla je na izborima i ostala u dvogodišnjem mandatu. Na izborima 2000. godine ponovo se ispred Srpskog narodnog saveza RS-a Biljane Plavšić kandiduje na izborima za NS RS, ali ovoga puta pod imenom Milica Elez. Ne osvaja mandat. Na koncu 2003. godine ulazi u SNSD. Članica je Glavnog odbora stranke od 2012. Ovo joj je treći mandat u Parlamentu BiH ispred SNSD-a. Od jula 2009. pod njenom šefovskom palicom je Opštinski odbor SNSD-a u Bijeljini, gdje je nedavno kupila stan od 180 hiljada maraka. Zamjeraju joj manjak stila u odijevanju.

Dodik je ženama povjerio i Poresku upravu RS-a na čijem čelu je Zora Vidović, zatim Privrednu komoru RS-a koju već godinama vodi Dragica Ristić. Božana Šljivar direktorica je Agencije za osiguranje RS-a. Ova institucije nadzire rad svih osiguravajućih kuća u Republici Srpskoj. Od 29 poslanika u Skupštini RS-a SNSD ima sedam žena, koje često znaju ustati u odbranu neodbranjivog. Nekoliko žena od Dodikovog velikog povjerenja nalaze se i na čelu opština. Snježana Rajilić načelnica je opštine Novi Grad, Mileva Komlenović načelnica Kalinovika, Divna Aničić načelnica Mrkonjić Grada. Veliki respekt predsjednika RS-a uživa i Jasna Brkić, koja je u mandatu Dragoljuba Davidovića postala zamjenica gradonačelnika Banja Luke i ostala na istoj poziciji uz Gavranovića. Prethodno je bila ministrica za ekonomske odnose i potpredsjednica Vlade RS-a.

U Dodikovom kabinetu glavnu riječ vodi Biljana Bokić, bivša novinarka RTRS-a, aktuelna savjetnica za medije.

IZLIVI LJUBOMORE PRVE DAME RS-a

Snježana Dodik se u kadrovsku politiku umiješala samo u slučaju Željka Dragičević

Prva dama Republike Srpske, Dodikova supruga Snježana ne petlja se u kadrovsku politiku. Učinila je to samo jednom i to nedugo nakon pisanja "Slobodne Bosne" da je njen suprug svojoj omiljenoj novinarki Željki Dragičević odobrio kredit od pet miliona KM preko Investicione-razvojne banke RS-a i udomio je u svom kabinetu kao specijalnu savjetnicu, a zatim prolongirao otplatu milionskog kredita. U kući Milorada Dodika tada je nastala velika svađa. Snježana je ultimtivno tražila od muža da izbaci iz kabineta lijepu savjetnicu i zatražila objašnjenje čime je Dragičevićka zaslužila njegovu blagonaklonost.

"Slobodna Bosna" je pisala da Dragičevićka za svoju firmu "Prehrana" dobila pet miliona od IRB-a RS i još dva miliona od komercijalnih banaka. Kredit je odobren bez valjanog pokrića, a Dragičevićka ga već duže vremena ne vraća.

Dodik je odmah Dragičevićku, koja je u kabinetu predsjednika RS-a bila svega nekoliko mjeseci, prebacio u kabinet tadašnjeg premijera RS-a Aleksandra Džombića, i to na mjesta šefa kabineta gdje je imala velike ovlasti. Međutim, dolaskom Željke Cvijanović na premijersku poziciju, Dragićevička je uklonjena i sa ove pozicije. Nedavno se vratila u matičnu kuću - RTRS.

Gđa Dragičević:

slika

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 02 srp 2015, 14:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 02 srp 2015, 14:42 
Offline

Pridružen/a: 10 lip 2015, 23:16
Postovi: 6025
Dodik ima istančan ukus. Svaka čast.

Vidi se da je multi kulti tip. Voli i ceni muslimanke. Jasminka i Srebrenka to potvrđuju.

U Teheranu nema Srpkinja tako visokopozicioniranih.

_________________
Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 03 srp 2015, 08:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 lip 2015, 15:01
Postovi: 1643
Kakvi referati...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 03 srp 2015, 19:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46
Postovi: 8149
Lokacija: Republic of Srpska
Dušica izostavljena..hmhmhm.

Dragičevićka gori.

_________________
[img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 03 srp 2015, 20:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23320
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Dragićevićka je dobar komad žene... :zubati

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 03 srp 2015, 20:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
slika

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 03 srp 2015, 21:59 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
slika



A tek ova ljepotica... 1967.godiste. Za nju je Borjana Kristo (1961. godiste) miss universe.

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 05 srp 2015, 19:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Da su hrvatski predstavnici bili ovako grlati davno ne bi se "visoki" usudili mijenjati zakone proizvoljno.

Citat:
Dodik: Usvajanje rezolucije o Srebrenici znači raspad BiH, Srbi oko Bosića opasniji po RS od Izetbegovića
Objavljeno 05.07. - 15:34

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da samo nedonošenje rezolucije o Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN-a može opredijeliti put BiH.

“Donošenje, bez obzira na moć institucije Vijeća sigurnosti UN-a, je raspad BiH. Naravno da molimo Rusiju da uloži veto”, rekao je Dodik na Mrakovici na obilježavanju 73 godine od Bitke na Kozari.

On je naveo da “podlo i vješto napisana rezolucija” služi ostrašćenjim bošnjačkim političarima da polako uvode srpski narod kao jedini upisan da je počinio genocid, poslije svih genocida u svijetu.

“Ali, i ako se to dogodi, ignorirajmo to! Recimo da ne važi za nas! Nećemo upisati u svoje knjige to što vi hoćete niti ćete nam zaprijetiti da ćete nas učiniti nestabilnim područjem, a MMF to već prijeti”, istakao je Dodik.

On je dodao da nitko ne može istjerati Srbe iz BiH, a da ne istjera i Republiku Srpsku zajedno s narodom, pozivajući građane Republike Srpske da kažu “ne” na referendumu o Sudu i Tužiteljstvu BiH.

“Skrušeno smo šutili kad ste odvodili naše vođe, generala (Ratka) Mladića i predsjednika (Radovana) Karadžića, ali nije istina da su samo oni sudjelovali u ovom ratu, nije istina da samo oni imaju zapovijednu odgovornost i nije istina da je zlo samo ovdje bilo”, naglasio je Dodik.

Bosić za RS opasniji od Izetbegovića

On je rekao da, bez obzira na to što on stalno poziva na jedinstvo, postoji problem koji mora istaći.

“Srbi okupljeni oko Bosića veća su opasnost za Republiku Srpsku od Bakira Izetbegovića. Mi se ne možemo izboriti s onim što čine Bosić, Tadić i Pandurević”, kazao je Dodik.

On je rekao da se ovdje ne radi o njegovoj političkoj borbi nego o tome da se ne smije biti podanik u Sarajevu i da Republika Srpska sada ima “lažne predstavnike u Sarajevu”.

“Pozvat ću vas veoma brzo da se na politički način obračunamo s političarima koji su spremni da budu podanici Bakiru Izetbegoviću”, poručio je Dodik.

On je dodao da jedinstvo Srbije i Republike Srpske nikada nije bilo ispoljeno više nego što je to sada i zahvalio na takvom opredjeljenju predsjedniku, premijeru i Vladi Srbije. /Srna/HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 05 srp 2015, 19:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 tra 2015, 03:10
Postovi: 1060
Lokacija: Sarajevo
Citat:
Da su hrvatski predstavnici bili ovako grlati davno ne bi se "visoki" usudili mijenjati zakone proizvoljno.


Da su predstavnici BH Hrvata imali iza sebe Beograd i Moskvu, možda bi i bili grlati.

Da su babi muda, bila bi did ... :zubati

_________________
Clinton for president !

Love USA !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 05 srp 2015, 19:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
I bez toga su za vas bili US Army.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 05 srp 2015, 19:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 tra 2015, 03:10
Postovi: 1060
Lokacija: Sarajevo
Citat:
I bez toga su za vas bili US Army.


Nema veze, svi smo naši ... :wink

_________________
Clinton for president !

Love USA !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 05 srp 2015, 19:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
BBC je napisao/la:
Da su hrvatski predstavnici bili ovako grlati davno ne bi se "visoki" usudili mijenjati zakone proizvoljno.

Citat:
Dodik: Usvajanje rezolucije o Srebrenici znači raspad BiH, Srbi oko Bosića opasniji po RS od Izetbegovića
Objavljeno 05.07. - 15:34

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da samo nedonošenje rezolucije o Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN-a može opredijeliti put BiH.

“Donošenje, bez obzira na moć institucije Vijeća sigurnosti UN-a, je raspad BiH. Naravno da molimo Rusiju da uloži veto”, rekao je Dodik na Mrakovici na obilježavanju 73 godine od Bitke na Kozari.

On je naveo da “podlo i vješto napisana rezolucija” služi ostrašćenjim bošnjačkim političarima da polako uvode srpski narod kao jedini upisan da je počinio genocid, poslije svih genocida u svijetu.

“Ali, i ako se to dogodi, ignorirajmo to! Recimo da ne važi za nas! Nećemo upisati u svoje knjige to što vi hoćete niti ćete nam zaprijetiti da ćete nas učiniti nestabilnim područjem, a MMF to već prijeti”, istakao je Dodik.

On je dodao da nitko ne može istjerati Srbe iz BiH, a da ne istjera i Republiku Srpsku zajedno s narodom, pozivajući građane Republike Srpske da kažu “ne” na referendumu o Sudu i Tužiteljstvu BiH.

“Skrušeno smo šutili kad ste odvodili naše vođe, generala (Ratka) Mladića i predsjednika (Radovana) Karadžića, ali nije istina da su samo oni sudjelovali u ovom ratu, nije istina da samo oni imaju zapovijednu odgovornost i nije istina da je zlo samo ovdje bilo”, naglasio je Dodik.

Bosić za RS opasniji od Izetbegovića

On je rekao da, bez obzira na to što on stalno poziva na jedinstvo, postoji problem koji mora istaći.

“Srbi okupljeni oko Bosića veća su opasnost za Republiku Srpsku od Bakira Izetbegovića. Mi se ne možemo izboriti s onim što čine Bosić, Tadić i Pandurević”, kazao je Dodik.

On je rekao da se ovdje ne radi o njegovoj političkoj borbi nego o tome da se ne smije biti podanik u Sarajevu i da Republika Srpska sada ima “lažne predstavnike u Sarajevu”.

“Pozvat ću vas veoma brzo da se na politički način obračunamo s političarima koji su spremni da budu podanici Bakiru Izetbegoviću”, poručio je Dodik.

On je dodao da jedinstvo Srbije i Republike Srpske nikada nije bilo ispoljeno više nego što je to sada i zahvalio na takvom opredjeljenju predsjedniku, premijeru i Vladi Srbije. /Srna/HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 07 srp 2015, 13:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Dodik: Islamska zajednica je radikalna politička organizacija
Objavljeno 06.07. - 12:34

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra kako bi Islamska zajednica u BiH trebala biti nevladina, a ne, kako je ustvrdio, politička organizacija u bošnjačkom narodu.

Ustvrdio je kako je Islamska zajednica u BiH “ustvari, radikalna politička organizacija koja provodi i ima u sebi značajne elemente radikalnog islama i koja je integrirana s islamskim pokretom širom svijeta”.

– Zbog toga je ona za nas opasna. Ona je ključna politička organizacija u bošnjačkom narodu. Ona odlučuje tko je pobjednik kod Bošnjaka na izborima i zato ne treba zanemariti to o čemu govori, iako su ti njihovi zahtjevi nerealni i nemoguće ih je ostvariti, kazao je Dodik u izjavi novinarima na Mrakovici.

Istaknuo je i kako neće biti provedenii zahtjevi izneseni na jučerašnjem saboru Islamske zajednice u BiH, da se donese zakon o zabrani poricanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i trajnoj zabrani službene upotrebe oznaka, zastava, amblema i simbola bivše Vojske RS na teritoriju BiH, kao i da se formira distrikt Srebrenica.

-To je deplasirana priča. Teritorij RS je neprikosnoven i nema razgovora o tome, kazao je Dodik.

Sabor Islamske zajednice u BiH podržao je na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu Fetvu Vijeća muftija o genocidu nad Bošnjacima, muslimanima u Srebrenici, te usvojio Deklaraciju Sabora IZ o genocidu nad Bošnjacima, muslimanima u Srebrenici./Fena /HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 07 srp 2015, 14:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46
Postovi: 8149
Lokacija: Republic of Srpska
Imajući u vidu da podržavaju vehabističke pokrete, izjava poprilično aksiomatična.

_________________
[img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 07 srp 2015, 14:43 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
Lik je pukao skroz.

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 07 srp 2015, 14:46 
Offline

Pridružen/a: 13 stu 2013, 16:10
Postovi: 3044
Ta organizacija direktno poziva na terorizam,to je teroristička organizacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 07 srp 2015, 14:57 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
SPC je teroristička organizacija.

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 07 srp 2015, 15:38 
Offline

Pridružen/a: 13 stu 2013, 16:10
Postovi: 3044
Poglavar SPC kaze:"Budimo ljudi",a vaši vrbuju vehabije i javno poručuju:"Ubijajte ih".Koja je organizacija teroristička,pitanje je sad?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 07 srp 2015, 16:03 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
Srbine, potkrijepi izvorima. Tvrdnje su ti šuplje baš kao one o demografiji u koju se razumiješ kao Mara u kriv qrac.

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 07 srp 2015, 17:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ur ratu si imali naoružane jedinice hodža. Dodik je sve ispravno rekao.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 07 srp 2015, 17:22 
Offline

Pridružen/a: 13 stu 2013, 16:10
Postovi: 3044
Amidza je napisao/la:
Srbine, potkrijepi izvorima. Tvrdnje su ti šuplje baš kao one o demografiji u koju se razumiješ kao Mara u kriv qrac.

To je činjenica neosporna,isto koliko i da je danas utorak,na hiljade takvih izjava smo se naslušali i nagledali od vaših hodza,mujezina,imama,muftija,reis-ul-ulema itd.svi za to znaju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 08 srp 2015, 17:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27491
Citat:
- Pozivamo predsjednika RS-a Milorada Dodika da povuče svoj prijedlog, a Narodnu skupštinu RS da ne donosi odluku o referendumu.

Ukoliko dođe u pitanje Dejtonski sporazum onda će se prvo dovesti u pitanje postojanje onoga što je nastalo u Dejtonu, a to su entiteti - saopćeno je iz SDA.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8511 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 341  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Aquinas_, Hagresor, mrnjav, Navodni Poslanik, Rika sv Vida, Robbie MO, Srpsčanin i 516 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO