Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima
Postano: pet vel 26, 2010 2:47 am
Pridružen/a: sri svi 20, 2009 5:59 pm Postovi: 740 Lokacija: Rahatluk republika
egerija je napisao/la:
Odlično si to rekao GOD of WAR, kakv je to Bog ako ga se bojiš. Boga treba poštovati i živjetu u skladu sa njegovima Zakonima. Ni jedan pravi vjernik a ni jedna vjera nije nasilna, samo su nasilne "budale" koje krivo tumače Božju riječ.
A kakav je to "bog" koji je razapet??? Zar nije bog svemoćan???
Postano: pet vel 26, 2010 2:58 am
Zepce Jugend je napisao/la:
Točno to što je Mara rekla. Nisam iskreno nikada bio u Njemačkoj, ali imam tamo obitelji dovoljne da napravimo još jedno naselje u Žepču i svi oni se slažu da domaći Njemci samo trpe i trpe, i da im je već odavno preko glave Turaka u Njemačkoj. Nadam se samo da će se europski narodi na vrijeme probuditi i istjerati one koje trebaju iz Europe.
Citat:
Nadam se samo da će se europski narodi na vrijeme probuditi i istjerati one koje trebaju iz Europe.
Naslov: Gadafi pozvao muslimane na džihad protiv Švicarske
Postano: pet vel 26, 2010 9:14 pm
Pridružen/a: ned svi 03, 2009 3:45 pm Postovi: 4841 Lokacija: Lašvanska dolina
Sultan je napisao/la:
egerija je napisao/la:
Odlično si to rekao GOD of WAR, kakv je to Bog ako ga se bojiš. Boga treba poštovati i živjetu u skladu sa njegovima Zakonima. Ni jedan pravi vjernik a ni jedna vjera nije nasilna, samo su nasilne "budale" koje krivo tumače Božju riječ.
A kakav je to "bog" koji je razapet??? Zar nije bog svemoćan???
Vjere poput ove!?Naravno,govorimo o 21. stoljeću...u zemlji gdje stoji crkva do crkve...Libiji.
ODNOSI između Švicarske i Libije su sve napetiji. Libijski vođa Moamer Gadafi pozvao je muslimane na sveti rat (džihad) protiv Švicarske zbog zabrane gradnje minareta.
"Džihad protiv Švicarske, protiv cionizma, protiv strane agresije i terorizma", kazao je Gadafi. U govoru koji je održao u Bengaziju na dan obilježavanja Muhamedova rođendana, Gadafi je naglasio da džihad treba biti proglašen na sve načine protiv Švicarske, koja je "bezbožna i izdajnik, i koja ruši kuće Alaha".
Gadafi je također kazao da je svaki musliman u svijetu, koji ima bilo kakvog posla sa Švicarskom, nevjernik i protiv islama, protiv Muhameda i Kurana.
Gadafi je pozvao muslimane u islamskim zemljama da odu na aerodrome i spriječe slijetanje švicarskih aviona, da u lukama spriječe pristajanje švicarskih brodova i da onemoguće prodaju švicarske robe u trgovinama, pozvao je na sveopći bojkot.
Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova nije dalo komentar na Gadafijev govor.
Vjere poput ove!?Naravno,govorimo o 21. stoljeću...u zemlji gdje stoji crkva do crkve...Libiji.
ODNOSI između Švicarske i Libije su sve napetiji. Libijski vođa Moamer Gadafi pozvao je muslimane na sveti rat (džihad) protiv Švicarske zbog zabrane gradnje minareta.
"Džihad protiv Švicarske, protiv cionizma, protiv strane agresije i terorizma", kazao je Gadafi. U govoru koji je održao u Bengaziju na dan obilježavanja Muhamedova rođendana, Gadafi je naglasio da džihad treba biti proglašen na sve načine protiv Švicarske, koja je "bezbožna i izdajnik, i koja ruši kuće Alaha".
Gadafi je također kazao da je svaki musliman u svijetu, koji ima bilo kakvog posla sa Švicarskom, nevjernik i protiv islama, protiv Muhameda i Kurana.
Gadafi je pozvao muslimane u islamskim zemljama da odu na aerodrome i spriječe slijetanje švicarskih aviona, da u lukama spriječe pristajanje švicarskih brodova i da onemoguće prodaju švicarske robe u trgovinama, pozvao je na sveopći bojkot.
Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova nije dalo komentar na Gadafijev govor.
Pa šta te to čudi od Gadafija???
Ta i Buš je 2001. krenuo u "križarski pohod" (njegove riječi)
Postano: čet ožu 04, 2010 3:11 pm
Šta velite,zašto ovakvi rezultati na izborima u NL?
Prema prijevremenim rezultatima nizozemskih lokalnih izbora, Slobodarska stranka Nizozemske, poznata po krajnje ekstremnim stavovima prema islamu i useljeništvu, čiji je predsjednik Geert Wilders, osvojila je najviše glasova u gradu Almereu.
U Den Haagu su ekstremni slobodnjaci osvojili drugo mjesto, iza Radničke stranke. Slobodarska stranka je osnovana 2006., a na lokalnim izborima sudjeluje prvi put. Na lanjskim izborima za Europski parlament osvojila je 16,7 posto glasova. Wilders je svojedobno izjavio kako se želi boriti protiv islamizacije Nizozemske
Postano: čet ožu 04, 2010 3:33 pm
Mar-kan je napisao/la:
Šta velite,zašto ovakvi rezultati na izborima u NL?
Prema prijevremenim rezultatima nizozemskih lokalnih izbora, Slobodarska stranka Nizozemske, poznata po krajnje ekstremnim stavovima prema islamu i useljeništvu, čiji je predsjednik Geert Wilders, osvojila je najviše glasova u gradu Almereu.
U Den Haagu su ekstremni slobodnjaci osvojili drugo mjesto, iza Radničke stranke. Slobodarska stranka je osnovana 2006., a na lokalnim izborima sudjeluje prvi put. Na lanjskim izborima za Europski parlament osvojila je 16,7 posto glasova. Wilders je svojedobno izjavio kako se želi boriti protiv islamizacije Nizozemske
Ne kužim čemu ti plješćeš kad je ista situacija kao i kod nas. Ili se integriraj u zapadni način života ili iš negdje na Bliski. A ne čini mi se da si tako shvatio...
I ne kužim zašto te veseli što je neko iz Maroka postao to...
Ne kužim čemu ti plješćeš kad je ista situacija kao i kod nas. Ili se integriraj u zapadni način života ili iš negdje na Bliski. A ne čini mi se da si tako shvatio...
I ne kužim zašto te veseli što je neko iz Maroka postao to...
Ovo je drugi Aga...
To ćeš me ti otjerati na Bliski istok???
A papčino???
Jedva čekam
I papak jedan nisam ja došao od nekud da bih se morao "integrisati" u tzv. zapadni način života. Mi smo ti bolan autohton narod ba
Inače ja sam se recimo iznenadio kad sam čuo da su među Jugošvabama najbrojniji Srbi, a vjerujem da je i u AU tako. Pa opet što.
U BiH nije problem što postoje muslimani, nije problem ni što postoje Srbi, problem je što drugi ljudi od njih ne mogu disat.
Drži bolan svoje muslimanstvo, pederluk ili sklonost panku u kući i za to namijenjenim objektima i sve u redu. Iako u slučaju muslimana i objekti koji su se nasrali po igralištima i parkovima su dvojbeni a posebno preglasna muzika s njih, s decibelima nezamislivim za gradske sredine.
Inače ja sam se recimo iznenadio kad sam čuo da su među Jugošvabama najbrojniji Srbi, a vjerujem da je i u AU tako. Pa opet što.
U BiH nije problem što postoje muslimani, nije problem ni što postoje Srbi, problem je što drugi ljudi od njih ne mogu disat.
Drži bolan svoje muslimanstvo, pederluk ili sklonost panku u kući i za to namijenjenim objektima i sve u redu. Iako u slučaju muslimana i objekti koji su se nasrali po igralištima i parkovima su dvojbeni a posebno preglasna muzika s njih, s decibelima nezamislivim za gradske sredine.
Sreća pa o količini decibela ne odlučuješ ti i takvi kao što si ti,niti će odlučivati.Vidiš moj Junuze, za razliku od tebe, meni uopće ne smetaju "decibeli" sa crkvenih tornjeva Zbog čega bi mi smetali??? Jel zbog toga što su to decibeli druge vjere, a ne moje??? Jel zbog toga što ti decibeli pozivaju na molitvu koja nije kao moja??? NE..... I tamo se ljudi Bogu mole isto kao što to radimo i mi u našim džamijama. To je pravo svakog pojedinca, pravo sa vjerovanje, slobodu ispovjedanja vjere...slobodu decibela
Sreća pa o količini decibela ne odlučuješ ti i takvi kao što si ti,niti će odlučivati.Vidiš moj Junuze, za razliku od tebe, meni uopće ne smetaju "decibeli" sa crkvenih tornjeva Zbog čega bi mi smetali??? Jel zbog toga što su to decibeli druge vjere, a ne moje??? Jel zbog toga što ti decibeli pozivaju na molitvu koja nije kao moja??? NE..... I tamo se ljudi Bogu mole isto kao što to radimo i mi u našim džamijama. To je pravo svakog pojedinca, pravo sa vjerovanje, slobodu ispovjedanja vjere...slobodu decibela
Nisi u pravu, prelazak određene buke u naseljenom mjestu je kažnjiv, e sad bio to avion, zvonik ili ezan iz pioneera svejedno, doista znaju pretjerat i čovjek ima pravo na svoje slobode dok ne krše tuđe, recimo moje pravo na miran san.
Inače je u zagrebačkom kvartu Trnsko prije jedno godinu dana bila peticija građana zbog prevelike buke koju je nova crkva pravila - utišali su je.
Kad ćemo mi to kod nas doživit, u Zenici i Busovači konkretno ori nasve strane, puuuunnnooo više nego rije rata. Da je i Thompson - previše je.
Hajde ti objasni somu da ja nisam povezan s Nijemcima zato što su katolici, ne kužim, to mi nikako nije jasno kod mudžahedina domaćih kad se brinu o Marokancima u Nizozemskoj...
Hajde ti objasni somu da ja nisam povezan s Nijemcima zato što su katolici, ne kužim, to mi nikako nije jasno kod mudžahedina domaćih kad se brinu o Marokancima u Nizozemskoj...
Junuzaga, pojma ti nemaš.
Nisam te ja povezivao sa Švabama, već sam ti samo replicirao na onu tvoju usporedbu "muslimanstvo,pederluk" u prethodnom postu.
Postano: pon ožu 08, 2010 12:13 pm
Sultan je napisao/la:
Sreća pa o količini decibela ne odlučuješ ti i takvi kao što si ti,niti će odlučivati.Vidiš moj Junuze, za razliku od tebe, meni uopće ne smetaju "decibeli" sa crkvenih tornjeva Zbog čega bi mi smetali??? Jel zbog toga što su to decibeli druge vjere, a ne moje??? Jel zbog toga što ti decibeli pozivaju na molitvu koja nije kao moja??? NE..... I tamo se ljudi Bogu mole isto kao što to radimo i mi u našim džamijama. To je pravo svakog pojedinca, pravo sa vjerovanje, slobodu ispovjedanja vjere...slobodu decibela :zubati
Postano: uto ožu 09, 2010 11:25 am
Mar-kan je napisao/la:
Sultan je napisao/la:
Sreća pa o količini decibela ne odlučuješ ti i takvi kao što si ti,niti će odlučivati.Vidiš moj Junuze, za razliku od tebe, meni uopće ne smetaju "decibeli" sa crkvenih tornjeva Zbog čega bi mi smetali??? Jel zbog toga što su to decibeli druge vjere, a ne moje??? Jel zbog toga što ti decibeli pozivaju na molitvu koja nije kao moja??? NE..... I tamo se ljudi Bogu mole isto kao što to radimo i mi u našim džamijama. To je pravo svakog pojedinca, pravo sa vjerovanje, slobodu ispovjedanja vjere...slobodu decibela :zubati
Ostale slobode ok,decibeli jok...
Citat:
Vlada Federacije BiH razmatrala je danas u Mostaru Prednacrt zakona o zaštiti od buke, a koji spada u set odgovarajućih zakonskih propisa iz oblasti zaštite okoliša, priopćeno je iz njezina Ureda za informiranje.
Spomenutim zakonom potrebno je propisati razinu buke, mjere u svrhu zaštite zdravlja ljudi, radnog i životnog prostora te općenito okoliša od buke, način njenog mjerenja i evidentiranja, granične vrijednosti svrstane prema ambijentu, namjeni prostora i dobu dana o čemu su, uz predložena rješenja, pripremljene tabele s razinom dozvoljene buke.
Vlada će nacrt ovog zakona utvrditi nakon što ponuđeni tekst bude prečišćen u skladu s današnjom raspravom. (Fena)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Postano: uto ožu 09, 2010 11:44 am
Ministry of Sound je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Ostale slobode ok,decibeli jok...
Citat:
Vlada Federacije BiH razmatrala je danas u Mostaru Prednacrt zakona o zaštiti od buke, a koji spada u set odgovarajućih zakonskih propisa iz oblasti zaštite okoliša, priopćeno je iz njezina Ureda za informiranje.
Spomenutim zakonom potrebno je propisati razinu buke, mjere u svrhu zaštite zdravlja ljudi, radnog i životnog prostora te općenito okoliša od buke, način njenog mjerenja i evidentiranja, granične vrijednosti svrstane prema ambijentu, namjeni prostora i dobu dana o čemu su, uz predložena rješenja, pripremljene tabele s razinom dozvoljene buke.
Vlada će nacrt ovog zakona utvrditi nakon što ponuđeni tekst bude prečišćen u skladu s današnjom raspravom. (Fena)
Vi'š ti koliko ta Vlada kaska za našim zaključcima,hm..
Neću ja, "tvoji" će. Vrijeme mudžahedina je prošlo, makar maskiranih pod nešto drugo...
Da ponovimo Sultanu i ostalim mudžahedinima da je njihovo vrijeme prošlo.
Što god više država se okreće civilnim temama njihov utjecaj je sve manji, zato i trebaju jedni druge kako bi i dalje španali.
Inače zahvaljujemo vladi Federacije što su usvojili naše prijedloge, ako žele mogu dobiti i prijedlog tablice dozvoljenih vrijednosti buke.
Inače ovaj video je bio kao dokaz multietničnosti, a meni je bio simbol rata, pa koje je ovo natjecanje u buci i još se hvale sa tim, samo najavilo kasnije događaje.
Utrnit sve, ako ne skroz, barem na razinu buke koja se čuje iz diska.
Komunalna policija radi po Pravilniku o dozvoljenim granicama intenziteta zvuka i šuma, izrađen još u SR BiH. Dozvoljena jačina buke je različita, od stacionara u bolnici, preko privrednih subjekata do otvorenog prostora, i iznosi od 40 do 80 decibela, odnosno jačina buke je različita.
Evo text sa jednog sarajevskog bloga još iz 2004., ispod su komentari koji mislim održavaju podijeljenost po tom pitanju i koliko je koga za što:
Ezanom do pobjede
Napomena: Text nema nikakve veze sa bilo kakvim vjerskim osjećanjima ili pripadnosti/nepripadnosti određenom vjerskom opredjeljenju. Mišljenja sam da prvo treba kritikovati negativne pojave u svom dvorištu pa onda gledati kod komšije... U zavosnosti od toga u kojem dijelu BiH se nalazite u textu možete izvršiti slijedeće izmjene riječi: Musliman->Pravoslavac/Katolik, Džamija -> Crkva, Ezan -> Crkvena zvona, Džehenem -> Pakao
Javni proglas: Obavještavamo sve građane i zainteresovane vjerske poglavare, da je u Sarajevu u toku takmičenje pod službenim nazivom «Ezanom do pobjede». Za učešće na takmičenju se još uvijek mogu prijaviti sve postojeće Džamije, mada prednost imaju one izgađene usred urbanih naselja. Cilj takmičenja je nadjačati ezan sa suparničke Džamije i vlastitim ezanom, u ranu zoru, probuditi što više građana. Dakle kao neophodna oprema za takmičenje su sto veći i sto jači zvučnici. Pravila u takmičenju nema puno; najbitnije je kada se čuje ezan sa susjedne Džamije, odvrnuti zvučnike trako jako da se «protivnički» ezan ne čuje u krugu od 3 km. Napomena za takmičare: Po našem dosadašnjem iskustvu, vrlo često će se javiti neki neozbiljni građani, svih vjeroispovjesti, koji će se žaliti da je ezan preglasan i time pokušati da miniraju naše takmičenje(vjerovatno UDBA). Sa takvima postupajte na dva načina: 1. Muslimanima prigovorite da nisu pravi muslimani, jer da jesu, ne bi im smetao ezan. Nakon toga se osvrnite na to da oni uopšte ne znaju značaj ezana i da će završiti u džehenemu ako jos jednom dođu da se žale. 2. Nemuslimanima recite da vi nemate sa njima šta pričati i da ćete raditi šta vas je volja u «svom» gradu. Napomenite da će i oni završiti u džehenemu.
- 15:44 - Komentari (6) - Isprintaj - # ma dobro...nije tako strasno...mozda na Carsiji. inace zivim 20 metra od dzamije i ezan me probudi mozda 2 puta godisnje samo, sto je dobar prosjek. ne znam samo jel to zato sto ja ko top spavam il je ezandzija izvan konkurencije na takmicenju: nadglasaj drugu dzamiju. (sakom u trbuh 17.10.2004. 16:15) ja baš volim čuti ezan. činilo mi se da ga dugo nisam čula do neki dan. valjda za Ramazan pojačaju zvučnike :) (mala sarajka 17.10.2004. 17:25) aferim...ima tu istine...za sve tri konfesije...da im stavimo natpis negdje...HALO BA CUJEMO VAS! DOBRO JE!!!...sta kontaju, da ce ih Bog/Allah bolje cut ako je zvono/ezan jaci...doista... (makedo 17.10.2004. 21:42) Ezan ne dolazi samo sa džamija... na dobrinji su na par zgrada postavljeni zvučnici. Imam prijatelja koji živi na alipašinom i prozori mu gledaju drito u munare... pizdi lik... kaže prozori mu se tresu. Ja sam tvrdog sna pa me zaboli za zvukove grada kakvi god bili (naravno sve dok nisu odjeci vatrenog oružja) (Žuta Minuta 18.10.2004. 02:03) Ja sam kao mala dolazila u Sarajevo kod strine, tete.... sve do rata. Strina je živjela na Ilidži. (Jel´se tako piše?) Uvijek sam mislila da se oni na minaretu (jel´se tako kaže?), kako sad da pristojno kažem, glasaju bez zvučnika. Eh, u kojoj sam ja zabludi bila! (the nearness of you 24.10.2004. 12:58) sram vas bilo,kad nevolite svoje onda nemozete ocekivati da ce tudji postovati to vase (bosna 14.03.2006. 23:33)
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.