HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 16 tra 2024, 20:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 2058 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 83  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 12 sij 2017, 20:26 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
I ti izgleda bolujes od viska slobodnog vremena kao robbi zapadni mo.

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 12 sij 2017, 20:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ipak je Ćamil mrvicu zanimljiviji od tebe.

BBC je napisao/la:
Ćamil se počeo prozom i poezijom baviti otkad je šutnut.
Onako ukratko između redova, on misli da treba više bošnjačkog nacionalizma da se problemi riješe. Tupoglavci, svi do jednog.

Citat:
Odličan savjet Ćamila Durakovića: Nova bošnjačka politika opstanka
Januar 10th, 2017

Piše: Ćamil Duraković

Bošnjačka povratnička zajednica se danas susreće sa najvećim političkim izazovima još od vremena prvog organizovanog povratka prognanih u entitet RS. To je izazov osmišljavanja vizije našeg opstanka i napretka u decenijama pred nama. Šta hoćemo za našu djecu? Koje su to bitke u koje trebamo ulaziti, te koje mislimo dobiti, a za koje već znamo da su izgubljene? Manjka nam svijesti jednih o drugima. Malo mi u Srebrenici znamo o povratniku Prijedoru, Doboju ili Trebinju. Okupljaju nas tek pitanja koja udaraju na identitet i dostojanstvo, a teško dolazimo do zajedničkih stavova oko životnih problema koje dijelimo. Pazimo! Pazimo da ne talasamo, da ne uvrijedimo, da se ne zamjerimo. Dok je našem djetetu dobro, gledamo da se na njega ne proširi ‘virus’ pobune za osnovna prava, umjesto da svi stanemo zajedno uz djecu Konjević Polja i Vrbanjaca. Dok dobro sarađuju naši privrednici u Doboju sa lokalnim vlastima, ne gledamo kako je malom poduzetniku što hoće da napravimo nešto u svom selu na Brdu kod Prijedora. Kupuju naš mir. Kupuju naše ljude, malim darovima, jednog po jednog, dijelimo se među sobom, umjesto da smognemo snage da imamo jedinstvo. Padamo na malim stvarima, mislimo da je dijeljenje u 10 stranaka znak snage naše demokratije, a zanemarujemo slabosti koje te podjele nose u godinama koje dolaze.

Ne razumijemo. Ne razumijemo da moramo prebroditi administrativne blokade, te tražiti nove načine da mijenjamo našu perspektivu. Zaboravljamo. Zaboravljamo da u RS-u građani koji ne pripadaju vladajućoj političkoj stranci ne mogu računati na posao u javnim preduzećima i podsticaj za razvoj vlastitog biznisa. Ispred njih su samo prepreke, a Bošnjacima-povratnicima ta prepreka je postavljena još više. Važno je da napravimo iskorak i da učinimo da nove generacije imaju priliku da se dokažu kao poljoprivrednici, poduzetnici,pravnici, ekonomisti, ljekari, univerzitetski profesori. Pa upravo zbog manjka šansi najobrazovaniji među nama odlaze u Sarajevo i Tuzlu, tamo traže svoj život, i sve izgleda kao nova epizoda progona. Samo što ovog puta odlazimo sami.

Oni kroz ‘deveti januar’ i ime ‘Republika Srpska’ žele da zaboravimo da su institucije ovog entiteta – naše institucije. To je bila i prvobitna namjera samog imena. Sjećam se naših vrijednih i hrabrih poslanika u Narodnoj skupštini RS-a koji su se nekada ranije borili protiv teksta himne, izgleda grba i drugih simbola. Mnogo toga danas više nije onakvo kakvo je bilo tada. Pritisak se nastavlja. Vladajući u Banjoj Luci žele da mi ne učestvujemo u razgovorima, oni žele da se mi ne obraćamo institucijama i ministrima, da nas svedu na pleme.

Zato moramo promijeniti odnos, moramo prestati ganjati onu vrstu inata od koje koristi imaju samo naši dušmani. Nemojte da vodimo borbe u kojima Bošnjaci nazaduju.

Moramo pokrenuti stvari. Da je koalicija političkih stranaka koje okupljaju Bošnjake i Hrvate u entitetu RS na prošlim Opštim izborima imala 15 hiljada glasova više, danas Milorad Dodik ne bi bio na vlasti, a naši poslanici bi bili presudni u svakoj raspravi između vlasti i opozicije. Šta nam na tom putu treba? Trebamo imati ljude koji neće upirati prstom jedni na druge, već ćemo obnavljati povjerenje. Trebamo ljude koji u tu borbu ne ulaze radi dnevnice, radi projekta ili zato što nisu sebi osigurali neku poziciju. Trebamo imati više razumjevanja za one koji se nalaze na odgovornim funkcijama, te vjerovati u njihove najbolje namjere. Ne smijemo im podmetati prepreke. Zajedno možemo pronaći neki novi smjer.

Na tom putu moramo imati povjerenje u institucije. Nemojte da krijemo jedni od drugih šta radimo, nemojte da zaziremo jedni od drugih, nemojte da zamjerimo kada se mladim ljudima da šansa da od naše zajednice napravi nešto novo. Dosta nam je saopštenja za javnost, dosta nam je jalovih pozivanja na ‘vitalni nacionalni interes’. Naša politika se ne smije svesti na ‘reakciju’.

Okupimo se. Imamo stranke iz Domovine, koje su napravile rezultat, hajde da se proširimo i na one ostale. Treba nam nedvosmislena i jedinstvena poruka iz Islamske zajednice, koja bi išla od reisa do svakog imama. Važne procese je pokrenula Vlada Federacije u tom pravcu. Deveti januar će proći, kao što prođu svi datumi što ih zovemo ‘prelomnim’. Nova bošnjačka politika mora misliti dugoročno i daleko. Gdje smo mi i gdje se vidimo u godinama koje dolaze? Moramo obećati sebi da ćemo svojim potomcima ostaviti zemlju koju su naši djedovi i očevi ostavili nama. Ali zemlja nije sve. Moramo sačuvati i svjest da bez borbe za pravdu i opstanak, neće biti ni nas.

(Vijesti.ba)

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 19 sij 2017, 11:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Srbi vide muslimanski obavještajci ih varaju i lažu, samo rastežu. Pa odlučili preko SIPA istragu napraviti.

Citat:
SIPA MOLI ZA POMOĆ: Prepoznajete li ove osobe?
Objavljeno 18.01. - 21:48

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) poziva građane da pružanjem korisnih informacija ili otkrivanjem identiteta osoba s fotografija pomognu pri identifikaciji osoba koje se mogu dovesti u vezu s napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji se dogodio 11. srpnja 2015. godine u Potočarima.

Kako se navodi u priopćenju SIPA-e, sve korisne informacije možete dostaviti osobno u prostorije SIPA-e ili najbliže policijske stanice, kao i putem besplatne anonimne telefonske linije „Krimolovci” na broj 080/020-505 i elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na web stranici SIPA-e (http://sipa.gov.ba/bs/kontakt), prenosi N1.

Iz SIPA-e apeliraju na građane da ne zlorabe spomenuti broj pružanjem netočnih i neprovjerenih informacije./HMS/


slika

slika

slika

slika

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 21 sij 2017, 18:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Tko tu mulja u "zajedničkim" institucijama.

Citat:
MUP RS ga već prijavio, a SIPA ga tek sad traži!

Dragan Sladojević 20.01.2017 11:48 3 Dijeljenje

BANJALUKA - Na jednoj od fotografija koje je objavila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i pozvala građane da pomognu pri identifikaciji osoba koje se mogu dovesti u vezu sa napadom na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, nalazi se Armin Šehomerović iz Srebrenice.

To je "Nezavisnim" potvrdio policijski izvor, koji dodaje da su ovog Srebreničanina još davno identifikovali pripadnici MUPa RS te protiv njega, i još pet lica, od čega su najmanje tri iz Tešnja, 1. aprila prošle godine podnijeli izvještaj tadašnjem Specijalnom tužilaštvu RS. "Izvještaj je, osim protiv Šehomerovića, podnesen i protiv Muje Dizdarevića, Almira Merdića i Elvedina Himzića, svi iz Tešnja, kao i dva nepoznata počinioca", otkriva naš izvor. Iz MUPa RS su, navodeći inicijale prijavljenih, naveli da je protiv njih izvještaj podnesen za podstrekavanje na teško ubistvo, ugrožavanje bezbjednosti, napad na službeno lice te izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, a na štetu Vučića i drugih.

Zanimljivo je da SIPA tek sada, devet mjeseci nakon što je MUP RS podnio izvještaj, traži pomoć građana, a na fotografijama objavljuje i jedno lice koje je MUP RS već identifikovao. Još je, svakako, simptomatičnije to što napad nije dobio očekivani epilog, a dogodio se još 11. jula 2015. godine u Potočarima, opština Srebrenica, na području gdje je održavana komemoracija "Srebrenica 2015". Iz SIPA kažu da građani korisne informacije, između ostalog, mogu dostaviti lično ili najbližoj policijskoj stanici, kao i putem besplatne anonimne telefonske linije "Krimolovci", na broj 080/020505. "Apelujemo na građane da ne zloupotrijebe pomenuti broj pružanjem netačnih i neprovjerenih informacija", navode iz SIPA.

Međutim, zvanično nam je potvrđeno da je bilo i onih koji ovaj apel nisu shvatili pretjerano ozbiljno. "SIPA je zaprimila određeni broj informacija u vezi sa pozivom za pomoć pri identifikaciji lica. Trenutno možemo reći da je određeni broj informacija odmah ocijenjen kao neozbiljan, dok su druge informacije u fazi obrade i procjene", navode iz SIPA. Sa druge strane, iz Tužilaštva BiH su nam kratko kazali da postoji predmet koji se odnosi na napad na Vučića u Potočarima, te da, baš kao što su novinari i navikli više informacija ili detalja ne mogu davati.

Premijer Srbije napadnut je na obilježavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi, a od linča su ga spasili pripadnici Specijalne jedinice MUPa RS, koji su u civilu bili raspoređeni u masi. Podsjetimo, pripadnici SIPA privodili su u ljeto 2015. godine Merdića, Himzića i Dizdarevića, ali su oni nakon saslušanja pušteni na slobodu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 21 sij 2017, 21:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Možete se smjenjivati koliko hoćete, Srebrenicu više nikada nećete dobiti.

Citat:
Fejzić o svojoj smjeni: Novo namirivanje propusta SDA u Srebrenici baš kao i 1995.godine

Objavljeno: 21. 01. 2017 - 15:07 Novosti

Hamdija Fejzić, sinoć smijenjeni predsjednik SDA Srebrenica, u izjavi za „Dnevni avaz“ svoju smjenu komentirao je kao „ponovno namirivanje propusta SDA BiH na Srebrenici baš kao i 1995.godine “.

Kaže da nije još dobio dokument o smjeni, ali da zna da SDA Srebrenice dobija povjereništvo i da će na njegovom čelu biti Adil Osmanović, zamjenik predsjendika SDA BiH.

- Što se mene tiče, ako je moja smjena cijena za državu BiH, ja sam spreman dati još više, ali znam da nije. Zahtjev takozvane „odmetnute četvorke“ na čelu sa Sadikom Ahmetovićem je bio da se ja smijenim i da se uvede povjereništvo u Srebrenici. Zar je moguće da se toliko nezadovoljstvo ovih ljudi namiri samo na mojoj smjeni, ustvari „popeglaju“ njihovi odnosi sa vrhom stranke. Koliko znam, ova četvorka se vraća da radi u Klubu SDA u Parlamentu BiH nakon moje smjene, izuzev, ako sam dobro čuo, Senada Šepića. Ovo je prilično smiješno, ali neka im bude. Ja i dalje ostajem ono što jesam i borit ću se za dobro Srebrenice – kazao nam je sada već bivši predsjendik SDA Srebrenica Hamdija Fejzić.

On navodi da stvarni razlog njegovog uklanjanja sa čela OO SDA Srebrenica ne leži u gubitku pozicije ove stranke u Srebrenici na proteklim općinskim izborima, već je riječ o pozicioniranju pojedinaca za opće izbore 2018.godine.

- Oni ljudi pod čijim je rukovodstvom SDA Srebrenice u miru ostala bez glasača, žele ponovo da budu njeni predstavnici. Oni su izborili povjereništvo i žele sada da ponovo vladaju jer su bili izbačeni iz svih stranačkih kombinacija. Opći izbori 2018.godine su blizu, uvjerit će te se ko opet želi da predstavlja Bošnjake Srebrenice i Podrinja, ustvari da i dalje, pod firmom SDA i tobožnje borbe za boljitak Bošnjaka, sjedi na dobro plaćenim državnim pozicijama – navodi Fejzić.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 25 sij 2017, 15:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
I?!
Kako je u oslobođenoj Srebrenici od kad je Vlah zavladao?Jel fali nekom nešto?

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 29 sij 2017, 17:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Džamijaši pucaju po šavovima doslovce. Frustrirani muslimani se tuku a Srbi ih izmiruju i paze na sigurnost.

Citat:
Incident: Nasilno prekinuta sjednica povjerenstva SDA, Osmanović napustio Srebrenicu

Foto: Avaz.ba

Autor:
Vecernji.ba


U objektu Islamske zajednice u Srebrenici ozlijeđene su dvije osobe nakon incidenta koji se desio danas. Miljan Bobar, portparol Centra javne sigurnosti Zvornik potvrdio je da je jedna osoba upućena u Zvornik na liječenje.

Incident se desio oko 13:00 sati, gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira, potvđreno je iz CJS Zvornik. Istragu su izvršili pripadnici Policijske stanice Srebrenica, a detaljnije će javnost izvijestiti naknadno.

O cijelom slučaju je obaviješten i dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva u Bijeljini.

Na samom početku sastanka Povjerenstvo SDA Srebrenica, koji se trebao održati u objektu IZ Srebrenica prekinut je, nakon što su Sadik Ahmetović i Adil Osmanović izgurani iz objekta.

Osmanović je za N1 potvrdio da fizičkog napada nije bilo, te na taj način opovrgnuo pisanja pojedinih medija da je u Sadik Ahmetović pretučen.

“Dvadesetak ljudi, mogu slobodno kazati jedna rulja koja je počela da galami je ušla. Nije bilo fizičkog napada, barem dok smo mi bili unutra, ispred, nitko nije bio napadnut.”

Sastanak nije nastavljen, jer nije bilo uslova za njegovo održavanje.


Citat:
Incident na sastanku Povjereništva SDA u Srebrenici: Osmanovića iznijeli iz sale za sastanke

Povjereništvo SDA za Srebrenicu trebalo je danas u ovom gradu održati prvi sastanak nakon uvođenja, ali je grupa Srebreničana upala u Islamski centar gdje se sastanak održavao te su naredili predsjedniku Povjereništva i zamjeniku predsjednika SDA Adilu Osmanoviću da izađe.

Edin Ramić, ministar za izbjeglice i raseljene osobe FBiH, potvrdio je za Klix.ba da je grupa osoba koje su se predstavile kao povratnici u Srebrenicu upala i zatražila od Osmanovića da napusti prostorije Islamskog centra.

"Oni su ciljano upali i tražili da Osmanović izađe kako bi time bio prekinut sastanak. Iznijeli su neke optužbe i izrazili neko svoje nezadovoljstvo odlukama organa stranke", kazao je za Klix.ba Ramić.

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Povjereništva, kaže kako je na početku sastanka Adila Osmanovića verbalno napao Hamdija Fejzić, bivši prvi čovjek srebreničke SDA koji je smijenjen uvođenjen Povjereništva čiji je i sam član.

"Nakon toga ušla je jedna grupa ljudi koji su Adila doslovno iznijeli iz Islamskog centra, onda je nastao jedan opći metež u kojem je pretučen jedan mladić koji se tu slučajno zatekao", kazao je Ahmetović rekavši da niko od članova Povjereništva SDA za Srebrenicu nije fizički napadnut.

Nakon ovog incidenta sastanak Povjereništva SDA za Srebrenicu je prekinut.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 29 sij 2017, 17:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Upravo im se dogodio "Kaplan" u Srebrenici.
Ne možeš preko medija i društveno u diskusiji podržavati jedno devijantno i nenormalno ponašanje, i očekivati da ti se neće vratiti u facu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 29 sij 2017, 17:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2016, 00:17
Postovi: 316
Pokačili se ispred džamije :D



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 29 sij 2017, 22:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Psovale se majke, sestre. Ja sam rođen u SDA, hu iz ju ? Isitna ovo za "ja sam rođen u SDA".

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 29 sij 2017, 22:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Al Nusra vs Al Sham. Srbi su bili Rusi i Assad koji reda uvode.

07:13


_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 30 sij 2017, 13:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Srbi uvode reda po džamijama.

Citat:
Zbog incidenta na sjednici Povjereništva SDA za Srebrenicu uhapšena jedna osoba

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica lišili su slobode Dž.A. (1993) iz Srebrenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Zvornik.

U saopćenju se navodi da je jučer policiji u Srebrenici, oko 13 sati, prijavljeno da je u prostorijama Islamske zajednice u Srebrenici došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, koji su izvršili uviđaj i tom prilikom utvrdili da je Dž.A. na silu izgurao iz objekta jednog od prisutnih učesnika, te da su u međusobnom fizičkom napadu, u kome su učestvovali S.A., M.A., S.A. i M.H., povrede zadobili M.H. (1992.) iz Srebrenice i S.A. (1978.), također iz Srebrenice.

"Povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja u Srebrenici, odakle je S.A. upućen u Medicinski centar Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći", navodi se u saopćenju.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 30 sij 2017, 15:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Abdićevcima i zapadnoj Bosni je bolje da se odvoje od ovih budala. Uništit će ih potpuno ako se ne ograde od njih.

Citat:
Novi detalji jučerašnjeg incidenta na sjednici SDA u Srebrenici: Psovke, uvrede i naguravanje

Na jučerašnjoj sjednici Povjereništva SDA za Srebrenicu došlo je do incidenta u kojem je jedna osoba povrijeđena, a naknadno je jedna osoba i uhapšena.

Podsjećamo, sjednica Povjereništva SDA za Srebrenicu počela je u prostorijama Islamskog centra u Srebrenici, ali je vrlo brzo prekinuta nakon upada grupe muškaraca.

Prema izjavama članova Povjereništva Edina Ramića i Sadika Ahmetovića, grupa muškaraca upala je u prostoriju u kojoj je održavana sjednica te je uslijedilo naguravanje u kojem je jedna osoba pretučena. Grupa je zatražila da Adil Osmanović napusti prostoriju te su ga, doslovno, izgurali iz prostorije.

Jučer je objavljen snimak s nadzornih kamera Islamskog centra u Srebrenici na kojem se vidi naguravanje. U javnosti je problematizirano održavanje stranačkog sastanka u prostorijama Islamske zajednice. Sadik Ahmetović je za Klix.ba jučer pojasnio da je stranački sastanak održavan u prostorijama Islamske zajednice, jer je "tu jedino bilo toplo".

Danas se na YouTubeu pojavio i snimak na kojem je Senahid Hasanović, odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica u prethodnom sazivu u ime Stranke za BiH. Hasanović na snimku psuje Sadiku Ahmetoviću.

"Sadik će mene pitati otkud ja u SDA. J...m li ti sestru ja. Ja sam rođen u SDA", čuje se na snimku.

Ahmetović je jučer za Klix.ba rekao kako je Hamdija Fejzić na početku sastanka verbalno napao Adila Osmanovića.

Sadik Ahmetović za Klix.ba kaže da ga je, kao jednog od osnivača SDA u Srebrenici, jučerašnji sramni dan podsjetio na jednu ratnu sjednicu SDA Srebrenica kada je tadašnji prvi čovjek srebreničke SDA Hamed Efendić sazvao sjednicu pa je na učesnike skupa bačen suzavac i onemogućena sjednica.

"Sve informacije govore da je smijenjeni predsjednik SDA Srebrenica sa grupom izmanipulisanih momaka i članova drugih stranaka organizirao napad na Povjereništvo kojim je presjedavao zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović. Na objavljeni video se zgražava kompletna bh. javnost gdje se vidi poniženje najjače stranke kao i države, jer je gospodin Osmanović državni ministar", smatra Ahmetović.

On dodaje da je SDA jučer ponižena i da se nalazi na prekretnici, pri čemu treba odlučiti hoće li dozvoliti da standard odlučivanja i demokratija koju je do sada baštinila SDA budu sila i fizički obračuni ili će napraviti demokratski iskorak.

Sukobi unutar srebreničke SDA traju faktički od 2014. Tada je na mjesto predsjednika OO SDA Srebrenica umjesto Ahmetovića došao Hamdija Fejzić. No, na proteklim lokalnim izborima Ahmetovićeva struja je odnijela uvjerljivu pobjedu te je formirala vlastiti poslanički klub koji djeluje opoziciono. Fejzić je sa još jednim poslanikom dio vladajuće koalicije.

Na sjednici Predsjedništva SDA 20.1. odlučeno je da se raspusti OO SDA Srebrenica i da se uvede Povjereništvo koje čine Adil Osmanović (predsjednik), Šefik Džaferović, Edin Ramić, Ramiz Salkić, Dževad Mahmutović, Sadik Ahmetović, Hamdija Fejzić i šest odbornika SDA iz Srebrenice.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 31 sij 2017, 10:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Baš uživam u ovome. :laugh

Citat:
Hamdija Fejzić: Za incident u Srebrenici najodgovorniji je Sadik Ahmetović

Smijenjeni predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica Hamdija Fejzić optužio je Sadika Ahmetovića za glavnog krivca za incident koji se dogodio u nedjelju u Srebrenici, kada je došlo do verbalnog napada na sjednici Povjereništva SDA za Srebrenicu.

"يؤسفني أن هناك حادثة حيث توقف في اللجان اجتماع حزب العمل الديمقراطي. أعضاء وأنصار حزب العمل الديمقراطي، والعائدين إلى سربرنيتشا، وتحتمل من قبل جميع الأحداث، والتلاعب ونشر مجموعة التضليل من المجالس وفي نهاية قرارات حزب العمل الديمقراطي، والناس الذين استجابوا ل وكان رد فعل وينتهي اللقاء لم التلاعب بها، ولا حتى الغوغاء، على حد وصفهم بعض، لكنها الشرفاء ونزيهة الذين يعيشون في سربرنيتشا وسربرنيتشا القرى. لديهم الحق في التعبير عن رأيهم والتعبير عن استيائهم "
, kazao je Fejzić.

Dodaje da je grupa odbornika koju čine Alija Tabaković, Almir Dudić, Nedib Smajić i Almir Muminović iznijela niz neistina na njegov račun, poručivši da će svoja prava zaštititi putem legitimnih organa.

"صحيح وحقيقة لا جدال فيه هو أن هذه المجموعة من المجالس جنبا إلى جنب مع صادق Ahmetovic عرضه من الأكاذيب والتلاعب وعرض نفسه حماة الحقيقية الوحيدة من البوشناق في سريبرينيتسا وغيرهم من الخونة الدعوة، وساهم في وقوع الحادث. ومن المهم أن نذكر أن معركة المادية لن يكون قد حدث أن "الشخص الذي حدث أن ضرب هنا"، وفقا لAhmetovic، وأنه هو الدعوة جاءت Tabakovic وAhmetovic إلى مقر المجلس من سريبرينيتشا، حيث عقد الاجتماع، حيث كان الوضع هادئا تماما، وبناء على طلب من الثنائي المذكور الاعتداء على أحد أعضاء من اللجنة المحلية لحزب العمل الديمقراطي سربرنيتشا، التي تسببت في المواجهة الجسدية ", naglašava Fejzić.

Dodaje da nisu istiniti navodi da je iznio prijetnje i upućivao psovke bilo kome, a pogotovo ne odbornicima prisutnim na sastanku.

"أريد أن يعلم الجمهور أن هذا هو استمرار للحملة صادق Ahmetovic، الذي بدأ مباشرة بعد انتخابي لرئاسة OOSD سربرنيتشا، وعندما أدرك أنه بدون وهو المنصب الذي كان سابقا في OOSD سريبرينيتشا لا يمكن تقديم التعويض على لائحة للبرلمان ولاية لعامة الانتخابات في عام 2018، مما يدل على ان المصالح الشخصية Ahmetović أولا. أول عمل حملة Ahmetovic ضدي بدأت المشاركة المباشرة في التسبب في صراع مع كميل Durakovic، عمدة الآن السابقة سربرنيتشا في عام 2015. وتابع وتبع حملة سلبية من قبل الانتخابات وجهت فترة ما قبل الانتخابات المحلية في عام 2016 عندما Ahmetovic جنبا إلى جنب مع Tabakovic وأديب Đozić، وذلك باستخدام كل البنية التحتية للمجتمع الإسلامي في سربرنيتشا وأماكن أخرى، منح الناخبون تعليمات واضحة بعدم التصويت لرئيس القائمة (أي. بي) وجميع الموارد من أجل تحقيق هدف بلدي هزيمة في الانتخابات، وليس لديهم القدرة على توجيه المرشح الفائز لرئاسة بلدية كميل Durakovic. يظهر مما سبق أن الثلاثي المذكور حتى قبل الانتخابات عرفت أن البوشناق فقدت عمدها، ودعما لهذا هو حقيقة أنه قبل يومين من الانتخابات Ahmetovic النص المكتوب عن فقدان سربرنيتشا. هذا هو دليل كافي أنه شارك بنفسه في قضية سريبرينيتشا "
, navodi se u Fejzićevom saopćenju.

Kazao je da su neposredno nakon izbora Sadik Ahmetović i Alija Tabaković vršili direktne pregovore sa srpskim predstavnicima o formiranju vlasti tražeći učešće samo 30 posto u vlasti.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 31 sij 2017, 13:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Sad se kolju i sa SDP.
Mala bara (nestalo novca), puno muslimanskih hijena (krokodila).

Citat:
Smajić: Nezakonito imenovani novi članovi Nadzornog odbora RTV Srebrenica

Direktorica JP JS RTV Srebrenica Mediha Smajić ocjenjuje da je jučerašnja odluka Skupštine općine Srebrenica o imenovanju novih članova Nadzornog odbora JP JS RTV Srebrenica direktno kršenje zakona o javnim preduzećima RS-a, statuta preduzeća, etičkog kodeksa i drugih podzakonskih akata.

U saopćenju za javnost je ustvrdila da su novi članovi NO "uglavnom članovi SDP Srebrenica, osobe koje ne ispunjavaju i osnovne uslove za obavljanje ove funkcije" te poziva OSCE, OHR, kao i istražne organe da se uključe u ovaj slučaj i zaustave proces „utjecaja politike na ovu medijsku kuću“.

Smajić podsjeća da su Ombudsmeni BiH njenu raniju smjenu iz 2015. godine ocijenili kao politički motivisanu i kao pritisak na medije te stavljanje pod političku kontrolu.

- Nigdje se ne krši zakon kao u Srebrenici i to mirno posmatraju upravo oni koji bi trebali ukazivati i štititi vladavinu prava. U Srebrenici ne treba nikakav valjan razlog da bi se neko smijenio ili da bi se neki proces dovršio onako kako zakon nalaže već je potrebno samo da ste bliski s licima koji u političkom smislu upravljaju Srebrenicom, a vidjeli smo ovih dana da su njihove metode uglavnom nasilje i sila - tvrdi Smajić u saopćenju za javnost.

Navodi da, prema njenim informacijama, u narednoj sedmici slijedi "isti scenarij koji je primijenjen 2015. godine" kada je smijenjena s funkcije direktorice JP JS RTV Srebrenica i to "samo zato što je kritikovala političare".

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 01 vel 2017, 18:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
BBC je napisao/la:
Al Nusra vs Al Sham.


Vehabija koji je nastradao u tuči u džamiji. Nije bio jedini, vidim po bradama. Dobro sam gore napisao.

slika

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 01 vel 2017, 23:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27351
Mladi četo Grujučić u Americi na molitvenom doručku, a sugrađani mu se biju u molitvenoj kući. =))

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 18 vel 2017, 23:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Ni Srbi ne mogu od Srebrenice da naprave normalno mesto za život.Izgleda da će dobar deo muslimana morati kući za FBiH.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 18 vel 2017, 23:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Što se dogodilo ?

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 18 vel 2017, 23:48 
Offline

Pridružen/a: 25 stu 2016, 17:24
Postovi: 698
Nista. Moraces ipak upaliti youporn.

_________________
BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 18 vel 2017, 23:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Pa u pravu si, majmun ne zna kontrolirati svoju podsvijest.
Hvala što si nam priznao da tužba protiv Srbije nema baš nikakve veze sa Đemo-sajdom u Srebrenici.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 19 vel 2017, 00:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Sele tamo gdje su Bakir i SDA jaki. Stara tradicija još od vremena kad ih je Alija branio i hranio.

Citat:
U ovom srebreničkom selu živi samo četvoro ljudi

U srebreničkom selu Tokoljac danas živi samo četvoro ljudi, tokom godišnjih odmora dolaze i oni koji žive širom svijeta, a rođeni su baš tu.

Prije rata ovo selo je imalo 560 stanovnika i 110 domaćinstava, danas je slika drugačija.
Obnovljeno je 10 kuća, toliko je postavljeno i montažnih kuća, a povratak je izuzetno loš.
U selu živi i osamdesetogodišnji Murat Smajić koji se bavi poljoprivredom i stočarstvom i na taj način preživljava.

“Živim sam u obnovljenoj kući. Nisam ti ja nikada bio u radnom odnosu, tako da nemam penziju. Gajio sam dvije krave, konja, trideset ovaca, sijao kukuruz, krompir i uzgajao povrće za svoje i potrebe tržišta. Svega sam imao, a, hvala Bogu, imam i danas. Imam nekoliko kokoši, koza i jarića. S godinama izdaje i snaga, pa danas držim manje stoke”, priča nam stari Murat.

Kaže da pored njega u selu imaju još troje ljudi, Dahmo Đananovići sa suprugom Mehidom i Ševket Čivić.
“Bili su tu Zaim Mustafić i Idriz Smajlović. Dobro zakućili, imali dosta stoke, obrađivali svoja imanja. Ali, sve to napustiše i odoše u Federaciju zbog školovanja djece”, kaže Murat.
On kaže da je petak dan kada ovo četvoro povratnika silazi u Srebrenicu na džumu, nabavku hrane, lijekova, plaćanje računa i posjete prijateljima.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 19 vel 2017, 16:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Citat:
Ali, sve to napustiše i odoše u Federaciju zbog školovanja djece”

Pa jest.U RS ne mogu deca da uče kako su djemocidirani,kako su Srbi čudovišta sa dve glave,nema priči o nacionalnoj državi Bošnjaka,u RS se mora učiti matematika,slova i tako te stvari.I dva pisma.Ko bi to još učio?

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 24 vel 2017, 12:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Možda bolje na ovu temu staviti.

Nije Vučić glup. Muslimanima obećao novac i donacije, ali tek kad Srbin bude načelnik općine.

Citat:
U Srebrenici uskoro realizacija projekata koje finansira Vlada Srbije

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić boravio je sa saradnicima i predstavnicima Razvojnog programa UN-a (UNDP) u Beogradu radi usaglašavanja detalja o početku radova u Srebrenici na izgradnji objekata koje finansira Vlada Srbije.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 27 vel 2017, 12:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
I ovi Srbi vole cipelariti mrtvog magarca.

Citat:
Uvreda za žrtve: Pokrenuta inicijativa da se Vitaliju Čurkinu podigne spomenik u Srebrenici


Predstavnici Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske pokrenuli su inicijativu, za postavljanje spomen-biste nedavno preminulom ruskom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama Vitaliju Čurkinu u Srebrenici.

Predstavnici udruženja danas su na protokol Skupštine opštine Srebrenica predali zahtjev za iznalaženje lokacije na kojoj bi bila postavljena spomen-bista Čurkinu.

Predsjednik udruženja Vojin Pavlović rekao je da je razlog za pokretanje ove inicijative Čurkinovo zalaganje za istinu i sprečavanje izglasavanja britanske rezolucije o Srebrenici u UN.

"Čurkin je kao ambasador Rusije, koja je stalni član Savjeta UN, doprinio miru i stabilnosti u BiH i svojim angažovanjem doprinosio širenju istine o ratu u BiH i razbijanju zapadnih stereotipa po kojima svu krivicu za rat i stradanja snose Srbi", istakao je Pavlović.

On je dodao da je stav "Istočne alternative" da srpski narod u Srebrenici i Republici Srpskoj i na ovaj način treba da oda priznanje i izrazi zahvalnost Rusiji i Čurkinu.

Pavlović očekuje dobijanje saglasnosti u kratkom vremenu da bi bista bila postavljena na Petrovdan, 12. jula, na dan obilježavanja godišnjice velikog srpskog stradanja u srebreničkoj opštini.

"Istočna alternativa" neće odustati od ovog prijedloga i podizanja spomen-biste Čurkinu ni po koju cijenu, poručio je Pavlović.

Podsjećamo, Čurkin je uložio veto na rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama koja je trebala da potvrdi da se u tom gradu dogodio genocid.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2058 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 83  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO