HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 19:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 13 stu 2014, 15:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32131
DzoniBG je napisao/la:

Postoji nesto sto se zove K-T granica...odredjeni sloj zemlje koji je bogat
fosilima se prekida tom granicom, za koju su izmerili da je stara 65 miliona godina... nagli presek posle ... jos je predmet debate u naucnom svetu...ali sigurno je bilo nesto kataklizmicno za veci deo zivog sveta...a za dinosauruse opelo...posle toga ih nema...


Ma kojih 65 milijuna,tzv.kružno zaključivanje starosti fosila i stijena je jedna kontroverzna naučna paradigma.

Katastrofizam najbolje opisuje nestanak dinosaura,jer i fosili nastaju u katastrofama,rapidnim zatrpavanjem.A tu lijepo dolazimo do Potopa.
:kava


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mar-kan i dinosauri
PostPostano: 14 stu 2014, 17:01 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32
Postovi: 11675
Lokacija: Varta drzava
joe enter je napisao/la:
Moraću da stanem u odbranu Markana jer on je jedini pravi vernik ovde i svoju veru tumači na jedini pravi način kako se praktikovala od samo početka , a to je da je biblija božja reč , i ako je božja reč ona se mora shvatati doslovno.

Markan je pošteniji u svom prknu nego svi vi u glavi i srcu , on nije lažljivac i onaj koji religiju koja je dogmatski postavljena od samog početka prilagođava svojoj guzici u današnjem vremenu.

Svi ovde su lažni vernici i obični licemeri zajedno sa katoličkom i pravoslavnom crkvom koji iz svojih ličnih i racionalnih razloga religiju prilagođavaju sebi , a religija tj.božja reč čim se prilagođava čoveku onda više nije to nego postaje obično sredstvo za upotrebu.

Zato evo pitanja za Volvoksa začetnika teme i sve ostale:

1.Jel zemlja stvorena za 7 dana?

2.Jeli Hrist vasrksao i jeli ga Mara bez seksa kao devica rodila??



Ako je odgovor na oba pitanja "da" , onda ste pravi hrišćani bar po tome kako hrišćanski nauk propoveda oduvek.
A ako je odgovor na oba pitanja različit , onda možete Markana da poljubite(cokite) u vr' guzice svi do jednog.



A malo kakis, a? :zubati Pa onako odokativno meni se cini da vecina ovdje ipak nisi vjernici. Ja sigurno nisam, u najboljem slucaju sam agnostik.

_________________
Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!!
Život je tvoje igralište
Pretpostavka je majka svih zajeba
Svi mi prdimo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 14 stu 2014, 17:08 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32
Postovi: 11675
Lokacija: Varta drzava
BBC je napisao/la:
Nema to veze. 25% svega na planeti je preživjelo taj asteroid. Čudno da su svi nastavili živjeti osim dinosaurusa i reptila, pa čak i onih malih.

Ako bi klonirao Perodakltila i dao mu kisika koliko je onda imao, danas ne bi mogao poletjeti. Čudno da su stari reptili uživali posebne zakone fizike. Da mi to danas možemo gdje bi nam kraj bio.


Pa krokodili i aligatori su reptili, zmije, gusteri... Krokodili su se inace malo mijenjali od vremena dinosaura, bar koliko je meni poznato. A dinosari su stradali najvjerovatnije sto su bili hladnokrvni i sto su im trebale ogromne kolicine hrane da prezive, pretpostavljam.

Inace, to nije prvi put da je neka vrsta nestala zbog prirodne katastrofe. Prije dinosaura bio je zivot na zemlji koji je totalno zbrisan. Bili su tad ogromni kukci itd... :zubati

I mi cemo jednom biti zbrisani ako do tad nesto ne smislimo, ,tj. ako ne budemo u mogucnosti otputovati na drugi planet. Mada na kraju krajeva opet ce sav zivot nestati kad se svemir ugasi. Opet osim ako ne budemo u mogucnosti tu nesto iskombinirati. :zubati

Evo vam dobar documentarac.


_________________
Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!!
Život je tvoje igralište
Pretpostavka je majka svih zajeba
Svi mi prdimo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 14 stu 2014, 18:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32131
Aztec je napisao/la:
Evo vam dobar documentarac.



Gubljenje vremena.Evolucionističke bajke.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 14 stu 2014, 18:42 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32
Postovi: 11675
Lokacija: Varta drzava
Ma ja, zato je Biblija jedno ozbiljno stivo. :D Kom ne pase nek ne gleda, ha ja. :D

_________________
Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!!
Život je tvoje igralište
Pretpostavka je majka svih zajeba
Svi mi prdimo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 14 stu 2014, 18:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Pa čim ima naslov "The best documentary ever" asocira na Justina Biebera.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 14 stu 2014, 20:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32131
Aztec je napisao/la:
Ma ja, zato je Biblija jedno ozbiljno stivo. :D



:kava

Citat:
No other book in the world has been attacked more frequently and more fiercely than the Bible, yet no other book has printed more copies, in more languages, and endured for so long, with great popularity, than the Bible.


Citat:
Number of total Bibles Printed........ 6,001,500,000

About 50 Bibles are sold every minute.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 24 lip 2015, 20:25 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2843
Impresioniran filmom Jurski svijet postavljam pitanje. Nisam uopće upućen u prirodne znanosti, pa bih molio nekoga tko jest objasniti mi je li teoretski moguće oživjeti dinosaure ili neke kasnije izumrle (mamuti) životinjske vrste.

Slučajno ili ne, samo nekoliko dana prije premijere Jurskog svijeta, novog filma iz Spielbergove serije o dinosaurima i njihovu oživljavanju u suvremenom svijetu, znanstvenici iz Prirodoslovnog muzeja u Londonu objavili su da su prvi put našli krvna zrnca dinosaura. A ona bi mogla poslužiti u ponovnom oživljavanju ove životinjske vrste izumrle prije 75 milijuna godina.

Upravo na pronalasku krvnih uzoraka dinosaura, odnosno komarca zarobljenog u kapljici smole koja se kroz vjekove pretvorila u jantar temeljio se i zaplet prvog Spielbergova filma snimljenog 1993. godine. Tada je to bila znanstvena fantastika jer se smatralo da DNK ne može preživjeti više od nekoliko stotina godina. A onda su u Prirodoslovnom muzeju odlučili testirati novi mikroskop.

– Do otkrića smo došli gotovo slučajno. Moj tim isprobavao je novi sofisticirani elektronički mikroskop s robotskom rukom i mikroiglom koja može zasijecati materiju na razini molekula. Kako bi vidjeli što je sve s njim moguće napraviti, uzeli smo stare uzorke kostiju dinosaura koji su bili u toliko lošem stanju da nisu bili pogodni za izložbu niti je s njima bilo moguće bilo što učiniti. Doslovno smo uzeli arheološko smeće koje je u podrumu Prirodoslovnog muzeja ležalo više od stotinu godina računajući da neće biti šteta da se na njemu učimo i da ga pri tome uništimo – kaže dr. Sussanah Maidment, profesorica s Imperijalnog koledža u Londonu i jedna od članica tima znanstvenika koji je iskušavao novi mikroskop u muzeju.

Nisu znali s čim rade

Ono što su pronašli bilo je toliko fascinantno da ni sami u prvom trenutku nisu shvatili na što su naišli. Naime, na mikrorazini presjeka kostiju dinosaura pronađenih 1903. u Kanadi, koje su dotad ležale gotovo zaboravljene na policama Prirodoslovnog muzeja u Londonu, ugledali su crvena krvna zrnca i vlakna kolagena, nosioce dinosaurova DNK. Elementa iz kojega je moguće izvući cjelokupnu genetsku sliku davno izumrlih dinosaura.

– Ostaci fosila s kojima smo se "igrali" bili su u toliko lošem stanju da nismo bili sigurni ni kojoj vrsti dinosaura pripadaju. Znamo da smo na raspolaganju imali kandžu jednog dinosaura mesoždera, potom nekoliko nožnih kostiju seratopsida i hadrosaura te fragmente rebara jedne nepoznate vrste dinosaura. U svima njima na mikrorazini pronađeni su ostaci krvnih zrnaca i kolagena. Ovi su uzorci jako loši, nisu uopće očuvani i DNK iz ovog materijala gotovo je nemoguće izvući, no on bi se očito mogao naći u bolje očuvanim fosilima dinosaura kakvih su tisuće u muzejima i istraživačkim centrima diljem svijeta – kaže dr. Maidment.

Upravo je ta mogućnost uzburkala maštu znanstvenika. Doduše, velika je vjerojatnost da će se za krvnim uzorkom s upotrebljivim DNK tragati još godinama, no uopće mogućnost da on negdje, u nekom muzeju postoji, otvara neslućene horizonte. Doduše, i kada se jednom locira i izvuče DNK iz krvi ili kolagena dinosaurova fosila, to još uvijek ne znači da će znanstvenici u laboratoriju moći "stvoriti" dinosaura baš onakvog kakav je on bio prije nekoliko desetaka milijuna godina. Riječ je o znatno složenijem postupku jer će se na temelju genske karte dinosaura polako rekonstruirati cijeli organizam ovih prapovijesnih bića.

– Ne postoji gen za zube, za kožu ili za rep. Definiranje jednog ili dva gena tek je početak dugog procesa, svojevrsnog reverzibilnog inženjerstva, no ovo otkriće svakako je veliki korak. Bilo bi vrlo zabavno ponovno stvoriti dinosaure, do toga će znanost zasigurno doći, samo je pitanje kada, no nećemo predugo čekati – kaže Jack Horner, jedan od vodećih paleontologa svijeta, čovjek koji je zaslužan za otkriće da T-rex nije bio predator, već strvinar, znanstvenik koji je otkrio da su se dinosauri brinuli za svoje potomstvo. Čovjek koji je, uostalom, bio znanstveni savjetnik Spielbergu za sve njegove filmove o dinosaurima.

Kao kućni ljubimci

Kako tvrdi, ponovno oživljavanje dinosaura sigurno ne bi izazvalo kataklizmu ili ugrozilo čovječanstvo jer ovi stvorovi nešto su drugačiji po svome ponašanju nego što je prikazano na filmskom platnu.

– Filmovi poput Jurskog parka ili Jurskog svijeta nisu realistični. Ako želite realizam, onda snimite dokumentarac koji nitko neće ni pogledati. Ovdje je sve "nabrijano" jer dinosauri sigurno ne bi provaljivali u kuće kako bi jeli ljude. Uostalom, i danas kada odete u Serengeti na fotosafari, nijedan lav neće vam otvoriti vrata automobila i izvući vas van kako bi vas pojeo – kaže Horner. S druge strane, kaže on, bilo bi prilično zabavno uzgojiti razne vrste dinosaura, ne samo zbog znanstvenih istraživanja nego i zbog njihove praktične uporabe. Moglo bi ih se, naime, držati kao kućne ljubimce.

– Bilo bi zgodno imati nekog manjeg dinosaura biljojeda, voditi ga u šetnju na uzici. Nisu svi dinosauri bili ogromni, bilo je i malih vrsta. S druge strane, kad biste držali malog dinosaura mesoždera, vjerojatno biste dolazili u sukob sa susjedima koji vole mačke. Jer mačke u tom susjedstvu zasigurno ne bi dugo opstale – kaže Horner.

Prema mišljenju paleontologa, ni činjenica da se u posljednjih stotinjak milijuna godina promijenila klima te da se smijenilo nekoliko ledenih doba ne bi predstavljala problem za ponovno oživljavanje dinosaura. Svijet je u njihovo doba bio topliji, ali ne znatno topliji. Samo je sada područje na kojemu bi dinosauri mogli živjeti znatno suženo – na tropski i suptropski pojas. Baš kao što su krokodili i aligatori tijekom jure i krede živjeli i na području Kanade, a danas im tamo nema traga. No i dalje vrlo ugodno žive na području Floride.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 03 sij 2016, 05:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
ne nije!

dinosaure ne jer su izumrli prije 100 milijona godina,ove mladje mozda ali treba DNK-a i srodna vrsta,dnk ja mislim u nekim optimalnim rijetkim uvjetima moze se sacuvat do 10 miljona godnia mozda 15 miliona(nisam siguran) e sad ovo drugo jest zenska spolna stanica neke srodne vrste,za mamuta moze valjda od slona posluzit,bio je projekt ozivljavanja nekakve vrste tigra izumrle prije 200-300 godina neznam dali je jos aktualan taj projekt

znaci dinosaure nemozemo vratiti,onu prave kakvi su postojali e sad mozemo nesta drugo napravit,postoje pticeje vrste koje su se razvile iz dinosaura(teorija) sad su znanstvenici otkrili npr mehanizam kod kokoske dok je jos u embrijalnoj fazi,ima taj gen koji iskljucuje razvoj prstiju odnosno prednjih šapa kod embrija,znaci koka ima gene ta razvit prednje sape ali se gen neupali i prsti srastu tako nastane krilna kost,takodjer ima gen za rast zubiju koji mozemo aktivirat te mozemo eliminirat gen koji ogranicava broj kraljeznjaka tako da kokosji embrij razvije rep!
ovo je tek pocetak malo pomalo mogli bi izmanipulitat subjekt i izgradit nekakvog kvazidinosaura,koji bi genetski bio kokos al fizicki bi bio ono sta mi zamisljamo dinosaurom,ovo je vjerovatno dok je ozivljavanje nemoguca jer DNK nemoze pretrajat 100 milijuna godina tamad da iskljucimo sve faktore bioloskog raspada i razgradnje pa i kemijskog raspada tu je uvjek atomski raspad odnosno molekularni,znaci tmad da svaku bakteriju ubijes na nekom komadu mesa i da svaki atom kisika(sprijecavanje oksidacije) uklonis rucno DNK nece potrajati jer atom na atomu nece stajati 100 miloijuna godinana nista nemoze sprijecit raspad na razini atoma,molekula

slika

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mar-kan i dinosauri
PostPostano: 03 sij 2016, 05:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
joe enter je napisao/la:
Moraću da stanem u odbranu Markana jer on je jedini pravi vernik ovde i svoju veru tumači na jedini pravi način kako se praktikovala od samo početka , a to je da je biblija božja reč , i ako je božja reč ona se mora shvatati doslovno.

Markan je pošteniji u svom prknu nego svi vi u glavi i srcu , on nije lažljivac i onaj koji religiju koja je dogmatski postavljena od samog početka prilagođava svojoj guzici u današnjem vremenu.

Svi ovde su lažni vernici i obični licemeri zajedno sa katoličkom i pravoslavnom crkvom koji iz svojih ličnih i racionalnih razloga religiju prilagođavaju sebi , a religija tj.božja reč čim se prilagođava čoveku onda više nije to nego postaje obično sredstvo za upotrebu.

Zato evo pitanja za Volvoksa začetnika teme i sve ostale:

1.Jel zemlja stvorena za 7 dana?

2.Jeli Hrist vasrksao i jeli ga Mara bez seksa kao devica rodila??



Ako je odgovor na oba pitanja "da" , onda ste pravi hrišćani bar po tome kako hrišćanski nauk propoveda oduvek.
A ako je odgovor na oba pitanja različit , onda možete Markana da poljubite(cokite) u vr' guzice svi do jednog.

ko ce bit kreacionist nego cetnik LOL

@kreacionisti aj mi objasnite otkud hermafroditi kod ljudi ako je bog stvorio samo 2 spola?

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mar-kan i dinosauri
PostPostano: 03 sij 2016, 11:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32131
Heero je napisao/la:

@kreacionisti aj mi objasnite otkud hermafroditi kod ljudi ako je bog stvorio samo 2 spola?


Kakve to veze ima sa kreacionizmom?

To je kao da pitaš otkud budale i idioti na ovom svijetu,a Bog ljudima dao razum. :kava

U pitanju je genetski poremećaj i posljedica je grijeha.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mar-kan i dinosauri
PostPostano: 03 sij 2016, 12:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
Mar-kan je napisao/la:
Heero je napisao/la:

@kreacionisti aj mi objasnite otkud hermafroditi kod ljudi ako je bog stvorio samo 2 spola?


Kakve to veze ima sa kreacionizmom?

To je kao da pitaš otkud budale i idioti na ovom svijetu,a Bog ljudima dao razum. :kava

U pitanju je genetski poremećaj i posljedica je grijeha.


Hermafroditizam nije posljedica grijeha, svi ljudi u sebi nose, pa i biološki, elemente suprotnog spola. Npr., kod muškaraca bradavice, ili kod žena mogućnost orgazma. Evolucijski nemaju svrhu, ali postoje.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 20 ožu 2016, 21:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
Ljudi imamo i dinosaur noge!!!!
GENETIKAZnanstvenici uspjeli uzgojiti noge dinosaura na genetički izmijenjenim embrijima pilića

Kada je prije 66 milijuna godina divovski asteroid udario u području poluotoka Yucatan, navedena kataklizma označila je početak kraja dominacije dinosaura na našem planetu. Ipak, taj prijelomni događaj nije značio potpuni nestanak dinosaura, budući da je navedena grupa životinja, na neki način, opstala do danas. Naravno, riječ je o pticama, koje vuku porijeklo od Coelurosauria, pernatih dinosaura, kojima su pripadali Tyrannosaurus, Velociraptor i Deinonychus.
Kako bi utvrdili na koji su se način dinosauri tijekom vremena transformirali u ptice, znanstvenici s University of Chile odlučili su napraviti određene izmjene u genetskom kodu embrija pilića, a što je imalo za posljedicu razvoj nogu sličnih onima Tyrannosaurus rexa.
Štoviše, ovo nije prvi slučaj proučavanja gena ptica u cilju svojevrsnog buđenja dinosaurskih karakteristika, budući da je tijekom prošle godine utvrđeno kako se kod pilića može stvoriti kljun svojstven onom dinosaura, dok je godinu ranije drugo istraživanje pokazalo na koji se način može uzgojiti pile koje bi hodalo kao Tyrannosaurus rex.
Navedeno istraživanje ima za cilj utvrditi na koji su se način razvijali kosturi dinosaura, te kako je došlo do njihovog prijelaza u kosture ptica. Naime, Archaeopteryx, kao najpoznatiji prijelazni oblik između dinosaura i ptica, imao je šuplju fibulu, kost koja je sezala sve do gležnja. S druge strane, današnje ptice nemaju toliko dugu fibulu, a dotična se i grana u više zasebnih kostiju kako ptica raste.
Da bi otkrili zbog čega je došlo do promjene u obliku i funkciji fibule, znanstvenici su kod embrija odlučili suzbiti aktivnost gena Indian Hedgehog (IHH), što je za posljedicu imalo daljnji rast fibule, koja je postala slična onoj dinosaura. Daljnjim istraživanjem je utvrđeno kako rast fibule pilića ograničava kost gležnja, zvana calcaneum. Naime, nakon što se calcaneum razvije, on u osnovi zaustavlja rast fibule koja se na njega naslanja.
Međutim, nakon što je IHH onesposobljen, drugi gen vezan uz rast kostiju, zvan PthrP, puno je aktivniji, a što ima za posljedicu rast fibule se dok se dotična ne spoji s gležnjem, što neodoljivo podsjeća na anatomiju Archaeopteryxa.
Usporedba kostiju noge pijetla i Deinonychusa. Kao što je vidljivo iz gornjeg prikaza, kod dinosaura su fibula i tibia skoro jednake dužine, dok kod koka to nije slučaj. na donjem dijelu slike prikazano je na koji način deaktivacija gena IHH utječe na gen PthrP, a što za posljedicu ima rast fibule kod pilića.

slika

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 21 ožu 2016, 01:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
To je mučenje životinja. I to jako "kvalitetno" i doživotno. Tipično da je nešto takvo moguće samo Bogu iza leđa kao što je Chile.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 21 ožu 2016, 18:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32131
Heero je napisao/la:
Naime, Archaeopteryx, kao najpoznatiji prijelazni oblik između dinosaura i ptica...


Archaeopteryx,ptica u ruci,napuštena je za dvije na grani. :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 22 ožu 2016, 10:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
BBC je napisao/la:
To je mučenje životinja. I to jako "kvalitetno" i doživotno. Tipično da je nešto takvo moguće samo Bogu iza leđa kao što je Chile.

nije,nedaju im da se izlegu!

pa nije to puno drugacija noga isto bi bila funkcionalna!

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 05 ruj 2016, 22:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Gledajući kako be naučnici igraju sa genima videh u jednoj dokumentarnoj emisiji muvu koja je bila živa i imala male oči puža po telu.Skoro sam siguran da sadašnja nauka može oživeti dinosauruse.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 20 vel 2017, 15:43 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 20 vel 2017, 23:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Neću da čitam temu samo hoću da kažem da ne maltetirate Markana.On je vernik i neka mu bez obzira što onda ispada da su pre nego što su se Srbi i Hrvati sreli klali sa dinosaurusima.To je morao biti gadan fight.
Inače lično ne sumnjam da sada u ovom trenutku u nekoj zabiti u izolovanim laboratorijama već postoje živi razvijeni primerci ponekih dinosaurusa.Po meni osnovni problem njihovog većeg razmnožavanja je količina kiseonika u vazduhu.Njima je potrban vazduh za 40% bogatiji kiseonikom.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 22 vel 2017, 21:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
Nema se njihov DNK
nista od ozivljavanja dinosaura,mozemo samo stvoriti nove oblike koji ce licit na njih odnosno biti isti ali ne i u srodstvu sa njima

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Dinosauri
PostPostano: 03 ruj 2017, 22:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27394
Dio naše Herceg Bosne, geološki najstariji u BiH - silur.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Silur

Dinosaurusima će još biti potrebno 200 mil. godina, da nastanu.

slika

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO