HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 25 tra 2024, 13:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 1861 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 75  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 34%  34%  [ 64 ]
2. Ne 46%  46%  [ 85 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 186
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 16 ožu 2017, 14:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Papin izaslanik za Međugorje: Gospu se može častiti svugdje, u Međugorju je to posebno plodonosno

ožu 16, 2017

Sveti Otac svjestan je toga i zato ne želi u Međugorju istražiti samo pastoralne okolnosti, nego također pronaći načine kako da u slučaju potrebe poboljša pastoralnu brigu za hodočasnike ovog mjesta, koji su toliko predani Majci Božjoj, rekao je nadbiskup Hoser, papin izaslanik za Međugorje.

Na internetskoj stranici Aleteia 15. ožujka objavljen je razgovor s posebnim papinskim izaslanikom za Međugorje nadbiskupom Henrykom Hoserom. Za Svijetlo riječi preveo ga je u cijelosti Danijel Stanić.

„Ako je u Međugorju procvala marijanska pobožnost, ako onamo pristižu mnoštva vjernika, to je mjesto gdje će čašćenje biti nastavljeno, jer Gospu se može častiti svugdje, osobito u mjestima gdje je to čašćenje toliko plodonosno, kako smo čuli iz tolikih svjedočenja.”

To je potvrda koju je za mrežnu stranicu Aleteia dao nadbiskup Henryk Hoser, poseban izaslanik pape Franje za istraživanje okolnosti koje se vežu za marijanska ukazanja u Međugorju, malom gradu u pokrajini Hercegovini u Bosni i Hercegovini, u blizini granice s Hrvatskom.

Papa Franjo u veljači je imenovao nadbiskupa za posebnog izaslanika Svete Stolice u mjestu koje su milijuni hodočasnika posjetili otkako su, kako tvrde, počela ukazanja, od 1981. godine. Nadbiskup je stranici Aleteia naveo neke detalje svog poslanja.

Kad će Vaša ekscelencija otputovati u Međugorje?

Nedavno sam čuo da sam navodno već tamo i da me sveta Djevica Marija čudesno izliječila… Šalu na stranu, moj će prvi posjet Međugorju, orijentacijski posjet, početi krajem ožujka.

Najprije ću se susresti s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini i nadbiskupom Sarajeva. Onda ću se, naravno, susresti s mjesnim biskupom u Mostaru i s braćom franjevcima koji su djelatni u svetištu. Ipak, prije svega, koncentrirano ću saslušati različita mišljenja i razmotriti okolnosti mjesnog pastorala.

Ovo će biti Vaš prvi posjet svetištu. Ipak, ovo neće biti Vaša prva posebna misija, zar ne?

Istina je da nikad osobno nisam posjetio Međugorje, ali mnogi vjernici moje biskupije Praga u Varšavi idu onamo i dobro sam upoznat s njihovim izvještajima.

Istina je i da ovo neće biti moja prva misija kao posebnog Papina izaslanika. Do sad sam vodio tri takve misije. Dvije apostolske vizitacije bile su kratke: proveo sam po dva tjedna u Togu i Beninu. Razmatrao sam probleme tamošnjih sjemeništa. No treća je misija bila duga: proveo sam godinu i pol u Ruandi, odmah nakon genocida. Ovo mi iskustvo daje hrabrosti da započnem novu vizitaciju, u Međugorje.

Što se tiče marijanskih ukazanja u Međugorju i njihove autentičnosti, pojasnimo našim čitateljima trenutno stanje.

Godine 2010. Sveta Stolica sazvala je posebno doktrinarno povjerenstvo pod vodstvom njegove visosti kardinala Camilla Ruinija. Godine 2014. Vijeće je zaključilo svoju djelatnost i predalo zaključke Svetom Ocu. On je potom slučaj proslijedio Kongregaciji za nauk vjere. Do danas Kongregacija nije usvojila zaključno stajalište.

Vaša misija neće se ticati samo ukazanja izravno; ona je po svojoj naravi pastoralna. Ipak, ne razumiju svi zašto je jedan poljski nadbiskup dobio posebno poslanje od Pape. Jedna je mrežna stranica najavila da ćete „razmotriti sukobe u vezi s ukazanjima”.

Misija koja mi je povjerena potpomoći će sve što je doktrinarno povjerenstvo do sad postiglo. Svake godine svetište posjećuje 2 do 2.5 milijuna hodočasnika iz cijelog svijeta. Postalo je karizmatično mjesto. Treba imati na umu činjenicu da Međugorje posjećuje toliko vjernika, koji se bez sumnje ondje duhovno obogaćuju.

Potreba za pastoralnom brigom u ovom je mjestu ogromna. Zamislite – ondje postoji 50 ispovjedaonica. Problem je što često nema dovoljno ispovjednika za različite jezike.

Moja je misija, kako je navedeno u dopisu Svete Stolice, da izbližeg istražim mjesne pastoralne okolnosti, osobito potrebe hodočasnika. Također, od mene se očekuje da ukažem na mogućnosti novih pastoralnih inicijativa. Cilj je da se poboljša pastoralni dohvat i bolja koordinacija mjesnih pastoralnih aktivnosti.

Nakon imenovanja posebnim izaslanikom i objavljivanja pisma mjesnog biskupa (mons. Ratka Perića, op. prev.), u kojem je osporio autentičnost ukazanja, mnogi su vjernici diljem svijeta zabrinuti. Pitaju je li njihovo hodočašće bilo beskorisno? Jesu li njihove molitve bile pogrešne? Možete li im kao papinski izaslanik za pastoral objasniti trenutno stanje i osloboditi ih zabrinutosti?

Nipošto ne bismo trebali biti zabrinuti! Crkva još uvijek nije dala izrijek o autentičnosti ukazanja. Trebali bismo strpljivo čekati na konačan stav. To nipošto nije prvi slučaj da Crkva bez žurbe donosi odluku, osobito što je oblik marijanskih ukazanja u Međugorju znatno različit od ostalih, dobro poznatih ukazanja.

Osim toga, ovaj problem neće promijeniti ništa u nauku Crkve glede marijanskog čašćenja. Ako je u Međugorju procvala marijanska pobožnost, ako onamo pristižu mnoštva vjernika, to je mjesto gdje će čašćenje biti nastavljeno, jer Gospu se može častiti svugdje, osobito u mjestima gdje je to čašćenje toliko plodonosno, kako smo čuli iz tolikih svjedočenja.

Sveti Otac svjestan je toga i zato ne želi u Međugorju istražiti samo pastoralne okolnosti, nego također pronaći načine kako da u slučaju potrebe poboljša pastoralnu brigu za hodočasnike ovog mjesta, koji su toliko predani Majci Božjoj.

Dopustite mi da Vas pozdravim u ime urednika i čitatelja stranice Aleteia i da vam poželim cjelovit i brz oporavak. Želite li uputiti neku riječ našim suradnicima i čitateljima?

Htio bih zamoliti čitatelje stranice Aleteia da mole za uspjeh moje misije u Međugorju. Započeo sam ovu misiju u ime Crkve, a povjerio mi je Sveti Otac. Želim da ova misija dođe do što je moguće objektivnije istine i donese vrlo dobre i konkretne rezultate.

Ja jesam izaslanik Crkve, ali bi Crkva trebala moliti za mene, kao što je nekoć molila i za sv. Petra i Pavla. Na kraju krajeva, molitva je snaga koja omogućuje naše djelovanje u Crkvi, bilo opipljivo, bilo nevidljivo.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 19 ožu 2017, 12:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
http://www.dnevnik.ba/teme/medugorje-svetiste-unatoc-svemu


_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 28 ožu 2017, 12:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Neobična priča.

Citat:
Ateist i poznati novinar časopisa ‘Rolling Stone’ imao viziju u Međugorju koja mu je pokazala koliko je bio slijep!

Autor: Z. K.Utorak, 28. Ožujak 2017. u 13:17

Vidjelica Mirjana izbacila ga iz kuće...

Pisac, Randall Sullivan bivši je ateist te novinar popularnog časopisa Rolling Stone u kojem je radio više od 20 godina. Također, autor je nekoliko knjiga između ostalog i knjige pod nazivom: Međugorje – detektiv čudesa, koja je nastala tako da je ovaj novinar išao u Međugorje s ciljem da ga ismije, i uvjeri se da ne postoje čuda. Međutim, kako se Bog i inače smije našim planovima, tako se i ovaj pomalo izjalovio. Ispalo je da je nakon puta u Međugorje ovaj novinar povjerovao u čuda ali i u Gospu te Katoličku crkvu i promijenio svoj život. On danas nije ateist, već uvjereni kršćanin, i to zato što je u Međugorju doživio mistično iskustvo.

Dogodilo se to za vrijeme uspona na brdo Križevac, nakon razgovora s vidjelicom Mirjanom. Kako svjedoči, razgovor je zbog njegove oholosti i bahatosti završio tako da ga je vidjelica doslovce izbacila iz kuće.

‘Bio sam zbunjen i imao slobodnog vremena i što ću, nego popeti se na Križevac. Bio je to nenormalno vruć dan. Nitko nije bio dovoljno lud da se tog popodneva penje na planinu pa sam išao sam,’ priča Sullivan koji je odmah na početku uspona svjedočio nečemu što ga je ostavilo bez daha.

‘Nebo je bilo bez i jednog oblaka, kao što sam već spomenuo, običan vrući dan. No, u jednom trenutku svjedočio sam najintenzivnijem nevremenu ikada u mom životu, ali bez mraka. Bila je to jedna vrsta svjetlosne oluje. Svijetlo je bilo toliko veliko, toliko nadnaravno i što je najbolje od svega toliko blizu meni da sam osjećao njegovu toplinu. Osjetio sam kao da je ta oluja samo radi mene. Bio je to trenutak kad sam prvi put u životu pomislio: Ok, možda je vrijeme da pomislim da Bog postoji – toliko me ta svijetlost prožela! Pomislio sam, dobro, ako Bog postoji moram stići do vrha bez obzira na oluju, to je moj put, te nastavio hodati.

Malo dalje, iako potpuno siguran da nikoga nije bilo na tom brdu odjednom sam čuo prekrasnu pjesmu na francuskom. Tada sam naišao na skupinu časnih sestara koje su klečale u blatu i pjevale kao anđeli dok je oluja kidala sve oko nas ali ne i nas – mi smo bili nedodirljivi. Gledajući njih kako kleče srce mi se napunilo radošću te sam i sam pao na koljena osjetivši snažnu potrebu za molitvom, prvi put u životu. Moram li vam reći da je već ta situacija di ja klečim i molim se Bogu kojeg sam ismijavao do prije samo sat vremena, bila čudo koje mi je promijenilo život. No, čudo tek dolazi.

Nakon molitve, nastavio sam s časnim sestrama prema vrhu, zaustavljajući se s njima na svakoj stanici križnog puta – moleći, sve dok nismo stigli do vrha. Tamo sam ugledao mladu ženu za koju nisam bio siguran postoji li, koliko je bila lijepa. Ona me tješila, prebacila je svoj plašt preko mojih ramena i stavila mi šešir na glavu. Imala je posebnu milost, kad sam je pogledao preplavio me nevjerojatan osjećaj mira. Počeo sam se smijati, ludo – od radosti. Zatvorio sam oči i u mislima analizirao sve što se sada dogodilo – svjetlosna oluja, pjesma anđela, redovnice, moja prva molitva, klečanje u blatu, mlada žena… bio sam tako radostan.

A onda sam otvorio oči. I shvatio da sam sam. Naime, na brdu nije bilo ni oluje, ni redovnica ni mlade žene. Shvatio sam da se dogodilo nešto nevjerojatno. Ja sam bio sam, a sve ovo bila je – vizija. Tresao sam se kad sam shvatio što mi se dogodilo. Nisam mogao vjerovati da ih nema. Počeo sam trčati nizbrdo u potrazi za redovnicama, mislio sam da su možda otišle ali nije ih bilo nigdje, nikoga. Trčao sam sve do grada i sve pitao za skupinu francuskih redovnica, ušao u svaki hotel potpuno izbezumljen. Ali ne, tog dana nitko nije znao ništa o redovnicama.

Tada sam opet kleknuo i prihvatio da je sve što sam doživio bilo mistično iskustvo samo za mene i od Boga koji me na ovaj čudesan način uvjerio da postoji, ne samo on već i čudesa koja mijenjaju ljudska srca. Čudesa koja sam došao u Međugorje opovrgnuti. Shvatio sam koliko je Bog velik kad je sve to pripremio poradi mene malog ateiste koji je došao u Međugorje potvrditi da čuda ne postoje. On je promijenio moj život iz temelja!

Molim vas vjerujete da Bog postoji i što je najvažnije od svega – on čini čuda – to vam danas želim reći!’ – poruka je Sullivana koji je o svom čudesnom iskustvu pričao svuda po svijetu a i u Oprah Showu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 28 ožu 2017, 14:38 
Offline

Pridružen/a: 25 stu 2016, 17:24
Postovi: 698
Ministry of Sound je napisao/la:
http://www.dnevnik.ba/teme/medugorje-svetiste-unatoc-svemu




Ovu situaciju s hercegovackim inovjernicima moze jos samo madjarski kralj Orban srediti kao papski izaslanik.

_________________
BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 28 ožu 2017, 18:55 
Offline

Pridružen/a: 25 lip 2012, 07:32
Postovi: 2506
Lokacija: United States Of Balkan
Citat:
"Ako je marijanska pobožnost procvala u Međugorju, ako toliko mnoštvo ide tamo, onda je to mjesto gdje će se štovanje nastaviti, budući da se našu Gospu može štovati bilo gdje, posebno na onim mjestima gdje je to štovanje plodno", istaknuo je Papin posebni izaslanik.


Welcome

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/posebn ... 71310.html

_________________
Israel


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 28 ožu 2017, 23:01 
Offline

Pridružen/a: 04 vel 2013, 00:55
Postovi: 60
Vjerujem!Međugorje je prilika svijetu te čast i obveza za tamošnje vjernike.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 30 ožu 2017, 17:01 
Offline

Pridružen/a: 25 lip 2012, 07:32
Postovi: 2506
Lokacija: United States Of Balkan
Nadam se da će Papi u prvoj depeši napisati kako je lijepo dočekan.

http://www.medjugorje-info.com/hr/medju ... -medugorje

_________________
Israel


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 01 tra 2017, 20:55 
Offline

Pridružen/a: 25 lip 2012, 07:32
Postovi: 2506
Lokacija: United States Of Balkan
Ne mogu kopi pejstat tekst pa ću nakačit link.

http://www.medjugorje-info.com/hr/vijes ... ici-mariji

:001_smile

_________________
Israel


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 02 tra 2017, 10:13 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69289
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Definitivno pozitivan odnos vatikanskog izaslanika.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 02 tra 2017, 13:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Citat:
Međugorje: Papin izaslanik služio misu na hrvatskom jeziku

Posebni papin izaslanik za Međugorje mnsg. Henryk Hoser služio je sinoć misu u crkvi svetog Jakova u Međugorju prenosi HRT. Služeći je na hrvatskom jeziku, praktički je otvorio vrata priznanju međugorskog fenomena i štovanja Kraljice mira, kako se naziva Gospa u Međugorju, rekavši da hodočasnike koji ondje dolaze želi ohrabriti da šire mir i obraćenja cijelim svijetom.

"Najveće čudo Međugorja su ispovijedi. Sakrament praštanja i milosrđa. To je sakrament uskrsnuća", istaknuo je poljski nadbiskup i upozorio na krizu ispovijedi u zemljama zapada. "Blaženu Djevicu Mariju zovemo, napose ovdje - Kraljica mira. Ona je posvuda i posvuda je dopušteno nju častiti. Mi joj zahvaljujemo zbog njezine stalne prisutnosti kod svakoga od nas", rekao je Hoser.

Papin izaslanik pozvao je vjernike i hodočasnike iz Međugorja da pronose mir cijelim svijetom. "Želim vas ohrabriti i potaknuti u svojstvu posebnog papinskog izaslanika da širite cijelim svijetom mir putem obraćenja srca. Dolazi do sukoba u obiteljima, društvima i zemljama i treba nam nebeska intervencija. A nazočnost Blažene Djevice Marije, to je jedna od tih intervencija. To je Božja inicijativa", dodao je.

Mnsg. Hoser u srijedu će u Međugorju održati konferenciju za novinare.

Dnevnik.ba


http://www.dnevnik.ba/vijesti/medugorje-papin-izaslanik-sluzio-misu-na-hrvatskom-jeziku

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 02 tra 2017, 15:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Robbie MO je napisao/la:
Definitivno pozitivan odnos vatikanskog izaslanika.


To je odlučeno prije dolaska. Vi stvarno mislite da Vatikan nema svoje agente koji inkognito rade stvari.
Mislim to da će gurati dolazak hodočasnika. Priznanje ukazanja je jedna sasvim odvojena stvar od toga.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 02 tra 2017, 15:34 
Online
Avatar

Pridružen/a: 12 lis 2009, 17:44
Postovi: 8167
Papin izaslanik služi misu na hrvatskom jeziku, Gospa se obraća na hrvatskom jeziku,
ispade hrvatski jezik nešto poput grčkog i hebrejskog nekada.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 02 tra 2017, 21:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 vel 2017, 09:23
Postovi: 972
i_jopet je napisao/la:
Papin izaslanik služi misu na hrvatskom jeziku, Gospa se obraća na hrvatskom jeziku,
ispade hrvatski jezik nešto poput grčkog i hebrejskog nekada.


Baš sam htio napisati pa si me preduhitrio.
Mislim da je dolazak izaslanika predpriznanje Međugorja.

_________________
Hrvatska politika mora i može bolje
neka uzor bude Izrael.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 02 tra 2017, 21:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
slika

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 02 tra 2017, 21:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 vel 2017, 09:23
Postovi: 972
korrisnik je napisao/la:
slika


Jel se Muhamed negdje ukazao?
Kako to da nije?

_________________
Hrvatska politika mora i može bolje
neka uzor bude Izrael.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 02 tra 2017, 21:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 vel 2017, 09:23
Postovi: 972
BAN-2020 je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:
slika


Jel se Muhamed negdje ukazao?
Kako to da nije?


Možda ne postoji, ili se nema kome ukazat?

_________________
Hrvatska politika mora i može bolje
neka uzor bude Izrael.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 05 tra 2017, 19:51 
Offline

Pridružen/a: 25 lip 2012, 07:32
Postovi: 2506
Lokacija: United States Of Balkan
Citat:
Ovamo ljudi dolaze na izvor. Ovdje utažuju žeđ za svetim, Bogom i vjerom. Otkrivaju molitvu. Sve se to naravno događa uz pomoć Blažene Djevice Marije. Posebna uloga Međugorja je krajnje važna. Vi biste, dragi prijatelji, trebali biti nositelji radosne vijesti. Možete reći cijelome svijetu da se u Međugorju ponovno nalazi svjetlo. Potrebne su nam točke svjetlosti u svijetu koji upada u tamu", kazao je Hoser koji se s novinarima susreo u dvorani "Sv. Ivan Pavao II." u Međugorje......... Henryk Hoser


Da i? To se događa već 40 godina i vi se nakon 40 godina sjetite da mrdnete guzicom.
Hvala Frančesko, očekujemo te u Međugorju ( ako dođeš u Mostar).

_________________
Israel


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 05 tra 2017, 20:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9562
Lokacija: HR HB
Francisko je rekao svoje o tzv. svakodnevnim ukazanjima, čini mi se sa dozom sarkazma i ironije.
To što se narod moli i okuplja je prihvatljivo ali od ovih likova me hvata jeza.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 05 tra 2017, 20:27 
Offline

Pridružen/a: 25 lip 2012, 07:32
Postovi: 2506
Lokacija: United States Of Balkan
bumbar92 je napisao/la:
Francisko je rekao svoje o tzv. svakodnevnim ukazanjima, čini mi se sa dozom sarkazma i ironije.
To što se narod moli i okuplja je prihvatljivo ali od ovih likova me hvata jeza.


Nije se odnosilo na Međugorje.

_________________
Israel


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 05 tra 2017, 21:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27491
bura je napisao/la:
Citat:
Ovamo ljudi dolaze na izvor. Ovdje utažuju žeđ za svetim, Bogom i vjerom. Otkrivaju molitvu. Sve se to naravno događa uz pomoć Blažene Djevice Marije. Posebna uloga Međugorja je krajnje važna. Vi biste, dragi prijatelji, trebali biti nositelji radosne vijesti. Možete reći cijelome svijetu da se u Međugorju ponovno nalazi svjetlo. Potrebne su nam točke svjetlosti u svijetu koji upada u tamu", kazao je Hoser koji se s novinarima susreo u dvorani "Sv. Ivan Pavao II." u Međugorje......... Henryk Hoser


Da i? To se događa već 40 godina i vi se nakon 40 godina sjetite da mrdnete guzicom.
Hvala Frančesko, očekujemo te u Međugorju ( ako dođeš u Mostar).


Kako im neće biti svjetlo, kad danas kaže, da u Francuskoj i VB, ako se ne varam, Put Križa nisu imali i po 30 godina. Slično i s klanjanjem pred Presvetim.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 05 tra 2017, 22:09 
Offline

Pridružen/a: 25 lip 2012, 07:32
Postovi: 2506
Lokacija: United States Of Balkan
Citat:

"Ljudi u Međugorju primaju ono što nemaju kod kuće! U mnogim našim starim kršćanskim zemljama ispovijed gotovo da više i ne postoji, u mnogim zemljama ne postoji klanjanje pred Presvetim, ne poznaje se Križni put, ne moli se krunica, toga ovdje ima. Recite cijelome svijetu da se u Međugorju ponovno nalazi Svjetlo". Mons. Henryk Hoser


Ti lijepo kažeš Papi a on Urbi et Orbi.

_________________
Israel


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 06 tra 2017, 15:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
BAN-2020 je napisao/la:
BAN-2020 je napisao/la:

Jel se Muhamed negdje ukazao?
Kako to da nije?


Možda ne postoji, ili se nema kome ukazat?


Ukazale se piramude mjeseca i zvijezde!

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 06 tra 2017, 20:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 vel 2017, 09:23
Postovi: 972
Da, ali i piramide su upitne.

_________________
Hrvatska politika mora i može bolje
neka uzor bude Izrael.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 06 tra 2017, 21:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
Pa ja nevjerujem u piramude ali nehkome se jesu ukazale

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 08 tra 2017, 21:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 vel 2017, 09:23
Postovi: 972
Razmišljanja i primjedbe nekih o dnevnim ukazanjima pa makar to bio i papa Franjo su čudna.

Mislim da su moguće samo dvije mogućnosti: Gospa se ukazala ili Gospa se nije ukazala.

Mi vijernici u većem postotku vjerujemo da se Gospa ukazala, i to točno onako kako vidioci prenose, jer je Gospa odabrala vidioce i logično je da se ponašaju i rade ono što ona od njih traži.
Tako da primjedbe vidiocima ne stoje. Vjeruješ u sve ili negiraš sve, u ovom slučaju nema između.

_________________
Hrvatska politika mora i može bolje
neka uzor bude Izrael.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1861 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 90 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO