|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 33 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Lista i profili hrvatskih tvrtki u Bosni i Hercegovini Postano: 26 sij 2010, 20:25 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
Znam da nije prava tema ali neznam dal bi bilo dovljno zanimanja pa nebih otvarao novu temu, no ipak ima nekave poveznice... Naime, zanima me koja zanimanja su najtraženija u BiH odnosno hrvatskim prostorima (zapadna Hercegovina pogotovo)? U kojoj struci, gospodarskoj grani fali najviše radnika?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Lista i profili hrvatskih tvrtki u Bosni i Hercegovini Postano: 28 sij 2010, 04:14 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Znam da nije prava tema ali neznam dal bi bilo dovljno zanimanja pa nebih otvarao novu temu, no ipak ima nekave poveznice... Naime, zanima me koja zanimanja su najtraženija u BiH odnosno hrvatskim prostorima (zapadna Hercegovina )? U kojoj struci, gospodarskoj grani fali najviše radnika? U Mostar dođi sa Fakultetom elektronike i računarstva sa zavšenim smjerom Elektronika i informacijska tehnologija i imaš 3 ponude odmah (Aluminij, EP, HT-Eronet)...  pogotovo Strojari opet polako dobivaju na vrijednosti. Naravno uvjek su traženi dobri ekonomisti, a Prehranbeni tehnolozi isto dobro prolaze. Ovo je moj sukus. Mada, jedini siguran posao ti je završiti medicinu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Lista i profili hrvatskih tvrtki u Bosni i Hercegovini Postano: 29 sij 2010, 13:17 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ultras1986 je napisao/la: U Mostar dođi sa Fakultetom elektronike i računarstva sa zavšenim smjerom Elektronika i informacijska tehnologija i imaš 3 ponude odmah (Aluminij, EP, HT-Eronet)...  pogotovo Strojari opet polako dobivaju na vrijednosti. Naravno uvjek su traženi dobri ekonomisti, a Prehranbeni tehnolozi isto dobro prolaze. Ovo je moj sukus. Mada, jedini siguran posao ti je završiti medicinu  U Mostaru je prošle akademske godine otvoren studij prehrambene tehnologije i upisana prva generacija studenata. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Lista i profili hrvatskih tvrtki u Bosni i Hercegovini Postano: 29 sij 2010, 14:39 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
A područje logistike, organizacija prometa, transporta? Ima li studij tog smjera i potražnje u toj struci? Dali ima Hrvatska pošta Mostar svoj logistički centar?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: Lista i profili hrvatskih tvrtki u Bosni i Hercegovini Postano: 30 sij 2010, 18:51 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Znam da nije prava tema ali neznam dal bi bilo dovljno zanimanja pa nebih otvarao novu temu, no ipak ima nekave poveznice... Naime, zanima me koja zanimanja su najtraženija u BiH odnosno hrvatskim prostorima (zapadna Hercegovina )? U kojoj struci, gospodarskoj grani fali najviše radnika? U Mostar dođi sa Fakultetom elektronike i računarstva sa zavšenim smjerom Elektronika i informacijska tehnologija i imaš 3 ponude odmah (Aluminij, EP, HT-Eronet)...  pogotovo Strojari opet polako dobivaju na vrijednosti. Naravno uvjek su traženi dobri ekonomisti, a Prehranbeni tehnolozi isto dobro prolaze. Ovo je moj sukus. Mada, jedini siguran posao ti je završiti medicinu  evo ja pičim s ovim pa neće li bi Bogda nešto posla kad ubrzo završim 
_________________ oj široki u srcu te nosim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Lista i profili hrvatskih tvrtki u Bosni i Hercegovini Postano: 01 tra 2010, 20:39 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Mada, jedini siguran posao ti je završiti medicinu  Jedini siguran posao je imati pogrebno poduzece, dok je ljudi bice i posla Dodao bi i jednu uspjesnu tvrku iz posavine, Mlin 'Majić' Prud, Odžak, na tržište BiH plasiraju najkvalitetnije brašno, za koje se kupci otimaju 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Lista i profili hrvatskih tvrtki u Bosni i Hercegovini Postano: 08 tra 2010, 18:23 |
|
|
Mlin “Majić” je poduzeće koje je osnovano 1988. godine. U vrijeme rata potpuno je devastirano, a proizvodnja je ponovo pokrenuta 2000. godine. Krajem 2008. godine pokrenut je novi mlin u Odžaku kapaciteta 130 t/h sa najmodernijom i potpuno softwariziranom opremom, te kapacitetom silosa od 24000 tona. Trenutno je zaposleno pedeset radnika.Površina kruga koju poduzeće zauzima je cca 25000 kvadratnih metara. Mlin „Majić“ je poduzeće koje se bavi proizvodnjom pšeničnog brašna različitih tipova. Pšenično brašno tip 500 Pšenično brašno tip 400 Pšenična krupiva tip 400 Pšenično brašno tip 1100 Pšenična klica Pšenični griz Integralno brašno Stočno brašno Svi proizvodi su proizvedeni kombiniranjem uvoznih i kvalitetnih posavskih tvrdih pšenica. Pakiranje proizvoda se vrši u različitim težinama od po 1kg., 2kg., 5kg. i 25kg. Mlin “Majić” posjeduje vlastiti laboratorij, koji je garancija zdrave i kvalitetne hrane. http://mlin-majic.com/
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Lista i profili hrvatskih tvrtki u Bosni i Hercegovini Postano: 09 tra 2010, 07:53 |
|
|
|
MRSHO je napisao/la: Znam da nije prava tema ali neznam dal bi bilo dovljno zanimanja pa nebih otvarao novu temu, no ipak ima nekave poveznice... Naime, zanima me koja zanimanja su najtraženija u BiH odnosno hrvatskim prostorima (zapadna Hercegovina pogotovo)? U kojoj struci, gospodarskoj grani fali najviše radnika? sad ću ti reći jednu staru i otrcanu istinu: dobar radnik uvijek može naći posao. znam da neće zvučati skromno, ali ovo govorim iz iskustva.  i ne zafrkajem se. glede potražnje, koliko znam, traže se tehnička zanimanja, bez obzira na stupanj obrazovanja, tako da i jedan vrstan tokar, musliman iz srednje bosne, može ne samo naći posao, nego ga i promijeniti za bolju plaću i uvjete. isto tako vrijedi i za strojare i električare, a i za informatičare... traži se radno iskustvo, a onda i naobrazba. neke firme traže i sliku cijelog stasa, naime, u prodexu su, na primjer, dokazali da je mesar koji je po gazdinim mjerilima bio "ružan", bitno utjecao na prodaju mesa. tvrdili su da se pri pogledu na mesara ljudi radije odlučuju za piletinu nego za govedinu pa je prodaja govedine značajno pala što se odrazilo i na plaće zaposlenika tvrtke lijanovići... od tada, prijave muškaraca pregledavaju mladi poslovođe, a žena - gazdina gospođa.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 42 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|