HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 srp 2026, 06:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 110 post(ov)a ] 

Koju konzolu preferiras ?
Sony Playstation 3 35%  35%  [ 9 ]
X Box 360 15%  15%  [ 4 ]
Ne dam se promjenama - Racunar 50%  50%  [ 13 ]
Ukupno glasova : 26
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Playstation 3 & X Box 360
PostPostano: 08 sij 2010, 20:00 

Rijetke su igre koje nisam ni kusao, a jedna od njih je bas GOD OF WAR. Rodjak mi je rekao da je to jedini razlog zbog kojeg bi kupio PS3 (on je X Box entuzijasta). Kako kaze, sve je na nivou, grafika, tema, dinamika, bas sve. Do sada su izasla dva dijela dok je treci "u rerni" i izlazi 13. ozujka. Vidio sam na forumima u USA i HR da su teme vezane za tu igru, iznimno posjecene i komentirane, pa cu se mozda morati i ja predati tom valu. Evo par clipova PS2 verzija GoW 1 i 2, te pregled novoga:

Evo najnovijeg, treceg poglavlja koje reklamiraju kao posljednje. Grafika prelazi granice normalnoga :w00t

Komentar za kraj - KRVAVO :huh

Vrh

PostPostano: 09 sij 2010, 01:58 

Sada mozemo razgovarati :zubati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 18:28 

Stigao Assassins Creed 2 :clap Stigao AC2 :clap Stigao AC2 :clap

Za nevjerovati. Tecno nastavljen prvi dio, Firenza 15-o stoljece. Vec sam se popeo na najvecu Katedralu u Firenzi, upoznao Leonarda da Vincija koji je umisljen da je humorista ali je svakako bila cast. Pokusao sam dostaviti pismo Lorenzu di Medicci ali ga nije bilo, sto ima veze sa ubojstvom moga oca i brata cijem sam vjesanju prisustvovao, ali nisam uspio sprijeciti. Izdao ga je debeli krmak kojeg sam upoznao noc prije u knjiznici moga oca. Ceznem za osvetom, neka mu je djavo na pomoci, Bog je sa mnom.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 22:40 

Heben je assassin. Vidjet ćeš, šta ga više igraš, to ti draži. Pozdravi se sa svojim socijalnim životom! Narednih dana prijatelji, cura/žena, djete, pas...ne postoje. Samo assassin! :zubati
Ja se malo uhvatio Darksiders-a. Nešto ko God of War. Odlično izgleda. Vidit ćemo još. Još je rano za procjenu. Saboteur sam prošao, odlična igra!

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 07:55 

Javljam samo da sam downlodirao GOD OF WAR demo. Ovo vise nije normalno. Vec imam 4 muzicke zelje: AC2, Uncharted 2, Saboteur i MAG. Evo sada i GOD OF WAR. Otkud novac mila mati, bolje se drogirat :smijeh

Vrh

PostPostano: 26 svi 2010, 19:59 

Emperor je napisao/la:
Javljam samo da sam downlodirao GOD OF WAR demo.

Bila je to najbolja igra ikada, nova je vrlo dobra, a grafika je ostala na nivou. Pretukao sam je u tri dana, a moga bih opet. Mitologija ove igre bi postidila stare Grke!

Kupio sam AC2 prije tri dana i poceo, pa se zato javljam. :w00t Ta je igra vrh svih vrhova I zato sam ocijenio God of War vrlo dobro, a ne odlicno. Imam osjecaj kako mi kontrolor nije dovoljan za svu kombinatoriku. Zna li tko koliko je duga?

Prati li iko 3D zbivanja?

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 15:13 

Stiže i Playstation 4, taman za Božić. Nema slika, samo su objavili hardverske specifikacije. Točno 7 godina nakon PS3.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 16:41 

Ministry of Sound je napisao/la:
Stiže i Playstation 4, taman za Božić. Nema slika, samo su objavili hardverske specifikacije. Točno 7 godina nakon PS3.

Nisam fan, još od davnina mi je bila draža zadnja SEGA, nego PSa, a kad danas gledam sve mi je to strašno inferiorno PCu.
Da ne pričam o tome da PC ima daleko snažniji i kontinuiran razvoj, mislim da je zadnji put grafika PSa i PCa mogla parirati još ranih 2000ih kada je Warcraft 3 : Reign of Chaos izašao za PC. Poslije se samo gap produbljivao.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 17:18 

Zadar1993 je napisao/la:

Nisam fan, još od davnina mi je bila draža zadnja SEGA, nego PSa, a kad danas gledam sve mi je to strašno inferiorno PCu.
Da ne pričam o tome da PC ima daleko snažniji i kontinuiran razvoj, mislim da je zadnji put grafika PSa i PCa mogla parirati još ranih 2000ih kada je Warcraft 3 : Reign of Chaos izašao za PC. Poslije se samo gap produbljivao.

Ma dobro ,to je za ljude kojima je bitno plug and play ,bez ikakvih komplikacija i da što dulje služi svrsi bez mijenjanja RAM-a,GPU-a i sl.I Mini koliko sam ja skužio preferira takve jednostavne stvari.
PC je daleko moćnija stvar.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 17:22 

Daleko od toga da sam ekspert, ali PS3 uz slabiji hardver (koji nije bio ni top of the line PC tamo 2004-2005) ima identičnu (ili jako blizu) razinu kvalitete grafike itd kao i PC. Da ne govorim o prednostima standardizacije, igrama na 55" TV-u i sl.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 17:32 

Daleko od toga da sam ekspert, ali PS3 uz slabiji hardver (koji nije bio ni top of the line PC tamo 2004-2005) ima identičnu (ili jako blizu) razinu kvalitete grafike itd kao i PC. Da ne govorim o prednostima standardizacije, igrama na 55" TV-u i sl.

Istina ,razlog je zato što se konzolaške verzije igara bolje prodaju nego one PC verzije ,jer piratstvo na winsima cvjeta.To je dovelo do toga da se prvo piše kod igre za konzole ,i tek onda PC igrači dobijaju tu istu igru ,zato u zadnje vrijeme ima masa neoptimiziranih igara za PC koji su zapravo loši portovi.PS3 ima hardware iz 2004-e,danas je hardware na PC-u mnogo moćniji ,al se to ne iskorištava.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 17:33 

Tite ti Ministre, sve to možeš imati i daleko bolje na PCu(da ne pričamo o suludoj cijeni PS3 pri izlasku, s tom si lovom već tad mogao složiti jači PC), osim toga, ako ti je do 55" postoji i vrlo lijepa mogućnost spajanja PCa na TV, mislim ja sam to radio još 2004.g. kad je bilo pain in the ass, danas na LCDima je šala.
Eh a glede standardizacije tu komp isto ima prednosti, pogotovo od kada je Windows XP poharao tržišta.
Ukratko zajeb su sve te konzole, PC je nadmoćan kao što rekoh još od ranih 2000ih. Inače govore mi neki ljudi u koje se pouzdam glede tehničkih i informatičkih stvari, da industrija konzola koči razvoj grafike za PC. Zvuči logično, od Crysisa na PCu samo mali pomaci.

EDIT: Ukratko PC u pogledu hardweara ludo napreduje (16 core processor po relativno dostupnoj cijeni FTW), a softwear koče jebene konzole.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 17:36 

mario_cro je napisao/la:

Istina ,razlog je zato što se konzolaške verzije igara bolje prodaju nego one PC verzije ,jer piratstvo na winsima cvjeta.To je dovelo do toga da se prvo piše kod igre za konzole ,i tek onda PC igrači dobijaju tu istu igru ,zato u zadnje vrijeme ima masa neoptimiziranih igara za PC koji su zapravo loši portovi.PS3 ima hardware iz 2004-e,danas je hardware na PC-u mnogo moćniji ,al se to ne iskorištava.

Upravo tako.
P.S. Mario jesi bacio oko na Company of Heroes 2 ? Prva strateška igrica u zadnjih 10 godina, čiji sequel ne poglupljuje stratešku dimenziju nego je još dovodi na novu, višu razinu :palacgore1 .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 17:37 

Zadar1993 je napisao/la:
Inače govore mi neki ljudi u koje se pouzdam glede tehničkih i informatičkih stvari, da industrija konzola koči razvoj grafike za PC.

Baš sam i ja to rekao gore,gorka istina...
Ona prva verzija i7 9xx procesora iz 2008-9 je još uvijek uber moćna stvar.Hardware se stalno razvija al software 0 points. Ne isplati im se...

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 17:39 

mario_cro je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Inače govore mi neki ljudi u koje se pouzdam glede tehničkih i informatičkih stvari, da industrija konzola koči razvoj grafike za PC.

Baš sam i ja to rekao gore,gorka istina...
Ona prva verzija i7 9xx procesora iz 2008-9 je još uvijek uber moćna stvar.Hardware se stalno razvija al software 0 points. Ne isplati im se...

Da.... Ukratko znam masu ljudi koji je*u sve po spisku konzolama. Jedan je štoviše lobirao u svom gradu za zaustavljanje prodaje konzola :laugh .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 17:40 

mario_cro je napisao/la:

Nije samo fora u portovima, nego baš standardizaciji PS3-a koji omogućuje programerima da iz hardvera izvuku puno više nego što mogu iz PC-a.

Kada danas poredimo PS3 i PC igre, poredimo tehnologiju iz 2004 i 2013, pa PS3 ima samo 512MB RAM, primjera radi. Doduše, neki iz PC magazina tvrde da je PS3 bila rame uz rame sa kompjuterima kad je izašla 2006, a da ova PS4 nije ni blizu, prvenstveno zbog činjenice da cijena konzole mora biti ispod $800, i da za tu lovu jednostavno ne možeš više ugraditi high-end čipove, video kartice i sl.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 17:41 

Znači očekuje nas još jedno hardwear sranje iz Sonyeve produkcije.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 26 vel 2013, 22:06 

Zadar1993 je napisao/la:

AMD A-10 APU sa četiri jezgra, najjača integrisana grafika koja danas postoji, na nivou grafičkih kartica od oko 100 eur, 8gb RAM.

Ništa posebno, ali nije baš ni da je totalno sranje, pogotovo što su najavili da će da košta između 350 i 400 dolara (to kod nas pretvoriš u evre u razmeri 1:1, dodaš još 150 - 200 evra i dobiješ cenu koliko će da košta kod nas :zubati ).

Inače, grafika danas na PC-u je bar 7 do 10 puta bolja nego na PS3, na koju foru vi vidite da je ista sa grafikom na PS3, nije mi jasno? :neznam

Ne mogu da se mere uopšte, razlika je ko dupe i šešir.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2013, 13:42 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

AMD A-10 APU sa četiri jezgra, najjača integrisana grafika koja danas postoji, na nivou grafičkih kartica od oko 100 eur, 8gb RAM.

Ništa posebno, ali nije baš ni da je totalno sranje, pogotovo što su najavili da će da košta između 350 i 400 dolara (to kod nas pretvoriš u evre u razmeri 1:1, dodaš još 150 - 200 evra i dobiješ cenu koliko će da košta kod nas :zubati ).

Inače, grafika danas na PC-u je bar 7 do 10 puta bolja nego na PS3, na koju foru vi vidite da je ista sa grafikom na PS3, nije mi jasno? :neznam

Ne mogu da se mere uopšte, razlika je ko dupe i šešir.

Ma nemože se mjerit nikako ,primjer TES V :Skyrim -moddan :
(gameplay)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TvV1nQdQzI

Vrh

PostPostano: 27 vel 2013, 16:33 

mario cro je napisao/la:
Ma nemože se mjerit nikako ,primjer TES V :Skyrim -moddan :
(gameplay)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TvV1nQdQzI

Skyrim je inače originalno pisan za konzole, pa onda (nekvalitetno) portovan na PC.

Inače, grafika na PS3 može da se poredi sa onom na PC-u, ali samo ako u PC igrici namestiš sva podešavanja na low, a čak i tada je na PC-u bolja grafika. Pretpostavljam da ljudi sami sebi moraju da opravdaju zašto su dali pare za PS3 (o bacanju po 50€ za igricu da i ne govorim :ucelo ).

Kvalitetan PC je keva za igrice, kakvi kurčevi Playsationi i Xboxovi. :kava

Vrh

PostPostano: 27 vel 2013, 16:42 

Igrao sam NFS na PS1 nekoliko puta, kasnije jednom igrao neku FIFA igru na PS2, nisam još koristio PS3, za XBOX-om sam igrao razne igrice jedno 2 godine, od kečera, raznih trkačkih igara, pa sve do pucačina, svaki dan po u prosjeku sat vremena, dok u posljednjih par godina samo na kompjuteru igram igrice uglavnom GTA i CS, a u zadnjih mjeseci jako slabo igram igrice. Planiram si kupiti neki lap top sa minimum 1TB hard diska i nekom solidnom grafičkom koja će moći pogoniti i zahtijevnije igre tako da u planu je povratak pucačinama. :D

Vrh

PostPostano: 27 vel 2013, 16:49 

Vladimir RUS je napisao/la:
Igrao sam NFS na PS1 nekoliko puta, kasnije jednom igrao neku FIFA igru na PS2, nisam još koristio PS3, za XBOX-om sam igrao razne igrice jedno 2 godine, od kečera, raznih trkačkih igara, pa sve do pucačina, svaki dan po u prosjeku sat vremena, dok u posljednjih par godina samo na kompjuteru igram igrice uglavnom GTA i CS, a u zadnjih mjeseci jako slabo igram igrice. Planiram si kupiti neki lap top sa minimum 1TB hard diska i nekom solidnom grafičkom koja će moći pogoniti i zahtijevnije igre tako da u planu je povratak pucačinama. :D

Ako na laptopu planiraš da igraš nove pucačine (crysis 3, battlefield 3 ili farcry 3) onda planiraj da potrošiš minimum 800 do 1000€ na laptop. Laptopovi nisu za igrice, osim onih ultraskupih, a ni sa njima nije to to. Kupi dobar desktop ako hoćeš da se igraš, nemoj da si budala da bacaš pare na laptop. Čak i da uzmeš Alienware od 1500€, opet nije to to.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2013, 17:02 

Vladimir RUS je napisao/la:

Ako na laptopu planiraš da igraš nove pucačine (crysis 3, battlefield 3 ili farcry 3) onda planiraj da potrošiš minimum 800 do 1000€ na laptop. Laptopovi nisu za igrice, osim onih ultraskupih, a ni sa njima nije to to. Kupi dobar desktop ako hoćeš da se igraš, nemoj da si budala da bacaš pare na laptop. Čak i da uzmeš Alienware od 1500€, opet nije to to.

Pa ako baš ciljaš na laptop. Imaš one custom gaming laptope. Clevo-Sager-Eurocom npr...
Izabereš hardware koji želiš i oni ti ga sklepaju . Izgleda socijalno al zapravo zvijer.... Posjedujem jedan ,pa ti mogu dat koji savjet gdje ga jeftino nabavit. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 vel 2013, 17:25 

mario cro je napisao/la:
Pa ako baš ciljaš na laptop. Imaš one custom gaming laptope. Clevo-Sager-Eurocom npr...
Izabereš hardware koji želiš i oni ti ga sklepaju . Izgleda socijalno al zapravo zvijer.... Posjedujem jedan ,pa ti mogu dat koji savjet gdje ga jeftino nabavit. :zubati

Nikad mi nije bilo jasno kako reše hlađenje na tim gejmerskim laptopovima. :neznam

Koliko je debeo taj tvoj?

A i koliko je para to planinarenje?

Vrh

PostPostano: 27 vel 2013, 17:35 

mario cro je napisao/la:

Nikad mi nije bilo jasno kako reše hlađenje na tim gejmerskim laptopovima. :neznam

Koliko je debeo taj tvoj?

A i koliko je para to planinarenje?

Ova ispod konfiguracija me koštala 1000 eura polovno ,staro 3 mjeseca ,kupio sad u 12-om mjesecu ,ima i garanciju...
Debeo..? Pa u usporedbi sa nekim "normalnim" ,poprilično moglo bi se reć.No meni to nije bitno jer mi se posao svodi na teren.Pa onda ovo ubacim u ruksak i odnesem ga sa sobom.
CPU ima TDP od 45W a GPU 75W . I jedno i drugo ima zasebno hlađenje. Temperatura je odlična i ne ide preko 65c u loadu ,idle nekih 40c oboje.

Citat:
Clevo P170EM (17"3)
i7 3610QM 2.2ghz turbo 3.2 ghz
16gb ddr3 1600mhz
gtx 670m 1.5gb
2x750 gb hdd
64gb mSata SSD

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 110 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: