|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 137 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Hrvat
|
Naslov: Naša Stranka Postano: 27 srp 2010, 14:12 |
|
|
Znam da nema smisla obraćati pozornost na ovu marginalnu multietničarsku stranku, isprdak SDP-a... Njihov vođa Bojan Bajić sastavio tekst (još prije pola godine) u kojem je došao do ovih zaključaka: http://nasastranka.ba/index.php?option= ... 9&Itemid=2Citat: Zbog svega rečenog, zaključujem da postoje dvije moguće slike budućnosti BiH:
1. BiH kao multietnička i multikulturalna država i zajednica;
2. BiH kao klasična nacionalna država Bošnjaka. A to temelji na procjeni da će Muslimani do 2028.g. činiti 67% stanovništva BiH... 
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OldSkul
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 14:15 |
|
|
Jučer je Danis Tanović - našstrankaš, na Novoj pričao kako je kupio zemlju u Čapljini, kako mu je Bosna lijepa, ali Hercegovina je nešto posebno, kako mu je najljepše biti ovdje i takoc. Malo se sasarala ova s Nove, pitala ga o politici i Hercegovini, kontala možda drugačiji tok misli, općepoznati.... 
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 14:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Prije 18 mjeseci a ne pola godine...uglavnom lupetanje i gorivo za mokre snove unitarista i "poklapača".
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvat
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 14:18 |
|
|
Da, 18 mjeseci... pardon  .
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvat
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 14:55 |
|
|
|
Zanimljivo da jugobosanci/multietničari koriste isti kvaziargument (muslimansko demografsko poklapanje) kao nekad Alijini panislamisti za promociju svojih pozicija... Još jedan dokaz da između jugobosanaca i panislamista nema nikakve razlike... unitaristi i jedni i drugi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 16:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25375 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Rodi se 18.000 Muslimana godišnje, ne znam otkud crpe optimizam kod poklapanja.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvat
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 21:49 |
|
|
lider30 je napisao/la: Rodi se 18.000 Muslimana godišnje, ne znam otkud crpe optimizam kod poklapanja. Ma, ovaj Bajić misli da će se svi Hrvati i Srbi iseliti iz BiH...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 22:14 |
|
|
|
Taj Bajic upozorava, zapravo.
Balije ga ne vole ni pod razno, jer im u lice skrese sve sto ih ide na temu njihove lazne multietnicnosti i opcenito licemjerja i dvolicnosti.
Mislim da ce otprilike zbog toga ta Nasa stranka imati pet ili sest glasova na izborima. Jer bosnje ne vole iskrene ljude, oni se loze na lazove, petljance, karakterne nule.
Bojan je iskren, ali zato ono smece od Komsica igra "pametnije", on se umiljava multikultipreseratorima, i opcenito se rasporedjuju kao i na proslim izborima, cilj im je izglasati Silajdzica i Komsica, presutna koalicija SDP-a i velikobosnjacke kamarile, po sistemu "vi izaberite Komsica, mi cemo Silajdzica, a onda cemo zajedno protiv Srba i Hrvata".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvat
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 22:24 |
|
|
|
Ta Naša stranka je reciklirani SDP (doduše, u programu im je puno vidljiviji Sorosev utjecaj, nego što je to kod SDP-a).
Koliko sam shvatio, taj Bajić nudi Hrvatima i Srbima građansku državu, jer će tobože BiH ionako za 20 godina biti "bošnjačka" nacionalna država.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 22:33 |
|
|
|
Ne nudi on nista, on kakti upozorava Hrvate i Srbe da ce ih HDZ i SNSD dovesti u rang nacionalne manjine u bosnjackoj nacionalnoj drzavi, a kao ako glasaju za Nasu stranku, onda ce biti ravnopravni gradjani u gradjanskoj drzavi.
Igra se babaroge, a bosnje bacaju drkicu na to sto se neko (makar samo u dnevnopoliticke svrhe) primio na njihove nebuloze o demografskom bumu.
On kao upozorava Srbe i Hrvate... ali ja govorim o necemu drugom, Bojan Bajic cesto mundjosima baca rukavicu u lice, bas onako udara na njihovu dvolicnu politiku i opcenito razmisljanje. Cini mi se da ga na teheran-x smatraju za cetnika, ili sto vec.
Inace je partija marginalna, oni su nastali kao nekakva alternativa SDP-u ali mislim da nisu skuzili sustinu... srpske i hrvatske glasove nece dobiti, a bosnjacke samo ako budu na valu SDP-a i Sejde Komsica, dakle rat, genocid, Bosnjaci zrtve, Srbi i Hrvati dijele Bosnu, merhametli bosnjacki narod i zle komsije, ja nisam Srbin ja sam pravoslavac Bosanac, zivjela Armija BiH, zivjeli partizani, dole ustase, cetnici majku vam ustasku... samo se tako dobijaju glasovi multikultidvolicnjaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 27 srp 2010, 23:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25375 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Crni bombarder je napisao/la: Inace je partija marginalna, oni su nastali kao nekakva alternativa SDP-u ali mislim da nisu skuzili sustinu... srpske i hrvatske glasove nece dobiti, a bosnjacke samo ako budu na valu SDP-a i Sejde Komsica, dakle rat, genocid, Bosnjaci zrtve, Srbi i Hrvati dijele Bosnu, merhametli bosnjacki narod i zle komsije, ja nisam Srbin ja sam pravoslavac Bosanac, zivjela Armija BiH, zivjeli partizani, dole ustase, cetnici majku vam ustasku... samo se tako dobijaju glasovi multikultidvolicnjaka.
Ovo jeste tako tipično za muslimanske forume, sarajevske medije i sećijašku politiku iz Sarajeva. Državu želiš napraviti po svojim interesima "slučajno" u formi velikobošnjačkog projekta i tko je god protiv toga etiketiraj - fašizmom, ustašama, četnicima, pa kad ne ide i to - začini i žrtvama Srebrenicom i Ahmićima. Sve, apsolutno sve se koristi u pravljenju BiH nacionalnom državom islamiziranih Slavena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 28 srp 2010, 11:11 |
|
|
|
Usput receno, posebno je zanimljivo kako se sa famoznim "partizanskim antifasizmom i demokracijom" poistovjecuju upravo tipusi sa krizom identiteta, hrvatska levica i vecina bosnjaka.
I kako i jedni i drugi organski ne podnose Hrvate, kad vide hrvatsku zastavu, ko bik kad vidi crvenu krpu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 28 srp 2010, 11:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Crni bombarder je napisao/la: Bojan Bajic cesto mundjosima baca rukavicu u lice, bas onako udara na njihovu dvolicnu politiku i opcenito razmisljanje. Cini mi se da ga na teheran-x smatraju za cetnika, ili sto vec.
A šta im je konkretno poručio?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 28 srp 2010, 11:27 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Crni bombarder je napisao/la: Bojan Bajic cesto mundjosima baca rukavicu u lice, bas onako udara na njihovu dvolicnu politiku i opcenito razmisljanje. Cini mi se da ga na teheran-x smatraju za cetnika, ili sto vec.
A šta im je konkretno poručio? Ma ima toga, ne znam sad detaljno, ne pratim bas tog Bajica, sa paznjom. Znam samo da sam vise puta slusao i gledao, i citao, covjek je prilicno realan po pitanju lazne multietnicnosti. Pa sad, on je naravno veliki protivnik i "hrvatske strane", ali on je bas ono multikulti zanesenjak, pa uglavnom pere po bosnjama koji se predstavljaju za multietnicare a zapravo su velikobosnjacki sovinisti. Silajdzic, SDP, i ta ekipa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 28 srp 2010, 11:29 |
|
|
Crni bombarder je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: A šta im je konkretno poručio?
Ma ima toga, ne znam sad detaljno, ne pratim bas tog Bajica, sa paznjom. Znam samo da sam vise puta slusao i gledao, i citao, covjek je prilicno realan po pitanju lazne multietnicnosti. Pa sad, on je naravno veliki protivnik i "hrvatske strane", ali on je bas ono multikulti zanesenjak, pa uglavnom pere po bosnjama koji se predstavljaju za multietnicare a zapravo su velikobosnjacki sovinisti. Silajdzic, SDP, i ta ekipa. Znači potpuni idealist. Bar ima karakter i svoje ja, iako je poruka promašena, izgleda da nije osnovao Našu Stranku iz prizemnih pobuda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 28 srp 2010, 12:05 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ministry of Sound je napisao/la: Crni bombarder je napisao/la: Ma ima toga, ne znam sad detaljno, ne pratim bas tog Bajica, sa paznjom.
Znam samo da sam vise puta slusao i gledao, i citao, covjek je prilicno realan po pitanju lazne multietnicnosti. Pa sad, on je naravno veliki protivnik i "hrvatske strane", ali on je bas ono multikulti zanesenjak, pa uglavnom pere po bosnjama koji se predstavljaju za multietnicare a zapravo su velikobosnjacki sovinisti. Silajdzic, SDP, i ta ekipa.
Znači potpuni idealist. Bar ima karakter i svoje ja, iako je poruka promašena, izgleda da nije osnovao Našu Stranku iz prizemnih pobuda. Pa ne bih se ja baš u potpunosti složio sa tim da je Bajić idealist. Sjećam ga se još od druge polovice 90-ih kada je radio za neke međunarodne organizacije, izmišljao glupe projekte za dobivanje donacija. Muljator je on žešći, toliko žestok da mnogima izgleda čak i iskreni idealista. Sjećam se njegovih izjava iz tog doba, jedne legendarne, koja treba ući u anale ljudske gluposti: - "Mi svi trebamo da bespogovorno slušamo i da činimo što nam zapadne vlade kažu, jer su one očigledno osigurale prosperitet u svojim zemljama i stoga je logično da sve što nam kažu to jeste za naše dobro i omogućiti će nam razvoj naše zemlje". Tipični seronjica koji je "neovisno" kritizirao postojeću vlast, a onda se neočekivano ispostavilo da je član predsjedništva SDP-a, a istovremeno na čelu raznih "nevladinih" organizacija.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 12 lis 2013, 07:52 |
|
|
|
Možda će dobro biti da Naša stranka iskristalizira na izborima ove iskrene Bosance. Odnosno, da se identificira u javnosti koliko ih je malo.
SDP u Bruxellesu dokazuje da je udarna oštrica velikobošnjačkog sekularnog nacionalizma sa par dobro uhljebljenih privjesaka - Hrvata i Srba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 24 stu 2014, 09:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90418 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Borba titana: Citat: Prepucavanje DF-a i Naše stranke, Gratz poručio: Čekamo ozbiljne sagovornike
http://www.klix.ba/vijesti/bih/prepucav ... /141124007Ova lokalna stranka je konačno ušla u federalni parlament (1 zastupničko mjesto). Nekad su izlazili u 6-7 kantona, ove izbore izašli samo u 3 kantona: Tuzlanski 1.1% Zeničko-Dobojski 0.8% Sarajevski 7.7% Ipak, u Sarajevu su faktor koji ulazi u lokalne kombinatorike. Verdict: Stranka sarajevskih snobova.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 24 stu 2014, 11:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
"Našoj Stranci" je doživotni stranački program samo jedna točka, kako Sarajevu obezbijediti plin za iduću zimu. Onako, dovoljno i to, Bakir i SDA ni to iskreno nemaju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Naša Stranka Postano: 24 stu 2014, 12:08 |
|
|
|
Limitirani su i u Sarajevu, a evo i zašto:
- Slabo klanjaju (zapravo nikako) - Lider stranke se odrekao Islama i islamskog identiteta (promjenio i ime i prezime). Sve se oprašta, samo to ne. - Nemaju nikakav fetiš na "ABiH" i tzv. "hiljadugodišnju državnost" - Sabina je od svih muslimanskih političara oštro napala Sefera Halilovića zbog ratnog huškanja i zveckanja oružjem
Poštujem ih jer su iskreni. Kada kažem iskreni, mislim na to da su istinski za građansku državu, ona im je konačni cilj, a ne puko sredstvo za ostvarivanje muslimansko-bošnjačke nacionalne države (SDA verzija jake muslimanske komponente, Saudijska Arabija, Erdoganova Turska) i SDP verzija s nešto manje islama (eg. Gadafijeva Libija, Turske prije Erdogana).
Naravno da će svaka građanska država favorizirati najbrojniji narod (odnosno da će uvijek trojica "najsposobnijih" za svaku funkciju biti Mehmed, Alija, a ako ne njih s klupe ulazi Mehmedalija i...ako ne voliš ilahije, slušaj kaside), ali kod ovih bi to bio slučajni nusproizvod, a ne konačni cilj.
Ipak, kako sam napisao na mojoj temi o pokušaju pravljenja istinski integrativne bh. stranke, Naša Stranka je napravila grešku nakon Bajićevog odlaska. Umjesto da s nastavili s pokušajem harmoniziranja sva 3 identiteta, idu na to da postanu isključivo stranka "Ostalih" (a to je propalo na popisu stanovništva).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Naša Stranka Postano: 24 stu 2014, 17:02 |
|
|
|
Kako možeš biti iskreni borac za građansku BiH ako se zalažeš za nešto što bi dovelo do dominacije Bošnjaka?
Nije bitno što bi Bošnjaci dominirali, bitno je da bi dominirali u "gradžanskoj državi". Pa jepse (ne ti, oni)
I najjače mi je da se svi oni koji se zalažu "protiv diskrimnacije ostalih" i "nacionalne podjele" ne zadovoljavaju Predstavničkim domom PS BiH, koji se bira po "građanskom" principu, već hoće i neke posebne domove naroda za "ostale", koji se ne osjećaju "nacionalno"... pa eto ti Predstavnički dom!
Inače, više Bakir ima srpskog identiteta nego Bajić.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Naša Stranka Postano: 28 stu 2014, 15:48 |
|
|
|
Ovog Predraga bi trebalo ponovno poslati u osnovnu, da mu rastumače što znači jednakopravnost. Fuj.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sandalj
|
Naslov: Re: "Naša" stranka Postano: 28 stu 2014, 21:40 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 16:04 Postovi: 1877 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Robbie MO je napisao/la: Ipak, u Sarajevu su faktor koji ulazi u lokalne kombinatorike.
Verdict: Stranka sarajevskih snobova. Za očekivati je da će usponom DF-a na sljedećim izborima biti zbrisani i u Sarajevu.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Naša Stranka Postano: 06 sij 2015, 15:06 |
|
|
Priznajte da je veći gušt čitati komentare od samih članaka: Citat: Ćudić je istaknula da je učinila sve što je u njenoj moći da ni na koji način ne usporava procese te da je na najlegalniji način tumačila odluku Centralne izborne komisije BiH (CIK) o ukidanju pasivnog biračkog prava po osnovi izjašnjenja. Citat: TREBA TEBI DOBAR URAC PA BI SE TI MALO UZVRPOLJILA ;NE BI OSTALA PASIVNA Citat: MU MU MU VAŽNO JE KRAVO DA SI TI NA NARODNIM JASLAMA...ZAPOSLI SE U REAL SEKTORU NPR.KUHARICA,DJEČIJA TETA,VOZI TRAMVAJ... PRESTANI SAMO PROSIPATI ŠUPLJE-PRAZNO TE OVO FUNCIONIŠE OVO NEFUNKC.OVO ,ONO BESKNAČNO PAPAGAJSKI Citat: KAKO TE NIJE STID TOLKO UBLEHO PRICAT. TI NA ZAKONOTI NACIN BI TREBALA DA ZNAS DA TREBA DA MJENJAS !!!! VIRITI K... IZ OCIJI IDI SE OPUSTI 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Naša Stranka Postano: 06 sij 2015, 21:42 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
Citat: TREBA TEBI DOBAR URAC PA BI SE TI MALO UZVRPOLJILA ;NE BI OSTALA PASIVNA Bi ga primila. Samo ako je građanski ali u istom mahu obrezan 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 59 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|