|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 49 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 15 svi 2012, 22:25 |
|
|
|
Nema niti pribliznu vrijednost kako se to prikazuje.
Troskovi su ogromni, a dobit koju stvara je izuzetno mala.
Takodje moguca je brza fluktuacija clanova - sad je popularan sada nije, tu je i google + sa 50 miliona korisnika.
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 15 svi 2012, 22:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Meni je sa tim FB zanimljiviji fenomen razmišljanja ljudi. Ljudi to doživljavaju kao nešto što MORA BITI TU, i što MORA BITI NJIMA NA USLUGU.
A nije ni blizu tako. Sutra može nestati. I relativno brzo će nestati. Kao i puno jakih socijalnih mreža prije njh. Dosegne se ta razina zasićenja kod većine ljudi, pa se okrenu nečem drugom.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 15 svi 2012, 22:29 |
|
|
BBC je napisao/la: Meni je sa tim FB zanimljiviji fenomen razmišljanja ljudi. Ljudi to doživljavaju kao nešto što MORA BITI TU, i što MORA BITI NJIMA NA USLUGU.
A nije ni blizu tako. Sutra može nestati. I relativno brzo će nestati. Kao i puno jakih socijalnih mreža prije njh. Dosegne se ta razina zasićenja kod većine ljudi, pa se okrenu nečem drugom. meni svejedno ako i izbrišu... mislim, imam kontakte svih ljudi koje želim imati i slike i sve... više mi je zbog brzine komunikacije kad su svi tamo po cijele dane. prije dobijem nekog na fejsu nego na telefon...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 15 svi 2012, 22:30 |
|
|
|
Hi5 je nestao, MySpace i stotine drugih, koji su bili duze popularni od FB-a.
Bankrot.
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 15 svi 2012, 22:37 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: BBC je napisao/la: Meni je sa tim FB zanimljiviji fenomen razmišljanja ljudi. Ljudi to doživljavaju kao nešto što MORA BITI TU, i što MORA BITI NJIMA NA USLUGU.
A nije ni blizu tako. Sutra može nestati. I relativno brzo će nestati. Kao i puno jakih socijalnih mreža prije njh. Dosegne se ta razina zasićenja kod većine ljudi, pa se okrenu nečem drugom. meni svejedno ako i izbrišu... mislim, imam kontakte svih ljudi koje želim imati i slike i sve... više mi je zbog brzine komunikacije kad su svi tamo po cijele dane. prije dobijem nekog na fejsu nego na telefon... Nekad se ozbiljno zapitam je li nas Internet unazadio u evoluciji. Prije sam kad se dohvatim jednog pisca pročitam sve od njega što mogu pronaći. Danas se na Internetu samo površno informiram o što više različitih tema. Ali eto, nije politički korektno i bogohuljenje je po novoj religiji reći da je Internet negativna stvar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 15 svi 2012, 22:37 |
|
|
|
Da ne spominjem fizičke aktivnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 15 svi 2012, 22:41 |
|
|
BBC je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: meni svejedno ako i izbrišu... mislim, imam kontakte svih ljudi koje želim imati i slike i sve... više mi je zbog brzine komunikacije kad su svi tamo po cijele dane. prije dobijem nekog na fejsu nego na telefon...
Nekad se ozbiljno zapitam je li nas Internet unazadio u evoluciji. Prije sam kad se dohvatim jednog pisca pročitam sve od njega što mogu pronaći. Danas se na Internetu samo površno informiram o što više različitih tema. Ali eto, nije politički korektno i bogohuljenje je po novoj religiji reći da je Internet negativna stvar. ovisi iz kojeg kuta gledaš. to što pišeš je istina, ali samo jedna strana medalje. sjećaš se u ratu kako smo bili slijepi i gluhi. imformacije koje si imao su bile prežvakane i obrađene sto puta. kasnije se zahvaljujući internetu, mnogo toga razbistrilo. informacija, makar bila i okljaštena, ipak je nešto jer ćeš ići istraživati dalje ako te to zanima, ali ako nemaš baš nikakvih naznaka o nečemu, živjet ćeš u neznanju. informacije su moć i sigurna sam da nama ne bi bilo drago da se to promijeni, ukine ili ograniči kao onima koji vladaju informacijama. p.s. laku noć.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 16 svi 2012, 17:13 |
|
|
|
Uloziti novac u dionice facebooka unosan je, ali isto tako i jako rizican poduhvat, posto ulaganje u online kompanije inace je jako unosno i rizicno u isto vrijeme, jer internet je jako brza stvar, danas si na vrhu svijeta, a sutra si niko i nista, tako funkcionise vecina online firmi, posto direktno zavise od samog raspolozenja ljudi, tako da cim dodje do zasicenja i do probijanja maksimuma doci ce do toga da ce, recimo google plus biti novi facebook, bas kao sto je nekada i sam facebook prije nekoliko godina bio novi myspace, tako da iako unosan posao, facebook treba izbjegavati, pogotovu ako je rijec o long therm investiranju na berzi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 16 svi 2012, 22:13 |
|
|
|
Potvrda moje teze od juce:
"General Motors" se prestaje reklamirati na "Facebooku"
Ova vijest dolazi u najgore moguće vrijeme za ovu društvenu mrežu Autor Fena | Objavljeno 16.05.2012. u 06:38 Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font "General Motors" se prestaje reklamirati na "Facebooku"
"General Motors", proizvođač automobila koji je na glasu kao veliki nacionalni oglašivač u SAD-u, odlučio je obustaviti daljnje oglašavanje na "Facebooku", jer su zaključili da reklame nemaju učinka.
Kompanija će nastaviti s korištenjem društvene mrežne kroz besplatnu promociju na korisničkim stranicama, a novac će usmjeriti u druge reklamne kanale.
Ova vijest dolazi u najgore moguće vrijeme za "Facebook", s obzirom na to da se bliži inicijalna ponuda dionica, te može utjecati na njihovu visinu.
Vijest se uklapa u predviđanja analitičara da je "Facebookovo" poslovanje doseglo najvišu tačku, te da više nema mjesta za rast.
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 16 svi 2012, 22:14 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Uloziti novac u dionice facebooka unosan je, ali isto tako i jako rizican poduhvat, posto ulaganje u online kompanije inace je jako unosno i rizicno u isto vrijeme, jer internet je jako brza stvar, danas si na vrhu svijeta, a sutra si niko i nista, tako funkcionise vecina online firmi, posto direktno zavise od samog raspolozenja ljudi, tako da cim dodje do zasicenja i do probijanja maksimuma doci ce do toga da ce, recimo google plus biti novi facebook, bas kao sto je nekada i sam facebook prije nekoliko godina bio novi myspace, tako da iako unosan posao, facebook treba izbjegavati, pogotovu ako je rijec o long therm investiranju na berzi. Uloziti novac u FB dionice, je cista ludost. Niti jedan poznati multimilijarder nece uloziti niti jedan dolar u FB.
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 16 svi 2012, 22:22 |
|
|
thomas je napisao/la: Potvrda moje teze od juce:
Ova vijest dolazi u najgore moguće vrijeme za ovu društvenu mrežu
Špekulanti rade svoj posao  Drugim riječima potencijalni kupci, nastoje spustiti cijenu onoga što žele kupiti, u ovom slučaju potencijalni kupci fb dionica su vjerojatno i veliki dioničari GM ;)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 17 svi 2012, 09:02 |
|
|
|
FB je virtualni svijet, koji je zasnovan samo na jednom faktoru, a to je broj korisnika.
FB je proizvodi nista, samo stvara minus za odrzavanje servera, i plate uposlenicima FB-a.
Google + u ovom trenutku ima 40 miliona korisnika sa svakodnevnom tendencijom rasta - dobit 0,00 $
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 17 svi 2012, 10:22 |
|
|
|
Nigdje veze, da je fb u vlasništvu SFRJ onda bi se moglo govoriti proizvodnji ništa i poslovanja u minusu, no FB je u vlasništvu okrutnih kapitalista, koji ne trpe minuse i gubitke ;)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 17 svi 2012, 13:14 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Nigdje veze, da je fb u vlasništvu SFRJ onda bi se moglo govoriti proizvodnji ništa i poslovanja u minusu, no FB je u vlasništvu okrutnih kapitalista, koji ne trpe minuse i gubitke ;) Upravo tako, cim pocnu napustati korisnici, i firma postane neisplativa (veci troskovi od dobiti), odmah ide u bankrot, a time i svi dionicari gube vrijednost svojih dionica. FB je sada na maksimalnom vrhu - u buducnosti ce samo slabiti. https://plus.google.com/
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 17 svi 2012, 13:20 |
|
|
|
Koji je tebi kurac. Sekunda reklame u udarnom terminu na TV je kao suho zlato skupa. A na FB reklame vide stotine milijuna ljudi. I sereš kako FB nema pravu vrijednost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 17 svi 2012, 13:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43696 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
ManInBlack je napisao/la: thomas je napisao/la: Potvrda moje teze od juce:
Ova vijest dolazi u najgore moguće vrijeme za ovu društvenu mrežu
Špekulanti rade svoj posao  Drugim riječima potencijalni kupci, nastoje spustiti cijenu onoga što žele kupiti, u ovom slučaju potencijalni kupci fb dionica su vjerojatno i veliki dioničari GM ;) Apetit investitora je ogroman, tijekom pre-IPO marketinga, prvotni raspon cijene po dionici ($28-$35) je podignut na $34-$38. Iako mi se Facebook čini poprilično skup, a moglo bi se reći da im je vrtoglavi rast prihoda došao kraju, ovi institucionalni investitori ne žele riskirati ponavljanje Google i Apple. Odnosno, ako si jedan od fondova koji je kupi dionice, a one kasnije dožive veliki skok i rast, investtitori u fondu će se naljutiti i povući svoj novac.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 17 svi 2012, 14:24 |
|
|
BBC je napisao/la: Koji je tebi kurac. Sekunda reklame u udarnom terminu na TV je kao suho zlato skupa. A na FB reklame vide stotine milijuna ljudi. I sereš kako FB nema pravu vrijednost. Rijecnik ti je zaista jako loš. FB reklame vide stotine miliona ljudi - ali koja korist od reklame koju platis 10 miliona $, vidi je 100 miliona ljudi, a niko od tih 100 miliona ljudi ne plati niti 1$ tvoj proizvod ? FB za GM nije bio isplativ, jer su trosili godisnje 10 mil $, a nisu nista zaradjivali.
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 17 svi 2012, 14:25 |
|
|
|
Auta se ne kupuju preko FB.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 17 svi 2012, 19:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
Cudi me da je ista i zaradio... To je meni tako debilna stvar koja samo pokazuje u kakvom debilnom svijetu zivimo... Sve se svodi na lajkanje... Kog boli kita hoce li neko nesto "lajkati"... 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 17 svi 2012, 22:12 |
|
|
BBC je napisao/la: Auta se ne kupuju preko FB. Sto, sta fali FB da se preko njega ne kupuju auta, ako toliko vrijedi ?
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 21 svi 2012, 20:05 |
|
|
|
Facebookov crni dan na burzama: Cijena dionica najpopularnije društvene mreže pala za 12 posto
CIJENE Facebookovih dionica pala su danas za 12 posto u odnosu na cijenu koju su postigle u petak navečer. Umjesto 38 dolara, danas se Facebookove dionice mogu kupiti za 33,92 dolara.
Prodaja dionica u petak je odgođena za 30 minuta, nakon što je u posljednji tren nekoliko klijenata otkazalo svoje narudžbe. U petak ujutro cijene dionica kretale su se oko 45 dolara, nakon čega su počele drastično padati, javlja BBC.
index. hr
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 21 svi 2012, 20:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25374 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
thomas je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Nigdje veze, da je fb u vlasništvu SFRJ onda bi se moglo govoriti proizvodnji ništa i poslovanja u minusu, no FB je u vlasništvu okrutnih kapitalista, koji ne trpe minuse i gubitke ;) Upravo tako, cim pocnu napustati korisnici, i firma postane neisplativa (veci troskovi od dobiti), odmah ide u bankrot, a time i svi dionicari gube vrijednost svojih dionica. FB je sada na maksimalnom vrhu - u buducnosti ce samo slabiti.https://plus.google.com/Coca Cola je dokaz da neki brand može biti dugo na vrhu. Dobar marketing i promjene ambalaže. Facebook, dapaće ima potencijala za dodatne upgrade- tako da mu kraj se ne nazire. I do menadžmenta je, kako će voditi cijeli projekt.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 21 svi 2012, 21:42 |
|
|
lider30 je napisao/la: thomas je napisao/la: Upravo tako, cim pocnu napustati korisnici, i firma postane neisplativa (veci troskovi od dobiti), odmah ide u bankrot, a time i svi dionicari gube vrijednost svojih dionica. FB je sada na maksimalnom vrhu - u buducnosti ce samo slabiti.https://plus.google.com/Coca Cola je dokaz da neki brand može biti dugo na vrhu. Dobar marketing i promjene ambalaže. Facebook, dapaće ima potencijala za dodatne upgrade- tako da mu kraj se ne nazire. I do menadžmenta je, kako će voditi cijeli projekt. Coca Cola, je proizvod koji koristi minimum 3 milijarde ljudi na svijetu od njih 7 - i svaki put kad krenes da popijes, to ces platiti odredjen iznos novca. Kao sto rekao za FB i zrak ima 7 milijardi korisnika, ali dzaba kada ti ne donosi visak vrijednosti. Vrijednost dionica FB ce i dalje padati jer NIKO NORMALAN NE MOZE ULAGATI U NJIH. Od sutra ce krenuti i dodatna panika onih luzera sto su ulozili 10.000 $ u nadi da ce se preko noci obogatiti.
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Saznajte koliko novca donesete Facebook-u Postano: 22 svi 2012, 17:21 |
|
|
|
Kao sto rekoh juce i prethodnih dana, evo i jos jedan dokaz da sam bio u pravu:
Mjesecima se govorilo o 'spektakularnom' izlasku Facebooka na burzu, a već drugi dan trgovanja dionicama Facebook je izgubio više od 10 milijardi, a sam Zuckrberg više od 2 milijarde dolara! No to nije sve, jer Facebook tone i dalje.
Facebook izgubio više od 10 milijardi dolara, tone i dalje!
Prije izlaska Facebooka na burzu nagađalo se koliko će iznositi njegova tržišna vrijednost te koliku će cijenu doseći dionice najpopularnije društvene mreže na svijetu,a oni najoptimističniji govorili da bi mogla doseći čak sto dolara.
Već prvi dan trgovanja dionicama ove kompanije, kada su bankari spriječili da cijena dionice padne ispod početnih 38 dolara pokazao je da, barem za sada, neće biti ništa od rapidnog, a mnogi će reći i nerealnog porasta cijene dionica Facebooka.
To smo najbolje mogli vidjeti jučer kada je počelo trgovanje dionicama ove kompanije – nakon što je u petak cijena dionice, nakon kratkotrajnog porasta pala na početnih 38 dolara, u ponedjeljak je taj pad nastavljen te je dionica izgubila na vrijednosti jedanaest posto i na kraju pala na samo 34,03 dolara, što je pad od čak 25 posto u odnosu na najveću cijena koju je dionica dosegla u petak (45 dolara).
Ovaj veliki pad cijene dionice odrazio se i na gubitak tržišne vrijednosti Facebooka pa je jučer ova kompanija izgubila čak oko deset milijardi dolara tržišne vrijednosti, dok je sam Zuckerberg izgubio oko dvije milijarde dolara.
Jedan od razloga nestabilnosti Facebooka na burzi jest, kako su danas ujutro objavili na Reutersu, što je analitičar Scott Devitt iz Morgan Stanleyja neposredno prije izlaska ove kompanije na burzu smanjio financijska očekivanja za Zuckerbergovu kompaniju, što je vrlo neuobičajen potez koji šokirao neke investitore.
Analitičar Doug Kass iz Seabreeze Partners Managementa kaže da se problem ne nalazi u Facebooku, već u općenitom stanju na tržištu koje se nalazi u velikim problemima zbog situacije s eurozonom i Grčkom, no pitanje je koliko ima istine u tome jer je npr. dionica Applea u isto vrijeme porasla za skoro šest posto.
Neki drugi analitičari krivnju vide u bankarima pa tako Michael Pachter iz Wedbush Securitiesa kaže da su bankari iz Morgan Stanleyja trebali preporučiti izdavanje manje količine dionica jer je količina dionica s kojom se moglo trgovati povećana za oko 25 posto, a početna cijena dionice iznosila je 38 dolara, dok se na početku govorilo da će ona biti manja od 30 dolara.
Tom Taulli, autor knjige 'High Profit IPO Strategies' smatra da bi ovo mogao biti znak da se bližimo vrhuncu društvenih medija (dakle, nema više rasta) te da se trebamo okrenuti drugim tržištima, poput mobilne industrije.
Pitanje je što u budućnosti (kratkoročnoj i dugoročnoj) možemo očekivati od Facebooka i njegova (ne)uspjeha na burzi – da li se trenutno isplati ulagati u dionicu ove kompanije i nadati se da će s vremenom stvari okrenuti i da će cijena početi rasti ili je bolje novac uložiti u neke druge kompanije i tržišta jer je ulaganje u Zuckerbergovu kompaniju, usprkos brojci od skoro milijardu korisnika, trenutno riskantno.
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|