Citat:
Mislim da negdje postoji statistika o prosječnom broju gledatelja za svaku godinu (ili barem za 80-te) za SFRJ ligu, a vjerujem i njene nasljednice.
Tetak ima knjigu (od 500 i kusur strana) nešto " Zlatne godine fudbala",gdje se nalazi maltene sve bitno o ligi SFRJ. Ipak,o brojkama kao kategoriji je nezahvalno govoriti, pretjerivalo se, jasno više gledalaca može stati na stadion koji nema stolica (što je u to vrijeme bio standard na svim stadionima)nego na stadion sa stolicama,ali opet neke brojke su baš prepucavane,što ne umanjuje sjajnu gledanost.Nakon raspada države, MISLIM da ne postoji nigdje relevantna statistika (razloga je 300). Predsjednik kluba za koji navijam,je godinama u zvaničan zapisnik unosio i do 2000 manje, zbog poreza,a drugačijih stvari pun...
Citat:
Imam gut-feeling da će zaključak biti da nas ni nova regionalna liga ne bi vratila na "pravi put".
Apsolutno. Ne postoji volja, uslovi niti motiv.
Citat:
Navedite stvari za koje vi mislite da utječu na nečiju odluku hoće li otići na tekmu u subotu i nedjelju, kao i promišljanja što je sada drukčije u odnosu na recimo 1989-1990. Neke stvari su i više nego jasne, čini mi se da je postojanje alternativnih oblika zabave imalo najveći utjecaj.
Ne mogu govoriti o 90im,ali mogu o periodu 1998-2013.
Finansije,ma koliko to bila fraza. I te 2 marke,koliko je karta lokalnog kluba za utakmicu lige RS.
Način života, u savremenom dobu fizička aktivnost je na mizernoj niskoj grani,pasivnost bića je dostigla svoj maksimum,odlazak na neki sportski događaj je puka promjena navika,koja otrpilike ostane na tom raritetnom opredjeljenju da se jednom ode,obično i ostane na tome jednom putu.
Ima još mnogo toga.
Mnogo žalim sve narode u regiji,koji opravdanje traže isključivo u HULIGANIZMU. Budimo realni,nije sve zbog huliganizma. A da tih i takvih "huligana" nema na sportskim manifestacijama,bilo bi više sportista na stadionu nego gledalaca.