HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 20 tra 2024, 04:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 8511 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 341  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 23 srp 2014, 09:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
Utorak, 22. Juli 2014 u 13:35

Dodik u šoku, Tadić u prednosti!

Sedam dana u politici je ništa, osim kada je Republika Srpska u pitanju.
Davnog 14. jula ove godine, opozicione stranke bile su na koljenima, zahvaljujući činjenici da nisu uspjele skinuti mlinski kamen sa vrata i ne kandidovati Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH.


Istog tog 14. jula Režim je bio na vrhuncu, jer su Ivanićem snažno udarali u opoziciona leđa, iako ni njihova kandidatkinja nije od nekog boljeg štofa; štaviše, ista je to materija, jefitni najlon su i trkač i trkačica za Sarajevo.

(Žali Bože para za listiće na ovom nivou.)

So na teške opozicione rane, tog 14.07. tonama je sipao Milorad Dodik, koji je uz zvuke Turskog marša, odjedrio u Beograd, vjerujući da će mu preko Drine, zbog nevješto spinovanih manipulacija o izjavi turskog premijera Tajipa Erdogana, u srpskoj prestonici dati pun sepet podrške, neophodne mu da bi savladao Ognjena Tadića, protivkandidata za Palatu predsjednika.

Treba znati da je u vrhu SNSD procijenjeno da je Ognjen Tadić „najteži protivnik za Dodika, koji se pojavljuje u najgore vrijeme po SNSD“, što dovoljno govori o strahu najjače režimske falange od ishoda oktobarskih izbora. Taj strah nije iracionalan, jer Tadić ima prednost nad Dodikom, a ispred njega je po istraživanjima bio čak i u vrijeme kada se opozicija, nepotrebno, zamalo samozadavila Ivanićem.

Taj strah je i natjerao Režim da u Turskoj (!!!) potraži gorivo za izbornu trku, a pametnije im je bilo da su se „zadavili“ u Bosforu, nego što su izvarali premijera Srbije Aleksandra Vučića lažima o sto miliona Turaka (ni manje ni više), spremnih da kidišu na Balkan i BiH.

Nedelju kasnije, 21.07. ove godine, Aleksandar Vučić žestoko je ponizio Dodika, jer je primio Mladena Bosića i Ognjena Tadića u Vladi Srbije i tako mu vratio za nepotrebne turcizme, koji su nanijeli štetu i Srbiji i Vučiću.

Ovim potezom, Vučić je poručio da su SDS i Tadić njegovi favoriti, a da u to nema dileme potvrđuje i odsvirana uvertira za ovaj susret, u kojoj je premijer Srbije filigranski vukao poteze i politički rastočio Dodika.

Nakon nepotrebnog „Srpskog demarša“ produkovanog lažnim „Turskim maršom“, Vučić je došao u RS i obećao pomoć za poplavljene Doboj i Šamac. Kao vodiči kroz kataklizmu na usluzi su mu bili Dodik i Cvijanovićeva. Koji su već vidjeli pune glasačke kutije i nisu ni slutili šta slijedi.

A uslijedio je hektolitar žuči, sadržan u vijesti da je Tužilaštvo Srbije pokrenulo istragu protiv Ranka Škrbića, zbog malevrzacija sa Fondovima zdravstva RS i Srbije. Škrbić, trenutno najjači bojni otrov koji rastače SNSD, u ovoj situaciji djelovao je još ubitačnije, jer je istraga pokrenuta po prijavi SDS-a.

Vučić nije ni zamakao „preko Dine“, kada je vijest emitovana, što govori sve; Između ostalog direktno ukazuje i na otklon srpskog premijera od ovdašnjeg najuspješnijeg Čistača republičkih budžeta i fondova, koje je tako detaljno „sredio“ da u njima nema ama baš ništa.

Svjestan je svega ovoga Dodik koji je pokušao „na rane“ priviti Princa od Monaka, koji u političkom svijetu manje vrijedi od krampe i lopate. Ali itekako vrijedi u mondenom, pa je Cvijanovićeva sigurno presretna što ga je, faktički, vidjela live, iako joj je ugođaj kvario SNSD-ov politički otpad, materijalizovan kroz Nebojšu Radmanovića. Poznatog po tom što ga je Nikola Špirić iz voleja napucao pravo na deponiju.

Albert od Monaka, ma koliko egzotičan bio, nije ni u kom pogledu ni blizu „ko od Brda odvaljen“, da bi pomogao Dodiku da sanira posledice „Srpskog marša“, komponovanog pod svodovima Vlade Srbije i tamošnjeg SNS-a, po sopstvenim leđima.

Razumijevajući da još niko aspirinom nije izliječio tešku upalu moždane ovojnice, Dodik je posegnuo za oprobanim „lijekovima“, prenebregavajući upozorenje da im je istekao rok trajanja.

Ponovo je pozvao na otcjepljenje RS „po Krimskom scenariju“, čime, defakto, poziva Ruske trupe da zauzmu ovaj entitet. Dodik baš voli strane trupe, nema šta, a kada je njegova koža u pitanju, mogu bilo koje – i NATO, i EU i Ruske i Varšavske. I,da ne zaboravim, Turske, koje je,ničim izazvan, prizivao.

Dodik je izlizan, pohaban, i, Brate, dosadan. Ne može više da riješi ni probleme u Laktašima, koji su u haosu, otkako ih je, po njegovom nalogu, preuzeo nasilnik, primitivac i kriminalac Budo Stanković, a htio bi da otcijepi RS! Na tu priči se više ne pali ni Najlonka, a kamoli ko ozbiljan.

Međutim, problemi na drugoj strani mu, uprkos sveopštoj potrošenosti od koje je nepovratno obolio, daju za pravo da se možda i ima čemu nadati.(To možda će se smanjivati u vremenu koje dolazi, jer Srbija neće stati na jednonedeljnom udaranju po prstima. Dapače, živi bili pa vidjeli).

Najveći problem Opozicije kojeg se neće lako riještiti je „Ivanićev sindrom neautuntičnosti“, jer tu ne pomaže nikakva terapija, već jedino Hirurgija. Za koju je postalo prekasno u 16 časova, 14.07. ove godine, kada su kandidature otpremljene za Sarajevo.

Ivanić je dobio nominaciju i time je prezadovoljan, pa ni dalje ništa ne radi. Očekujući da mu SDS završi posao. Što ovima ne pada na pamet. Jesu ga kandidovali, ali moraće se sam oznojiti ako misli nešto napraviti.

Uočljivo je da se SDS potpuno okrenuo Tadićevoj kandidaturi i do kraja stao iza njega, u čemu ih nisu spriječili čak ni unutarstranački bolidi, paulovske provenijencije, koji smatraju da, u slučaju preuzimanja vlasti od Režima, nasljeđuju i SNSD-ov „Srbometar“, kojim bi ta nedorasla, ograničena, korumpirana marginalna grupacija uvodila red i na budžetskim jaslama žirirala od jutra do sutra. (O tome uskoro šire i detaljnije).

Uz rečeno, poseban problem Ivaniću je Jovo Mitrović koji na dijagnostikovanju Ivanićevog sindroma vješto gradi sopstveni kredibilitet i u te svrhe maksimalno koristi režimske, ali i druge medije za promociju. Što je potpuno legitimno, jer je Ivanić zloupotrijebio njegov potpis za sopstvenu kandidaturu, iako zna da Mitrović neće za njega glasati ni u ludilu. A posebno ne u oktobru.

U narednom periodu, Dodik&co će insistirati na Ivanićevoj neautentičnosti, dokazujući kroz nju nekompetentnost kompletne opozicije; Opozicija će brojnim škrbićima, rastakati Režim.

Srbija neće ostati po strani, ma koliko tvrdili drugačije. Ali, nije Vučić taj koji će donijeti pobjedu, niti on to treba da bude. Opozicija treba da pobijedi Dodika svojim snagama i umijećem, a da beogradski vjetar u leđa samo podvuče tu pobjedu. Sve ostalo je u domenu Pira.

Do izbora je još dva i po mjeseca, jedanaest sedmica, prava bitka nije ni krenula. A kada počne, Makijaveli će biti preponosan.

Dodatak: Treći blok, drugi put

Za kraj, riječ dvije i o „Borcima za novu politiku“, Koaliciji koju čini pet stranaka, kojima malo ko daje šansu na izborima. Međutim, oni će prikupiti najmanje petnaestak hiljada glasova, koje će usmjeriti ka Tadiću, kandidatu Saveza za promjene, što nikako nije za odbaciti.

Uz to, oni, nakon svih miješanja karata, zaista predstavljaju Treći blok, što će dodatno unijeti nervozu kod DNS-a, stranke koja je direktna meta„Boraca“. Činjenica da na čelu „Boraca“ stoje Damir Miljević i Tihomir Gligorić daje ovoj Koaliciji ozbiljnost i realne šanse da dosta pomognu Tadiću u predsjedničkoj trci.

Koliko će pomoći sebi u trkačkoj traci za parlamentarne mandate, zavisi od stepena „srpskog sindroma“, koji vlada u tim redovima.

(SlobodanVaskovićBlog)

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 23 srp 2014, 09:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
Ponedeljak, 21. Juli 2014 u 11:48

SB SAZNAJE Dodik izgubio autoritet u SNSD-u
Radmanović i Radojičić preuzeli poluge vlasti u SNSD-u


Iako je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, već bio odlučio da se ambicioznog Igora Radojičića oslobodi slanjem u Parlament BiH, a Nikolu Špirića zauvijek eliminiše, sredinom prošle nedjelje na sastanku vrha SNSD-a došlo je do iznenadnog obrata.

Naime, Nikola Šiprić, koji je već bio otpisan iz svih kombinacija, izdejstvovao je prvo mjesto na listi za Parlament BiH u izbornoj jedinici 1. Igor Radojičić, koji je samo dan prije trebao biti nosilac liste za Parlament BiH, dobio je što je tražio - da bude nosilac liste za Narodnu skupštinu RS-a u izbornoj jedinici 3. I ne samo - to svi kandidati na toj izbornoj listi njegov su izbor. Igor Radojičić, kako saznajemo u vrhu SNSD-a, dobio je i obećanje Milorada Dodika da će, nakon izbora, biti premijer.

Šta je natjeralo Milorada Dodika da pristane na ovakav rasplet nakon kojeg je jasno da više nema nikakvog uticaja na stranku čiji je predsjednik i dan uoči odluke Glavnog odbora SNSD-a “potpiše kapitulaciju”, mnogima u SNSD-u nije jasno.

Upućeni izvori tvrde da je klan u SNSD-u koje predvode Nebojša Radmanović i Igor Radojičić iznenada ojačao nakon što im se priklonio Nikola Špirić, aktuelni ministar finansija BiH. Inače, tabor koji okupljaju Radmanović i Radojičić stari SNSD-ovci nikada nisu prihvatili jer ga smatraju stranim tijelom DSP-a koje je pristupilo SNSD-u.

Radojičić je, ipak, uspio ponovo obezbijediti prvo mjesto na listi. Na listi za Narodnu skupštinu RS-a nalazi se sadašnji šef Kluba poslanika SNSD-a Željko Mirjanić (takođe kadar DSP-a), koji je na prošlim izborima ušao na “kompenzaciju” kao i Radojičićev dokazani kadar, ministar ekonomskih odnosa i regionalne saradnje Igor Vidović.

Zanimljivo je da se odmah poslije Radojičića na listi našla i dugogodišnja direktorica banjalučkog Doma zdravlja Gordana Tešanović, koja nije imala niti jedan javni istup. Manje-više i svi ostali kandidati sa liste su nepoznati javnosti, osim bivšeg gradonačelnika Banje Luke Dragoljuba Davidovića i direktorice vrtića Nataše Radulović. Milorad Dodik je uspio samo njih dvoje, kao svoje kandidate, da stavi na listu za Skupštinu RS-a u izbornoj jedinici Banja Luka.

Dodik je uspio da izgura kandidaturu Željke Cvijanović za člana Predsjedništva BiH, a stari SNSD-ovci smatraju da će joj u izbornoj kampanji probleme praviti članovi klana okupljenog oko Radmanovića i Radojičića, koji su apriori bili protiv njenog kandidovanja. S obzirom da su Radmanović i Mladen Ivanić, lider PDP-a, dugogodišnji kućni prijatelji, SNSD-ovci okupljeni oko Dodika strahuju da će upravo njih dvojica uticati na njen potpuni debakl na predstojećim izborima.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 23 srp 2014, 10:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
I, koje su tvoje prognoze Bečo? Zar nije po vas gore da na vlast u RS dođe neki lik koji neće dolaziti u sukobe sa međunarodnom zajednicom, i koji će time od političara u Sarajevu i službeno napraviti najveći problem u BiH? I Radmanović i Radojičić imaju taj kapacitet.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 23 srp 2014, 13:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Ministry of Sound je napisao/la:
I, koje su tvoje prognoze Bečo? Zar nije po vas gore da na vlast u RS dođe neki lik koji neće dolaziti u sukobe sa međunarodnom zajednicom, i koji će time od političara u Sarajevu i službeno napraviti najveći problem u BiH? I Radmanović i Radojičić imaju taj kapacitet.


Pokazatelji su ankete i lokalni izbori 2012.. Pokazuju intenciju pada, mislim na SNSD. Ako su ankete točne to znači da se pad SNSDa nastavio od 2012 do sada. Zvanična predizborna kampanja tek počinje a kampanja ko kampanja, može uticati na raspoloženje glasaća.
Teško je reči hoće li i što SNSD dobiti.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 23 srp 2014, 13:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Kum Bečo je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
I, koje su tvoje prognoze Bečo? Zar nije po vas gore da na vlast u RS dođe neki lik koji neće dolaziti u sukobe sa međunarodnom zajednicom, i koji će time od političara u Sarajevu i službeno napraviti najveći problem u BiH? I Radmanović i Radojičić imaju taj kapacitet.


Pokazatelji su ankete i lokalni izbori 2012.. Pokazuju intenciju pada, mislim na SNSD. Ako su ankete točne to znači da se pad SNSDa nastavio od 2012 do sada. Zvanična predizborna kampanja tek počinje a kampanja ko kampanja, može uticati na raspoloženje glasaća.
Teško je reči hoće li i što SNSD dobiti.


Nisam mislio na to, nego sam htio objašnjenje zašto ste ushićeni na pomisao da će Dodik biti smijenjen? Hoće li njegovi nasljednici (unutar SNSD-a ili ako pobjedi SDS), predati RS i njene ovlasti na nekakvoj tacni Sarajevu? Hoće li možda početi hebati nanu Karadžiću i Mladiću, vama možda pokloniti Srebrenicu itd?

Još se sjećam dolaska Dodika, velikog "probosanskog reformatora" na vlast, i projekcija gdje je bilo jasno da su RS dani odbrojani, samo se nisu mogli složiti hoće li se to dogoditi do 2004 ili 2006.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 23 srp 2014, 15:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Tekstovi su prilično neutralni. Ne ukiva se tu nitko u zvijezde, nigdje se ne kaže da će bit med i milijeko ako pobjedi udružena oporba.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 23 srp 2014, 16:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
U zadnje vrijeme Dodik je postao puno mlak.
Potrebno je da dodje na vlast neko mnogo ostriji i manje spreman na kompromise.
Amerikanci ce naci takvoga i podrzavati ga vise nego Dodika, dok ce ga javno kritikovati da se muslimani ne dosjete dok im drzavu totalno ne razvale.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 24 srp 2014, 06:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
BH Dani, sad im je i Hrvatska kriva zbog Dodika, ah ti neprežaljeni dani efendije Mesića:

Citat:
Stav Hrvatske

Nakon izbora očekuje se nova “priča” u vezi s BiH i međunarodna konferencija, gdje će, po svemu sudeći, ukoliko Dodik i SNSD ponovo pobjede, RS imati velike probleme zbog Dodikovog političarenja s Rusijom i napada na SAD – mogli bi doći u situaciju da se, umjesto za otcjepljenje, bore za svoj opstanak. Zbog tih Dodikovih akcija i podrške Krimu, očekuje se i pritisak SAD-a ali i EU da BiH prizna nezavisnost Kosova.

U svemu je interesantan i stav Hrvatske oko unutrašnjih odnosa u BiH, odnosno njihovog odnosa prema Dodiku i RS-u. Nije bilo davno kad je Stjepan Mesić, kao tadašnji predsjednik RH, rezolutno izjavio da će Hrvatska vojno intervenirati u BiH ukoliko RS pokuša da se odvoji. No, današnja hrvatska politika nema nikakvih problema s Dodikovom politikom. Dobri odnosi se ogledaju ne samo kroz ekonomsku suradnju već i kroz prizmu priče o stvaranja trećeg entiteta u BiH, koju je Dodik podržao zbližavanjem s Draganom Čovićem, a koja se zagovara i u hrvatskom Saboru.

Odnosi Čović – Dodik očito su postali prioritet hrvatske politike u BiH, a indikativno je da je hrvatsko državno odvjetništvo zaustavilo istragu protiv Dodika, koji je na Skupštini 1995. nakon granatiranja Zagreba iz Knina pozvao da se nastavi sa granatiranjem, samo da se to dalje radi na skriven način. O svemu postoje svjedoci, stenogrami i tonski zapisi, čak i prijava protiv Dodika, ali je Hrvatska zaključila da podržavanje i podsticanje zločina nije kazneno djelo za koje se može teretiti Dodik.

Sudeći po potezima koji se povlače, strategijski ciljevi Srbije i Hrvatske se ponovo poklapaju u BiH. U čemu ih, izgleda, ometaju jedino Amerikanci (koji jesu proizveli Dodika) jer trenutno predstavljaju najjaču prepreku u podjeli BiH. Dodik i Čović će nesumnjivo nastaviti tražiti partnere u Federaciji za proizvođenje haosa s ciljem eventualne podjele BiH. No, upravo zbog svega toga se Dodikova politička cirkusijada treba realno sagledati i razdvojiti šta je predizborno, ali i šta nije.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 24 srp 2014, 08:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Da li autor degenerik ovog članka shvata da je nabrojao sve bh. i regionalne aktere i da su svi na jednoj strani a oni na drugoj?

A ovo "ukidanje er esa na proljeće", jačanje sila kakvi su Radojičić i Špirić... dovoljno je vidjeti izvor, *** koji je uzimao pare za naručene tekstove.

Mada, s obzirom da RS nema Kosovo, lično sam veliki pobornik ulaska BiH u NATO.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 24 srp 2014, 08:24 
Offline

Pridružen/a: 29 ožu 2013, 06:32
Postovi: 6304
Kriva je Srbija.Kriva je Hrvatska.Kriva je USA.Kriva je Rusija.
Zašto više ne nestanu ti četnici i ustaše da dobri Bošnjaci na miru mogu uživati u svom kalifatu moliti se Allahu i begovati na kaurskoj zemlji.
Kako ih život spucava u ovnujsko čelo i kako će ih tek spucati pa to je prosto sjajno.
Licemer bi bio kad bih rekao da mi nije drago i da se grohotom ne smejem.
Hvala im za inicijativu 1.Mart.Može li se na bolji način dići uzbuna među Србима?
:-)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 24 srp 2014, 09:18 
Offline

Pridružen/a: 23 svi 2014, 16:55
Postovi: 1053
Oni su stvarno otisli u neku stvar mislim ti njihovi novinari,pa zive li oni uopce u BiH,jasno je da je ta drzava vec podijeljena,sto se tice suradnje Hrvatske sa Dodikom odnosno R. Srpskom nevidim sta je tu sporno,pa svi politicari iz Federacije posebno bosnjacki se uvlace Dodiku,koje gluposti je navaljalo ovo piskaralo,uglavnom mogu samo skrabat gluposti to im je posao a za to ih i placaju


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 24 srp 2014, 21:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46
Postovi: 8149
Lokacija: Republic of Srpska
Mile na odmoru, uživa. U međuvremenu Šimon Peres se zahvaljuje.
A ide avgusta, Mile se vraća i naravno od njega sve zavisi.
Ostali, ma nebitni su. Mislim na Bakira i Dragana. Igraju kako Mile svira.

_________________
[img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 25 srp 2014, 02:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ministry of Sound je napisao/la:
BH Dani, sad im je i Hrvatska kriva zbog Dodika, ah ti neprežaljeni dani efendije Mesića:

Citat:
Stav Hrvatske

Nakon izbora očekuje se nova “priča” u vezi s BiH i međunarodna konferencija, gdje će, po svemu sudeći, ukoliko Dodik i SNSD ponovo pobjede, RS imati velike probleme zbog Dodikovog političarenja s Rusijom i napada na SAD – mogli bi doći u situaciju da se, umjesto za otcjepljenje, bore za svoj opstanak. Zbog tih Dodikovih akcija i podrške Krimu, očekuje se i pritisak SAD-a ali i EU da BiH prizna nezavisnost Kosova.

U svemu je interesantan i stav Hrvatske oko unutrašnjih odnosa u BiH, odnosno njihovog odnosa prema Dodiku i RS-u. Nije bilo davno kad je Stjepan Mesić, kao tadašnji predsjednik RH, rezolutno izjavio da će Hrvatska vojno intervenirati u BiH ukoliko RS pokuša da se odvoji. No, današnja hrvatska politika nema nikakvih problema s Dodikovom politikom. Dobri odnosi se ogledaju ne samo kroz ekonomsku suradnju već i kroz prizmu priče o stvaranja trećeg entiteta u BiH, koju je Dodik podržao zbližavanjem s Draganom Čovićem, a koja se zagovara i u hrvatskom Saboru.

Odnosi Čović – Dodik očito su postali prioritet hrvatske politike u BiH, a indikativno je da je hrvatsko državno odvjetništvo zaustavilo istragu protiv Dodika, koji je na Skupštini 1995. nakon granatiranja Zagreba iz Knina pozvao da se nastavi sa granatiranjem, samo da se to dalje radi na skriven način. O svemu postoje svjedoci, stenogrami i tonski zapisi, čak i prijava protiv Dodika, ali je Hrvatska zaključila da podržavanje i podsticanje zločina nije kazneno djelo za koje se može teretiti Dodik.

Sudeći po potezima koji se povlače, strategijski ciljevi Srbije i Hrvatske se ponovo poklapaju u BiH. U čemu ih, izgleda, ometaju jedino Amerikanci (koji jesu proizveli Dodika) jer trenutno predstavljaju najjaču prepreku u podjeli BiH. Dodik i Čović će nesumnjivo nastaviti tražiti partnere u Federaciji za proizvođenje haosa s ciljem eventualne podjele BiH. No, upravo zbog svega toga se Dodikova politička cirkusijada treba realno sagledati i razdvojiti šta je predizborno, ali i šta nije.


Oni stvarno uzeli za ozbiljno demagoga Mesića i njegov "juriš na koridor". Jadan narod, pričinjavaju im se rozi slonovi i žuti miševi na sve strane.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 25 srp 2014, 16:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Dodikova čestitka: Neka vam Bajram donese radost

Predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio je danas čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i muftiji banjalučkom Osmanu ef. Kozliću, povodom završetka mjeseca ramazana i početka Ramazanskog bajrama.

Dodik je poželio da ovo praznično vrijeme protekne u radosti i sreći, miru i porodičnom zajedništvu.

- Neka ovaj veliki praznik svima koji ga slave donese zadovoljstvo i radost, te da u skladu s osnovnim pricipima vaše religije, nastavi da širi duh međusobnog uvažavanja i tolerancije – navodi se u Dodikovoj čestitki.

Allah raziolsun predsjedniče.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 25 srp 2014, 17:31 
Offline

Pridružen/a: 29 ožu 2013, 06:32
Postovi: 6304
I mi tebi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 25 srp 2014, 20:12 
Offline

Pridružen/a: 25 lip 2012, 07:32
Postovi: 2505
Lokacija: United States Of Balkan
korrisnik je napisao/la:
Dodikova čestitka: Neka vam Bajram donese radost

Predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio je danas čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i muftiji banjalučkom Osmanu ef. Kozliću, povodom završetka mjeseca ramazana i početka Ramazanskog bajrama.

Dodik je poželio da ovo praznično vrijeme protekne u radosti i sreći, miru i porodičnom zajedništvu.

- Neka ovaj veliki praznik svima koji ga slave donese zadovoljstvo i radost, te da u skladu s osnovnim pricipima vaše religije, nastavi da širi duh međusobnog uvažavanja i tolerancije – navodi se u Dodikovoj čestitki.

Allah raziolsun predsjedniče.


:sega umirem :sega

Allah ga nagradio :sega

_________________
Israel


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 25 srp 2014, 21:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
bura je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:
Dodikova čestitka: Neka vam Bajram donese radost

Predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio je danas čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i muftiji banjalučkom Osmanu ef. Kozliću, povodom završetka mjeseca ramazana i početka Ramazanskog bajrama.

Dodik je poželio da ovo praznično vrijeme protekne u radosti i sreći, miru i porodičnom zajedništvu.

- Neka ovaj veliki praznik svima koji ga slave donese zadovoljstvo i radost, te da u skladu s osnovnim pricipima vaše religije, nastavi da širi duh međusobnog uvažavanja i tolerancije – navodi se u Dodikovoj čestitki.

Allah raziolsun predsjedniče.


:sega umirem :sega

Allah ga nagradio :sega


Što glumiš muslimana kad nisi musliman.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 29 srp 2014, 16:51 
Offline

Pridružen/a: 01 srp 2014, 00:03
Postovi: 388
Dodik:
Citat:
Trebalo je da napravimo Veliku Srbiju, a ne trule kompromise


http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest/dodik-vjerovati-svom-narodu-ne-strancima-117729

E moji Hercegovci, kad ja kažem da se kanete četnika i njihove pomoći i da se od njih nećete usrećit, onda me dežurni srbofili i četnici na ovom forumu proglašavaju "personom non grata".
Svi mi dobro znamo da četnički ideali ćuće u skoro svakom srbinu. Ovaj je navodni potomak partizanskih antifašista.
Nagradno pitanje za prosrpski orijentirane herceg-bosance, koje su teritorije trebale ući u Dodikovu neprežaljenu veliku Srbiju? I kakav bi bio položaj nesrba u toj tvorevini?
Poserem se na onoga ko u Dodiku vidi saveznika, bez obzira što Dodik nije hrvatski političar.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 29 srp 2014, 16:56 
Offline

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13477
Lokacija: ZG
Bora je napisao/la:
Dodik:
Citat:
Trebalo je da napravimo Veliku Srbiju, a ne trule kompromise


http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest/dodik-vjerovati-svom-narodu-ne-strancima-117729

E moji Hercegovci, kad ja kažem da se kanete četnika i njihove pomoći i da se od njih nećete usrećit, onda me dežurni srbofili i četnici na ovom forumu proglašavaju "personom non grata".
Svi mi dobro znamo da četnički ideali ćuće u skoro svakom srbinu. Ovaj je navodni potomak partizanskih antifašista.
Nagradno pitanje za prosrpski orijentirane herceg-bosance, koje su teritorije trebale ući u Dodikovu neprežaljenu veliku Srbiju? I kakav bi bio položaj nesrba u toj tvorevini?
Poserem se na onoga ko u Dodiku vidi saveznika, bez obzira što Dodik nije hrvatski političar.


Poserem se i ja na tebe klošaru retardirani. Goni se u tri pičke materine i svoje mudroslovlje prosipaj i seri nekom drugom a ne tu.
Još jedan ovakav upis - crveni karton.

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 29 srp 2014, 17:04 
Offline

Pridružen/a: 01 srp 2014, 00:03
Postovi: 388
Osim što si na mene sasuo žuć i frustraciju, nisi odgovorio na nagradno pitanje.
Koje su teritorije trebale ući u Dodikovu veliku Srbiju za kojom on po vlastitom priznanju žali što se nije ostvarila i kakav bi bio položaj onih Hrvata, Muslimana i ostalih koji se nebi izjasnili kao "Srbi katolici" i "Srbi muslimani"?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 29 srp 2014, 17:09 
Offline

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13477
Lokacija: ZG
Živjela Velika Srbija i svi mi Srbi katolici koji radimo na postavljanju vjekovne granice Velike Srbije tamo gdje joj je i mjesto a to su stare srpske zemlje ilitiga sve istočno od linije Vivovitica-Kavlovac-Ogulin-Kavlobag!!!
Sad mrš u tri pičke materine bahati napuhani retardu i idi materi doma objašnjavaj šta i kako bi trebala u politici i životu.

Koji bahati glupan prestrašno ...

SRBIJA DO TOKIJA !!!

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 29 srp 2014, 17:15 
Offline

Pridružen/a: 01 srp 2014, 00:03
Postovi: 388
Kad pogledam tvoju figuru, žao mi te je.
Pogotovo kad vidim očajnički sarkazam plus taj link u potpisu sa Rojsom. Žalosno... Tvoj je svijet mali, a strah velik..
No neću se prepirati i svađati, a mislim da su svi vidjeli kakvih je tko manira i pristojnosti. Ugodan dan i okani me se ubuduće na forumu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 29 srp 2014, 17:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
E Boro,Boro,
Nece te mudzahedinska filozofija daleko odvesti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 29 srp 2014, 17:25 
Offline

Pridružen/a: 01 srp 2014, 00:03
Postovi: 388
bezimeni12 je napisao/la:
E Boro,Boro,
Nece te mudzahedinska filozofija daleko odvesti.


Nije ovo nikakva mudzahedinska filozofija čedo, kad neki srpski političar žali za velikom Srbijom, to me se itekako tiče jer je ta tvorevina trebala obuhvatiti moj zavičaj, grad, selo, a meni je u njoj pod britanskim patronatom trebala biti namjenjena uloga "srbina katolika" ili cigana na baušteli.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 29 srp 2014, 17:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
Bora je napisao/la:
bezimeni12 je napisao/la:
E Boro,Boro,
Nece te mudzahedinska filozofija daleko odvesti.


Nije ovo nikakva mudzahedinska filozofija čedo, kad neki srpski političar žali za velikom Srbijom, to me se itekako tiče jer je ta tvorevina trebala obuhvatiti moj zavičaj, grad, selo, a meni je u njoj pod britanskim patronatom trebala biti namjenjena uloga "srbina katolika" ili cigana na baušteli.

Ma dzaba ste se trudili, ionako cete za koju godinu biti ili Srbi ili Hrvati islamske vjere.Ako vas budu htjeli primiti.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8511 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 341  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 477 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO