HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 03:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 1426 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 58  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 28 lip 2014, 18:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Da ne otvaram temu, može lagano na ovu.

Citat:
Stiže li BiH još jedna kazna?

« Prethodni članak | Sljedeći članak »Napisano 27.06.2014. 17:28Stiže li BiH još jedna kazna?

Štefan Füle, europski tajnik za proširenje, objavio je danas da Europska unija neće automatski produžiti odluku o privilegiranom tržišnom režimu s BiH, te zaprijetio suspenzijom olakšica za BiH od početka 2016. godine.

Kako prenosi Glas Srpske, razlog za ovakvu odluku Europske komisije je činjenica da BiH još nije prihvatila primjenu trgovinskog režima s EU iz Privremenog sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i na Hrvatsku, a nakon što je ta država postala članica EU.

To praktično znači da Europska komisija od BiH traži da se za Hrvatsku, i pored toga što je članica EU, omogući isti trgovinski režim kao prije ulaska te zemlje u EU.

Povlašteni položaj za Hrvatsku

Međutim, Boris Tučić, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ističe da povodom toga ne treba dizati veliku paniku jer se radi o još jednom dodatnom pritisku kako bi BiH prihvatila nešto što bi za njezino gospodarstvo u cjelini bilo katastrofalno, te bi time učinila daleko veću štetu nego što bi bila šteta pričinjena realizacijom prijetnji EU.

"Ovdje se radi o autonomnim trgovinskim mjerama koje je EU još svojevremeno, prije više od deset godina, odobrila svim zemljama zapadnog Balkana. Suštinski, kada se zakuhala čitava ova priča da BiH prihvati povlašteni položaj za Hrvatsku, nakon što je postala članica EU, i da zadrži sve beneficije koje je imala i kao članica CEFTA, mi smo to, naravno, odbili i onda su se pojavile određene prijetnje da će EU suspendirati autonomne trgovinske mjere", kazao je Tučić.

Pojasnio je kako, ukoliko bismo prihvatili zahtjeve Hrvatske i omogućili da ona uživa sve beneficije kao da je i dalje članica CEFTA, a ne EU, samim tim bismo učinili daleko veću štetu po ekonomiju BiH nego što bismo bili eventualno pogođeni ukoliko EU zaista BiHsuspendira te autonomne trgovinske mjere.

Pritisak Hrvatske

Pored toga, on je naveo da je za donošenje takve odluke za BiH potrebna i odluka Europskog parlamenta, što znači da stav Europske komisije i tajnika Fülea nije dovoljan.

"Mi bismo u suštini bili pogođeni samo što bismo izgubili određene povlastice za neke kategorije voća i povrća", rekao je Tučić i izrazio žaljenje što EU čak i u ovakvim okolnostima, kada je BiH opterećena posljedicama poplava, dodatno prijeti BiH, što smatra poražavajućim.

Inače, iz Europske komisije su kazali da suspenzije od 1. siječnja 2016. godine neće biti samo ako BiH pristane i postigne dogovor o primjeni trgovinskog režima s EU i na Hrvatsku. U tom priopćenju je, navodi Glas Srpske, izraženo i očekivanje da se bh. vlasti hitno angažiraju i riješe ovo pitanje što prije.

Nemanja Vasić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, rekao je da je u ovom slučaju očigledan pokušaj vršenja pritiska i lobiranja od strane Hrvatske, da im se omogući takav trgovinski status. Naveo je kako je BiH ulaskom Hrvatske u EU tu zemlju stavila pod iste uvjete kao i sve druge zemlje Unije, što smatra potpuno logičnim.

Prema njegovim riječima, BiH bi imala više štete da prihvati trgovinski režim za Hrvatsku, kao prije ulaska te zemlje u EU, nego što bi bila šteta od ukidanja privilegiranog tržišnog režima s EU.

Sporazum sa Srbijom

S druge strane, Srbija je u srijedu potpisala Protokol na svoj Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji će omogućiti Hrvatskoj da s tom zemljom trguje u istom opsegu i pod istim uvjetima kao i prije članstva u EU.

Protokolom je prilagođen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Srbije, kako bi se u obzir uzela činjenica da je EU proširena na novu članicu Hrvatsku. Sada nakon potpisivanja ovaj protokol mora proći kroz proces ratifikacije, ali to ne odgađa njegovu primjenu i on će se početi primjenjivati za nešto više od mjesec dana.

Protokol, između ostalog, omogućava Hrvatskoj da i dalje izvozi cigarete po povlaštenim carinskim stopama u istom opsegu kao i prije ulaska u EU i to u sljedeće tri godine.

Bljesak


_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 02 srp 2014, 15:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Kažu da će primiti samo Komšiča, zlatnog ljiljana. Marš stoko, pocrkajte.

Citat:
Zenica: Radnici se zaključali u hotel zbog 14 plaća
Traženje prava
OBJAVA: Srijeda, 2. srpnja 2014. 8:55
IZVOR: Bljesak.info

Grupa radnika zeničkog poduzeća "21. decembar", koji se godinama nalazi u stečaju, odlučili su se do okončanja prosvjeda zatvoriti u prostorije hotela "Rudar", u kojem rade već godinama.

U svom prosvjedu radnici zahtijevaju da im se isplati 14 plaća i uvezivanje radnog staža. Smatraju kako je stečajni upravnik Asim Sunulahpašić i njihov bivši direktor obmanuli radnike s okončanjem stečajnog postupka, tako da su ostali bez svojih osnovnih prava, prenosi FTV.

Radnici se nadaju da će doći do ispunjenja njihovih zahtjeva, jer je najavljen novi sastanak s predstavnicima Vlade ZDŽ-a, Općine Zenica i povjeritelja, na kojem će insistirati da se prvo ispune obveze prema zaposlenima, koje nisu velike.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 02 srp 2014, 16:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Bošnjačko ljeto počinje, ovaj put ono pravo.

Citat:
Blokada i sukob s policijom: Dužni im deset, a radnici bi pristali i na pet plaća
ZOI 84
OBJAVA: Utorak, 1. srpnja 2014. 13:18

Radnici preduzeća KJP ZOI '84 koji su se danas okupili ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo pokušali su blokirati prometnicu ispred zgrade Predsjedništva BiH, u čemu ih je spriječila policija.

Radnici su se nakon toga uputili prema Direkciji poduzeća, a na tom putu su imali manjih incidenata s policijskim službenicima.

Nekoliko desetaka radnika KJP Zoi 84 okupilo se danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo da bi iskazali nezadovoljstvo zbog stanja u tom poduzeću.

Radnici se od 23. lipnja okupljaju ispred Direkcije poduzeća u Sarajevu, a danas su pred Vladu KS došli s namjerom da im se neko obrati i ponudi rješenje.

Predsjednik sindikata Alija Hodžić kazao je novinarima da u tom poduzeću plaću nisu primili deset mjeseci, ali da bi sada pristali i na isplatu pet plaća.

Naglasio je da radnici još uvijek, bez obzira na okolnosti, rade te da su bili spremni za zimsku sezonu i da na Zetri organiziraju niz festivala.

Radnici su najavili da će ujutru u osam sati ključ od zgrade direkcije predati Vladi KS-a koja je vlasnik poduzeća.

Time će biti blokirana i druga poduzeća koja koriste tu zgradu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 02 srp 2014, 23:19 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Bosanci troše tri puta manje od Europljana

Oslobođenje, Bosna i Hercegovina
02.07.2014 15:30

Preliminarni rezultati Europskog programa uspoređenja cijena i bruto društvenog proizvoda (BDP) pokazuju da BDP po stanovniku u BiH, izražen u standardu kupovne moći za 2013., iznosi 29 posto prosjeka Europske unije, dok je stvarna individualna potrošnja po stanovniku u standardu kupovne moći u istoj godini iznosila 38 posto prosjeka EU, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Austrija, Švedska, Danska, Belgija, Finska, Francuska i Velika Britanija ostvarile su individualnu potrošnju po stanovniku u standardu kupovne moći između 10 i 20 posto iznad prosjeka EU28. Njemačka je 25 posto iznad prosjeka EU, a Nizozemska 10 posto. Luksemburg je ostvario najveću razinu individualne potrošnje po stanovniku u standardu kupovne moći od 40 posto iznad prosjeka EU28. Irska, Italija, Kipar i Španjolska su bile 10 posto ispod, dok su Malta i Grčka bile između 10 i 20 posto ispod prosjeka EU28. Rumunjska i Bugarska su najlošije članice EU sa 50 posto ispod prosjeka EU28.

Zemlje potencijalni kandidati bile su između 30 i 70 posto ispod prosjeka EU28. Bosna i Hercegovina je na pretposljednjem mjestu sa ostvarenom razinom individualne potrošnje po stanovniku u standardu kupovne moći 62 posto ispod prosjeka EU28.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 08 srp 2014, 14:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Citat:
GROM IZ VEDRA NEBA: Volkswagen se povlači iz Vogošće!?

Čelni ljudi VW-a iz Njemačke povukli su sa direktorske funkcije svoje tvornice u Vogošći Jana Masaka, što se u sindikatu ove tvornice tumači kao prvi korak ka najavljenom reduciranju proizvodnje i postepenom zatvaranju pogona.

U vogošćanskom pogonu njemački VW je većinski vlasnik s 58 posto vlasničkog udjela, dok sarajevski partner VW-a, holding Prevent, u ovom pogonu kontrolira 42 posto dionica. Čelnici Preventa protive se reduciranju proizvodnje, a pogotovo zatvaranju pogona, jer smatraju da ovaj proizvodni pogon s oko 400 uposlenih radnika ima poslovnu perspektivu pod uvjetom da se tehnološki modernizira i da se djelimično promijeni proizvodni program.

S druge strane, kruže glasine da se iza povlačenja direktora Jana Masaka kriju drugi razlozi, posve privatne naravi.

Navodno je Masak došao u sukob s nekoliko lokalnih radnika i da je nakon toga tražio premještaj na drugo radno mjesto.
Holding Prevent vodeći je privatni poslodavac u BiH, s oko 5.000 zapolsenih radnika u svojim pogonima u Visokom, Zenici, Goraždu, Jelahu, Travniku, Srebrenici i Sarajevu.

Osim što je vodeći poslodavac, Prevent grupacija spada i u red najvećih izvoznika u BiH, pri čemu pogon u Vogošći u ukupnom izvboru Preventa sudjeluje s oko 5 posto.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 09 srp 2014, 00:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Super.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 11 srp 2014, 13:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24632
Lokacija: Heartbreak Hotel
Ovo ima još samo u Trokutistanu, da se tretira kao obična krađa... iako bi trebalo za ovo predvidjeti smrtnu kaznu zbog ugrožavanja javne sigurnosti!


Citat:
UŽAS BH STVARNOSTI: Vlak kod Zenice iskočio iz tračnica jer su mu ukrali šarafe

Četiri vagona teretnoga vlaka iskliznula su u srijedu s tračnica na dijelu pruge u srednjoj Bosni s koje su ukradeni vijci, izvijestili su iz Željeznica Federacije BiH.

”Nesreća se dogodila u 15,50 sati nedaleko od Zenice. Iskliznuo je vlak Željeznica Republike Srpske koji je prometovao između rudnika u Omarskoj i zeničke Željezare. Tom prilikom jedan se vagon prevrnuo te se rasula željezna rudača. U iskliznuću četiriju vagona oštećen je električni stup i uništeno 20 metara pruge. Nitko nije ozlijeđen”, izvijestili su iz Željeznica Federacije BiH.

“Ako se utvrdi da je krađa prouzročila nesreću, to će biti još jedan pokazatelj da krađa željezničke imovine izravno ugrožava živote svih sudionika u prometu i da je taj čin nužno u pravnim okvirima okvalificirati kao izravan napad na ljudske živote i državnu imovinu”, priopćili su iz Željeznica Federacije BiH.

Zajedničko povjerenstvo Željeznica Federacije BiH i Željeznica Republike Srpske provodi istragu.

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 22 srp 2014, 08:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24632
Lokacija: Heartbreak Hotel
slika

VELEPOSLANIK JAPANA SE OKOMIO NA POLITIČARE U BIH 'Vi ste korumpirani i bezobzirni'


U pisanoj izjavi dostavljenoj u ponedjeljak lokalnim medijima u BiH Yamazaki je objasnio kako njegova zemlja, bez obzira na dobru volju, ubuduće neće olako financijsku pomagati BiH sugerirajući da se pomoć nerijetko neracionalno koristi i rasipa.

Za primjer je naveo bespotrebne policijske pratnje političarima kako bi oni mogli "brzom i bezobzirnom vožnjom" ugrožavati druge sudionike u prometu.

Za veleposlanika bogatog Japana takvo je ponašanje neshvatljivo u siromašnoj zemlji kao što je BiH.

"To me potiče da se zapitam tko su ti dužnosnici BiH kojima se dodjeljuje policijska pratnja i koliko se novčanih sredstva izdvaja iz proračuna za te namjene? Da li i danas, gotovo 20 godina nakon završetka sukoba u BiH, doista postoje objektivni razlozi za provedbu ovakvih sigurnosnih mjera? Postoje li bolji načini trošenja novca poreskih obveznika u BiH?", pitanja su koja je bosaskohercegovačkoj javnosti, ali i političarima otvoreno postavio veleposlanik Yamazaki.

Poručio im je istodobno da bi možda mogli proučiti kako se to radi u njegovoj domovini Japanu u kojem " jedino premijer države ima pravo na dodjelu vozila pod pratnjom", objasnio je neupućenima Yamazaki.

http://www.zabranjeni.hr/-oni-su-korumpir ... a/1207876/

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 22 srp 2014, 10:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Tako je, samo Bevanda ima pravo na policijsku pratnju.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 02 kol 2014, 01:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Sve će to Komšić, Zlaja i Bakir srediti, naši veliki 100% patriJote. Kako jamljaju muslimane birače kao totalne retarde.

Citat:
Euromoney: BiH ima najveće šanse za bankrot u svijetu

Bosna i Hercegovina ima najveće šanse da bankrotira u skorije vrijeme te se nalazi iznad Bjelorusije, Ukrajine i Ruande, piše Euromoney.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 02 kol 2014, 12:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27386
Ovako je i Juga lepršala prema ponoru. Poduzeća propadala, trgovinski deficit i dugovi rasli, štajkovi, nemiri..., a onda se okrenulo na "očuvanje" propaloga. Samo što nema topčiderske tiskare, inače bi bilo još par dodatnih nula na KM-ima i koji korak bliže provaliji.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 12 kol 2014, 19:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Strpite se malo dok Zlaja prikupi sadake od donatorske agencije. Ali onda nema nastradalima u poplavama. Hebi ga, samo neki problemi.

Citat:
Tuzla: Penzioneri blokirali put, traže isplatu penzija
Tridesetak penzionera okupljenih na protestima obustavili su saobraćaj jutros oko 08.45 sati jer traže isplatu svojih penzijskih primanja.
Tuzla: Penzioneri blokirali put, traže isplatu penzija

Foto: Arhiv
"Njihovi zahtjevi su jedino da im se isplate penzije za mjesec juli, ništa drugo. Danas je 12. august, a oni još nisu dobili penzije, niti znaju kad će to biti. Nema im se kod obratiti", rekao je Admir Gazibegović, predsjednik Mjesne zajednice Donja Orahovica.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 15 kol 2014, 10:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ostalo Sarajevo bez plina danas. Šugavi glavni grad da nema 40 milijuna KM da plati svoj dug Rusima.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 15 kol 2014, 10:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13034
Lokacija: Zagreb
Dobro da nije zima, ovako će se samo tuširati u hladnoj vodi.nije tako strašno :zubati
Strašno kolika je upravljačka nesposobnost Bošnjaka.

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 15 kol 2014, 10:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Sad će morati zalihe preusmjeriti na objekte za turiste zbog filmskog festivala. Poslije redovni birači Bakira i Zlaje neka se sami snalaze kako znaju.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 15 kol 2014, 10:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2014, 02:07
Postovi: 751
Lokacija: Planet Zemlja
volvoks je napisao/la:
Dobro da nije zima, ovako će se samo tuširati u hladnoj vodi.nije tako strašno :zubati
Strašno kolika je upravljačka nesposobnost Bošnjaka.


Stići će i zima a sarajevske znaju biti baš oštre. Da se opet ne budu sjekle aleje!?

_________________
Došao je tiho i ušao u legendu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 15 kol 2014, 10:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
volvoks je napisao/la:
Strašno kolika je upravljačka nesposobnost Bošnjaka.


Ogromna, to je neopisivo koliko se oni ne znaju snalaziti kad ostanu sami sa sobom bez sadake. (ili upravljanja iz Beograda)
Ovo je samo sitan primjer i relatvno im ga lako srediti, kako veliki su drugi. Kao na primjer niskopodni vlakovi koji im propadaju novi i platili ih sve u svemu daleko preko 70 milijuna €€.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 15 kol 2014, 10:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Zlajina "zapadna Njemačka" i Komšićeva "100% Bosna".

Citat:
Zaključana direkcija preduzeća ZOI ‘84 i Zetra

Danas je direkcija preduzeća ZOI ‘84 i Zetra zaključana kao što je i dogovoreno na jučerašnjem sastanku Uprave i štrajkačkog odbora ovog preduzeća.

Kako je najavio Alija Hodžić, predsjednik sindikata "od štrajka ne odustajemo", a trenutno se ispred zgrade Direkcije nalazi oko 50-ak radnika. Nezadovoljni radnici su odlučili da se i večeras oko 20 sati okupe ispred Direkcija u vrijeme otvaranja SFF-a. Osnovni zahtjev je isplata dvije plaće i ne odustaju od toga.

Radnici preduzeća ZOI ‘84 nisu primili 11 plaća. Zdravstveno osiguranje nije im uplaćivano od decembra 2012. godine, a PIO od novembra 2012. godine.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 15 kol 2014, 10:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13034
Lokacija: Zagreb
BBC je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Strašno kolika je upravljačka nesposobnost Bošnjaka.


Ogromna, to je neopisivo koliko se oni ne znaju snalaziti kad ostanu sami sa sobom bez sadake. (ili upravljanja iz Beograda)
Ovo je samo sitan primjer i relatvno im ga lako srediti, kako veliki su drugi. Kao na primjer niskopodni vlakovi koji im propadaju novi i platili ih sve u svemu daleko preko 70 milijuna €€.

Talgo vagoni koji su napravljeni da se koriste pri 200 km/h, dok je maksimalna brzina FBiH lokomotiva 120, a na prugama se može do 80.
Ima li to ikome smisla?

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 15 kol 2014, 11:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
volvoks je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Ogromna, to je neopisivo koliko se oni ne znaju snalaziti kad ostanu sami sa sobom bez sadake. (ili upravljanja iz Beograda)
Ovo je samo sitan primjer i relatvno im ga lako srediti, kako veliki su drugi. Kao na primjer niskopodni vlakovi koji im propadaju novi i platili ih sve u svemu daleko preko 70 milijuna €€.

Talgo vagoni koji su napravljeni da se koriste pri 200 km/h, dok je maksimalna brzina FBiH lokomotiva 120, a na prugama se može do 80.
Ima li to ikome smisla?


Ima, samo si još neupućen u taj mentalitet. Nema tih krava koje Bošnjacima ne mogu pocrkati ako Srbima može jedna više. Tako su i ti vlakovi kupljeni "za inat dušmanima u genocidnom entitetu", da se vidi da mi imamo bolje. No glupi kako jesu nije baš ispalo kako se nadali.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 23 kol 2014, 14:28 
Offline

Pridružen/a: 23 svi 2014, 16:55
Postovi: 1053
Kako FBiH uopce funkcionira odnosno odakle joj pare s obzirom da od gradjana i poreza nemogu namirit svoje place i rasipnistvo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 24 kol 2014, 10:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
De ba malo sadake, pliz. Ni osnovne račune ne znaju plaćati. Plati pa ti neće trebati "stress test". Susjedne zemlje moraju naplaćivati svoj plin unaprijed, jer će ih ova *** zajebati i neće platiti.

Citat:
Vlada FBiH: U slučaju nestanka gasa na snagu stupa "Stress test"

Vlada Federacije BiH je na hitnoj telefonskoj sjednici usvojila Izvještaj o "Stress testu" za mogući scenario prekida snabdijevanja prirodnim gasom Federacije BiH.
Vlada FBiH: U slučaju nestanka gasa na snagu stupa

Ovu obavezu Vlade FBiH inicirali su Vijeće Evrope i Sekretarijat Energetske zajednice Europske unije i odnosi se na sve zemlje članice ove energetske zajednice koje su dužne da predvide mjere povećanja ekonomske sigurnosti prije nastupajuće sezone grijanja 2014/15.

Vlada je zadužila premijera da uputi inicijativu Vijeću ministara BiH sa zahtjevom da odmah pokrenu inicijativu prema Europskoj komisiji i zatraži finansijsku pomoć za nabavku gasa na tržištu zemalja članica EU.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 28 kol 2014, 13:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Kako uspiju sjebati što je skoro nemoguće sjebati. Uzmi kredit od Eurobanke, podijeli radnicima i to je to.
Taj novac raznim kanalima usmjeravaju "šehidskim obiteljima", borcima, socijale da ih ne bi zapalili u onoj zgradi, i da dobiju sljedeće izbore, a na kraju još gore naprave.

Citat:
Radnici ŽGP-a očajni: Autocesta se gradi, a plaća nema
Objavljeno 28.08. - 9:31

Radnici prijete štrajkom glađu.

Radnici zeničkog ŽGP-a jučer su od 9 do 11 sati održali dvosatni štrajk upozorenja. Zaustavili su operativu na kamenolomu Široke stijene, gdje se eksploatira kamen za gradnju autoceste, piše sarajevsko “Oslobođenje”, a prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Prema riječima Zlatka Miloševića, predsjednika Sindikata ŽGP-a Zenica, čini se nevjerojatnim da u vrijeme gradnje autoceste kroz Zenicu i Zeničko-dobojski kanton, gdje se koristi isključivo ovaj materijal, kapital poduzeća s 2,5 milijuna maraka padne na 11.000 KM, da poduzeće posluje s gubitkom, da radnici ne dobijaju plaću, a doprinosi prema državi ne izmiruju od ožujka 2012. godine. Radnici, kako je naglasio, ne vjeruju u te podatke.

Proteklih dana radnici su, kako navodi sarajevski list, imali neuspješne pregovore s Edinom Terzićem, kantonalnim ministrom za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoliša i Kemalom Hasanovićem, v.d. direktorom poduzeća.

Ogorčeni radnici zaprijetili su generalnim štrajkom, blokadama ulaza u poduzeće, pa čak i štrajkom glađu ukoliko se narednih dana ne počnu rješavati njihovi zahtjevi, posebno u vezi s isplatom zaostalih plaća, navodi list.

Također je najavljeno podnošenje prijava Federalnoj upravi policije i Tužiteljstvu ZDK-a protiv uprave poduzeća i većinskog vlasnika Jata grupe, te Vlade ZDK-a koja je vlasnik oko 30 posto kapitala i to zbog nelegalnih i po ŽGP štetnih ugovora o poslovnoj suradnji s Jata grupom kojim se sav prihod, odnosno fakture knjiže na Jata grupu, a svi troškovi proizvodnje kamena i asfalta idu ŽGP-u koji zbog toga ima milijunske gubitke. /HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 29 kol 2014, 10:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Prijete jedni drugima. Toliko sve otišlo k vragu da se mora izaći iz bošnjačke medijske izolacije preko hrvatskih medija.

Citat:
Felić: Neistina je da je Hidrogradnjinih 130 milijuna KM na mojim računima u Njemačkoj
Objavljeno 28.08. - 12:17

Radnici Hidrogradnje- gdje su nestale pare

Na redakcijski mail Hrvatskog Medijskog Servisa stigao je dopis u kojem Emir Felić, bivši predsjednik Nadzornog odbora Hidrogradnje moli da ga objavimo zbog, kako je naveo, osobne i sigurnosti njegove obitelji. U informaciji, proslijeđenoj i drugim medijima u BiH stoji:

Nastavkom iznošenja neistina u pojedinim medijima o navodnih 130 milijuna maraka na mojim računima u Njemačkoj, a koji su navodni novac Hidrogradnje, predsjednik Sindikata Hidrogradnje Redžep Tufekčić izravno ugrožava sigurnost mene i moju obitelj, navodi Felić..

Napominje kako je odlukom Vlade FBiH i Skupštine Hidrogradnje na temelju podnesene ostavke razriješen u travnju ove godine dužnosti predsjednika Nadzornog odbora kompanije, a nakon izravnih pritisaka gosp. Tufekčića i Sindikata Hidrogradnje budući da, kako navodi, tadašnja Uprava i Nadzorni odbor nisu dozvolili gosp. Tufekčiću i Sindikatu da se miješa u poslovnu politiku. -Nakon toga su i organizirali nezakonit štrajk tijekom kojeg je Hidrogradnja ostala bez 28 milijuna KM ugovorenog posla i bez redovnih plaća, tvrdi Felić.

Također, dodaje u pismu Felić, dužan sam podsjetiti gosp. Tufekčića i radnike Hidrogradnje da tada nisu dozvolili prodaju zgrade Direkcije po procjenjenoj vrijednosti sudskog vještaka od 18,2 miijuna KM, dok se danas navodno namjerava prodati za 9 milijuna KM.

-Isto, tako želim podsjetiti javnost da je Hidrogradnja imala u rujnu prošle godine i posao i redovite plaće za svih 750 uposlenih…, kao ni da prema svim financijskim izvještajima – i revizora i financijske policije, Hidrogradnja nema nikakvih spornih potraživanja iz inozemstva, pa ni iz Njemačke, o čemu Tufekčić obmanjuje i javnost i radnike Hidrogradnje, ističe Felić.

Na kraju dodaje kako je o iznošenju dezinformacija i ugrožavanju njegove profesionalne i osobne sigurnosti o navodnim milijunima na računima u Njemačkoj, obavijestio nadležna policijska i istražna tijela./HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Socijalna situacija u Federaciji
PostPostano: 26 ruj 2014, 18:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
To su prave bejha patriJote. Radit će i ovu sezonu bez plaća. Da je više ovakvih.

Citat:
Svi problemi ZOI'84: Sezona upitna, neisplaćeno 13 plaća, viška 37 radnika
Piše: E.S.H.
"Bez obzira na sve probleme u preduzeću, nastojat ćemo da se sezona na Bjelašnici i Igmanu održi i da bude na nivou kao i prethodnih godina", rekao je za Klix.ba Džavid Kurtišaj, v.d. direktora u tehničkom mandatu preduzeća ZOI '84.
Svi problemi ZOI'84: Sezona upitna, neisplaćeno 13 plaća, viška 37 radnika

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Kurtišaj je na funkciji v.d. direktora bio manje od dva mjeseca, a dužnost je na insistiranje Nadzornog odbora.

"Zbog njihovog obećanja da ćemo ljudima obezbijediti dvije plaće da bi zaustavili štrajk i kako bi mogli pokrenuti proceduru za dobijanje kredita, ja sam pristao na tu funkciju. Ostavku sam prolongirao dva puta i iz moralnih razloga sam nakon nepuna dva mjeseca dao neopozivu ostavku jer nisam ispunio ono što je obećano. Ostavka je prihvaćena 17. septembra, ali kolektiv nisam ostavio na cjedilu", kazao nam je Kurtišaj.

Sezona upitna


Situacija u ovom preduzeću je izuzetno teška, uposlenici nisu dobili 13 plaća, a
sezona je upitna. Kao glavni problem, Džavid Kurtišaj navodi neimplementaciju programa sanacije preduzeća koji je usvojila Skupština Kantona Sarajevo.

"Sada je situacija mnogo gora nego tada. Program je urađen u novembru 2013., a usvojen u januaru 201. godine. Napravljen je program o zbrinjavanju uposlenika. Tada je bilo viška 46 uposlenika, a neki radnici su otišli, tako da po tom programu sada ima 37 uposlenika koji trebaju dobiti otkaz. Skupština je trebala zadužiti resornog ministra koji će svaka tri mjeseca izvjesiti o implementaciji programa i sanacije. Ovdje se često rade smjene, direktora i uprave, a niko ne preuzima odgovornost. Da bi radnici bili otpušteni, moraju se izmiriti obaveze prema njima, a doprinosi nisu uplaćeni od novembra 2012. godine", pojasnio je Kurtišaj i podsjetio da je ZOI svaki mjesec u gubitku 100.000 KM, što je na godišnjem nivou više od miliona KM.

Prijeti isključenje struje


"Ovo preduzeće treba sistemsko rješenje i mora da implementira ISO standard da se znaju pravila i procedure da svako ne uvodi svoja pravila. Izgubljen je osjećaj prema ovom preduzeću, a prijeti nam i isključenje struje. ZOI je prije godinu dana Elektrodistribuciji dugovao preko 380.000 KM, a nije bila isključena struja. Dug je smanjen na 67.000 ukupno, a tekućeg duga imamo 14.000 KM i prijete nam da će nam isključiti struju. CIK sada treba ući u Zetru, treba nam struja, treba nam priprema ski centra. Znači da nemaju sluha za ZOI", rekao je naš sagovornik.

Ovom preduzeću treba finansijska podrška. Da su radnicima isplaćene dvije plaće štrajk bi bio zaustavljen, a proces rada nastavljen.

"Sad radnici tuže firmu. Imamo 130 tužbi, a ročišta su već u toku. Sudski troškovi će biti veći nego one dvije plaće koji smo trebali isplatiti":

Kurtišaj je danas razgovarao sa Štrajkačkim odborom koji je informisao o trenutnoj situaciji i procedurama za kredit. Pozivaju se na Zakon o finansijskoj konsolidaciji, a po tom Zakonu je napravljen raspored kreditnih sredstava u dvije tranše, a treća faza bi bila reprogramiranje dugova prema povjeriocima.

Naveo je kao problem to što je firma na lošem glasu, te što se niko ne javlja na tendere firme. Na zadnjem sastanku Nadzornog odbora je raspisan Konkurs za direktora ove firme. Kurtišaj je na kraju rekao da će ovo preduzeće uraditi sve kako bi sezona na Bjelašnici i Igmanu bila na nivou kao i prethodnih godina.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1426 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 58  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO