HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 14:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 2058 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 83  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 01 srp 2015, 08:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
DIPLOMATSKI RAT RUSIJE I ENGLESKE Zar je 'Dejton' Rusima ekvivalent za genocid?!
30.06.2015. u 16:58

REZOLUCIJA

Potvrda Dejtonskog sporazuma i upotreba termina genocid - glavne su tačke razmimoilaženja Rusije i Velike Britanije, pišu "Večernje novosti".


Potvrda Dejtonskog sporazuma i upotreba termina genocid - glavne su tačke razmimoilaženja Rusije i Velike Britanije, pišu "Večernje novosti".

Zbog njih su male šanse da dođe do kompromisa oko rezolucija o BiH i Srebrenici, koje su ove dvije zemlje predložile u Savjetu bezbjednosti.

U ovom trenutku teško je predvidjeti epilog višenedjeljnog diplomatskog rata koji se poveo oko srebreničkog jubileja, jer i Moskva i London, prema informacijama beogradskog lista, vode široke konsultacije na Ist Riveru kako bi opipale puls članica Savjeta bezbjednosti i obezbijedile što širu podršku za svoj prijedlog.

Ukoliko odnos snaga u SB bude tijesan, prema ocjenama u diplomatskim krugovima UN, izlazna strategija mogla bi da bude da ne prođe nijedna rezolucija, već da se usvoji zajednička izjava, koju bi potpisao predsjedavajući SB, a u kojoj bi bile izbjegnute sve "kontroverzne tačke".

Najekstremnija, ali manje izgledna varijanta, jeste da nijedna od strana ne odustane od svog dokumenta i da, kao stalne članice SB, pribjegnu pravu veta.

Kako je "Novostima" rečeno u vrhu srpske vlasti, čitava diplomatska aktivnost Beograda trenutno je usmjerena na sprečavanje usvajanja britanske rezolucije, koja je i u dorađenoj varijanti izrazito antisrpska i ne doprinosi pomirenju, već povećanju napetosti u regionu.

Zbog toga je svim članicama SB poslato još jedno pismo, u kojem se ukazuje na pogubnost i štetnost britanskog dokumenta o Srebrenici.

Ruski tekst, kao kontraprijedlog britanskom, mnogo je odmjereniji. U njemu se traži osuda svih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, ali i poziva da SB još jednom potvrdi "Dejton". Po mnogima, upravo slabljenje Dejtonskog sporazuma indirektno za cilj ima rezolucija Londona.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 01 srp 2015, 08:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
Ekskluzivni intervju
BRITANSKI AMBASADOR PRI UN-u ZA "AVAZ" London neće povući svoju rezoluciju!

(Od stalnog dopisnika "Dnevnog avaza" iz Njujorka)

Velika Britanija neće povući svoj nacrt rezolucije o Srebrenici, o čemu se trenutno pregovara na konsultativnim sesijama Vijeća sigurnosti, zbog toga što je Rusija predložila svoju verziju nacrta u ovom najvažnijem organu Ujedinjenih naroda (UN).

Tako će se britanska rezolucija, najvjerovatnije, naći na glasanju kao što je i predviđeno, u utorak, 7. jula, u Njujorku, potvrđeno je "Avazu" iz izvora Britanske misije pri u UN-u, pri čemu se još jednom afirmira značaj ove rezolucije.

Naučene lekcije



Ujedno, ambasador Velike Britanije pri UN-u Metju Rajkroft (Matthew Rycroft) u pisanoj izjavi za "Avaz" posebno je naglasio značaj obilježavanja godišnjice srebreničkog genocida i važnosti rezolucije koja je pripremljena u Londonu, ali koju podržavaju sve najvažnije zapadne zemlje.

- Dvadeseta godišnjica genocida trenutak je za pauzu i razmišljanje o lekcijama naučenim iz najmračnije historije UN-a i opredjeljenju da "Nikad više" postane realnost - naveo je Rakroft.

Osvrćući se na dokument zbog kojeg se umnogome lome diplomatska koplja u Njujorku, posebno nakon najave da Rusija, također, lobira za svoju verziju rezolucije u kojoj se čak i ne spominju ni Srebrenica ni genocid, Rajkroft je poručio:

- Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) radi na rezoluciji Vijeća sigurnosti koja će biti u spomen žrtava genocida u Srebrenici i onih koji su propatili na svim stranama u ratu. Ona treba ohrabriti daljnje korake prema pomirenju u BiH. Rezolucija će afirmirati našu odlučnost da spriječimo genocide, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine.

U spomen žrtvama

U prostorijama Generalne skupštine danas će biti upriličena posebna komemoracija pod nazivom "Srebrenica: Sjećanje na žrtve genocida", na kojoj će, osim Rajkrofta, govoriti i američka ambasadorica Samanta Pauer (Samantha Power) i generalni sekretar UN-a Ban Ki-mun.

Predviđeno je da ovaj događaj traje čak tri sata i da na njemu učestvuju diplomati iz SAD, Francuske, Njemačke, Holandije, Italije, Slovenije, Hrvatske, Turske, Saudijske Arabije, Jordana, Čilea, Jamajke, koji su ovaj skup sponzorirali, ali i iz ostalih zemalja članica UN-a. Komemoraciju će otvoriti ambasadorica BiH pri UN-u Mirsada Čolaković.
Poruke iz Srebrenice

Komemorativnom skupu obratit će se i rabi Artur Šnajer (Arthur Schneier), koji je preživio holokaust i prije nekoliko godina govorio na dženazi u Potočarima. Iz Srebrenice će se u UN videolinkom javiti Muhamed Duraković, jedan od preživjelih u srebreničkom genocidu.

U umjetničkom dijelu programa bit će prikazan video o fotografijama Tarika Samaraha, a nastupit će i bosanska kompozitorica Svjetlana Bukvić s violinisticom Peti Kilroj (Patti Kilroy).


Autor: Erol AVDOVIĆ
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/184945/britan ... OEMcW.dpuf

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 01 srp 2015, 17:57 
Offline

Pridružen/a: 10 lip 2015, 23:16
Postovi: 6025
Britanija je održavala Otomanski smrad i raspadaju lesinu dugo kao bolesnika sa Bosfora.
Sultan i paše u BiH kao klin i oružje ka katoličkoj Evropi. Latentna pretnja.
Oni su najviše Hrvatima tim podlim ocuvanjem gangrene nastetili. Zbog morfologije teritorije.
To se moglo tada lakše podeliti popola duž reka Bosne i Neretve .
Bili bi danas u bratskim odnosima. Boljim nego li sa CG. Razmenili bi ljude.

_________________
Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 01 srp 2015, 17:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Planiraju li ukidanje viza za BiH?

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 02 srp 2015, 17:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
A što ti misliš Tonino ? Evo reci ti meni sad kad je mikrofon ugašen.

Citat:
‘’Ratko Mladić i Radovan Karadžić izvedeni su pred lice pravde, ali hoće li konačna presuda donijeti pomak u pomirenju i koliko je vremena potrebno da ono započne? Možemo li očekivati razvoj događaja sličan odnosima između Njemačke i Poljaka ili ipak onakav kakav vidimo između Turaka i Armena’’, upitao je Picula.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 02 srp 2015, 17:45 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
E baš ce tebi reci...

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 10:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Dačić: Neprihvatljiv i četvrti nacrt britanske rezolucije
NEĆE DOPRINIJETI MIRU
OBJAVA: Petak, 3. srpnja 2015. 9:32
IZVOR: Fena

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je kako za Srbiju nije prihvatljiva ni najnoviju četvrta verzija nacrta rezolucije o Srebrenici jer se u tekstu "i dalje ne odustaje od genocida i zato što tekst neće doprinijeti miru u regiji".

Dačić navodi da se i dalje nameće stav da su Srbi počinili genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i dodaje da je najnovija britanska rezolucija kontraproduktivna i "nipošto neće doprinijeti miru u regiji".

"Mi je zbog toga nikako ne možemo prihvatiti", istaknuo je Dačić za Informer, prenio je Tanjug.

"Čini mi se da London pokušava uvjeriti Moskvu da prihvati njihovu verziju nacrta rezolucije o Srebrenici", rekao je srbijanski ministar i dodao kako je Moskva uspjela utjecati na London da u svojoj rezoluciji umjesto "genocida" spominje "zločine sa svih strana".

London osuđuje sve zločine, ali i dalje ne odustaje od genocida, kaže Dačić i navodi da je cilj rezolucije da se "izvuče pouka i osude zločini" i da Beograd pruža "ruku pomirenja i suradnje svima, ali da je za rukovanje neophodan i stisak ruke s druge strane".

"Ali, oni (Zapad) ovom rezolucijom priznaju i poštuju žrtve samo s jedne strane. Zbog toga to jeste pristrana politika koja podsjeća na onu koju je Zapad prema Srbiji vodio 90-tih godine", smatra ministar Dačić.

Dačić konstatira da je Zapad "jednostavno zamrznuo sliku o Srbiji".

"Običan čovjek misli da velike sile dobro prate situaciju na Balkanu, a meni se čini da oni Srbiju i dan-danas promatraju kroz one iste naočale s istom dioptrijom kao prije 20 godina. Jednostavno su zamrzli sliku", kazao je Dačić.

Na pitanje hoće li se uopće na sjednici Vijeća sigurnosti 7. srpnja glsaovati o tom dokumentu, Dačić je rekao kako to nitko ne zna.

"Postoje tri scenarija. Može se dogoditi da Vijeće sigurnosti potpuno odustane od rezolucije ili da stavi na glasovanje samo verziju Velike Britanije. Treći scenarij je da 15 zemalja članica glasa i o ruskoj i o britanskoj verziji", objasnio je Dačić i dodao da Srbija nije dobila poziv za tu sjednicu.

Na pitanje hoće li Rusija uložiti veto na rezoluciju Velike Britanija, Dačić je naveo da je Srbija svoje mišljenje iznijela i da mu se čini da London na sve načine pokušava spriječiti ruski veto.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 15:29 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
Na temi o Stjepan Krstu jedino pise jadnik Stecak, a na temi o Dobreticima/"Pougarju" jedini pisac je cakara. A ovdje se bbc slomi od piskaranja o Srebrenici gdje Hrvata nije bilo jos od vremena Juraja Dragisica. Ja perecijanera, majko mila.

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 15:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Citat:
Uzimao dušu a onda i živote

Optužbe na račun Orića za kriminal, bezakonje, pljačke, silovanja i ubistva slate su u Sarajevo lično Aliji Izetbegoviću ali su ostajale mrtvo slovo na papiru. Orić: Samo ja kod Alije ulazim u po dana i u po noći

slika

KATASTROFU Srebrenice neki bi da zaobiđu ili da je prebace na teret drugima. Nadam se da se istorija stradanja muslimana u Srebrenici neće i ne sme zaobići. Za pad Srebrenice jeste kriv UN, ali je neizmerna krivica u lokalnom rukovodstvu. Kako vojnom, tako i civilnom, koji su svoj narod opljačkali, terorisali, silovali i ubijali. Najveći broj civilnih i vojnih funkcionera je, naočigled naroda, imao svoje preprodavce i bogato se trgujući robom humanitarne pomoći. Prisvajali su novac koji je upućen narodu, a koji srebrenički smrtnici nikad nisu dobili. Opšta nedisciplina u vojsci, kriminal, prostitucija, nerad i ubijanje - cvetali su, a te mehanizme pokretao je srebrenički gazda, Orić. Ovako je grupa građana Srebrenice 5. oktobra 1995. godine pisala Aliji Izetbegoviću, u Sarajevo. Ispred nekolicine uglednih ljudi, potpisao se major Husa Salihović. Pismo je upućeno dva meseca posle proboja dela pripadnika 28. divizije i naroda, u Tuzlu.

U pismu, u kome se Izetbegović moli da primi ovu delegaciju, između ostalog, navodi se:

"Pre, uoči dana pada Srebrenice, 'srpski agresor je bio vraćen nadomak početnih položaja'. Pred ofanzivu najednom je neko naredio povlačenje. Srebrenica je narednog dana pala bez borbe. Rukovodstvo se izvlačilo iz grada, a da narod gotovo nije ni znao o čemu se radi. Na putu do Tuzle, u okolnostima stravičnim za narod, vlasti su uzele elitni deo vojske, da ih obezbeđuje. Preostali deo naroda, po našem mišljenju i uverenju, namerno je ostavljen u Kamenicama kod Konjević Polja. Da tamo strada, uvereni smo, to je namerno tako i učinjeno.

Znali smo da će se tako dogoditi: gde god se ide u silu Boga i gde savlada kriminal, bezakonje, prostitucija i nerad, tu je katastrofa. Najžalosnije je što su, ovi naši, zli ljudi (lokalne vlasti u Srebrenici i vojne i civilne) koji su narodu uzeli dušu, mnogima i život, i sada ga uzimaju, uporni su da sav teret sloma naroda Srebrenice i njegovu muku prebace na teret Drugog korpusa, generalštaba, SDA i samog predsednika, Izetbegovića".

GRAĐANI Srebrenice, među kojima je prvi bio major Salihović, još navode, tražeći prijem u Sarajevu kod Izetbegovića, da su karijeristi iz Srebrenice najveće zlo naroda.

"Prave patriote, koje su stranku (SDA) izneli na leđima u Srebrenici, ubijane su kao obični psi, a i do današnjeg dana, njihove porodice se terorišu. Kriju se po Tuzli, kako bi sačuvale glavu, dok profiteri hodaju uzdignuta čela. Najbolji ljudi, oni na koje se narod istinski oslanjao, ne smeju nikuda da maknu." Salihović dalje, zaključujući pismo, navodi:

"Najbolji, najodaniji i osvedočene patriote zadužili su me: ako živ pređem do Tuzle, da pokušam da se domognem Sarajeva i pokušam da ispričam ovu istinu. A ja garantujem svojim životom da pred srebrenički narod mogu stati svetla obraza. Meni neće zviždati, kao srebreničkim vlastima i vojnim i civilnim."

Ko god je pokušao da upozori na odgovornost komande 28. korpusa, kojom je rukovodio Orić, etiketiran je kao izdajnik. Pripisivano im je da rade za Beograd, međunarodnu zajednicu, odnosno, snage Umprofora, nazivani su čak i da su "fikretovci" (Fikret Abdić je bio omraženi lider na prostorima muslimana u Podrinju).

U obimnoj dokumentaciji u koju su "Novosti" imale uvid, a gde je više stotina svedočenja izbeglih srebreničkih muslimana u Tuzlu, posle početka jula 1995. godine, nalazimo i mnoge druge dokaze pod kakvim su pritiscima bili svedoci zloupotreba, izdaja i profiterstva, koje je direktno uticalo na tragičan ishod Srebrenice. Iz ovog materijala izdvajamo svedočenje Sadika Begića, poslanika u Skupštini BiH i jednog od uglednih Bošnjaka, koji nije bio u saglasju sa gospodarom Srebrenice i njegovim potezima, kadrovanjima i - ishodu s kakvim je suočen ovdašnji narod.

BEGIĆ SVEDOČI:

"Sučelio sam se sa Orićem. Najpre, polako, verbalno, potom smo se sporečkali. Rekao sam mu: reci ovom narodu gde su tvoji, osim tebe, i šta trenutno rade. On je ostao zatečen, ali mi je preko ramena dobacio - ovde neće biti tebe ili mene. Odgovorio sam mu - ako ti to tako hoćeš, možda će ti tako i biti."

Begić je podsetio na 11. novembar 1994. godine. "Posle ovog verbalnog incidenta", navodi Begić, "Naser je organizovao sastanak u školi. Na taj sastanak je pozvao sve one, njemu bliske, iz njegovih rodnih Potočara. Bila je to užasna predstava. Bilo je neizvesno kako će se završiti. A počelo je ovako: Orić je pripremio ozvučenje, napravio scenario, napisao referate govornicima... Mene, najpre je pozvao u komandu i najavio moje, javno suđenje. Ono je moglo početi".

Takvo isto suđenje, podsetio je Begić, "Orić je pripremio i Nurifu Rizvanoviću, majoru koji je sa oko 500 priključenih pripadnika JNA došao da pomogne svom narodu, a likvidirali su ga na putu od Konjević Polja do Srebrenice. I njemu je suđenje bilo ispred škole u Konjević Polju u jesen 1992. godine. Na mom suđenju, takozvanom sastanku u Potočarima, bilo je oko 700-750 ljudi. Pozvani su i prisustvovali tome, takozvane vojne, odnosno Naserove sluge i njegove civilne vlasti: Sahrudin Salihović, Džemo Bećirović, Sejad Belić, Ramiz Bećirović, Zulfo Tursunović, robijaš iz mira, kao i njegovi kriminalci Ibrahim Malčić, kao i Alija Jusić, hodža iz Potočara, verovatno kako bi mi odmah obavio dženazu...

ORGANIZOVANO je sve, inscenirano, podstrekači su raspoređeni u masi, na sve četiri strane, a meni nije dozvoljeno da govorim. I optužnica je počela da se čita. Prvo je nešto pročitao Ramiz Bećirović, koji će, posle bekstva Orića u Tuzlu, nepuna četiri meseca pre pada Srebrenice, biti imenovan za komandanta 28. Orićeve divizije. Kada je prve reči Bećirović izustio, bio je to znak da podstrekači viču: 'Obesiti izdajnika'. Viču njih sedmorica, osmorica. Čujem ja i da narod gunđa: 'Nije čovek kriv'. A većina ćuti, jer ne sme mafiji niko ništa da kaže".

Potom, svedoči Sadik Begić, optužnicu čita Naser Orić i podstiče narod na podršku, a podstrekači viču: 'Dole stranka SDA', a mene ohrabruje što narod i dalje gunđa, sve jače. Čujem da neki pitaju: 'Zašto smo mi ovde dovedeni, nije čovek kriv'.

Videvši da ga masa ignoriše Orića kaže: 'Nisam ja protiv Stranke demokratske akcije, već protiv pojedinaca'. Utom će jedna grupa momaka Oriću u lice: 'Šta to, bolan, lažeš ovaj narod i praviš takvu scenu. Ne veruješ valjda da narod voli više tebe od ljudi koje znamo da se istinski bore da opstanemo, a ne vi, koji profitirate, izdajete i čekate da što pre umaknete'. Bila je to završnica isceniranog suđenja protiv mene, kao što je bila i protiv majora Nurifa Rizvanovića. Ali, dok se narod razilazio, Orić mi je, preko ramena, dobacio: 'Ovde neće biti tebe ili mene'. Brzo smo se razišli, Orićeva se zamisao nije ostvarila".

ĆELO, ARKAN, MERDžO... Naser Orić se okružio najokorelijim kriminalcima kojih se narod još od pre rata sklanjao - svedočilo je više desetina pripadnika policije, po izvlačenju u Tuzlu. - Njihovi nadimci: Ćelo, Arkan, Merdžo... odavno su bili prokaženi u narodu. Prva njihova imenovanja za Orićeve saradnike slutila su da će ishod srebreničke tragedije biti još katastrofalniji. Zato nije čudo, svedočio je Begić, da je bilo likvidacija za koje niko nije odgovarao.

Izvor: http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:555682-Uzimao-dusu-a-onda-i-zivote

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 16:02 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
Srpske teorijice belosvetske zavere. Nikada im kraja.

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 16:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Citat:
Srebrenica, izdani grad: Alija odneo odgovornost u grob

BEOGRAD - Prva srpska televizija, prva je TV u Srbiji sinoć je prikazala dokumentarni film norveškog autora Ole Fliuma "Srebrenica - izdani grad", koji govori o velikoj izdaji ratnog predsednika Predsedništva BiH Alije Izetbegovića i žrtvovanju svojih sunarodnika, čovek koji je, kako se svedoči, u grob odneo odgovornost za ono što se desilo u Srebrenici.

Dokumentarac je svojevrsno svedočenje i aktuelnih čelnika vlasti u BiH među kojima je i nekada drugi čovek u Srebrenici tokom rata Hakija Meholjić, odmah iza ratnog komandanta muslimana Bošnjaka Srebrenice Nasera Orića.

slika

Meholjić je svedočio o susretu sa Alijom Izetbegovićem u Sarajevu kada im je predsednik, kako je rekao, objasnio da mu je tadašnji predsednik Bil Klinton rekao da bi, za pokretanje intervencije protiv Srba, bilo potrebno da četnici ubiju 5.000 muslimana.

Orić je u dokumentarcu prikazan kao kriminalac i glavni patron švercerskih kanala u ratnoj Srebrenici, čija vojska i on lično su Srbe civile ubijali tek nakon što su im lancima vezivali ruke i noge ili ih razapinjali na drveće.

"Religijske dimenzije ubistava posebno su uznemirujuće. Muškarci su kastrirani u jednom nehrišćanskom obredu obrezivanja. Trudnim ženama stomaci su rasečeni rezovima u obliku krsta. Neki ljudi su razapeti. Ekseri su im zabijani kroz ruke", navodi se u dokumentarcu.

Inače, film obuhvata događaje u Srebrenici i okolnim mestima u periodu od 1992. do 1995. godine, tokom rata u Bosni i Hercegovini kada je izvršen pokolj nad Srbima pod vođstvom Orića.

Film, svakako, na sasvim drugačiji način svedoči o tim ratnim godinama, te stoga donosi i jednu drugačiju sliku, pa ne čudi što je odmah nakon prvog prikazivanja na norveškim, a potom i na danskim TV stanicama izazvao burne reakcije muslimana, ali i Haškog tribunala.

Po svedočenjima preživelih muslimana jasno je da se oni osećaju izdanim od svojih nadređenih, odnosno da su lideri muslimana bili spremni da žrtvuju Srebrenicu ne bi li dobili u zamenu teritorije oko Sarajeva.

Film, kroz koji gledaoce vodi novinar istraživač Mirza Fazlić Fazla bacio je novo svetlo na nikad do kraja ispričanu priču o srebreničkom zločinu i jasno ukazuje da istina nikada nije crno-bela.

A da je tako u dokumentarcu svedoci uticajni komandir policije u Srebrenici Meholjić, koji je na priču Izetbegovića da mu je Klinton ponudio da "četnici uđu u Srebrenicu i pokolju 5000 muslimana" jer bi to izazvalo invaziju NATO snaga na sve srpske teritorije u celoj BiH, ratnom komandantu u lice rekao: "Jesi li ti lud. Ko je taj koji će odrediti ko će reći - ti ides, a ti ne ides na klanje!"

Meholjić je potom ispričao i da je Izetbegović delegatima nudio zamenu Srebrenice za Vogošću, ali su oni, kaže, to odbili.

Sastanak je okončan, svedočio je Meholjić rekavši da su oni bili toliko užasnuti Izetbegovićevim predlogom da nisu mogli da poveruju da će biti žrtvovani.

U ratu je, kaže, izgubio dva brata i oca. Ne krije da je plakao kada je Srebrenica pala. Ne krijući ni emocije pred kamerama, kaže:

"Imali smo izdaju i od Alije i od međunarodne zajednice. Postoje dobri i loši ljudi. Alija je bio loš čovek".

Orić je prikazan kao komandant koji je brzo ušao u legendu, a zvali su ga još "Branilac Srebrenice", ali i kao kriminalac i blizak aktuelnom bošnjačkom članu Predsedništva BiH, Alijinom sinu, Bakiru Izetbegoviću.

Svedoci su ispričali da je Orić napadao okolna srpska sela kako bi prikupio dovoljno hrane za 40 hiljada Srebrenčana, kao i da su muslimanske snage uništile 50 srpskih sela.

"Žene, deca i starci brutalno su ubijani. Srebrenica je postala omražena enklava unutar srpske teritorije", navedeno je u dokumentarcu.

U jednom od intervjua američkoj TV ekipi, Orić negira zločine nad civilima, tvrdeći da je reč o dezinformacijama.

Istovremeno je, međutim, pušten i amaterski snimak koji dokazuje nešto sasvim drugo. Reč je o proslavi godišnjice formiranja muslimanske vojske na kojoj Orić prima zasluge za napad na Kravice i druga srpska sela.

On to karakteriše odbranom muslimana, njihove teritorije i sprečavanja genocida nad njima.

Na srpskoj strani, međutim, čuli su se drugačiji tonovi, a zbog uništenja 50 srpskih sela i masovnih ubistava, kod Srba se javila želja za osvetom.

Podseća se da je Srebrenica bila zaštićena zona pod kontrolom snaga UN i da su svi njeni stanovnici bili pozvani da predaju oružje, što se nije dogodilo.

Svedok Huso Sailović to potvrđuje i kaže da je predato tek 15 do 20 odsto naoružanja, uglavnom lovačkih pušaka i pokvarenih mitraljeza.

Iako je Srebrenica bila proglašena bezbednosnom zonom, ona to nije bila u stvarnosti, a major Sahilović, kao oficir muslimanske vojske u demilitarizovanoj zoni Srebrenice svedočio je o tome kako je Orić sabotirao mirovni plan UN.

"Pored činjenica da nije predato svo naoružanje, krajem 1994. izvršeno je više tajnih isporuka oružja iz vazduha. Srbi su protestovali, uzalud", ispričao je.

Američki obaveštajac Džon Šindler, koji je do1996. bio glavni analitičar američke državne bezbednosti u Bosni ispričao je da su isporuke oružja uzrok ong što će se kasnije desiti u Srebrenici.

"Svi su znali za isporuku oružja iz vazduha. To nije bila tajna. Jedino se nije znalo čiji se avioni koriste, ko plaća i šta tačno nose. Oružje iz tajnih isporuka iz vazduha, koje je završilo u Srebrenici, direktan je uzrok operacije Krivaja iz 1995, odnosno napad na Srebrenicu", naveo je Šindler.

Vlada SAD negirala je umešanost u krijumčarenje oružja, ali Esad Sipilović, koji je pobegao iz Jugoslavije u Ameriku i učestvovao u Klintonovoj predsedničkoj kampanji 1992, priznao je da je krijumčario oružje sa muslimane u BiH.

U telefonskom interviju Esad Sipilović kaže:

"Lično sam učestvovao u isporučivanju oružja iz Jemena u Bosnu. Mogu da potvrdim da su Amerikanci zažmurili na jedno oko kada smo dostavljali oružje u Bosnu", naveo je.

UN su tražile 6.000 plavih šlemova za Srebrenicu, ali je sakupljeno samo 450 lako naoružanih vojnika. Bilo je jasno da UN ne mogu da odbrane Srebrenicu.

Sahilović je posvedočio da je Orić trgovao humanitarnom pomoći na berzi, a da je narod kome je ona bila namenjena bio gladan.

"Kriminalne aktivnosti, sve dobre stvari i sve loše stvari vezuju se u Srebrenici za Nasera Orića. Dok su Orić i njegovi sledbenici slavili i bogatili se na crnoj berzi, gladne žene i deca želeli su samo da pobegnu iz mafijaškog grada", rekao je Sahilović.

Istovremeno, Orić je tvrdio da će Srebrenicu braniti do smrti, te da će kasnije i njihovi duhovi ostati u tom gradu.

Ispostavilo se brzo da je to obećanje bilo prazno jer je on već u aprilu 1995, sa 12 svojih komandira helikopterom napustio Srebrenicu.

Naser Orić nije bio spreman da se žrtvuje za Srebrenicu, konstatuje se u dokumentarcu.

General Ratko Mladić je ujutru 11. jula 1995. godine ušao u Srebrenicu koja je bila prazan grad.

Inače, Orić je bio optužen za ratne zločine, ali ga je Haški itribunal oslobodio 2008. godine po svim tačkama optužnice.

I za kraj Meholjić je poručio:

"Alija (Izetbegović) nas je sve sahranio. Naš bivši predsednik Alija Izetbegović u grob je odneo odgovornost za ono što se desilo u Srebrenici".

Izvor: http://www.rtv.rs/sr_lat/region/srebrenica-izdani-grad-alija-odneo-odgovornost-u-grob_616529.html

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 16:27 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
Prije par godina smo ustanovili da je film pun falsifikata.

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 16:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Bravo Srbi. Morate takve stvari pokazivati svom narodu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 16:47 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
Manje drinjasenja, vise jugoistocnohercegoviniziranja (stefan krst) i dobreticanja.

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 16:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Europski parlament neće usvajati rezoluciju o Srebrenici
Objavljeno 03.07. - 13:54

Europski parlament
Europski parlament će sljedeći tjedan obilježiti 20. godišnicu zločina u Srebrenici, ali neće donositi posebnu rezoluciju o tome, prioćeno je danas iz Europskog parlamenta.

Umjesto rezolucije koju je predložio hrvatski zastupnik Ivan Jakovčić, predsjednik Parlamenta će na plenarnom zasjedanju u Strazbourgu u srijedu pročitati priopćenje kojim će odati počast žrtvama Srebrenice.

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz će prisustvovati i komemoraciji u Potočarima krajem sljedećeg tjedna, najavio je njegov glasnogovornik.

Osim toga, zastupnici Eduard Kukan, Jozo Radoš, Igor Šoltes i Tanja Fajon će u ponedjeljak ispred plenarne dvorane EP u Strazbourgu podijeliti kolegama 750 ručno vezenih “Ruža Srebrenice” koje su izradile članice Udruženja “Majke enklava Srebrenice i Žepe”./HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 srp 2015, 16:52 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
Bilo bi naivno ocekivati da ce EU donijeti rezoluciju o necemo u cemu je i sama indirektno ucestvovala. Stara kurva Europa je to. Ne treba nista ocekivati ni od UN-a. Samo uzdati se u sebe i educirati vlastiti narod, sto vise opominjati kako se ne bi ponovilo. I naravno, ignorirati nasrtaje i nastojanja srbohrvata za "zaboravljanje" zaradi laznog "pomirenja" i "destabliziranja odnosa u regiji".

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 04 srp 2015, 02:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7952
Amidza je napisao/la:
Bilo bi naivno ocekivati da ce EU donijeti rezoluciju o necemo u cemu je i sama indirektno ucestvovala. Stara kurva Europa je to. Ne treba nista ocekivati ni od UN-a. Samo uzdati se u sebe i educirati vlastiti narod, sto vise opominjati kako se ne bi ponovilo. I naravno, ignorirati nasrtaje i nastojanja srbohrvata za "zaboravljanje" zaradi laznog "pomirenja" i "destabliziranja odnosa u regiji".

Odmah EU i UN poslati u haski sud, kao saucesnike i organizatore.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 04 srp 2015, 10:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46
Postovi: 8149
Lokacija: Republic of Srpska
Vrijedi pogledati!

http://rtrs.tv/av/pusti.php?id=50172

_________________
[img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 04 srp 2015, 17:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Citat:
U Bratunac iz Zvornika krenulo 600 građana

Oko 500 građana Zvornika i stotinjak sa područja opštine Osmaci krenulo je iz Zvornika sa 12 autobusa u Bratunac na obilježavanje stradanja 3.500 srpskih vojnika i civila iz Podrinja od 1992. do 1995. godine.

slika

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Zvornik Dragislav Mijanović rekao je novinarima da je izuzetno zadovoljan odzivom građana iz Zvornika i Osmaka.

"Zajedničkim zalaganjem udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i lokalne samouprave organizovano idemo sa 12 punih autobusa, odnosno oko 600 ljudi u Bratunac, da dostojanstveno obilježimo stradanje srpskih vojnika i civila u proteklom ratu", istakao je Mijanović.

Načelnik Odjeljenja boračko-invalidske zaštite opštine Zvornik Željko Smiljanić rekao je da je bilo veliko interesovanje građana za odlazak u Bratunac zbog čega je i angažovan ovoliki broj autobusa, te dodao da ima autobus u rezervi ukoliko bude potrebno.

Izvor: http://www.rtvbn.com/349971/U-Bratunac-iz-Zvornika-krenulo-600-gradjana

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 04 srp 2015, 17:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Citat:
Pomen stradalim Srbima u Podrinju

Na bratunačkom Gradskom groblju danas je služen parastos za oko 3.500 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja koje su pripadnici muslimanskih snaga ubili u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

slika

Služen je parastos i prislužene su svijeće i za pokoj duše 69 ubijenih i 22 zarobljena Srbina u Zalazju, Sasama, Biljači i Zagonima na Petrovdan 1992. godine.

Nakon parastosa, vijence kod centralnog spomen-krsta položili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a u ime Vlade Srbije ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin, te delegacija Narodne skupštine Srpske, ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

Počast stradalim Srbima odali su i ruski ambasador u BiH Petar Ivancov, izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, srpski poslanici iz Parlamentarne skupštine BiH, delegacija Boračke organizacije Republike Srpske sa Milomirom Savčićem na čelu, kao i delegacija SDS-a, koju je predvodio predsjednik stranke Mladen Bosić.

Parastosu je prisustvovala i delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Srpske radikalne stranke iz Srbije na čelu sa Zoranom Krasićem, načelnici i predstavnici mnogih opština u Srpskoj, predstavnici porodica stradalih, te brojnih boračkih udruženja proisteklih od odbrambeno-otadžbinskog rata, organizacija porodica zarobljenih i nestalih lica, logoraša, kao i predstavnici OHR-a i OEBS-a.

Nakon parastosa, kojem je prisustvovalo više hiljada građanja, i polaganja vijenaca, program obilježavanja 23 godine od stradanja Srba iz srednjeg Podrinja, biće nastavljen obraćanjem zvaničnika na gradskom trgu i duhovnim programom.

Centralni komemorativni skup u Bratuncu održava se povodom 23 godine od velikog srpskog stradanja u okolini Srebrenice i Bratunca na Petrovdan 1992. godine i u znak sjećanja na sve Srbe srednjeg Podrinja koje su ubili pripadnici Armije RBiH tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Na području Srebrenice, Zvornika, Skelana, Milića, Bratunca, Vlasenice i Osmaka, tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, stradalo je najmanje 2.370 osoba srpske nacionalnosti, dok je na širem području srednjeg Podrinja i Birča stradalo oko 3.500 Srba.

Bez jednog ili oba roditelja ostalo je oko 800 dijece, a oko 5.400 porodica bez pokretne i nepokretne imovine.

Napadi su uglavnom izvođeni na značajne pravoslavne praznike, Božić, Srpsku novu godinu, Ðurđevdan, Vidovdan, Petrovdan, Nikoljdan.

Od maja do decembra 1992. godine u napadima muslimanskih snaga uništeno je i razoreno na desetine srpskih sela i na najbrutalniji način ubijeno stotine srpskih civila u Srebrenici, Bratuncu i Skelanima.

U tom periodu je na području Srebrenice napadnuto 21 selo u kojima je ubijeno više od 400 srpskih civila, a u napadu na 22 srpska sela opštine Bratunac ubijeno je najmanje 560 srpskih civila.

Na Petrovdan 1992. godine muslimanske snage su, pod komandom Nasera Orića upale u više srpskih sela pljačkajući ih i paleći, a u selima Zalazje, Biljača, Sase i Zagoni ubili su i izmasakrirali 69 srpskih civila.

Za ubistva Srba srednjeg Podrinja, pretežno civila, među kojima je bilo najviše žena, djece i staraca, još niko nije procesuiran, osim komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića koji je u Haškom tribunalu bio osuđen na samo dvije godine zatvora, a zatim oslobođen.

Izvor: http://www.rtvbn.com/349951/Pomen-stradalim-Srbima-u-Srednjem-Podrinju

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 04 srp 2015, 17:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Citat:
Pomen stradalim Srbima u Podrinju

Na bratunačkom Gradskom groblju danas je služen parastos za oko 3.500 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja koje su pripadnici muslimanskih snaga ubili u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

slika

Služen je parastos i prislužene su svijeće i za pokoj duše 69 ubijenih i 22 zarobljena Srbina u Zalazju, Sasama, Biljači i Zagonima na Petrovdan 1992. godine.

Nakon parastosa, vijence kod centralnog spomen-krsta položili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a u ime Vlade Srbije ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin, te delegacija Narodne skupštine Srpske, ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

Počast stradalim Srbima odali su i ruski ambasador u BiH Petar Ivancov, izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, srpski poslanici iz Parlamentarne skupštine BiH, delegacija Boračke organizacije Republike Srpske sa Milomirom Savčićem na čelu, kao i delegacija SDS-a, koju je predvodio predsjednik stranke Mladen Bosić.

Parastosu je prisustvovala i delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Srpske radikalne stranke iz Srbije na čelu sa Zoranom Krasićem, načelnici i predstavnici mnogih opština u Srpskoj, predstavnici porodica stradalih, te brojnih boračkih udruženja proisteklih od odbrambeno-otadžbinskog rata, organizacija porodica zarobljenih i nestalih lica, logoraša, kao i predstavnici OHR-a i OEBS-a.

Nakon parastosa, kojem je prisustvovalo više hiljada građanja, i polaganja vijenaca, program obilježavanja 23 godine od stradanja Srba iz srednjeg Podrinja, biće nastavljen obraćanjem zvaničnika na gradskom trgu i duhovnim programom.

Centralni komemorativni skup u Bratuncu održava se povodom 23 godine od velikog srpskog stradanja u okolini Srebrenice i Bratunca na Petrovdan 1992. godine i u znak sjećanja na sve Srbe srednjeg Podrinja koje su ubili pripadnici Armije RBiH tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Na području Srebrenice, Zvornika, Skelana, Milića, Bratunca, Vlasenice i Osmaka, tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, stradalo je najmanje 2.370 osoba srpske nacionalnosti, dok je na širem području srednjeg Podrinja i Birča stradalo oko 3.500 Srba.

Bez jednog ili oba roditelja ostalo je oko 800 dijece, a oko 5.400 porodica bez pokretne i nepokretne imovine.

Napadi su uglavnom izvođeni na značajne pravoslavne praznike, Božić, Srpsku novu godinu, Ðurđevdan, Vidovdan, Petrovdan, Nikoljdan.

Od maja do decembra 1992. godine u napadima muslimanskih snaga uništeno je i razoreno na desetine srpskih sela i na najbrutalniji način ubijeno stotine srpskih civila u Srebrenici, Bratuncu i Skelanima.

U tom periodu je na području Srebrenice napadnuto 21 selo u kojima je ubijeno više od 400 srpskih civila, a u napadu na 22 srpska sela opštine Bratunac ubijeno je najmanje 560 srpskih civila.

Na Petrovdan 1992. godine muslimanske snage su, pod komandom Nasera Orića upale u više srpskih sela pljačkajući ih i paleći, a u selima Zalazje, Biljača, Sase i Zagoni ubili su i izmasakrirali 69 srpskih civila.

Za ubistva Srba srednjeg Podrinja, pretežno civila, među kojima je bilo najviše žena, djece i staraca, još niko nije procesuiran, osim komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića koji je u Haškom tribunalu bio osuđen na samo dvije godine zatvora, a zatim oslobođen.

Izvor: http://www.rtvbn.com/349951/Pomen-stradalim-Srbima-u-Srednjem-Podrinju

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 05 srp 2015, 12:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Citat:
Pričaju o Srebrenici, a napali cijeli svijet

Od 246 država koliko ih postoji na svetu, samo 21 nije bila vojno napadnuta od strane Velike Britanije. Što znači da se 90 odsto svetske teritorije našlo na meti britanskih napada. Jedina država koja može da se meri po najvećem broju invazija u svetu pored Britanije je Francuska.

slika

Na mapi se može videti da su na celom američkom kontinentu ostale pošteđene svega tri države dok na afričkom taj broj iznosi šest.

Prva invazija Britanije na neku zemlju dogodila se još u drugom veku nove ere kada su napali sever Francuske, a poslednja u nizu dogodila se 1940. godine napadom na Island.

Jedina država koja može da se meri po najvećem broju invazija u svetu pored Britanije, jeste Francuska.

Izvor: http://www.rtvbn.com/350092/Pricaju-o-Srebrenici-a-napali-cijeli-svijet

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 05 srp 2015, 13:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Citat:
Parastos za Srbe ubijene u Krnjićima kod Srebrenice

U srebreničkom selu Krnjići danas je služen parastos za 24-oro mještana tog sela koje su muslimanske snage iz Srebrenice i okolnih sela ubile 5. jula 1992. godine.

slika

Položeno je cvijeće na spomenik koji su mještani, uz pomoć Boračke organizacije i Vlade Republike Srpske, podigli nastradalim srodnicima i komšijama u porti crkve Svetog proroka Ilije u selu Krnjići.

Uesnici skupa ponovo su podsjetiti javnost, te Tužilaštvo i Sud BiH na stradanje Srba u Srebrenici i oko nje i na zločine koje su počinile muslimanske snage nad Srbima.

Izvor: http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=157792

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 05 srp 2015, 17:06 
Offline

Pridružen/a: 29 ožu 2013, 06:32
Postovi: 6304
Amidza je napisao/la:
Bilo bi naivno ocekivati da ce EU donijeti rezoluciju o necemo u cemu je i sama indirektno ucestvovala. Stara kurva Europa je to. Ne treba nista ocekivati ni od UN-a. Samo uzdati se u sebe i educirati vlastiti narod, sto vise opominjati kako se ne bi ponovilo. I naravno, ignorirati nasrtaje i nastojanja srbohrvata za "zaboravljanje" zaradi laznog "pomirenja" i "destabliziranja odnosa u regiji".

Jaka prica skroz.

A kako mislite to da sprecite da se ne ponovi?
Tako sto ce te prati mozak narodu?
Ko to od vas trazi nekakvo zaboravljanje I pomirenje?
Destabilizirati region mozete.Vec I jeste.Samo to ce mnogo da vas boli.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 05 srp 2015, 17:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Dolazi i Tači u Srebrenicu na obilježavanje 13 jula i ne samo Tači, već i Mesić, a postoje neke indicije da će doći i Klinton. :zubati

Još im samo Orić fali. :zubati

http://www.pravda.rs/2015/07/05/nedvosmisleno-na-strani-bosnjaka-procitajte-ko-ce-sve-doci-11-jula-u-potocare/

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2058 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 83  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO