HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 18:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 567 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 07 srp 2015, 14:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Francuska ne može da preuzme rizik da Grčka napusti evrozonu
PARIZ – Francuski premijer Manuel Vals izjavio je, uoči današnjeg hitnog samita lidera Evropske unije, da Francuska ne može da preuzme rizik da Grčka napusti evrozonu.

„Francuska je uverena da ne možemo da preuzmemo rizik da Grčka napusti evrozonu, potez koji bi mogao da utiče na ekonomije širom sveta”, upozorio je Vals za Francuski radio.

Vals je naveo da je „postojao osnov za dogovor sa Atinom”.

„Osnova za dogovor postoji. Ne postoji tabu tema kada je u pitanju grčki dug u restrukturiranju”, naveo je Vals, prenela je agencija AFP.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 07 srp 2015, 14:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Zanimljivo stanje medija, nešto slično Balkanu, mediji koji su ispostava zapada a ne odraz mnenja svog naroda...

" Grčke kolege mi, naime, kažu da su samo dva od osam nacionalnih dnevnih listova koji izlaze u Atini imala simpatije za „ohi“, dok je u korist „ohi“ izveštavala samo jedna televizija, grčki javni servis. "

Ljiljana Smajlović, urednica "Politike"

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 07 srp 2015, 20:47 
Offline

Pridružen/a: 17 vel 2011, 13:09
Postovi: 3485
Zadar1993 je napisao/la:
Wind je napisao/la:

Odluka da li postupiti kako predlaže gospodin Sinn vladarima ili vođama eurozone ( koji bi na kraju krajeva bili i odgovorni za do sad neprocijenjive posljedice ) ne pada uopće lako.

To se vidi iz njihovog nervoznog telefoniranja jednog s drugim.

Prelazak na drahmu je skoro pa nemoguć.
1. Ne postoji uopće zakonska regulativa kojom bi izlazak iz eurozone bio reguliran.
2. Paralelna valuta je u eurozoni zabranjena, tako da bi Grčka u uvođenju iste činila i prekršaj.

A šta se gospodin Sinn a i ti nadate da se može dogoditi uvođenjem drahme i devalviranjem iste?!
Devalvacija ne utječe uopće na konkurentnost.
Devalvacija isto kao minus na tekućem računu može se napraviti jedanput, a posljedice će se plaćati vječno.

Stvar je jasna, Grčkoj treba rast i taj rast se ne može generirati iz dosadašnjih metoda.
To je uvidio i grčki narod koji je glasao protiv reformi.


Ne pada im lako jer bi svakako dug postao nenaplativ na određeno vrijeme.
Nepostojanje zakonske regulative nije veliki problem - dovoljno je vidjeti primjer UNa i "žive Povelje" kako su praksom država popunjene i čak izmijenjene neke odredbe Povelje - isto je moguće sa svakom međunarodnom organizacijom, čak i onom sui generis poput Unije.
Kako će se u praksi to riješiti to trebaju dogovoriti vođe EUa no realno i unilateralni potezi grčke vlade u tom smjeru bili bi pravovaljani (to bi odgovorilo tvoje prve dvije točke).

Uvođenjem drahme te devalvacijom iste gospodin Sinn i ja vjerujemo da bi Grci doživjeli šok i nagli pad životnog standarda kojeg ionako ne mogu plaćati pa bi imali napokon situaciju da Grci žive u skladu sa svojim gospodarskim mogućnostima.

To da devalvacija ne potiče konkurentnost nije istina, njihov turizam i izvozni proizvodi bi bili jeftiniji, a time i konkurentniji - stvorili bi se napokon uvjeti za normalan razvoj Grčke i za veći rast BDPa. (Dobar primjer su Kinezi koji godinama drže svoju valutu ispod njene realne vrijednosti kako bi olakšali posao svojim izvoznicima)

No sve mora započeti drastičnim rezanjem standarda, a to je najlakše učiniti uvođenjem i devalvacijom drahme. Bez toga nikakav gospodarski rast ih ne će izvući iz krize (a niti je moguć) jer će uvijek trošiti više nego što mogu i time biti konstanto rupa bez dna.



U sred Europe se momentalno događa jedna humanitarna kriza gdje europske institucije razmišljaju o logističkom organiziranju humanitarne pomoći.
Više od 65% Grka živi od mirovina jer nema socijalnog sustava koji bi uhvatio one koji ostaju bez posla, žive od mirovina svojih roditelja. O kakvom Šoku Vi pričate?
Paralelna valuta svakako ne bi bila drahma nego neka vrsta zadužnice koja ne bi bila prihvaćena od banaka, i ne bi bila u platnom sustavu.
Ta zadužnica bi imala različitu vrijednost na različitim prodajnim mjestima.
Kako ti misliš da bi se devalvacijom pokrenuo konjunkturni kotač pojeftinjenjem grčkih proizvoda i turizma kad više od 70% repromaterijala dolazi iz uvoza i plaća se u tvrdom Euru ili dolaru?

Ovo je pokus koji je tako opasan da mi se krv ledi na ovoj vrućini.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 07 srp 2015, 22:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Poboljšanjem izvoza. Do njih je, neće im Francuzi proizvoditi i izvoziti.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 08 srp 2015, 05:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Oštro ali pravedno, već smo nekoliko puta ukazali na perverzluk po kojim male zemlje srednje i istočne Europe financiraju grčke penzije i socijalu koja je trostruko veća od njihovih:

Citat:
“Party time at the expense of others in Greece has come to an end,” Lithuanian President Dalia Grybauskaite said. “Europe and the euro area are surely unprepared to pay for the irresponsible behavior of the new Greek government.”

“You can’t have one country enjoying a feast, overspending and having everyone else pay for it, including our citizens with much lower pensions and wages,” said Grybauskaite.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 08 srp 2015, 08:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23305
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Sutra otvaraju banke, a mensečini da predsjednici Vlada se neće puno libiti, da istjera Grke iz Eurozone i da napuste Euro,kao službeno valutu.

Mene interesira i sutrašnji stampedo na banke. Nema šanse da to banke izdrže i morat će ogromne restrikcije dati ili zadržati i dalje zatvorenim.

Citat:
Greece has 48 hours to strike a new bailout deal with its eurozone creditors or face a banking collapse, a humanitarian emergency, and the start of an exit from the single currency, European leaders decided on Tuesday evening.

Unless Athens presents convincing details entailing more austerity as the basis for its third bailout in five years, all 28 national EU leaders, not just those of the eurozone, are to gather in Brussels on Sunday in emergency session to discuss how to contain the fallout from Greece’s financial collapse.

“We have a Grexit scenario prepared in detail,” said Jean-Claude Juncker, president of the European commission.

The stark ultimatum emerged from a special eurozone summit in Brussels on Tuesday where the Greek prime minister, Alexis Tsipras, was pressed to explain to the other leaders how he wanted to proceed following his victory in a referendum on Sunday when his country voted no to eurozone austerity measures as the price of staying in the euro.

The Greek leadership exasperated EU leaders by failing to present new bailout proposals on Tuesday. It is to present a formal application on Wednesday for a new rescue package from the European Stability Mechanism (ESM), the eurozone’s permanent bailout fund. If Berlin, Paris, Brussels and other key creditor capitals can agree the terms and timings with Athens, Greece would be offered a stay of execution in the euro. Sunday’s summit would then be of the 19 eurozone leaders.

If not, the summit of all 28 leaders, including David Cameron and heads of government of other non-euro countries, would instead convene to deal with the consequences of a Greece cut loose from the eurozone financial system.

“That shows there’s only a few days to go to taking a decision,” said Chancellor Angela Merkel of Germany. “That shows how serious it is.”

“Our inability to find agreement may lead to the bankruptcy of Greece and the insolvency of its banking system … This is the most critical moment in our history,” said Donald Tusk, the president of the European council who chairs the summits. “The stark reality is that we have only five days left to find the ultimate agreement. The final deadline ends this week.”

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 08 srp 2015, 19:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 tra 2012, 18:37
Postovi: 3926
Lokacija: Τριβαλλοί
Počele se vrtit cijene u drahmama

slika

http://www.zerohedge.com/news/2015-07-0 ... es-drachma


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 08 srp 2015, 20:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19
Postovi: 5376
Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
Međuodnosi boja zuba, očiju, kose i kože grčkih studenata dentalne medicine
Tooth_skin_hair_and_eye_colour_interrelationships_in_Greek_young_adults.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 09 srp 2015, 07:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23305
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Grčke banke ostaju zatvorene do ponedjeljka 13.07.2015., iako su vlasti obećale jutros otvaranje. Ne smiju otvoriti na ovakvo nisko povjerenje ljudi.

Da sve dobro prođe, ovakav udar na potrošnju je predug, od 28.06.- 13.07.

Citat:
Greek banks will remain closed until Monday, the country's finance ministry has said, as the government raced to come up with a new proposal to present to creditors for a new bailout deal.
"The bank holiday is extended to July 13," the finance ministry said in a statement on Wednesday.
The banks have been closed since June 28, with withdrawals by Greeks limited to 60 euros ($66) to stave off a liquidity shortage after the government called a referendum on EU-IMF creditors' terms for an international bailout.
A ministry source also told the AFP news agency withdrawal limits would remain unchanged. The capital controls have kept Greek banks going but authorities have struggled to keep ATMs supplied with cash, and additional obstacles to imports have led to fears of shortages in goods and medicine.

Thursday midnight is the deadline for Greece to submit new bailout plans to unlock billions of euros of fresh aid desperately needed to keep its struggling economy afloat. Sunday is the deadline set by the EU to agree on a bailout deal with Athens in return for economic reforms.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 09 srp 2015, 09:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19
Postovi: 5376
Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
Grčka trgovačka mornarica je pogođena mjerama koje trebaju spriječiti odljev kapitala iz Grčke, jer brodarska poduzeća ne mogu plaćati gorivo potrebno za operacije u inozemstvu.
Citat:
Up to a fifth of Greece’s domestic shipping fleet may be stuck in port because of capital controls that have prevented owners from buying fuel, the Telegraph can reveal.

The deadlock between the Greek government and the country’s creditors that has shut down its banks and taken Athens to the brink of exiting the Eurozone is now starting to hit
one of its most productive industries, according to some ship operators.

Shipping accounts for around 6pc of Greek gross domestic product, employs more than 165,000 people, and contributes an estimated €13.4bn (£9.5bn) annually to the country’s
economy, according to recent research by Boston Consulting Group.

However, the industry has been hit by the euro crisis, which has prevented many ship operators and owners from buying fuel and other resources they require to run their fleets.
Greece’s government was forced to impose capital controls, which have made it almost impossible for Greek companies to do business outside the country,
after the European Central Bank turned off the tap to fresh funding.
“There is a problem in the industry because many companies cannot buy any oil,” said a source at the Zouros Shipping Company in Piraeus. “Many ships are locked in
harbours – maybe as many as 20pc – and are not allowed to make payments outside the country because of capital controls.”

The Greek merchant fleet comprises around 4,000 vessels. It is the largest in the world in terms of capacity, representing 16pc of global cargo tonnage,
according to Boston Consulting Group.

Više na:
www.telegraph.co.uk


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 09 srp 2015, 09:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23305
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Večeras do ponoć moraju predati svoj prijedlog. U nedjelju sastanak s vjerovnicima na osnovu novog prijedloga.

slika

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 10 srp 2015, 09:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23305
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Grci podnijeli novi prijedlog mjera štednje i s tim povezanog načina reprograma otplate i restrukturiranja duga.

Citat:
Athens has submitted a package of tough austerity measures in an attempt to reach a €53.5bn bailout and avoid Grexit

Alexis Tsipras urges MPs to support austerity plan

The tax status of certain far-flung Greek islands will be affected by the new proposals, reports my colleague Angelique Chrisafis who is in Greece.

slika
The creditors had insisted last month that Greece completely scrap its special low VAT rates for distant Greek islands. This special VAT discount rate has been in place for decades, to help certain islands which are far away from the mainland and have to pay high costs to bring essential goods long distances from Athens or Thessaloniki.

Under the new proposals, the Greek government has agreed to remove the special VAT discount, initially targeting only the richest and least remote of those islands, which would include the tourist-magnet of Mykonos. But it seems that the special measures would remain in place to help the most remote islands - and presumably the smaller and poorer of those islands, whose dwindling populations have already been hit hard by the crisis.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 10 srp 2015, 09:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23305
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Citat:
Greek crisis: Markets surge after Athens submits reform plan


slika

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 10 srp 2015, 10:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Rijetko gledam, još rjeđe preporučujem duže klipove, ali kako je ovaj Belgijanac u EU parlament rastavio Tsiprasa na proste faktore fakat vrijedi pogledati. Fakat mi neugodno koliko je Tsiprasu neugodno:


_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 10 srp 2015, 10:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23305
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Izgleda da je Tsiprasov novi prijedlog od sinoć jako dobar. Takve su prve reakcije ministara financija EU.

New Times, Guardians čak govore o kapitulaciji Tsiprasa pred prijedlozima o žestokom stezanju remena.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 10 srp 2015, 11:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Pitanje je jel blefira i hoće li ispuniti potpisano i obećano. Za takve stvari su potrebne bar dvije godine da se vidi jesu li ozbiljni ili ne. Ali kako već rekoh NWO nema cijenu koju neće platiti.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 10 srp 2015, 11:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 lis 2014, 09:58
Postovi: 2352
Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
Mislim da je ovo kupovina vremena i ništa više

_________________
Za dobar zivot nije rodjen svako


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 10 srp 2015, 13:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23305
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Kamata na grčke državne obveznice je trenutno 36,5% na burzama. :ucelo

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 10 srp 2015, 14:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23305
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Neki okvir predloženih mjera od Tsiprasa. Uključeno i umirovljenje sa 67 godina.

Citat:
The offer included a proposal to raise certain value-added taxes and eliminate parts of a politically charged tax break that has long applied to the Greek islands, in a bid to pull in billions of euros in tax revenue. In addition, Athens proposed raising the corporate tax rate, broadening the tax base to include lower-income earners and eventually raising the retirement age to 67.

The proposal also contained pledges that Greece has made in years past, but which have made little progress, including a vow to speed up the privatization of state assets to raise cash and to crack down on corruption and an inefficient judicial system.

Critically, though, Athens proposed targeting a low so-called primary surplus of 1 percent this year with gradual increases in subsequent moves; the term refers to the amount of cash in its treasury after expenses and interest payments. Athens has argued that being allowed to keep more money on hand rather than spending it on debt payments will allow for some spending stimulus that is needed to stoke the moribund economy.


Švabo je kralj. Nije mu jasno. Moramo riječ ubleha nekako ubaciti u njemački jezik. =))

Citat:
Hans-Peter Friedrich, a member of the Christian Social Union in Bavaria, which is part of Angela Merkel’s conservative bloc, expressed skepticism about the program, noting that many of its points were part of the deal rejected by Greeks in the referendum last weekend.

“That means there are two possibilities: either the Greek government is tricking its own people, or us yet again,” Mr. Friedrich told Deutschlandfunk radio early Friday, noting that he had not yet seen the full proposal.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 12 srp 2015, 00:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Sad ove budale jebe njihov populistički referendum. Skoro sve što su ponudili je u Grčkoj sad neustavno i nezakonito.
Vidjet ćete kad im daju kredite i otpišu pola duga. Ali je onda na Italiji konačan krah, jer se samo odgađa. Zato su Italijani sad jako zainteresirani da se Grke spasi.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 12 srp 2015, 11:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Pregovori se nastavljaju danas, ali ne izgleda baš dobro. Sad Finska najžešće agitira protiv novog dila, ali ako se bude išlo na glasanje, može se i bez njih (potrebno su glasovi zemalja koje stoje iza 85% kapitala EFSF-a). Njemačko ministarstvo financija izdalo neki maksimalistički prijedlog, koji ako se ne usvoji, podrazumijeva izlazak Grčke iz Eura na 5 godina (uz pružanje humanitarne pomoći u međuvremenu - kako zlokobno ovo zvuči).

Grčki prijedlog nije loš, ali im niko ne vjeruje da će preći s riječi na djela, u tome je suština problema.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 12 srp 2015, 11:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Taj novi premijer i njegovi ministri bol i tugu liječe na privatnim skupim jahtama. Pizda im materina krasna da budem takav "ljevičar". Hebo ih Soros u guzicu, on im je kriv za to ispiranje mozga krivim vrijednostima.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 13 srp 2015, 09:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27394
Nijemci se koliko-toliko osigurali. 50 mlrd "neovisni" privatizacijski fond je zapravo u vlasništvu državne im banke KfW.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 13 srp 2015, 10:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Što su odlučili ?

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Grčka (Helada)
PostPostano: 13 srp 2015, 11:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Dobit će pomoć ukoliko u sljedeća 3 dana kroz parlament provuku veliki broj reformskih zakona.

Link na cijeli dokument, kome se čita (TLDR): http://online.wsj.com/public/resources/documents/eurosummit.pdf

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 567 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 47 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO