HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 25 tra 2024, 14:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 35515 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663 ... 1421  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 05 lis 2015, 20:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
Mafija već dva veka
vlada Srbijom
Petar I Karađorđević


Piše:E.R.

Italijanski izraz mano nero, u prevodu crna ruka je nezvanični naziv za jednu sicilijansku zatvorenu organizaciju, koja se zvala Cosa nostra - u prevodu naša stvar. Sličnosti između Cosa nostra i Crnorukaca su evidentne. Nažalost, u istorijskim, stručnim krugovima, malo se može naći pisanog materijala o toj sličnosti. Ali, evidentno je da je italijanska Cosa nostra prerasla u italijansku mafiju, koja se raširila na dobar deo Italije i Amerike.
Crna ruka iz Srbije, koja je imala vrlo slična pravila kao i italijanska mafija, favorizovala je samo svoje ljude, i vrlo oštro kažnjavala svako istupanje iz svojih redova, i slobodno mišljenje koje je u suprotnosti sa željama i stavovima organizacije Crna ruka.
Čaršijske priče, sećanja, svedočanstva i dokumenti govore da je Apis, jedan od glavnih zaverenika i Crnorukaca, ne samo indirektno ubio poslednji kraljevski par Obrenovića, nego je i organizovao ubistvo Franca Ferdinanda u Sarajevu 1914. godine.
Zna se da je neko kratko vreme pre Vidovdana 1914. ruski poslanik Hartvig bio na prijemu kod Kralja Petra, da bi mu predao spisak atentatora na Franju Ferdinanda u Sarajevu, planiran za dolazeći Vidovdan. Navodno ih je bilo 72. Kralj Petar je, navodno, pozvao Apisa i tražio objašnjenje povodom toga, da li su on i vojvoda Voja Tankosić organizatori budućeg sarajevskog atentata. Pukovnik Apis je to tada oštro demantovao. Međutim, slagao je svoga kralja - dao je časnu oficirsku reč da je to neistina. Onaj koji slaže jedanput i pogazi časnu oficirsku reč, pa učini to i drugi put, logično je da će to učiniti i treći put.

POGAŽENA ČASNA OFICIRSKA REČ
Nažalost, Kralj Petar Karađorđević se nije mogao, niti smeo rukovoditi tom logikom. Morao je da prihvati zdravo za gotovo ono što je pukovnik Apis rekao. A rezultat toga bio je, da kad je Gavrilo Princip pucao, on nije pucao samo u Franca Ferdinanda, već i u Srbiju, koja je u ratu, koji je usledio – izgubila trećinu stanovništva. Posle izvršenog atentata, bilo je kasno. Ogromna snaga Crne ruke, je neodgovorno i bahato vladala Srbijom, jer kralj Petar, nije smeo ni reč da kaže pukovniku Apisu, već je morao da ćuti. Pretnje su bile reči Crnorukaca, i to pukovnika Apisa, izrečene na krunisanju kralja Petra. Još uvek su zvučale u kraljevim ušima: "Mi ubismo Karađorđa, ubismo Kneza Mihaila, ubismo kralja Aleksandra Obrenovića, ubićemo i tebe - ako ne budeš slušao!"
To je, navodno, izjavio Apis na krunisanju, a po drugima i narodni poslanik Crnilović, prilikom posete kralja Petra Prokuplju.
Otpočeo je Prvi svetski rat. Apis je bio strogo čuvan da ne ide u prve borbene redove, jer je trebalo da ostane živ da bi zgodnom prilikom, kada je uticaj Crnorukaca opao (jer su svi videli u šta su Srbiju uvalili), bio izveden na montirani Solunski proces i sudskim putem ubijen. A, mrtva usta ne govore.
Ako posmatramo razvojni put Crnorukaca, vidimo da su se svi opredelili za totalitarne režime, koji su došli u budućnosti. Mustafa Golubić, postaje komunista i kao sovjetski agent i pukovnik NKVD-a biva uhvaćen od strane Nemaca 1941. godine, i 22. juna - ubijen. Zli jezici kažu da je sahranjen u dvorskom parku u Beogradu, kod Skupštine.
Može se lako otkriti lanac pogubnih zavera, zločina i atentata, od ubistva kralja Aleksandra u Marseju (1934.), do Legijine likvidacije premijera Zorana Đinđića (2003).
Da nije bilo Crnorukaca i Apisa, istorija Srbije, a možda i cele Evrope, bila bi sasvim drugačija i mnogo srećnija - bez Prvog svetskog rata, pojave komunizma, Drugog svetskog rata i svega ostalog što je snašlo srpski narod.
Čitaoci ovih redova će se svakako pitati odakle i zašto ime Crna ruka, odakle i zašto tako velika sličnost sa italijanskom mafijom Cosa nostra - Mano pero (Crna ruka). Čaršijske priče i narodno predanje po sedeljkama u starom Beogradu davale su za to objašnjenje na svoj način.
Svako, ako radi nešto što baš nije mnogo po zakonu, gleda da za svaki slučaj ima i odstupnicu.
Za vreme puča od 27. marta 1941. godine, u slučaju neuspeha puča, za pučiste (ali samo probrane) bila je organizovan pouzdan izlaz. Na zemunskom aerodromu čekali su sa upaljenimmotorima aviona Jugoslovenskog Kraljevskog vazduhoplovstva, da ih prebace na sigurno. U slučaju dvorskog puča od 29. maja 1903. godine, na železničkoj stanici Beograd (na zelenom koloseku) pod parom je stajao kompletan voz sa zatvorenim teretnim vagonima G klase, koji je u slučaju čega, trebalo da primi pučiste i da ih prebaci u Austriju. Planirano je da se u slučaju neuspeha puča, probojem, prodorom ili povlačenjem dođe do železničke stanice, a potom da se pučisti prebace u Austriju.
Pa, kad već tako (izvršioci puča uvek sebi spremaju neku odstupnicu), logično je da i naredbodavci za jedan puč sebi spremaju izgovor. Govorilo se da su naručioci tog puča protiv Aleksandra Obrenovića bili carska Nemačka, carska Rusija i kraljevina Italija. Ni jednoj, ni drugoj, ni trećoj strani nije odgovarala jaka Austrija, koja bi u sebe usisala Srbiju, stvorivši još veću austrougarsko-srpsku monarhiju. Takva uvećana austro-ugarsko-srpska monarhija odmah bi potom toga usisala u sebe Bugarsku i Rumuniju i delove turske imperije na Balkanu.
Takva tvorevina bi postala nešto poput sadašnje Ujedinjene Evrope, ali nešto u manjem obimu. To je svakako trebalo sprečiti! Zato je po svaku cenu trebalo skloniti iz Srbije, makar ubistvom, ljude koji su na tom činu radili, dakle poslednje Obrenoviće, a naročito NJKV Dragu Obrenović. Da bi kasnije bruka bila veća, počele su da se proturaju glasine da je NJKV Kraljica Draga bila ruski agent, koja je radila za korist Rusije i da je sam čin prevrata osvetničko delo austro-ugarske obaveštajne službe.
Prepustimo sva ta nagađanja istoriji i vremenu, kada će arhive biti otvorene, a mi se vratimo na problem zašto je zaverenička organizacija bila nazvana Crna ruka, a zaverenici Crnorukci. Namerno se stvarala sličnost te zavereničke organizacije i Cosa nostre - italijanske mafije. U slučaju neuspelog puča, ne bi bili organizatori ni carska Nemačka, ni carska Rusija, ni Italija, kojima nije pogodovalo svako jačanje Austrije, već bila bi neka sicilijansko-italijanska mafija, koja je za nečiji račun to radila - a možda i za svoj. Takvu jednu mafiju čovek ne može da uhvati ni za glavu ni za rep, jer je striktno ilegalna. Svaka dalja istraga bi se tu morala zaustaviti, jer su sličnosti bile toliko evidentne, da je Crna ruka automatski mogla da bude proglašena za balkansku ispostavu Cosa nostre. To se poverljivo pričalo među savremenicima, a istorija i istoričari će to jednog dana dokazati, a možda i neće, kako je u stvari bilo. U svakom slučaju, to je poslednja srpska nacionalna i državna tajna, koja nikada nije razotkrivena.

STRANE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE I OBRENOVIĆI
Srbija se nalazi na vrlo važnom geostrateškom i geopolitičkom mestu. Ona je na putu između Srednje Evrope i Bliskog istoka. Svi pohodi bilo koga, išli su preko Sebije - krstaški ratovi sa prolazom krstaša u Svetu zemlju, turska osvajanja i kretanja prema Evropi i Beču, a u Prvom i Drugom svetskom ratu nemački Drang nach Osten ili prodor komunizma u Evropu. Uvek je bila ključna tačka na tom putu bila ili srednjevekovna Srbija, kasnije turski pašaluk, mala Srbija, kraljevska Jugoslavija ili SFR Jugoslavija - uvek se sve saplitalo oko važnog geopolitičkog i geostrateškog položaja zemlje unapred osuđene na propast i stradanje.
U toku 19. veka, i početkom 20., Srbija je predstavljala vrlo interesantnu tačku, jer ona država iz Evrope koja drži Panonsku niziju, Moravsku ili Vardarsku dolinu, ta kontroliše, dakle put za Istanbul, pa čak i i Afriku. Zbog toga su velike sile - Austro-Ugarska, Rusija, Engleska, Turska, pa čak i Bizmarkova Nemačka, lomile koplja oko tog parčeta zemlje - oko Srbije. Pošto je rat produžavanje političke borbe samo drugim sredstvima, a mir produžavanje rata samo mirnim sredstvima, to nije bilo ni jednog mirnog momenta u jadnoj zemlji Srbiji od Barbarose pa sve do danas. U 19. veku Turska slabi i nazivaju je "bolesnik sa Bosfora na umoru". Velike sile već počinju da je dele i u tu deobu, hoćeš-nećeš, mora da bude uvučena i mala predkumanovska Srbija.
Ukoliko nekoj velikoj sili ne bi odgovarao trenutni režim u Srbiji, ona bi ga, koristeći razna ubojita sredstva jednostavno menjala. Ne zaboravimo, da ni ubistvo Karađorđa nije bilo hir ni ćef njegovog kuma, Knjaza Miloša. To je bila potreba da se spase Srbija, koja se time spasavala od nepotrebnog rata sa Velikom Portom koji bi svakako izgubila, a time i teško stečenu samostalnost. Knjaz Miloš je u tome uspeo i poremetio nečije planove, najverovatnije, Velike Britanije - Engleske imperije, koja je želela da ustankom u Srbiji pomogne Heteriju u Grčkoj, gde je tada aktivno radio njen agent Lord Bajron. Trebalo je i tada da se srpskom krvlju, i gubitkom srpske slobode i samostalnosti, velikodušno kupi sloboda za Grke. A ovi bi za uzvrat trebalo, da budu pod patronatom Engleske. Kao što vidimo, i čuveni pesnici nekad mogu da igraju ulogu agenta jedne strane sile.
Ubistvo Knjaza Mihaila Obrenovića zvanično još uvek nije rasvetljeno. Nekome je smetala panevropska ideja Knez Mihaila, koji je želeo da preko Austrije uvede Srbiju u Evropu, pa ga je zato nečija strana obaveštajna služba i ubila. Na žalost, opet srpskim rukama. Ovo misli i govori narod u Srbiji, a naročito se to može odnositi na docnije ubistvo kraljevskog para Aleksandra i Drage.
Ne moramo posle ni pomenuti ubistvo kralja Aleksandra Karađorđevića, jer njegov antiboljševički stav, svakako nije prijao ondašnjem Sovjetskom Savezu. Prave zvanične podatke o tome nemamo, uzalud čekamo da se arhive otvore.
Ne pominjemo ni slučaj ubistva našeg pokojnog premijera Đinđića, jer se još, posle pet godina, i dalje ne zna prava pozadina tog ubistva.
Ubistvo poslednjih Obrenovića se odigralo, ali prave razloge ćemo saznati tek za jedno dvesta, trista godina, kada tajne arhive budu konačno otvorene.
Za sada, ograničavamo se na to što su tada obični ljudi, a i oni malo prosvećeniji u Srbiji govorili.
Nekome je ponovo zasmetala ideja kralja Aleksandra i njegovih doglavnika da Srbiju uvedu u Evropu, a preko jednog sve čvršćeg saveza sa Austro-Ugarskom. Priča se da su čak bili počeli tajni pregovori između Austro-Ugarske i ondašnje Srbije. K.U.K. je trebalo da postane K.U.K.U.K. dakle kajzer, i kiralja i kralj u licu Franje Josifa. Logično, da je to smetalo i carskoj Rusiji i carskoj Nemačkoj i Engleskoj. Turska je u to doba po nekima bila zabavljena svojom teškom ekonomskom situacijom. Po priči koju su onda od usta do usta pronosila kroz Beograd, već su bili počeli pregovori o otkupu dela teritorije, onda označavane kao Stara Srbija, a sada bivša republika Makedonija. Navodno, za veće novce, čiji bi lavovski deo dalo bogatstvo Obrenovića, a možda i Austro-Ugarska, bez metka i bez rata, taj deo teritorije bi bio oslobođen i pripojen Srbiji, koja bi se možda kasnije pripojila Austro-Ugarskoj. Sav napor za oslobađanje porobljene braće iz Srbije je tada bio uperen u pravcu juga, a ne u pravcu Austro-Ugarske.
U takvim velikim prestrojavanjima i pripremama, logično je da su obaveštajne službe svake zemlje radile svoj posao: izuzev naše jadne Srbije.

ALEKSANDAR OBRENOVIĆ
Nije verovao u oficirsku zaveru
Vratimo se na slučaj kralja Aleksandra Obrenovića. Već smo govorili da mu je bilo signalizirano da se sprema zavera. Ali, on u to nije verovao. U narodu se smatra da je kontraobaveštajna služba u ondašnjoj srpskoj vojsci bila na vrlo niskom, kažimo - mizernom nivou. Navodno, šeststotina ljudi je znalo, pa čak i 19 žena, ali to nije stiglo tamo gde je trebalo, i da tamo bude odgovarajuće obrađeno.
Po srpskim porodicama posle majskog prevrata se u tišini pričalo da se to znalo, ali na izričit zahtev kralja Aleksandra, koji je poštovao podatke obaveštajne službe, tome se nije pridavao nikakav značaj. Interesantan je podatak da je Dragutin Dimitrijević Apis bio na specijalističkom školovanju pri Generalštabu Kajzerove Nemačke. Postoji mišljenje u narodu da je on tu i zavrbovan i, pošto Nemačkoj nije odgovaralo proširenje Austro-Ugarske na jug, ona je jednostavno preduzela korake da se kralj Aleksandar Obrenović skloni - ubije. Ni carskoj Rusiji se nije nimalo dopadalo proširenje Srbije na jug i jačanje Austrije, pa se zato, kako se po slavama pričalo, pridružila Kajzerovoj Nemačkoj i zajedno su odradile zaveru sa ubistvom kraljevskog para.
A sada, kada možda naslućujemo prave razloge tog ubistva, i njegove prave nalogodavce, da se osvrnemo na izvršioce.
Tužno je reći da su to bili mlađi oficiri, koji su jednostavno, nesvesni onog što čine, izvršili to delo i pogazili svoju časnu oficirsku reč. Razlog zbog koga su se oni navodno opredelili bio je već pomenuti navodno nedostojan brak i privatan život kralja.
U ono doba, u patrijarhalnoj Srbiji, koja je zahtevala mnogo takta u ponašanju svojih vladara, jedan gest kakav je izveo kralj Aleksandar - ženidbom sa navodno bezdetnom ženom, dvanaest godina starijom od njega, morao je da izazove odbojnost u nekom određenom krugu ljudi, najčešće prodanih duša matorih političara i oficira, koji su dobro znali zašto to rade, i da to rade iz ličnog interesa - i naivnih žutokljunaca oficira (njih mali broj), koji su taj puč i ostvarili.
Potpuno je nevažno ko je lično pucao u kraljevski par, ko ga je bacio kroz prozor, i ko ga je posle na travi pred dvorcem u nekom navodnom satanističkom obredu kasapio.
Narod je za to govorio: "Potpuno je nevažno ko je to, da li Pera, Žika ili Mika. Važno je da kralja Aleksnadar Obrenovića i njegova kraljice Drage više nema".
Važno je da je tada Srbija definitivno izgubila svoj obraz pred celom svetskom javnošću. Važno je da je Engleska zbog tog ubistva prekinula diplomatske odnose sa Srbijom. Važno je da je, čak kroz devet godina, Esad-paša prilikom predaje Skadra s pravom rekao; "Verujem crnogorskim vojvodama i serdarima, ali ne verujem srpskim oficirima, jer su svoga kralja dva puta izdali".
To su šamari koje je Srbija nezasluženo dobila, jer narod nije želeo smrt svog kraljevskog para, ali su pravi naručioci tog zločina ipak ostvarili svoj plan. Srbija nije dobila Staru Srbiju bez metka i borbe, a Austrija se nije proširila na Sredozemno more i na taj način kontrolisala put za Bliski istok i Afriku. A jadni, izmanipulisani srpski oficiri, koji su to izveli, nisu ni bili svesni šta su uradili i da su time pripremili plan za početak Prvog svetskog rata.
Strane obaveštajne službe onih zemalja koje su izvele dvorski puč u Srbiji 1903. godine preko svojih svesnih i nesvesnih agenata, mogle su u svakom slučaju da slave pobedu, a srpski narod da se pripremi na nepotrebno prolivanje krvi i pravu nacionalnu karastrofu.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 05 lis 2015, 21:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 kol 2015, 16:38
Postovi: 1757
Lokacija: Novi Sad
Hunter je napisao/la:


Sve objasnio.


:palacgore1 :zivili

_________________
[quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 05 lis 2015, 22:04 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2012, 09:26
Postovi: 3402
Lokacija: Србија
Šetale pristalice VP i VK, hoće da Vojvodina bude republika

NOVI SAD - Vojvođanska partija (VP) i Vojvođanski klub (VK) organizovali su danas u Novom Sadu „Šetnju za Vojvodinu”, sa koje je poručeno da bi ta pokrajina trebalo da bude republika.

Šetnja je protekla bez incidenata, a okupljeni su od Trga slobode sa stranačkim zastavama i zastavama Vojvodine prošetali do zgrade pokrajinske vlade, gde su se okupljenima obratili funkcioneri pomenutih stranaka.

Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić rekla je da je vreme da se posle 27 godina reši pitanje Vojvodine.

„Naš cilj je da Vojvodina bude republika, a do tog cilja ćemo doći ovakvim šetnjama, razgovorima i izborima”, rekla je Kostić.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da je današnja šetnja treća koju zajednički orgnizuju VP i VK.

Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude republika u federalizovanoj Srbiji.

Na početku šetnje nekoliko momaka koji su nosili srpske zastave umešalo se u kolonu, ali su uz intervenciju policije brzo izašli iz kolone, tako da nije došlo do inicidenata.

Sat vremena nakon početka šetnje, u Dunavskoj ulici kod spomenika Jaši Tomiću, okupilo se nekoliko mladih ljudi sa srpskim zastavama i majicama na kojima je pisalo Srbija, koji su Tanjugu rekli da je taj skup organizovala „Inicijativa za zdravu Srbiju”.

„Cilj našeg okupljanja je da separatističkim snagama pokažemo da je Srbija jedinstvena i da nikakve šetnje, ni lažna obećanja, ni priče neće uspeti da je podele”, rekao je Miodrag Milikić iz „Inicijativa za zdravu Srbiju”.

Tanjug

Iako me ne tangira status Vojvodine, neko bi tim aktivistima državotvorne orijentacije trebalo da objasni da Srbija nije jedinstvena država od 2008.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 05 lis 2015, 22:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
150 ljudi... smešno...

http://www.dnevnik.rs/novi-sad/zastave- ... -bugarskog

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 05 lis 2015, 22:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Hunter je napisao/la:
Šetale pristalice VP i VK, hoće da Vojvodina bude republika

Iako me ne tangira status Vojvodine, neko bi tim aktivistima državotvorne orijentacije trebalo da objasni da Srbija nije jedinstvena država od 2008.

Trebao si i ti da im se pridružiš, tako bi u toj šetnji bilo barem sedam ljudi..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 05 lis 2015, 22:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
http://stanjestvari.com/2015/10/05/%D1% ... %BE%D0%B3/

Невоља са српским друштвом је, по мишљењу многих, а и ја бих се са тим сложио, постојање знатног раскорака између тако схваћене нормативне елите, и оне фактичке, функционалне елите која управља Србијом. Овдашња фактичка елита, наиме – политичка, економска и културна, великим делом заправо је колонијална. Она слабо прикрива да презире свој народ и да радо учествује у његовом оробљавању и експлоатацији.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 07:26 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2012, 09:26
Postovi: 3402
Lokacija: Србија
Carmello Šešelj je napisao/la:
Hunter je napisao/la:
Šetale pristalice VP i VK, hoće da Vojvodina bude republika

Iako me ne tangira status Vojvodine, neko bi tim aktivistima državotvorne orijentacije trebalo da objasni da Srbija nije jedinstvena država od 2008.

Trebao si i ti da im se pridružiš, tako bi u toj šetnji bilo barem sedam ljudi..


Šeško, znaš šta si...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 14:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 kol 2015, 16:38
Postovi: 1757
Lokacija: Novi Sad
Citat:
5. oktobar - tiha godišnjica

Režim Slobodana Miloševića oboren je pre 15 godina, na petooktobarskim demonstracijama čija se godišnjica iz godine u godinu obeležava sve skromnije.

slika

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1047327


Privitak/ci:
1.jpg
1.jpg [ 50.01 KiB | Pogledano 2602 put/a. ]

_________________
[quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 14:51 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2012, 09:26
Postovi: 3402
Lokacija: Србија
slika

Šaka ludaka, kako su zvali pesnicu Otpora nije nikakav novi simbol.
Inače onaj tobože jermenski koriste feministkinje.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 15:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
Citat:
Ni Džou bageristi više nije do revolucije

Zaštitno lice petooktobarskih protesta, Džo bagerista, napustio je Srbiju i živi u Nemačkoj. Kaže, dosta mu je promena, jada i bede.

slika

Ljubisav Đokić, čuveni Džo bagerista, simbol petooktobarskih promena, emigrirao je u Nemačku. On je, naime, dobio azil i napustio Srbiju, a prijateljima je poručio da se neće vraćati.

Za Nemce on je simbol slobode, za razliku od Srbije , koja ga je veoma brzo zaboravila.

Njegova prijateljica Biljana Petrović ispričala je da Džo sada živi u malom mestu kod Nirnberga.

Za život ima dovoljno, onoliko kojiko je potrebno za pristojan život. U Srbiji je sastavljao kraj sa krajem. Kaže da mu je tamo fenomenalno. Za Nemce on je simbol slobode, za razliku od Srbije , koja ga je veoma brzo zaboravila. Poručio je da nema nameru da se vrati u Srbiju - rekla je Petovićeva.

slika

Ona je dodala da je Đokić otišao razočaran u sve.

- Svašta su za njega pričali. Tako su pričali i da je bager prodao na aukciji, a zapravo je bager otišao na otpad. Srećom, sklonio se. Najvažnije je da je sada zadovoljan - ispičala je Petrovićeva i dodaja da Džo u Nemačkoj živi sam, piše Alo.

- Porodica mu je još ovde jer mu se sin školuje. Pošalje im koliko može. Pridružiće mu se kada sin završi školu - navela je Biljana Petrović.

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 16:33 
Offline

Pridružen/a: 13 stu 2013, 16:10
Postovi: 3044
Hunter je napisao/la:
Šetale pristalice VP i VK, hoće da Vojvodina bude republika

NOVI SAD - Vojvođanska partija (VP) i Vojvođanski klub (VK) organizovali su danas u Novom Sadu „Šetnju za Vojvodinu”, sa koje je poručeno da bi ta pokrajina trebalo da bude republika.

Šetnja je protekla bez incidenata, a okupljeni su od Trga slobode sa stranačkim zastavama i zastavama Vojvodine prošetali do zgrade pokrajinske vlade, gde su se okupljenima obratili funkcioneri pomenutih stranaka.

Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić rekla je da je vreme da se posle 27 godina reši pitanje Vojvodine.

„Naš cilj je da Vojvodina bude republika, a do tog cilja ćemo doći ovakvim šetnjama, razgovorima i izborima”, rekla je Kostić.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da je današnja šetnja treća koju zajednički orgnizuju VP i VK.

Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude republika u federalizovanoj Srbiji.

Na početku šetnje nekoliko momaka koji su nosili srpske zastave umešalo se u kolonu, ali su uz intervenciju policije brzo izašli iz kolone, tako da nije došlo do inicidenata.

Sat vremena nakon početka šetnje, u Dunavskoj ulici kod spomenika Jaši Tomiću, okupilo se nekoliko mladih ljudi sa srpskim zastavama i majicama na kojima je pisalo Srbija, koji su Tanjugu rekli da je taj skup organizovala „Inicijativa za zdravu Srbiju”.

„Cilj našeg okupljanja je da separatističkim snagama pokažemo da je Srbija jedinstvena i da nikakve šetnje, ni lažna obećanja, ni priče neće uspeti da je podele”, rekao je Miodrag Milikić iz „Inicijativa za zdravu Srbiju”.

Tanjug

Iako me ne tangira status Vojvodine, neko bi tim aktivistima državotvorne orijentacije trebalo da objasni da Srbija nije jedinstvena država od 2008.

Bilo ih 30-ak ukupno,prošao sam pored njih,i prošle godine im nije skup bio slavniji.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 18:35 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2012, 09:26
Postovi: 3402
Lokacija: Србија
chubura je napisao/la:
Hunter je napisao/la:


Bilo ih 30-ak ukupno,prošao sam pored njih,i prošle godine im nije skup bio slavniji.


Pay per view aktivisti. Marginalna pojava.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 19:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 kol 2015, 16:38
Postovi: 1757
Lokacija: Novi Sad
Vladimir RUS je napisao/la:
Ni Džou bageristi više nije do revolucije

Zaštitno lice petooktobarskih protesta, Džo bagerista, napustio je Srbiju i živi u Nemačkoj. Kaže, dosta mu je promena, jada i bede.


Ko mu jebe mater :kava

_________________
[quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 19:24 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2012, 09:26
Postovi: 3402
Lokacija: Србија
BahamutNS je napisao/la:
Vladimir RUS je napisao/la:
Ni Džou bageristi više nije do revolucije

Zaštitno lice petooktobarskih protesta, Džo bagerista, napustio je Srbiju i živi u Nemačkoj. Kaže, dosta mu je promena, jada i bede.


Ko mu jebe mater :kava


Baš me zanima po kojoj osnovi Nemačkoj treba srpski državljanin sa takvim kvalifikacijama i u tim godinama.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 19:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 kol 2015, 16:38
Postovi: 1757
Lokacija: Novi Sad
Hunter je napisao/la:
Baš me zanima po kojoj osnovi Nemačkoj treba srpski državljanin sa takvim kvalifikacijama i u tim godinama.


Nemačkoj možda treba, ali Srbiji takvi ološi nisu potrebni :kava

_________________
[quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 06 lis 2015, 19:42 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2012, 09:26
Postovi: 3402
Lokacija: Србија
BahamutNS je napisao/la:
Hunter je napisao/la:
Baš me zanima po kojoj osnovi Nemačkoj treba srpski državljanin sa takvim kvalifikacijama i u tim godinama.


Nemačkoj možda treba, ali Srbiji takvi ološi nisu potrebni :kava


Nismo ni mi cvećke, da se ne lažemo.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 lis 2015, 16:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
Hunter je napisao/la:
BahamutNS je napisao/la:

Ko mu jebe mater :kava


Baš me zanima po kojoj osnovi Nemačkoj treba srpski državljanin sa takvim kvalifikacijama i u tim godinama.

Po špijunskoj osnovi. :zubati

Da istrkelja i da izvuku iz njega sve šta zna o bivšim i sadašnjim političarima. :neznam

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 lis 2015, 16:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Vladimir RUS je napisao/la:
Da istrkelja i da izvuku iz njega sve šta zna o bivšim i sadašnjim političarima. :neznam

Džo bagerista? :smijeh

U pravu je Metemma za tebe...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 lis 2015, 17:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
Jesili ti dobro danas?

Čovjeka tako zovu, šta ti nije jasno? :neznam

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 lis 2015, 17:37 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2012, 09:26
Postovi: 3402
Lokacija: Србија
Vladimir RUS je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

Baš me zanima po kojoj osnovi Nemačkoj treba srpski državljanin sa takvim kvalifikacijama i u tim godinama.

Po špijunskoj osnovi. :zubati

Da istrkelja i da izvuku iz njega sve šta zna o bivšim i sadašnjim političarima. :neznam


Pade mi na pamet i ta mogućnost. Ne znam. Ali mi je čudno da im treba mator čovek bez naročitih kvalifikacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 lis 2015, 18:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Vladimir RUS je napisao/la:
Jesili ti dobro danas?

Čovjeka tako zovu, šta ti nije jasno? :neznam

Sad ćeš ti mene da učiš kako ga zovu koji si išao u osnovnu školu 5.10. 2000. godine, a ja sam tada bio na platou ispred skupštine.

Šta mi nije jasno? Nije mi jasno koje će obaveštajne podatke o srpskim političarima da izvuku od čoveka koji nikada nije sreo nijednog srpskog političara, koji je niko i ništa i jedina stvar zbog koje se zna za njega je što je vozao bager po centru grada tog dana.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 lis 2015, 18:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Hunter je napisao/la:
Vladimir RUS je napisao/la:
Po špijunskoj osnovi. :zubati

Da istrkelja i da izvuku iz njega sve šta zna o bivšim i sadašnjim političarima. :neznam


Pade mi na pamet i ta mogućnost. Ne znam. Ali mi je čudno da im treba mator čovek bez naročitih kvalifikacija.

=))

Ajde Vlada je mlad i neobavešten pa misli da Džo ima bilo kakve informacije o bilo čemu, ali koje je tvoje opravdanje da ti ta mogućnost padne na pamet?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 lis 2015, 19:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
Carmello Šešelj je napisao/la:
Vladimir RUS je napisao/la:
Jesili ti dobro danas?

Čovjeka tako zovu, šta ti nije jasno? :neznam

Sad ćeš ti mene da učiš kako ga zovu koji si išao u osnovnu školu 5.10. 2000. godine, a ja sam tada bio na platou ispred skupštine.

Šta mi nije jasno? Nije mi jasno koje će obaveštajne podatke o srpskim političarima da izvuku od čoveka koji nikada nije sreo nijednog srpskog političara, koji je niko i ništa i jedina stvar zbog koje se zna za njega je što je vozao bager po centru grada tog dana.

Ako ga lično poznaješ onda reci nam iz prve ruke ko je on? Kakav je čovjek? Čime se bavio? Mi ga znamo samo kao čovjeka bageristu. Čovjeka koji je vozio ili vozi još uvijek bager. Možeš li da nam opišeš Džoa u najkraćim mogućim crtama? Dali je on špijun, agent BND-a? Dali je on na platnom spisku jednog njemačkog privrednog subjekta koji plaća račune njemačkoj državi koja finansira između ostalog i njemačku obavještajnu službu - BND. :zubati

Reci nam nešto malo više o tom čovjeku.

slika

:zubati

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 lis 2015, 19:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
Carmello Šešelj je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

Pade mi na pamet i ta mogućnost. Ne znam. Ali mi je čudno da im treba mator čovek bez naročitih kvalifikacija.

=))

Ajde Vlada je mlad i neobavešten pa misli da Džo ima bilo kakve informacije o bilo čemu, ali koje je tvoje opravdanje da ti ta mogućnost padne na pamet?

Šala Šeki šala. Nije valjda da si stvarno mislio da sam ozbiljno iznio tvrdnju da je on špijun.

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 lis 2015, 19:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Vladimir RUS je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
=))

Ajde Vlada je mlad i neobavešten pa misli da Džo ima bilo kakve informacije o bilo čemu, ali koje je tvoje opravdanje da ti ta mogućnost padne na pamet?

Šala Šeki šala. Nije valjda da si stvarno mislio da sam ozbiljno iznio tvrdnju da je on špijun.

Ti si se možda i šalio, ali bojim se da Vrilo nije. On je uvek na oprezu, ne veruje nikom i laži gospodara Novog svetskog poretka su prozirne za njega.


Zajebavam se, @hunter, it nije necessary da you make odgovor in which će zadnja sentence obavezno biti written on engleskom language.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 35515 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663 ... 1421  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 155 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO