HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 16:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 02 kol 2017, 18:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 lip 2015, 15:01
Postovi: 1643
Od početka rata na prostoru BiH do danas bošnjaci su lažima, prevarom, gradili unitarnu BiH , ili ti proislamsku državu, gde je računica gledajući po njih u debelom minusu.

U temi ce biti sjedinjeni svi bitni aspekti od vremena pred neposredni sukob u bih, do njegovog završetka. Kako gospoda kroasani umeju da problem cesto pokrecu od njegovog kraja (blajburg, ovčara...), to je i danasnja politika bošnjaka kada je u pitanju krivica za sukob u BiH. Jasno je da odgovornost tokom sukoba u BiH nose sve tri strane ali to je tokom sukoba...

1. Ono što je nepobediva činjenica je smirivanje strasti u BiH pred pocetak otvorenog sukoba izmedju tri strane. U Februaru 1992, sve tri strane potpisuju plan o mirnom resenju , mirne podele na tri strane u Bih koji je zastupao Žoze Kutiljero. Napominjem sve tri strane! Dakle pre sukoba i otvorenog rata u BiH, sve tri strane su se POTPISOM OBAVEZALE u cilju izbegavanja sukoba i stradanja naroda.
Potpisnici: Karadzić, Izetbegović i Boban.
Zašto je došlo do rata i ko je PREKRŠIO potpisano, datu reč i dogovoreno?
Alija Izetbegovic.

Bitno je napomenuti da ta podela Kutiljera, se ne razlikuje bitno od Dejtonskog sporazuma čak je što se tiče teritorije tu na gubitku bošnjačka strana.
Kad se uporedi moja mapa i ona koja je deo Dejtonskog sporazuma iz novembra 1995. godine, vidi se da je, posle tri i po godine ratovanja, rezultat skoro isti. Mnogi životi su mogli biti sačuvani - rekao je Kutiljero i ponovio svoj stav da je za situaciju u BiH 1992. bilo apsurdno kriviti isključivo Srbe, jer su sve tri strane bile odgovorne.
- Istinska je tragedija što mir nije postignut - naglasio je on.

TRODELNA BOSNA
PITANjE je bilo - možemo li imati unitarnu Bosnu ili Bosnu iz tri dela. Moje uverenje je bilo da samo trodelna Bosna može uspeti, što je potvrdio i Dejtonski sporazum - ocenio je Žoze Kutiljero.
Portugalski diplomata optužio je u više navrata Izetbegovića da je izazvao rat i masovne žrtve, odbacujući sporazum koji je prethodno potpisao.
Kutiljero je opisao Izetbegovića kao osobu koja laže, odnosno - jedno govori u javnosti, a drugo privatno.

- Izetbegović bi jedno govorio nasamo, a drugo javno. Na prvom ručku tokom pregovora uvideo sam da je lažov i da mu se ne može verovati - rekao je Kutiljero.

Elem, ovu činjenicu da se Kutiljerov plan bitno ne razlikuje od Dejtona, su mnogi politički analitičari potvrdili , i da je Dejton u stvari Kutiljerov plan sa ne toliko znacajnim modifikacijama ili promenama. U neku ruku posle Dejtona , teritorijalno slabije je prošla Bošnjačka strana nego što bi bilo da Izetbegović nije prekršio mirovni plan. O značaju sprečavanja tolikih žrtava i da ne govorimo!


Dakle sve tri strane potpišu u cilju sprečavanja medjunacionalnog sukoba i velikih žrtava a Bošnjo te prevari i poruši potpis i dogovoreno. Potom 1995 potpiše sličan gotovo isti plan.

Kakva je računica ? Svako bi rekao katastrofalna imajući u vidu broj žrtava tokom rata na sve strane, nestalih i prognanih lica, ali Izetbegović i vrh muslimanskog rukovodstva ponajmanje haju za svojim a kamoli tudjim žrtvama. Ne retke su njegove izjave u medjusobnim susretima bošnjačkog rukovodstva tokom sukoba da ni jedna cena nije previsoka za stvaranje islamske države.

Očito je da bošnjaci od prvog dana sukoba do danas imaju plan islmističke države koji se od tog prvog dana tobož prikrivao nekom multietničkom bih.

Kad smo već kod ktastrofalne računice, koja ni danas nema kraja jer bošnjaci i dalje pod mantrom zvana multietnička bih srljaju u propast, opterećujući i druge narode u bih, bitno je napomenuti da ta humnitarna i ljudska katstrofa u ogromnom broju žrtava koje su se mogle izbeći Kutiljerovim planom, bošnjačkim liderima i njihovim sivim islamisitickim eminencijama nisu bitne , jer je bošnjačka strana zarad maskiranja svojih ciljeva i prebcivanje odgovornosti za krvav sukob na drugu stranu, ne retko u cilju propagande granatirala svoj vlastiti narod i unprofor! Upravo tu činjenicu je potvrdi i toliko hvaljeni od Bošnjačke strane sud u Hagu, koji je utvrdio da je nesporno da je tzv armija bih više puta granatirala sopstveni narod i unprofor radi propagande!!! Toliko hvaljeni hag, doneo je i taj zaključak oko kojeg su tobož promrmljali bakir i njegova svita da će "istražiti" te navode ali narvno ubrzo se to bacilo u zaborav i danas ni reči o tome. A kako bi kad je Bakir u ratu bio na funkciji savetnika svoga babe, pa je o svemu i te kako znao. Najbitni događaj je tako odigran 27.05.1992, ODMAH POŠTO JE KONAČNO NAJAVLJENO POTPISIVANJE LISABONSKOG SPORAZUMA. To granatiranje je imalo nemerljivu ulogu , jer je uzeto kao razlog raspisivanja sankcija prema SRJ
I drugo granatiranje markala imala je odlučujuću ulogu u nato bombrodvanju srpskih položaja, pa je odmah postalo jasno da su ovi događaji režirani jer okolnosti koje su ih pratile svakako nisu slučajne. Na stranu posle mnogi izveštaji svetskih stručnjaka da srbi nisu mogli granatirati markale zbog zgrada koje ih okružuju, ovim događajem u 1992 su uveden sankcije SRJ a ona strana koja je prekršila Kutiljerov plan koji je prethodno potpisala je tako propagandom zamaskirala SVOJU I JEDINU ODGOVORNOST ZA UZROK RATA NA PROSTORU BIH, rušenjem kutiljerovog sporazuma.

Hag ovu činjenicu o granatiranju svojih položaja od tzv armije bih je potvrdio. Setimo se i izjave tajnog svedoka koji je bio u obezbedjenju poitičkog vrha bih, pod kodnim imenok kw-586, je rekao da je lično čuo aliju i verskog vodju cerića kako pričaju šta bi se dogodilo ako padne granata na markale. Na stranu to, činjenic je da je toliko hvaljeni sud od strane bošnjaka potvrdio njihovo granatiranje sopstvenog naroda zarad propagande.

Dakle potpisali su kutiljerov plan, dali reč ovekovečii je potpisom i pogazili, smišljajući podvale kojom će sebe osloboditi DIREKTNE ODGOVORNOSTI KAO ISKJUČIVOG KRIVCA ZA SUKOB JER SU POGAZILI MIROVNI PLAN, gde sankcije prema SRJ ukazuju da su se upetljali amarikanci, i cimerman, koji je ljigavom aliji otvorio apetite obecavajuci unitarnu , kompletnu bih pod muslimanskim vodjstvom a da ce oni pritisak vrsiti na srbe... interes amerike je ostanak u evropi i posle njenog integrisanja pocetkom devedesetih, perfidno su prebacivali nemackoj prerano priznavanje bivsih jugoslovenskih republika, prebacujuci joj kao odgovornost na huskanje, i razbijanje SFRJ... ljubomora prema nemackoj padom berlinskog zida i straha od eksplozije nemackog uticaja i rasta, i onda krenuli u svoj cilj izazivnja sukoba u bih, kako bi posle integrisanja zemalja u ovom delu evrope ostali i dalje u evropi a potreba za nato da bude jos veca...

Uglavnom kutiljer je propao zahvajujuci Aliji, cime je odgovorni krivac za izbijanje rata na prostoru bih. Karadzic i Boban su potpisali kao i alija koji je to za razlik od cetnika i ustase (kako sarajevo naziva srbe i hrvate) pogazio.

I za ovu neoborivu cinjenicu - kutiljerov plan mirnog razresenja koje ce spreciti ogroman broj žrtava, obrezani slepo zažmure i slede svo bakira optužujući drugog za krivca i agresiju.

SUKOB SA HRVATIMA
"Braća" po oružju ? Braća protiv srba ispočetka, kao nekada u vreme fasisticke nemacke. Medjutim i ovde dolazi do videla bosnjacka ljigavost i pravi cilj. Dogovor o zajednickom ucescu u ratu na teritoriji bih, muslimani su uvjek gledali kao repreku unitarnoj bih, ta rereka je herceg bosna i ako se smatrala delom bih, jasno je da su hrvati vise puta iskazali da bi odustli od nje prihvatanjem plana medjunrodne zajednice od strane sva tri naroda u bih.
Gledajuci herceg bosnu ko prereku unitarnoj bih, i dogovori o toboz deblokadi sarajeva, patriotska liga iznutra a solja hvo, biva sprecen zabrana prolaska hvo kroz konjic koji je licno naredio alija. Usledila su i ubistva hvo pripadnika silovanje casne sestre u uskoplju, skidanje zastave sa stanice policije u novom travniku i okrece se lavina divljanja mudzahedina nad hrvatima te dojucerasnja sabraca postaju krvavi nerijatelji. Gubivsi teritorije i bitke sa srbima ljigavi alija se okrenuo resenju roblemah herceg bosne, time sto napada hrvtske jedinice po srednjoj bosni i sirom bih...
Ovamo gubim ovamo dobijam mislio je ljigavi alija.

Racunica?
Opet zajeb. Rat se nije zvrsio tako brzo, nasurot kostao je dosta muslimane a od savladjivanja hrvata ne bi kako je planirano jer se sukob protegao u 1994. Videvsi da ce sledeca zima biti poslednja koju ce desetkovane i oslabljene snage bih, glad, moci da izdrze pod surovanju sa amerikom, koja interes dobija i od nafte reko bliskog istoka i islamista koji tako kupuju njenu paznju za sukob i zastitu muslimana, hrvti su primorani zbog pretnji hrvtskoj sankcijama da skloe opet toboz labavu federaciju i savez u borbi rotiv srba. Primorani su da se to prenese i na federaciju koja ce se uspostaviti koa jedan od entiteta osle zavrsetka rata.

I posle ulaskom u tu federaciju , hrvati bivaju izmaniulisani jer bosnje za sebe smatraju onim koji ima ravo da odlucuje tom federacijom a uloga hrvata je svedena na minimum i potpunan njihova minimalizacija...

I dan danas se na sva usta laze i lupeta o toboz multietnickoj bosni ko drzavi katolika, muslimana i pravoslavaca, i bez imalo stida jer je to odavno pogazeno halaljivim islamistickim interesom i laznim dogovorima.
Oni su nacija operisana od obraza, karaktera, sklona svakojakim mizerijama i prevarama koja ce ociniti i na vlastitu stetu, samo kako bi se dokopali islamistickog cilja.

Racunica?

Ona je sve poraznija. Saveznika vise nece iskopati u regionu makar se na dupe okrenuli, a epitet ljige , svakim danom sve vise isplivava.

Od Kutiljera njabitnije cinjenice koja je mogla spreciti oruzani sukob i stradanja ogromnog broja naroda do njihove mantre o toboz zrtvi izvrsenog genocida nad njima, sto je mantra koja im sluzi za stalno podgrevanja nacionalinih razmirica i kao uslov ukidnju srskog entiteta pod nadom uspostave serijata nad kompletnom bih.

Rat u bih je imao svoje tokove, planove izbegavanja otvorenog sukoba, spremnost muslimana da ubijaju i sostveni narod zarad propagande kojo ce se drugi optuziti kao agresor a oni toboz jagnjad...

Posle im je cudno sto ih se hrvati i srbi gade kad pocnu oko srebrenice...
Racunica?

Gadna pusgija.
Razlog za ovakve tvrdnje :

Nema vise budale posle svega vidjenog i gore nvedenog da im pruzi ruku.

Gadna pusagija koja ca jednom u buducosti doci bosnji u pamet da ce se cesati zaa glavu i praviiti kutiljera od blata.

Obrezani ukoliko krenu komentarisati ovu temu, neka prvo navedu koji to argumenti od gore nisu istiniti.

Njihovo laprdnje koje im u dzamijetinama u glavu upucaju hodze nek ostave daidzi...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 02 kol 2017, 19:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68263
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Relevantna pomocna literatura:

http://hercegbosna.org/forum/politika/k ... 15322.html

U islamu teoloski gledano lagati nije grijeh, ako je "islam pod napadom", a islam je uvijek pod napadom. Bitna razlika s drugim religijama gdje je laz uvijek grijeh. Objasnjava milijune frakcija medju svjetskim muslimanima koji se medjusobno lazu i posljedicno rokaju, objasnjava sukobe s drugima, u Jugoslaviji objasnjava zasto su jedino Muslimani ratovali izmedju sebe, zasto je Alija mijenjao misljenja s obzirom na sugorovnika i vrijeme, a objasnjava i zasto danas takijaju.

Religija utjece na moralni sustav vrijednosti, a kad imas religiju u kojoj laz i varanje nije grijeh, dapace Allah nagradjuje uspjesnu laz, to utjece na mentalitet cak i sekularnog i ateistickog dijela stanovnistva.

Zapadna civilizacija, kao i dalek istok, pocivaju na odredjenom poslovnom povjerenju i reputacija se gleda i s moralne i s materijalne strane, pa cak i da nemas morala materijalna racunica je jasna: ako patoloski varas i lazes svatko ce te odjebati koga prevaris, tako da dugorocno sebi radis stetu.

No u islamu muslimani imaju religijsku naredbu da lazu kada je "islam ugrozen", odnosno dok god se cijeli svijet ne pridruzi "Kuci mira". :zubati

A kako Allah ne grijesi kako onda teoloski objasniti poraz u BiH? Pa objasnjenje je da vjerojatno nisu dovoljno lagali. :zubati

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 02 kol 2017, 19:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68263
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
A sto se tice granatiranja vlastitog stanovnistva, sto je nedavno presudio Haag:

politika/haag-u-presudi-armija-bih-ponekad-ga-ala-vlastiti-teritorij-i-ciljeve-un-da-bi-privukla-paznju-mz-t13957.html

trebao bi se svake godine taj datum obiljeziti.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 02 kol 2017, 19:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Sve sto su uradili uradili su protiv sebe. Gledano iz danasnje pozicije Kutiljerov plan je za Srbe bio katastrofalan.

slika

Sta su dobili od predstava za strance? Nista. I budali je jasno da granata ne moze ubiti 100 ljudi. Auto bomba ne ubije 100 ljudi. Stotine hiljada granata smo mi roknuli na Sarajevo pa ubije jedno, dvoje, troje u vrh glave. Zna se sta moze obicna granata. Ali nebitno, pobili su sami svoj narod i na kraju dobili sporazum koji je 10 puta za njih gori.
Ako vjeruju u boga on ih je i kaznio. :palacgore1

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 02 kol 2017, 20:01 
Offline

Pridružen/a: 10 lip 2015, 23:16
Postovi: 6025
Aliji spomenik pored cara Dusana. Posle njega najviše za srpstvo zdelao.

Iz. Ebo muslije za Prijedor Doboj Brcko Zvornik Srebrenicu Zepu Focu Visegrad delove ist Herc.

Hvala ti ILIJA ZIVKOVICU tvoje ime će srpstvo znati da ceni. Delo ti je jače od Mehmet paše Sokolovica.

_________________
Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 02 kol 2017, 20:43 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46
Postovi: 6798
Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
Neka je Iliji Živkoviću vječna slava i hvala za sve što je za srpstvo učinio !

_________________
Cura bula a ja mlado vlaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 02 kol 2017, 22:44 
Offline

Pridružen/a: 10 lip 2015, 23:16
Postovi: 6025
Cijeli muslimanski Mostar sam zaboravija, i Stolac,istok Capljine, gde puse kaznene prijave po 5 tisuca KM, za huligansko i nasilnicko ponasanje.

Hrv. pod hitno jedan golem spomenik za ILIJU ZIVKOVICA, pored kriza na brdu da mu podignu, i u cjentru, kod Mepas mola.

_________________
Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 02 kol 2017, 22:54 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46
Postovi: 6798
Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
Turci anadolci snimaju dokumentarni film o Iliji a reziser je vec u ubosni gdje prikuplja podatke o Ilijinom zivotu i radu.Anadolac i ne sanja da rahmetlija ima fanove i na drugoj strani. :zubati

_________________
Cura bula a ja mlado vlaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 03 kol 2017, 09:45 
Offline

Pridružen/a: 10 lip 2015, 23:16
Postovi: 6025
Srpsčanin je napisao/la:
Neka je Iliji Živkoviću vječna slava i hvala za sve što je za srpstvo učinio !

Ima neka sinergija na njegov imendan sv Ilije otvorena tema i kandidiran za zasluge.

Malo vas zna da su ga iz zatvora čupalisrpski disidenti Cosic Tadic Ljuba otac Borisa i ekipa aaktuelna iz 90.ih. Ilija je pravo išaokod njih na rručkove po kućamai u nacionalisticki Klub kknjiževnika u Francuskoj 7.

Pripremali nacrt urote kako napraviti i obnoviti srpsku državu zapadno od Drine posle 800 god. I Tvrtka

_________________
Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 03 kol 2017, 11:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 lip 2015, 15:01
Postovi: 1643
Ilija zivkovic je tipican primer odroda, ta geneza je vecita. Za izdaju rodjene majke su spremni ukoliko je to njegov interes. To kasnije ovlaci epitete lazova, gnjide, prevrtljivca. Odrod biva najgori dusmanin narodu od kog je potekao, jer najvise mrzi ono sto ne zaboravlja odrodstvo u tursku poganu osvajacku i tiranijsku veru. Ta sorta nije covek nego ljiga, bez karaktera. On zahvalnost zasluzuje svojoj gluposti i alavosti, svojoj pokvarenoj srzi koja ce i svoj narod zrtvovati. To je islam. To je ideologija fanatika. Nista nije skupo za radikalni islam. To pokazuju idioti isilovci koji idu u rat, gde je njihov konacan uspeh ravan naucnoj fantstiki, poput sirije... Tamo je najbolji primer ljigavstine turska. Sjebati kurde, zajebati i amera i ruse, a kad ga nacepis ko rujo posle obaranj aviona koji su remetili sverc nafte preko koje je turska imala enormne zarde, onda postaje i ruski igrac...

Geneza ljigavstine.

Ilija zivkovic je odgovorni krivac za neprihvatanje kutiljerovog plana i sve zrtve koje su nastale posle toga. Od racunice da ce ljigavom propagandom dograbiti islamisticku bosnu a druge optuziti za odgovornost, na kraju je usledila pusagija i potpis na maltene isti plan. Tada je taj plan izgledao bogovski jer se obrezani dobro opekao u sukobima i popusio mnogo teritorije.
Svakako je ulogu odigrala i genetska losa inteligencija, koju nadjaacava alavost, pa je cinio gluposti poput markala, tuzle...

Sve to sada ilijin sin zeli zametnuti drekom "djemosaaaaajd" "djemosadna tvorevina" , gde su fatihe i reisi preko noci postali neki ebeni antifasisti, jer ebi ga bore se protiv ustasa i cetnika ...

SVe to gutaju obrezani kojima se mozak time ispira, ali su i oni svesni cinjenice da samo ljigavo iymisljanje moe otisnuti ono sto je doslo na videlo a to je, da i posle svega istinska je tragedija ne prihvatnaje kutiljerovog plana, grntiranje svog naroda, dok su se zivkovici bogatili, i toliko prekrsvanja dogovora , da su se nasli potpuno sami...
i drugi im kriv zbog toga...

njima je sasvim normalno silovati casnu sestru, potom sutra pruziti ruku , kreveljeci se od uva do uva :"djes ba jaraneeee, sta ima ?"
Posle vidis na internetu kako u ekstazi isilovskoj kada je u pitanju palestina ili neka druga sabraca islamisticka sumanuto urla podrzavajuci i hitlera... a sutr ce opet to biti toboz antifasista u borbi rotiv sramnih fasista na ovom regionu.

Gde je tu racunica? gde je tu pamet? To u odroda nema. Vekovi ce proci on ce sve vece gluposti ciniti u toj beskrajnoj trci bezanja od cina izdaje samog sebe. Tada su pljunuli na svoj narod i postali mu dusmani, cemu onda cudjenje za granatiranje svog naroda radi ljigave propagande?


Nije ilija tu jedinka, to im je geneza. Ljigavstina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 03 kol 2017, 16:05 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46
Postovi: 6798
Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
kolubara je napisao/la:
Ilija zivkovic je tipican primer odroda, ta geneza je vecita. Za izdaju rodjene majke su spremni ukoliko je to njegov interes. To kasnije ovlaci epitete lazova, gnjide, prevrtljivca. Odrod biva najgori dusmanin narodu od kog je potekao, jer najvise mrzi ono sto ne zaboravlja odrodstvo u tursku poganu osvajacku i tiranijsku veru. Ta sorta nije covek nego ljiga, bez karaktera. On zahvalnost zasluzuje svojoj gluposti i alavosti, svojoj pokvarenoj srzi koja ce i svoj narod zrtvovati. To je islam. To je ideologija fanatika. Nista nije skupo za radikalni islam. To pokazuju idioti isilovci koji idu u rat, gde je njihov konacan uspeh ravan naucnoj fantstiki, poput sirije... Tamo je najbolji primer ljigavstine turska. Sjebati kurde, zajebati i amera i ruse, a kad ga nacepis ko rujo posle obaranj aviona koji su remetili sverc nafte preko koje je turska imala enormne zarde, onda postaje i ruski igrac...

Geneza ljigavstine.

Ilija zivkovic je odgovorni krivac za neprihvatanje kutiljerovog plana i sve zrtve koje su nastale posle toga. Od racunice da ce ljigavom propagandom dograbiti islamisticku bosnu a druge optuziti za odgovornost, na kraju je usledila pusagija i potpis na maltene isti plan. Tada je taj plan izgledao bogovski jer se obrezani dobro opekao u sukobima i popusio mnogo teritorije.
Svakako je ulogu odigrala i genetska losa inteligencija, koju nadjaacava alavost, pa je cinio gluposti poput markala, tuzle...

Sve to sada ilijin sin zeli zametnuti drekom "djemosaaaaajd" "djemosadna tvorevina" , gde su fatihe i reisi preko noci postali neki ebeni antifasisti, jer ebi ga bore se protiv ustasa i cetnika ...

SVe to gutaju obrezani kojima se mozak time ispira, ali su i oni svesni cinjenice da samo ljigavo iymisljanje moe otisnuti ono sto je doslo na videlo a to je, da i posle svega istinska je tragedija ne prihvatnaje kutiljerovog plana, grntiranje svog naroda, dok su se zivkovici bogatili, i toliko prekrsvanja dogovora , da su se nasli potpuno sami...
i drugi im kriv zbog toga...

njima je sasvim normalno silovati casnu sestru, potom sutra pruziti ruku , kreveljeci se od uva do uva :"djes ba jaraneeee, sta ima ?"
Posle vidis na internetu kako u ekstazi isilovskoj kada je u pitanju palestina ili neka druga sabraca islamisticka sumanuto urla podrzavajuci i hitlera... a sutr ce opet to biti toboz antifasista u borbi rotiv sramnih fasista na ovom regionu.

Gde je tu racunica? gde je tu pamet? To u odroda nema. Vekovi ce proci on ce sve vece gluposti ciniti u toj beskrajnoj trci bezanja od cina izdaje samog sebe. Tada su pljunuli na svoj narod i postali mu dusmani, cemu onda cudjenje za granatiranje svog naroda radi ljigave propagande?


Nije ilija tu jedinka, to im je geneza. Ljigavstina.

Pa dobro,jeste tako ali ima Ilija i zasluga za srpski narod,Istina,nije mu bila namjera da pomogne ali našao se u pravom trenutku na pravom mjestu.Ne treba da to negiramo ili zaboravimo.Ustvari,uvijek u pogodnim prilikama te zasluge treba isticati posebno pred Muslimanama jer je navodno i Ilija bio Musliman i musliman a što se po efektima njegovog političkog djelovanja ne bi moglo da kaže.

_________________
Cura bula a ja mlado vlaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 04 kol 2017, 13:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
novovrijeme je napisao/la:
Sve sto su uradili uradili su protiv sebe. Gledano iz danasnje pozicije Kutiljerov plan je za Srbe bio katastrofalan.

slika

Sta su dobili od predstava za strance? Nista. I budali je jasno da granata ne moze ubiti 100 ljudi. Auto bomba ne ubije 100 ljudi. Stotine hiljada granata smo mi roknuli na Sarajevo pa ubije jedno, dvoje, troje u vrh glave. Zna se sta moze obicna granata. Ali nebitno, pobili su sami svoj narod i na kraju dobili sporazum koji je 10 puta za njih gori.
Ako vjeruju u boga on ih je i kaznio. :palacgore1


Sunce ti.
Dobili manje, i prolila se krv kao garancija da nikakva zajednička država nije moguća za stoljeća.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 28 kol 2017, 10:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32
Postovi: 6217
Lokacija: Izvan sebe
BBC je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:
Sve sto su uradili uradili su protiv sebe. Gledano iz danasnje pozicije Kutiljerov plan je za Srbe bio katastrofalan.

slika

Sta su dobili od predstava za strance? Nista. I budali je jasno da granata ne moze ubiti 100 ljudi. Auto bomba ne ubije 100 ljudi. Stotine hiljada granata smo mi roknuli na Sarajevo pa ubije jedno, dvoje, troje u vrh glave. Zna se sta moze obicna granata. Ali nebitno, pobili su sami svoj narod i na kraju dobili sporazum koji je 10 puta za njih gori.
Ako vjeruju u boga on ih je i kaznio. :palacgore1


Sunce ti.
Dobili manje, i prolila se krv kao garancija da nikakva zajednička država nije moguća za stoljeća.

I odselilo se stotine hiljada, koje nikakvom demografskom politikom ne mogu nadoknaditi.

_________________
Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 29 kol 2017, 09:41 
Offline

Pridružen/a: 11 kol 2017, 07:21
Postovi: 38


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 13 svi 2020, 23:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
Ovo je osvrt Franje Borasa u njegovoj knjizi na makinacije Muslimana
gdje su Hrvati izigrani u Predsjedništvu BiH koje je njega otpustilo a
da nikad nije dao ostavku, ali zato ponovno postavilo Kljujića koji je
već dao ostavku na to mjesto. Varalo se, kršio se poslovnik, preglasavalo se.

slika

slika

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 13 svi 2020, 23:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 ruj 2019, 14:44
Postovi: 4267
@novem Sve pohvale za razne isjecke iz knjiga i znanstvenih radova koje postavljas na forum. :palacgore2

Ako su Muslimani jaki u kmecanju, sigurno su slabiji od Srba i Hrvata u publicistici i znanosti. Stoga, vazno je uvaljivati im pred nos sve knjige koje opovrgavaju sve njihove povijesne lazi, od tzv. patarena do Alije.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 14 svi 2020, 03:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:12
Postovi: 21292
novovrijeme je napisao/la:
Sve sto su uradili uradili su protiv sebe. Gledano iz danasnje pozicije Kutiljerov plan je za Srbe bio katastrofalan.

slika

Sta su dobili od predstava za strance? Nista. I budali je jasno da granata ne moze ubiti 100 ljudi. Auto bomba ne ubije 100 ljudi. Stotine hiljada granata smo mi roknuli na Sarajevo pa ubije jedno, dvoje, troje u vrh glave. Zna se sta moze obicna granata. Ali nebitno, pobili su sami svoj narod i na kraju dobili sporazum koji je 10 puta za njih gori.
Ako vjeruju u boga on ih je i kaznio. :palacgore1

Njih je 91. bilo 44%
Ako odbiješ iseljenike, dodaš dio jugića i "bosanaca", išli su prema 50.
U djeci ih je bilo koliko, 67%?

Po ovome su trebali dobiti 44, slovima četrdeset i četiri posto BiH.
A da nije bilo rata, dobili bi i više.
Kad su se razgraničili Indija i Pakistan u Bengalu, današnjem Bangladešu, bilo je i koridora i zamjena teritorija.
Par desetljeća poslije su svi nemuslimani iselili iz Bangladeša, a gomila muslimana uselila u pogranična područja Indije.

U ovom primjeru, iselila bi gomila Srba iz istočne bosne, od Foče do Zvornika, gdje bi bio kalifat, a u srpske djelove bi doselila gomila muslimana za poslom.
Srbima bi etnički na istoku (bez obzira na granicu) ostalo samo Trebinje i možda neka selendra poput Šekovića.
U Banjoj Luci bi svaki treći stanovnik bio musliman, imali bi bolji natakitet, a vaga bi se održavala doseljavanjem okolnih Srba, dok i oni ne bi presušili.

Na susjednoj temi sam napisao da je jedino mjesto za muslimansku državu u BiH ono između rijeka Drine i Bosne.
Ovdje bi dobili više od toga.
Ako gledamo da bi enklave poput one oko Pala ili Viteza realno bike brzo prekrižene, a da bi im brojevi u susjedstvu rasli, oni bi dobili cijeku BiH.
Prvo rubove, tipa Bijeljina, Modriča, pa nadalje....

Sami su se sjebali i to višestruko.
Rat sa nama im nikako nije trebao.
Bugojno je u nekoj njihovoj bolesnoj mašti moglo biti odskočnica za napad na Banja Luku i povezivanje s Bihaćem, ali to im me znači ništa dok su Srbi u istočnom Sarajevu i Doboju.

Jednostavno su zagrizli previše.
Dio koji oni kontroliraju je ionako uvijek bio nepovoljan za državu.
Podrinje je preblizu Srbiji, a ostatak ima previše planina.
Dio gdje bi se nešto moglo napraviti je dio koji se dosta razvijao u SFRJ, peripanonski dio, dakle većina zapadne RS+ Bijeljina, a tu bi došla i Tuzla da nije odsječena.
Tu su činili većinu po gradovima prije rata, a danas ih maltene nema.

Hercegovina ima hidropotencijala, ali može biti samo dodatak državi, a ne matica.
S nama (a i vama) su većinom ratovali po raznim kanjonima i gudurama.
Sarajevo ima neko povijesno značenje, ali je realno kotlina na putu prema moru. Zenica nema nekog smisla.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 14 svi 2020, 07:35 
Offline

Pridružen/a: 04 pro 2016, 17:11
Postovi: 1491
Ceha je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:
Sve sto su uradili uradili su protiv sebe. Gledano iz danasnje pozicije Kutiljerov plan je za Srbe bio katastrofalan.

slika

Sta su dobili od predstava za strance? Nista. I budali je jasno da granata ne moze ubiti 100 ljudi. Auto bomba ne ubije 100 ljudi. Stotine hiljada granata smo mi roknuli na Sarajevo pa ubije jedno, dvoje, troje u vrh glave. Zna se sta moze obicna granata. Ali nebitno, pobili su sami svoj narod i na kraju dobili sporazum koji je 10 puta za njih gori.
Ako vjeruju u boga on ih je i kaznio. :palacgore1

Njih je 91. bilo 44%
Ako odbiješ iseljenike, dodaš dio jugića i "bosanaca", išli su prema 50.
U djeci ih je bilo koliko, 67%?

Po ovome su trebali dobiti 44, slovima četrdeset i četiri posto BiH.
A da nije bilo rata, dobili bi i više.
Kad su se razgraničili Indija i Pakistan u Bengalu, današnjem Bangladešu, bilo je i koridora i zamjena teritorija.
Par desetljeća poslije su svi nemuslimani iselili iz Bangladeša, a gomila muslimana uselila u pogranična područja Indije.

U ovom primjeru, iselila bi gomila Srba iz istočne bosne, od Foče do Zvornika, gdje bi bio kalifat, a u srpske djelove bi doselila gomila muslimana za poslom.
Srbima bi etnički na istoku (bez obzira na granicu) ostalo samo Trebinje i možda neka selendra poput Šekovića.
U Banjoj Luci bi svaki treći stanovnik bio musliman, imali bi bolji natakitet, a vaga bi se održavala doseljavanjem okolnih Srba, dok i oni ne bi presušili.

Na susjednoj temi sam napisao da je jedino mjesto za muslimansku državu u BiH ono između rijeka Drine i Bosne.
Ovdje bi dobili više od toga.
Ako gledamo da bi enklave poput one oko Pala ili Viteza realno bike brzo prekrižene, a da bi im brojevi u susjedstvu rasli, oni bi dobili cijeku BiH.
Prvo rubove, tipa Bijeljina, Modriča, pa nadalje....

Sami su se sjebali i to višestruko.
Rat sa nama im nikako nije trebao.
Bugojno je u nekoj njihovoj bolesnoj mašti moglo biti odskočnica za napad na Banja Luku i povezivanje s Bihaćem, ali to im me znači ništa dok su Srbi u istočnom Sarajevu i Doboju.

Jednostavno su zagrizli previše.
Dio koji oni kontroliraju je ionako uvijek bio nepovoljan za državu.
Podrinje je preblizu Srbiji, a ostatak ima previše planina.
Dio gdje bi se nešto moglo napraviti je dio koji se dosta razvijao u SFRJ, peripanonski dio, dakle većina zapadne RS+ Bijeljina, a tu bi došla i Tuzla da nije odsječena.
Tu su činili većinu po gradovima prije rata, a danas ih maltene nema.

Hercegovina ima hidropotencijala, ali može biti samo dodatak državi, a ne matica.
S nama (a i vama) su većinom ratovali po raznim kanjonima i gudurama.
Sarajevo ima neko povijesno značenje, ali je realno kotlina na putu prema moru. Zenica nema nekog smisla.

I danas je nevjerojatno zašto je Alija odbio Cutilerov plan. Imali su mogućnost dobiti istočnu Bosnu, hrvatske prostore u Srednjoj Bosni svesti na bezperspektivne enklave oko Viteza i Vareša, a u Hercegovina dobiti čitavu općinu Mostar i Stolac. Ovakvo nešto odbijaš u najmanju ruku kad si (karikiram) nuklearna sila, a ne kad imaš 5 ljudi na 1 pušku. Neki bošnjački političari i danas potiho pozivaju Aliju zbog ovog. Ideš u rat da dobiješ sve i na kraju umjesto 44% teritorija ostaneš na 25% teritorija uz 70k mrtvih. "Lukav plan" nema što. Ostaje međutim nejasno zašto su Hrvati pristali na ovo. Posavina je prošla ok, u Srednjoj Bosni se dobilo isto kao u ratu, a u Hercegovini Hrvati su svedeni praktično na provinciju ostavši bez jedinog velikog grada u BiH kojeg su mogli imati pod kakvom-takvom kontrolom (Mostara).

_________________
Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 14 svi 2020, 08:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Gaugamela93 je napisao/la:
I danas je nevjerojatno zašto je Alija odbio Cutilerov plan. Imali su mogućnost dobiti istočnu Bosnu, hrvatske prostore u Srednjoj Bosni svesti na bezperspektivne enklave oko Viteza i Vareša, a u Hercegovina dobiti čitavu općinu Mostar i Stolac. Ovakvo nešto odbijaš u najmanju ruku kad si (karikiram) nuklearna sila, a ne kad imaš 5 ljudi na 1 pušku. Neki bošnjački političari i danas potiho pozivaju Aliju zbog ovog. Ideš u rat da dobiješ sve i na kraju umjesto 44% teritorija ostaneš na 25% teritorija uz 70k mrtvih. "Lukav plan" nema što. Ostaje međutim nejasno zašto su Hrvati pristali na ovo. Posavina je prošla ok, u Srednjoj Bosni se dobilo isto kao u ratu, a u Hercegovini Hrvati su svedeni praktično na provinciju ostavši bez jedinog velikog grada u BiH kojeg su mogli imati pod kakvom-takvom kontrolom (Mostara).


Danas je nevjerovatno što Muslimani ne žele Islamsku Republiku 24%.
Takvi kakvi su, nikakvi, u prilici da imaju svoju državu i neće.
Ozbiljan narod, Palestinci, ne može da dobije državu te veličine a Mujo - neće. Nudi im se država u sred Evrope - neće. Najzapadnija islamska država - neće.
To je van pameti i zato je nemoguće o njima logično razmišljati, to su potpuni luđaci.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 14 svi 2020, 16:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:12
Postovi: 21292
Gaugamela93 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Njih je 91. bilo 44%
Ako odbiješ iseljenike, dodaš dio jugića i "bosanaca", išli su prema 50.
U djeci ih je bilo koliko, 67%?

Po ovome su trebali dobiti 44, slovima četrdeset i četiri posto BiH.
A da nije bilo rata, dobili bi i više.
Kad su se razgraničili Indija i Pakistan u Bengalu, današnjem Bangladešu, bilo je i koridora i zamjena teritorija.
Par desetljeća poslije su svi nemuslimani iselili iz Bangladeša, a gomila muslimana uselila u pogranična područja Indije.

U ovom primjeru, iselila bi gomila Srba iz istočne bosne, od Foče do Zvornika, gdje bi bio kalifat, a u srpske djelove bi doselila gomila muslimana za poslom.
Srbima bi etnički na istoku (bez obzira na granicu) ostalo samo Trebinje i možda neka selendra poput Šekovića.
U Banjoj Luci bi svaki treći stanovnik bio musliman, imali bi bolji natakitet, a vaga bi se održavala doseljavanjem okolnih Srba, dok i oni ne bi presušili.

Na susjednoj temi sam napisao da je jedino mjesto za muslimansku državu u BiH ono između rijeka Drine i Bosne.
Ovdje bi dobili više od toga.
Ako gledamo da bi enklave poput one oko Pala ili Viteza realno bike brzo prekrižene, a da bi im brojevi u susjedstvu rasli, oni bi dobili cijeku BiH.
Prvo rubove, tipa Bijeljina, Modriča, pa nadalje....

Sami su se sjebali i to višestruko.
Rat sa nama im nikako nije trebao.
Bugojno je u nekoj njihovoj bolesnoj mašti moglo biti odskočnica za napad na Banja Luku i povezivanje s Bihaćem, ali to im me znači ništa dok su Srbi u istočnom Sarajevu i Doboju.

Jednostavno su zagrizli previše.
Dio koji oni kontroliraju je ionako uvijek bio nepovoljan za državu.
Podrinje je preblizu Srbiji, a ostatak ima previše planina.
Dio gdje bi se nešto moglo napraviti je dio koji se dosta razvijao u SFRJ, peripanonski dio, dakle većina zapadne RS+ Bijeljina, a tu bi došla i Tuzla da nije odsječena.
Tu su činili većinu po gradovima prije rata, a danas ih maltene nema.

Hercegovina ima hidropotencijala, ali može biti samo dodatak državi, a ne matica.
S nama (a i vama) su većinom ratovali po raznim kanjonima i gudurama.
Sarajevo ima neko povijesno značenje, ali je realno kotlina na putu prema moru. Zenica nema nekog smisla.

I danas je nevjerojatno zašto je Alija odbio Cutilerov plan. Imali su mogućnost dobiti istočnu Bosnu, hrvatske prostore u Srednjoj Bosni svesti na bezperspektivne enklave oko Viteza i Vareša, a u Hercegovina dobiti čitavu općinu Mostar i Stolac. Ovakvo nešto odbijaš u najmanju ruku kad si (karikiram) nuklearna sila, a ne kad imaš 5 ljudi na 1 pušku. Neki bošnjački političari i danas potiho pozivaju Aliju zbog ovog. Ideš u rat da dobiješ sve i na kraju umjesto 44% teritorija ostaneš na 25% teritorija uz 70k mrtvih. "Lukav plan" nema što. Ostaje međutim nejasno zašto su Hrvati pristali na ovo. Posavina je prošla ok, u Srednjoj Bosni se dobilo isto kao u ratu, a u Hercegovini Hrvati su svedeni praktično na provinciju ostavši bez jedinog velikog grada u BiH kojeg su mogli imati pod kakvom-takvom kontrolom (Mostara).

Pristalo se na plan, ne i na kartu.
Imaš i kasnijih karata gdje su hrvatski Travnik, Jajce, Bugojno, Mostar, Derventa...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 14 svi 2020, 18:46 
Offline

Pridružen/a: 24 ožu 2019, 11:50
Postovi: 933
Lokacija: Mostar.......nekad
Ja mislim da vi svi precjenjujete Aliju i njegovu moć donošenja odluka. Moje mišljenje je da je on samo izvršavao naredbe i vrlo malo uticaja imao na razvoj događaja. On jest bio islamista ali ne totalni radikal, glup nije bio sigurno.
Ja mislim da su iza svega toga stajali neki utjecajni američki krugovi koji su (onda bili) u finaniskoj i interesnoj zavisnosti od Saudiske Arabije. Arapi su od Avganistana u 80tim širom svijeta masovno podržavali vjersku braću i širili uveliko radikalni (vahabitski) islam. Rezultate vidimo preko rata u BiH, 11.09., pa sve do dana današnjeg. Međutim stvari su se znatno promjenule, Arapi su u velikoj krizi kao i sama Amerika tako da muslimani u bejha nemaju više moćnih mentora kao prije 5-10 godina. Zato su mnoge stvar izašle na vidjelo kao npr. događaji u i oko Srebrenice iz britanskih vojnih arhiva, neki događaji koji su bili odlučujući za sankcije prema Srbiji i napad NATO pakta na snage VRS danas izlaze u jednom sasvim drugom svijetlu nego onda. Amerika je jedno veliko zlo, ko se sa njima u kolo uhvati jebo je ježa.
To su mnogi iskusili na svojoj koži, šiptari si ti koji se sada nalaze u toj fazi i polako shvataju u kakvoj su situaciji.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 26 svi 2020, 21:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
Cijeli travanj 1992. JNA napada, poput Kupresa, Livna, Višegrada,
Zvornika..., ali Alija i Muslimani u Predsjedništvu spriječavaju
imenovanje, tko vrši napade i agresiju
. Cijeli mjesec! A i tada
nepotpuno, da umanje krivicu, pa 28.4. navode "potpomognute rezervnim
sastavima bivše JNA". I onda se čude da su fasovali u cijeloj istočnoj Bosni
i kojekuda. Totalni kolaps Muslimana u planiranju, procjeni i shvaćanju nastalog stanja.
Alija je vjerovao u obnovu Jugoslavije sve do trenutka dok sam nije postao
zarobljenik vojske na koju je računao i dok mu u Sarajevu nisu počele padati granate.

Citat:
Nadalje, Predsjedništvo na svojoj sjednici od 13./14.
travnja 1992.
, definira SDS BiH kao agresore te ujedno poziva
JNA da ne napada snage TO BiH, te da preuzme ulogu
“tampon zone“ između sukobljenih snaga:

“1. U Bosni i Hercegovini postoji sukob izmedju snaga koje
pripadaju totalitarnoj vrsti režima a predvode ih operativni
čelnici SDS-a /agresor/ i INSTITUCIJA DEMOKRATSKE
VLASTI DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE. Snage totalitarnog
režima imaju svoje ideološke centre van granica
Bosne i Hercegovine, stoga se sukobi u Bosni i
Hercegovini ne mogu okarakterisati kao etnički sukobi ili
gradjanski rat.

2. Predstavnici države Bosne i Hercegovine će razgovarati sa
predstavnicima agresora u situacijama kad su ubijedjeni
da bi pregovori mogli dovesti do poboljšanja stanja u
Republici.

3. Sve oružane snage za odbranu suvereniteta i nezavisnosti
Republike Bosne i Hercegovine, koje se bore protiv
unutrašnje i spoljašnje agresije širom Bosne i
Hercegovine, su u formi teritorijalne odbrane BiH.

4. Poziva se JNA da uspostavi punu saradnju sa snagama teritorijalne
odbrane Republike BiH i da ne napada iste,

5. Pozivamo snage JNA na teritoriji Republike Bosne i
Hercegovine da se stave pod komandu legalnih vlasti ove
republike i da osujete snage agresora na svim poljima.

6. Ukoliko JNA ne želi udovoljiti uslovu 5. prihvatamo angažovanje
snaga JNA kao tampon zone izmedju snaga teritorijalne
odbrane Republike BiH i agresora kada se takav
dogovor postigne sa Ministarstvom za narodnu odbranu
Bosne i Hercegovine.“

Hrvatski članovi Predsjedništva RBiH, na sjednici održanoj
dana 14. 4. 1992., tražili su da Predsjedništvo zauzme čvršći
stav i prema SDS BiH i prema JNA (“Republika BiH i njene
legalne institucije vlasti su izložene agresiji. Ova agresija je
inicirana i podpomognuta iz Srbije i Crne Gore zajedno sa
JNA.”). Međutim, Izetbegović ne prihvaća te stavove i ostavlja
mogućnost da sve i nije tako kako tvrde Boras i Kljujić te da
ipak ne treba optuživati JNA da djeluje na cijelom području
BiH jer još nisu počeli sa djelovanjem po Sarajevu:
“… Šta predlažeš. Da se utvrdi da armija vrši agresiju na
Bosnu i Hercegovinu. Baterije koje stoje ovdje, one
trenutku nisu aktivirane. Jesu one druge tamo. Govorim
da oni na mnogim mjestima nisu povukli obarač. Drže prst
na obaračima. Kažem da postoje različita ponašanja.
Imamo jednu direktnu agresiju u zapadnoj Hercegovini,
imamo pasivno pomaganje ovdje i onde. To su činjenice.
Sigurno da njihove baterije trenutno iz Lukavice iz
kasarne Maršal Tito ne djeluju. One su pune. Trebali da
sada to previdim tu činjenicu, pa da idem dalje korak. Na
kakvo ponašanje mogu izaći. Trenutno nama, tj. Bosni i
Hercegovini ne odgovara da oni stupe u akciju na svim
mjestima. Jesu dole aktivni, ali se treba utvrditi. Ovdje
nisu, i to treba da utvrdimo. Igraju takvu igru, da im možda
tako ne odgovara. Možda bi im odgovorili, pa im to ne
odgovara.“

Na sjednici održanoj 28. travnja 1992. Predsjedništvo RBiH
ipak donosi sljedeći zaključak:

“Predsjedništvo je ocijenilo da su agresiju na Bosnu i
Hercegovinu izvršile četničko-terorističke oružane formacije
iz Srbije potpomognute rezervnim sastavima bivše
JNA iz Srbije i Crne Gore, te oružane formacije SDS potpomognute
snagama bivše JNA iz BiH. Predsjedništvo ne
prihvata ocjenu po kojoj su sve stranke odgovorne za
sadašnju situaciju u BiH. Ove stavove Predsjedništvo je
usvojilo jednoglasno.“


Na sjednici održanoj 4. 5.1992., nakon što je uspjelo
oslobađanje Alije Izetbegovića iz ruku JNA, pristaju na potpuno imenovanje agresora
u BiH:

“Predsjedništvo je zaključilo da se obavijesti javnost da je
agresor na Bosnu i Hercegovinu Srbija i Crna Gora,
odnosno Savezna Republika Jugoslavija, preko bivše
JNA i uz sudjelovanje paravojnih formacija SDS i paravojnih
formacija iz Srbije i Crne Gore, odnosno Savezne
Republike Jugoslavije. Imajući ovo u vidu, Predsjedništvo
je zauzelo stav da Republika BiH kao članica KEBS-a
zatraži vojnu pomoć iz inostranstva.“


U svojoj knjizi Stjepan Šiber30 donosi još jedan zanimljiv detalj
o namjerama bosanskog političkog vrha i njihovoj suradnji sa
JNA, dok Hrvati brane tu istu BiH upravo od te iste JNA. Ta je
namjera navedena u “Platformi za razgovor članova
Predsjedništva BiH sa SSNO“
,
napisanoj početkom travnja
1992.
(iako se nedugo nakon toga Izetbegović, zajedno s
makedonskim predsjednikom Kirom Gligorovim (a vjerojatno i
njegovim posredovanjem), tajno sastao s generalom Adžićem
u Ohridu) povodom očekivanog sastanka s delegacijom
tadašnjeg SSNO, koji je trebao predvoditi general Blagoje
Adžić, tada v.d. saveznog sekretara: “… zajedničko komandovanje
snagama JNA i TO na teritoriji RBiH u cilju razoružavanja
paravojnih sastava, okončanja ratnih sukoba na teritoriji
BiH i uspostave trajnog mira“.


Može li se onda, po analogiji kojom se danas olako
optužuje pokojnog predsjednika Tuđmana da je pregovarao s
JNA i Miloševićem za vrijeme dok se Hrvatska branila, istovremeno
optužiti prvenstveno i muslimanski politički vrh da je
pokušavao zajedno sa JNA razoružati ne samo srpske agresivne
paravojne postrojbe nego i grupe koje su Hrvati u BiH
organizirali radi obrane. I to ne samo obrane Hrvata nego i
obrane cjelokupne BiH od srpsko-crnogorskog agresora.
Sada sva politička vrludanja Alije Izetbegovića poprimaju i
logičnost: u jedinstvenoj Jugoslaviji (onoj bez Slovenije),
Muslimani koji žive na području BiH (koja im treba biti matična
republika), Hrvatske, Srbije (Kosovo, Sandžak) i
Makedonije trebaju biti dovedeni u takvo stanje svijesti da prilikom
odlučivanja podrže Aliju Izetbegovića i njegovu stranku
jer je Islam nadnacionalna poveznica koja treba povezivati
sve Muslimane bez obzira na mjesta i okoline u kojima inače
žive. Stvarni stavovi SDA i Alije Izetbegovića vide se i iz dokumenta
koji se nalazi u prilogu za 1992. godinu a u kojem su
izneseni pogledi/stavovi SDA o utvrđivanju odnosa u BiH.

SDA želi BiH kao dio šire državne zajednice koja uključuje RH
i Srbiju.Potiče se ostvarivanje posebnih veza Hrvata iz BiH sa
RH te Srba iz BiH sa Srbijom, gdje bi Muslimani trebali predstavljati
vezivno tkivo na kojem će se temeljiti nova
jugoslavenska državna zajednica.


NATIONAL SECURITY AND THE FUTURE 1-2 (7) 2006
24


_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 27 svi 2020, 14:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Alija se samo navačer molio da "allah" te probleme riješi ujutro.
Jedino što od njega "lidersko" pamtim je da je krstio Muslimane u "Bošnjake".

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 19 kol 2022, 09:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
AvAv sjeo sam sa sobom, popijo kahvicu i napravijo kompilaciju...

Citat:
Najveće bošnjačke strateške greške: Od Farza do suneta

Zlatko Lagumdžija je tada bio glavni pregovarač. Lideri su se usaglasili, ali je provedba dogovorenog prepuštena OHR-u. Wolfgang Petritsch je nametnuo izmjene entitetskih ustava

Čak i kada bih na raspolaganje dobio kompletan broj Oslobođenja, a ne samo ovu kolumnu, ne bih mogao nabrojati i, barem površno, analizirati sve greške bošnjačke i takozvane probosanske politike u poslijeratnom periodu. Zato sam prinuđen izdvojiti one ključne greške zbog kojih se Bosna i Hercegovina sada klacka između istoka i zapada i zbog kojih su oni koji je nagrizaju iznutra gradili svoj sistem.

Priča je sigurno počela ranije, ali događaji iz 1993. godine tri decenije kasnije su došli na naplatu. Mediji iz Republike Srpske prošle su sedmice objavili da “postoji osnovana sumnja” da je osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin pobjegao u Tursku. Istina je da je Mahmuljin, nakon što je u aprilu ove godine osuđen na osam godina robije, umjesto u zatvor, otišao u Tursku, pravdajući se da je na liječenju. Sedmicu već traje saga o Mahmuljinu, čijim se “liječenjem”, zapravo, poništava prošlogodišnje očigledno bjekstvo optuženika za genocid Milomira Savčića. I nije greška sa bivšim komandantom Trećeg korpusa Armije RBiH stara sedam dana. Strateška greška je učinjena prije tridesetak godina, kada je bošnjački politički vrh naredio armijskom da potčini odred El Mudžahid. Kasnije će doći akcija Farz i zločini ovih, uglavnom, odbjeglih kriminalaca iz arapskih zemalja. Onda će Haag presuditi Amiru Kuburi i Enveru Hadžihasanoviću, osudivši ih po komandnoj odgovornosti za ratne zločine. Najveća je kazna ipak stigla generala Sakiba Mahmuljina i tako su danas trojica visokih oficira Armije RBiH, koja je, prije svega, vodila oslobodilački rat, pravosnažno osuđena zbog zločina koje su počinila “braća sa istoka”.

Političkih grešaka bilo je mnogo. No, jedna od ključnih je ona iz 2001. godine, kada je međunarodna zajednica na Mrakovici organizirala pregovore o provedbi presude Ustavnog suda BiH kojom je naloženo da su svi narodi u BiH konstitutivni u cijeloj zemlji. Zlatko Lagumdžija je tada bio glavni pregovarač. Lideri su se usaglasili, ali je provedba dogovorenog prepuštena OHR-u. Wolfgang Petritsch je nametnuo izmjene entitetskih ustava. Republika Srpska je dobila Vijeće naroda, a Federacija BiH – proširen Dom naroda FBiH. Šta je to u praksi značilo dobro smo naučili proteklih dvadeset godina. Asimetričnim su rješenjima Federaciji stavljeni okovi, a Republika Srpska je, uz sve svoje druge mane, postala funkcionalniji entitet, gdje su se odluke donosile prostom većinom i gdje niko nije mogao blokirati odluku većina.

Mislim da je bio kraj 2005. godine i tada sam, kao novinar Oslobođenja, pratio sjednicu Glavnog odbora SDA u Tuzli. Iza zatvorenih vrata, dobro se sjećam, vodila se rasprava hoće li stranka podržati smjenu SDS-ove Vlade Republike Srpske sa Perom Bukejlovićem na čelu. Većina je bila da se ruši i da se za premijera imenuje Milorad Dodik. No, jedan čovjek je bio protiv. “Pravimo historijsku grešku. SDS je opterećen prošlošću, crnim listama. Mislim da nam je pametnije ostati s njima u koaliciji”, rekao je tada Hasan Čengić. SDA ga nije poslušala. Oborili su Vladu Pere Bukejlovića i doveli na vlast Milorada Dodika. Do danas nije svrgnut.

U martu 2006. godine pod pokroviteljstvom SAD-a usaglašen je paket ustavnih promjena u BiH. Svi koji išta znaju o pravu i političkim sistemima znaju da je to bio paket koji je jačao državu Bosnu i Hercegovinu. Srbi su bili za. No, ključnu ulogu u rušenju imao je Haris Silajdžić sa par otpadnika iz SDA. Aprilski paket nije dobio dvotrećinsku podršku u Predstavničkom domu. Silajdžić je te jeseni dobio izbore, ali država Bosna i Hercegovina je krenula ka provaliji.

U oktobru 2010. godine SBiH i SDA su doživjeli debakl. Trijumfovao je SDP. Bivši visoki predstavnik Valentin Inzko je izračunao da je pet trećina od 17, Lijanovićeve paštete (mine) su podmetane pod vozila HDZ-ovih zeničkih zastupnika i SDP je dobio historijsku šansu. Dragana Čovića nije bilo u vlasti. Hrvatske su pozicije na federalnom nivou popunili kadrovi HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak. Ali, Zlatko Lagumdžija se predomislio. Vratio je HDZ u igru, a Miloradu Dodiku je, za poziciju Denisa Bećirovića, isporučio Zakon o prebivalištvu, Zakon o sukobu interesa i Zakon o javnim nabavkama. Prvi zakon je koštao povratnike, druga dva su danas prepreka evropskom putu BiH.

Lagumdžija je cijenu platio 2014. godine. Već naredne će SDA formirati Vladu Federacije BiH sa HDZ-om i DF-om, a u Vijeću ministara su za partnere izabrali SDS i PDP. Dragan Čović je, ponovo, bio manjina u Vladi Federacije, ali animoziteti na relaciji DF-SDA su rezultirali izbacivanjem stranke Željka Komšića iz vlasti. Onda je umro Salko Bukvarević, a SDA-ova ministrica Elvira Dilberović je svoju federalnu fotelju odlučila zamijeniti onom ambasadorskom. Ove dvije pozicije nikada nisu popunjene, pa sad bez HDZ-a ne može funkcionisati Vlada Federacije BiH u svom osmogodišnjem mandatu.

Kada su u oktobru 2018. godine prebrojani listići, bilo je jasno da je SNSD pobjednik i da bez njih neće moći biti formirano Vijeće ministara BiH. No, tada SDA pravi dvije kardinalne greške. Prvo je, zarad ubrzo izgubljene “tajnice i vozača” Senada Bratića, Bakir Izetbegović dao Miloradu Dodiku četvrtog delegata u Klubu Srba, a onda je, tako oslabljeni Izetbegović odlučio formirati Vijeće ministara BiH sa SNSD-om, ne uslovljavajući time izbor Vlade Federacije. Dodikova i Čovićeva mašina je počela da vrti, Fadil Novalić je upao u žrvanj, a malo zatim i cijela država. I danas bošnjačkim liderima, i onima u vlasti i onima u opoziciji, ne preostaje ništa drugo nego da glade bradu, koja je, eto, sunet.

https://istraga.ba/najvece-bosnjacke-st ... Aa_NPRRVA8


Ja bih dodao još Kutiljera, samoukidanje vojske i krah demografske politike poklapanja nepoklopivog odnosno bacanje milijardi na kuće povratnika i džamije :zivili .

Ako ne razumijete jezik bošnjačkog naroda poenta teksta je "Sad se možemo jebati!" :crying

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bosnjacke prevare - pogresna racunica
PostPostano: 19 kol 2022, 12:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
novovrijeme je napisao/la:
AvAv sjeo sam sa sobom, popijo kahvicu i napravijo kompilaciju...



U martu 2006. godine pod pokroviteljstvom SAD-a usaglašen je paket ustavnih promjena u BiH. Svi koji išta znaju o pravu i političkim sistemima znaju da je to bio paket koji je jačao državu Bosnu i Hercegovinu. Srbi su bili za. No, ključnu ulogu u rušenju imao je Haris Silajdžić sa par otpadnika iz SDA. Aprilski paket nije dobio dvotrećinsku podršku u Predstavničkom domu. Silajdžić je te jeseni dobio izbore, ali država Bosna i Hercegovina je krenula ka provaliji.


Citat:
Protiv je bilo 16 zastupnika: 7 iz SBiH-a, 4 iz HDZ-a 1990 te po jedan iz SDP-a BiH, NHI-a, BOSS-a, HDU-a i SRS-a RS-a.


Avdo rehabilitira SDP pijanicu Durakovića. :zubati

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO