HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 10:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 27 pro 2013, 23:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Protiv presude Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, poslovni broj 13. - KO - 1734/13 od 12. studenog 2013. godine, okrivljenik Marko Francišković podnosi slijedeću

ŽALBU

zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog bitne povrede Zakona o kaznenom postupku.

Dana 25. studenog 2013. godine dostavljena mi je pisana presuda suca Benčića s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Sudac Benčić je sastavio, izrekao i obrazložio tu svoju presudu te se, nakon što sam istu pročitao i analizirao, žalim na tu i takvu presudu s pripadnim obrazloženjem.

U svojoj žalbi obrazložit ću zašto smatram da ova presuda nije valjana te zašto se ne može prihvatiti obrazloženje suca Benčića prema kojemu sam ja duševni bolesnik koji boluje od paranoidne shizofrenije, koji je opasan po okolinu te me stoga treba prisilno liječiti.

Za početak moram naglasiti da sudac Benčić nije sposoban istinito sročiti niti one najosnovnije činjenice kojima se ustvrđuje moj identitet, a ta šlampavost i nemarnost prema činjenicama karakteristična je kako za ovu pisanu presudu, tako i za cijelo suđenje.
Naime, na prvoj stranici presude u drugom pasosu u sedmom retku sudac Benčić piše da sam ja "vojsku služio u JNA 1989./1990.g. u Bilićima i Šibeniku." To jednostavno nije točno jer u nikakvim imaginarnim Bilićima ja nisam služio vojni rok u tadašnjoj SFRJ, nego sam bio u Bileći, a tako sam to jasno i glasno rekao na početku suđenja prilikom uvodnog ispitivanja. Sudac Benčić koji cijelo vrijeme suđenja iskazuje izrazitu nezainteresiranost da sluša i čuje ono što ja imam za reći u svoju obranu i ovdje je to što sam rekao slušao s pola ili manje pažnje pa je onda razumljivo da na kraju piše ovakve netočnosti, a te netočnosti se cijelo vrijeme ponavljaju i simptomatične su za cijelu presudu sa pripadnim obrazloženjem.
Tako su, po navedenom obrascu, u obrazloženju presude izostavljene neke izuzetno bitne stvari koje sam izrekao u svoju obranu, a koje su neosporne činjenice te ih ni sam sud nije osporio, ali ih zato uporno ignorira jer drugačije nije u stanju obrazložiti svoju presudu po kojoj sam ja psihički bolesnik opasan po okolinu kojeg se mora prisilno liječiti, što god to značilo u ovom slučaju, jer liječiti zdravog čovjeka je besmislica sama po sebi.

Sudac Benčić na 2. stranici u 5. pasosu navodi moju izjavu da se ne može kao zakonit i ustavan prihvatiti tzv. ulazak RH u EU jer je na referendumu bilo 917.000 viška upisanih birača, i to prema službenoj objavi Državnog izbornog povjerenstva, ali on prikladno izostavlja iznimno bitan dio gdje sam rekao kako se to jednako odnosi i na izbor za Sabor pa prema tome ova vladajuća garnitura nema ni legalitet, ni legitimitet, nego su to najobičniji uzurpatori prema kojima se treba tako i postaviti.
Dakle, nije tu u pitanju samo nelegitimno i nelegalno pridruživanje RH s EU, nego se tu radi o nelegitimnosti i nelegalnosti kompletne vladajuće garniture jer se ista brojka od 917.000 viška upisanih birača pojavljuje i u izborima za Sabor RH. Sudac Benčić taj bitan dio prikladno izostavlja.
To su sve neosporne i neupitne činjenice i na osnovu tih činjenica dalje proizlazi sve što navodim i obrazlažem kako je ovaj vladajući režim uzurpatorski uz to što je i izdajnički i kriminalni budući je izveo proces tzv. integracije RH s EU na prije opisani način.

U tom kontekstu dolazi moja tvrdnja da u RH vlada potpuno bezakonje te da se provodi politička samovolja režimskih struktura. Shodno tome, ja ne vidim obavezno držati se zakona po istom principu kako i ovaj režim selektivno poštuje zakone i ustav RH. Ako mogu oni, mogu i ja. Po čemu bi oni bili bolji od mene? Ili, po čemu sam ja lošiji ili manje vrijedan pa da za mene zakoni trebaju vrijediti, a za ovaj režim ne trebaju? Ili su zakoni za sve isti ili nema obveze za ikoga da poštuje zakone koji se selektivno i proizvoljno primjenjuju.

U ovom slučaju ne radi se o bilo čemu nego o izuzetno važnim pitanjima kao što su određivanje obnašatelja vlasti u RH kao i o pitanju očuvanja ili poništenja hrvatske državnosti i pripadnog suvereniteta te prenošenja tog istog suvereniteta na jedno strano tijelo poput EU. Shodno tome, tu se radi ne samo o bezakonju, nego je na djelu čin veleizdaje i pripadne okupacije RH od jedne strane sile potpomognute domaćim izdajnicima, tj. aktualnim režimskim strukturama.
To su činjenice, to je istina koja je neuništiva te će neupitno prije ili kasnije izbiti svima na vidjelo iz tame u koju je trenutno skrivena.

Sukladno navedenom činjeničnom stanju jedino pravo pitanje koje se može postaviti je kome sam ja bio obavezan predati oružje koje mi je ostalo iz Domovinskog rata? Zar sam trebao dati oružje uzurpatorima bez legitimiteta i legaliteta? Zašto bih ja to trebao uraditi? Po kojoj to osnovi ja kao dobrovoljac iz travnja 1991. godine sad trebam sebe razoružati i dati oružje izdajnicima i kriminalcima? Zar činjenica o 917.000 viška upisanih birača nije dovoljna da se obrazloži nelegalnost i nelegitimnost sadašnjeg režima? Što više od toga treba u ovom poretku gdje se demokracija i demokratski proces naglašava kao neupitni politički autoritet?

U ovoj presudi i u ovom obrazloženju ta činjenica interpretira se tako da se mene koji ukazujem na tu činjenicu kvalificira kao paranoidnog shizofrenika, a sama činjenica se bez obrazloženja u potpunosti ignorira.
Sve skupa ovo podsjeća na dječju pripovijetku "Carevo novo ruho", samo u ovoj sudskoj priči koju piše sudac Benčić se dječaka koji ukazuje na činjenicu da je car gol, od strane suda proglašava duševnim bolesnikom opasnim po okolinu, a sudac Benčić i svi ostali se dive tom carevom novom ruhu, ignorirajući stvarnost careve golotinje.

Također je vrlo indikativno to kako je iz dostavljene presude u dijelu gdje se navodi što sam rekao u potpunosti izostavljeno sve ono što sam govorio o genezi ovog procesa protiv mene, a vezano uz činjenicu da aktualni ministar MUP-a Ranko Ostojić u biti je kriminalac i britanski agent kojeg bi trebalo i prikladno procesuirati.

Tu činjenicu o Ranku Ostojiću sam izrijekom upravo tako navodio te potkrijepio svoje tvrdnje pozivanjem na bivšeg potpredsjednika Vlade RH Dražena Budišu koji o tome javno govori, ali ukazao sam i na pisani dokument od 7.veljače 2003. godine, oznake "vrlo tajno". Radi se o službenoj bilješki MUP-a o sastanku između Ivice Račana (predsjednika Vlade RH), Šime Lučina(ministar MUP-a) i Ranka Ostojića (pomoćnik ministra - ravnatelj policije) s britanskim veleposlanikom i britanskim obavještajcima.

Uglavnom, taj dokument samo dodatno potvrđuje izjave Dražena Budiše o tome da je Ranko Ostojić prekoračio svoje ovlasti, prekršio i zakone i ustav RH, te je svojim djelovanjem narušio hrvatski državni suverenitet, a koji je po obnašajućoj funkciji upravo on trebao štititi i braniti. Sve to što sam vezano za kriminalnu aktivnost Ranka Ostojića izrekao u ovoj presudi u obrazloženju je izostavljeno. Smatram da to predstavlja bitnu povredu Zakona o kaznenom postupku.
Dalje se u presudi navodi da "i sama obrana okrivljenog posredno u sebi sadrži veliki broj činjenica koje potvrđuju nalaze i mišljenje kako psihijatrijske tako i psihologijske vještakinje"(stranica 4, 2. pasos, 5. redak), a bez ikakvog navođenja makar jednog primjera, makar jedne te činjenice kojih, navodno, ima velik broj. Ako ih ima velik broj, tih činjenica, zašto je bio problem makar jednu navesti kao primjer? Ako se pak radi o dalje u pasosu navedenom nabrajanju mojih "krimena", a govori se o tome da ja navodim da se cijela vlast ponaša protuzakonito i protuustavno - to sam objasnio i potkrijepio činjenično na početku ove žalbe navodeći činjenicu koju sudac Benčić ignorira o 917.000 upisanih birača viška te po tome posljedičnom nelegitimnom i nelegalnom statusu ove uzurpatorske i kriminalne vlasti.

Isto tako sudac Benčić navodi "da je činjenica ulaska RH u EU čin okupacije, počinjen protiv volje vlasti" (stranica 4, 2. pasos, 14.redak) te time samo dodatno potvrđuje svu sumanutost i nebuloznost kako presude, tako i cijelog procesa. Naime, opet to ponavljam, ta tzv. "činjenica ulaska RH u EU" ne može biti nikakva činjenica jer tu navodnu činjenicu koja postoji samo u bujnoj mašti ovoga suda poništava stvarnu činjenicu o 917.000 viška upisanih birača pa onda cijela ta farsa od procedure ulaska RH u EU pada u vodu. Slijedom toga činjenica je upravo ta da se tu radi o okupaciji RH od strane EU, a izveden uz pomoć izdajnika hrvatske države i hrvatskog naroda u cijelosti.

Također se u navedenom citatu navodi da sam ja rekao da je taj izdajnički čin okupacije RH "počinjen protiv volje vlasti". Takvu nebulozu ja nikada nisam rekao, niti bi pri zdravoj pameti mogao ikada izreći, ali sudac Benčić je to očigledno u stanju kao što je u stanju na istoj razini nebuloznosti voditi cijeli proces te na kraju izreći nebuloznu presudu.
Naime, ono što ja višekratno tvrdim i dokazujem je upravo suprotno jer ja govorim kako je ovaj čin veleizdaje (veleizdaja je izdaja koju počine visoki državni dužnosnici) te pripadne okupacije RH od strane EU počinjen upravo sukladno volji ove uzurpatorske, izdajniče i kriminalne vlasti. Odnosno, da budem još precizniji, ovog režima, jer to je retorika kojom se ja služim, a nikad ne bih rekao ovakvu glupost kakvu navodi sud u svojoj presudi. Sva sreća pa je sve snimljeno i zabilježeno kamerom pa se vrlo jednostavno može provjeriti tko ovdje govori istinu, a tko krivotvori i laže.

Dakle da budemo na čisto, okupacija RH od strane EU počinjena je protiv volje naroda, a ne protiv volje vlasti kako to piše ovaj lakrdijaški sud.

Vlast, tj. režim, je taj koji je protivno volji hrvatskog naroda sve ovo izveo da bi se poništila hrvatska državna suverenost i nezavisnost integriranjem s EU, a to je izvedeno kroz prijevaru na referendumu čija je startna pozicija takva da ima ni manje ni više nego 917.000 viška upisanih birača. I ja sam sad tu lud zato što ne pristajem na tu igru nego upozoravam i ističem na neodrživost tog nelegalnog i nelegitimnog procesa izvedenog od strane jednako tako nelegalne i nelegitimne vlasti. Ja sada imam neke paranoje i shizofrenije zato što ukazujem na neupitne činjenice i ne pristajem na ulogu pokornog Dudeka kojem svaki pokvarenjak može podvaliti i najgluplju podvalu. Pogotovo ne pristajem u slučaju hrvatske državne nezavisnosti te na način kako se tu teškom mukom i krvavo stečenu nezavisnost želi jednom farsom od referenduma poništiti. Jednako tako ne pristajem priznati legalnost i legitimitet ove vlasti, tj. ovog režima, jer je isti instaliran u jednako farsičnim demokratskim izborima sa jednako tako prisutnih 917.000 upisanih birača viška.

Iz ovog primjera gdje se u presudi navodi da ja govorim takve nebuloze da je čin okupacije RH od strane EU počinjena protiv volje vlasti razvidno je koliko je ova presuda besmislena te koliko je izgrađena na konstrukcijama i lažima. Ponavljam, ja sam na suđenju ne jednom rekao da je EU okupacija protivna volji hrvatskog naroda, a sukladna izdajničkoj volji ove vlasti, tj. ovog režima u cijelosti. To što se sad u ovoj presudi ono što smatram toliko bitnim izokreće pokazatelj je stanja svijesti suca Benčića koji je i donio presudu sukladnu toj izokrenutoj i izopačenoj svijesti u kojoj se nalazi.
Jednako tako je laž i krivotvorina da sam ja rekao da ću ja "odlučivati o kažnjavanju o tome tko će biti veleizdajnici" (stranica 4, 2. pasos, 15. redak). Nemam ja tu o čemu odlučivati jer zna se dobro tko su veleizdajnici - to su visoki državni dužnosnici koji su počinili čin izdaje. Sukladno tome, onima kojima će se suditi za veleizdaju su definirani i nema se tu što proizvoljno niti oduzimati, niti dodavati. Očigledno je da sudac Benčić ne barata spoznajom o tome tko su to veleizdajnici i što uopće taj pojam znači. Naprotiv, sudac Benčić na mene projicira svoju proizvoljnost i intelektualnu limitiranost pa misli da bi se ja po pitanju suđenja za veleizdaju ponašao jednako nedosljedno i samovoljno kako se ponaša ovaj sud prema meni u ovom slučaju koji se protiv mene vodi.

Na kraju, a moglo bi se reći kao šećer na kraju, tog cijelog niza navoda laži, krivotvorina i besmislica, sudac Benčić navodi: "a posebno tu treba istaći okrivljenikov navod da je on ideolog koji se trudi kroz demokratske procese da građani prihvate njegovu viziju". Po običaju, sudac Benčić ovdje samo djelomično ispravno navodi moje riječi te ih proizvoljno i na svoj način reinterpretira.

Točno je da sam ja ideolog, a ideolog sam zato jer sam uobličio i u javnost kroz formu pisane riječi iznio svoju ideju državotvornog političkog programa za Hrvatsku kao državu i Hrvate kao narod i to kako u domovini tako i u dijaspori. Dakle, na osnovu toga imam puno pravo smatrati se ideologom i ne znam što tu može biti sporno osim da je tu riječ o tome da se sucu Benčiću ta moja ideologija nikako ne dopada, no to je već njegov problem i to mu ne daje nikakvu osnovu da se sad tu nešto čudom čudi što se ja predstavljam kao ideolog. Za razliku od režimskih slugana, kriminalaca i izdajnika, ja imam konkretnu i operativnu političku viziju za Hrvatsku i Hrvate te sam tu svoju viziju i iznio te javnosti prezentirao kroz svoju knjigu "Hrvatska knjiga opstanka / Studium rei civilis - Studija o državništvu", a ta knjiga ujedno predstavlja i moj politički program. Očigledno je da se sucu Benčiću taj moj politički program nikako ne dopada, no to mu ne daje za pravo da me zato potpuno neutemeljeno i neargumentirano proglašava psihičkim bolesnikom opasnim po okolinu i kojega sad treba prisilno liječiti. Sudac Benčić upravo to radi i moj legitimni politički stav, moj politički svjetonazor, proglašava nekakvim samo njemu jasnim dokazom moje navodne bolesti.

Ako je to što zastupam i borim se za ideju slobode i suverene države Hrvatske moja bolest, onda sam ja stvarno bolestan. I to neizlječivo bolestan, a niti ne želim biti izliječen od te bolesti. I ne samo to, želim i radim na tome da se ova moja bolest ljubavi prema istini i slobodi, ljubavi prema hrvatskoj domovini i hrvatskom narodu, da se što više proširi ta bolest, da što više ljudi bude tom bolešću zahvaćeno. Meni je stvarno žao što sudac Benčić to sve što ja smatram dobrim i zdravim doživljava kao bolest, ali to govori o njemu i po kojoj osnovi on sad ovdje meni kao ideologu slobodne i suverene Hrvatske presuđuje. To sve skupa jasno govori i potvrđuje da se nad menom vrši politički progon, svojom presudom i pripadnim obrazloženjem sudac Benčić to jasno pokazuje.

Dakle, sudac Benčić posebno ističe moj navod da sam ja ideolog. Njemu je to posebno zgodno u dokazivanju njegovih nebuloznih konstrukcija o mojoj psihičkoj bolesti, a meni je to posebno zgodno da ukažem upravo na sav besmisao i neodrživost ove presude i cijelog pripadnog obrazloženja iste. Ono što je sudac Benčić već po navadiiskrivio i krivotvorio moje riječi odnosi se na daljnji dio gdje se kaže da se ja "trudim kroz demokratske procese". Tu nedostaje jedno bitno "i" te bi ispravno bilo da se ja "trudim i kroz demokratske procese", ali ne nužno i isključivo samo kroz demokratske procese.

To sam ne jednom naglasio napomenuvši da bih volio kad bi sve prošlo lijepo i mirnim putem kroz te demokratske procese, to bi bilo idealno, ali ako su ti demokratski procesi uzurpirani i blokirani, ostaje i pridržavam si puno pravo i na ostale, nedemokratske procese. Na to imam ne samo pravo, nego i dužnost te se u političkoj borbi za preuzimanje vlasti i implementaciju ideologije ne ograničavam unaprijed na jedan model preuzimanja vlasti nego sve ostavljam otvorenima, sve ovisno o situaciji i pripadnim okolnostima. Trenutno je demokratski proces jedna farsa, jedna loše izvedena predstava, te mene, kao i svakoga drugoga, ništa ne obvezuje da pristanem biti dijelom te farse i loše predstave.
(nastavit će se)


Privitak/ci:
Ante i golub slobodni.jpg
Ante i golub slobodni.jpg [ 80.15 KiB | Pogledano 8046 put/a. ]

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 27 pro 2013, 23:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Staljin, ni Putin nam nisu ni u malom prstu!

(nastavak ŽALBE)

Također, sudac Benčić dalje navodi da sam ja izjavio da želim "da građani prihvate njegovu (tj. moju) viziju". To je opet jedna diletantska reinterpretacija mojih riječi i mojih stavova. Točnije, mojeg političkog svjetonazora i moje ideologije. Radi se o tome da nikad i nigdje ja u ovom kontekstu nisam mogao izreći tu riječ "građani", pa tako pogotovo u sudnici za vrijeme suđenja. Ja tu riječ "građani" koristim jedino ako govorim o građanima npr. grada Karlovca, ili građanima grada Zadra, ali na državničkoj razini moja retorika je samo i isključivo "državljani" te to smatram bitnim i određujućim u političkom i svjetonazornom smislu. Prema tome, ja nikako nisam mogao navesti to što sudac Benčić navodi da sam naveo. Odnosno, ispravno bi bilo: ".posebno tu treba istači okrivljenikov navod da je on ideolog koji se trudi i kroz demokratske procese da državljani prihvate njegovu viziju". Površnim i plitkim ljudima to jedno izostavljeno "i", te "državljani" umjesto "građani"može izgledati nebitno, ali meni kao ideologu to je upravo ono što je, uz naravno i mnoge druge stvari, određujuće i po čemu se moja ideologija i moj politički svjetonazor razlikuje od ove trenutne izdajničke i sluganske ideologije koja je zasjela na grbaču hrvatskog naroda u vidu vladajuće režimske kaste. I ne samo to, nego se moja ideologija bitno i suštinski razlikuje od nemušte, nekonkretne, nedorečene i bezidejne opozicije ovome režimu, opozicije koja misli da po pravilima kriminalnog režima može taj režim promijeniti.
Upravo u tome kontekstu meni je savršeno jasno da se ovaj režim najviše od svega boji političke ideje koja odbija plesati po režimskim pravilima nego suvereno misli svojom glavom i koristi razum koji nam je Bog dao, nekome više,nekome manje, ali jasno je upozoreno da se od onoga kome je više dano, više i traži natrag.

Zaključiti ću ovaj dio konstatirajući da sudac Benčić nije naveo niti jedan konkretan primjer gdje se to i kako manifestira moja navodna paranoidna shizofrenija. Odnosno, sudac Benčić ne konkretizira zašto on posebno ističe moj navod da sam ja ideolog. Napisao sam knjigu od više od 900 stranica pa bi bio red da se navede neki primjer, da me se citira gdje ja to iskazujem paranoidnu shizofreniju, gdje je tu prisutno zavaravanje o vlastitim motivima kad posve otvoreno i bez uvijanja ističem nužnost preuzimanja vlasti da se provede političko-državotvorni program koji sam uobličio, gdje ja to i kako nerealistično naglašavam svoje vrline ili se naivno samopoiman? Na više od 900 stranica sitno pisanog teksta ne bi trebalo biti problem pronaći potvrdu tim tvrdnjama ako su one istinite. Problem je upravo u tome što je to sve jedna gomila laži i negativnih konstrukcija proizvoljno nabacanih bez ikakvih argumenata i dokaza. U ovom kafkijansko-orvelijanskom procesu dokazi nisu bili potrebni nego se proizvoljno smišljalo i izmišljalo u stilu "što je babi milo, to joj se i snilo".

Toliko o sucu Benčiću i njegovom obrazloženju presude. Moglo bi se još puno pisati jer dao je pregršt materijala, ali je ovo posve dovoljno za one koje zanima istina i koji teže pravičnosti, no prikladno spomenuvši babu na kraju, sad ću se ukratko osvrnuti na sudsku vještakinju, psihijatricu dr. Biško i njezinu ulogu u ovoj sudskoj farsi.

U svojem svjedočenju dr. Biško je izmišljala sve i svašta da bi probala opravdati svoj nalaz o mojoj navodnoj paranoidnoj shizofreniji. Tako je ona u svojoj nemuštosti i prikladnoj zapletenosti u lažima na suđenju prilikom svjedočenja izrekla i slijedeće: "Okrivljenik je napisao svoj politički program u knjizi Hrvatska knjiga opstanka. Ta knjiga podijeljena je u dva dijela. Prvi dio nazvan "Misao" gdje iznosi svoja filozofsko-teološka uvjerenja, te drugi dio nazvan "Organizacija" gdje je po državni ministarstvima iznio svoje viđenje kako bi država trebala biti uređena i vođena. To što je pisao o svim ministarstvima pokazuje njegovu bolest paranoidne shizofrenije zato jer jedan čovjek ne može sve to znati. To je previše za jednoga da o svemu tome zna, da se time bavi."

[b]Dr. Biško
kaže da je to previše za jednog čovjeka da o tome promišlja, ona smatra nemogućim i to je njoj dokaz za postavljanje dijagnoze. Eto, kako bi se to reklo u američkim filmovima: "I rest my case!".
[/b]Dr. Biško provali, i ostane živa, kako je dokaz moje navodne bolesti to što sam knjigu napisao tako kako sam je napisao, te što sam iznio svoju viziju na jedan sveobuhvatan konkretan i operativan način tako da kad danas-sutra eventualno preuzmem vlast, da odmah znam točno što i kako treba raditi, na koji način treba državu posložiti (navedena ministarstva)i kako državu treba voditi, sa zadanim ciljevima i zadacima.

Dr. Biško bez imalo srama konstatira da, eto, jedan čovjek ne može sve to znati što sam ja u mojoj knjizi napisao i sastavio i to je njoj dokaz moje bolesti, moje poremećene psihe, te izmišljene paranoidne shizofrenije koja mi se pripisuje.
Za dr. Biško nije uopće potrebno ulaziti u sadržaj napisanog pa da barem nečime potkrijepi tu svoju veleumnu tvrdnju. Ne, nego ona mirno provali da je to previše jednomu čovjeku za znati, to je njoj nemoguće pa prema tome sam ja duševni bolesnik zato jer sam to ipak napisao. Tragično je da sud sve to još mirnije prihvaća kao relevantno te me na osnovu tog i takvog "dokaza" osudi kao psihičkog bolesnika na prisilno liječenje jer sam opasan po okolinu. Štoviše, sudac Benčić izrijekom navodi da je vještačenje "provedeno u skladu sa načelima znanstvene struke, iskustveno i istinito, već dapače niti jednom iznesenom činjenicom vještakinje nisu dovele u sumnju istinitost i utemeljenost svojih nalaza i mišljenja." (strana 4, 2.pasos, 2. redak).

Nema što, stvarno je to krajnje znanstveno, stručno, iskustveno i istinito ovako ovlaš iz rukava reći da jedan čovjek ne može znati ono što je napisao i čime se praktički cijeli svoj život bavi još od ranog djetinjstva. Sva sreća da dr. Biško nije djelovala u, recimo, vrijeme Mozarta jer bi se po njezinoj logici, kad bi joj mali 8 godišnji Mozart pristupio sa svojom prvom napisanom simfonijom, ona bi bez da uopće provjeri da li je taj napisani materijal koji joj mali Mozart donosi stvarno vrijedi nazvati se simfonijom ili nije, nego bi dr. Biško odmah na prvu, samo vidjevši da joj mali Mozart pruža napisanu simfoniju, njega proglasila duševnim bolesnikom koji nesumnjivo boluje od paranoidne shizofrenije mudro ustvrdivši da jedno dijete nije u stanju komponirati simfoniju.

To je logika dr. Biško, ali to je također i logika suca Benčića te se to od njega naziva znanstvenošću, stručnošću, iskustvenošću i istinitošću, a radi se upravo o suprotnosti navedenim pridjevima.

Jedan Mozart je izbjegao stručnost dr. Biško, no ja nisam te sreće pa sam postao žrtvom njezine intelektualne ograničenosti, ali i njezine egocentričnosti gdje se cijeli svijet i cijeli ljudski rod promatra iz svoje uske i žablje perspektive pa se svakoga onoga tko iskače iz tih egocentrično postavljenih normi proglašava duševnim bolesnikom, čak i opasnim po okolinu pa ga onda treba natrag svesti u okvire koje prema sebi samovoljno određuje dr. Biško kao da je nekakvo ovozemaljsko božanstvo po kojem se svi ostali moraju ravnati i podrediti.

Također, dr. Biško je i na sudu kao i u pismenom radu navela da se kod mene manifestira tangencijalno mišljenje te je rekla da sam isto iskazao u razgovoru s njom. Zanimljivo kako je to iskazano samo u tom razgovoru s njom, a kako to da nije uspjela, da se nije potrudila naći primjere tog mog tangencijalnog mišljenja bilo u mojoj knjizi, bilo u mojim kolumnama ili drugim pisanim radovima koji su lako dostupni putem interneta. Tog tangencijalnog mišljenja nema nigdje za naći ni u više stotina zabilježenih i snimljenih mojih govora u javnosti, analitičkih osvrta, intervjua, razgovora, telefonskih debata i sučeljavanja kao i svih ostalih video i audio materijala isto tako lako dostupnih putem interneta. Nigdje to tangencijalno mišljenje dr. Biško ne može naći i predočiti, ali zato treba uzeti za relevantno samo to kako ona interpretira i doživljava naš razgovor prilikom vještačenja na koje sam pristao sudjelovati. Treba sad bez ikakve sumnje vjerovati dr. Biško na riječ da sam ja u tim razgovorima ispoljio nešto što nigdje prije nisam ispoljio. Pošten i objektivan promatrač sa strane zapitao bi se nije li ovdje možda problem u dr. Biško i u njezinoj intelektualnoj nesposobnosti da prati kompleksniji tijek misli bez da se izgubi pa onda ona vlastitu hendikepiranost preobličuje u moju duševnu bolest navodno ispoljenu tangencijalnim mišljenjem. Sudac Benčić se ovdje to nije zapitao, a to me ne čudi jer se pokazalo da sud nije ni pošten ni objektivan prema svemu kako se do sada pokazao pa je dosljedan samo u toj nedosljednosti. Pošteno i objektivno bilo bi provesti još jedno psihijatrijsko vještačenje pa da se nalazi dr. Biško ili potvrde ili ospore, no sud to nikako nije htio dozvoliti što, opet, puno govori tome i takvome sudu.

Više neću trošiti riječi na dr. Biško jer ovo što sam do sada naveo i više je nego dovoljno da se shvati o čemu se ovdje radi. Njezin "Psihijatrijski nalaz i mišljenje o stanju duševnog zdravlja Marka Franciškovića" napisan je na 22 stranice i tu ima materijala za komentirati i odgovoriti na 222 stranice, a čak i više. Naime, tolika je tu koncentracija gluposti, neistina, konstrukcija, selektivnosti te cijelog niza ostalih stvari koje su tu posložene na hrpu, a da bi se pokušalo opravdati ono što se opravdati ne može - da ja bolujem od paranoidne shizofrenije, da sam neubrojiv, nekritičan, i kao kruna svega, da sam opasan po okolinu te me stoga treba prisilno liječiti.

Na kraju svega ovoga skupa, na kraju ove moje žalbe, naglašavam da sam je pisao pri punoj svijesti i pri zdravoj pameti usprkos toga što sam podvrgnut prisilnom tretmanu uzimanja teških lijekova koji nemaju nikakvog smisla da ih uzimam, tj. da mi se daju, osim u sadističkom iživljavanju nada mnom kao ljudskim bićem jer ne može se drugačije protumačiti ovakvo postupanje i sustavno trovanje mojeg tijela s ciljem izlječenja od nepostojeće bolesti.

Ispričavam se ako je ova rukom pisana žalba eventualno teže čitljiva. U okolnostima u kojima boravim, a to je polumračna soba koja je pretrpana ostalim zatvorenicima, potrudio sam se što sam bolje mogao da rukopis i cijela žalba budu što pregledniji i čitljivi. Za razliku od suda ja nemam na raspolaganju kompjuter ili asistente i tajnice da mi pomažu u radu te sve moram raditi sam i bez informatičkih pomagala. Ta neravnopravnost isto tako puno govori sama za sebe o ovom procesu i u kakvoj sam ja tu poziciji u odnosu na drugu stranu.

Isto tako, moram naglasiti da ovu žalbu u prvom redu pišem kao dokument vremena ostavljen neumitnom sudu povijesti da na koncu o svemu presudi, ali ovu žalbu pišem i kao moje obraćanje hrvatskoj javnosti tako da ima bolji uvid u cijeli ovaj slučaj. Tek sekundarno je ovdje moje obraćanje Županijskom sudu u Zagrebu kao sudu drugog stupnja jer od strane režimskih institucija ne očekujem ništa dobroga i da se tu nešto previše nadam da ću u ovom mojem slučaju doživjeti htijenje za istinom i pravičnošću. Bilo bi mi izuzetno drago da se pokaže da sam bio u zabludi po tom pitanju.
Općenito uzevši, u ljude se previše ne uzdajem nego svu svoju nadu i vjeru u pobjedu istine i pravde polažem u Boga, Oca na nebesima, Stvoritelja neba i zemlje, te se s tom vjerom i pouzdanjem prepuštam providnosti da me vodi onako kako je to volja Očeva, a ne volja moja ma koliko to bilo teško i zahtjevno. Ja sam u svojim ljudskim sposobnostima uradio najbolje što sam mogao, a dalje sve prepuštam u ruke Božje. Podsjećam da je pisano da treba paziti kako sudimo, jer kako mi sudimo drugima i nama će biti suđeno pa bi svima za njihovo vlastito dobro bilo poželjno da Županijski sud u ovom slučaju tako i djeluje, svjestan navedenog, s pažnjom i obzirom prema istini i pravdi, a da li će tako i biti vrlo brzo će se pokazati.


Kao navodni dokaz moje bolesti psihijatrijska vještakinja navela je da znam često citirati Sveto Pismo, pa ću završiti upravo tako, citirajući Bibliju, jer to što ona smatra pokazateljem moje navodne bolesti, meni je pokazatelj moje utemeljenosti mene kao grešnog i nesavršenog čovjeka na izvoru svakog dobra, sve mudrosti i sveukupne ljubavi i ljepote na ovome svijetu:

"Nek' huči more i punina njegova,
svijet i koji na njemu stanuju.
Neka rijeke plješću rukama,
gore nek zajedno kliču pred Gospodom
- jer on dolazi suditi zemlji.
Suditi će svijetu po pravednosti
i pucima po pravici."

(Psalam 98, Pjesma Sucu i Spasitelju, 7-9)


Padaj silo i nepravdo, ustaj slobodna i neovisna Hrvatska!
U Zagrebu, 02. Prosinca 2013. godine

Marko Francišković


Privitak/ci:
Domovinski stožer - logo.jpg
Domovinski stožer - logo.jpg [ 37.66 KiB | Pogledano 8043 put/a. ]

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 29 pro 2013, 07:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Citat:
U svojem svjedočenju dr. Biško je izmišljala sve i svašta da bi probala opravdati svoj nalaz o mojoj navodnoj paranoidnoj shizofreniji. Tako je ona u svojoj nemuštosti i prikladnoj zapletenosti u lažima na suđenju prilikom svjedočenja izrekla i slijedeće: "Okrivljenik je napisao svoj politički program u knjizi Hrvatska knjiga opstanka. Ta knjiga podijeljena je u dva dijela. Prvi dio nazvan "Misao" gdje iznosi svoja filozofsko-teološka uvjerenja, te drugi dio nazvan "Organizacija" gdje je po državni ministarstvima iznio svoje viđenje kako bi država trebala biti uređena i vođena. To što je pisao o svim ministarstvima pokazuje njegovu bolest paranoidne shizofrenije zato jer jedan čovjek ne može sve to znati. To je previše za jednoga da o svemu tome zna, da se time bavi."

Sreća da Nikola Tesla nije živio u ovo, dr. Biškino vrijeme, ne bi se znalo za njega!

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 19 sij 2014, 07:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Strašna muka Marka Franciškovića tek počinje:
Iako je osuđen na 6 mjeseci, u zatvorskoj bolnici će biti godinu dana!


slika

Marko Franišković svoju kaznu 6. mjeseci prisilnog liječenja već odslužio, no to sve pada u vodu jer je pravomoćna presuda nastupila tek prošli tjedan i tek od tada zapravo počinje njegovo odsluženje kazne, što bi značilo da je ovih 6 mjeseci u kojima je bio prisiljen liječiti se, ne postoji.

Slučaj Marka Franciškovića, hrvatskog akademika, ekonomskog analitičara i velikog borca za ljudska prava, svakim danom sve više šokira ljude diljem naše zemlje. Institucije hrvatske države čiji rad i postojanje financiraju svi građani Republike Hrvatske naočigled cijele hrvatske javnosti provode staljinističku 'psihušku' nad čovjekom kojemu je jedini i stvarni krimen raskrinkavanje korumpirane vlasti te prozivanje političkih pojedinaca, u ovom slučaju ministra unutarnjih poslova, Ranka Ostojića, na prljavu prošlost njegova političkog djelovanja. Ranko Ostojić uspio je povezati 'sveto trojstvo' na vlasti, MUP, sudove i psihijatriju, te tako ukloniti svog, čini se velikog političkog protivnika ,Marka Franciškovića sa scene osudivši ga na minimalno 6 mjeseci prisilnog liječenja. I to zbog dijagnoze koja nema nikakva niti medicinska uporišta.

Usudimo se ovo govoriti jer dnevno.hr ima audio snimku cijelog suđenja Marku Franciškoviću, a koja je dokaz da dotična dr. Anica Biško ne zna što govori te da ista ne zna čak niti nabrojati klasifikacije bolesti koju mu je pripisala. Snimku suđenja ne smijemo javno objaviti jer je ona snimljena u svrhu dokumentarnog filma na temu agonije Marka Franciškovića te ista ima dozvolu biti objavljena samo u filmu.

Unatoč potpuno sumanutoj i neragumentiranoj izjavi dr. Biško u kojoj govori da je Marko Franciškovišć lud jer je napisao svoju knjigu Hrvatska knjiga opstanka i to zapravo navodi kao jedini argument njegove bolesti, sudac Marko Benčić prihvatio je njezinu teoriju te u 11. mjesecu prošle godine osudio Franciškovića na minimalno 6 mjeseci zatvorskog i prisilnog liječenja. To je samo dokaz da je presuda unaprijed dogovorena te da unatoč jakoj i argumentiranoj obrani sve već bilo unaprijed pripremljeno i odlučeno. Napominjemo da su Franciškovićevu knjigu brojni hrvatski intelektualci proglasili vrlo moćnim ekonomsko-političkim, publicističkim djelom koje je vrijedno ne samo čitanja nego i realiziranja istog, a što je suprotno mišljenju samo jedne psihijatrice, odnosno jedne osobe u Hrvatskoj, a koja nema znanje niti je kompetentna ulaziti u rasprave niti o ekonomiji niti o politici.

No, strašna muka Marka Franciškovića počinje tek sada. Naime, Marko Francišković je zbog prepiske s Rankom Ostojićem uhićen 3. srpnja prošle godine. Prisilno su ga počeli liječiti tri tjedna nakon uhićenja iako je pravomoćna presuda nastupila tek prošli tjedan. Ovo je situacija koja se vjerujemo događa samo u hrvatskom kvazi-pravosuđu.

Jer u cijeloj toj situaciji Marko Francišković nema baš nikakva prava. On je dakle, svoju kaznu 6. mjeseci prisilnog liječenja već odslužio, no to sve pada u vodu jer je pravomoćna presuda nastupila tek prošli tjedan i tek od tada zapravo počinje njegovo odsluženje kazne, što bi značilo da je ovih 6 mjeseci u kojima je bio prisiljen liječiti se, ne postoji. Marko Francišković je pred očima javnosti osuđen puno prije nego li je zapravo osuđen i nad njim se do sada vršilo liječenje bez zakonske osnove samo na temelju mišljenja jedne doktorice koja je, eto ,nakon dva sata razgovora dobila moć odlučivati o tuđem životu.

Dakle, hrvatskom sudu trebalo 6 mjeseci da izvrši istragu oko slučaja Francišković, iako je sve što mu uzimaju za zlo bilo jasno predstavljeno. Potrebe za istragom nije niti bilo jer Marko Francišković nije učinio nikakvo kazneno djelo o kojemu je istraga potrebna, no čini se kako je odugovlačenje suda također bio pomno osmišljen plan da bi ovaj scenarij završio baš tako; godina dana prisilnog liječenja, iako mu je dosuđeno 6 mjeseci. Ako se samo podsjetimo, primjerice, slučaja Perković, a koji je pušten odmah dan nakon uhićenja, a gdje su sudovi pokazali koliko brzi mogu biti kada je u pitanju osumnjičeni ubojica UDBA-e javnost može vidjeti da je u pitanju ni manje ni više nego selektivno provođenje zakona.

Do prošlog tjedna novinari portala Dnevno.hr desetak puta su posjetili Franciškovića u zatvorskoj bolnici bez ikakvih problema. No, nakon što je prošlog tjedna izašao veliki tekst o nepravdi Marka Franciškovića u tjedniku 7Dnevno, javljeno nam je kako je Franciškoviću zbog pravomoćne presude koja je također ubrzano stigla odmah nakon teksta, zabranjeno primati posjete svih onih koji nisu njegova uža obitelj. Slučajno ili namjerno, zaključite sami.

Apsurd cijele ove priče je u tome da upravo mi, hrvatski građani svojim novcem plaćamo prisilno trovanje Franciškovića, kao i plaću dr. Anice Biško. Mi plaćamo sudove koji rade na štetu hrvatskog čovjeka i na korist moćnika. Isto tako plaćamo ministre koji hrvatske institucije iskorištavaju za vlastite interese i osobne obračune s pojednicima unutar hrvatskog društva. Mi plaćamo ove staljinističke metode kojima se koriste naizgled nedodirljivi pojedinci na vlasti, kao i cijelu nečovječnu politiku koja se provodi pod krinkom demokracije. Hrvatski narode, dobro došli u komunističku demokraciju zvana Hrvatska.

Autor: Z.K.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... -dana.html

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 30 sij 2014, 20:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
slika
1081 Voditeljica: Ozana Bašić.

Imamo video Reportažu o slučaju Marka Franciškovića, koji je na prisilnom "liječenju" u zatvorskoj bolnici zbog uvredljive (s obe strane) rasprave sa ministrom policije Ostojićem na "facebook"-u.
Ovaj video je specijalno za one arogantne i ignorantne komentatore-čitatelje, kojima je teško čitati malu duži tekst!
O ovom kriminalnom slučaju nitko ne želi govoriti, ni pisati u RH medijama, izuzev sada, na 'Mreza.tv' u emisiji Oluja, koju vodi Ozana Bašić.
Kad otvorite ovaj link, dodji te na Videoteku, gdje su sve "Oluje" (vrlo su zanimljive) a o Marku je dana, 28.10.2014.

http://mreza.tv/oluja-ozane-basic/

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 31 sij 2014, 00:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:45
Postovi: 5808
Ovo je odvratnije od procesa u doba poznoga brežnjevizma.

Čudi me kako nitko da bekne ? Od sto glasa, glasa čuti nije ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 31 sij 2014, 14:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 03:21
Postovi: 15067
Lokacija: Zagreb
Ne možeš vjerovati!

_________________
Do godine u Herceg Bosni. :HercegBosanac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 04 vel 2014, 00:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
slika

Je li HDZ, kao oporbena stranka upoznala Sabor s protuzakonitim policijskim postupkom zatvaranja, uspostavljanja liječničke dijagnoze i sprovođenjem Marka Franciškovica u policijsku bolnicu na "liječenje"?

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 09 vel 2014, 04:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Marko Francišković konačno smije govoriti: 'Nisu me slomili i neće, Bog je sa mnom'

slika

Od sada, Marka Franciškovića možete posjetiti vikendom kada god želite ili ga nazvati telefonom, što je sada u posljednjih 6 mjeseci koliko je Francišković bio zatvoren u zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj bilo nemoguće. "Ne vjerujem da će mi institucije pomoći, one ne rade svoj posao", u telefonskom razgovoru nam je rekao Marko Francišković te dodao da je u petak poslije 10 navečer saznao da je prebačen u psihijatrijsku ustanovu u Popovači gdje je ekspresno i prevezen. Svi su mislili kako će Francišković biti prebačen u Vrapče, no očito cilj institucija nije bio da Francišković bude što bliže svoje obitelji. "Dobro, je mogli su ga poslati i na Rab, tako da je Popovača u redu", kaže nam njegov prijatelj.

"Za sada ne mogu izlaziti van no s vremenom ću moći, iako se nadam da ću izaći prije toga. Imam svoju sobu i dva cimera i higijenski uvjeti su puno bolji i čovječniji nego u zatvoru pa je to u redu", govori nam Francišković te dodaje kako se osjeća OK, no s mentalnom snagom bori se iz dana u dana. "Znaš, svaki dan je nova borba i nije lako to izdržati, pogotovo kada je u pitanju nepravda i trovanje kemikalijama za koje pretpostavljaš kako utječu na zdrav organizam".

U telefonskom razgovoru Francišković nam je postavljao puno pitanja, o stanju u Hrvatskoj, o stanju u svijetu. "Šest mjeseci odcijepljen sam od civilizacije, strašno mi jer ne znam što se događa vani, u našem društvu", govori nam zabrinuto Francišković pa nastavlja: "Nisu me slomili ni neće, jer Bog je sa mnom". Naš sugovornik do sada je promijenio tri odvjetnika. "Svi su učinili koliko su mogli i smatram kako nije bilo odvjetničkih pogrešaka nego je na djelu pogreška sustava", govori nam nova odvjetnica Marka Franciškovića, Ines Bojić, koja je u borbu za Fraciškovićevu slobodu ušla punom snagom i s optimizmom. Na pitanje koji su joj prvi odvjetnički koraci u slučaju Francišković odgovara: "Na prvostupanjsku presudu bivši odvjetnik uložio je žalbu koja je odbijena. Stigla je drugostupanjska presuda i stanje je takvo kakvo je, prebačen je u Popovaču na odsluženje kazne. Tu se pravno ne može više puno, no krećemo sa žalbom Ustavnom sudu zbog povrede ljudskih prava i sloboda. Ako žalba bude odbijena krećemo na europske institucije odnosno na Europski sud za ljudska prava", govori nam Bojić te dodaje da je u ovom slučaju itekako vidljivo kršenje ljudskih prava te da na tome treba raditi.

Sarnavka: Puno toga smrdi

Na slučaju, kako doznajemo, kreće raditi i Kuća za ljudska prava na čelu sa Sanjom Sarnavkom. "Iako se gotovo u ničemu ne slažem s gospodinom Markom Franiškovićem, apsolutno ću učiniti sve što je u mojoj moći da mu pomognem", govori Sarnavka te dodaje da su ljudska prava jednaka svima bez obzira na osobne ideološke razlike, stoga se za njih treba boriti bez obzira tko je žrtva. (konačno!)

"Iako smo tek jučer organizirali sastanak te smo tek jučer kopirali svu papirologiju, meni je ovaj slučaj iznimno zanimljiv jer ovdje po ovom što sam do sada vidjela puno toga smrdi. Smatram kako je psihijatrija u Hrvatskoj vrlo upitna, mi imamo već i previše sličnih slučajeva u kojima psihijatrija služi za suzbijanje u različitosti mišljenja što je nedopustivo. Nedopustivo je da Francišković, što god da učini, za njih je lud. Ako je primjerice miran i staložen oni govore da glumi da je miran odnosno da glumi da je zdrav, a ako pokaže i trunku nezadovoljstva ili burnog izričaja, oni će reći da je to dokaz njegove bolesti", govori Sarnavka te napominje da je psihijatrija u Hrvatskoj izuzetno veliki problem jer vrlo često služi moćnicima.

"Ne možemo dopustiti da netko zbog drugačijih uvjerenja ili stavova bude podvrgnut psihijatrijskom liječenju a samim time i mučenju. Ako je čovjek i kriv za nešto nedopustivo je da ga se muči, zatvor bi trebao služiti za rehabilitaciju zatvorenika i pripremu za povratak u društvo a ne za mučenje što je postao veliki problem u hrvatskim zatvorima", govori Sarnavka te dodaje da je iznimno bitno i potrebno tražiti nezavisne vještake koji će ovakvim slućajevima pristupati objektivno.

Podsjetimo, Marko Francišković uhićen je zbog burne prepiske s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem, iako je prepiska bila neprimjerena s obje strane. Po kratkom potupku Francišković je uhićen, okarakteriziran kao lud i smješten na prisilno liječenje. Ministra Ostojića nitko nije ništa pitao niti je nad njim provedena istraga iako je po brutalnosti ministrovog izričaja on u normalnoj državi istog trena trebao biti smijenjen iz ministarske fotelje ili se bar trebao javno ispričati. To Franciškovića čini prvim političkim zatvorenikom Hrvatske i to nakon ulaska u Europsku uniju. Na djelu je politička psihuška u kojoj političar koristi svoju moć, ne bi li sa društvene i političke scene, uz pomoć psihijatrije, maknuo svog protivnika. U cijelom postupku vidljiva je sprega psihijatrije, policije i sudova koji na očigled javnosti služe Ranku Ostojiću u njegovoj osobnoj prepirci s ponajprije građaninom, a onda i političkim protivnikom, Markom Franciškovićem, koji je sustavno godinama upozoravao na nelegitiman rad vlade, pojedinih političkih igrača te cijelog sustava koji ne radi za hrvatski narod nego sluganski služi moćnicima svjetske politike. Francišković je autor knjige Hrvatska knjiga opstanka na kojoj je na 800 stranica raspisao praktičnu državu Božju, odnosno viziju državništva koja bi mogla oporaviti Hrvatsku i izvesti ju na pravi put, Božji put opstanka. Ta knjiga je po riječima dr. Anice Biško shizofrena i jedini je dokaz Franciškovićeve bolesti, što je apsolutni i neoborivi dokaz namještanja slučaja Franišković. Isto tako Franciškoviću je dijagnosticirana nova bolest, pod nazivom bolest Mesijanstva i to samo zato što Francišković često citira Božju riječ. Činjenica je da je dijagnoza dr. Biško smiješna neutemeljena, pogrešna i napravljena bez temeljnih vrijednosti medicinske struke.

Marko Francišković već šest mjeseci podvrgnut je prisilnom liječenju teškim lijekovima iako je on potpuno zdrav. No tih šest mjeseci ne ulazi u njegovo odsluženje kazne. Njegovih šest mjeseci prisilnog liječenja u psihijatrijskoj bolnici Popovača počinje tek sada, što se kosi sa svim ljudskim pravima, ali i pravima pacijenta prema kojemu nitko ne smije biti podvrgnut prisilnom liječenju ako ne postoji stvarna opasnost za društvo. Marko Francišković nikada nikome nije naudio i nikada nije pokazivao znakove agresivnosti već naprotiv, u svojoj okolini poznat je kao miran i staložen intelektualac koji razara riječima, kako govorom, tako i perom. On je veliki domoljub, ali i višegodišnji borac za ljudska prava koji je bez straha progovarao o nepravdi te štitio ljude vlastitim tijelom kada je to bilo potrebno za zaštitu njihovih domova pred bešćutnim bankarima sustava. Njegovu knjigu čitajte ovdje: http://www.scribd.com/doc/17354135/Hrva ... ei-Civilis , a ako mu želite pomoći na bilo koji način posjetite blog za pomoć Marku Franiškoviću ovdje: http://markofranciskovic.wordpress.com/

Autor: Zrinka Kasapić, Photo: Zoran Stupar
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... -mnom.html

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 16 vel 2014, 02:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Psihijatrija na hrvatski način:
Osudili su Vas oni koji se diče katolicizmom, a tonu u samo dno pakla!


slika

''Pogledao sam mnoge video-uratke na kojima ste istupali s vašim političkim programom i u kojima ste pojašnjavali vaše ideje, što ste činili previše naglašavajući svoj temperament i snagu vaših MISLI, ali to nije i ne može biti nikakav znak ludila, ... nekakva šizofrena, na brzinu donijeta, 'dijagnoza' !''

U cijelosti Vam donosimo prismo podrške Marku Franciškoviću:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... pakla.html

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 20 vel 2014, 01:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Ranko Ostojić ponudio nagodbu Marku Franciškoviću

Sramotna trgovina političkim utjecajem

Visokopozicionirani izvor u Ministarstvu unutarnjih poslova RH ekskluzivno za Hrvatski tjednik otkriva da je MUP uputio nevjerojatnu ponudu obitelji Marka Franciškovića. Podsjećamo, hrvatski političar, publicist i diplomirani ekonomist Marko Francišković uhićen je i zatočen prošloga kolovoza nakon bljutave internetske prepiske s ministrom unutarnjih poslova i potpredsjednikom Vlade RH Rankom Ostojićem.

U neviđeno aljkavome sudskom i medicinskom postupku Marku je ekspresno uspostavljena "dijagnoza" paranoidne shizofrenije te je lišen slobode na neodređeno vrijeme. Neimenovani izvor iz MUP-a potvrdio nam je da je na najvišoj razini procijenjeno kako ova afera nanosi nemjerljivu štetu ne samo Ministarstvu unutarnjih poslova već sve više opterećuje rad SDP-ove koalicijske vlade.

Kako ističe naš izvor, to se nitko u MUP-u nije usuđivao ministru reći, ali stvar je postala ozbiljna kad je u najužem krugu Vladinih dužnosnika zaključeno da treba naći način kako izaći iz afere sa što manjom štetom. Nakon brojnih prosvjednih nota pojedinaca i udruga iz zemlje i inozemstva, slučaj Francišković došao je na stol Povjerenstva za zaštitu osoba s duševnim smetnjama, a Kuća ljudskih prava preko Sanje Sarnavke, predsjednice Upravnoga odbora, izrazila je sumnju u politički motivirani progon. Nije stoga čudo što je o ovome slučaju vođeno i više neformalnih razgovora s najvišim predstavnicima Vlade RH, a potaknuti su iz krugova bliskih predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću. Na koncu je odlučeno da se Franciškoviću dade ponuda da će sve optužbe protiv njega biti povučene, da će mu biti ukinuta dijagnoza i ubrzano puštanje s psihijatrijskoga odjela zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici – uz samo jedan uvjet: da on i njegovi bližnji o ovome slučaju više nigdje ne govore u javnosti.

U svrhu navedene nagodbe određen je 'emisar' od povjerenja ministra Ostojića, koji je kao siva eminencija u tajnosti prenio ponudu Franciškovićevima. Budući da je Francišković prije nekoliko dana iznenada, bez znanja njegove odvjetnice Ines Bojić i bez ikakvoga formalnog rješenja premješten u forenzički odjel bolnice u Popovači, do zaključenja ovoga broja nismo uspjeli saznati kakav je njegov odgovor na ponudu njegovih progonitelja.
Znajući Markovu dosljednost, nije teško pretpostaviti kakav će biti njegov odgovor. Obitelj nije željela komentirati ove informacije.

slika
Ministar Ostojić i Premijer Milanović 18.11.2013 u Vukovaru

Politikantska zloporaba institucija pravne države

Ovaj opskurni nagodbenjački potez ministra Ostojića na najbrutalniji je način potvrdio sve sumnje u montirani i politički potaknuti progon hrvatskoga branitelja Marka Franciškovića. Bizaran pokušaj trampe kojim bi se u zamjenu za slobodu ishodila Franciškovićeva šutnja, u potpunosti je razgolitio zloćudnu i politikantsku zloporabu institucija pravne države. Ovakva nečuvena ponuda predstavlja eklatantan primjer političke korupcije i sramotnu trgovinu političkim utjecajem, kao i priznanje progonitelja da su zašli u slijepu ulicu iz koje ne vide izlaza. Postavlja se pitanje otkud MUP-u ovlast za takve protupravne vratolomije, za nagodbe i trgovinu, ukoliko medicina i sudstvo nisu u službi njihove samovolje, ukoliko nisu žrtve MUP-ove manipulacije.

Ova besramna "ponuda" bjelodano potvrđuje da su bili u pravu svi koji su tvrdili da je ministar Ostojić krajnje neodgovorno posegao za sredstvima represije koja su mu bila na raspolaganju, da je za osobni obračun s Markom Franciškovićem zlorabio političku moć koja mu je povjerena. K tome je u lanac zloporaba upregao i niz drugih institucija. To se u prvome redu odnosi na medicinske službe i postupke doktorice Anice Biško te na pravosudni sustav i postupanje suca Općinskoga suda u Zagrebu Marka Benčića. Oni su se, pogodujući moćnicima, svojim ishitrenim i neodgovornim postupanjem stavili u službu političkoga progona, koji je zbog svoje osvetoljubivosti pokrenuo Ostojić.

Dakle nakon što se ukopao u aferu s Markom Franciškovićem, ministar Ostojić misli da se može izvući stupidnim nagodbama kojima će Marku začepiti usta. To ne će biti moguće: Ministar Ostojić mora otići sa svoje funkcije! Hoće li dati ostavku ili će biti smijenjen – to je već stvar nijansi. Imajući u vidu brojne zloporabe i skandale Ranka Ostojića, kao i nezapamćeno prizeman i vulgaran diskurs komunikacije, koji je ministar iskazao u prošloljetnoj prepisci s Franciškovićem, sasvim je jasno da takav prostak ne može obavljati nikakvu odgovornu dužnost, pa ni ministarsku. A kamoli da ostane potpredsjednik Vlade RH.

Vjekoslav Magaš
Hrvatski tjednik, 19 veljače 2014

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 01 tra 2014, 23:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Letak za Franciškovića razgrabljen na Bušićevom ispraćaju, evo što u njemu piše

slika

Za Marka su rekli da je 'uznik terorističkog režima'. Također, teško im je 'nositi se sa činjenicom da jedan hrvatski intelektualac za svoje slobodarske misli odgovara pred zakonom u slobodnoj Hrvatskoj'.
'Oslobodimo našeg Marka Franciškovića, hrvatskog branitelja, domoljuba i vrhunskog intelektualca' prve su riječi na letku koji je, kako su nam javili iz Udruge 'Pravednik, bio 'u sekundi podijeljen ljudima koji su došli na posljednji ispraćaj Zvonka Bušića na zagrebačkom Mirogoju'.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/9 ... -pise.html

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 30 tra 2014, 17:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
STIGAO SLUŽBENI NALAZ : Marko Francišković je zdrav i nije opasan za okolinu!

slika

Ministar Ranko Ostojic

Datum: srijeda, 30. travnja 2014. u 10:14

Ovaj nalaz neće sakriti činjenicu da je Marko Francišković 7 mjeseci prisilno liječen od nepostojeće dijagnoze!
Ako sve prođe u najboljem redu, Marko Francišković već bi idući tjedan trebao biti na slobodi, vratiti se svojoj obitelji kao normalan i potpuno zdrav čovjek. Naime, stiglo je službeno izvješće medicinskog psihijatrijskog vještačenja koje je potvrdilo da je Marko Francišković u potpunosti zdrav, da ne boluje od niti jednog oblika shizofrenije, a kamoli paranoidne, te da nije opasan za okolinu. Vještačenje je obavljeno po sudskom nalogu Općinskog suda u Sisku, a sproveo ga je medicinski psihijatrijski tim liječnika u psihijatrijskoj bolnici Vrapče u Zagrebu. Prema ovom nalazu Općinski sud u Sisku trebao bi donijeti po Franciškovića pozitivnu odluku u kojoj se Marko Francišković otpušta sa prisilne hospitalizacije i vraća na slobodu.

Nakon burnih prepiski s ministrom Ostojićem uhićen je Marko Francišković?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/9 ... kovic.html

Podsjetimo, nakon burne prepiske s ministrom unutarnjih poslova na društvenoj mreži Facebook, Rankom Ostojićem, Francišković je priveden nakon čega mu je zatvorska liječnica, psihijatrica, dr. Anica Biško u rekordom roku nakon samo dva kratka razgovora dijagnosticirala bolest pod nazivom "Paranoidna shizofrenija" s naglaskom da je Francišković opasan po okolinu te da ga treba prisilno hospitalizirati i prisilno liječiti teškim lijekovima poput zloglasnog Ziprexa. Marko Francišković je u suradnji sa svojim odvjetnicima mjesecima pokušavao izboriti nezavisno vještačenje koje mu je Ustavom Republike Hrvatske kao i Zakonom o zaštiti prava pacijenata, zajamčeno, no bez konkretnog uspjeha. Njegovo prisilno liječenje trajalo je čak sedam mjeseci, a sve od nepostojeće dijagnoze. Tek kada se u slučaj uključila Kuća za ljudska prava na čelu sa Sanjom Sarnavkom te kada je njegov slučaj preuzela odvjetnica za ljudska prava, Ines Bojić, Marko Francišković uspio je izboriti nezavisno vještačenje, ali i ukinuti prisilno liječenje. Nezavisno vještačenje psihijatrijskog tima u Vrapču dokazalo je kako je Francišković mjesecima liječen od bolesti koja mu je liječničkom pogriješkom slučajno ili pak namjerno dijagnosticirana, iako je on posve zdrav.

Marko Francišković po svemu sudeći prvi je politički zatvorenik od ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, a o njegovoj osmomjesečnoj kalvariji po hrvatskim psihijatrijama, mladi hrvatski redatelj Goran Dević trenutno radi i dokumentarni film koji će obići filmske europske festivale, pa njegova priča iako vrlo skoro završena, neće biti tako skoro zaboravljena.

Autor: Zrinka Kasapić

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 03 svi 2014, 01:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Bila sam kod MARKA FRANCIŠKOVIĆA u Popovači.

slika
Zadivljena sam, ako je to prava riječ, njegovim držanjem, moralnom čvrstoćom, smirenošću... Ne znam kako mu uspjeva zadržati mir nakon svega što su mu učinile zloge sluge: od ministra Ranka Ostojića, psihijatrice Biško i tih sudaca u njihovoj službi te svih onih koji su bili dužni razotkrivati mračna djela, a nisu to činili. Ovdje prije svega mislim na Kaptol i HRT, čiji je ravnatelj Radman dokazao svoju partijsku vertikalu izopačenosti zadnjom tužbom za verbalni delikt naslovljenom na Marka Franciškovića, 'zatočenika savjesti', kako političke zatvorenike naziva Amnesty International.

Posve usredotočen razgovarao je izlažući svoja viđenja sadašnjice, iako je uskraćen za internet i mnoge relevantne informacije, već skoro devet mjeseci.

Marko tako LINIĆEVU NAJAVU POREZA NA NEKRETNINE vidi kao najam naše vlastite imovine, kuće, stana, djedovine koja će biti ovršena ne budemo li mogli plaćati porez iz bilo kojega razloga (nezaposlenosti, bolesti...) ... kaže Marko:

- Nikakvog rješenja nemaju..., ne znam koliko će ovo sve po inerciji trajati, mjere štednje, nezaposlenost, ljudi sve manje, i sve je skuplje...

ZA SITUACIJU U UKRAJINI KAŽE:

- Po meni je to Putin dao povoda NATO-u da kaže da ima smisla postojati, dao je razlog da bi Amerikanci poslali vojsku u Poljsku, Rumunjsku, zrakoplove, uz granicu s Rusijom. Pojačavaju napetosti, može tu svašta biti...
Ukrajince koji mašu zastavama EU, to je žalosno, iskoristit će te Ukrajince Zapad, kojem ta Ukrajina tako naivno vjeruje, iskoristit će ih kao topovsko meso.

NADALJE KOMENTIRA UBOJSTVA VOĐA DESNOG SEKTORA:

- One koji bi im zaista bili oponenti, koji bi provodili suverenu ukrajinsku politiku, njih će eliminirati, slično kao kod nas Antu Paradžika i druge. Zadržat će sluge i poslušnike, koji će gurnuti onda Ukrajince u rat s Rusima.
Nitko neće na tome profitirati osim tih globalističkih igrača. Vrlo slično kao i kod nas, samo u većim protežnostima, jer je Ukrajina velika zemlja u odnosu na Hrvatsku, a Rusija daleko veća i moćnija u odnosu na Srbiju.
Tu je i nuklearno oružje. Teško je reći egzaktno bit će ovo ili ono. Može tu biti svašta, ali trendovi su lošI.

O SVIJETU DANAS

- Došlo je do kulminacije u zlu, u ludilu svijeta koji je izgubio emocionalnu društvenu i duhovnu inteligenciju.
I u Hrvatskoj i u svijetu to jedno potpuno bezumlje vlada, jer nema nikakve pameti ni rezona štititi interese banaka, novca, kapitala, nasuprot interesima čovjeka, čovječanstva...
Uvijek ističem kao primjer GMO, to je toliko evidentno zlo. Svaki čas dolaze novi dokazi koliko je štetno za okoliš, za budućnost čovječanstva, a opet se to, upravo zbog interesa, moći i profita, forsira svim sredstvima, e da se ti usjevi šire. Oni onečišćuju prirodan okoliš, jednostavno našoj djeci i unučadi oduzimaju budućnost.

I BILDERBERZIMA?

- I njima, ali zasljepljeni su tom svojom pohlepom, težnjom za moći. To su psihopati, iz generacije u generaciju te tzv. elite su se namnožile međusobnim križanjem, sve bolesnije i bolesnije, kao kod onih pasa za borbu, kad ih se selekcionira, postaju sve više van svake razumske kontrole. Tako se događa s tim obiteljima odabranika. Svaka njihova generacija se sve više degenerira genetski i duhovno.

I mi sad trpimo posljedice odluka takvih struktura ljudi, ako netko nije psihički zdrav, onda je to upravo primjer, ta ekipa ljudi: Soroš...pa taj izraelski premjer Shimon Peres koji je provodio eksperimente na maloj djeci, to je jedan "dobar" primjer: treba ući u svijest tog čovjeka koji je provodio eksperimente na maloj djeci, o posljedicama nuklearnog naoružanja, iz doba hladnog rata. Znači, oni su djecu ozračili, onda ih stave tamo na promatranje, onda ih gledaju, vode bilješke: aha, nakon tjedan dana počela mu je padati kosa, zubi, nakon toliko i toliko takvo stanje, nakon toliko i toliko mrtav...
Znači, treba biti potpuno bešćutan, potpuno bešćutan odmaknut od svake ljudskosti, povezan sa zlom, da se može takvo nešto raditi, a taj Peres, koji je bio relativno mlad dok je to radio na vlastitoj židovskoj djeci, znači ne niti na arapskoj.....Što onda mi možemo očekivati da će prema nama ili prema nekima drugima biti milosrdniji!? Nema šanse.
Kroz ovo sve: GMO, onečišćenje okoliša, cijepljenja djece, kroz sve to skupa možemo čekivati, a to se i događa: zlo i loše.

Po svim realnim parametrima, zemaljska kugla može prehraniti 70 milijardi ljudi i više. Izmišljotina je da je zemaljska kugla prenapučena (da je nužno smanjiti čovječanstvo)

O DRUGOM DOLASKU ISUSA KRISTA

Nitko ne zna kada će to biti, ali svi smo mi pozvani. Tko vjeruje, zna da će tako biti, kako je zapisano, premda nitko ne zna kada. Upravo zato je tako napisano, da se ljudi ne bi hvatali za to, e sad će doći Bog, pa će to riješiti, pa mi ne trebamo ništa raditi. Mnogi kršćani-vjernici se hvataju za to: ne, ne, ne treba ništa poduzimati, doći će Bog koji će to riješiti.
E, to ne može tako, to opravdanje ne stoji. Čovjek više nema opravdanja, da prema tome ostane pasivan, da ne čini nešto da se to ispravi, da se tako ne radi. Dakle, ako ti vidiš da djecu truju, da djecu ubijaju, da ljude ubijaju, ne možeš gledati i baš me briga. To je tako napravljeno, taj društveni inženjering da su ljudi pasivni. Svaki čovjek je pozvan da kad vidi zlo ne ostane pasivan.

RAZLIKA IZMEĐU ZATVORA I LUDNICE:

- U ZATVORU POSTOJE ODNOSI, POSTOJI INTERAKCIJA, KLANOVI, VIDIO SAM TO U REMETINCU. U ZATVORIMA SE DOGAĐAJU POBUNE, ...
KAD SMO ČULI DA SU SE POBUNILI U LUDNICI? U LUDNICI SVATKO VEGETIRA ZA SEBE, NEMA POBUNE, STOGA HRVATSKU PA I CIJELI SVIJET MOŽEMO PROMATRATI DANAS KAO JEDNU VELIKU LUDNICU, LJUDI SU TAKO POKORNI DA NEMAJU SNAGE ZA POBUNU.

A ja kažem: hvala ti Marko!
Autor: Ivana Polić,

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 03 svi 2014, 01:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Bila sam kod MARKA FRANCIŠKOVIĆA u Popovači.

slika


A ja kažem: hvala ti Marko!
Autor: Ivana Polić,

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 04 svi 2014, 03:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Marko Francišković od podneva je slobodan čovjek!
Datum: subota, 03. svibnja 2014. u 17:30
[img]http//encryptedtbn0.gstatic.com/imagesq=tbn:ANd9GcTDbX3QGVZNqh9uMf7oQB0pKj3eoMlp0XuiRLzCt1rvjkbaVwkUXg[/img]
slika
slika
slika
Potpora Marku, nije izostala!


Marko Francišković: 'Ostvario sam cilj! Hvala svima koji su bili uz mene!
Dnevno.hr pomogao je da me ne bace u tamnicu'!


Silno je želio sunce, a dočekala ga je tmurna zagrebačka kiša. No, Marka Franciškovića koji je danas u podne napokon udahnuo silno željenu slobodu vremenske nerpilike ne brinu previše. Iza njega mnogo je teških dana, jer preko noći postao je poznat kao zatvorenik režima koji se nije mogao nositi s njegovim stavovima. Stoga su se s Markom odlučili obračunati na najgori mogući način, oduzimajući mu slobodu.
U ekskluzivnom razgovoru za Dnevno, Marko je kazao kako se susreo s članovima svoje obitelji, a dočekali su ga i prijatelji koji su s njime prolazili teške trenutke. Zatekli su ga, kako je otkrio sitni, životni problemi, a osebujni Marko odmah po izlasku kontaktirao je automehaničara. "Akumulator mi se potpuno ispraznio pa sam morao posjetiti mehaničara. Puno je toga što moram nadoknaditi, a prvi koraci bili su ovi sitni, posjet mehaničaru", govori Marko. Sunce mu je priznaje falilo, ali u Popovači, gdje je bio smješten posljednjih tjedana mogao je uživati u prirodi.
Zahvalan je Marko svima onima koji su svo vrijeme bili uz njega. "Skandalozno je ono što je ministar Ranko Ostojić napravio. Ja sam ga izazvao jer sam smatrao da je pravedno da se vidi kakav je. Svoj cilj sam ostvario, ali u normalnoj državi on nakon ovoga više ne bi mogao ostati ministar. No, ono što je skandaloznije to su ovi naši mediji, posebno HTV koji su sve to ignorirali. Iznimka je vaša redakcija. Pomogli ste mi da me ne bace u tamnicu", kazao je Marko te se preko našeg portala zahvalio svima koji su ga proteklih mjeseci podupirali.
I doista, Markova sloboda radost je za sve one koji su nam se proteklih mjeseci javljali i apelirali na činjenicu da se ovom čovjeku mora pružiti pomoć. Francišković je ipak uspio, pokazao je da je simbol otpora, ali dokazao je na vlastitoj koži da je Hrvatska daleko od europske države jer mjesecima je ležao u tamnici, u tamnici u kojoj su se kršila njegova ljudska prava. Najteža spoznaja jest ta da već sutra svatko od nas može biti Marko!
Podsjetimo, on je otvoreno progovorio o nepravdi koju je policija provodila nad građanima, a kritike je uputio ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću zbog čega je, kako tvrdi, na koncu uhićen. Tu problemi za njega ne prestaju jer Franciškovića prebacuju u psihijatrijsku ustanovu u Popovači i po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu na kraju je odveden na psihijatrijsko vještačenje u Kliniku za psihijatriju na Vrapču.
Tamo su liječnici zaključili da Francisković nema dijagnozu paranoidne shizofrenije te da ga se može pustiti na slobodu. Ispada tako, da je Marko kao posve zdrava osoba devet mjeseci proveo u psihijatrijskoj ustanovi zbog komentara na društvenoj mreži. Marko, član udruge Pravednik nepravdu je osjetio na svojoj koži, no vjerujemo da ga to neće zaustaviti te da će svoju istinu slobodno i uspješno širiti i dalje.

Autor: Iva Međugorac

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 04 svi 2014, 04:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Izlazak Marka Franciškovića na slobodu (03.05.2014.)


943 Izlazak Marka Franciškovića na slobodu (03.05.2014.)

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 07 svi 2014, 19:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Marko Francišković, dipl. oec. je oslobodjen iz zatvorske bolnice, gdje je bio strpan i prisilno liječen na osnovu krive dijagnoze kao shizofrenika opasnog po okolinu!

slika

Možete ga viditi i čuti u vrlo zanimljivom i poučnom razgovoru, gost u Oluji, Mreza.tv od 5 svibnja 2014:
http://mreza.tv/oluja-ozane-basic/

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 09 svi 2014, 12:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Francišković ima velikih ozgleda da dobije veliku odštetu od Hrvatske države poslije EU suda. Račun poslati Ranku Ostojiću i opteretiti mu privatan račun u banci.

Citat:
Zastrašujući slučaj Francišković: SDP protivnike trpa u ludnicu

Francusković je na prisilnom liječenju proveo devet mjeseci
Hospitaliziran je nakon što se na Facebooku posvađao s ministrom policije

"MARKO FRANCIŠKOVIĆ je psihički jedna od najstabilnijih osoba koje sam u životu vidjela", kaže za Index Sanja Sarnavka, predsjednica udruge B.a.B.e. i Kuće ljudskih prava.

Zahvaljujući između ostalog i njenom djelovanju, desničarski aktivist Francišković je 3. svibnja pušten na slobodu nakon što je devet mjeseci proveo po psihijatrijskim bolnicama. Proglašen je paranoidnim shizofrenikom i prisilno hospitaliziran nakon što se na Facebooku žestoko posvađao s ministrom policije Rankom Ostojićem.

U sitne noćne sate početkom kolovoza 2013. godine Francišković je Ostojiću u javnoj prepisci na Facebooku poručio da će ga objesiti na banderu zajedno s ostalim veleizdajnicima, okarakterizirao ga kao kriminalca i britanskog agenta, te nastranog lažova kojeg seksualno privlače dječaci. Sipajući ove izjave, Francišković nije ni pokušao prikriti vlastitu homofobiju.

Ostojić mu nije ostao dužan: Franciškoviću je, jednako homofobnim tonom, imputirao homoseksualizam i incestuoznu vezu s vlastitim ocem. "Nemoj biti ljubomoran Markić, idi na kolodvor. I tebe će netko htjeti, makar takvog smrdljivog. Da te bocne, kad te više ni tata neće", napisao je Ostojić Franciškoviću.

Dva razgovora dovoljna za prisilnu hospitalizaciju

Ostala bi to samo jedna od zadrtih i primitivnih svađa, kakvih je Facebook prepun, da Franciškoviću već idući dan na vrata nije pokucala policija. Ostojić je njegovu poruku o vješanju na banderu shvatio kao prijetnju i protiv Franciškovića podnio prijavu. Pretresom Franciškovićevog stana pronađen je asortiman oružja za koje nije imao dozvolu, te je završio u pritvoru.

Zbog prijetnje Ostojiću Francišković nikad nije osuđen. Ta prijava je odbačena. No, zbog optužbe za ilegalno posjedovanje oružja završio je na psihijatrijskom vještačenju. Francišković se branio tvrdnjom da se radi o oružju koje je zadržao kao trofej, s obzirom da je bio ratni dragovoljac, i da ga nikad nije upotrijebio. No, dr. Anica Biško, šefica psihijatrijskog odjela u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj proglasila je Franciškovića paranoidnim shizofrenikom. Dijagnozu je donijela nakon dva razgovora koji su ukupno trajali tri sata.

Vještačenje je naložio Marko Benčić, sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, poznat i po sramotnoj presudi za sramoćenje protiv novinarke Slavice Lukić. Benčić je Franciškovića proglasio krivim za ilegalno posjedovanje oružja i temeljem vještačenja mu odredio prisilnu hospitalizaciju. Županijski sud u Zagrebu potvrdio je ovakav Benčićev pravorijek.

"Psihijatrica koja mu je dala dijagnozu napisala je da je natprosječno inteligentan pa zna prikrivati znakove svoje psihičke bolesti. Kako god se netko ponašao, oni to interpretiraju kako im paše. Da je vikao i divljao, vjerojatno bi i to tumačili kao siguran znak da je lud", kaže nam Sarnavka, te dodaje da za dijagnosticiranje bolesti koju su napakirali Franciškoviću, nikako nisu dovoljna dva kratka razgovora, već je morao biti podvrgnut dugotrajnijem promatranju.

Dijagnoza je Franciškoviću, naime, postavljena na temelju njegovih kontroverznih izjava i stavova. Francisković se zalaže za uvođenje smrtne kazne, a u više je navrata najavljivao vješanje domaćih političara koje smatra veleizdajnicima. A radi se o gotovo svima koji su obnašali visoke političke dužnosti od devedesetih naovamo. Bio mu je to uostalom i politički program, kada se 2013. kandidirao za zagrebačku skupštinu.


Prisilno ga pumpali antipsihoticima

Nakon što je proglašen psihički bolesnim, Franciškoviću je prisilno nametnuta i terapija. Tretirali su ga Zyprexom, izuzetno snažnim antipsihotikom koji se koristi za liječenje shizofrenije i bipolarnog poremećaja. Radi se o kontroverznom lijeku, koji može izazvati čitav niz opasnih nuspojava, zbog čega je i zabranjen u pojedinim europskim zemljama.

Iako je Francišković pokušao odbiti lijek, što se vidi i iz njegove medicinske dokumentacije, u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj prisilno su ga pumpali antipsihoticima. Početna doza bila mu je pet miligrama. Uskoro su je povećali na 20 miligrama, iako je čitavo vrijeme bio miran i stabilan.

U zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj Francišković je, kaže nam Sarnavka, proveo pet mjeseci u groznim uvjetima. Nešto bolje mu je bilo kada je prebačen u psihijatrijsku bolnicu u Popovači. "I tamo je bio zatvoren, nije mogao izaći iz zgrade. Ali barem nije bio zaključan u ćeliji, mogao je prošetati, otvoriti prozor, udahnuti malo zraka... Također, u Popovači više nije bio podvrgnut prisilnoj terapiji", kaže Sarnavka.

Ignorirali mu ljudska i ustavna prava

Na slobodu je Francišković napokon pušten zahvaljujući odvjetnici Ines Bojić. Osim što je zbog Franciškovićevog slučaja predala tužbu Ustavnom sudu, o čemu se odluka i dalje očekuje, Bojić je na temelju medicinske dokumentacije iz Svetošimunske zatražila novo psihijatrijsko vještačenje. Županijski sud u Sisku, koji je za Franciškovića postao nadležan nakon što su ga prebacili u Popovaču, prihvatio je argumente koje je Bojić prezentirala.

Franciškovića je odvjetnica, naime, uspjela dokazati da su mu povrijeđena ljudska i ustavna prava. U zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj nije dobio pravo na drugo liječničko mišljenje, što mu jamče Ustav RH i Europska konvencija o ljudskim pravima. Također, Bojić je pokazala i da je dr. Biško, koja je Franciškoviću postavila pogrešnu dijagnozu, u sukobu interesa - osim što mu je kao vještakinja utvrdila duševnu bolest, kasnije ga je i liječila.

Županijski sud u Sisku naložio je da se nad Franciškovićem provede novo vještačenje. Dva tjedna je proveo u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, gdje su liječnici sačinili sasvim drugačiji nalaz od vještakinje iz Svetošimunske. Utvrđeno je da je Francišković psihički sasvim zdrav, te je sud odmah naložio da ga se smjesta pusti na slobodu.

"Ako se Francišković s time bude složio, i ako ovdje ne dobije sudsku zadovoljštinu, s ovim ćemo slučajem ići do Europskog suda za ljudska prava", kaže Sarnavka. Bojić nam pak kaže da sa svojim klijentom o budućim pravnim aktivnostima još nije konkretno razgovarala. "Ne mogu još ništa reći o tome, tek je pušten na slobodu i vjerojatno se najprije želi vidjeti sa svojim najbližima, nekako nadoknaditi to propušteno vrijeme", kaže Bojić.

Franciskovićev slučaj nije jedini

Kakvi su mu daljnji planovi, željeli smo čuti i od samog Franciškovića. U telefonskom razgovoru nam je kazao da za sada ne želi davati nikakve izjave, ali da će vrlo rado s nama porazgovarati ako dođemo do Kuće ljudskih prava. Tamo će se Francišković, naime, u ponedjeljak obratiti javnosti u sklopu podnošenja izvještaja Kuće ljudskih prava u kojem su posebno izdvojeni upravo psihijatrijski slučajevi.

Prisilna psihijatrijska vještačenja i hospitalizacija zbog neutemeljenih dijagnoza u Hrvatskoj, kako nam kaže Sarnavka, nisu rijetkost. "Samo ja sam prošle godine imala tri takva slučaja. I u svakom slučaju nešto je bilo sporno u postupcima sudaca i psihijatara. Meni se čini da se niti u jednoj državi ne može dogoditi ništa gore od ovoga što se dogodilo Franciškoviću. Svašta mi možeš raditi, ali ništa nije gore od uskraćivanja slobode i prisilnog tretmana teškim lijekovima", ističe Sarnavka.

"Zgrozilo me što se o slučaju Marka Franciškovića govori tako malo. Što se mene tiče, ovo je najteži oblik kršenja ljudskih prava i ponižavajućeg postupanja prema osobi. A to je vjerojatno tako zato što se mi s njim ne slažemo. Kada se nekome krše ljudska prava, mene ne zanima ideološka razlika u našem razumijevanju svijeta. To je nedopustivo", zaključuje Sarnavka.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 09 svi 2014, 12:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lis 2009, 17:44
Postovi: 8099
MIR je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:
Jeli može netko tko je pročitao da napiše u dvije tri rečenice o čemu se radi?

Kakva visina i arogancija!
Bez i malo predrasude!
Čista objektivnost!
A čojek je iskren, skrooz.
Nakon što mu je Hroboatos ukratko objasnio o čemu se radi - nema ni Aa, ni Be od komentara!
Hajde, barem sada znamo s kim imamo posla!

:rigam :rigam :rigam


Ti si čovječe bolestan,
Hrobastos mi je objasnio i to je to.

Svaki tvoj upis je kao da četnici drmaju haubicama sa Sljemena po ZG.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 12 svi 2014, 17:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 03:21
Postovi: 15067
Lokacija: Zagreb
Utorak, Mreža TV, 16.00

Gost je Marko Francišković iz udruge „Pravednik“, čovjek koji je poslije oštrih riječi upućenih na Facebooku ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću prisilno liječen devet mjeseci i nakon toga pušten na slobodu. U jedan sat razgovora s voditeljicom Ozanom Bašić ova žrtva naše psihijatrije i njenih prastarih nepromijenjenih zakonskih ovlasti iznijela je jezive stvari: boravak u sobi bez prozora, prisilno uzimanje jakih lijekova za smirenje, tri mjeseca užasa u zatvorskoj bolnici, pa onda spas u Popovači, gdje su liječnici utvrdili da je u zatvor ušao zdrav i da ga nije trebalo liječiti. U slučaju zlostavljanja g. Franciškovića naziru se obrisi nečega što bi moglo postati javno mnijenje, jer čovjek je bio čak na dvije televizije. O zlostavljanom pravedniku Sanja Sarnavka u HRT-ovu „Studiju 4“ rekla je da je normalniji od 90% članova Sabora.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/tko-se- ... eko-937974

Nevjerojatno. :blink

_________________
Do godine u Herceg Bosni. :HercegBosanac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Slučaj Marka Franciškovića! "STALJINIZAM" u RH?
PostPostano: 14 svi 2014, 04:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
i_jopet je napisao/la:
MIR je napisao/la:
Kakva visina i arogancija!
Bez i malo predrasude!
Čista objektivnost!
A čojek je iskren, skrooz.
Nakon što mu je Hroboatos ukratko objasnio o čemu se radi - nema ni Aa, ni Be od komentara!
Hajde, barem sada znamo s kim imamo posla!

:rigam :rigam :rigam


Ti si čovječe bolestan,
Hrobastos mi je objasnio i to je to.

Svaki tvoj upis je kao da četnici drmaju haubicama sa Sljemena po ZG.

Ti kao da uživaš u ovoj 'hrvatskoj idili'?
Eto, ja baš i nisam.
A da me takvi ignoranti čine bolesnim, to je istina.

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO