|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 62 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
egerija
|
Naslov: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 24 sij 2010, 16:25 |
|
|
|
Dvostruko više njih osjeća nesnošljivost prema pripadnicima islamske vjeroispovjesti nego prema kršćanima, židovima ili budistima, javio je Glas Amerike. Prema istraživanju Gallupa, tvtke za ispitavnje javnoga mnijenja, više od polovice Amerikanaca iskazuje negativne osjećaje prema muslimanima. Dvostruko više njih osjeća nesnošljivost prema pripadnicima islamske vjeroispovjesti nego prema kršćanima, židovima ili budistima, javio je Glas Amerike. Amerikanci uglavnom osjećaju nekakvu predrasudu prema ljudima koji prakticiraju islam. No zanimljiv je trend prema kojemu manje nesnošljivosti prema pripadnicima drugih religija pokazuju oni koji i sami pakticiraju neku vjeru. Često se mislilo da su oni koji su vrlo religiozni u suštini netolerantni prema pripadnicima drugih vjeroispovjesti. No, ova je anketa pokazala potpuno suprotno - netolerantniji su ateisti. Centar za američko-islamske odnose odlučio je stoga poslati 100.000 primjeraka Kurana na adrese raznih javnih dužnosnika u Washingtonu, kako bi se smanjile predrasude prema muslimanima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
geronimO
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 24 sij 2010, 19:28 |
|
Pridružen/a: 24 sij 2010, 00:31 Postovi: 66 Lokacija: Zenica, Bosna!
|
egerija je napisao/la: Dvostruko više njih osjeća nesnošljivost prema pripadnicima islamske vjeroispovjesti nego prema kršćanima, židovima ili budistima, javio je Glas Amerike. Prema istraživanju Gallupa, tvtke za ispitavnje javnoga mnijenja, više od polovice Amerikanaca iskazuje negativne osjećaje prema muslimanima. Dvostruko više njih osjeća nesnošljivost prema pripadnicima islamske vjeroispovjesti nego prema kršćanima, židovima ili budistima, javio je Glas Amerike. Amerikanci uglavnom osjećaju nekakvu predrasudu prema ljudima koji prakticiraju islam. No zanimljiv je trend prema kojemu manje nesnošljivosti prema pripadnicima drugih religija pokazuju oni koji i sami pakticiraju neku vjeru. Često se mislilo da su oni koji su vrlo religiozni u suštini netolerantni prema pripadnicima drugih vjeroispovjesti. No, ova je anketa pokazala potpuno suprotno - netolerantniji su ateisti. Centar za američko-islamske odnose odlučio je stoga poslati 100.000 primjeraka Kurana na adrese raznih javnih dužnosnika u Washingtonu, kako bi se smanjile predrasude prema muslimanima. nista novo! ameri i jesu nacija ovaca zaludjena tv show-ovima! prvo su bili crnci, pa komunisti, pa sad muslimani! na okupu ih uvijek drzi neki vanjski zamisljeni neprijetelj, koji vreba da unisti tu skladnu americku pricu! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 24 sij 2010, 20:59 |
|
|
|
Mislim da i u mnogim vecinski islamskim zemljama, nisu "ljubitelji" krscana.. Nista novo
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
geronimO
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 24 sij 2010, 21:59 |
|
|
|
ali za razliku amera, oni ne idu po tudjim zemljama i ne oslobadjaju ih! to su radili i prije 11.09. to rade i poslije!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 24 sij 2010, 22:33 |
|
|
|
pada mi na pamet jedan vic.
sjede rumsfeld i bush u baru i razgovaraju. nedugo kasnije okrenu se najbližem čovjeku u baru: -gospodine, ja sam donald rumsfeld, a ovo je george bush, znate tko smo uglavno- -da, znam- -recite vi meni gospodine, šta mislite o mom planu da pobijem 40milijuna muslimana i jednu plavušu s velikim sisama?- -a zašto plavušu s velikim sisama?- -eto jesam ti reka da nikoga nije briga za 40 milijuna muslimana!-
_________________ oj široki u srcu te nosim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GOD of WAR
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 25 sij 2010, 01:57 |
|
|
|
Ne zelim participirati u politickim temama,ali zivim u USA pa moram. Razlog za to je jer je USA u 21 stoljecu, a islam u 15om.
Zelim dodati za sve vas sa anti USA pogledima, ovo je mjesto slobode i zakona. Svi ljudi, bukvalno svi imaju jednaku priliku za dobar zivot, samo se trebaju rukavi zasukati I nema zime. Mojoj obitelji je bilo tesko u Yugoslaviji, pa u Hr I HB. Ovdje nam je dobro, skromno zivimo I imamo svesto nam treba, a postigli smo sve sami, bez icije pomoci i bilo kakvih veza.
Tko god nije proveo duzi period u usa neka se suzdrzi od komentiranja, jer nema literature koja ovo moze objasniti, pa stoga gluposti kao Amerika ovo i ono, nemate pojma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
geronimO
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 25 sij 2010, 02:15 |
|
|
|
sta je amerika radila u Kubi, Koreji,Vijetnamu,Panami,Haitiju,Grenadi, Afganistanu,Iraku.....????
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GOD of WAR
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 25 sij 2010, 02:47 |
|
|
geronimO je napisao/la: sta je amerika radila u Kubi, Koreji,Vijetnamu,Panami,Haitiju,Grenadi, Afganistanu,Iraku.....???? Kubi, sta tamo, Kuba je imala revoluciju, I oslobodila se. Haitiju? Grenadi? O cemu pricas? Vietnam je bio francuski rat, a usa je popusila. Sta ti to tocno kazuje? Koreja i Japan su ocigledno par najacih i najrazvijenijih zemalja svijeta, a ne samo Azije. Koju si poantu tu izvlacio? Za muslimane bolesne ovo je bozija bitka, a za polunormalne bitka protiv USA. Zato zemlje kao Svicarska moraju odstupati od svojih stoljetnih zakona, da bi se zastitili od takvog bolesnog razmisljanja. Muslimani se boje boga vise nego sto ga vole I to je bolesno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
egerija
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 25 sij 2010, 08:56 |
|
|
|
Odlično si to rekao GOD of WAR, kakv je to Bog ako ga se bojiš. Boga treba poštovati i živjetu u skladu sa njegovima Zakonima. Ni jedan pravi vjernik a ni jedna vjera nije nasilna, samo su nasilne "budale" koje krivo tumače Božju riječ.
_________________ Treba mnogo reči, a ne mnogo govoriti!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 25 sij 2010, 15:30 |
|
|
geronimO je napisao/la: ali za razliku amera, oni ne idu po tudjim zemljama i ne oslobadjaju ih! to su radili i prije 11.09. to rade i poslije! Cuj.. pa nek se ti tvoji dzihad ratnici bore u svojim zemljama za slobodu a ne dizat u zrak po Spanjolskoj, Engleskoj, dolazit i izivljavat se po Bosni.. Ja ne bih rekao ni A da se na svojoj teritoriji bore za svoje oslobodjenje. A u sustni mi se jebe i za protestantsku Ameriku i za muslimanske drzave..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goLLe
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 25 sij 2010, 21:03 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:21 Postovi: 551 Lokacija: na rijeci
|
Tulkas je napisao/la: geronimO je napisao/la: ali za razliku amera, oni ne idu po tudjim zemljama i ne oslobadjaju ih! to su radili i prije 11.09. to rade i poslije! Cuj.. pa nek se ti tvoji dzihad ratnici bore u svojim zemljama za slobodu a ne dizat u zrak po Spanjolskoj, Engleskoj, dolazit i izivljavat se po Bosni.. Ja ne bih rekao ni A da se na svojoj teritoriji bore za svoje oslobodjenje. A u sustni mi se jebe i za protestantsku Ameriku i za muslimanske drzave.. @ Tulkas Iz nekih drugih rasprava vidio sam da si iz Nizozemske, kakav je odnos Nizozemaca prema muslimanima tu? Obicnih nizozemaca, ne mislim ekstremnih desnicara a niti liberalni anarhista.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 26 sij 2010, 12:44 |
|
|
|
Nizozemci su jako jako neiskreni ljudi glede liberalnosti i ostalih sranja.. Onako u zivo su tolerantni, barem pricaju tako, izmedju sebe jednostavno znaju da otvoreno popricaju a tada sve dolazi na vidjelo. Nisu ljubitelji stranaca prvenstveno onih iz islamskih zemalja. Ok, mozda imaju i razloga, ali trebaju dati javno i jasan stav. Ako im smeta sto je NL Vlada vec 30 godina udovoljava sve ovima iz Turske i Maroka, trebaju reci a ne davati podrsku dok u stvari biti protiv. Nikada na TV-u neces cuti da je neko protiv gradnje dzamija ili nosanja burke,a 95% ih je "off line" protiv toga.. Pojavio se jedan politicar koji je javno protiv takvog popustanja islamu i ima sve vecu i vecu potporu..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
egerija
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 26 sij 2010, 13:43 |
|
|
|
Riječi i pojmovi samo ukazuju na stvarnost, nisu njeno ogledalo. Ali kaže se: "Kada mudrac pokaže ka Mjesecu, budala vidi samo njegov prst"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goLLe
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 26 sij 2010, 14:08 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:21 Postovi: 551 Lokacija: na rijeci
|
Tulkas je napisao/la: Nizozemci su jako jako neiskreni ljudi glede liberalnosti i ostalih sranja.. Onako u zivo su tolerantni, barem pricaju tako, izmedju sebe jednostavno znaju da otvoreno popricaju a tada sve dolazi na vidjelo. Nisu ljubitelji stranaca prvenstveno onih iz islamskih zemalja. Ok, mozda imaju i razloga, ali trebaju dati javno i jasan stav. Ako im smeta sto je NL Vlada vec 30 godina udovoljava sve ovima iz Turske i Maroka, trebaju reci a ne davati podrsku dok u stvari biti protiv. Nikada na TV-u neces cuti da je neko protiv gradnje dzamija ili nosanja burke,a 95% ih je "off line" protiv toga.. Pojavio se jedan politicar koji je javno protiv takvog popustanja islamu i ima sve vecu i vecu potporu..  Pretpostavljam Geert Wilders, autor Fitne.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 26 sij 2010, 14:53 |
|
|
|
Da, da..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GOD of WAR
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 27 sij 2010, 04:30 |
|
|
Procitao sam svoj komentar I primjetio da nisam stavio rjec extremni uz musliman. Nisam htio nikoga uvriditi, pa se ispricavam. P.S. egerija mogu li stavit ovu liniju u svoj potpis? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 27 sij 2010, 08:24 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Nizozemci su jako jako neiskreni ljudi glede liberalnosti i ostalih sranja.. Onako u zivo su tolerantni, barem pricaju tako, izmedju sebe jednostavno znaju da otvoreno popricaju a tada sve dolazi na vidjelo. Nisu ljubitelji stranaca prvenstveno onih iz islamskih zemalja. Ok, mozda imaju i razloga, ali trebaju dati javno i jasan stav. Ako im smeta sto je NL Vlada vec 30 godina udovoljava sve ovima iz Turske i Maroka, trebaju reci a ne davati podrsku dok u stvari biti protiv. Nikada na TV-u neces cuti da je neko protiv gradnje dzamija ili nosanja burke,a 95% ih je "off line" protiv toga.. Pojavio se jedan politicar koji je javno protiv takvog popustanja islamu i ima sve vecu i vecu potporu.. Ako se ne varam Wilders zivi na tajnom mjestu i pod zastitom je. Vecina njih, mozda si cak blizu sa tih 95 % mislio kao on, al se ne usude iznjeti misljenja u javnost, iz razlicitih razloga. Nakon ubojstva Van Gogha se misljenje jos jednom promjnilo, i kod oni koji su do tad bili sumnicavi, ali ipak oprezni se utemeljila odbojnost. Tako je i u vecini ostalih zemalja na zapadu, misle isto, al se ne usude reci to javno! Jucer je Francuska raspravljala o zabrani burke na javnim mjestima, po tom pitanju su Francuzi prilicno odlucni, al se ipak treba sacekati, dal ce taj zakon stupiti na snagu do kraja godine kao sto je to planirano!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 27 sij 2010, 17:03 |
|
|
|
Francuzi, Svicarci, Talijani kazu bar iskreno.. Ne skrivaju otpor islamizaciji svojih zemalja.. Pogle u Njemackoj.. Tu nema puno price cim se "zatalasa" puste malo naciste sa lanca za zalaju pa ih, ko biva, smire, ovi stranci se smire, uplase i nema frke.. Ovdje je sve nekako izokola, nisu iskreni... Kao niko nije desno, ono teza liberalizacija, a dok je pokojni Pim Fortuin (ubijen od strane ljevicara Nizozemca) bio ziv (desno orijentiran, prvenstveno se borio protiv popustanja islamu i njegovog uticaja u NL kao i dopustanju dolaska emigranata iz islamskih zemlaja) njegova Lista (LPF) u kratkom vremenu dobila je 26 mjesta u Parlamentu u kratkom vremenskom roku.. Ko zna sta bi bilo da je ostao ziv..
Danas je Wilders "glava" desne politike u NL i ne skriva se bas u "bunkeru" ali ima zastitu.. inece om nije protiv stranaca opcenito (zena mu je Madjarica) vec iskljucivo protiv sirenja islama..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perpetua
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 28 sij 2010, 00:50 |
|
|
|
Cudi me, da su samo 50% Amerikanaca protiv a ne vise - ali prosjecni Amerikanac se nerado bavi veilkom politikom nego ga vise zanima svoj uzi zavicaj, nije ga puno briga za ostalim svijetom. Stoga, valjda, samo 50%.
@Geronimo Ma nemoj - prljavi i zli Amerikanci hodaju po svijetu i razbijaju sve zivo? A sto rade onda mili mudzahedini po citavom svijetu (i zasto vecinom muslici pune zatvore zapada), a kako su se onda nasli Turci na Balkanu ili Arapi u Spanjolskoj - dosli u posjetu i pozvani na kavicu?
To debilno antiamerikanstvo muslimana je puka zavist - zale se samo zato na ratove i nasilje jer je nasilnik netko drugi a ne oni. To je samo kricavo luparanje oskopljenika a ne izraz neke miroljubivosti (taman muslimani i mir - contradictio in adjectio).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 28 sij 2010, 08:17 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Francuzi, Svicarci, Talijani kazu bar iskreno.. Ne skrivaju otpor islamizaciji svojih zemalja.. Pogle u Njemackoj.. Tu nema puno price cim se "zatalasa" puste malo naciste sa lanca za zalaju pa ih, ko biva, smire, ovi stranci se smire, uplase i nema frke.. Ovdje je sve nekako izokola, nisu iskreni... Kao niko nije desno, ono teza liberalizacija, a dok je pokojni Pim Fortuin (ubijen od strane ljevicara Nizozemca) bio ziv (desno orijentiran, prvenstveno se borio protiv popustanja islamu i njegovog uticaja u NL kao i dopustanju dolaska emigranata iz islamskih zemlaja) njegova Lista (LPF) u kratkom vremenu dobila je 26 mjesta u Parlamentu u kratkom vremenskom roku.. Ko zna sta bi bilo da je ostao ziv..
Danas je Wilders "glava" desne politike u NL i ne skriva se bas u "bunkeru" ali ima zastitu.. inece om nije protiv stranaca opcenito (zena mu je Madjarica) vec iskljucivo protiv sirenja islama.. Situaciju u Njemackoj si procjenio potpuno krivo. Njemci taj problem ne shvacaju u srzi. Vise se gleda povrsno, problematizira se manjak integracije i manjak volje za istom. Mnogi ne zele razmisljati o celijama koje im se stvaraju uz kucu. Danas svaki manji a kamoli veci grad ima na svakom uglu djamiju. Ljudima to smeta, al ne smiju reci! Smeta im sama pojava potencijalnih terorista u cudnoj "uniformi" s bradom i divljim pogledom pogotovo prema zenama, smetaju im zene u burki, djeca s maramom, stranci koji ne rade a zive na racun poreznog obveznika, gradnja djamija, preoblikovanje kuca u djamije i kulturne centre. Ljudi se ne osjecaju sigurnima, osjecaju to sve kao opasnost al se osjecaju nemocnima. Njih sprijecava povijest da bilo sto ucine, a da bi krenuli najradije odmah u akciju, vjeruj da bi! Dresirani su desetljecima da ne smiju nista govoriti, da se moraju liberalizirati. Ostavilo je to traga, al su se okolnosti promjenile nakon 11. rujna 2001. Cim netko iz javnog zivota u javnosti nesto kaze dobije po tamburi. Najbolji primjer je Thilo Sarazzin!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 28 sij 2010, 12:40 |
|
|
|
Polako dok se ne ponovi Rostock.. Potcijenjuje se snaga desnog extremizma u Njemackoj i nedaj Boze (ili daj??) da se pokazu u pravom svjetlu..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 28 sij 2010, 13:25 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Polako dok se ne ponovi Rostock.. Potcijenjuje se snaga desnog extremizma u Njemackoj i nedaj Boze (ili daj??) da se pokazu u pravom svjetlu.. Nema tu pravog svjetla, nacela su im promasena!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 28 sij 2010, 14:16 |
|
|
|
Da treba im "U" nacelu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 30 sij 2010, 00:33 |
|
|
Točno to što je Mara rekla. Nisam iskreno nikada bio u Njemačkoj, ali imam tamo obitelji dovoljne da napravimo još jedno naselje u Žepču  i svi oni se slažu da domaći Njemci samo trpe i trpe, i da im je već odavno preko glave Turaka u Njemačkoj. Nadam se samo da će se europski narodi na vrijeme probuditi i istjerati one koje trebaju iz Europe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
geronimO
|
Naslov: Re: Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima Postano: 25 vel 2010, 18:13 |
|
|
Zepce Jugend je napisao/la: Točno to što je Mara rekla. Nisam iskreno nikada bio u Njemačkoj, ali imam tamo obitelji dovoljne da napravimo još jedno naselje u Žepču  i svi oni se slažu da domaći Njemci samo trpe i trpe, i da im je već odavno preko glave Turaka u Njemačkoj. Nadam se samo da će se europski narodi na vrijeme probuditi i istjerati one koje trebaju iz Europe. a sto je najsmjesnije, hrvati su turski narod! evo, ako mi neko kaze sta znaci pojam hrvat i odakle dolazi, ali ne neka izmisljanja, ja cu se isclaniti iz foruma! 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 46 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|