HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 srp 2025, 12:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 178 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Kome dajete potporu ?
Anketa je završila: 07 srp 2010, 22:47.
Kresimiru Zubaku 18%  18%  [ 7 ]
Ljiljani Lovric 82%  82%  [ 32 ]
Ukupno glasova : 39
Autor/ica Poruka
 Naslov: Obracun u stranci HSS-NHI
PostPostano: 07 lip 2010, 22:47 

Sve je pocelo danasnjim potpisivanje strateskoga sporazuma o suradnji izmedju HSS-a i HDZ-a. Kresimir Zubak je "pokrenuo" postupak za iskljucenje Ljiljane Lovric iz stranke.

Kresimir Zubak da nije se priklonio HSS-u najvjerojatnije bi se njegova stranka ugasila, stoga dali gledamo reprizu Ljubic i mozda osnivanje nove stranke HSS-NHI 90 ili izlazak NHI-a iz saveza HSS-NHI.

Citat:
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednica HSS-NHI Ljiljana Lovrić potpisali su u Mostaru strateški Sporazum o suradnji ovih dviju stranaka. Zbog ovog je predsjednik Glavnog odbora HSS-NHI-ja Krešimir Zubak najavio pokretanje postupka za njen opoziv, jer je, kako je naveo, samovoljno i suprotno stavovima stranke odlučila potpisati sporazum, što se kosi s odlukom Predsjedništva stranke. Na ovo su upozorili i predsjednici nekoliko kantonalnih organizacija te stranke. Zubak je naglasio i da sporazum nema nikakvu validnost, jer je to privatni čin Ljiljane Lovrić.

Vrh

Naslov: Re: Obracun u stranci HSS-NHI
PostPostano: 08 lip 2010, 18:02 

Ne bih Zubaka uopće komentirao, pokazao je tko je i što je,
i kojoj "alijansi" pripada.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 11:19 

Ljiljana :palacgore2

Citat:

HSS-NHI jest stranka koju se već godinama anatemizira na hrvatskoj političkoj sceni u BiH zbog ulaska u Alijansu i potpisivanja sramnih Petritschevih amandmana koji su od Federacije BiH napravili tamnicu a stanje u BiH dodatno zakomplicirali. Gospodin Zubak, tadašnji predsjednik tadašnjeg NHI-ja napravio je to protivno odluci tadašnjeg predsjedništva NHI-ja" Predsjedništvo ga nije sankcioniralo, ali ga je narod kaznio! Hrvatski narod zbog toga već godinama kažnjava", stoji u odgovoru Lovrićeve koja Zubaku očito ne misli ostati dužna...

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 11:34 

Zanimljivo,kako se svi dozovu pameti poslije...A zašto je onda Lovrićka uopće ulazila u deal sa NHI?Ili da ga razhebe po nalogu Čovića,ili je tuka...

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 11:42 

Imao je i Zubak pametnih izjava (samo se kasnije od ove ogradio) :zubati

Krešimir Zubak je napisao/la:
O čemu se ustvari radi? SDA je održala predizborni skup u prepunoj sportskoj dvorani u Čapljini. Govorio je i neki imam, sjećam se prezimena, Gadar. Pjenio je o džihadu, zelenom putu, itd. Onda sam ja došao u Čapljinu i na predizbornom skupu HDZ-a kazao, replicirajući tom Gadaru, da nema nikakvih zelenih putova, da samo šume, drveće i Neretva mogu biti zeleni.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 11:59 

Ma meni Lovricka izgleda razumna osoba i za nju glasam a gospodin zubak je imao sansu i nju je pokvario sada nek se posuti najbolje je.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 12:41 

Uskok je napisao/la:
Ljiljana :palacgore2

Citat:

HSS-NHI jest stranka koju se već godinama anatemizira na hrvatskoj političkoj sceni u BiH zbog ulaska u Alijansu i potpisivanja sramnih Petritschevih amandmana koji su od Federacije BiH napravili tamnicu, a stanje u BiH dodatno zakomplicirali. Gospodin Zubak, tadašnji predsjednik tadašnjeg NHI-ja napravio je to protivno odluci tadašnjeg predsjedništva NHI-ja" Predsjedništvo ga nije sankcioniralo, ali ga je narod kaznio! Hrvatski narod zbog toga već godinama kažnjava", stoji u odgovoru Lovrićeve koja Zubaku očito ne misli ostati dužna...

Svaka čast Ljiljani. :palacgore1

Zubaku je mjesto na smetlištu povijesti...

slika

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 15:40 

HSP-u je prisjelo koaliranje sa NHI,trebale su godine da se oporave,tako će i ovima.Samo što se HSS neće oporaviti.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 23:14 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Sječam se dobro onih transparenata za vrijeme samouprave NHI- najveće hrvatske izdajice, i tamam kad pomislim da se tu nešto mijenja i dolaze nove malo razumnije snage (Lovrička) jave se aveti prošlosti (Zubak) i nastave svoje izdajničko ponašanje... Moja podrška Lovrićki inaće predviđam raspad ove opcije i njeno dalje marginaliziranje.. jer izdajnici i ne zaslužuju ništa drugo....

BOG I HRVATI

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 23:21 

Nije mi baš jasna podrška Lovrićki,kao da je maltene Mendela...Šta je ta ženska uopće učinila za dobrobit Hrvata BH,osim što je možda nekomu dala one stvari!?Napravila stranku sa tzv. najvećim hr izdajnikom-i sad joj idu hvalospjevi?Dok je povezala svoju stranku sa njima,noga u dupe iz hr političkog života.Pa i ptice na grani znaju,a sad i vide čiji je ona igrač.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 23:22 

Zubak odjebi ... :kava

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 23:28 

Mar-kan je napisao/la:
Nije mi baš jasna podrška Lovrićki,kao da je maltene Mendela...Šta je ta ženska uopće učinila za dobrobit Hrvata BH,osim što je možda nekomu dala one stvari!?Napravila stranku sa tzv. najvećim hr izdajnikom-i sad joj idu hvalospjevi?Dok je povezala svoju stranku sa njima,noga u dupe iz hr političkog života.Pa i ptice na grani znaju,a sad i vide čiji je ona igrač.

HDZ-ovci su ti se uvijek bojali Zubaka ,to je objašnjenje. On je sad nebitan,ali znaju oni da su onakvi kao on prijetnja nastavljanju pljačke i neuspostavljanju reda u državi. Tako da tu jedan pijunčić HDZ-ov,kakav je Ljilja ispliva kao neki spasitelj. To ti je isto kao kad Muslimani u Sarajevu izlože Lazovića kao primjer multi kulti,a ustvari je čovjek veoma nebitan.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 11:30 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Mar-kan je napisao/la:

Podrška Lovrički iz razloga što je krenula u raščišćavanju stvari u tom HSS NHI vrača ih u okrilje narodnjački i da ne kažem prohrvatski stranaka, znaći centrira u desno.. a svi znamo u što se bio Zubakov NHI pa i Šimičev HSS pretvorio za vrijeme alijanse a i kasnije..
Ponam je osobno i iskreno cura nije ne Bog zna kakav kapacitet na hrvatskoj političkoj sceni, bar iz vremena kad smo se sretali a to je prije ovog mjesta predsjednice... ali pokazala je da ima neku stvar.. pa i jasno rekla nekima što su tko su i što rade.. moja podrška zbog tog..ni zbog čeg drugog..
A ja sam toj opciji HSS NHI ni blizu..

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 13:02 

sioux111 je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Podrška Lovrički iz razloga što je krenula u raščišćavanju stvari u tom HSS NHI vrača ih u okrilje narodnjački i da ne kažem prohrvatski stranaka, znaći centrira u desno.. a svi znamo u što se bio Zubakov NHI pa i Šimičev HSS pretvorio za vrijeme alijanse a i kasnije..
Ponam je osobno i iskreno cura nije ne Bog zna kakav kapacitet na hrvatskoj političkoj sceni, bar iz vremena kad smo se sretali a to je prije ovog mjesta predsjednice... ali pokazala je da ima neku stvar.. pa i jasno rekla nekima što su tko su i što rade.. moja podrška zbog tog..ni zbog čeg drugog..
A ja sam toj opciji HSS NHI ni blizu..

Sve su to trećerazredni političari,koji nikada neće napraviti ništa bitno.Gubljenje vremena.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 18:42 

T'liko o Ljilji Herojki.

Skinuta.

http://www.bljesak.info/content/view/53921/155/

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 18:47 

haha,nek ide Čoviću. Pa i Trojanskim konjima se služimo,izgleda... Sve da se "izdajnici" uguše. Tko god je HDZ-u izdajnik,taj je dobar ko kruh

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 18:52 

Nije nikada bio problem jeli HDZ ili netko drugi, evo recimo da se ukine HDZ,
imat ćemo hrvatsku opciju za ravnopravnost i Treći i tko se za to zalaže taj
će nas najbolje predstaviti. Mi ovdje imamo Krešu kojeg ne podržava hrvatski narod.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 18:55 

OldSkul je napisao/la:
T'liko o Ljilji Herojki.

Skinuta.

http://www.bljesak.info/content/view/53921/155/

pih, toliko o toj inicijativi, NHI se vraća majci alijansi

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 19:03 

i_jopet je napisao/la:
Nije nikada bio problem jeli HDZ ili netko drugi, evo recimo da se ukine HDZ,
imat ćemo hrvatsku opciju za ravnopravnost i Treći i tko se za to zalaže taj
će nas najbolje predstaviti. Mi ovdje imamo Krešu kojeg ne podržava hrvatski narod.

Joj kako nas najbolje predstavljaju. A molim te reci mi gdje je izložen program tog entiteta,način ostvarivanja istog,granice... Kad ćeš shvatit da je to imaginarna kategorija kojom se pecaju glasovi? To nikad nije razrađeno,ja ne mogu vjerovat da još ima ljudi koji se pecaju na treći entitet. Pa da je moguć,sutra bi ga dobili

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 19:13 

baščovan je napisao/la:
Joj kako nas najbolje predstavljaju. A molim te reci mi gdje je izložen program tog entiteta,način ostvarivanja istog,granice... Kad ćeš shvatit da je to imaginarna kategorija kojom se pecaju glasovi? To nikad nije razrađeno,ja ne mogu vjerovat da još ima ljudi koji se pecaju na treći entitet. Pa da je moguć,sutra bi ga dobili

Moguć je, ali svi dobro znamo da se demokratskim putem ne može promijeniti
Dayton koji je nametnut od MZ-e, jedini je način novi Dayton.
Zato nema programa jer bi to bilo rušenje Daytona, a za Dayton netko garantira......

Zato kažem sada tebi, ne postoji ta viša kategorija od položaja Hrvata u BiH
i nema pristajanja na nametnuto nam stanje. Borba je u okvirima mogućeg do
povoljnog trenutka. Možda i sutra ali nema odustajanja.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 20:37 

i_jopet je napisao/la:
baščovan je napisao/la:
Dayton koji je nametnut od MZ-e, jedini je način novi Dayton.

I zašto bi na tom "novom Daytonu" bilo tko davao nešto Hrvatima? Ništa nitko ne daje mirnim putem. Zašto bi?

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 20:51 

Citat:
Inače do izbora novog predsjednika ovog pučističkog Zubakovog HSS-NHI-ja ovu današnju novoosnovanu stranku će voditi zamjenik predsjednika Ante Čolak.

Pečat pravog HSS-a je kod Lovrićke. Uz nju je i većina članova. Uz Zubaka je s druge strane bošnjačka medijska mašinerija i Koalicija za Poticaje.

Dali je vrijeme za razilazenje HSS i NHI-a ?!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 22:31 

Uskok je napisao/la:
Citat:
Inače do izbora novog predsjednika ovog pučističkog Zubakovog HSS-NHI-ja ovu današnju novoosnovanu stranku će voditi zamjenik predsjednika Ante Čolak.

Pečat pravog HSS-a je kod Lovrićke. Uz nju je i većina članova. Uz Zubaka je s druge strane bošnjačka medijska mašinerija i Koalicija za Poticaje.

Dali je vrijeme za razilazenje HSS i NHI-a ?!

Nije vrijeme je da i poslijedne nevjerne tome vide kakvu politiku vide pojedinci i iz NHI (Zubak i kompani) ali i iz HSS (Čolak i kompani), sve su to neprijatelji Hrvata i njihovog približavanja, prodaju sve da spasu svoja mjesta i svoje guzice pa i hrvatski interes

Vrh

PostPostano: 12 lip 2010, 00:59 

Od danas toj novoj strančici HSS-NHI slijedi brzo vraćanje na smetljište minornih propalih strančica, zahvaljujući propalim izdajnicima koji su ju danas ponovno preuzeli.
Stranka gubi glasove koje je dobila isključivo zahvaljujući Ljiljani Lovrić, i strančici ostanu glasovi Zubaka, njegove žene muslimanke i uže obitelji.

Bašćovan, prije Zubaka smo imali paritet u Vladi FBiH, a nakon tih 6 mjeseci Alijanse i Zubaka Federacija postaje tamnica u kojoj se Hrvate preglasava sve do danas. Da li je po tebi njegov potpis kojim odobrava ukidanje pariteta u Vladi FBiH i ukidanje pariteta u SBŽ (čime je uništio najviše Hrvate SB) izdaja?

Ovo je nagradno pitanje za tjedan-dana-ban. Neodgovaranje na pitanje: 2 tjedna ban. :zivili

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2010, 01:24 

Citat:
Ilegalni glavni odbor HSS-NHI-ja pod Tomljenovićevom palicom sastavljen većinom od Lovrićkinih protivnika te danas friško imenovanih članova odbora, uglavnom dovezenih iz Novog Travnika, kako bi se postigla natpolovoična većina od 31 člana , mimo Statua stranke i mimo znanja većine članova glavnog odbora izvršio je pravno nasilje nad Statutom HSS-NHI-a i prema željama nalogodavaca smjenio Lovrić s funkcije predsjednice...

Članovi glavnog odbora za koje se znalo da su naklonjeni Lovrićki nisu ni pozvani da sudjeluju u glasovanju. Neki od njih su čak i spriječeni da fizički dođu i podrže Lovrić. (Znakovito je da jednoj članici glavnog odbora iz Uskoplja šefica iz HDZ1990 nije dozvolila odlazak u Kiseljak na glasavnje)

Sam "trijumfalni" igrokaz Zubakovih pučista kojima je eto sudbina namjenila ulogu i osnivača i gasitelja HSS-NHI-a trebalo je snimati. Dok je Ante Čolak držao povijesni govor o paralelama između Miloševićeve i Čovićeve politike, Mislav Sučić sve to potvrđivao i govorio o svojim volovima, Tomljanović, koji je prije par dana šokirao RH diplomaciju šovinističkim izjavama o Lovrićevoj došaptavao je nešto Zubaku a ovaj je na telefonu objašnjavao Boži, Zvonki i novinarima FTV-a kako je sve pod kontrolom.

HSS-NHI se nastojalo danas vratiti kući. U nebitnost u kojoj tu stranku zamišljaju Čolak i Zubak.

Iako se cijela stvar nastoji prikazati kao politički obračun zapravo je pozadina u tome da su nezadovoljnici postali svjesni činjenice kao se neće naći na HSS-ovim, listama ukoliko ih Lovrićeva bude sastavljala. Politička karijera i lagodan život došao je u pitanje. Pa onda niti smjena šefice mimo Sabora stranke ne predstavlja problem.- Pitanje je samo hoće li se pravno nasilje napraviti i nad Centralnom izbornom komisijom koja bi Zubakov i poliitčki i pravni puč sada morala nekako usvojiti.

Prema našim informacijama slijedi bitka Lovrićeve i Zubakovih za vlasništvo nad HSS-om i pravom na sastavljanje listi. Zubak ukoliko se želi domoći tog prava morat će dokazati da danas nije prekršio Statut a niti kodeks vlastite struke te da su članovi na današnjem glavnom odboru bili oni koji to doista trebaju biti.

Lovrić i njene pristalice najvjerojatnije će izbaciti NHI-ovce iz stranke i nastaviti s vođenjem zacrtane politike HSS-a koji se konačno uspio nametnuti kao prohrvatski osviještena stranka.

Zbog čega već snosi posljedice.

Pečat pravog HSS-a je kod Lovrićke. Uz nju je i većina članova. Uz Zubaka je s druge strane bošnjačka medijska mašinerija , Koalicija za Poticaje i najveći kockar livanjskoga kraja Ante Čolak, kojem bi trebalo jedno psihološko vještačenje budući da tvrdi kako mu prijete obitelji. Kao da je srušio nekakvog diktatora a ne stranačku kolegicu.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 178 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: espresso, Gavra Kačanski, iprodano, mrnjav, Naša Kvačica, Tomba17 i 139 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: