spliter1 je napisao/la:
Sad je tamo rusevina,jos nista nisu,ocistili,kazu da je tamo bilo nekih radioaktivnih gromobrana,opasnih po zdravlje stanovnika.Kako vi stari Banjalucani MA GDJE BILI gledate na rusenje ovog za Banja Luku poznatog objekta,zato sto je neko pikiro pravit zgradu u centru?Tamo su mogli svasta napravit vezano za fim,objekat je bio prilicno cvrst,mozda malo ruzan s ulazne strane,al je bila lijepa ljetna pozornica,izgleda da je privatizacija svemu kriva,budzasto su prodali te objekte,kino nije bilo isplativo otkako je uveden zakon o zabrani piratskih medija.
U ''Kozari '' sam odgledao svoju prvu bioskopsku predstavu . Prvi razred sam završio u OŠ Mirko Višnjić ,koja je nekad bila tik uz ''Kozaru (mislim da je sad tamo pravoslavni vrtić) i ništa kultno ne vidim u tom nekadašnjem bioskopu .
Da je bio arhitektonski vrijedan , pa hajde ..naprotiv , bio je ružan , podsjećao me na ''Cvjećaru'' iz Alan Forda.
U Banja Luci , ima nekoliko modernih multipleks bioskopa , koji sasvim zadovoljavaju potrebe grada .Cineplexx Palas je prvi multipleks napravljen u BiH , a jedan od prvih u regiji.
Nek ide život.