|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 39 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 09 stu 2011, 00:28 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37897 Lokacija: Gl. grad regije
|
dudu je napisao/la: rodni list sam 96.-e prebacio u ZG, u Tg-u ništa više ne vadim, osim ako mi treba krsni list, a nije mi trebao preko 10 godina. Koji si ti levat a ne Hrvat. Ja mogu vadit rodne listove na 3 mjesta, u Njemačkoj, u Bosni, i u Hrvatskoj. Ne gubiš prethodno ako si u matičnim knjigama.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 09 stu 2011, 02:50 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 6018 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
hercegovac1981 je napisao/la: Jel moguće da osoba kojoj je jedan roditelj državljanin BiH a nije rođena u BiH dobije državljanstvo ako nema prijavljeno prebivalište ne znam koliko već godina u istoj? Da, bez problema kontam.
|
|
Vrh |
|
|
crni1990
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 10 stu 2011, 14:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: drzavljanstvo Postano: 11 stu 2011, 23:39 |
|
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: drzavljanstvo Postano: 11 stu 2011, 23:57 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
MIR je napisao/la: U ime ovih 3:0 vadin zračnu pušku i pivo , idem malo proslaviti
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Rodenstein
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 16 stu 2011, 23:10 |
|
|
Mozda je se dosta promjenilo oko drzavljanskog prava u BiH. Mi ga ipak imamo premda su moji roditelji otisli prije skoro pedest godina iz SFRJ tako da ni moja braca ni ja nismo rodjeni u Titoslaviji a kamoli Bosni.
Poslije nastanka novih drzava smo svi bez poteskoca dobili i hrvatsko pa i bosansko drzavljanstvo. Nije ni smetalo sto su Jugocinovnici "zaboravili" nas prijaviti u maticnoj opcini nasih roditelja - unatoc tada postojecem zakonu (cim je saznao za taj Jugofus pokojni caca je samo klimao glavom: "To oni namirno - samo da nas 'rvata ima doli manje!" Je li pokojni bio u pravu, ne znam, ali poznojuci crveno postenje ne bi me iznenadilo).
Jednostavno smo s medjunarodnim izdanjem rodnog lista otisli u jako nostalgicni maticni ured ocevog rodnog sela, ljubazna cinovnica nas je odmah uvela u popis rodjenih i ostalo je puka formalnost (uveli smo i nasu djecu - nikad se ne zna - a kako mi veli mladja sestra "neka nas je vise i nek' muslosi crknu od muke sto nas ima vise").
Dobro, bilo je to malo poslije Daytona, mozda je danas slozenije doci do drzavljanstva. Ali u svakom slucaju valja pokusati.
|
|
Vrh |
|
|
hrvat rs
|
Naslov: Re: drzavljanstvo Postano: 20 stu 2011, 18:41 |
|
|
_________________ samo je jedna ljubav i traje dovjeka-CRNA RIJEKA
|
|
Vrh |
|
|
TGrad
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 21 stu 2011, 10:54 |
|
|
dudu je napisao/la: nisam nikad imao, kako ću imat kad sam s 3 godine odselio?! mogu li su se sad prijavit i dobiti CIPS? nema to veze nikakve ja sam odselio sa 2 godine i opet sam sve sredio za jedan dan. procedura vrlo jednostavna. jer i dalje rodni list mores vadit u svom maticnom uredu ili cak u opcini ako si rodjen u gradu (ili u Livnu ako si u Livnu rodjen) e i stim otidjes na policiju i pomalo se raspitas sta sve kako. oni ce ti sve objasnit i naravno prijavis boravak isto tamo ali to sve vec je sa rodnim listom znaci nema stvarno problema. ali pazi se ipak dobro provjeri di te prijavljuju bogati ja iso dicu prijavit u jednoga mjesto prebivalista Kongora u drugog Borcani... . ako si rodjen jos za vrime Juge tamo onda je ja mislim jos jednostavnije jer si onda negdi uveden vec. a to sa popisom zaboravi. nisam ni ja nikad bio pa sta...
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 21 stu 2011, 15:20 |
|
|
... postupak je ako sam razumio, rodni list, pa u cips napraviti osobnu. Nakon toga ide drzavljanstvo, ili je drugacije? Da bi mogao glasati u BiH!
|
|
Vrh |
|
|
TGrad
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 21 stu 2011, 15:24 |
|
|
zomby je napisao/la: ... postupak je ako sam razumio, rodni list, pa u cips napraviti osobnu. Nakon toga ide drzavljanstvo, ili je drugacije? Da bi mogao glasati u BiH! ma rodni list ti je fakticki drzavljanstvo. idi negdi pomoc ce ti ljudi. pitaj...
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 21 stu 2011, 15:28 |
|
|
..vise sam mislio na glasanje, da izvadim osobnu,pa da imam pravo...!
|
|
Vrh |
|
|
TGrad
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 21 stu 2011, 15:34 |
|
|
zomby je napisao/la: ..vise sam mislio na glasanje, da izvadim osobnu,pa da imam pravo...! otidji tamo sa rodnim listom pa ce ti ljudi rec sta triba. vrlo je jednostavna procedura..
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 21 stu 2011, 16:50 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37897 Lokacija: Gl. grad regije
|
zomby je napisao/la: ... postupak je ako sam razumio, rodni list, pa u cips napraviti osobnu. Nakon toga ide drzavljanstvo, ili je drugacije? Da bi mogao glasati u BiH! Rodni list ti je dovoljan... Vjerojatno već jesu u popisu državljana automatizmom. Problem je s djecom koja su rođena vani, e za njih moraš donijet papire, pa da dobiju državljanstvo, pa tek onda osobna, ako su starija.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
TGrad
|
Naslov: Re: Državljanstvo BiH Postano: 21 stu 2011, 17:10 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: zomby je napisao/la: ... postupak je ako sam razumio, rodni list, pa u cips napraviti osobnu. Nakon toga ide drzavljanstvo, ili je drugacije? Da bi mogao glasati u BiH! Rodni list ti je dovoljan... Vjerojatno već jesu u popisu državljana automatizmom. Problem je s djecom koja su rođena vani, e za njih moraš donijet papire, pa da dobiju državljanstvo, pa tek onda osobna, ako su starija. to sam bas ovo lito radi za dicu. doneses medjunarodni rodni list. odes ih uvest u maticni ured. on ti dadne papire za MUP za prebivaliste. i to je to. isto tako jednostavno...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|