|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 146 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 01 svi 2012, 12:25 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
pagan
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 02 svi 2012, 02:34 |
|
|
lirik je napisao/la: Nikolaus Berlakovich:ministar poljoprivrede u Austrijskoj vladi-Gradiscanski Hrvat Norbert Darabos:ministar obrane i sporta u Austrijskoj vladi-Gradiscanski Hrvat Privitak: 220px-Nikolaus_Berlakovich_02.12.2008.jpg čisto sumnjam da se ova dvojica vode pod hrvatima ili barem ne bježe od toga
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 02 svi 2012, 08:38 |
|
|
pagan je napisao/la: lirik je napisao/la: Nikolaus Berlakovich:ministar poljoprivrede u Austrijskoj vladi-Gradiscanski Hrvat Norbert Darabos:ministar obrane i sporta u Austrijskoj vladi-Gradiscanski Hrvat Privitak: 220px-Nikolaus_Berlakovich_02.12.2008.jpg čisto sumnjam da se ova dvojica vode pod hrvatima ili barem ne bježe od toga A sto sumnjas bolan ne bio?Vjerojatno slabo poznajes mentalitet Gradiscanskih Hrvata koji su preko 4 stoljeca izvan maticne zemlje a uspjeli su sacuvati svoj jezik i kulturu i ponose se svojim hrvatstvom.Doduse postoji odredjen postotak onih koji su se odrekli svojih korijena ali ova dvojica ne. Citat: Nikolaus Berlakovich (* 4. Juni 1961 in Eisenstadt) ist ein österreichischer Landwirt und Politiker (ÖVP) und gehört der burgenland-kroatischen Volksgruppe an. Berlakovich war von 1991 bis 2005 Abgeordneter zum Burgenländischen Landtag und ab 2005 Agrar- und Umwelt-Landesrat in der Burgenländischen Landesregierung Niessl II. Seit Dezember 2008 gehört Berlakovich als Landwirtschaftsminister dem Kabinett Faymann an. Citat: Norbert Darabos [ˈdarabɔʃ] (* 31. Mai 1964 in Wien) ist ein österreichischer Politiker (SPÖ) und wurde am 11. Jänner 2007 Verteidigungsminister in der Bundesregierung Gusenbauer. Dieses Amt hat er auch im Kabinett Faymann inne, zusätzlich wechselten die Sportangelegenheiten vom Bundeskanzleramt zu Darabos ins Verteidigungsministerium. Darabos ist verheiratet, hat zwei Kinder und gehört der burgenland-kroatischen Volksgruppe an.
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 02 svi 2012, 08:50 |
|
|
Privitak:
miss-i001.jpg [ 44.26 KiB | Pogledano 13838 put/a. ]
Tatjana Batinic:manekenka i miss Austria 2006.(bivsa djevojka nogometasa Ivana Rakitica)-Hrvatica
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 13:32 |
|
|
Willi Resetarits: poznati austrijski pjevac i borac za ljudska prava-Gradiscanski Hrvat. Godinama je,pod nadimkom,"Ostbahn Kurti" harao austrijskom rock- i blues-scenom. Privitak:
220px-Wilhelm_Resetarits_MQ2007.jpg [ 20.33 KiB | Pogledano 13826 put/a. ]
Willijev brat Lukas: glumac i kabaretist Privitak:
images.jpg [ 6.32 KiB | Pogledano 13826 put/a. ]
Willijev brat Peter: novinar i TV-voditelj Privitak:
220px-Peter_Resetarits_ROMY2008.jpg [ 11.12 KiB | Pogledano 13825 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Real gone
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 18:07 |
|
|
lirik je napisao/la: Ovaj moj prilog trebao bi pokazati kako je evropska kultura u koju naravno spadaju knjizevnost i poezija,usko povezana.Isto tako ovo je dobar primjer izmjesanosti evropskih naroda i prije ovih zadnjih,"gastarbajterskih" seoba. Austrijsku drzavnu himnu je napisala 1946. godine Paula von Preradovic ,unuka naseg poznatog pjesnika Petra Preradovica koji je bio general Austro-Ugarske vojske. ÖSTERREICHISCHE BUNDESHYMNE Land der Berge,Land am Strome, Land der Äcker,Land der Dome, Land der Hämmer,zukunftsreich Heimat,bist du großer Söhne, Vielgerühmtes Österreich, Vielgerühmtes Österreich. Heiß umfehdet,wildumstritten, Liegst dem Erdteil du inmitten, Einem starken Herzen gleich. Hast seit frühen Ahnentagen Hoher Sendug Last getragen, Vielgeprüftes Österreich, Vielgeprüftes Österreich. Mutig in den neuen Zeiten Frei und gläubig sieh uns schreiten Arbeitsfroh und hoffnungsreich, Einig lass in Bruderchören, Vaterland,dir Treue schwören, Vielgeliebtes Österreich, Vielgeliebtes Österreich. Paula je rodjena 1887. u Becu a umrla je 1951. godine.Djetinjstvo je provela u Puli (od 1889. do 1901.) a potom,nakon skolovanja u St. Pöltenu, vratila se u Pulu gdje je i mladost provela (1905.-1913.). Nedavno je stih: "Heimat bist du großer Söhne"(dom si mnogim velikim sinovima),promijenjen u:"Heimat großer Töchter und Söhne"(dom si mnogim velikim kcerima i sinovima).Ovoj izmjeni je prethodila dugotrajna politicka(pa cak i knjizevna) rasprava. SLOBODNI PRIJEVOD AUSTRIJSKE DRZAVNE HIMNE Planinska zemljo,zemljo na rijeci, bogata poljima,zemljo katedrala, zemljo cekica,bogate buducnosti, dom si mnogim velikim sinovima, naroda blagoslovljena smislom za ljepotu, hvaljena Austrijo, hvaljena Austrijo. Za koju se jako svadjalo,ostro borilo u sredistu si kontinenta, poput snazna srca, od najranijih si dana nosila breme velikog poslanja, napacena Austrijo, napacena Austrijo. Gledaj nas slobodne, kako hrabro vjerujemo u nova vremena, veselo radeci i puni nade, dozvoli nam da ujedinjeni u bratski zbor prisegnemo na vjernost tebi,nasa domovino, voljena nam Austrijo, voljena nam Austrijo. Ranije se smatralo da je glazbenu podlogu himne,koja je uzeta iz skladbe "Kettenlied",napisao Wolfgang Amadeus Mozart ali po novijim saznanjima gotovo je sigurno da je to napisao "Claviermeister" Johhan Baptist Holzer.Zanimljivo je da je Holzer bio clan loze Slobodnih zidara u Becu koja se zvala "Istinsko jedinstvo". Privitak: images.jpg E sad, Petar Preradovića možete smatrati samo današnjom iskrivljenom logikom političkim Hrvatom, ali ni to nije sasvim tačno - jer je on oficijelno bio pre svega politički Austrijanac, iz porodice koja je generacijama davala vojnike u službu tadašnje Vojne krajine. Njegov otac Jovan Preradović, majka - Pelagija, pravoslavci (porodica poreklom iz Stare Srbije), a njegovo opredeljenje ka ilirskom pokretu i južnoslovenskom romantizmu nalazimo u svim njegovim delima. Petar o "arhineprijateljstvu": "Hrvat ili Srbin" Ti se na me srdiš, mili pobratime, Veliš: "Srbin jesi, srbsko imaš ime, Tvoji pradjedovi svi su Srblji bili, Na Kosovu polju modru krvcu lili, A ti, njihov unuk, za Srblje, ne mariš, Već se u Hrvatsvu pokvarenu kvariš! " Tvoj me ukor, pobre, tišti, odveć jako I da niesam vojnik, pod tiskom bih plako; Al ovako znadeš, lake su mi misli, I popuštam ondje, gdje bi drugi stisli. Izvan ako hoćeš da se porvamo, A ti sedlaj noge, pak dojaši amo, Ustanovi mjesto, vrieme i drugara, Pa ćemo razpačat, što nam srce para, A u cielom svietu neka spomen bude, Da su do dva brata bili dvije lude. Otac Paule Preradović, žene čiji tekst danas ima austrijska himna, je jedno od sedmoro dece Petra Preradovića (iz dva braka). E njega, Paulinog oca, Dušana Preradovića možete da smatrate etničkim polu (po ocu) - Srbinom, a političkim Hrvatom. Bio je oficir AU-mornarice i hrvatski domoljub, i on oženjen Švabicom, deo života proveo radeći u mornaričkim ustanovama Puli , a po izbijanju WW1 pozvan na službu, nakon čega se vraća sa porodicom u Beč, gde je nekoliko godina kasnije i umro.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 18:22 |
|
|
Hvala Real iako su mi sve ove cinjenice poznate.Medjutim ja imam vlastito poimanje stvari: za mene su npr.Nikola Tesla i Rade Serbedzija "nase gore list"!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Real gone
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 18:29 |
|
|
lirik je napisao/la: Hvala Real iako su mi sve ove cinjenice poznate.Medjutim ja imam vlastito poimanje stvari: za mene su npr.Nikola Tesla i Rade Serbedzija "nase gore list"! Po toj logici je ban Josip Jelačić naše gore list.. Najpoštenije bi bilo da se svi ti primeri ljudi koji su nas sve po nečemu zadužili, zajednički slave, bez ikakvih etiketiranja i "zapišavanja", jer bi se 99% njih ispovraćalo da može to danas da vidi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 18:43 |
|
|
Real gone je napisao/la: lirik je napisao/la: Hvala Real iako su mi sve ove cinjenice poznate.Medjutim ja imam vlastito poimanje stvari: za mene su npr.Nikola Tesla i Rade Serbedzija "nase gore list"! Po toj logici je ban Josip Jelačić naše gore list.. Najpoštenije bi bilo da se svi ti primeri ljudi koji su nas sve po nečemu zadužili, zajednički slave, bez ikakvih etiketiranja i "zapišavanja", jer bi se 99% njih ispovraćalo da može to danas da vidi. Rodjen je 1801 u Petrovaradinu(od roditelja Hrvata) na teritoriju Banovine Hrvatske(proglasene 1800.godine).Ako ga hocete svojatati mozete sto se mene tice(i Rumunji svojataju Nikolu Teslu).
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Real gone
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 19:03 |
|
|
I Tesla je rođen na teritoriji AU-monarhije, od oca pravoslavnog sveštenika, pa ga vidim potpuno svojataš.
No, dosta o ovim glupim temama. Bitno je to što drugu moju rečenicu nisi ni prokomentarisao, jer to govori dosta o tebi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 22:45 |
|
|
Real gone je napisao/la: I Tesla je rođen na teritoriji AU-monarhije, od oca pravoslavnog sveštenika, pa ga vidim potpuno svojataš.
No, dosta o ovim glupim temama. Bitno je to što drugu moju rečenicu nisi ni prokomentarisao, jer to govori dosta o tebi. Pa rodjen je isto na hrvatskom teritoriju koji je tada bio u sastavu AU monarhije i sam je govorio da je Hrvatska njegova domovina,rodna kuca mu je tamo.Nemam ga ja sto svojatati on je hrvatski znanstvenik sa srpskim korjenima(ili ako ti je milije srpske nacionalnosti).Primjera radi za mene je Zvonko Bogdan srpski pjevac sa hrvatskim korijenima. Sto se tice nekomentiranja tvoje druge recenice nisam komentirao jer ju nisam shvatio;kako mislis da zajednicki slavimo one koji su nas zaduzili?Sve zasluzne ljude iz ex-Yu,mozda sve zasluzne iz Jugo-istocne Europe ili cijele Europe?I to je lijepo(sviju slaviti)ali ipak dozvolit ces da je u svijetu uobicajeno da se prvo krene od drzavnih,odn. nacionalnih podjela.Ti bi se i sama vjerojatno naljutila kad bi Novaka Djokovica netko najavio kao balkanskog a ne srpskog tenisaca! Sto se tice tvojih zakljucaka o meni mozes izvlaciti kakve hoces ionako ce biti pogresni.Ne vjerujem da se o nekome moze donijeti korektan sud preko foruma.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 22:52 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nije vam čovjek poklonio struju da se možete prepucavati čiji je bio.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 22:54 |
|
|
BBC je napisao/la: Nije vam čovjek poklonio struju da se možete prepucavati čiji je bio. Struja je postojala i prije njega,on je izumio trofaznu ![thumbup :thumbup](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/thumbup.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 22:56 |
|
|
lirik je napisao/la: BBC je napisao/la: Nije vam čovjek poklonio struju da se možete prepucavati čiji je bio. Struja je postojala i prije njega,on je izumio trofaznu ![thumbup :thumbup](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/thumbup.gif) Struja prije njega je bila patentirrana. Danas bi je preskupo plaćao da on nije poderao svoj patent.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 23:05 |
|
|
BBC je napisao/la: lirik je napisao/la: Struja je postojala i prije njega,on je izumio trofaznu ![thumbup :thumbup](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/thumbup.gif) Struja prije njega je bila patentirrana. Danas bi je preskupo plaćao da on nije poderao svoj patent. Daju se danas napraviti solarni kolektori,male centrale, vjetrenjace a ima i agregata dosta u prodaji!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 05 svi 2012, 23:08 |
|
|
Pa kupi. Nemoj koristiti Tesline izume.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 06 svi 2012, 00:37 |
|
|
BBC je napisao/la: Pa kupi. Nemoj koristiti Tesline izume. A jesi zajeban ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Cije izume ti sve koristis pa si ne razbijas glavu time( a i lisnicu ne opterecujes time) ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 12 svi 2012, 00:46 |
|
|
Privitak:
Ivica-Vastic_926554.jpg [ 67.3 KiB | Pogledano 13716 put/a. ]
Ivica Vastic(29.09.1969.Split):bivsi nogometas i sadsnji trener austrijskog kluba "Austria Wien". Sa klubom "SK Sturm Graz" bio dva puta prvak Austrije.Igrao za reprezentaciju Austrije na SP 1998. i EP 2008.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
mirv
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 15 svi 2012, 19:46 |
|
|
BBC je napisao/la: Nije vam čovjek poklonio struju da se možete prepucavati čiji je bio. I ti i svi mi se prepucavamo na istosmjernu struju jer bi izmjenična struja spalila za tren oka svaki tranzistor i diodu u računalu a izmjenično magnetsko polje bi uništilo sve ostalo što funkcionira na načelu električnog naboja. Izmjenična struja se koristi isključivo za prijenos na velike udaljenosti ali i tu je jako slaba jer postoji unutarnji otpor žice zbog kojeg se nakon određene udaljenosti ne može izvući niti jedan amper struje van. Zato imamo jako skupe i glomazne transformatore svako malo da održe napon. Kada se napravi žica koja će prenositi struju bez većih gubitaka na sobnoj temperaturi ode Tesla i njegova skalamerija u istoriju a budućnost pripada Edisonu. Osim toga, Tesla je vlaške gore list, što ga se ovdje uopće spominje?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 15 svi 2012, 21:30 |
|
|
Citat: Temeljem određenih nalaza su izronile i teze o hrvatskom podrijetlu Nikole Tesle [2] .
Prema tim materijalima, koje je našla prof. Ljubica Štefan, o podrijetlu prezimena Tesla je govorio sam Tesla kad je u svom dnevniku pisao da je njegov djed taj nadimak dobio zbog toga jer je "imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla." [2].
U tim tekstovima je stajalo "Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. Stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak. Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota!“[2].
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Usora88
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 19 svi 2012, 10:19 |
|
|
Po men je uopce raspravljat o Nikoli Tesli posto je to bio covjek internacionalac i ponosan na svoju Hrvatsku domovinu :) no ako je bio pravoslavac nek bude i Hrvat i Srbin i rijesen problem :)
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 02 lip 2012, 13:11 |
|
|
Ovo može ovdje Citat: Petković: U Laziju ću napraviti revoluciju i igrati s tri napadača
U rimskom Laziju koketirali su s pola Europe u potrazi za nasljednikom Eduarda Reje. Tehniciralo se imenima poput Zole, Mazzarija, Dunge, Di Mattea, Terima, Deschampsa i Van Gaala
Na kraju je Claudio Lotito u srijedu “priveo” na večeru Vladimira Petkovića i u luksuznom restoranu u Rimu pao je konačan dogovor kako će bosanski Hrvat sa švicarskom putovnicom preuzeti Lazio. Talijanski mediji tvrde da je Petković u fotofinišu prestigao Dungu, a to zadovoljstvo će predsjednika Lazija stajati 1,2 milijuna eura za dvije godine ugovora. http://www.zabranjeni.url/petkovic--u-lazi ... a/1032023/
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MIR
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 14 lip 2012, 16:07 |
|
|
Prof. dr. Davor Pavuna, fizicar, znanstvenik svjetskog glasaObjavio je preko 150 znanstvenih radova i udžbenik o supravodljivosti na engleskom jeziku [3], koji se prevodi i na druge jezike. Održao je stotinjak predavanja na uvaženim svjetskim sveučilištima. Radi na projektu na sinkrotronu u američkoj državi Wisconsin, što je zajednički projekt švicarskih i američkih fondova za znanstvena istraživanja. Predsjednik je svjetskog kongresa o nano-inženjeringu i novim oksidnim tehnologijama u SAD-u. Savjetnik je poduzećima u nekoliko država. Kao savjetnika na području energetike ga je angažirao američki predsjednik Barack Obama. Jedan je od pokretača Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika održanoga u Vukovaru 2005. godine [4]. U povodu 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle, dobio je odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge u izumiteljstvu, 2006. godine. Američki ministar energetike Steven Chu imenovao ga je recenzentom projekta iz područja energetike. Govori pet jezika, ... i td. Ovdje ga možete vidjeti i čuti: http://www.youtube.com/watch?v=03Vp8ZcY ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=jmuynDrs ... ure=relmfu
Privitak/ci: |
![Dr. Davor Pavuna.jpg (153.5 KiB) Pogledano 13428 put/a. Dr. Davor Pavuna.jpg](./download/file.php?id=3226&t=1&sid=1796622b1d17ec3205f5dfc260a4535f)
Dr. Davor Pavuna.jpg [ 153.5 KiB | Pogledano 13428 put/a. ]
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 20 lip 2012, 22:09 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Naše gore list Postano: 14 srp 2012, 15:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nepotvrđeno, ali ako jeste, onda je najvjerojatnije Hercegovac. Citat: Scott Stewart Bakula (St. Louis, Missouri, 9. listopada 1954.) je američki glumac hrvatskog podrijetla. ![slika](http://michaelslevin.files.wordpress.com/2012/05/ent_23_2_05_char1.jpg) Scott Bakula rođen je 1954. godine od majke Sally i oca Stewarta J. Bakule u St. Louisu gradu u američkoj saveznoj državi Missouri. Najpoznatiji je po ulogi Sama Becketta u televizijskoj seriji Quantum Leap za koju je dobio Zlatni globus za najboljeg dramskog glumca 1991. godine i bio je nominiran za četiri nagrade Emmy. Također je imao istaknutu ulogu kao kapetan Jonathan Archer u znanstvenofantastičnoj TV seriji Zvjezdane staze: Enterprise. Citat: The surname Bakula is very common in Croatia and very rare in the Czech Republic. During the premiere of the first season of Star Trek: "Star Trek: Enterprise" (2001) in Croatia, some Croatian newspapers, like Slobodna Dalmacija, conducted a few interviews with Croatians named Bakula, especially with people from Dalmatia and Herzegovina, in an effort to determine Scott Bakula's origin. It is also possible, as a lot of Croats have lived in the Czech Republic for centuries, that Scott's ancestors are among them.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|