HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 18 tra 2024, 03:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 176 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 22 stu 2009, 22:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:45
Postovi: 5869
Mar-kan je napisao/la:
Da li je nestao-hm...?


Jest. Ostao je dio ikonografije kod nekih nevježa.
I ništa više.
Da ne idem u detalje:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Usta%C5%A1e


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 02 pro 2009, 10:47 
Offline

Pridružen/a: 08 lip 2009, 15:13
Postovi: 199
Ma nisu ni oni bili monolitni kao stijena. Bilo je i među njima svašta, raznih struja, od salonskih i verbalnih ustša pa do onih spremnih na sve. Slično kao i sa drugim političkim pokretima, na desnici ili ljevici svejedno.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 02 pro 2009, 17:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24626
Lokacija: Heartbreak Hotel
stožerni brigadir je napisao/la:
Komunistička propaganda prikazuje Ustaše kao obične koljače koji bježe kad poška puče.Ali istina je sasvim drugačija,ti koji to tako prikazuju nikada nisu vojno samoporazili Ustaše.Čak su izbjegavali bilo kakav sukob s njima.


Komunistička propaganda njih jeste prikazivala kao koljače ali nipošto kao kukavice već kao... rekao bih veoma opasne i odlučne tipove spremne za akciju, dakle možemo reći hrabre, mada se to nije izričito prikazivalo. Više se to pokušavalo prikazati kao neka nečovječni životinjski nagon nego hrabrost, jer po njima - hrabri mogu biti samo ljudi a ustaše to nisu.

Uostalom evo što je u Ratnom dnevniku Ivana Šibla rečeno o njima:

"»Jesu li crnolegionari hrabri?« upita me mali Valent. Valent je dvanaestogodišnji štapski dječak koji nema druge dužnosti nego da postavlja kojekakva pitanja. »Ostavi me na miru, baš me briga«, odgovorih. Poslije, za vrijeme kratkog noćnog predaha, umjesto da spavamo počeo sam razmišljati kako bi trebalo odgovoriti na Valentovo pitanje.

Zaista, jesu li crnolegionari hrabri?

»Evo zore, evo dana; evo Jure i Bobana«, pjevaju crni ustaše i jurišaju na naše položaje. Zapravo, oni i ne jurišaju, oni naprosto nadiru. Naši su položaji bolji od njihovih. Onaj tko se brani u početku je obično uvijek u povoljnijem položaju od napadača. Ali napadač zato ima psihološku prednost. Tučemo ih iz pušaka i puškomitraljeza, i ne može se reći da naša vatra nije djelotvorna. Ginu prilično, no njihovi streljački lanci, iako prorijeđeni, napreduju jedan za drugim uzbrdo prema nama; potiskuju nas prema vrhovima Kalnika. Nije to uobičajeno vojničko nastupanje, kao kod Nijemaca. Vojnički nastupati znači organizirano napredovati prebacujući se s položaja na položaj, sve bliže cilju, pod zaštitom vatre.
Legija je formirana od nekoliko tisuća divljaka iz vjerski i nacionalistički najzadrtijih i najzatucanijih sredina. To su primitivni gorštaci, zaluđeni od katoličkih popova i kasnije korumpirani pljačkom i pokoljima. Nose crne ustaške odore i za vrijeme borbe uvijek su pijani. Kada napadaju, iz njihovih se redova ori divlja, sumanuta rika i teško ih je zaustaviti. Oko vrata vise im križići, a u lisnicama i notesima imaju svete sličice. Tko zna, možda im je negdje u zamagljenoj svijesti zaostao fratarski nauk o svetoj misiji da uništavaju bezbožnike, misiji koju svaki dobar katolik i Hrvat (a po njihovu najbolji Hrvati i katolici jesu ustaše) treba obavljati za Crkvu, poglavnika i hrvatsku državu.
Crni ustaše su napojeni rumom i rakijom. Topovsko meso se uvijek opija, jer u pijanu stanju bolje juriša i lakše gine. Ovako pijani nastupaju srčano i gotovo su nezadrživi. Ne osvrću se na metke koji ih kose. Čini se da su zaista hrabri. Ali zašto sve to!? Kakav je cilj pred njima? Opći cilj je nakazan i zločinački, osobni motiv svakog pojedinca je pljačka i krvološtvo. Tu se ne radi o hrabrosti. Hrabrost je plemenita osobina čovjeka, a ne spontani poriv zvijeri.
Teško ih je čak i mrziti. Kako da mrziš divlju zvijer zato što je opasna i krvoločna? Treba je onemogućiti, naprosto iz nužde i zbog općeg dobra.

Malo je komplicirano, ali možda će me štapski dječak Valent razumjeti. On je bistar partizančić."

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 02 pro 2009, 22:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19
Postovi: 5376
Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
Bobovac je napisao/la:
Uostalom evo što je u Ratnom dnevniku Ivana Šibla rečeno o njima:


Hvala na citatu.

Podebljao sam političke kvalifikacije koje proizlaze iz pristranosti/predrasuda/namjerne klevete autora (komunističkog političkog komesara, koji na uvodnim stranicama dnevnika opisuje ubojstvo njemačkog vojnika koje je počinio u Zagrebu) a potcrtao ono što bi mogla biti točna opažanja, kad ih kontekst u kojem su napisana ne bi dovodio u pitanje:

Citat:
"»...Legija je formirana od nekoliko tisuća divljaka iz vjerski i nacionalistički najzadrtijih i najzatucanijih sredina.


No comment.

Citat:
To su primitivni gorštaci, zaluđeni od katoličkih popova i kasnije korumpirani pljačkom i pokoljima.


No comment.

Citat:
Kada napadaju, iz njihovih se redova ori divlja, sumanuta rika i teško ih je zaustaviti.


Bojni pokliči nisu ništa neobično, ali kad ih se nazove divljom, sumanutom rikom - to je korak ka dehumanizaciji protivnika, koja završava zločinom nad njim. Izgleda da su bojni pokliči imali efekta.

Citat:
Oko vrata vise im križići, a u lisnicama i notesima imaju svete sličice.


Ovo je, po mom mišljenju, sasvim moguće.

Citat:
Tko zna, možda im je negdje u zamagljenoj svijesti zaostao fratarski nauk o svetoj misiji da uništavaju bezbožnike, misiji koju svaki dobar katolik i Hrvat (a po njihovu najbolji Hrvati i katolici jesu ustaše) treba obavljati za Crkvu, poglavnika i hrvatsku državu.


Zamagljena svijest proizlazi iz komunističke terminologije. Razvijena ili jasna svijest je samo klasna svijest - ona koju posjeduju komunisti kao avangarda radničke klase (posebno proletarijata) svjesni svoje misije - borbe za besklasno društvo, a svaka druga (npr. nacionalna ili vjerska) je zamagljena. Drugi podebljani dio je komunistički falsifikat katoličkog učenja i kleveta na franjevce.

Citat:
Crni ustaše su napojeni rumom i rakijom. Topovsko meso se uvijek opija, jer u pijanu stanju bolje juriša i lakše gine.


Moguće, iako upitno za postrojbu za koju kaže da imaju cilj, da su ideološki indoktrinirani i da ponašanje vojnika sliči na hrabrost (što autor ne prihvaća kao valjan odgovor, već tu hrabrost naziva spontanim porivom zvijeri).

Citat:
Ali zašto sve to!? Kakav je cilj pred njima? Opći cilj je nakazan i zločinački, osobni motiv svakog pojedinca je pljačka i krvološtvo. Tu se ne radi o hrabrosti. Hrabrost je plemenita osobina čovjeka, a ne spontani poriv zvijeri.


Opći cilj koji je "nakazan i zločinački" je Nezavisna Država Hrvatska. Ova sintagma ("nakazan i zločinački") je primjer kako je ime NDH bilo tabu.

Autor ne može prihvatiti ljudskost svog protivnika. zato mu mora uskratiti hrabrost i nazvati je porivom zvijeri.

Citat:
Teško ih je čak i mrziti. Kako da mrziš divlju zvijer zato što je opasna i krvoločna? Treba je onemogućiti, naprosto iz nužde i zbog općeg dobra.


Nazivanje protivnika zvijeri je korak prema dehumanizaciji protivnika što počinitelju olakšava zločin nad njim.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 02 pro 2009, 23:07 
Offline

Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:46
Postovi: 1701
Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
Ustaše su domoljubi i gotovo.U drugom svj. ratu su jedini bili na strani hrvata.Komunisti ih demoniziraju pola stoljeća i sada nama nameću da ih gledamo ko negativce.

_________________
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 pro 2009, 01:01 
Offline

Pridružen/a: 06 ruj 2009, 23:01
Postovi: 75
o mozda zna vise o tzv."divljim ustašama" ljudima koji su cak i sustavu NDH pravili probleme ???


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 pro 2009, 07:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 svi 2009, 15:26
Postovi: 118
Kao sto je vec netko rekao, nesumnjivo to su bili domoljubi, dragovoljci i borci za Neovisnu Hrvatsku... Ujedno i vojna formacija HSP-a dakle stranacka vojska! Sad medju njima je bilo svacega, kao uostalom i u ovom zadnjem ratu medju dragovoljcima ali mislim da je vecini na prvom mjestu bila Hrvatska. Mislim da bi jednom za sva vremena treblo zavrsiti sa njima, ostaviti ih u Hrvatskoj Povijesti tamo gdje im je mjesto. Ja ih se ne stidim, dosta obitelji mi je bilo medju njima, pokojni djed npr. to je jednostavno dio nase povijesti i tako i treba da ostane.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 pro 2009, 07:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17
Postovi: 3884
Lokacija: Nanya Lakes
Dobri, naši ljudi, iskorišteni (i na kraju odbačeni) za potrebe jednog zločinačkog režima i diktatora.

_________________
Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 pro 2009, 09:15 
Offline

Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:46
Postovi: 1701
Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
DaNi je napisao/la:
Kao sto je vec netko rekao, nesumnjivo to su bili domoljubi, dragovoljci i borci za Neovisnu Hrvatsku... Ujedno i vojna formacija HSP-a dakle stranacka vojska! Sad medju njima je bilo svacega, kao uostalom i u ovom zadnjem ratu medju dragovoljcima ali mislim da je vecini na prvom mjestu bila Hrvatska. Mislim da bi jednom za sva vremena treblo zavrsiti sa njima, ostaviti ih u Hrvatskoj Povijesti tamo gdje im je mjesto. Ja ih se ne stidim, dosta obitelji mi je bilo medju njima, pokojni djed npr. to je jednostavno dio nase povijesti i tako i treba da ostane.


Pa problem je sve dok se ne raskrste sve činjenice i potopi koministička šuplja.Onda fino učit djecu da su bili naši.Znači stavit ih u povijest kako zaslužuju i kako ih narod prihvaća.Dok se to ne uradi,ustašluk neće pripadati sekciji povijest.

_________________
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 pro 2009, 09:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 svi 2009, 15:26
Postovi: 118
Samo jako! je napisao/la:
Pa problem je sve dok se ne raskrste sve činjenice i potopi koministička šuplja.Onda fino učit djecu da su bili naši.Znači stavit ih u povijest kako zaslužuju i kako ih narod prihvaća.Dok se to ne uradi,ustašluk neće pripadati sekciji povijest.

U pravu si, na to sam mislio samo se nisam u potpunosti tako izrazio!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 02 sij 2010, 20:19 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2009, 14:55
Postovi: 15
domoljubi nego sta i treba ih postovati kao i bratski Reich koji nam je dao priliku da imamo drzavu dok su rusi,englezii francuzi uvijek bili naklonjeni srbima


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 02 sij 2010, 20:34 
Offline

Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:46
Postovi: 1701
Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
borovcanin je napisao/la:
domoljubi nego sta i treba ih postovati kao i bratski Reich koji nam je dao priliku da imamo drzavu dok su rusi,englezii francuzi uvijek bili naklonjeni srbima


Pa ne bi rekao bratski,prije Brak iz interesa.

Uglavnom Ustaše su bile za Hrvatsku,a Partizani (mislim na hrvatski dio populacijem,ove ostale ne jebem ) za Jugoslaviju.

Mislim da barem 70 % domobrana nije uopće znalo za fašizam i ostale ideologije,bilo im je važno da očuvaju svoj identitet kroz vlastitu državu i da ne padnu u srpske ruke.

Ovi današnji neonacisti koji furaju svastike i mrze crnce,kineze,ćifute i skoro svaku drugu naciju svijeta samo kaljaju ime našim borcima.

_________________
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 02 sij 2010, 23:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4427
Lokacija: Grobnik
Sve uvrjede na račun Ante Pavelića imaju smisla ukoliko mi netko može reći koji se još vođa nekog pokreta osim Ante Pavelića u tim vriemenima zalagao za samostalnu hrvatsku državu. Činjenica jest da Pavelićeva NDH nije imala takvu samostalnost kano Tuđmanova RH, ali mi recite po čemu današnja (HDZ-SDP-Mesićeva) RH ima veću samostalnost od tadašnje NDH.
Onda smo se borili protiv SSSR-a, a danas protiv Talibana. Prije u ime Nove Europe, a danas u ime demokracije.
Žalostno je da jedino zločincu Hitleru nije smetala hrvatska država, a veliki osloboditelji i antifašisti nisu htjeli niti čuti za Hrvatsku. Ante Pavelić je još 30-ih godina tražio podporu i od Francuzke, Englezke, SAD-a, da se rieši hrvatsko pitanje, tako da Pavelić nije imao izbora u biranju strane u 2. svjetskom ratu.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 00:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2009, 10:12
Postovi: 1281
slika

Ustaše su krenuli u borbu za hrvatsku nezavisnost kao iskreni domoljubi i tu nema ništa sporno. Nakon uspostave NDH pogriješili su u mnogim stvarima, njihov način borbe i ideologija nisu primjenjivi u sadašnjim okolnostima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 01:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2009, 16:59
Postovi: 892
Lokacija: Čaršija
Čime se budala hvali, toga se pametan stidi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 01:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Da, Muslimani poklaše Srbe u istočnoj Hercegovini i sve svalili na Hrvate. Bome nisu Srbi nasjeli na spiku o katolicima koji nose fesove i nazivaju se muslimanskim imenima :biceovodobro

http://www.hercegbosna.org/hrv/preuzimanja/povijest-&-politika/davor-marijan-lipanjski-ustanak-u-istocnoj-hercegovini-1941-godine-835-kb/286.html

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 02:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2009, 10:12
Postovi: 1281
Muslimani su tada u istočnoj Hercegovini pjevali:

Dođi Ante, dođi Paveliću
Kad ti Zagreb dođe glave
Fazlagića Kula neće


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 02:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2009, 16:59
Postovi: 892
Lokacija: Čaršija
Ajme meni što se neko našao prozvan :smajl034


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 02:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Sultan je napisao/la:
Ajme meni što se osjetiše prozvani


Vrlo rado diskutiramo sa Srbima o ovim temama, a kad nam Muslimani (sa najmanjim postotkom učešća u partizanskim jedinicama) krenu lafo očitavat lekcije o ovoj tematici, preko toga se ne prelazi. S toga, drži se tih Arapa, Ahmeda i Nedžada i ostalih tema na kojim si kompetentniji.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 02:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2009, 16:59
Postovi: 892
Lokacija: Čaršija
Ministry of Sound je napisao/la:
Sultan je napisao/la:
Ajme meni što se osjetiše prozvani


Vrlo rado diskutiramo sa Srbima o ovim temama, a kad nam Muslimani (sa najmanjim postotkom učešća u partizanskim jedinicama) krenu lafo očitavat lekcije o ovoj tematici, preko toga se ne prelazi. S toga, drži se tih Arapa, Ahmeda i Nedžada i ostalih tema na kojim si kompetentniji.


Ovaj dedo sa očeve strane mi je bio pravo zajeban partizan, dok je drugi bio maloljetan tako da je silom prilika bio "neutralan", stoga smatram da sam kompetentan da se javljam na temu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 02:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Sultan je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Vrlo rado diskutiramo sa Srbima o ovim temama, a kad nam Muslimani (sa najmanjim postotkom učešća u partizanskim jedinicama) krenu lafo očitavat lekcije o ovoj tematici, preko toga se ne prelazi. S toga, drži se tih Arapa, Ahmeda i Nedžada i ostalih tema na kojim si kompetentniji.


Ovaj dedo sa očeve strane mi je bio pravo zajeban partizan, dok je drugi bio maloljetan tako da je silom prilika bio "neutralan", stoga smatram da sam kompetentan da se javljam na temu.


Kad bi sabrao sve dede, amidže i daidže koji su navodno bili Partizani, ti bi apsulutno dominirali po brojnosti u svim elitnim proleterskim brigadama...kad ono ćorak, par mizernih posto.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 02:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2009, 16:59
Postovi: 892
Lokacija: Čaršija
Ministry of Sound je napisao/la:
Sultan je napisao/la:

Ovaj dedo sa očeve strane mi je bio pravo zajeban partizan, dok je drugi bio maloljetan tako da je silom prilika bio "neutralan", stoga smatram da sam kompetentan da se javljam na temu.


Kad bi sabrao sve dede, amidže i daidže koji su navodno bili Partizani, ti bi apsulutno dominirali po brojnosti u svim elitnim proleterskim brigadama...kad ono ćorak, par mizernih posto.


Ovaj zajebani "navodno" upucao jednog četničkog pukovnika koji je došao iz Beograda da preuzme komandu nad hercegovačkom četama ( kažu sačekuša bila kod sadašnje centrale na putu prema Berkovićima) :smajl037 Sa njim u grupi bio jedan srbin (čisto informativno samo zbog toga da ne kažeš da ga je mogao upucati i kao ustaša).

LaHku noć


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 02:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2009, 16:59
Postovi: 892
Lokacija: Čaršija
Ministry of Sound je napisao/la:
Sultan je napisao/la:

Ovaj dedo sa očeve strane mi je bio pravo zajeban partizan, dok je drugi bio maloljetan tako da je silom prilika bio "neutralan", stoga smatram da sam kompetentan da se javljam na temu.


Kad bi sabrao sve dede, amidže i daidže koji su navodno bili Partizani, ti bi apsulutno dominirali po brojnosti u svim elitnim proleterskim brigadama...kad ono ćorak, par mizernih posto.


Ovaj zajebani "navodno" upucao jednog četničkog pukovnika koji je došao iz Beograda da preuzme komandu nad hercegovačkom četama ( kažu sačekuša bila kod sadašnje centrale na putu prema Berkovićima) :smajl037 Sa njim u grupi bio jedan srbin (čisto informativno samo zbog toga da ne kažeš da ga je mogao upucati i kao ustaša).

LaHku noć


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 03:06 
Offline

Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:46
Postovi: 1701
Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
Sultan je napisao/la:
Ajme meni što se neko našao prozvan :smajl034


Meni vi niste jasni majke mi,dođu partizani i pokolju vam narod u travniku,a 50 godina kasnije na tom mjestu slavite "oslobođenje"

Šta si bola, Islamist,BiH patriota ili komunist ???? Ne znaš ni sam,nego eto pročito si da mi ne volimo partizane,pa ćeš eto ti glumit partizančića da nas malo zajebavaš.

Banujte ga.

Ma vi ste stvarno *** od naroda,i kad bolje razmislim bolje nam je neovisna HercegBosna nego da djelimo državu sa takvim bolesnicima.

_________________
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USTAŠE-domoljubi ili ???
PostPostano: 03 sij 2010, 08:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24626
Lokacija: Heartbreak Hotel
Sultan je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Vrlo rado diskutiramo sa Srbima o ovim temama, a kad nam Muslimani (sa najmanjim postotkom učešća u partizanskim jedinicama) krenu lafo očitavat lekcije o ovoj tematici, preko toga se ne prelazi. S toga, drži se tih Arapa, Ahmeda i Nedžada i ostalih tema na kojim si kompetentniji.


Ovaj dedo sa očeve strane mi je bio pravo zajeban partizan, dok je drugi bio maloljetan tako da je silom prilika bio "neutralan", stoga smatram da sam kompetentan da se javljam na temu.



Bio bi eventualno zbog porijekla kompetentan da ti je jedan djed bio u ustašama a drugi u partizanima, pa eventualno imao neku ekvidistancu i prema jednom i prema drugom.
Meni je jedan djed bio ustaša a drugi partizan i jedan i drugi su radili u rudniku. Jedno jutro moj djed došao na posao tamo ih sačekali ustaše i mobilizirali, poslije nekog vremena drugi djed dođe na posao kad tamo partizani koji pak njega natjeraju da pođe s njima.
I što sad? Je li jedan od njih dvojice heroj a drugi zlikovac samo zato što je bio u pogrešno/pravo mjesto u pravo/krivo vrijeme?

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 176 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO