|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 106 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 00:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24003 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
estoyAqui je napisao/la: Samo čekaj kad ponestane novca u mirovinskim fondovima Tu problematiku rješavaju imigranti, odnosno uvoz stranih radnika.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 00:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 11:55 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Teško da će mirovine biti upitne. Kao što je gore navedeno uvoziti će se radna snaga.Onda povećati će se radni vijek s 65-67-69. Onda ovo : https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ru ... o-20230727Onda će se kroz max 40 godina prestati isplaćivati masa povlaštenih mirovina,a brojka je povelika. https://www.mirovinsko.hr/hr/mirovine-p ... pisima/286Kako god okreneš mirovine neće doći u pitanje za našeg života. mirovine neće biti upitne dok je uvoza radnika. za opstanak mirovinskog sustava biti će žrtvovana nacija, nacionalni suverenitet i sigurnost budućih generacija. zato sam na drugoj temi rekao da je besmisleno i bespredmento mladom čovjeku braniti državu koja nije za njega i njegovo potomstvo. Nke je brane imigranti.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 11:58 |
|
|
Jiv je napisao/la: Ako država ljudima obeća da će ih uzdržavati i njegovati tuđa djeca, pod prijetnjom brutalne fizičke sile, logično je da im se ne isplati ulagati u 3+ djece i da će trend biti sve gori i gori s vremenom.
Samo glupavi nisu u stanju skopčati da se ne isplati ulagati u vlastitu djecu koju će država pretvoriti u roblje onih s manje od dvije djece.
Ima naravno i onih koji sve to shvaćaju no i dalje žele i imaju 3+, no takvih nas je mali broj. radi se o tome da je jedna od posljedica nedostatka djece i imigracija. a posljedice imigracije osjetit će i djeca onih koji imaju jedno ili dva. dakle, imati mali broj djece je zločin PREMA NJIMA, jer ih osuđuješ na život u svijetu kozoyeba.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 15:04 |
|
|
divizija je napisao/la: dakle, imati mali broj djece je zločin PREMA NJIMA, jer ih osuđuješ na život u svijetu kozoyeba.
Možeš ti imati i 20 djece, opet ih osuđuješ na takav život jer nitko osim tebe neće imati 20 djece. Država i društvo ne mogu shvatiti da se puno djece rađalo iz potrebe i koristoljublja kad djeca nisu imala nikakva prava i radili su od 06. godine. A ne iz ljubavi niti za spas nacije. Tvoj šukundjed da mu kažeš riječ ljubav, on ne bi ni znao što to znači. Upravo pretjerana zaštita djece i zakonska prava navode ljude na manje djece, jer sve kasnije prelaze iz statusa potrošača u obitelji u status privređivača. A ne može nijedan kolektiv funkcionirati ako dvoje zarađuje a petero troši.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 15:17 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
MiB je napisao/la: Koliko imate djece? Koliko ste pridonijeli smanjenju negativnog demografskog trenda u vašem narodu?
koliko znam niti jedno :)
PS, Pored odgovora u anketi, javiti se u komentarima. 2 sina zvanično...sa strane još 2-3...pod tuđim prezimenima... Ne mislim stati na tome. Trenututačno sam sa jednom učiteljicom 40+....ako je ne oplodim jer je matora....tražim si MLAĐI...NOVIJI MODEL....a Vi dječki??? Glasoval sam 4 djeteta to je 13% trenutačno na tabjeli.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 17:07 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25689 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
K..M je napisao/la: MiB je napisao/la: Koliko imate djece? Koliko ste pridonijeli smanjenju negativnog demografskog trenda u vašem narodu?
PS, Pored odgovora u anketi, javiti se u komentarima. 2 sina zvanično...sa strane još 2-3...pod tuđim prezimenima... Ne mislim stati na tome. Trenututačno sam sa jednom učiteljicom 40+....ako je ne oplodim jer je matora....tražim si MLAĐI...NOVIJI MODEL....a Vi dječki??? Glasoval sam 4 djeteta to je 13% trenutačno na tabjeli. Jebač.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 17:23 |
|
|
K..M je napisao/la: MiB je napisao/la: Koliko imate djece? Koliko ste pridonijeli smanjenju negativnog demografskog trenda u vašem narodu?
PS, Pored odgovora u anketi, javiti se u komentarima. 2 sina zvanično...sa strane još 2-3...pod tuđim prezimenima... Ne mislim stati na tome. Trenututačno sam sa jednom učiteljicom 40+....ako je ne oplodim jer je matora....tražim si MLAĐI...NOVIJI MODEL....a Vi dječki??? Glasoval sam 4 djeteta to je 13% trenutačno na tabjeli. Pretpostavljam da žensku djecu niti ne brojiš, nego samo sinove.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 17:56 |
|
|
PS, Pored odgovora u anketi, javiti se u komentarima. 2 sina zvanično...sa strane još 2-3...pod tuđim prezimenima... Ne mislim stati na tome. Trenututačno sam sa jednom učiteljicom 40+....ako je ne oplodim jer je matora....tražim si MLAĐI...NOVIJI MODEL....a Vi dječki??? Glasoval sam 4 djeteta to je 13% trenutačno na tabjeli. Svaka čast Kime, samo pumpaj
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 24 sij 2024, 22:21 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Možeš ti imati i 20 djece, opet ih osuđuješ na takav život jer nitko osim tebe neće imati 20 djece..
ne osuđujem ih ja nego ti drugi.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 06:29 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: divizija je napisao/la: dakle, imati mali broj djece je zločin PREMA NJIMA, jer ih osuđuješ na život u svijetu kozoyeba.
Možeš ti imati i 20 djece, opet ih osuđuješ na takav život jer nitko osim tebe neće imati 20 djece. Država i društvo ne mogu shvatiti da se puno djece rađalo iz potrebe i koristoljublja kad djeca nisu imala nikakva prava i radili su od 06. godine. A ne iz ljubavi niti za spas nacije. Tvoj šukundjed da mu kažeš riječ ljubav, on ne bi ni znao što to znači. Upravo pretjerana zaštita djece i zakonska prava navode ljude na manje djece, jer sve kasnije prelaze iz statusa potrošača u obitelji u status privređivača. A ne može nijedan kolektiv funkcionirati ako dvoje zarađuje a petero troši. Čovječe, ja ne znam iz kakve ti obitelji dolaziš, ali često izjavljuješ u smislu da su nekada roditelji imali robovlastnički sustav spram djece. A izjava da nečiji šukundjed nije znao što je ljubav je vrh... Nekad se diete od 6-te godine učilo da bi kasnije znalo raditi i imati za jest. Isto je i danas. Samo danas ne učiš ti svoju djecu, nego ti ih uči sustav (država). I nisam siguran da li djeca više danas uživaju u školi nego su prije uživali dok su čuvali krave. Danas roditelj očekuje od sustava da mu se brinu za djecu, a ono malo što su doma, puste djeci na volju igrice, mobitelj, dalekovidnicu... i to je valjda tebi ljubav? Djeca su roditeljima postali više kano lutke ili kućni ljubimci. Jedna od glavnih odlika ljubavi je da se znaš žrtvovat za nekoga, a prije je to bilo puno više izraženo nego danas.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 08:22 |
|
|
Jos je jedan forumas imao cudno misljenje da prije 100 200 godina nije bilo ljubavi prema djeci (dodusse on je tvrdio samo za krscane). Sustav je bio surov doduse, materi vecinom nije dopustao veliku brigu oko djece, ali ne zato sto ona nebi htjela vec sto je morala ici raditi. Sto se tice rada pa djecu vec sa 6 godina tjeramo u skolu, u cemu je razlika sto ga je onda tjeralo raditi? Ljubav se nije iskazivala na nacin kako se danas iskazuje ali pricati da nije bilo ljubavi je krajnje smjesno.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 15:49 |
|
|
Ne razumijem što je tako nejasno. Prije su se ljudi brinuli za djecu na način koji bi se danas okvalificirao kao kršenje zakona. Tako se jedino može opstati sa osmero djece. Jedan primjer je koliko se danas ide kod doktora s djecom a koliko se prije išlo. Da danas imaš osmero zimi bi svaki dan provodio u pedijatrijskoj ordinaciji, a ne bi privređivao za obitelj.
Ako vam je tako lakše mogu napisati da je bilo ljubavi, ali je ta ljubav uzimala puno manje novaca i vremena nego danas. Da ne nabrajam dalje dječji rođendani itd. Da je netko prije 500 godina organizirao dječji rođendan po današnjim standardima, babe bi zvale svećenika da su vražja posla u selu.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 15:58 |
|
|
divizija je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Teško da će mirovine biti upitne. Kao što je gore navedeno uvoziti će se radna snaga.Onda povećati će se radni vijek s 65-67-69. Onda ovo : https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ru ... o-20230727Onda će se kroz max 40 godina prestati isplaćivati masa povlaštenih mirovina,a brojka je povelika. https://www.mirovinsko.hr/hr/mirovine-p ... pisima/286Kako god okreneš mirovine neće doći u pitanje za našeg života. mirovine neće biti upitne dok je uvoza radnika. za opstanak mirovinskog sustava biti će žrtvovana nacija, nacionalni suverenitet i sigurnost budućih generacija. zato sam na drugoj temi rekao da je besmisleno i bespredmento mladom čovjeku braniti državu koja nije za njega i njegovo potomstvo. Nke je brane imigranti. ..spas za naciju bi bio recesija po tvom stručnom pogledu ..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 16:00 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Ne razumijem što je tako nejasno. Prije su se ljudi brinuli za djecu na način koji bi se danas okvalificirao kao kršenje zakona. Tako se jedino može opstati sa osmero djece. Jedan primjer je koliko se danas ide kod doktora s djecom a koliko se prije išlo. Da danas imaš osmero zimi bi svaki dan provodio u pedijatrijskoj ordinaciji, a ne bi privređivao za obitelj.
Ako vam je tako lakše mogu napisati da je bilo ljubavi, ali je ta ljubav uzimala puno manje novaca i vremena nego danas. Da ne nabrajam dalje dječji rođendani itd. Da je netko prije 500 godina organizirao dječji rođendan po današnjim standardima, babe bi zvale svećenika da su vražja posla u selu. …nebi prirodna selekcija bi došla do izražaja…ovi koji imaju jedno bez uvrede stvore uglavnom idiota..
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 16:01 |
|
|
Ono sto si ti opisao i tvrdio je kao da su djeca bila nuzno zlo, a vladalo je drustvo bez ikakvog suosjecanja, brige i bilo kakve ljubavi, a to naprosto nije istina.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 17:58 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Ne razumijem što je tako nejasno. Prije su se ljudi brinuli za djecu na način koji bi se danas okvalificirao kao kršenje zakona. Tako se jedino može opstati sa osmero djece. Jedan primjer je koliko se danas ide kod doktora s djecom a koliko se prije išlo. Da danas imaš osmero zimi bi svaki dan provodio u pedijatrijskoj ordinaciji, a ne bi privređivao za obitelj.
Ako vam je tako lakše mogu napisati da je bilo ljubavi, ali je ta ljubav uzimala puno manje novaca i vremena nego danas. Da ne nabrajam dalje dječji rođendani itd. Da je netko prije 500 godina organizirao dječji rođendan po današnjim standardima, babe bi zvale svećenika da su vražja posla u selu. Ma gdje su ti nekad bili doktori. Zvalo se doktora i išlo mu se koliko je bio dostupan. Tad su većinom bile aktualne lokalne travarice (danas bi rekli nadrilječnice), ali kad bi diete dobilo temperaturu i postalo nemoćno, itekako su se roditelji brinuli oko njega i radili sve što su tada znali da bi ga izlječili. Možemo mi razpravljati o standardima onda i sada, ali ljubav nema veze sa standardom. Na pr. danas se roditelji razstave, ter onaj koji može samo povremeno vidjet djecu, mu kupi svega i svačega, ali zapravo diete raste bez ljubavi, a od djeteta napravi bezosjećajnog i razmaženog zombija koji uzore traži u filmovima, ulici... Danas ne će diete biti gladno i boso samo zato što je to roditelju zanemariv trošak, ali je pitanje da li se roditelj više žrtvovao za diete onda ili sada. Ja mislim da danas neuzporedivo manje.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 19:41 |
|
|
Još bih nadodao za primjer kako roditelji kakti budu izbezumljeni s 8 djece. To u praksi nije baš tako, jer starija djeca često bez problema budu zamjenski roditelj, dok su na pr. roditelji na poslu. Zapravo, već četvrto diete uobće skoro ni ne treba u vrtić. Kako djeca često u različitim turnusima idu u školu, tako čuvaju najmlađe diete. S 8 djece vrtić uobće zvuči smiješno...
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 20:49 |
|
|
Jel glupo da pozovem neke forumaše na svadbu?
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 21:00 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Bobovac je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Jedno dobro odgojeno dijete vrijedi više od deset njih loše odgojenih Velika je nepravda prema vlastitom djetetu imati samo njega tj jedno dijete. Bolje imati nijedno. Da ga osudiš da samo ide kroz život, da nema ni brata ni sestru, ni nećaka ni nećakinju... Tužno je gledati takve osobe, osobito ako im roditelji rano umru. Pa ako oni još dobiju samo jedno dijete onda to dijete nema ni striku ni tetku, ni ujku... Ne daj Bože nikom. Zašto praviš to jedno dijete? Radi sebe? Da ti kućni ljubimac bude? Bolje nijedno nego jedno... to je sigurno... bolje radi djeteta. X. Bobi općilišni Njegošu, istog smo stajališta. 2 su minimum minimum....za sirotinju. 3 za srednju klasu, 4 + za višu srednju, oba sveučilišno obrazovanje i fine plaće u državnoj skrbi (JKP tvrtke, ministarstva, agencije, fondovi, uprave, direktorati... UHLJUB RADNA MJESTA, sa EXTRA PLAĆAMA,,,i još povrh netka mrša, tender, štela, namjestiti netkog da se UKRUHA u sustavu Ti je u Srbiji KOŠTA NETO 12 mjesečnih plaća. Doktor 12-15 tisuća ojra, med.sister pola od toga. Čistačica, servirka 3-4 tisuća...dižu se krediti i plaća se tim bumbarima....tkoji imaju i BONUS DA HEBU ŽENE dok ih ne UKRUHAJU za stalno. I OBRTNICI, holding korporacije, poduzetnici sa minimum 3-5 radnika.... Glasovao za min 4 i ako Bog milostivi da, idemo ćaaa daljeeee....kako reče štovani drugarčićć @dudu.... srpska se vojska diza i na KIM vraća, oružja laća.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 21:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25689 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Planina je napisao/la: Jel glupo da pozovem neke forumaše na svadbu? Bolje nemoj. Znam ih ja. Kakvi su još će ti i doći... i u ponoć dati praznu kovertu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 21:32 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bobovac je napisao/la: Planina je napisao/la: Jel glupo da pozovem neke forumaše na svadbu? Bolje nemoj. Znam ih ja. Kakvi su još će ti i doći... i u ponoć dati praznu kovertu. Pa možemo ti i ja doć' kad prođe jabuka. Ja ga mogu savjetovat kako se prave djeca, ti ga možeš savjetovat kako da ne napravi.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Jiv
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 25 sij 2024, 22:51 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2103 Lokacija: Južna Bosna
|
Planina je napisao/la: Jel glupo da pozovem neke forumaše na svadbu? Nije. Zovi slobodno. Odazvat ćemo se. Čestitam. Jesi li već napravio prvo?
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 26 sij 2024, 00:01 |
|
|
Planina je napisao/la: Jel glupo da pozovem neke forumaše na svadbu? Ja ti dovedem Šerifa Konjevića kad budeš sina sunetio
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 2024 - Koliko imate djece? Postano: 26 sij 2024, 00:02 |
|
|
Samo zovi Nitko se žalit neće
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|