|
|
Stranica: 1/16.
|
[ 380 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 sij 2022, 05:31 |
|
|
Ne znam. Ti lekovi nisu zajebancija, bez obzira što piješ duplo manju dozu od uobičajene. Ja sam pio fluoksetin (flunisan, flunirin) pre 20 godina kada sam se skidao sa gudre. Pio sam 50mg dnevno, i nakon godinu dana, postepeno smanjivao dozu mesec dana i bio sam potpuno izlečen.
Probao sam i SNRI (venlafaksin). Počeo je da deluje posle nedelju dana i prestao sam da ga pijem posle deset dana jer nisam mogao da izdržim onoliku energiju, pošto generalno ne volim stimulanse. Nije mi jasno kako je to sranje uopšte legalno.
Danas ako bih morao da pijem nešto, samo pregabalin (komercijalno ime Lyrica ili Epika) bi došao u obzir, on takođe povećava nivo serotonina, ali takođe ima i umirujuće dejstvo, ne osećaš se kao da si na stimulansu.
Moj ti je savet da probaš da prekineš, pa ako baš ne možeš bez toga, onda pij jbg.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 sij 2022, 05:59 |
|
|
Ne glupiraj se sa tim sranjima.
Adderal je amfetamin. To je droga. Možeš da srmčeš i spid umesto toga, isto ti je.
Buproprion se nekad prodavao kod nas kao lek za ostavljanje pušenja, iako je antidepresiv. Zvao se Zyban. Ja sam ga pio mesec dana da ostavim cigare i neverovatno je efikasan za to, prestao dam da pušim posle pet dana, cigara ti se jednostavno gadi. Ali nema ga više na tržištu kod nas, pošto je u međuvremenu zabranjen.
Ritalin i vyanse su lekovi za ADHD. Ako ne boluješ od toga, ne trebaju ti.
A ako hoćeš da, pored serotonina, pomeraš i norepinefrin, pa posledično i dopamin, probaj SNRI venlafaksin (komercijalno ime velafax), samo skidanje sa toga je jako zajebano i jako dugo traje, neki čak ni ne mogu da se skinu sa njega. Ali je mnogo jače od SSRI.
Ali ne preporučujem ti da menjaš flunisan, to je dobar lek i ako ti završava posao, nemoj da ga menjaš.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 sij 2022, 06:44 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Kinez, ne kažem da ostaviš lijekove ali higijena spavanja ti je pola puta da ti bude lakša depresija. Ti ovdje postaš cijelu noć, kad onda spavaš? Ja isto imam s tim problema ali mi je uvijek bilo lakše kada bih se dizao rano ujutro nakon prospavane noći.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 sij 2022, 06:51 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Kinez, ne kažem da ostaviš lijekove ali higijena spavanja ti je pola puta da ti bude lakša depresija. Ti ovdje postaš cijelu noć, kad onda spavaš? Ja isto imam s tim problema ali mi je uvijek bilo lakše kada bih se dizao rano ujutro nakon prospavane noći. Apsolutno, cirkadijalni ritam je jedna od najvažnijih stvari za mentalno zdravlje. Ako redovno zaspiš u isto vreme i budiš se u isto vreme, to je većini ljudi dovoljno da vrate mozak u ravnotežu.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 sij 2022, 22:05 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Jusu mislim da si dobio dobre savete oko depresije samo ja da dodam i sistematizujem. Evo moje piramide zdravlja: 1. Spavanje - pre 24h, po mogucstvu pre 23h - spavati izmedju 8-9h (kvalitetnog sna) - ne buditi se budilnikom 2. Ishrana - sto manje preradjevina - meso, riba, kostunjavo voce, povrce, voce, pomalo hleba - sto kvalitetniji to bolje naravno. 3. Trening barem 3h nedeljno 4. Suplementacije preko zime koristim omegu 3 i vitamin d - prestao sam sa kreatinom, ali i on se pokazao kao jako dobar - imas na iherbu da porucis po dobroj ceni omegu ultra - koncetrovanu od Now-a kao i vitamin D jako povoljno u gel tabletama 5000 IU. Evo dole dva teksta na temu vitamin D i omege 3 i depresije. Tokom nocnog rada na racunaru koristim flux - da mi ne remeti lucenje melatonina, isto na mobilnom imas opciju za smanjenje inteziteta svetlosti i spektar da pomeris ka zutom. Ajde, pa u zdravlje. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908269/https://www.health.harvard.edu/blog/ome ... 8080314414
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 11 sij 2022, 22:55 |
|
|
Samouki dr. Oetker! Čovječe božji, ti bi i na temi zdrav život pisao o narkomaniji! Depresija! Bolest lijenih i dokonih. Radite nešto, brinite se o nekome ili nečemu, trenirajte.. socijalno se aktivišite, sexsajte se! Čuj depresija!? Odakle mi vremena za depresiju?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 11 sij 2022, 23:20 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
E tu imam iskustva. Mogao bih pokoju reći. Užasna bolest. Da vidimo čovjeka strganih ruku i nogu svi bi mu išli pomoći. A što ako je još gore od toga. Kad je cijelo tijelo strgano samo se to ne vidi? Beskorisno. Kao da je čovjek zarobljen i cijevi i iza sebe vidi tamnu mrlju a ispred još tamniju. Razgovarao sam s nekoliko psihijatara i psihologa. Kod depresije psiholozi malo toga mogu pomoći. Ako mogu to nije depresija nego razmaženost. Meni su ovako objasnili, kad ne vidiš dobro, imaš fizički problem, i rješavaš ga naočalama. Isto tako i psihijatri rješavaju fizičku bolest. Nedostaju kod depresije neke tvari koje oni nadomještaju lijekovima. Poslije još ispišem.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 11 sij 2022, 23:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59904 Lokacija: DAZP HQ
|
Treba vas sve banirati, ovo je forum Hrvata i katolika, kod nas tih pizdarija nema nit je ikad bilo, do odgoja je.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 11 sij 2022, 23:40 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Junuz Djipalo je napisao/la: E tu imam iskustva. Mogao bih pokoju reći. Užasna bolest. Da vidimo čovjeka strganih ruku i nogu svi bi mu išli pomoći. A što ako je još gore od toga. Kad je cijelo tijelo strgano samo se to ne vidi? Beskorisno. Kao da je čivjek zarobljen i cijevi i iza sebe vidi tamnu mrlju a ispred još tamniju. Razgovarao sam s nekoliko psihijatara i psihologa. Kod depresije psiholozi malo toga mogu pomoći. Ako mogu to nije depresija nego razmaženost. Meni su ovako objasnili, kad ne vidiš dobro, imaš fizički problem, i rješavaš ga naočalama. Isto tako i psihijatri rješavaju fizičku bolest. Nedostaju kod depresije neke tvari koje oni nadomještaju lijekovima. Poslije još ispišem. Mozak i priroda ti dali veliki dar da zaboraviš neugodne stvari iz života i ti to potenciraš u razgovoru sa psihijatrom. Priroda nas je zaštitila. Što više ljudi s njima razgovaraju više "mentalnih bolesti" u društvu. Potpuno nepotrebna i fake profesija. I jako opasna. Ameriku su razorili sa lijekovima koji prže nervne završetke u mozgu. Permanentna oštećenja, više ne rastu. Ali poslije tretmana budeš kao kamilica jelte, biljka.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:08 |
|
|
Isuse, sve ono u par postova s čim sam se borio evo desetljećima. I nije riječ o meni nego o nekoliko meni poznatim ljudima, s nekim sam i živio.
Uglavnom, oni kojih sam se ja dohvatio su danas dobro. Piju lijekove i funkcioniraju u društvu normalno.
Oni koji su imali oko sebe debilčine poput vas danas ne funkcioniraju. Biljke su a neki su i preselili na bolje mjesto za njih. Na nebo.
Depresiju ne treba skrivat i tim ljudima treba jako puno pomoći i znanosti. Bez dobre i zdrave okoline i liječnika nemaju se šanse izvući.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:11 |
|
|
Piju lijekove kažeš ? Ako su izliječeni nek ih prestanu piti. Ako piješ lijekove protiv Gripe doživotno ili 6 godina reklo bi se da je liječnik za ***.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:16 |
|
|
Niko ne kaže da depresija ne postoji. To je vrlo ozbiljna bolest i zahtjeva dugotrajno liječenje. Sama riječ je zloupotrebljena u svakodnevnici. Čim neko nema para kaže, ma pusti me, u depresiji. Ako ga ostavi cura, opet je u depresiji, ako su problemi na poslu, depresija... Mnogi brkaju probleme i neraspoloženje izazvano s tim u vezi sa depresijom.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:16 |
|
|
S psihijatrom se ne razgovara, bar ne puno. Sa psihologom se razgovara.
Bio sam ovih desetljeća po tim bolnicama, vodio pacijente. Ili išao u posjet. Rebro, Vrapče... iznenadili bi se neki poznatim ljudima koje se može sresti tamo. Isto tako adolescenata. Nigdje ne piše da vam se djetetu to ne može dogodit. Podsjetio bih na ono gore sto sam napisao: fizička bolest više nego psihička i to nasljedna. Kao što naslijedimo visok rast može se naslijedit i bolest.
Kad vidite nekog pretvorenog u biljku, to znači da se nitko za njih nije borio, bar ne na odgovarajući način. Nakljukaju ih lijekovima da se ne ubiju i operu ruke ali većina ih se može izliječit i vratiti u normalne, samo treba čitanja, borbe i truda okoline.
Nažalost, vidio sam uglavnom suprotno.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:18 |
|
|
Čuj depresivan a najveći rast u regionu
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:20 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Niko ne kaže da depresija ne postoji. To je vrlo ozbiljna bolest i zahtjeva dugotrajno liječenje. Sama riječ je zloupotrebljena u svakodnevnici. Čim neko nema para kaže, ma pusti me, u depresiji. Ako ga ostavi cura, opet je u depresiji, ako su problemi na poslu, depresija... Mnogi brkaju probleme i neraspoloženje izazvano s tim u vezi sa depresijom. U razgovoru sa psihijatrom ćeš saznati da imaš većinu tih mentalnih bolesti sa liste. Bar u Americi. Odi na Net i pronađi njihov test i odgovaraj iskreno, imat ćeš 80% mentalnih bolesti sa njihove liste, bar te glavne za koje postoji kalkulator. To je test njihovog psihijatrisjkog udruženja. 80% će te zakačiti, a jedna i dvije od tih gadnih su dovoljne da ti sprže mozak tabletama permanentno. Da ti unište mozak. (Ta ista pitanja sa online testa doslovce postave pacijentima ili posjetiteljima uživo.)
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:25 |
|
|
BBC je napisao/la: Piju lijekove kažeš ? Ako su izliječeni nek ih prestanu piti. Ako piješ lijekove protiv Gripe doživotno ili 6 godina reklo bi se da je liječnik za ***. Skoro je nemoguće vratit se u zdrave. Dao sam primjer naočala. Vidiš s njima dobro ali ih moraš nosit do kraja života. Ima ljudi koji piju lijekove za razrjeđivanje krvi cijeli zivot i? Ili idu na dijalizu ali funkcioniraju gotovo normalno. I toga sam vidio, da ljudima bude bolje i onda ostave lijekove, jer nisu zdravi dok ih piju, nose stigmu okoline. Nagledao sam se i toga, gdje sestra kaže sestre ma ono tebe truju, ova ostavi i nakon mjesec dana popije šaku lijekova. Okolina je u nas užasna. Ja u poslovnin kontaktina odmah prepoznajem depresiju. Ljudi je baš i ne kuže kod mnogih jer skrivaju a recimo jedna od najboljih terapija je da osoba dolazi na posao, makar blejala u monitor cijeli dan i da he okolina ne ismijava i ne vrijeđa. Potiče se tjelesna i moždana aktivnost te se uhvati neki red, obveza i ne prepušta spavanju po cijele dane koje samo pogoršava stanje.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:26 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: S psihijatrom se ne razgovara, bar ne puno. Sa psihologom se razgovara.
Bio sam ovih desetljeća po tim bolnicama, vodio pacijente. Ili išao u posjet. Rebro, Vrapče... iznenadili bi se neki poznatim ljudima koje se može sresti tamo. Isto tako adolescenata. Nigdje ne piše da vam se djetetu to ne može dogodit. Podsjetio bih na ono gore sto sam napisao: fizička bolest više nego psihička i to nasljedna. Kao što naslijedimo visok rast može se naslijedit i bolest.
Kad vidite nekog pretvorenog u biljku, to znači da se nitko za njih nije borio, bar ne na odgovarajući način. Nakljukaju ih lijekovima da se ne ubiju i operu ruke ali većina ih se može izliječit i vratiti u normalne, samo treba čitanja, borbe i truda okoline.
Nažalost, vidio sam uglavnom suprotno. Junuze, ti si nešto pomiješao. Psiholog samo testira i utvrđuje problem. Psihijatar je taj koji razgovara, testira i na kraju liječi lijekovima. Psihičke bolesti su obično nasljedne, ali mogu biti i stečene zloupotrebom alkohola, droge, a i traume glave mogu izazvati psihičke probleme. Tu su i meningitis, moždani udar, tumor, Alchajmer i ostale bolesti koje razvijaju psihičke probleme. Depresija se uspješno liječi, ali i sam pacijent mora promijeniti neke stvari u životu.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:27 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2021, 00:26 Postovi: 2467 Lokacija: Sarajevo
|
Junuz Djipalo je napisao/la: BBC je napisao/la: Piju lijekove kažeš ? Ako su izliječeni nek ih prestanu piti. Ako piješ lijekove protiv Gripe doživotno ili 6 godina reklo bi se da je liječnik za ***. Skoro je nemoguće vratit se u zdrave. Dao sam primjer naočala. Vidiš s njima dobro ali ih moraš nosit do kraja života. Ima ljudi koji piju lijekove za razrjeđivanje krvi cijeli zivot i? Ili idu na dijalizu ali funkcioniraju gotovo normalno. I toga sam vidio, da ljudima bude bolje i onda ostave lijekove, jer nisu zdravi dok ih piju, nose stigmu okoline. Nagledao sam se i toga, gdje sestra kaže sestre ma ono tebe truju, ova ostavi i nakon mjesec dana popije šaku lijekova. Okolina je u nas užasna. Ja u poslovnin kontaktina odmah prepoznajem depresiju. Ljudi je baš i ne kuže kod mnogih jer skrivaju a recimo jedna od najboljih terapija je da osoba dolazi na posao, makar blejala u monitor cijeli dan i da he okolina ne ismijava i ne vrijeđa. Potiče se tjelesna i moždana aktivnost te se uhvati neki red, obveza i ne prepušta spavanju po cijele dane koje samo pogoršava stanje. Na koji nacin je prepoznas, sta odaje?
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:29 |
|
|
Vid se sređuje laserom. I za sve ostale prave bolesti znanosti i medicina napreduju i sve bolje se sa njima nose. Psihijatrija nam je dala lupanje čekićem sa nekom iglom kroz nos i uništavanje mozga. Uništavanje mozga elektro šokovima. I zahvaljujući pravoj znanosti (kemija) tek su nedavno uspjeli da ljudima unište mozak a da ne završe na sudu ili osramoćeni u medijima.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: BBC je napisao/la: Piju lijekove kažeš ? Ako su izliječeni nek ih prestanu piti. Ako piješ lijekove protiv Gripe doživotno ili 6 godina reklo bi se da je liječnik za ***. Skoro je nemoguće vratit se u zdrave. Dao sam primjer naočala. Vidiš s njima dobro ali ih moraš nosit do kraja života. Ima ljudi koji piju lijekove za razrjeđivanje krvi cijeli zivot i? Ili idu na dijalizu ali funkcioniraju gotovo normalno. I toga sam vidio, da ljudima bude bolje i onda ostave lijekove, jer nisu zdravi dok ih piju, nose stigmu okoline. Nagledao sam se i toga, gdje sestra kaže sestre ma ono tebe truju, ova ostavi i nakon mjesec dana popije šaku lijekova. Okolina je u nas užasna. Ja u poslovnin kontaktina odmah prepoznajem depresiju. Ljudi je baš i ne kuže kod mnogih jer skrivaju a recimo jedna od najboljih terapija je da osoba dolazi na posao, makar blejala u monitor cijeli dan i da he okolina ne ismijava i ne vrijeđa. Potiče se tjelesna i moždana aktivnost te se uhvati neki red, obveza i ne prepušta spavanju po cijele dane koje samo pogoršava stanje. Sjetim se kad su mi u Jugoslaviji u JNA nudili te tvoje "lijekove" jer sam imao problema sa ponašanjem raznih seljaka i budaletina kad povisuju glas na mene i galame mi u facu.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:33 |
|
|
Depresivan čovjek pati od nesanice, povlači se u sebe, ponekad vrijeđa svoje bližnje i prijatelje prigovarajući im da su loši prema njemu, socijalno se izoluju, ne tako rijetko obolijevaju, čest je srčani udar. Nekada je teško prepoznati depresiju. Neko to manifestuje povlačeći se u sebe, neko se opija, neko pravi razne probleme!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:37 |
|
|
Daj BBC ne razlikuješ psihijatra i psihologa a kamoli što drugo. I kakva Amerika.
I za Lapušu, psihijatri nemaju vremena da laprdaju s ljudima. To ti je kao da imas rak pa imaš onkologa samo za sebe. Tu je bitna obitelj, ti trebaš pratit kako koja kombinacija lijekova funkcionira i to prenijeti psihijatru na kontrolama. Fine tunning. Problem je s njima što počnu pravo funkcionirat nakon 2-3 tjedna i treba izdržat nuspojave ili psihoze koje se znaju javljat. Treba netko bit i sistematičan i provjeravat je li uopće piju. Jer znaju bacat.
Bitno je i izlaganje suncu, ono liječi kao i lijekovi. Znači, svi ljudi trebaju na sunce svaki dan. Ljudi su prije bili puno više vani zato je depresije bilo manje.
Postoje i brojne druge psihičke bolesti, čak je moguće imat ih više od jedne. No, ovdje pričamo o pravoj depresiji. I da, elektrošokovi pomažu nekim ljudima i isto su ti ljudi stigmatizirani jer su bili na elektroškovina. A laser ti može rožnicu popravljat ha?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:40 |
|
|
Šta rade 8 sati na poslu ako nemaju vremna za pacijente. Svi na forumu znamo razliku između psihologa i psihijatara. Nisam ni pričao o psiholozima.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:42 |
|
|
Hvala bogu pa ne znam šta je depresija.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Borba protiv depresije Postano: 12 sij 2022, 00:45 |
|
|
teranova je napisao/la: Hvala bogu pa ne znam šta je depresija. O, pa ti si i šizofrenik, jer nisi ni svjesna da si depresivna. Možda si bipolarna osoba koja u određenim vremenskim periodima nije ni svjesna da je depresivna.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|