|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 118 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Wind
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 19:51 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Wind,šta kazeš na temu ?
Veliki pozdrav ! Sačvaj me Bože, hrrv....  , srp...  i boš...merhametluka! Pozdrav Sarajko! A sličica za...  ... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 19:56 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Čast izuzecima  Kao što je gospođica Šeherzada, npr 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:17 |
|
|
|
Što bi rekao velepoštovani gospodin Agathonikos, ovo malo stila što imam čuvam za one toga vrijedne, sigurno ne za tebe i tvoje havere Beču i slične ;)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:34 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22099 Lokacija: među zvijezdama
|
Metemma je napisao/la: Što bi rekao velepoštovani gospodin Agathonikos, ovo malo stila što imam čuvam za one toga vrijedne, sigurno ne za tebe i tvoje havere Beču i slične ;) Mislim da je domaćim zivotinjama s kojim svakodnevno provodiš radno i slobodno vrijeme u potpunosti svejedno imaš stila.No eto, ako je Tebi i Agi bitno, tko sam ja da vam kazem " zašto ";) Vratimo se temi, proširimo je na poslovnu komunikaciju.Vaši upisi su beznačajni nazalost .. Citat: Globalizacijski procesi i opća internacionalizacija poslovanja nameću osobama iz poslovnog svijeta za većom vlastitom osviještenošću. To se posebno ističe uvažavanjem kulturnih posebnosti i preferiranjem načina obavljanja posla u različitim dijelovima svijeta, pojedinim zemljama, pa čak i u regijama unutar iste zemlje. Poznavanje različitosti koje pridonose kulturnom bogatstvom svijeta u kojem živimo, pomažu da se lakše stekne povjerenje partnera iz stranih zemalja i tako stvore preduvjeti za jednostavnije i dugoročno sigurno poslovanje. Poznavanje običaja i pravila ponašanja, vrijednosti, tabua te ispravno tumačenje određenih komunikacijskih elemenata čuva sudionike poslovanja od mnogih osobnih neugodnosti i nehotičnog vrijeđanja druge strane. Poneki će propust, zbog neznanja i kratkoće vremena boravka u određenom okruženju, vjerojatno biti oprošten, ali namjerno ignoriranje ili podcjenjivanje društvenih, religijskih i kulturnih vrijednosti domaćina može se smatrati krajnjom drskošću i u takvim će se uvjetima teško postaviti temelji za uzajamno dobru i korisnu poslovnu suradnju. Europski autor Richard Gesteland ističe dva „željena pravila“ međunarodnog poslovanja. Prvo pravilo kaže da se u međunarodnom poslovanju očekuje da se poslovni suradnik prilagodi poslovnom domaćinu, a drugo da se u međunarodnom poslovanju od posjetitelja iz strane zemlje očekuje da poštuje domaće običaje. Narodna poslovica također kaže – Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin.[1]
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:36 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: Što bi rekao velepoštovani gospodin Agathonikos, ovo malo stila što imam čuvam za one toga vrijedne, sigurno ne za tebe i tvoje havere Beču i slične ;) Mislim da je domaćim zivotinjama s kojim svakodnevno provodiš radno i slobodno vrijeme u potpunosti svejedno imaš stila.No eto, ako je Tebi i Agi bitno, tko sam ja da vam kazem " zašto ";) Vratimo se temi, proširimo je na poslovnu komunikaciju.Vaši upisi su beznačajni nazalost .. Pravi razmak posle tačke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:39 |
|
|
Citat: Narodna poslovica također kaže – Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin. Eto, ti živiš u Beču a ponašaš se kao pijačarka iz Gornjeg Vakufa. Ili Donjeg.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:40 |
|
|
|
Ah, preko Ipoda pišem, nokti zezaju, udobno zavaljena u svom toplom stanu i uz čaj.Jesi namirio zivotinje ?:)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:41 |
|
|
teranova je napisao/la: Citat: Narodna poslovica također kaže – Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin. Eto, ti živiš u Beču a ponašaš se kao pijačarka iz Gornjeg Vakufa. Ili Donjeg. Opet muz ima problema, pa bračne duznisti ne obavlja ?Zato nerovoza 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:43 |
|
|
|
Idem ja, nastavite prezentirati srpski krkanluk, VI ste njegovi najbolji ambasadori !
Dobrodošlica velika !Uvijek kad nešto zamislim VI to ostvarite.Po komadi.Ja sviram i gudim, a VI igrate ;D
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:46 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: teranova je napisao/la: Eto, ti živiš u Beču a ponašaš se kao pijačarka iz Gornjeg Vakufa. Ili Donjeg.
Opet muz ima problema, pa bračne duznisti ne obavlja ?Zato nerovoza  Ti u Beču ko krme u Teheranu. Zlo i naopako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:47 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ah, preko Ipoda pišem, nokti zezaju, udobno zavaljena u svom toplom stanu i uz čaj.Jesi namirio zivotinje ?:) Jebo Donatelu Versaće, ovaj stil tako sjaji da oči ne moreš otvorene držat  Al nešto ti ne ide ovo ulagivanje, nije lako Latine prevarit :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:51 |
|
|
Metemma je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ah, preko Ipoda pišem, nokti zezaju, udobno zavaljena u svom toplom stanu i uz čaj.Jesi namirio zivotinje ?:) Jebo Donatelu Versaće, ovaj stil tako sjaji da oči ne moreš otvorene držat  Al nešto ti ne ide ovo ulagivanje, nije lako Latine prevarit :) Šeta od jednog hrvatskog foruma do drugog i prosi ljubav. Tužno. Zna li joj otac kako se blamira?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:54 |
|
|
teranova je napisao/la: Metemma je napisao/la: Jebo Donatelu Versaće, ovaj stil tako sjaji da oči ne moreš otvorene držat  Al nešto ti ne ide ovo ulagivanje, nije lako Latine prevarit :) Šeta od jednog hrvatskog foruma do drugog i prosi ljubav. Tužno. Zna li joj otac kako se blamira? Ja sam slobodna.Zna li Tebi muz za virtualne sexy igrice koje forumašima redovno prezentiraš preko web kamere ? Zalosno u tvojim godinama.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 22:57 |
|
|
Metemma je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ah, preko Ipoda pišem, nokti zezaju, udobno zavaljena u svom toplom stanu i uz čaj.Jesi namirio zivotinje ?:) Jebo Donatelu Versaće, ovaj stil tako sjaji da oči ne moreš otvorene držat  Al nešto ti ne ide ovo ulagivanje, nije lako Latine prevarit :) Ja sam temu otvorila, Rad vlastitog djira i da vas postrojim u odbranu.Kakvo ulagivanje i kome ? Pa izbacili su vas kao zadnje onom temom i obećali ste nema povratka, no puzeći se prvo Aga vratio pa onda ostatak čopora.Toliko o samopoštovanju, doslijednosti i karakteru 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 23:04 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: Jebo Donatelu Versaće, ovaj stil tako sjaji da oči ne moreš otvorene držat  Al nešto ti ne ide ovo ulagivanje, nije lako Latine prevarit :) Ja sam temu otvorila, Rad vlastitog djira i da vas postrojim u odbranu.Kakvo ulagivanje i kome ? Pa izbacili su vas kao zadnje onom temom i obećali ste nema povratka, no puzeći se prvo Aga vratio pa onda ostatak čopora.Toliko o samopoštovanju, doslijednosti i karakteru  Nije bitno kakvo ulagivanje i kome. Oko tog izbacivanja nisam upućen. Al oko tvoje kulture jesam ;) SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja sam slobodna.Zna li Tebi muz za virtualne sexy igrice koje forumašima redovno prezentiraš preko web kamere ? Zalosno u tvojim godinama. Ovakve stvari je pisala i engleska kraljica 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 23:06 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: teranova je napisao/la: Šeta od jednog hrvatskog foruma do drugog i prosi ljubav. Tužno. Zna li joj otac kako se blamira?
Ja sam slobodna.Zna li Tebi muz za virtualne sexy igrice koje forumašima redovno prezentiraš preko web kamere ? Zalosno u tvojim godinama. Stigla si u terminalnu fazu. To sam i htela.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 23:11 |
|
|
teranova je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ja sam slobodna.Zna li Tebi muz za virtualne sexy igrice koje forumašima redovno prezentiraš preko web kamere ? Zalosno u tvojim godinama.
Stigla si u terminalnu fazu. To sam i htela. Pa to se radi kulturno.No ja sam još poput špricera.Isprika za ofiranje, no pričaju po forumskim bespućima o tome.Kako god nije bilo moje da pominjem.Insistirala si medjutim slozićeš se. Sve je to za ljude.Ne osudjujem te.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 23:12 |
|
|
Prde Mahmut, nemereš dahnut 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 23:14 |
|
|
Al kako je ćetalje postrojila, Donji Vakuf se ponosi njome  Nego mlada, pridjevi se pišu malim slovom, mislim na naslov teme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 26 vel 2013, 23:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ovu temu treba poslati onom internacionalnom kriznom centru.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 27 vel 2013, 11:03 |
|
|
|
Lijepo je čuti od drugih kada kažu da su Hrvati u cjelini gledano nešto kulturniji sugovornici od drugih, mada i to naravno ovisi od osobe do osobe. Ono što meni najviše smeta u diskusijama i čega se klonim su prijetnje, bilo individualne ili kolektivne.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 27 vel 2013, 11:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Negdje je i DzoniBG napisao mini-disertaciju na tu temu, na ovom forumu. Mislim da je zaključak da su Hrvati nekako hladno-racionalni, ili tako nešto. Nezahvalno je izvlačiti takve zaključke na osnovu osobnih percepcija, ali mogu se porediti forumi jedni sa drugim - po nekim parametrima kulture, moralnosti, pismenosti, uvažavanja drugih - i ono najvažnije - koliko neki forum u cijelosti odudara od normalnosti, znanosti, službene historiografije i nekog mainstreama.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 27 vel 2013, 11:15 |
|
|
|
Neki konkretni forumi? Inače, kakav će forum biti zavisi samo i samo od vlasnika foruma i moderatora. Dakle, kada upoređujemo forume treba upoređivati njihove vlasnike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 27 vel 2013, 11:47 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6190 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Ministry of Sound je napisao/la: Negdje je i DzoniBG napisao mini-disertaciju na tu temu, na ovom forumu. Mislim da je zaključak da su Hrvati nekako hladno-racionalni, ili tako nešto. Nezahvalno je izvlačiti takve zaključke na osnovu osobnih percepcija, ali mogu se porediti forumi jedni sa drugim - po nekim parametrima kulture, moralnosti, pismenosti, uvažavanja drugih - i ono najvažnije - koliko neki forum u cijelosti odudara od normalnosti, znanosti, službene historiografije i nekog mainstreama. DzoniBG je napisao/la: Da izbegnem one fraze o unikatnosti svakog coveka, odmah u meso...
Kod Bosnjaka cenim borbenost, istrajnost u ideji za koju misle da je ispravna, zanimljiva je ta transformacija iz melanholije, sevdaha, u jak otpor prema stanju u kom se nalaze. Ako ne osete da ih mrzis i prezires, znaju biti jako dobri "jarani", ako osete da ih mrzis, mrzece i oni tebe jos gore, nece ti to zaboraviti nikad. Dobri su kad se uhvate nekog posla, pa pravilu su lenji, ali ako ih upregnes u nesto sto misle da je prava stvar, izginuce dok ne zavrse. Ma kolko se mrzeli Srbi i Bosnjaci, slicnosti u mentalitetu je nemoguce izbrisati.
Hrvati su u globalu drugaciji, odmereniji, svesniji realne situacije, vatru potiskuju u sebi da bi ispali suzdrzani i trezni, i tako u razgovoru stekli mentalnu premoc... i to moze da zavara, pomislis da su kruti i ustogljeni, a onda odjednom se razbukti vatra, kad osete da je dogorelo do nokata onda se trgnu i postaju jako borbeni. Dobri rivali u razgovoru, sportu, tesko ih je pobediti, a trulo je izgubiti. http://hercegbosna.org/forum/post195502.html#p195502
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Hrvatska, Srpska i Bošnjačka kultura u pismenoj komunikaciji Postano: 27 vel 2013, 11:53 |
|
|
Opisujući Hrvate dao je približan opis sebe, što mi je pomalo zanimljivo  Dzoni Hrvat mentalitetom, ili projicira predodžbu finijih Hrvata na sebe kao finog Srbina??
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|