|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 85 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:13 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17415 Lokacija: יום טוב
|
doc je napisao/la: Nitko ja nisam. Ali priroda će se pobrinuti...znaš kad je previše životinja na nekom prostoru ili se previše namnože, nekako se to uvede u ravnotežu.
Ili mogu po petero djece imat, pa će djeca umrijet od gladi. To će valjda biti humanije nego da se nekome određuje nešto...
pa možda je tako humanije - bez vanjske intervencije. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:15 |
|
|
|
Misliš?
Možda je.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:18 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
Citat: Nitko ja nisam. Ali priroda će se pobrinuti...znaš kad je previše životinja na nekom prostoru ili se previše namnože, nekako se to uvede u ravnotežu.
Ili mogu po petero djece imat, pa će djeca umrijet od gladi. To će valjda biti humanije nego da se nekome određuje nešto... Poredjenje ti je 10/10 I Kineze tretiraš poput Crnaca?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:18 |
|
|
doc je napisao/la: Misliš?
Možda je. možda nisi primijetio dosad - priroda uvijek vrati narušenu ravnotežu. mi je remetimo. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:19 |
|
|
|
Somalija zato nema problema s ljudskim pravima, svi imaju po osmero djece. Naravno, to što će barem pola te djece život završiti zbog gladi apsolutno nema nikakve veze.
Nekada postoje bitnije stvari od ljudskih prava, ova politika je osigurala razvoj Kini i ona si takve stvari može priuštiti jer nije liberalna demokracija.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:22 |
|
|
volvoks je napisao/la: Somalija zato nema problema s ljudskim pravima, svi imaju po osmero djece. Naravno, to što će barem pola te djece život završiti zbog gladi apsolutno nema nikakve veze.
Nekada postoje bitnije stvari od ljudskih prava, ova politika je osigurala razvoj Kini i ona si takve stvari može priuštiti jer nije liberalna demokracija. Razvoj Kini? Misliš dijelu povlaštenih Kineza i drzavi koja gradjane tretira poput zivotinja? Dajte molim vas. Što prosječni Kinez ima od tog " razvoja"?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:27 |
|
|
volvoks je napisao/la: Somalija zato nema problema s ljudskim pravima, svi imaju po osmero djece. Naravno, to što će barem pola te djece život završiti zbog gladi apsolutno nema nikakve veze.
Nekada postoje bitnije stvari od ljudskih prava, ova politika je osigurala razvoj Kini i ona si takve stvari može priuštiti jer nije liberalna demokracija. vjerojatno misliš na onu jadnu djecu koja rade kao što su djeca u Engleskoj nekad radila - od 12-16 sati, za mizernu plaću, u neljudskim uvjetima - umjesto da idu u školu i igraju nogomet i gumi-gumi pod velikim odmorom? da mi je vas velike mislioce vidjeti u takvim uvjetima. bezosjećajni gadovi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:36 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: volvoks je napisao/la: Somalija zato nema problema s ljudskim pravima, svi imaju po osmero djece. Naravno, to što će barem pola te djece život završiti zbog gladi apsolutno nema nikakve veze.
Nekada postoje bitnije stvari od ljudskih prava, ova politika je osigurala razvoj Kini i ona si takve stvari može priuštiti jer nije liberalna demokracija. Razvoj Kini? Misliš dijelu povlaštenih Kineza i drzavi koja gradjane tretira poput zivotinja? Dajte molim vas. Što prosječni Kinez ima od tog " razvoja"? Prosječni Kinez živi bolje od prosječnog Bošnjaka, a 1980. je Kinez umirao od gladi u nekoj kolibi, dok je Bošnjo radio osam sati u nekoj tvornici, pa se automobilom po asfaltiranoj i osvijetljenoj cesti vratio u novosagrađemi stan koji je dobio od države. Eto to su dobili od razvoja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:41 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Citat: Nitko ja nisam. Ali priroda će se pobrinuti...znaš kad je previše životinja na nekom prostoru ili se previše namnože, nekako se to uvede u ravnotežu.
Ili mogu po petero djece imat, pa će djeca umrijet od gladi. To će valjda biti humanije nego da se nekome određuje nešto... Poredjenje ti je 10/10 I Kineze tretiraš poput Crnaca? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:45 |
|
|
volvoks je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Razvoj Kini? Misliš dijelu povlaštenih Kineza i drzavi koja gradjane tretira poput zivotinja?
Dajte molim vas. Što prosječni Kinez ima od tog " razvoja"?
Prosječni Kinez živi bolje od prosječnog Bošnjaka, a 1980. je Kinez umirao od gladi u nekoj kolibi, dok je Bošnjo radio osam sati u nekoj tvornici, pa se automobilom po asfaltiranoj i osvijetljenoj cesti vratio u novosagrađemi stan koji je dobio od države. Eto to su dobili od razvoja. Ovo neki pokušaj vraćanja vremeplovom u Srboslaviju? Da mi predočiš ono što smo oboje propustili?  Zaboravljaš da je na prostorima BiH bijesnio rat godinama odnosno izostavljaš tu činjenicu. I imaš neki statistički dokaz da prosječni Kinez zivi bolje od Bosanca? Jer imaš i Hrvata i Srba u BiH. To kao u vašim krajevima blagostanje?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 13 sij 2014, 23:50 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: volvoks je napisao/la: Prosječni Kinez živi bolje od prosječnog Bošnjaka, a 1980. je Kinez umirao od gladi u nekoj kolibi, dok je Bošnjo radio osam sati u nekoj tvornici, pa se automobilom po asfaltiranoj i osvijetljenoj cesti vratio u novosagrađemi stan koji je dobio od države. Eto to su dobili od razvoja. Ovo neki pokušaj vraćanja vremeplovom u Srboslaviju? Da mi predočiš ono što smo oboje propustili?  Zaboravljaš da je na prostorima BiH bijesnio rat godinama odnosno izostavljaš tu činjenicu. I imaš neki statistički dokaz da prosječni Kinez zivi bolje od Bosanca?Jer imaš i Hrvata i Srba u BiH. To kao u vašim krajevima blagostanje? Da. http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo ... C&grp=0&a=
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:00 |
|
|
SDB je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ovo neki pokušaj vraćanja vremeplovom u Srboslaviju? Da mi predočiš ono što smo oboje propustili?  Zaboravljaš da je na prostorima BiH bijesnio rat godinama odnosno izostavljaš tu činjenicu. I imaš neki statistički dokaz da prosječni Kinez zivi bolje od Bosanca?Jer imaš i Hrvata i Srba u BiH. To kao u vašim krajevima blagostanje? Da. http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo ... C&grp=0&a=Dobro, neću detaljizirati i prekopavati ove cifre. Uglavnom ne sporim da je standard u Kini poboljšan, ne bih mogla čak ni preciznu usporedbu dati koliko. No mislim da je " cijena" tog poboljšanja previsoka. Ubiti dijete staro 6 mjeseci je zločin. Besplatna sterilizacija u najgorem slučaju je humanija. Da ne govorim o besplatnim srestvima za kontracepciju ili edukaciji, medicinskim zahvatima ( ograničenog karaktera ) kad je kontracepcija u pitanju i sl. Jer ako je već standard poboljšan treba i ljudska prava dovesti do odredjene razine. A ne zenu prisiljavati da da ubiti dijete.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:03 |
|
|
Nije komplicirano. Države po abecedi slijeva, a na desnoj strani brojke. Osim toga, tko je napisao da dijete treba ubiti? Politika jednog djeteta ne znači ubijanje rođene djece (mada je bilo takvih slučajeva na lokalnim razinama), a Kini je bila potrebna. Dakle, o čemu raspravljate (ili je to čisto rasprave radi)? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:11 |
|
|
SDB je napisao/la: Nije komplicirano. Države po abecedi slijeva, a na desnoj strani brojke. Osim toga, tko je napisao da dijete treba ubiti? Politika jednog djeteta ne znači ubijanje rođene djece (mada je bilo takvih slučajeva na lokalnim razinama), a Kini je bila potrebna. Dakle, o čemu raspravljate (ili je to čisto rasprave radi)?  Iskreno nisam ni pogledala vjerujem vam na riječ  Na predhodnim stranicama ima članak o prisilnom abortusu šestomjesečne bebe. Na njega sam se očitovala. A sprovodjenje politike " jednog djeteta" ako je već neuspješno pa i na lokalnim razinama ne opravdava taj čin. Uglavnom mislim da se drzava pogrešnim metodama bori protiv nataliteta.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: SDB je napisao/la: Nije komplicirano. Države po abecedi slijeva, a na desnoj strani brojke. Osim toga, tko je napisao da dijete treba ubiti? Politika jednog djeteta ne znači ubijanje rođene djece (mada je bilo takvih slučajeva na lokalnim razinama), a Kini je bila potrebna. Dakle, o čemu raspravljate (ili je to čisto rasprave radi)?  Iskreno nisam ni pogledala vjerujem vam na riječ  Na predhodnim stranicama ima članak o prisilnom abortusu šestomjesečne bebe. Na njega sam se očitovala. A sprovodjenje politike " jednog djeteta" ako je već neuspješno pa i na lokalnim razinama ne opravdava taj čin. Uglavnom mislim da se drzava pogrešnim metodama bori protiv nataliteta. Shvatio sam. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:17 |
|
|
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:18 |
|
|
Tada je u najboljem izdanju. Čista priroda i prepuštanje samoj sebi. Kakva pamet, kakvi argumenti...ionako je najbolji stručnjak (a i da ne pogleda) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:21 |
|
|
doc je napisao/la: Tada je u najboljem izdanju. Čista priroda i prepuštanje samoj sebi. Kakva pamet, kakvi argumenti...ionako je najbolji stručnjak (a i da ne pogleda)  Imaš fetiš 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:21 |
|
|
|
Imam...ti vanilla?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:23 |
|
|
|
Sad ću te tuzakati gospodinu SDB-u. Neozbiljan si!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:24 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: SDB je napisao/la: Nije komplicirano. Države po abecedi slijeva, a na desnoj strani brojke. Osim toga, tko je napisao da dijete treba ubiti? Politika jednog djeteta ne znači ubijanje rođene djece (mada je bilo takvih slučajeva na lokalnim razinama), a Kini je bila potrebna. Dakle, o čemu raspravljate (ili je to čisto rasprave radi)?  Iskreno nisam ni pogledala vjerujem vam na riječ  Na predhodnim stranicama ima članak o prisilnom abortusu šestomjesečne bebe. Na njega sam se očitovala. A sprovodjenje politike " jednog djeteta" ako je već neuspješno pa i na lokalnim razinama ne opravdava taj čin. Uglavnom mislim da se drzava pogrešnim metodama bori protiv nataliteta. Pogledaj kako te tvoje demokratske metode imaju rezultata u Indiji, svake godine imaju 20 milijuna stanovnika više  Inače, nevezano za ovaj post, kako to da su Han Kinezi toliko brojni, ne treba zaboraviti da se Indijci sastoje od dvije velike skupine i više desetaka naroda, a oni su im jedini bliski u broju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:26 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Sad ću te tuzakati gospodinu SDB-u. Neozbiljan si! No no. Odgovori mu kao što je on tebi odgovorio. Ne izvlači se na gospodina SDBa. Osim toga ti si postavila pitanje  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:28 |
|
|
|
Ja ne vjerujem da se " moje" demokratske metode uopće primjenjuju u Indiji.
I Indija je u zaostatku za Kinom svakako.
Htjela sam reći volvoks da Indija nije izbalansirala uspješno poboljšanje zivotnog kvaliteta sa ljudskim pravima.
Bizarni su u nekim segmentima. A u nekim napredni.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:30 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Sad ću te tuzakati gospodinu SDB-u. Neozbiljan si! No no. Odgovori mu kao što je on tebi odgovorio. Ne izvlači se na gospodina SDBa. Osim toga ti si postavila pitanje  . Kako si se ono jednom lijepo izrazio o svom i mom zanimanju? Sjeti se! Dakle, pozivam se na pravo manjine na ovom forumu i svoj spol i odbijam odgovoriti!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kineska politika jednog djeteta Postano: 14 sij 2014, 00:33 |
|
|
|
Kakva su to prava. Pa nisi bošnjački podoban Hrvat pa da imaš posebne privilegije...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|