|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 22 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
estoyAqui
|
Naslov: Kriza srednjih godina Postano: 13 stu 2023, 18:24 |
|
|
Zanimljiv pogled na krizu srednjih godina Ako netko ima kakva mišljenja, neka ih svakako kaže
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 13 stu 2023, 19:34 |
|
|
Pogledao sam prve 4 minute i mislim da je dovoljno. Ono što primjetim okolo sebe je to da se zaista u tim godinama počinju javljati promjene kod ljudi koji se nisu realizirali onako kako su zamislili. To pripisujem prvim znakovima starenja i spoznaji da da više nema vremena u nedogled i da je "cijeli" život ispred.
To su vremena kada ozbiljniji i marljiviji ljudi rade vidljive poslovne iskorake, kada se počinje i nešto investirati i tada se počinju stvarati razlike u krugovima prijateljstava i poznstava.
To one koji su ostvarili manje dovodi do frustriranosti i iz toga proizlaze kompleksi, a onda nered lako eskalira u bilo kojem smjeru. Druga vrsta su ovi iz videa, koji su čitav život bili poslušni mravi, nisu se ostvarili u društvenom životu i sad kad su naglo poskočili ne znaju se s time nositi, a sada imaju mogućnost realizirati svoje neostvarene porive i eto ih u pubertetu, čime u suštini postaju žrtve. Treća vrsta su oni koji nikad i nisu imali karaktera i kod njih je kao i uvijek sve bilo moguće očekivati.
Normalni ljudi, nasađeni na dobre temelje, ostvareni u dovoljnoj mjeri nemaju nikakvih primisli na nikakve krize srednjih godina.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 13 stu 2023, 19:40 |
|
|
..u principu luzeri u bilo kom smislu imaju krizu srednji godina ispunjeni ljudi nemaju tu fazu..
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 13 stu 2023, 22:06 |
|
|
Na forumu sve savršeni ljudi, nitko nije imao krizu srednjih godina
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 13 stu 2023, 22:09 |
|
|
Novdan je napisao/la: Na forumu sve savršeni ljudi, nitko nije imao krizu srednjih godina ..kako si pogodio da mi je to himna..
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 13 stu 2023, 22:11 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Mene puca kriza od pre 1 g...sada 50 g. Oću se ženim sa mladenku, "ćerkicu" od 30-35 leta i da joj radim djecu. Pravim šoping mol i novi elitni kvart novogradnje u Nišu.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 13 stu 2023, 22:12 |
|
|
laganini je napisao/la: Novdan je napisao/la: Na forumu sve savršeni ljudi, nitko nije imao krizu srednjih godina ..kako si pogodio da mi je to himna.. Ti si možda i imao krizu srednjih godina, ali se ne sjećaš jer je bilo jako davno.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 12:57 |
|
|
svi mi imamo tu krizu, ali se s njime lakše nose oni koji se osjećaju ostvareno i ispunjeno.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 14:26 |
|
|
Novdan je napisao/la: laganini je napisao/la: ..kako si pogodio da mi je to himna.. Ti si možda i imao krizu srednjih godina, ali se ne sjećaš jer je bilo jako davno. ..ako se ne sicam znaci nije bilo vridno paznje..
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 17:18 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25689 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Jel to ono kad sa 40 kupiš motor, obojaš kosu, počneš ići u teretanu i kreneš ganjati klinke?
Pitam za prijatelja.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 18:00 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Jel to ono kad sa 40 kupiš motor, obojaš kosu, počneš ići u teretanu i kreneš ganjati klinke?
Pitam za prijatelja. Tako nekako Sve je u redu, nikad nije kasno!
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 18:33 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
Kriza prvih godina , kriza srednjih godina , kriza zadnjih godina...Praktično , ako se tako ''postave stvari'',nismo li stalno smo u krizi ? Ne sviđa mi se rezon . Bespotrebno komplikovanje i cjepanje dlake na četvero . Skoro mi jedno vrlo drago klinče reče značajno .. napunila sam trinaest godina , ja sam sad u pubertetu .. Pa ? rekoh joj...Svi budemo . . Al , svi... Tako je i za sve ostale periode kroz koje ''projezdimo'' ( ako nam Bog da da ih dočekamo )
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 18:59 |
|
|
Svarog je napisao/la: Bespotrebno komplikovanje i cjepanje dlake na četvero .
Otprilike.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 20:34 |
|
|
Srednje godine su jedan od izuma modernog društva. Prije su ljudi bili 10-12 godina djeca, onda 5-6 godine mladi pa su se oženili, dobili djecu i sa 30 su bili već kao danas sa 60. Tako da nije ni bilo srednjih godina.
Kao kod krava , prvo je tele pa june onda nakon 2-3 godine je govedo. I nema govedine srednjih godina, sve je to govedina. Tako su i ljudi goveda nakon 25.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 21:00 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Srednje godine su jedan od izuma modernog društva. Prije su ljudi bili 10-12 godina djeca, onda 5-6 godine mladi pa su se oženili, dobili djecu i sa 30 su bili već kao danas sa 60. Tako da nije ni bilo srednjih godina.
Kao kod krava , prvo je tele pa june onda nakon 2-3 godine je govedo. I nema govedine srednjih godina, sve je to govedina. Tako su i ljudi goveda nakon 25. I ti stvarno misliš da su 26 godišnjak i 76 godišnjak ista starosna kategorija?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 21:11 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25689 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Naše društvo ima određene specifičnosti.
Npr odlazak u Njemačku u 45-oj. Po meni je i to jedan oblik krize srednjih godina kod određenog broja ljudi.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 21:13 |
|
|
Novdan je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Srednje godine su jedan od izuma modernog društva. Prije su ljudi bili 10-12 godina djeca, onda 5-6 godine mladi pa su se oženili, dobili djecu i sa 30 su bili već kao danas sa 60. Tako da nije ni bilo srednjih godina.
Kao kod krava , prvo je tele pa june onda nakon 2-3 godine je govedo. I nema govedine srednjih godina, sve je to govedina. Tako su i ljudi goveda nakon 25. I ti stvarno misliš da su 26 godišnjak i 76 godišnjak ista starosna kategorija? Više nisi mlad kad ne rasteš. A srednje godine , najbolje godine to su pojmovi koji se mijenjaju s trendovima. Ovaj je gore napisao da sa 40 kupiš motor i bariš mlade cure, danas ljudi sa 40 imaju malu djecu i nemaju toliko vremena za glupiranje a takve aktivnosti neiživljenih sredogodišnjaka su se pomakle iza 50-te. Imam takvih primjera u obitelji.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 21:16 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Naše društvo ima određene specifičnosti.
Npr odlazak u Njemačku u 45-oj. Po meni je i to jedan oblik krize srednjih godina kod određenog broja ljudi. Zašto, svaki pametan čovjek treba otići na nekoliko godina radi penzije. Ovdje i većina uspješnih obrtnika i poduzetnika uplaćuje jako malo u mirovinski a i to malo će im država oteti. Tako da će u penziji biti sirotinja.
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 21:50 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Naše društvo ima određene specifičnosti.
Npr odlazak u Njemačku u 45-oj. Po meni je i to jedan oblik krize srednjih godina kod određenog broja ljudi. Zašto, svaki pametan čovjek treba otići na nekoliko godina radi penzije. Ovdje i većina uspješnih obrtnika i poduzetnika uplaćuje jako malo u mirovinski a i to malo će im država oteti. Tako da će u penziji biti sirotinja. Tako je, skupiti vanka 5-10 godina bolje nego npr u BiH raditi 40. Nije to nikakva kriza već pametno rezoniranje. Inače sam pojam kriza srednjih godina je izmišljotina da se oni što napola polude bolje osjećaju
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 16 stu 2023, 22:23 |
|
|
Kriza srednjih godina ne postoji.
To je u stvari kriptirani izraz za one koji postanu nezadovoljni seksualnim životom. Drugim riječima muškarac koji ima zgodnu ženu nema krizu srednjih godina, jedno drugo isključuje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 17 stu 2023, 10:59 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kriza srednjih godina ne postoji.
To je u stvari kriptirani izraz za one koji postanu nezadovoljni seksualnim životom. Drugim riječima muškarac koji ima zgodnu ženu nema krizu srednjih godina, jedno drugo isključuje. To je prebanalno, većina uspješnih imaju atraktivne žene a imaju i ljubavnice. Žene su im kao statusni simbol za pojavljivati se na društvenim eventima. Ne mogu se pojaviti s nekom malom debelom s naočalima.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kriza srednjih godina Postano: 17 stu 2023, 13:10 |
|
|
Krizu srednjih godina imaju i žene, kod žena je predklimakterij i klimakterij biološki i hormonski uvjetovan, to je samo po sebi ozbiljnija pojava. Muškarci u sličnoj dobi nemaju nikakve dramatične biološke promjene, razina hormona ide polako dolje, ali to je spor i dugogodišnji proces.
Kriza srednjih godina bi bila prvenstveno vezana uz spoznaju da se nema više tako puno godina za ostvariti neke svoje želje i ciljeve, Osoba s 25 ili 30 godina ima dojam kao da će još 20 puta moći promijeniti posao kojim se bavi ili da će još 500 putovati negdje na godišnji. U srednjim godinama postaje jasno da ima samo još možda 20 ili 30 dobrih ljeta (ili zima ili što je već toj osobi važno), te da se neke ideje mogu ostvariri ili sad ili vjerojatno nikad. To su one klasične, poput kupovine motora, ali kao što je spomenuto, to se danas iz 40-ih pomiče u 50-e i 60-e godine.
Napomena: motor sam imao u kasnim 20-ima, tako da sam tu stavku skinuo sa svoje životne to-do liste.
Bezazleniji oblici uključuju i lov, ribolov, vozila, plovila, tko kože priuštiti može i mali avion. Onda razni skupi ili egzotični hobiji, preseljenje na more ili u prirodu, izvan grada, više putovanja u slobodno vrijeme itd. Netko je gore napisao odlazak u Njemačku na koju godinu, kad budeš imao 70 već će biti kasno.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 22 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|