|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 63 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 05 srp 2012, 19:20 |
|
|
|
Postoje li vanzemaljci? Vjerujete li u postajanje istih? Dali ste ikada bili svjedoci neke neobjasnjive cudne pojave recimo na nebu ili bilo kakve druge neobjasnjive pojave?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 05 srp 2012, 19:27 |
|
|
|
Ja sam bio svjedok neke čudne pojave na nebu, ali ne mora značiti da je to bio NLO. Koliko sam upoznat, teško da postoji takva tehnologija koja bi omogoćila vanzemaljcima da nas posjećuju, sve i da postoje.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 05 srp 2012, 19:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Već si sam odgovorio u naslovu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 06 srp 2012, 08:22 |
|
|
|
Da li je crkva spremna za vanzemaljce?
Religija ima čvrsto uporište u većem delu sveta uprkos naučnim dostignućima koja pokazuju da Zemlja nije centar univerzuma i da organizmi naše planete nisu stvoreni u sadašnjem obliku već su evoluirali tokom milijardi godina. Uzevši to u obzir, religija bi verovatno uspešno odolela i drugim potencijalnim izazovima koji bi nastali otkrićem vanzemaljaca, kažu istraživači.
„Postoje razlozi koji bi nas naveli da, na prvu loptu, pomislimo da bi bilo nekih problema”, kaže Dag Vakoč, direktor Instituta za proučavanje vazemaljske inteligencije u Kaliforniji (SETI). „Ali lično mislim da oni neće biti tako ozbiljni kao što bismo pretpostavili”.
Vakoč je govorio na panel diskusiji „Da li bi otkrivanje vanzemaljaca uništilo religije na Zemlji?” u okviru SETI konferencije.
Biblija, Kuran i druge svete knjige najvećih svetskih religija ističu naročitu brigu Boga o čovečanstvu i Zemlji. Tako da bi otkriće vanzemaljskog života - mirkoba na Marsu ili znakova inteligentne civilizacije u nekom drugom sunčevom sistemu - moglo da deluje preteće, jer bi nagovestilo da ni mi ni naša planeta nismo toliko posebni.
Ali naša vrsta je imala dosta vremena da se navikne na tu ideju. Nikola Kopernik je učinio prvi korak u tom pravcu 1543. kada je objavio „O kruženju nebeskih tela” gde je dokazao da se Zemlja okreće oko Sunca, a ne obratno.
„Mi nismo centar univerzuma neko vreme - već četiri veka”, kazao je govornik Set Šostak, viši astronom na SETI institutu.
A otkrića novih planeta stalno nas podsećaju na tu činjenicu. Naučnici su već primetili preko 700 planeta van našeg sunčevog sistema a još nekoliko hiljada čeka na potvrdu nakon dodatnih opservacija. Neke od tih planeta su male i stenovite, poput Zemlje, a neke orbitiraju u naseljivoj zoni njihovih zvezda.
"Imamo i nekoliko istorijskih testova koji su pokazali kako bi ljudi reagovali ako ikada otkrijemo E.T-ja," dodao je Šostak.
Početkom 20. veka, na primer, mnogi ljudi su takozvane „kanale na Marsu” smatrali jakim dokazom inteligentne civilizacije na Crvenoj planeti. A sredinom devedestih naučnici su objavili otkriće mogućih mikrofosila na jednom Marsovom meteoritu poznatom kao ALH 84001. Ni u jednom slučaju zidovi crkava, džamija i hramova nisu počeli da se ruše.
Vesti da nismo sami verovatno nikoga neće šokirati jer veliki broj ljudi u SAD a i šire već veruje da je E.T. tamo negde.
„Većina ljudi će na pitanje da li postoje vanzemaljci odgovoriti potvrdno”, kaže Robert Sojer, pisac naučne fantastike. „To je preovlađujuće mišljenje”.
Dakle, umesto da bude uzdrmana do temelja potvrdom života na nekoj drugoj planeti ili mesecu, organizovana religija će verovatno da prihvati vesti, prilagodi se i krene dalje. Vakoč je citirao primer baptističkog teologa Hola Ostrandera, pastora jedne crkve u Džordžiji.
„Dr Ostrander se vatreno protivi evoluciji ali nema problem sa idejom o postojanju vanzemaljaca. To je kao da par ima jedno dete a onda odluči da ima i drugo, kaže pastor. Da li je to drugo dete manje posebno?
Isto tako, Bog može da odluči da stvori život na našoj planeti a onda i na nekoj drugoj. To nas ne čini ništa manje posebnim”.
Izvor: B92
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SSlavonac
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 06 srp 2012, 13:07 |
|
|
|
1)Ako si kršćanin kako možeš vjerovati u zelene jer se protivi nauku. 2) Ako nisi vjernik, nevjeruješ da Bog postoji, zašto bi onda vjerovao u zelene kada ni njih nisi vidio? 3) Da postoje, morao bi postojati i kod njih hranidbeni lanac
_________________ Ja ne cijenim toliko svoju glavu da bih strahovao za nju,niti mi je život bio toliko sladak da bi žalio za njim.-Ante Bruno Bušić
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 06 srp 2012, 13:27 |
|
|
SSlavonac je napisao/la: 1)Ako si kršćanin kako možeš vjerovati u zelene jer se protivi nauku. 2) Ako nisi vjernik, nevjeruješ da Bog postoji, zašto bi onda vjerovao u zelene kada ni njih nisi vidio? 3) Da postoje, morao bi postojati i kod njih hranidbeni lanac Ajde genije, objasni onda ovakav stav RKC po ovom pitanju? http://www.greatdreams.com/ufos/vatican.htmNigde u Bibliji ne piše da smo sami u svemiru, kao i mnoštvo drugih stvari kojih se Bilbija ne dotiče...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SSlavonac
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 06 srp 2012, 13:41 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: SSlavonac je napisao/la: 1)Ako si kršćanin kako možeš vjerovati u zelene jer se protivi nauku. 2) Ako nisi vjernik, nevjeruješ da Bog postoji, zašto bi onda vjerovao u zelene kada ni njih nisi vidio? 3) Da postoje, morao bi postojati i kod njih hranidbeni lanac Ajde genije, objasni onda ovakav stav RKC po ovom pitanju? http://www.greatdreams.com/ufos/vatican.htmNigde u Bibliji ne piše da smo sami u svemiru, kao i mnoštvo drugih stvari kojih se Bilbija ne dotiče... Imaš likove koji tvrde da su nas zeleni stvorili, šta da vjerujem u to, ljudi koji vole misterije, bave se samo s njima, i traže kvaze dokaze. Ne dotiče se Biblija takvih budalaština kada je to čovjek izmislio u 20 st. Postoji tekstova koliko očeš, postoje tekstvoi gdje ljudi objašnjavaju da vile postoje, pa jel vjeruješ u njih, ne jer nije toliko izražena tema kao o zelenima.
_________________ Ja ne cijenim toliko svoju glavu da bih strahovao za nju,niti mi je život bio toliko sladak da bi žalio za njim.-Ante Bruno Bušić
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 06 srp 2012, 15:27 |
|
|
SSlavonac je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ajde genije, objasni onda ovakav stav RKC po ovom pitanju? http://www.greatdreams.com/ufos/vatican.htmNigde u Bibliji ne piše da smo sami u svemiru, kao i mnoštvo drugih stvari kojih se Bilbija ne dotiče... Imaš likove koji tvrde da su nas zeleni stvorili, šta da vjerujem u to, ljudi koji vole misterije, bave se samo s njima, i traže kvaze dokaze. Ne dotiče se Biblija takvih budalaština kada je to čovjek izmislio u 20 st. Postoji tekstova koliko očeš, postoje tekstvoi gdje ljudi objašnjavaju da vile postoje, pa jel vjeruješ u njih, ne jer nije toliko izražena tema kao o zelenima. E, baš tako. Slažem se...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 06 srp 2012, 23:47 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
|
Naravno da ne vjerujem. Vjerovat ću samo onda kada NLO ili tijelo vanzemaljca budu javno izloženi. Dosta mi je onih par miliona, uvijek mutnih, snimaka NLO-a i priča kako su vanzemaljci više puta pronađeni, ali se to sve drži u tajnosti.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 00:10 |
|
|
|
Ni ja da iskren budem, ne vjerujem u postojanje vanzemaljaca, ali opet ima tu nesto cim se dize tolika "buka" oko price o ET svijetu uopste, kao i o NLO i to godinama, decenijama itd (mada sve sto se ne moze identifikovati se stavlja pod kategoriju vanzemaljaca sto ne mora da znaci da je rijec o vanzemaljcima).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 00:21 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Vladimir RUS je napisao/la: Ni ja da iskren budem, ne vjerujem u postojanje vanzemaljaca, ali opet ima tu nesto cim se dize tolika "buka" oko price o ET svijetu uopste, kao i o NLO i to godinama, decenijama itd (mada sve sto se ne moze identifikovati se stavlja pod kategoriju vanzemaljaca sto ne mora da znaci da je rijec o vanzemaljcima). Diže se buka i oko ovih tarot majstora, gatanja, salijevanja, drekavaca, jetija, big foota i svih ostalih neobjašnjivih/lažnih misterija i fenomena.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 17:33 |
|
|
Eno NLO i nad Zajecarom? Citat: NLO iznad Zaječara?
Noćas oko ponoći, na nebu iznad Zaječara videlo se šest jarko narandžastih, neobičnih pojava koje su letele u grupi, jedna za drugom, kažu očevici.
Naš dopisnik nam je javio da se u naselju Kraljevica okupio veliki broj uznemirenih ljudi koji su posmatrali ove svetleće tačke na nebu.
I iz drugih delova grada su se javljali ljudi koji su videli šest nepoznatih, jarko narandžastih svetlećih pojava na nebu koje su letele, u nizu, a potom su, jedna za drugom, nestale naviše, ka atmosferi.
Ceo ovaj "prikaz" na nebu nije malo trajao - očevici kažu da su pojave bile 20 minuta. Izvor: http://adf.ly/AUafJPrimjetio sam da tokom ljeta i tokom toplijih dana uopste mnogo je veci broj NLO pojava, tacnije prijava za sumnju na NLO.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 18:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28441 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ljudi, prijavljujte izvanzemaljce čim ih primjetite!
Ja sam već dvojicu prijavio!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 18:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88535 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
NLO i ova kojekakva viđenja letećih tanjura su budalaštine, ali što se tiče vanzemaljaca/ života van Zemlje, bilo bi depresivno da ga ima samo na ovom našem planetu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 18:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88535 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 18:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63585 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: NLO i ova kojekakva viđenja letećih tanjura su budalaštine, ali što se tiče vanzemaljaca/ života van Zemlje, bilo bi depresivno da ga ima samo na ovom našem planetu. ali koje su šanse, ako pretpostavimo da ima života, da to bude inteligentan život ili čak inteligentniji od ljudskog?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 18:38 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: NLO i ova kojekakva viđenja letećih tanjura su budalaštine, ali što se tiče vanzemaljaca/ života van Zemlje, bilo bi depresivno da ga ima samo na ovom našem planetu. ali koje su šanse, ako pretpostavimo da ima života, da to bude inteligentan život ili čak inteligentniji od ljudskog? O tome mogu bit samo špekulacije, jer nemaš eksperimentalnih primjera osim ovog našeg. Logika evolucije ipak nalaže da život teži ka sve većoj komleksnosti i sposobnosti za preživljavanjem, samo ako uspije dovoljno dugo preživjeti. Wikipedija ima dobrih članaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 18:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63585 Lokacija: DAZP HQ
|
|
zašto su od svih životinja samo primati uspjeli napraviti iskorak prema inteligentnom biću?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 18:45 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: ali koje su šanse, ako pretpostavimo da ima života, da to bude inteligentan život ili čak inteligentniji od ljudskog?
O tome mogu bit samo špekulacije, jer nemaš eksperimentalnih primjera osim ovog našeg. Logika evolucije ipak nalaže da život teži ka sve većoj komleksnosti i sposobnosti za preživljavanjem, samo ako uspije dovoljno dugo preživjeti. Wikipedija ima dobrih članaka. Ima i ona formula, uvijek joj zaboravljam ime koja izračunava mogući broj postojećih civilizacija.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 18:50 |
|
|
dudu je napisao/la: zašto su od svih životinja samo primati uspjeli napraviti iskorak prema inteligentnom biću? Zato što su po tjelesnim karakteristikama (veličina, težina, brzina, snaga, u raznim kombinacijama) daleko inferiorniji od ostalih skupina velikih životinja (slonovi-glavna prednost težina, vukovi-snaga i brzina, tigrovi-brzina i snaga, krokodili-veličina i snaga) i nijednoj od njih nisu dostojan suparnik u fizičkom smislu. Tako spori/slabi u odnosu na ostale, mogli su biti jedino lukavi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 18:51 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: O tome mogu bit samo špekulacije, jer nemaš eksperimentalnih primjera osim ovog našeg. Logika evolucije ipak nalaže da život teži ka sve većoj komleksnosti i sposobnosti za preživljavanjem, samo ako uspije dovoljno dugo preživjeti. Wikipedija ima dobrih članaka.
Ima i ona formula, uvijek joj zaboravljam ime koja izračunava mogući broj postojećih civilizacija. Drakeova kvazijednadžba. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 19:00 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ima i ona formula, uvijek joj zaboravljam ime koja izračunava mogući broj postojećih civilizacija.
Drakeova kvazijednadžba.  Da znam da je još tu puno bullshita  , ali jbg. sada neke parametre možemo ili ćemo uskoro moći odrediti vrlo precizno primjerice koliko su učestali planeti u zoni pogodnoj za život i kolko njih ima tekuće vode .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 20:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: NLO i ova kojekakva viđenja letećih tanjura su budalaštine, ali što se tiče vanzemaljaca/ života van Zemlje, bilo bi depresivno da ga ima samo na ovom našem planetu. Nije baš tako. Par sitnih parametara i život sličan ljudskom se nikad neće razviti. Dosta da pogledaš polove i Saharu na planeti Zemlji. Život moguć, ali ne inteligentan kao na planeti Zemlji. (kad bi planeta takva bila) Da ne idem u detalje, potrebno je da se trefi kiša Božja toga da se stvori život kao na zemlji.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 08 srp 2012, 20:59 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28441 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hinterland
|
Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje Postano: 09 srp 2012, 00:17 |
|
|
|
Kad ima svake godine 50 tisuća viđenja nečega to sve ne može biti laž. Iako jedan dio toga je američka tehnologija koju oni čuvaju u tajnosti, a jedno su namjerne podvale kako bi se pokušalo ismijati sve to skupa. Oni su tu prisutni stoljećima. Mislim da su i oni oblikovali naše postojanje kroz stoljeća. Gledajte emisiju Ancient Aliens. Sam Bog je izvanzemaljac očito.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|