HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 vel 2026, 18:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ] 

Da li vjerujete u postojanje vanzemaljaca?
Anketa je završila: 04 kol 2012, 19:20.
Da 57%  57%  [ 8 ]
Ne 43%  43%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 14
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje
PostPostano: 09 srp 2012, 11:15 

hinterland je napisao/la:
Kad ima svake godine 50 tisuća viđenja nečega to sve ne može biti laž. Iako jedan dio toga je američka tehnologija koju oni čuvaju u tajnosti, a jedno su namjerne podvale kako bi se pokušalo ismijati sve to skupa. Oni su tu prisutni stoljećima. Mislim da su i oni oblikovali naše postojanje kroz stoljeća. Gledajte emisiju Ancient Aliens. Sam Bog je izvanzemaljac očito.

slika

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 13:39 

Ministry of Sound je napisao/la:
hinterland je napisao/la:
Kad ima svake godine 50 tisuća viđenja nečega to sve ne može biti laž. Iako jedan dio toga je američka tehnologija koju oni čuvaju u tajnosti, a jedno su namjerne podvale kako bi se pokušalo ismijati sve to skupa. Oni su tu prisutni stoljećima. Mislim da su i oni oblikovali naše postojanje kroz stoljeća. Gledajte emisiju Ancient Aliens. Sam Bog je izvanzemaljac očito.

slika

Ta emisija je tako bedasta, da nisam mogao vjerovati, ono što sam vidio u jednoj epizodi :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 18:16 

Zmija koja govori hebrejski, sa druge strane, itekako zvuči realno. : )

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 19:05 

vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Kao metafora odnosno utjelovljenje zla itekako zvuči stvarnije nego vanzemaljac u obliku zmije koji tjera ljude da čine grijeh.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 19:14 

Zmija i tamo i ovamo, zanimljivo.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 20:54 

Lebowski je napisao/la:
Zmija i tamo i ovamo, zanimljivo.

Kult zmije je vrlo zanimljiv, i daleko je stariji od kršćanstva. Ne kažem da trebate nabavit jednu, i gledat je ko u boga... : )
Jordan Maxwell u jednom intervjuu priča o tome, zmiju kao simbol mudrosti i moći imaš u gotovo svim kulturama, na svim meridijanima.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 21:01 

Zadar1993 je napisao/la:

Kao metafora odnosno utjelovljenje zla itekako zvuči stvarnije nego vanzemaljac u obliku zmije koji tjera ljude da čine grijeh.

Što je zapravo zlo u vezi Edenske zmije? To što je Eva naivna? :D
Da ne tražim adekvatniji izraz...
Uostalom, po toj logici je onda 9 od 10 muškaraca koji subotom dobiju, ništa manje od otjelovljenja zla jer lažu i imaju podle namjere. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 23:41 

Robbie MO je napisao/la:
dudu je napisao/la:
zašto su od svih životinja samo primati uspjeli napraviti iskorak prema inteligentnom biću?

Zato što su po tjelesnim karakteristikama (veličina, težina, brzina, snaga, u raznim kombinacijama) daleko inferiorniji od ostalih skupina velikih životinja (slonovi-glavna prednost težina, vukovi-snaga i brzina, tigrovi-brzina i snaga, krokodili-veličina i snaga) i nijednoj od njih nisu dostojan suparnik u fizičkom smislu.

Tako spori/slabi u odnosu na ostale, mogli su biti jedino lukavi.

smatraš da ti je žaba ili krokodil rođak,daleki,gledajući tzv evolutivni lanac?

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 04:34 

Mar-kan je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Zato što su po tjelesnim karakteristikama (veličina, težina, brzina, snaga, u raznim kombinacijama) daleko inferiorniji od ostalih skupina velikih životinja (slonovi-glavna prednost težina, vukovi-snaga i brzina, tigrovi-brzina i snaga, krokodili-veličina i snaga) i nijednoj od njih nisu dostojan suparnik u fizičkom smislu.

Tako spori/slabi u odnosu na ostale, mogli su biti jedino lukavi.

smatraš da ti je žaba ili krokodil rođak,daleki,gledajući tzv evolutivni lanac?

Iako pitanje nije upućeno meni, mislim da se drukčije mišljenje teško i može imati kada je jasno da imamo preko 90% genetskog koda istog sa morskim algama, pticama, a sa nekim sisarima (šimpanze) čak 98%. Evolutivnom logikom, organizam je kompleksniji i inteligentniji što više pari hromozoma ima. Čovjek tako ima 23 para, a šimpanze 24, pa i pored toga čovjek je ipak inteligentniji od šimpanze. Što nije logično gledano iz ugla evolucije. Dva para hromozoma čovjeka su uparena sama sa sobom, to priroda ne poznaje kao mogućnost i ne sreće se kod drugih organizama. Istina o nama i našem postanku se krije u našoj krvi. Ko god je bio naš tvorac, zapisao je to u našem DNK lancu. Mi tek danas učimo abecedu tog pisma. Iako, složiću se, genetika ne može dati odgovor na to tko smo mi kao duhovna bića...

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 09:38 

Iako, složiću se, genetika ne može dati odgovor na to tko smo mi kao duhovna bića...

Genetika svojim razvojem pobija evoluciju.U srži.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 10:00 

Mar-kan je napisao/la:
Iako, složiću se, genetika ne može dati odgovor na to tko smo mi kao duhovna bića...

Čudno razmišljanje, možeš li pojasniti. :neznam

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 11:53 

Lebowski je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Mogu,kad skeniram knjigu.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 12:26 

Citat:
Evolutivnom logikom, organizam je kompleksniji i inteligentniji što više pari hromozoma ima.

Ne.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 12:28 

Kreacionisti, ajde vi prvo pročitajte udžbenik iz biologije za 4 razred gimnazije, pa možemo pričati :D

slika

Ostavite se copy-pasteanja nadri-znanstvene literature.

U obzir uzimam samo članke objavljene u priznatim znanstvenim CC časopisima, nikakve privatne naklade hohštaplera i američke evangeličke brošure. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 12:39 

Mar-kan je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Mogu,kad skeniram knjigu.

Koja knjiga je u pitanju, možda je imam kod sebe ili sam je čitao.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 12:40 

Mar-kan je napisao/la:

Evo ti popis oko 60 stručnjaka iz biologije i genetike koji pričaju hrvatski jezik, pa nek ti objasne da li je genetika glavni dokaz teorije evolucije, ili se radi o međiusobno suprostavljenim stvarima:

http://www.pmf.unizg.hr/biol/djelatnici ... enik_33463

Odaberi bilo kojeg, i pošalji mu mail. :zubati

Javi kako si prošao. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 13:47 

Mar-kan je napisao/la:

Da, sa ovim se lično i ja slažem.
Iza našeg stvaranja stoji inteligencija (bilo da je biološki entitet ili ne) koja genetiku očigledno ima u malom prstu. Jer naš genetski lanac nije stvoren spontano, iza njega je očigledan um koji je odlučio šta će i kako biti upareno. Kada vidiš deset piljaka poredanih u liniju gde nema ni žive duše, jasno ti je da je tuda neko prošao... DNK je ne samo raspored kako će šta funkcionisati u organizmu, već je i kodirana poruka. Koja čeka da bude pročitana i shvaćena.
I to je znanje koje je ta inteligencija imala još pre više od 200.000 godina... Da ne pričam o tragovima naprednih tehnologija koje su prethodile našoj civilizaciji. Ako je zemlja stara preko 4 milijarde godina, nastanjiva je veći deo svog postojanja, zar nije logično da nismo ni prvi ni posebni? Ustvarni, jbte jesmo posebni... po aroganciji nam nema ravnih. Ma čitav svemir je naš. : )
Dali smo sebi za pravo da tlačimo praktično sve vrste na planeti, ono što radimo jedni drugima, uglavnom i samo zbog mišljenja... posebna je priča. : )

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 15:42 

Robbie MO je napisao/la:
Citat:
Evolutivnom logikom, organizam je kompleksniji i inteligentniji što više pari hromozoma ima.

Ne.

Koliko znam konj ima duplo više parova kromosoma od čovjeka.
Radi se o onom dijelu "junk" kromosoma, tj. gena za koje su mislili da ne služe ničemu, tko toga ima više ima poboljšane određene tjelesne funkcije.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 20:12 

Robbie MO je napisao/la:
Kreacionisti, ajde vi prvo pročitajte udžbenik iz biologije za 4 razred gimnazije, pa možemo pričati :D

slika

U obzir uzimam samo članke objavljene u priznatim znanstvenim CC časopisima, nikakve privatne naklade hohštaplera i američke evangeličke brošure. :zubati

ok,evolucionisto :zubati

Ajd jedan primjer na brzaka - Koliko ima procesa u zgrušavanju krvi?

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 22:02 

Mar-kan je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

slika

Kakvi procesi? Valjda si htio reć koagulacijski faktori? :zubati

Gle, nećemo se igrati igre da ti izvlačiš "dokaze protiv evolucije" iz neke opskurne knjige (jer za to ti treba 30 sekundi, znači ne ulažeš nikakav osobni trud), i onda da ja čitam literaturu tražeći ti objašnjenja zašto se neka nasljedna osobina prenosi ovako ili onako, a koja te ionako neće zanimati jer unaprijed odbacuješ moderna znanstvena objašnjenja.

Sorry, ali nemam nikakvu praktičnu korist pa tako niti interes, da kreacioniste u bilo što uvjeravam, pa taman i poznanike-kreacioniste. :zubati
To je pitanje slobodnog vremena. Kojeg je malo. :zubati

A što se tiče copy-paste iz pseudo-literature, daj naziv literature pa odmah provjerimo da li se radi o stručnom radu koji je provjeren i objavljen u relevantnom časopisu te se nalazi u CC bazi, ili se radi o privatnom tisku američkih evangelika ili udžbeniku na koledžu od Jehovinih Svjedoka.

Daj naziv knjige i autora, i za 15 sekundi dobijaš odgovor jesi li kupio Semira Osmanagića ili Howarda Cartera.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 22:17 

Evo jedno lagano pitanje.

Nabrojati sva znanstvena otkrića koja ima cijela ta ekipa geocentrika, kreacionista, Danikena, Osmanagića, Ickea, itd.

Također što više konkretnih detalja o njihovom doprinosu sveukupnoj svjetskoj tehnologiji i ekonomiji, od medicine, preko Iphonea do novih podmornica i tenkova.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 23:55 

Robbie MO je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Kakvi procesi? Valjda si htio reć koagulacijski faktori? :zubati

Gle, nećemo se igrati igre da ti izvlačiš "dokaze protiv evolucije" iz neke opskurne knjige (jer za to ti treba 30 sekundi, znači ne ulažeš nikakav osobni trud), i onda da ja čitam literaturu tražeći ti objašnjenja zašto se neka nasljedna osobina prenosi ovako ili onako, a koja te ionako neće zanimati jer unaprijed odbacuješ moderna znanstvena objašnjenja.

Sorry, ali nemam nikakvu praktičnu korist pa tako niti interes, da kreacioniste u bilo što uvjeravam, pa taman i poznanike-kreacioniste. :zubati
To je pitanje slobodnog vremena. Kojeg je malo. :zubati

A što se tiče copy-paste iz pseudo-literature, daj naziv literature pa odmah provjerimo da li se radi o stručnom radu koji je provjeren i objavljen u relevantnom časopisu te se nalazi u CC bazi, ili se radi o privatnom tisku američkih evangelika ili udžbeniku na koledžu od Jehovinih Svjedoka.

Daj naziv knjige i autora, i za 15 sekundi dobijaš odgovor jesi li kupio Semira Osmanagića ili Howarda Cartera.

Eto,sve si napisao kao i ja,samo zamijeni poredak tko koga uvjerava.S tim što meni posao ili karijera ne ovisi o tome što ću reći u društvu :palacgore1

Btw,možete upitati bilo kojeg liječnika u obitelji (svako ima bar jednog) da vam objasni,bez puno palamuđenja stručnim izrazima tipa koagulacija i sl.,šta se dešava prilikom zgrušavanja.

I da-šta kaže ta silna ekonomska naučna eminencija za krizu,način na koji će se prevladati?Šta je to za njih,mačji kašalj!? :zubati

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 07:19 

Ja sam se izgubio u Markanovim razmišljanjima.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 10:36 

Lebowski je napisao/la:

Pa,poture se neke knjige pune prevara (dokazanih!),poput te za srednjoškolce,i kad se postavi pitanje iz neke oblasti,u ovom slučaju medicine,izbjegavaju se direktni odgovori.To je evolucija.Pa ni sam Darwin nije vjerovao u nju :zubati

Vezano uz zgrušavanje krvi,kvaka je da u tom glavnom procesu postoji 14-15 drugih procesa.Ako se samo 1 ne odvija kako treba,dolazi do hemofilije,tj živa bića bi iskrvarila do smrti.Neka evolucionisti objasne kako je mogao "evoluirati" takav proces u prirodi?

Već sam spomenuo,sekularna nauka ima veliki problem u stavu prema naučno-teološkim faktima.A to se vidi po aroganciji naučne elite,koja masama baca prašinu u oči.Naravno,oni vrijedni naučnici koji marljivo rade i otkrivaju praktične stvari potrebne u svakodnevnom životu,su druga priča.

Ako i postoje vanzemaljci,pitanje ostaje isto kao i za nas-kako su nastali?

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 11:44 

Mar-kan je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Pa,poture se neke knjige pune prevara (dokazanih!),poput te za srednjoškolce,i kad se postavi pitanje iz neke oblasti,u ovom slučaju medicine,izbjegavaju se direktni odgovori.To je evolucija.Pa ni sam Darwin nije vjerovao u nju :zubati

Vezano uz zgrušavanje krvi,kvaka je da u tom glavnom procesu postoji 14-15 drugih procesa.Ako se samo 1 ne odvija kako treba,dolazi do hemofilije,tj živa bića bi iskrvarila do smrti.Neka evolucionisti objasne kako je mogao "evoluirati" takav proces u prirodi?

Već sam spomenuo,sekularna nauka ima veliki problem u stavu prema naučno-teološkim faktima.A to se vidi po aroganciji naučne elite,koja masama baca prašinu u oči.Naravno,oni vrijedni naučnici koji marljivo rade i otkrivaju praktične stvari potrebne u svakodnevnom životu,su druga priča.

Ako i postoje vanzemaljci,pitanje ostaje isto kao i za nas-kako su nastali?

A tih 14-15 procesa Bog je stvorio samo zato da mi uvidimo njegovo savršenstvo i da nam to služi kao dokaz njegovog postojanja, što će praviti jednostavno kad može komplikovano.
Da se taj jedan proces ne odvija kako treba mi ne bi postojali i ne bi uopšte raspravljali o tome, a genetika nudi dovoljno odgovora zašto i kako. Naravno, ne očekuj od mene odgovore na ta pitanja jer nisam ekspert za ta pitanja.

Što se tiče evolucionista oni su rekli svoje- kad se pronađe fosil u sloju koji mu ne odgovara vremenski to može pobiti teoriju evolucije- dosad nije pronađen nijedan. Tako kažu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: