HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 vel 2026, 11:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ] 

Da li vjerujete u postojanje vanzemaljaca?
Anketa je završila: 04 kol 2012, 19:20.
Da 57%  57%  [ 8 ]
Ne 43%  43%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 14
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: NLO - Istina je tamo negdje
PostPostano: 11 srp 2012, 11:57 

Lebowski je napisao/la:
A tih 14-15 procesa Bog je stvorio samo zato da mi uvidimo njegovo savršenstvo i da nam to služi kao dokaz njegovog postojanja, što će praviti jednostavno kad može komplikovano.
Da se taj jedan proces ne odvija kako treba mi ne bi postojali i ne bi uopšte raspravljali o tome, a genetika nudi dovoljno odgovora zašto i kako. Naravno, ne očekuj od mene odgovore na ta pitanja jer nisam ekspert za ta pitanja.

Što se tiče evolucionista oni su rekli svoje- kad se pronađe fosil u sloju koji mu ne odgovara vremenski to može pobiti teoriju evolucije- dosad nije pronađen nijedan. Tako kažu.

Može se i na taj način razmišljati.Genetika nudi odgovore,ali nekom se ne sviđa kamo ti odgovori vode...

Glede fosila-pa to je još veći problem za evoluciju.Prouči Kambrijsku eksploziju npr.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 12:03 

Šta treba potvrditi Kambrijska eksplozija- da prvi organizmi nisu bili dovoljno razvijeni a onda je intervencijom Boga došlo do naglog skoka u evoluciji?

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 12:48 

Mar-kan je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
A tih 14-15 procesa Bog je stvorio samo zato da mi uvidimo njegovo savršenstvo i da nam to služi kao dokaz njegovog postojanja, što će praviti jednostavno kad može komplikovano.
Da se taj jedan proces ne odvija kako treba mi ne bi postojali i ne bi uopšte raspravljali o tome, a genetika nudi dovoljno odgovora zašto i kako. Naravno, ne očekuj od mene odgovore na ta pitanja jer nisam ekspert za ta pitanja.

Što se tiče evolucionista oni su rekli svoje- kad se pronađe fosil u sloju koji mu ne odgovara vremenski to može pobiti teoriju evolucije- dosad nije pronađen nijedan. Tako kažu.

Može se i na taj način razmišljati.Genetika nudi odgovore,ali nekom se ne sviđa kamo ti odgovori vode...

Glede fosila-pa to je još veći problem za evoluciju.Prouči Kambrijsku eksploziju npr.

Šta vam znači to "glede" ?

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 12:51 

Glede = što se tiče

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 13:06 

Markane što misliš o vjerovanju puka do prije 200 godina, da Bog puca munje s neba?

Te da je srednjovijekovna kuga (pobila preko trećinu europskog stanovništva) božja kazna zbog počinjenih grijeha?

Da su potresi isto tako nadnaravna pojava kojima se neki gradovi kažnjavaju itd.?

Jesu li ta vjerovanja/teze bile točne?

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 13:17 

Rezultat ankete je za sada zabrinjavajući.
vanzemaljci??????????????

Vrh

PostPostano: 11 srp 2012, 13:45 

Robbie MO je napisao/la:
Markane što misliš o vjerovanju puka do prije 200 godina, da Bog puca munje s neba?

Te da je srednjovijekovna kuga (pobila preko trećinu europskog stanovništva) božja kazna zbog počinjenih grijeha?

Da su potresi isto tako nadnaravna pojava kojima se neki gradovi kažnjavaju itd.?

Pisali smo i o tome-Bog korača korakom koji čovjek može pratiti...Znači,otkriva se progresivno,koliko u datoj vremenskoj eri naš razum može primiti.Naravno,paganska vjerovanja,polietizam,sve je to dosta utjecalo na vjerovanja priprostog svijeta u ta doba.Ali kad vidimo i danas kakve se nebuloze provlače kroz svijest ljudi,a sve u cilju manipulacije,nije ni čudno kako su prije pušili neke priče...

Vezano za kugu,u SZ su dati,između ostalih,i zdravstveni zakoni.Nepridržavanjem istih,dolazi do pojave bolesti.Ljudi pogrešno tumače loše posljedice svojih odluka,kao rezultat Božje kazne.

Potresi su također zanimljiva tema,potrebno je znati makar osnove,mene je zaintrigiralo istraživanje dr.Gentry-a (teži ateista bio,supruga mu predaje matematiku mislim) o starosti Zemlje,koje ni dandanas nije pobijeno,iako je tip poslao svoje rezultate svim mjerodavnim institucijama u SAD.Možeš ga kontaktirati,javiće ti se jer znaš dobro eng.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 21:13 

Ana Vučić iz Gornjeg Proboja doživjela susret sa NLO-om

Ana Vučić iz Gornjeg Proboja pored Ljubuškog preksinoć je za vrijeme molitve doživjela nešto što će joj zasigurno ostati u trajnom sjećanju. Naime, prema njenim riječima doživjela je ni više ni manje nego susret sa vanzemaljskom vrstom. Najprije sam čula zvuk, i to je nešto što je teko opisati riječima, nešto tako još nikad nisam čula. Bio je to prodoran rotirajući zvuk, kao da se nešto okretalo.

Nekoliko trenutka iza toga na prozoru moje spavaće sobe pojavio se objekt, za koji sam najprije mislila da je mjesec, ali onda sam shvatila da mjesec ne može biti tako blizu, a ubrzo sam vidjela da se taj objekt miče. Ana, koja se, kaže nije prepala, samo je ostala iznenađena i zaprepaštena onim što je vidjela.

Žao joj je što se u tom trenutku nije fotografirala, ali se u tom trenutku nije snašla, odnosno nije se sjetila uzeti mobitel. Ubrzo je leteći objekt nestao i ostalo je samo vedro nebo. Osim nje, nitko nije vidio ove leteće objekte ali prvotne čudne zvukove čuli su i svekar i Anina kćerka.

Nešto iza ponoći ponovo su se pojavila dva leteća objekta. Sada su bila manja i brže su otišla nego onaj prvi priča Ana koja je još uvijek pod dojmom.

UREDNIŠTVO:U protekli par mjeseci dobili smo nekolicinu mail-ova od ljudi koji tvrde da žive u ZHŽ koji su imali slične priče ali iskreno nismo pridodavali neku važnost tim pričama. Od pasa koji su lajali po pola noći u nebo, do raznih „objekata na nebu“ i čudnih zvukova. Ali nitko nije imao fotografiju da potkrijepi svoju priču, tako da još uvijek čekamo na neki dokaz o posjetiteljima iz svemira koji su došli posjetiti Ljubuški ili širu okolicu.

Izvor:[dnevni list]

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 21:30 

Ima nesto tamo negdje, jer da nema onda nebi mnogi ljudi pricali o tome.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 21:40 

Aliens hoće graditi luku u Neumu.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 18:05 

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 22:52 

Robbie MO je napisao/la:

Prije 200 godina ljudi nisu vjerovali da Bog puca munjama nego u Grckoj mitologiji je postojao Bog koji raspaljiva munjama.

Greska je da Bog kaznjava nego upravo onaj koji je zao.

Bog samo dopusti da kazna nastane.

Da te teze su bile tocne...

Vrh

PostPostano: 16 pro 2012, 15:04 

Citat:
Vanzemaljci opsedaju BiH?

Građani BiH sve češće prijavljuju da su videli NLO. Jedan od njih je svoju priču podelio sa listom Dnevni avaz.

"Vanzemaljci su među nama, ali neću reći koliko ih je, jer bi to prouzrokovalo paniku", nedavno je izjavio ruski premijer Dmitrij Medvedev tokom intervjua na ruskoj televiziji, nesvestan da su mikrofoni još uključeni.

Nakon ovakvih reči, među naučnicima širom sveta uzburkale su se strasti, a ljude koji veruju u vanzemaljce ovakva tvrdnja dodatno je ohrabrila.
Čudne letelice

Nakon ovakvih informacija, i građani Bosne i Hercegovine počeli su marljivije gledati ka nebu tražeći bilo kakav znak kao dokaz tvrdnjama da vanzemaljci postoje. Početkom septembra redakciju "Dnevnog avaza" posetio je Sarajlija Marijo Trogrlić, koji je doneo fotografije NLO-a za koji je tvrdio da je snimljen iznad Buča Potoka.

Prestrašeni Trogrlić uveravao nas je da ne konzumira droge i da je slučajno bio na balkonu kada je primetio neobičnu pojavu na nebu.

- Nasuprot mog balkona je RTV dom. NLO je bio mnogo veći, usudio bih se reći i dva puta. Samo jedno crveno svetlo veličine je, recimo, "golfa". Jeza me i sada hvata dok vam ovo pričam. Verujte mi, ništa ne lažem - kazao je tada Trogrlić.

Ubrzo nakon ove priče američki mediji objavili su sličnu priču iz Bostona. Svedoci tvrde da sigurno nije bila reč o ljudskoj letelici, jer je ova bila u obliku diska i izvodila zapanjujuće manevre.

Muhamed Muminović, predsednik Astronomskog društva "Orion", kazao je za "Avaz" da nauka nema konkretne dokaze o postojanju vanzemaljaca i da se ljudima koji nemaju znanja o astronomiji i Venera često ukaže kao neobična letelica.
Kugla svetla

- Izjava Medvedeva izazvala je pažnju, ali danas možemo svi reći šta želimo. Naše društvo je od 1968. do 1973. iznad Bosne i Hercegovine snimilo pet neidentifikovanih letelica. To je dokumentovano fotografijama - kazao je Muminović.

On još pojašnjava da treba biti obazriv u pogledu neobičnih letelica, jer mnogima se i bljesak aviona ponekad učini kao NLO.

- Ljudi se plaše onoga što im je nepoznato, pa za svaku sitnicu koju vide na nebu zovu naše društvo, ali se na kraju ustanovi da se uopšte ne radi o letelici - dodao je Muminović.

Hoće li se izjava Medvedeva pokazati tačnom ili ćemo na nebu videti kuglu svetla za koju će biti utvrđeno da nije ruska raketa već NLO, pokazaće vreme. Do tada, pojedinci će i dalje tvrditi da se ruski premijer nije samo šalio.
NASA zataškava rezultate

Mnogi su mišljenja da NASA zataškava i sakriva sve dokaze koji govore o postojanju vanzemaljaca. Svaku neobjašnjivu pojavu koju snime građani, iz NASA-e vešto opovrgnu.

Poslednji slučaj je snimak neobične “letelice” koja ide ka suncu. NASA je utvrdila da se na snimku ne vidi letelica, već samo solarna materija koja se hladi i formira tamnu mrlju.

Izvor: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2012&mm=12&dd=15&nav_id=669294

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: