|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 27 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MiB
|
Naslov: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 13:22 |
|
|
Tema je mogla i na politiku. Gledam kako se moj zemljak na tik-toku bori protiv "pravih hrvata", balija, četnika, komunista, .... i ostalih pm. https://www.tiktok.com/@sneky927/video/ ... 3434978582 (njegov video iz nekog razloga ne mogu ugraditi). Česti su komentari na ovu temu ljubavi prema Hrvatskoj, kako smo Hrvati i sl. Čak je i ovdje na forumu bilo takvih pitanja upućenih prema tuzlanskim Hrvatima.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 13:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62977 Lokacija: DAZP HQ
|
Kakva je ovo budaletina gastarbajterska, dobro je krenuo, ali finiš je komičan di hvali zeta Nijemca protestanta i kaže bolje da mu se kćer udala za njega nego za bosančerosa Hrvata.  Samo i može privući pacijente poput sebe koji mu se javljaju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:00 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:05 |
|
|
MiB je napisao/la: Dobar je. Vidio sam profil i sve uredno i jasno čovjek kaže pa kome smeta, smeta, a nađe ih se. Ovo za "bosančerose" vjerojatno mislio na sirovine, ali nije trebao to spominjati uopće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:16 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27679 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
S takvim budaletinama dijalog nije moguć jer bi prvo trebalo ući u njihov mentalni sklop a to je teško izvedivo.
Evo npr, ja jednom u Sarajevu razgovaram sa jednom ženom koja me uvjerava da u BiH ne može biti nikakvih Hrvata jer je ovo Bosna, a kao dokaz mi navodi da svi tzv Hrvati kada krenu u Hrvatsku pokažu na granici BiH pasoš. Ja joj onda kažem da Hrvati imaju hrvatske putovnice a ne BiH pasoše, što je iziritira ali onda se dosjeti pa kaže da svi imamo BiH lične karte a ne nekakve hrvatske osobne iskaznice. Onda joj ja pokažem moju RH osobnu iskaznicu sa adresom u Čapljini. Onda je na njenom licu uslijedilo nešto što je može nazvati mješavinom gađenja i tuposti svojstvene govedu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62977 Lokacija: DAZP HQ
|
Bobovac je napisao/la: S takvim budaletinama dijalog nije moguć jer bi prvo trebalo ući u njihov mentalni sklop a to je teško izvedivo.
Evo npr, ja jednom u Sarajevu razgovaram sa jednom ženom koja me uvjerava da u BiH ne može biti nikakvih Hrvata jer je ovo Bosna, a kao dokaz mi navodi da svi tzv Hrvati kada krenu u Hrvatsku pokažu na granici BiH pasoš. Ja joj onda kažem da Hrvati imaju hrvatske putovnice a ne BiH pasoše, što je iziritira ali onda se dosjeti pa kaže da svi imamo BiH lične karte a ne nekakve hrvatske osobne iskaznice. Onda joj ja pokažem moju RH osobnu iskaznicu sa adresom u Čapljini. Onda je na njenom licu uslijedilo nešto što je može nazvati mješavinom gađenja i tuposti svojstvene govedu. Dodao bih samo još argument svih argumenata, ne priznajem Titove granice niti me zanima šta su titoisti crtali, sve je naše.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:23 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 6511 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Ljubav je valjda prema svom narodu, koji živi u toj Hrvatskoj, a podneblje ti se može sviđati u Kini, u Americi itd.. Naravno uz zemlju gdje su tvoji veže te i osjećaj da si kod kuće, pa zato ljubav prema zemlji, ne toliko zbog same zemlje koliko zbog onoga tko na njoj živi. Tvoji ljudi, tvoja vjera i tvoji običaji.
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:32 |
|
|
|
Samo ime joj kaže čija je, Hrvatska. Ja sam Hrvat, a zemlja je Hrvatska, dakle moja je.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1380 of 2558 - 53.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:32 |
|
|
Bobovac je napisao/la: S takvim budaletinama dijalog nije moguć jer bi prvo trebalo ući u njihov mentalni sklop a to je teško izvedivo.
Evo npr, ja jednom u Sarajevu razgovaram sa jednom ženom koja me uvjerava da u BiH ne može biti nikakvih Hrvata jer je ovo Bosna, a kao dokaz mi navodi da svi tzv Hrvati kada krenu u Hrvatsku pokažu na granici BiH pasoš. Ja joj onda kažem da Hrvati imaju hrvatske putovnice a ne BiH pasoše, što je iziritira ali onda se dosjeti pa kaže da svi imamo BiH lične karte a ne nekakve hrvatske osobne iskaznice. Onda joj ja pokažem moju RH osobnu iskaznicu sa adresom u Čapljini. Onda je na njenom licu uslijedilo nešto što je može nazvati mješavinom gađenja i tuposti svojstvene govedu. I u Dalmaciji ne može biti Hrvata, niti u Zagorju, niti u Slavoniji Glupača živi u pokrajinama koje su komunističkim dekretom pretvorene u neku republiku koje danas ni nema. Neka se okane Sandžaka i potjeraju sve poturčeno srpsko, uključujući i sebe pa da onda broje krvna zrnca. Ha ja, ni države ni nacije ni jezika, sklepali se na povijest Bošnjaka čije su uređenje, spise i običaje spalili i uništili. Naravno, ono što je očuvano je u Hrvatskoj skupa s Bošnjacima koji su bježali pred agresorom čijim su se narodnim imenom stoljećima kitili. To su nepismeni Turci. Turci koji još nisu prešaltali materinji jezik, sve drugo jesu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27679 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ako nekom Mujagi Hrvati nisu jasni Jerkan i Ilija, posavske glazbene legende, su tu da mu objasne.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:35 |
|
|
|
Više vrijedi i udata Filipinka koja će roditi nekoliko novih Hrvata tu kod nas nego svi ti gastrabajteri koji se skrase vani. Nema od njih ništa, to je za nas završena priča.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:37 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Više vrijedi i udata Filipinka koja će roditi nekoliko novih Hrvata tu kod nas nego svi ti gastrabajteri koji se skrase vani. Nema od njih ništa, to je za nas završena priča. Istina Maksimalan broj dijaspore koji se može vratit je 15% Oni su za nas nažalost dugoročno izgubljeni
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 14:44 |
|
|
|
Nedeljko, je napravio kuću na očevini, iako je rođen u Njemačkoj. Zna bolje povijest svog roda nego bošnje svoga. Evo da upitamo karabaju od kuda mu je dedo doselio, nebih znao.
Ovako nekako:
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HVO-110
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 15:35 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 825 Lokacija: USORA! HRHB
|
Bobovac je napisao/la: Ako nekom Mujagi Hrvati nisu jasni Jerkan i Ilija, posavske glazbene legende, su tu da mu objasne.
Iako je Jerkan jedan od legendi Izvorne glazbe (ili po naški seljačke) ipak su ovu pjesmu u orginalu pjevali Braća Begić, najveći pjevači izvornjaka… Inače se često na njih ova multi-kulti ekipa poziva, ali su im oni ovom pjesmom zatvorili usta… Samo ih citirati mada po sjećanju pišem: “Trebali bi oni shvatiti što prije, da Bosanac nacija nikad bio nije!”
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 15:40 |
|
|
Evo npr, ja jednom u Sarajevu razgovaram sa jednom ženom koja me uvjerava da u BiH ne može biti nikakvih Hrvata jer je ovo Bosna, a kao dokaz mi navodi da svi tzv Hrvati kada krenu u Hrvatsku pokažu na granici BiH pasoš. Ja joj onda kažem da Hrvati imaju hrvatske putovnice a ne BiH pasoše, što je iziritira ali onda se dosjeti pa kaže da svi imamo BiH lične karte a ne nekakve hrvatske osobne iskaznice. Onda joj ja pokažem moju RH osobnu iskaznicu sa adresom u Čapljini. Onda je na njenom licu uslijedilo nešto što je može nazvati mješavinom gađenja i tuposti svojstvene govedu. Džamija brain has stopped working, eror 404 
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 19:00 |
|
|
dudu je napisao/la: Kakva je ovo budaletina gastarbajterska, dobro je krenuo, ali finiš je komičan di hvali zeta Nijemca protestanta i kaže bolje da mu se kćer udala za njega nego za bosančerosa Hrvata.  Samo i može privući pacijente poput sebe koji mu se javljaju. Vonja na jugoslavenskog imbecila. Ali takvi kreteni prije ili kasnije, uglavnom prije nalete na pravu osobu pa poberu pangen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 20 srp 2025, 19:12 |
|
|
dudu je napisao/la: Bobovac je napisao/la: S takvim budaletinama dijalog nije moguć jer bi prvo trebalo ući u njihov mentalni sklop a to je teško izvedivo.
Evo npr, ja jednom u Sarajevu razgovaram sa jednom ženom koja me uvjerava da u BiH ne može biti nikakvih Hrvata jer je ovo Bosna, a kao dokaz mi navodi da svi tzv Hrvati kada krenu u Hrvatsku pokažu na granici BiH pasoš. Ja joj onda kažem da Hrvati imaju hrvatske putovnice a ne BiH pasoše, što je iziritira ali onda se dosjeti pa kaže da svi imamo BiH lične karte a ne nekakve hrvatske osobne iskaznice. Onda joj ja pokažem moju RH osobnu iskaznicu sa adresom u Čapljini. Onda je na njenom licu uslijedilo nešto što je može nazvati mješavinom gađenja i tuposti svojstvene govedu. Dodao bih samo još argument svih argumenata, ne priznajem Titove granice niti me zanima šta su titoisti crtali, sve je naše. Uskoro ćemo to i ispraviti 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 24 srp 2025, 20:34 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2312 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
Naša Kvačica je napisao/la: Samo ime joj kaže čija je, Hrvatska. Ja sam Hrvat, a zemlja je Hrvatska, dakle moja je. Hrvat sam a zemlja mi je tzv BiH bolje reći zemlja porijekla  ili bolje reći nemam zemlje. Ako nekada Hrvatska anketira dio BiH u kojem živim onda ću moći reći da je to moja država do tada ne mogu, žao mi je. Da je sve tako po granicama kako neki propagiraju, ne bi bilo Njemaca u npr. Švicarskoj, Madjara u Rumunjskoj, Iraca u Engleskoj, Hrvata u Njemačkoj, Albanaca u Srbiji 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 24 srp 2025, 20:46 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3698 Lokacija: Dridska Župa
|
oak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Samo ime joj kaže čija je, Hrvatska. Ja sam Hrvat, a zemlja je Hrvatska, dakle moja je. Hrvat sam a zemlja mi je tzv BiH bolje reći zemlja porijekla  ili bolje reći nemam zemlje. Ako nekada Hrvatska anketira dio BiH u kojem živim onda ću moći reći da je to moja država do tada ne mogu, žao mi je. Da je sve tako po granicama kako neki propagiraju, ne bi bilo Njemaca u npr. Švicarskoj, Madjara u Rumunjskoj, Iraca u Engleskoj, Hrvata u Njemačkoj, Albanaca u Srbiji  A prije par miseci si sipao žuč po Hrvatskoj, zanimljivo.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 24 srp 2025, 20:58 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: oak je napisao/la: Hrvat sam a zemlja mi je tzv BiH bolje reći zemlja porijekla  ili bolje reći nemam zemlje. Ako nekada Hrvatska anketira dio BiH u kojem živim onda ću moći reći da je to moja država do tada ne mogu, žao mi je. Da je sve tako po granicama kako neki propagiraju, ne bi bilo Njemaca u npr. Švicarskoj, Madjara u Rumunjskoj, Iraca u Engleskoj, Hrvata u Njemačkoj, Albanaca u Srbiji  A prije par miseci si sipao žuč po Hrvatskoj, zanimljivo. Još si ti mlad i nejak. Nema žuči nikakve, štoviše više puta sam ponovio da Hrvatskoj želim sve najbolje. To što nije moja domovina je vas klince pogodilo. Zar se ne može biti Hrvat ako se ne smatra hrvatsku svojom zemljom, zemljom u kojoj nikada nisam živio?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 24 srp 2025, 22:14 |
|
|
oak je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
A prije par miseci si sipao žuč po Hrvatskoj, zanimljivo.
Još si ti mlad i nejak. Nema žuči nikakve, štoviše više puta sam ponovio da Hrvatskoj želim sve najbolje. To što nije moja domovina je vas klince pogodilo. Zar se ne može biti Hrvat ako se ne smatra hrvatsku svojom zemljom, zemljom u kojoj nikada nisam živio? Može ali jako teško. Lakše je devi kroz iglene uši.
1380 of 2558 - 53.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 24 srp 2025, 22:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: oak je napisao/la: Još si ti mlad i nejak. Nema žuči nikakve, štoviše više puta sam ponovio da Hrvatskoj želim sve najbolje. To što nije moja domovina je vas klince pogodilo. Zar se ne može biti Hrvat ako se ne smatra hrvatsku svojom zemljom, zemljom u kojoj nikada nisam živio? Može ali jako teško. Lakše je devi kroz iglene uši. Pa ti smatraj nitko ti ne brani.  ljubav je ionako jednostrana 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 25 srp 2025, 08:47 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 6511 Lokacija: Herceg-Bosna
|
i_jopet je napisao/la: Više vrijedi i udata Filipinka koja će roditi nekoliko novih Hrvata tu kod nas nego svi ti gastrabajteri koji se skrase vani. Nema od njih ništa, to je za nas završena priča. I ovdje kod nas kad dođu s djecom pričaju isključivo na njemačkom. Nema šanse da će se ta djeca osjećati kao hrvati kad odrastu. Opet se možemo vratiti starom klišeju ali istina je da su političari pospješili odlazak mnogih, korupcijom, prodajom nacionalnih interesa i općenitim krkanlukom. Jedino što nas spašava je da se na ovom prostoru ne natječemo s izraelcima nego s nekim istim ili gorim po tom pitanju.
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 25 srp 2025, 08:54 |
|
|
oak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Može ali jako teško. Lakše je devi kroz iglene uši.
Pa ti smatraj nitko ti ne brani.  ljubav je ionako jednostrana  Domovnica je materijalni dokaz da je to tvoja država. Kakva je, takva je, sa svim manama i dalje je tvoja. Čekali smo samostalnost dugo i sad imamo hrvatsku državu. Može li biti bolja, naravno. Hoće li, to je naša misija i odgovornost. Samo zato što si star i onemoćao  , to nije razlog da tražiš opravdanja, izbjegavaš sukob i velike napore.
1380 of 2558 - 53.95%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Od kuda tolika ljubav za Hrvatsku, ako nikada niste živjeli u njoj. Postano: 25 srp 2025, 09:14 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3698 Lokacija: Dridska Župa
|
oak je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
A prije par miseci si sipao žuč po Hrvatskoj, zanimljivo.
Još si ti mlad i nejak. Nema žuči nikakve, štoviše više puta sam ponovio da Hrvatskoj želim sve najbolje. To što nije moja domovina je vas klince pogodilo. Zar se ne može biti Hrvat ako se ne smatra hrvatsku svojom zemljom, zemljom u kojoj nikada nisam živio? Hrvatska je matica svim Hrvatima, živjeli oni tu ili ne, bez RH bi Hrvati u BiH bili pomnoženi s nulom.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|