|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 55 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
emt
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 00:18 |
|
|
Bobovac je napisao/la: emt je napisao/la: Ja sam temu shvatila da se izjasnimo o literaturi koja nas trenutno opusta.E pa mene Dostojevski ne opusta.Naprotiv, zijanim se od njegovih likova dok pofatam niti Malo je težak prvih 20 stranica ali onda je OK. I nije istina da ne opušta! Žao mi je, nemamo ništa zajedničko!! Knjige su mu odlične za duga putovanja, zadubiš se u radnju i ne primjetiš kako vrijeme proleti. Heh, čuj nje ... Da Vinčijev kod ... ts ts ts ... Ako nisi maksimalno skoncentriran odnosno zadubljen, nema sanse da popamtis polovinu radnje i likova.Jednostavno priznaj da je to tako.I evo primjera, krenuo ti vozom do Beca, na jednoj od stanica udje zgodna djevojka u mini suknjici i pravo preko puta tebe u kupe.Zaboravio bi ti i na Dostojevskog i na stanicu gdje trebas izaci.Priznaj ! I sta fali toj opustajucoj literaturi ? Citala sam i digitalnu tvrdjavu pored Davincijevog koda
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 00:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25774 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
emt je napisao/la: Ako nisi maksimalno skoncentriran odnosno zadubljen, nema sanse da popamtis polovinu radnje i likova.Jednostavno priznaj da je to tako.I evo primjera, krenuo ti vozom do Beca, na jednoj od stanica udje zgodna djevojka u mini suknjici i pravo preko puta tebe u kupe.Zaboravio bi ti i na Dostojevskog i na stanicu gdje trebas izaci.Priznaj !
Jahh... bilo bi ono: - A ovajjj... a dokle vi putujete? Citat: I sta fali toj opustajucoj literaturi ? Citala sam i digitalnu tvrdjavu pored Davincijevog koda Pa meni je npr Čehov ili Gogolj opuštajuća literatura. Jesi ti čitala Anu Karenjinu? To je ona što ju je voz kod Hadžića s...... ;) Ljubavna priča, valjda vama curicama nije mrska ta knjiga?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 00:34 |
|
|
Bobovac je napisao/la: emt je napisao/la: Ako nisi maksimalno skoncentriran odnosno zadubljen, nema sanse da popamtis polovinu radnje i likova.Jednostavno priznaj da je to tako.I evo primjera, krenuo ti vozom do Beca, na jednoj od stanica udje zgodna djevojka u mini suknjici i pravo preko puta tebe u kupe.Zaboravio bi ti i na Dostojevskog i na stanicu gdje trebas izaci.Priznaj !
Jahh... bilo bi ono: - A ovajjj... a dokle vi putujete? Citat: I sta fali toj opustajucoj literaturi ? Citala sam i digitalnu tvrdjavu pored Davincijevog koda Pa meni je npr Čehov ili Gogolj opuštajuća literatura. Jesi ti čitala Anu Karenjinu? To je ona što ju je voz kod Hadžića s...... ;) Ljubavna priča, valjda vama curicama nije mrska ta knjiga? Evo nasla Jesam, kako da ne i film gledala Greta Garbo, ja mislim u glavnoj ulozi ?Neki oficir sa brcicima, ako se ne varam.No te tuzne price, kvare raspolozenje.Po meni je bolja Amanda Kvik, London i visoko drustvo, spletke, ljubavi, dekoltirane haljine, kocije i sl :)) I uvijek sretan kraj, sto je najbitnije..
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 00:48 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ernani je napisao/la: Ernani legendo lega sam na pod i valjao se nekih 5 minuta nakon što sam ovo vidio
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 00:52 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ernani je napisao/la: Ernani legendo lega sam na pod i valjao se nekih 5 minuta nakon što sam ovo vidio Jos ako i ovo Bobo uvrsti u obaveznu lektiru gotovi smo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 00:53 |
|
|
emt je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ernani legendo lega sam na pod i valjao se nekih 5 minuta nakon što sam ovo vidio Jos ako i ovo Bobo uvrsti u obaveznu lektiru gotovi smo A nastavak slijedi u knjizi : " U čeljustima Haške kurve Del Ponte "
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 01:09 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Definitivno favorit, ništa mi ne digne raspoloženje tmurnog dana kao ova.
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 01:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 01:24 |
|
|
A imaš i drugo izdanje vidim
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 01:26 |
|
|
Inače Šešelju je bolje, želim mu brz oporavak i što više knjiga.
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 01:35 |
|
|
Ernani je napisao/la: Definitivno favorit, ništa mi ne digne raspoloženje tmurnog dana kao ova. Zapravo je čitam upravo, ako se nevaram to su napisali francuski masoni , a ruska obavještaajna služba se nekako dokopala dokumenta i podmetnula to Židovima .
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 01:38 |
|
|
Ovisi koga pitaš, za neke univerzalna istina za druge trash, meni iskreno laska da se toliki milijuni idiota lože na 0.1 % svjetske populacije Židova. Ima i svoje dobre strane, Židovi koji zaborave svoje tradicije i vjeru podsjetit će ih čitaoci ovoga
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 01:44 |
|
|
Ovu sam pročitao ljetos iz dosade, tko želi doživjeti zimu i hladnoću usred ljeta preporučam, melankolija i fizička težina posla se doslovno prenese na vas.
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 15:03 |
|
|
Ernani je napisao/la: Ovisi koga pitaš, za neke univerzalna istina za druge trash, meni iskreno laska da se toliki milijuni idiota lože na 0.1 % svjetske populacije Židova. Ima i svoje dobre strane, Židovi koji zaborave svoje tradicije i vjeru podsjetit će ih čitaoci ovoga Da možeš misliti , ideaj da Židovi ili bilo tko drugi kontroliraja sve, svaki korak koji napraviš je ono rofl
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 15:14 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ernani je napisao/la: Ovisi koga pitaš, za neke univerzalna istina za druge trash, meni iskreno laska da se toliki milijuni idiota lože na 0.1 % svjetske populacije Židova. Ima i svoje dobre strane, Židovi koji zaborave svoje tradicije i vjeru podsjetit će ih čitaoci ovoga Da možeš misliti , ideaj da Židovi ili bilo tko drugi kontroliraja sve, svaki korak koji napraviš je ono rofl Ja ne sumnjam da postoje strukture koje rade na tome da se učini sve da se svijet stavi pod kontrolu, smanjenje broja stanovištva, kemijski i biološki oblici ratovanja koji ostavljaju posljedice na potomstvo u x generacija, socijalni eksperimenti poput Kine, Sjeverne Koreje, pa i Amerike. Židovi su jedva dobili državu nakon skoro 2000 godina bez iste i pitanje je pod kakvim uslovima i kakve žrtve će još morati podnesti da to skinu sa ramena, čini mi se da je cijena toga konstantna priča o Židovima i antisemitizam koji će se iskorištavati uvijek kao zajednički nazivnik za sve probleme današnjice. Da Židovi kontroliraju svijet u smislu suprema nebi Izrael bio ovakav kakav jest i još će ove godine biti rascjepan na 2 države i faktički neobranjiv. Ništa nije slučajno što se događa oko nas i povijest se ponavlja, to vam je dovoljno što se tiče politike.
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 15:26 |
|
|
Ernani je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Da možeš misliti , ideaj da Židovi ili bilo tko drugi kontroliraja sve, svaki korak koji napraviš je ono rofl Ja ne sumnjam da postoje strukture koje rade na tome da se učini sve da se svijet stavi pod kontrolu, smanjenje broja stanovištva, kemijski i biološki oblici ratovanja koji ostavljaju posljedice na potomstvo u x generacija, socijalni eksperimenti poput Kine, Sjeverne Koreje, pa i Amerike. Židovi su jedva dobili državu nakon skoro 2000 godina bez iste i pitanje je pod kakvim uslovima i kakve žrtve će još morati podnesti da to skinu sa ramena, čini mi se da je cijena toga konstantna priča o Židovima i antisemitizam koji će se iskorištavati uvijek kao zajednički nazivnik za sve probleme današnjice. Da Židovi kontroliraju svijet u smislu suprema nebi Izrael bio ovakav kakav jest i još će ove godine biti rascjepan na 2 države i faktički neobranjiv. Ništa nije slučajno što se događa oko nas i povijest se ponavlja, to vam je dovoljno što se tiče politike. Točno, i ja smatram da postoje određene strukture koje nastoje podvrgnut svojoj volji određene segmente društva , ali misliti da Židovi ili netko drugi kontrolira apsolutno sve segmente našeg društva je rofl . Ali s druge strane knjiga je i poučna, ima nešto i za naučiti iz nje, osobito o načinu učvrščivanja svoje vlasti i zavladavanju ideološkom sferom ljudskog društva.
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 15:44 |
|
|
Sigurno je da oni na vrhu znaju puno više o stvarima poput ezoterike, mistike, psihologije mase i pojedinca nego mi na dnu. Djeluju na više frontova, financije su samo vrh ledenog brijega.
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 15:48 |
|
|
Ernani je napisao/la: Sigurno je da oni na vrhu znaju puno više o stvarima poput ezoterike, mistike, psihologije mase i pojedinca nego mi na dnu. Djeluju na više frontova, financije su samo vrh ledenog brijega. Tako je, jer čovjek nije jednodimenzionalan već višedimenzionala, što više dimenzija kontroliraš to je potpunija i tvoja vlast nad pojedincem, koliko smo sociološki određeni + genetski određeni ispadne da samo 1% svog života mi određujemo, a opet tih 1% čini ogromne razlike među pojedincima, neki postanu elita koja kontrolira druge , a neki potonu još dublje .
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 16:06 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ernani je napisao/la: Sigurno je da oni na vrhu znaju puno više o stvarima poput ezoterike, mistike, psihologije mase i pojedinca nego mi na dnu. Djeluju na više frontova, financije su samo vrh ledenog brijega. Tako je, jer čovjek nije jednodimenzionalan već višedimenzionala, što više dimenzija kontroliraš to je potpunija i tvoja vlast nad pojedincem, koliko smo sociološki određeni + genetski određeni ispadne da samo 1% svog života mi određujemo, a opet tih 1% čini ogromne razlike među pojedincima, neki postanu elita koja kontrolira druge , a neki potonu još dublje . Često se postavlja pitanje zašto Židovi i zbog čega taj kontinuitet u progonu već preko 2000 godina, zanimljivo je da za religiju ne postoji riječ u Judaizmu nego Da'at ili Emunah (znanje, vjera), ne mogu reći više o tome jer ne znam ali pouzdano kabalisti mogu vidjeti druge realnosti osim ove i vjerovatno te zle sile žele istrijebiti Židove zbog toga da se zatvori taj procjep ili prozor. Tora inače ima 4 razine tumačenja i ovo što se kod vas uči se najčešće uči kod djece od 3,4 godine, to je toliko kompleksna stvar da bi cijela tema bila premalo da se sve objasni. Oružje Židova je Tora i to vjerovatno nekome ne paše, radi se na jednoj svjetskoj religiji već duže vrijeme, New Age, Alice Bailey, sastanak svih vjera u Vatikanu 80-ih, papa nedavno podržava NWO, pa pojava chrislama u zadnje vrijeme. Što i sami osjetimo, objasnio bi ovo stanje kao žena pred porod, djetetu je pretijesno u maternici i želi izaći van, pupčana vrpca odumire (financijski i društveni sistem) i počinju porođajne boli.
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 16:15 |
|
|
Ernani je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Tako je, jer čovjek nije jednodimenzionalan već višedimenzionala, što više dimenzija kontroliraš to je potpunija i tvoja vlast nad pojedincem, koliko smo sociološki određeni + genetski određeni ispadne da samo 1% svog života mi određujemo, a opet tih 1% čini ogromne razlike među pojedincima, neki postanu elita koja kontrolira druge , a neki potonu još dublje .
Često se postavlja pitanje zašto Židovi i zbog čega taj kontinuitet u progonu već preko 2000 godina, zanimljivo je da za religiju ne postoji riječ u Judaizmu nego Da'at ili Emunah (znanje, vjera), ne mogu reći više o tome jer ne znam ali pouzdano kabalisti mogu vidjeti druge realnosti osim ove i vjerovatno te zle sile žele istrijebiti Židove zbog toga da se zatvori taj procjep ili prozor. Tora inače ima 4 razine tumačenja i ovo što se kod vas uči se najčešće uči kod djece od 3,4 godine, to je toliko kompleksna stvar da bi cijela tema bila premalo da se sve objasni. Oružje Židova je Tora i to vjerovatno nekome ne paše, radi se na jednoj svjetskoj religiji već duže vrijeme, New Age, Alice Bailey, sastanak svih vjera u Vatikanu 80-ih, papa nedavno podržava NWO, pa pojava chrislama u zadnje vrijeme. Što i sami osjetimo, objasnio bi ovo stanje kao žena pred porod, djetetu je pretijesno u maternici i želi izaći van, pupčana vrpca odumire (financijski i društveni sistem) i počinju porođajne boli. Ja kao rimokatolik smatram opstanak Judaizma jednako važnim kao opstankom svoje vlastite vjere, jer u Tori su i naši korijeni. Znam par stvari u vezi kabalista, no neke određene grupacije kabalista se obično smatra heretičnim učenjima iz razloga što po njihovoj filozofiji svaki čovjek može postati bog .
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 16:20 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ernani je napisao/la: Često se postavlja pitanje zašto Židovi i zbog čega taj kontinuitet u progonu već preko 2000 godina, zanimljivo je da za religiju ne postoji riječ u Judaizmu nego Da'at ili Emunah (znanje, vjera), ne mogu reći više o tome jer ne znam ali pouzdano kabalisti mogu vidjeti druge realnosti osim ove i vjerovatno te zle sile žele istrijebiti Židove zbog toga da se zatvori taj procjep ili prozor. Tora inače ima 4 razine tumačenja i ovo što se kod vas uči se najčešće uči kod djece od 3,4 godine, to je toliko kompleksna stvar da bi cijela tema bila premalo da se sve objasni. Oružje Židova je Tora i to vjerovatno nekome ne paše, radi se na jednoj svjetskoj religiji već duže vrijeme, New Age, Alice Bailey, sastanak svih vjera u Vatikanu 80-ih, papa nedavno podržava NWO, pa pojava chrislama u zadnje vrijeme. Što i sami osjetimo, objasnio bi ovo stanje kao žena pred porod, djetetu je pretijesno u maternici i želi izaći van, pupčana vrpca odumire (financijski i društveni sistem) i počinju porođajne boli.
Ja kao rimokatolik smatram opstanak Judaizma jednako važnim kao opstankom svoje vlastite vjere, jer u Tori su i naši korijeni. Znam par stvari u vezi kabalista, no neke određene grupacije kabalista se obično smatra heretičnim učenjima iz razloga što po njihovoj filozofiji svaki čovjek može postati bog . Ima više vrsta kabale i pravaca iste, ne smije se izučavati do 40. godine starosti, dosta je dezinformacija i podmetanja u vezi toga, jedan od stupova Judaizma je da čovjek ne može biti B-g, jedno od najvećih svetogrđa je baš tvrdnja istog. Kad se to zna onda je lako vidjeti tko što priča i za koga.
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 16:25 |
|
|
Ernani je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ja kao rimokatolik smatram opstanak Judaizma jednako važnim kao opstankom svoje vlastite vjere, jer u Tori su i naši korijeni. Znam par stvari u vezi kabalista, no neke određene grupacije kabalista se obično smatra heretičnim učenjima iz razloga što po njihovoj filozofiji svaki čovjek može postati bog .
Ima više vrsta kabale i pravaca iste, ne smije se izučavati do 40. godine starosti, dosta je dezinformacija i podmetanja u vezi toga, jedan od stupova Judaizma je da čovjek ne može biti B-g, jedno od najvećih svetogrđa je baš tvrdnja istog. Kad se to zna onda je lako vidjeti tko što priča i za koga. Razumijem , hvala na insightu
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 16 sij 2012, 17:25 |
|
|
Ako može preporuka za kakvu SF knjigu od vas uvaženih ljubitelja knjige, nemam nešto inspiracije zadnje vrijeme.
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 17 sij 2012, 14:50 |
|
|
emt je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Cormac McCarthy: Cesta Nakon neimenovane kataklizme, slijedeći opustjele autoceste, otac i sin putuju Amerikom. No svijeta kakvog poznajemo više nema – klima se promijenila, životinje nestale, sve je prekriveno debelim slojem pepela, a zemljom vladaju kanibalizam i nasilni kultovi… Između njih i očaja koji ih okružuje tek su jedan revolver s tri metka i puno ljubavi, a put koji se pred ocem i desetogodišnjakom nalazi na kušnju će ubrzo staviti i jedno i drugo... -(Film... neću gledat)
Khaled Hosseini-The Kite Runner(Lovac na zmajeve) Opis svijeta kojeg ne poznajem... Bas sad gledam ovaj tvoj post u vezi knjige "Lovac na zmajeve" i meni se takodje dopala.Preporucila bih ti jos jednu (ako nisi citala, a zove se Hiljadu sjajnih sunaca - Khaled Hosseini takodje). "Hiljadu sjajnih sunaca" je nezaboravan portret jedne ranjene zemlje i duboko potresna priča o porodici i prijateljstvu. To je zanimljiva i moćna priča koja para srce, priča o jednom vremenu koje ne prašta, o jednom neobičnom prijateljstvu i jednoj neuništivoj ljubavi.
Marijam je tek petnaest godina kada je šalju u Kabul da se uda za nesrećnog i ogorčenog Rašida, trideset godina starijeg od nje. Gotovo dvije decenije kasnije, u zemlji koja ubrzano tone u propast, tragedija pogađa petnaestogodišnju Lejlu, koja mora da napusti svoj dom i stupi u Marijamino nesrećno domaćinstvo. Lejla i Marijam naći će utjehu jedna u drugoj, njihovo prijateljstvo postaće veza snažna kao veza dvije sestre, neraskidiva kao veza majke i kćerke.Kako vrijeme prolazi, u Avganistanu na vlast dolaze talibani, ulice Kabula ječe od puščane paljbe i bombi, a život se pretvara u očajničku borbu protiv gladi, surovosti i straha. Istrajnost dvije žene nailazi na iskušenja koja nisu mogla da naslute ni u najgorim košmarima. A ipak, ljubav umije da čoveka natjera na nezamisliva djela, da mu pomogne da čudesnim junaštvom prevaziđe najstrašnije prepreke. Na kraju ljubav pobjeđuje smrt i uništenje.kratak sadrzaj sa poledjine :) Nisam čitala "Hiljadu sjajnih sunaca"..hvala..na preporuci ..vrhunski pisac!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Omiljena literatura Postano: 17 sij 2012, 17:59 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25774 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ernani je napisao/la: Ako može preporuka za kakvu SF knjigu od vas uvaženih ljubitelja knjige, nemam nešto inspiracije zadnje vrijeme. Jesi čitao štogod od Stanislava Lema? On mi je najbolji od SF pisaca. Nepobjedivi, Solaris, Fijasko, Povratak sa Zvijezda...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|