|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 75 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 13:17 |
|
|
Moj zaključak je neki da elita podržava Izrael a proleteri Palestinu i da to nije previše vezano uz političku orijentaciju.
Definicija se odnosi na svijet a ne na naše prostore gdje se svaki sukob uspoređuje s našim lokalnim i iz toga se izvlače zaključci.
Jer ljudi koji su na čelu EU i SAD svakako nisu desničari i ovo je prva tema gdje bi se složili npr. Joe Biden , Ursula von der Leyen i Nino Raspudić.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 13:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Klasno Šta su to Palestinci radna klasa a Izraelci gazde koji ih izrabljuju? Tamo u stvarnosti pola Gaze nezaposleno i žive od onoga što im bogate gazde na Zapadu doniraju izrabljujući radnu klasu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Hanma
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 13:22 |
|
|
Trebao si ovo ograniciti samo na Zapadni svet (15%), jer u ostatsku sveta i predsednici, i premijeri, i svi zivi podrzavaju Palestinu, Izrael ne podrzava skoro niko.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 13:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24003 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Hanma je napisao/la: Trebao si ovo ograniciti samo na Zapadni svet (15%), jer u ostatsku sveta i predsednici, i premijeri, i svi zivi podrzavaju Palestinu, Izrael ne podrzava skoro niko. Pa sta je rjesenje po vama? Do Sudnjeg dana trpjeti napade od strane Arapa, kad god im se cefne? Ocigledno je da vecina Palestinaca - glasno ili tiho - ne podrzava postojanje izraelske drzave. E sada, vecina Zidova je tu vec 3 ili 4 generacije i oni nemaju drugog mjesta koje im se zove dom, ako ostavimo po strani neku iskonsku mrznju dijela svijeta prema ovom narodu. Jednostavno ce netko bezuvjetno kapitulirati i iseliti se. U ovom trenutku ne mislim da ce to Izrael biti.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 13:46 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Moj zaključak je neki da elita podržava Izrael a proleteri Palestinu i da to nije previše vezano uz političku orijentaciju.
Definicija se odnosi na svijet a ne na naše prostore gdje se svaki sukob uspoređuje s našim lokalnim i iz toga se izvlače zaključci.
Jer ljudi koji su na čelu EU i SAD svakako nisu desničari i ovo je prva tema gdje bi se složili npr. Joe Biden , Ursula von der Leyen i Nino Raspudić. Koja to grupacija u Europi jednoglasno podržava neku stranu u tom sukobu, osim vas muslimana?
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 13:52 |
|
|
Ja sam proleter i podržavam izrael. Katarina Peović i Tomašević su buržuji pa su za Hamas
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 14:10 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ja sam proleter i podržavam izrael. Katarina Peović i Tomašević su buržuji pa su za Hamas Napisao sam da se ex-yu mišljenja ne uklapaju jer se kod nas sve gleda prema BiH i ako su muslimani iz BiH za nekoga, Hrvati i Srbi su automatski protiv ili obratno. Konkretno u zapadnoj Europi, jesu svi navijači Celtica muslimani? Ili onaj španjolski klub ne sjećam se koji. Dok kad netko iz viših krugova kaže nešto neutralno, ostaje bez posla, bude šikaniran. https://zadarskilist.novilist.hr/novost ... je-u-gazi/ S druge strane proleterima nemaju što uzeti, a ne mogu im uzeti posao za 1200 eura jer eliti ipak trebaju oni koji to rade.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 14:18 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Ja sam proleter i podržavam izrael. Katarina Peović i Tomašević su buržuji pa su za Hamas Napisao sam da se ex-yu mišljenja ne uklapaju jer se kod nas sve gleda prema BiH i ako su muslimani iz BiH za nekoga, Hrvati i Srbi su automatski protiv ili obratno. Konkretno u zapadnoj Europi, jesu svi navijači Celtica muslimani? Ili onaj španjolski klub ne sjećam se koji. Dok kad netko iz viših krugova kaže nešto neutralno, ostaje bez posla, bude šikaniran. https://zadarskilist.novilist.hr/novost ... je-u-gazi/ S druge strane proleterima nemaju što uzeti, a ne mogu im uzeti posao za 1200 eura jer eliti ipak trebaju oni koji to rade. Što se tiče navijača Celtica, to je potpuno isto kao u BiH: kako su navijači Rangersa (i protestantska većina), te britanska vlada za Izraelce, onda su oni automatski za Palestince. Opet pitam, imal li kod vas muslimana netko da je za Izrael ili bar neutralan? Siromašni, bogati, neuki, obrazovani, bilo kakav? Samo jedan?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 14:19 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
To nisu klasne nego ideološke podjele. Navijači Celtica i Athletic Bilbao su ljevičari, dodaj tu pozadinu da su podržavali i svoje terorističke organizacije pa i oni tu svoju borbu, odnosno lokalne prilike preslikavaju na ovaj sukob. Borbu Palestinaca preslikavaju na svoju protiv Engleza i Španjolaca i borbu da Palestina bude neovisna preslikavaju na svoj separatizam.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 14:26 |
|
|
Svugdje se taj sukob preslikava na lokalne prilike. Evo ti primjer J. Amerike, tamo ova komunistička sirotinja svoju borbu protiv bogatih doseljenika pa tako i tamošnjih Hrvata preslikava na borbu Palestinaca. U Europi muslimani podržavaju Hamas iz vjerskih razloga, separatisti Baski i Irci iz svoji separatističkih ciljeva, Rusi iz kontriranja SAD-u itd.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 14:35 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Opet pitam, imal li kod vas muslimana netko da je za Izrael ili bar neutralan? Siromašni, bogati, neuki, obrazovani, bilo kakav? Samo jedan?
Zamijenio si me s nekim očito, ali svejedno ti mogu odgovoriti. Elitni muslimani možda neće javno reći da su za Izrael, ali neće prstom pomaknuti da pomognu Palestincima. Koliko je muslimanskih zemalja objavilo rat Izraelu ? Čak je i Egipat jedva pristao pustiti izbjeglice. Opet po svijetu muslimanska sirotinja prosvjeduje za Palestinu, a bogati muslimani i Židovi zajedno piju šampanjac i jedu kavijar.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 14:38 |
|
|
daramo je napisao/la: To nisu klasne nego ideološke podjele. Navijači Celtica i Athletic Bilbao su ljevičari, dodaj tu pozadinu da su podržavali i svoje terorističke organizacije pa i oni tu svoju borbu, odnosno lokalne prilike preslikavaju na ovaj sukob. Borbu Palestinaca preslikavaju na svoju protiv Engleza i Španjolaca i borbu da Palestina bude neovisna preslikavaju na svoj separatizam. Nije netko automatski ljevičar ako je pobunjenik protiv većine i centralne vlade. Bilbao je donedavno provodio fašizam, mogli su igrati samo Baski u klubu. Tako bi mogao reći da su Hrvati u BiH ljevičari samo zato što ne šmekaju centralnu vlast u Sarajevu.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 14:40 |
|
|
Muslimani i komunjare su za hamas, tako da je pitanje političke orijentacije itekako.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 14:47 |
|
|
Imota je napisao/la: Muslimani i komunjare su za hamas, tako da je pitanje političke orijentacije itekako. Ne prođu li te trnci da si na istoj strani kao predsjednik SAD, premijer Velike Britanije, predsjednica EK ?
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 15:18 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Imota je napisao/la: Muslimani i komunjare su za hamas, tako da je pitanje političke orijentacije itekako. Ne prođu li te trnci da si na istoj strani kao predsjednik SAD, premijer Velike Britanije, predsjednica EK ? Ne prođu li te trnci da si na istoj strani kao glavosjeci iz Hamasa?
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 15:20 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Imota je napisao/la: Muslimani i komunjare su za hamas, tako da je pitanje političke orijentacije itekako. Ne prođu li te trnci da si na istoj strani kao predsjednik SAD, premijer Velike Britanije, predsjednica EK ? Kod vas muslimana je baš čuđenje da neko nije istočnjak.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 15:27 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la:
Ne prođu li te trnci da si na istoj strani kao predsjednik SAD, premijer Velike Britanije, predsjednica EK ?
Ne prođu li te trnci da si na istoj strani kao glavosjeci iz Hamasa? Ne znam kome se dodvoravaš , BBC-a nema na forumu, a ostali veterani možda i dalje misle da sam ja musliman, ali nisam im toliko bitan u životu da bi ti dali izraditi plaketu "najveći islamofob izvan HB-a" Napad Hamasa je bio vojno potpuno jalov i nije nanio nikakvu štetu izraelskim oružanim snagama, ali je svako pojedinačno ubojstvo prezentirano u medijima i više puta. S druge strane Izraelci su ubili tisuće ljudi koji nemaju ime i prezime. To je samo potvrda moje uvodne teze. Ti vjeruješ da su Hamasovci htjeli okupirati Izrael sa letećim ventilatorima?
|
|
Vrh |
|
|
Aquinas_
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 15:27 |
|
|
Slažem se s naslovom.
Hrvat sam iz HB.
_________________ "Pobijedili smo, naime, Murata, onoga oholog sina i slugu Sotone..."
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 15:49 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne prođu li te trnci da si na istoj strani kao glavosjeci iz Hamasa? Ne znam kome se dodvoravaš , BBC-a nema na forumu, a ostali veterani možda i dalje misle da sam ja musliman, ali nisam im toliko bitan u životu da bi ti dali izraditi plaketu "najveći islamofob izvan HB-a" Napad Hamasa je bio vojno potpuno jalov i nije nanio nikakvu štetu izraelskim oružanim snagama, ali je svako pojedinačno ubojstvo prezentirano u medijima i više puta. S druge strane Izraelci su ubili tisuće ljudi koji nemaju ime i prezime. To je samo potvrda moje uvodne teze. Ti vjeruješ da su Hamasovci htjeli okupirati Izrael sa letećim ventilatorima? Gle svoju izjavu: Citat: Napad Hamasa je bio vojno potpuno jalov i nije nanio nikakvu štetu izraelskim oružanim snagama, ali je svako pojedinačno ubojstvo prezentirano u medijima i više puta. To znači da je Hamas počinio pojedinačna ubojstva (koja su prezentirana u medijima i više puta), i to je to? Hamas je počinio samo tisuću pojedinačnih ubojstava civila (nebitno i medijski ekspolatirano), a s druge strane Izraelci su ubili tisuće ljudi? Zašto bih ja bio islamofob ako prozovem onoga tko se lažno predstavlja? S deklariranim muslimanima nemam problema ni ozbiljnog konflikta na forumu.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 16:02 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Moj zaključak je neki da elita podržava Izrael a proleteri Palestinu i da to nije previše vezano uz političku orijentaciju.
Jer ljudi koji su na čelu EU i SAD svakako nisu desničari i ovo je prva tema gdje bi se složili npr. Joe Biden , Ursula von der Leyen i Nino Raspudić. Slažem se. Dobri ljudi podržavaju Izrael, loši ljudi podržavaju Hamas. Svijet se već neko vrijeme dijeli po karakteru, a ne po porijeklu, naciji, pa čak ni vjeri. Očito je kad vidimo tko sve podržava Hamas: Islamisti, komunisti, liberali, LGBT, BLM, diktatori itd. Dakle sve zlo i glupost svijeta na jednoj strani, koji bi se usput rečeno i sami između sebe poubijali da im je dati priliku. A normalni ljudi na drugoj strani.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 16:08 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la:
Ne znam kome se dodvoravaš , BBC-a nema na forumu, a ostali veterani možda i dalje misle da sam ja musliman, ali nisam im toliko bitan u životu da bi ti dali izraditi plaketu "najveći islamofob izvan HB-a"
Napad Hamasa je bio vojno potpuno jalov i nije nanio nikakvu štetu izraelskim oružanim snagama, ali je svako pojedinačno ubojstvo prezentirano u medijima i više puta. S druge strane Izraelci su ubili tisuće ljudi koji nemaju ime i prezime. To je samo potvrda moje uvodne teze.
Ti vjeruješ da su Hamasovci htjeli okupirati Izrael sa letećim ventilatorima?
Gle svoju izjavu: Citat: Napad Hamasa je bio vojno potpuno jalov i nije nanio nikakvu štetu izraelskim oružanim snagama, ali je svako pojedinačno ubojstvo prezentirano u medijima i više puta. To znači da je Hamas počinio pojedinačna ubojstva (koja su prezentirana u medijima i više puta), i to je to? Hamas je počinio samo tisuću pojedinačnih ubojstava civila (nebitno i medijski ekspolatirano), a s druge strane Izraelci su ubili tisuće ljudi? Zašto bih ja bio islamofob ako prozovem onoga tko se lažno predstavlja? S deklariranim muslimanima nemam problema ni ozbiljnog konflikta na forumu. Pa mediji imaju razloga zašto nešto ponavljaju i naglašavaju odnosno razloga ima onaj tko upravlja s njima. Kad su ponavljali za vrijeme korone svakih nekoliko mjeseci da je jedna te ista žena umrla od cjepiva AZ, cilj je bio da Pfizer eliminira konkurenciju jer je njihovo cjepivo bilo 6 x skuplje. Tako i sada već nekoliko puta pišu o onoj istoj Njemici što je ubio Hamas, i što kažu njeni roditelji, ujna, strina, je li njen pas također tužan. Jer računa se da će njen primjer više usmjeriti javno mišljenje tamo gdje treba. Ista stvar je bila i za vrijeme našeg rata, ubojstvo obitelji Zec je opisano 700 puta, a većina hrvatske djece koja su ubijena nemaju ni ime ni prezime. Sad mene zanima kako ljudi na forumu koji su godinama protivnici mainstreama odjednom postanu mainstream.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 16:14 |
|
|
Jos je gore ako nisi musliman a zastupas muslimansku stranu. To je tek tragedija.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 16:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59904 Lokacija: DAZP HQ
|
daramo je napisao/la: To nisu klasne nego ideološke podjele. Navijači Celtica i Athletic Bilbao su ljevičari, dodaj tu pozadinu da su podržavali i svoje terorističke organizacije pa i oni tu svoju borbu, odnosno lokalne prilike preslikavaju na ovaj sukob. Borbu Palestinaca preslikavaju na svoju protiv Engleza i Španjolaca i borbu da Palestina bude neovisna preslikavaju na svoj separatizam. i onda se nama spočitava što preslikavamo svoje sukobe, a pogledaj ove dibiduse kojima ni nakon 60 godina nije jasno o čemu se radi na Bliskom istoku.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 16:17 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Sad mene zanima kako ljudi na forumu koji su godinama protivnici mainstreama odjednom postanu mainstream. Znači, ti si za palestinsku stranu zato što si protiv narativa mainstream medija? Zašto te rat u Jemeni ili Etiopiji nije tako zainteresirao? Ta dva nedavna sukoba su bila puno krvaviji nego sukob u Gazi. Jesi li i tamo izučavao diskurs mainstream medija ili te bolio *** za te žrtve?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije Postano: 02 stu 2023, 16:31 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: daramo je napisao/la: To nisu klasne nego ideološke podjele. Navijači Celtica i Athletic Bilbao su ljevičari, dodaj tu pozadinu da su podržavali i svoje terorističke organizacije pa i oni tu svoju borbu, odnosno lokalne prilike preslikavaju na ovaj sukob. Borbu Palestinaca preslikavaju na svoju protiv Engleza i Španjolaca i borbu da Palestina bude neovisna preslikavaju na svoj separatizam. Nije netko automatski ljevičar ako je pobunjenik protiv većine i centralne vlade. Bilbao je donedavno provodio fašizam, mogli su igrati samo Baski u klubu. Tako bi mogao reći da su Hrvati u BiH ljevičari samo zato što ne šmekaju centralnu vlast u Sarajevu. Nisu svi ali ovi jesu, IRA i ETA su bili socijalistički pokreti
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|