SarajkaDjevojka je napisao/la:
Zanima me što mislite o razvodu ili prekidu vanbračne zajednice u koju su uključena djeca..
Da li je besćutno reći da se nakon razvoda prvo rješavaju imovinsko pravni odnosi i skrbništvo nad malodobnom djecom?
Ja se mozda vodim pogrešnom logikom ali ne razumijem ljude koji se nakon razvoda po milion puta sastavljaju i ponovno rastavljaju..
Time dovode u neugodnu poziciju i svoje prijatelje, okolinu, porodicu a svakako djeca najviše trpe..
Djetetu je razvod roditelja traumaticno iskustvo i ako su roditelji dodatno neodlučni u pogledu daljeg zivota, pa zive konfuzno sa nekim prekidima i dramatičnim pomirenjima, ja mislim da to posebno donosi štetne posljedice...
Ne podrzavam ni opstanak braka pod svaku cijenu ali ipak smatram da bi i odluka o razvodu trebala biti donesena uz veliko promišljanje i konačna ..
U uzoj familiji imam slučaj gdje muz i zena već PET godina zive u čudnim okolnostima..
Naime supruga od rodjaka zivi u inozemstvu a on u BiH... Većim dijelom godine su " razvedeni " i smaraju cijelu obitelj svojim kompliciranim odnosima...
Čak se situacije dramatiziraju ponekad do mjere da i jedno i drugo ( ako su lošim odnosima ) zabranjuju članovima obitelji komunikaciju sa " neprijateljskom stranom "
Ona svom bratu sa rodjakom ili roditeljima, a on nama javljanje čak i ako je dijete u pitanju..Sad je rodjak čak i u nekoj vezi a ja se spremam kući i nemam pojma kako cijelu priču iskulirati..
PET godina gluposti " idi mi dodji mi" sumnjam da će poprimiti bas ovo ljeto neki epilog.
Zivim u ZEMLJI i medju ljudima gdje su takve situacije rijetkost a i mentalitet je drugačiji..
Šta VI mislite o svemu ovome?
PO meni je ili nek se rastanu ili nek se sastanu. Ostalo je nezrelo ponašanje.