HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 14:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ] 

Srbin ili AI?
Srbin 63%  63%  [ 10 ]
AI 38%  38%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 16
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbin ili AI?
PostPostano: 09 ožu 2023, 16:53 

BiH nije sveto slovo na papiru, dva od tri naroda ako ne zele drzavu iz bilo kojeg razloga, ona ce se i rasformirati.

Muslimanima nitko ne brani da na 24% grade BiH, ili kako god zele da je nazovu.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2023, 16:59 

Davno sam rekao i da se unitarizuje cela BiH, da joj se dodaju Dalmacija, CG i delovi Srbije, da bi takva tvorevina bila jos vise nefunkcionalna. Muslimanima teritorija prakticno nista ne znaci, niti su potentni da sa njom nesto urade.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2023, 17:20 

Karabaja je napisao/la:
Naravno radi se o jednom forumašu, svi znate kojem, novovrijeme.
Nisam prvi koji poteže ovo pitanje ali sam prvi koji će ga ozvaničiti temom. Nadam se da tema neće biti brzo uklonjena, mada ćemo u tom slucaju dobiti odgovor jako brzo.
Zanimljivo je da je ovo pitanje poteglo i nekolicina forumasa srpske nacionalnosti.
Po meni, arhetip Srba na ovom forumu su Svarog, Aleksije, DzoniBG, Legionnare. Ljudi s kojima nemaš doslovno nista zajedničko, sve stavove oprečne ali ljudi koji te neće uvrijediti prvi, napisati 100 dehumanizirajucih postova o tebi dnevno itd.
Uzeći u obzir oskudan opus njegovih postova(iako vidim mozda 30% njih kroz quotes drugih), stavove po pitanjima vezanim sa nesrpske interese, ne mogu da ne primjetim, odnosno postavim pitanje: Radi li se o stvarnoj osobi, bosanskom Srbinu ili programu dizajniranom izvan granica RS, pa i Bosne, s ciljem raspirivanja mržnje između određenih etničkih grupa?

Pozivam naročito forumaše srpske nacionalnosti da se izjasne, jer njihova riječ ovdje ima posebnu težinu. Hvala.

Napisao sam ovdje u par navrata šta mislim o NV 9000 :zubati i neću ponovo.
Pošto pominješ ''dehumanizirajuće komentare i ''komentatore'' , haj' ti meni odgovori ponešto...

- Ima li među vama ovdje takvih , raspiruju li i oni mržnju ?
- Zašto nikad ništa o njima nisi rekao ( kada je dotični HAL 9000 u pitanju , ja jesam , više puta ) ?
- Šta misliš o dehumanizirajućim pisanijama ( višedecenijskim) o Srbima na Klixu ( Nacixu) ?

PS .
I da...
Ja ne mislim da ti i ja ( mi i vi , Srbi , Hrvati i Muslimani ) nemamo ništa zajedničko , itekako imamo . Samo ti to nećeš da priznaš , bar ne javno .
Ali to zajedničko više nije dovoljno za zajedničku državu .
Nije mogla Juga , koja je stvarno bila država , pa neće ni ovo .

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2023, 17:23 

crni_bombarder je napisao/la:
BiH nije sveto slovo na papiru, dva od tri naroda ako ne zele drzavu iz bilo kojeg razloga, ona ce se i rasformirati.

Pa vi pokusavate da je rasformirate mi je branimo, svako radi svoj posao. Čemu ljutnja? Šta želiš, da mi u znak dobre volje pristanamo na to?
24% je već pomalo izlizano, kao kad bi ja tebi rekao: niko ti ne brani da u svoja 2 kantona pravis Herceg Bosnu

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2023, 17:39 

Svarog je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:
Naravno radi se o jednom forumašu, svi znate kojem, novovrijeme.
Nisam prvi koji poteže ovo pitanje ali sam prvi koji će ga ozvaničiti temom. Nadam se da tema neće biti brzo uklonjena, mada ćemo u tom slucaju dobiti odgovor jako brzo.
Zanimljivo je da je ovo pitanje poteglo i nekolicina forumasa srpske nacionalnosti.
Po meni, arhetip Srba na ovom forumu su Svarog, Aleksije, DzoniBG, Legionnare. Ljudi s kojima nemaš doslovno nista zajedničko, sve stavove oprečne ali ljudi koji te neće uvrijediti prvi, napisati 100 dehumanizirajucih postova o tebi dnevno itd.
Uzeći u obzir oskudan opus njegovih postova(iako vidim mozda 30% njih kroz quotes drugih), stavove po pitanjima vezanim sa nesrpske interese, ne mogu da ne primjetim, odnosno postavim pitanje: Radi li se o stvarnoj osobi, bosanskom Srbinu ili programu dizajniranom izvan granica RS, pa i Bosne, s ciljem raspirivanja mržnje između određenih etničkih grupa?

Pozivam naročito forumaše srpske nacionalnosti da se izjasne, jer njihova riječ ovdje ima posebnu težinu. Hvala.

Napisao sam ovdje u par navrata šta mislim o NV 9000 :zubati i neću ponovo.
Pošto pominješ ''dehumanizirajuće komentare i ''komentatore'' , haj' ti meni odgovori ponešto...

- Ima li među vama ovdje takvih , raspiruju li i oni mržnju ?
- Zašto nikad ništa o njima nisi rekao ( kada je dotični HAL 9000 u pitanju , ja jesam , više puta ) ?
- Šta misliš o dehumanizirajućim pisanijama ( višedecenijskim) o Srbima na Klixu ( Nacixu) ?

PS .
I da...
Ja ne mislim da ti i ja ( mi i vi , Srbi , Hrvati i Muslimani ) nemamo ništa zajedničko , itekako imamo . Samo ti to nećeš da priznaš , bar ne javno .
Ali to zajedničko više nije dovoljno za zajedničku državu .
Nije mogla Juga , koja je stvarno bila država , pa neće ni ovo .

1. Ima, ali ni približno tako fanatičnih i tako dosadnih :D
2. Nisam siguran ko je HAL9000?
3. Stvarno nikad nisam citao klix forum, preopsiran je.

Ali nema potrebe da okreces ovo na "moji i tvoji", ja uopšte nisam uperio prst u vas, već naprotiv.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2023, 18:40 

Mujo zna se sto je vase, kako kaze vas novi lider Zahiragic, muslimani kroz Zepce sapucu dok govore. Zna se cije je Zepce, i ciji su Zavidovici.

Natalitet propo, nema poklapanja, kako vam upravo novovrijeme odavno rece, jos ce te vi moliti da podijelimo BiH. Molicete nas.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2023, 18:47 

..nece jer politika nije zeljomat inja bi osobno volio hr u malo drugačijim prirodnim granicama volio bi da moj narod bude unutar jedne granice al ne ide to tako..da ide sad bi neki jakusenko bik predsjednik Ukrajine al nije..tako nije ni kancelar kancelar bih…srbi nisu faktor za stabilnost bih ko države oni su tu slucajnost.. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2023, 19:27 

Mujo zna se sto je vase, kako kaze vas novi lider Zahiragic, muslimani kroz Zepce sapucu dok govore. Zna se cije je Zepce, i ciji su Zavidovici.

Natalitet propo, nema poklapanja, kako vam upravo novovrijeme odavno rece, jos ce te vi moliti da podijelimo BiH. Molicete nas.

Jest, mi kroz Zepče šapućemo a ti sigurno se ogrneš zastavom HB i prođeš kroz istočni.
Sve je vaše, važi.
Istini za volju, više je Žepče naše, nego je srednja Bosna vaša.
Mada, sve je i naše i vaše, treba samo biti normalan.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:59 

Lutorčina je napisao/la:
Srbin nije a ja sam to prvi provalio ima pola godine najmanje ako ne i godina dana.
Vidi se po svemu i po pisanju.
Da je rekao ja sam Srbin i živim u Vlasenici,Foči ili Šekovićima ja bih u to povjerovao.
Napisao je da živi u Banjaluci i kači slike iz BL a sve slike su copy paste sa interneta.
Nacionalistički je nabrijan,što je za Banjalučane to rijetko karakteristično.
Banja Luka nema taj šovinistički naboj kao Sarajevo,Bratunac,Konjic ili Foča. Ona nema ni teret ratnih zločina kao ti gradovi.
Većina Banjalučana su kao soft zagrebački purgeri.

Slabo ti poznajes Banjaluku, koliko vidim on kaze da je sa Manjace, Banjaluka je danas puna srpskih doseljenika sa Zmijanja, Manjace i dalje, zapadne Bosne, Hrvatske. A oni nisu nikakvi soft purgeri.

Ima i toga,ali Banja Luka je poprilično evropeizirana u odnosu na druge gradove u BiH i najotvorenija po pitanju drugog i drugačijeg. Kad god sam otišao u BL,a ljudi me pitaju odakle sam ,uvijek kažem da sam iz Sarajeva. Ne spominjem Istočno Sarajevo. Sasvim normalna reakcija ood ljudi kao da sam rekao da sam iz Niša. U Sarajevu je kad kažeš svoje ime(nemuslimansko) ljudi se poprilično ukoče zbune. Odmah me pitaju odakle sam. Kao da sam rekao zovem se Mao Ce Tung.
Čini mi se da Banja Luka nema problema kako im se komšija ili radni kolega zove,dok je Sarajevo opterećeno sa tim.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 02:08 

Lutorčina je napisao/la:

Slabo ti poznajes Banjaluku, koliko vidim on kaze da je sa Manjace, Banjaluka je danas puna srpskih doseljenika sa Zmijanja, Manjace i dalje, zapadne Bosne, Hrvatske. A oni nisu nikakvi soft purgeri.

Ima i toga,ali Banja Luka je poprilično evropeizirana u odnosu na druge gradove u BiH i najotvorenija po pitanju drugog i drugačijeg. Kad god sam otišao u BL,a ljudi me pitaju odakle sam ,uvijek kažem da sam iz Sarajeva. Ne spominjem Istočno Sarajevo. Sasvim normalna reakcija ood ljudi kao da sam rekao da sam iz Niša. U Sarajevu je kad kažeš svoje ime(nemuslimansko) ljudi se poprilično ukoče zbune. Odmah me pitaju odakle sam. Kao da sam rekao zovem se Mao Ce Tung.
Čini mi se da Banja Luka nema problema kako im se komšija ili radni kolega zove,dok je Sarajevo opterećeno sa tim.

Ja i?
Čemu se nadaš Luturčine?
:neznam

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 09:30 

Sandzaklija

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.