|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 51 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: ЗАШТО СРБИ ПОСТАЈУ ХРВАТИ, а Хрвати не постају Срби Postano: 11 lis 2017, 09:08 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ovo je kao ono kad stari Židov čita njemačke novine da vidi malo i Židovi uradili ono, Židovi uradili ovo... Pozitivni tekst.
Hrvata je bilo početkom 2. milenija više od Engleza, oni su u međuvremenu došli do države koja ima > 50 mil. ljudi. Kraljevine koja ima > 65 mil. ljudi. Vladali su cijelim svijetom a i danas vladaju, samo neformalno. Novaca imaju više od Nijemaca koji su puno vrijedniji i obrazovaniji ali nisu prepredeni kao ovi.
Uglavnom, dobro da smo preživjeli ali nije to baš toliki uspjeh kako se opisuje u tekstu. I meni je malo čudno kako se Srbi u RH asimiliraju Hrvate, čudo jedno. Ne samo oni. Valjda što je narod ksenofobniji lakše ide asimilacija jer ne podnosi druge, pa ti je ili uđi ili idi. A ima i asimilacije Hrvata u Srbiji, što bi s Bunjevcima i Šokcima? Sad će reći: "ali to nisu, bla, bla..."
To je jedan od načina da se izbjegne asimilacija. Pretvoriš se u neku autohtonu manjinu. Ne smetaš jer nisi neki vanjski a opet zadržavaš svoje. Tim su se poslužili u Istri sa Istrianin. Ne možeš ih lako u Hrvate jer iz zemljopisnog kuta i jesu Hrvati a opet i nisu, jer imaju svoju posebnost.
Što su to vekovna srpska staništa? Zašto su uopće Srbi nezadovoljni u nacionalnom smislu? Srbi u gospodarskom i društvenom smislu mogu biti nezadovoljni ali u zemljopisnom i nacionalnom smislu mogu biti više nego zadovoljni. Srbija i RS su velike, Srba ima 2x više od Hrvata.
Uopće mi nije jasno to inzistiranje na tim i takvim temama, kada su problemi kod Srba negdje drugo a ne u nedostatku teritorija ili nacionalne svijesti, oboje imaju, i previše.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|