HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2025, 19:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ustaštvo
PostPostano: 16 ruj 2011, 13:15 

jopa_od je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Jarane, ako dokažeš da su ove nedaće koje su snašle hrvatski narod direktan rezultat "folklornog" ustaštva, obećavam da ćemo ići na svaku svadbu i sijelo i paliti čvoke svima koji zapjevaju bilo koju "ustašku".

Budi siguran da su podrezultat. Iako se mnogima čini da je to ništa, da su to samo bezazlene riječi. Kažem ti veliki je to utjecaj na politiku i represiju. Jesi se ikada pitao zašto Francuzi bilo malo više za Bošnjake. Zašto se Srbima toleriralo nešto a Hrvatima skoro pa ništa.

Trebam li nabrajati ljude koji su danas analitičari ali i strategi svijetskoga poretka. Trebam li govoriti kojega su porijekla, a oni drugi koji nisu toga porijekla sa kim se ti isti druže.

Uzroci su geopolitičke prirode, a ne negativne propagande i percepcije Hrvata kao klerofašističkog naroda. Hrvatska i Hrvati BiH su rat završili kao produžena ruka američkih interesa, a odnosi sa Izraelom su odlični sa tendencijom poboljšanja. Više simpatija za Izrael vidim recimo među Hrvatima BiH nego Hrvatima iz RH.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:15 

jopa_od je napisao/la:
Jarane, ako dokažeš da su ove nedaće koje su snašle hrvatski narod direktan rezultat "folklornog" ustaštva, obećavam da ćemo ići na svaku svadbu i sijelo i paliti čvoke svima koji zapjevaju bilo koju "ustašku".

Budi siguran da su podrezultat. Iako se mnogima čini da je to ništa, da su to samo bezazlene riječi. Kažem ti veliki je to utjecaj na politiku i represiju. Jesi se ikada pitao zašto Francuzi bilo malo više za Bošnjake. Zašto se Srbima toleriralo nešto a Hrvatima skoro pa ništa.

Trebam li nabrajati ljude koji su danas analitičari ali i strategi svijetskoga poretka. Trebam li govoriti kojega su porijekla, a oni drugi koji nisu toga porijekla sa kim se ti isti druže.

A "Bošnjaci" su bili sve redom antifašisti i nevine žrtve :wacko pa su zato njih uzeli za "good guys". Pričaš koješta!
Šiptari na Kosovu i Metohiji koji su se proslavili u oba svetska rata po saradnji sa okupatorom dobiše državu na tacni.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:24 

Citat:
A "Bošnjaci" su bili sve redom antifašisti i nevine žrtve :wacko pa su zato njih uzeli za "good guys". Pričaš koješta!
Šiptari na Kosovu i Metohiji koji su se proslavili u oba svetska rata po saradnji sa okupatorom dobiše državu na tacni.

Prvo ću tebi odgovoriti. Prati malo geopolitiku.

Zašto Bošnjaci, Gulf war (pustinjski rat) napad na muslimansku zemlju od strane Amerikanaca. Amerikanci podržavaju Izrael koji sudjeluje u sukobima sa muslimanaskim stanovništvom. Je li ti sada malo jasnija slika. Zašto Francuzi pogledaj odakle Francuska crpi svoje resurse i koja je vlada ili vladar ovih dana pao. Samo prati na stranim sajtovima koliko će do kraja godine biti ulaganja u tu državu i odakle.
Kosovari su druga priča, pogledaj samo poziciju kosova, nije ni preblizu a ni predaleko od važnih čvorišta. A i ne trebam govoriti da Amerikanci baš na tome tlu imaju najveću vojnu bazu.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:26 

jopa_od je napisao/la:
Citat:

Prvo ću tebi odgovoriti. Prati malo geopolitiku.

Zašto Bošnjaci, Gulf war (pustinjski rat) napad na muslimansku zemlju od strane Amerikanaca. Amerikanci podržavaju Izrael koji sudjeluje u sukobima sa muslimanaskim stanovništvom. Je li ti sada malo jasnija slika. Zašto Francuzi pogledaj odakle Francuska crpi svoje resurse i koja je vlada ili vladar ovih dana pao. Samo prati na stranim sajtovima koliko će do kraja godine biti ulaganja u tu državu i odakle.
Kosovari su druga priča, pogledaj samo poziciju kosova, nije ni preblizu a ni predaleko od važnih čvorišta. A i ne trebam govoriti da Amerikanci baš na tome tlu imaju najveću vojnu bazu.

Pa onda nemoj ovim ljudima da prodaješ priču da su zbog prošlosti popušili Hercegbosnu. U pitanju su kurvarski interesi zapada i gotovo.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:32 

Citat:
Uzroci su geopolitičke prirode, a ne negativne propagande i percepcije Hrvata kao klerofašističkog naroda. Hrvatska i Hrvati BiH su rat završili kao produžena ruka američkih interesa, a odnosi sa Izraelom su odlični sa tendencijom poboljšanja. Više simpatija za Izrael vidim recimo među Hrvatima BiH nego Hrvatima iz RH.

Da bih nekoga pokorio trebas ga ocrniti. Politika je nepredviljiva. Zato treba odmah liječiti onaj dio koji bi mogao dovesti do propasti. A u svjetu imaju predvidanja da su Hrvati pogotovo u BiH veliki fasisti pogotovo iz ovoga novoga rata. To možeš pronaći na svim portalima i forumima. Pa preporučam ti od telegraph.co.uk pa nadalje.
A samo treba pogledati kabinet bijele kuce.

Vice President of the United States
Joseph R. Biden

Kazao je Biden in 2007 interview: I am a Zionist.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 42,00.html

Department of State
Secretary Hillary Rodham Clinton

http://www.csmonitor.com/USA/Foreign-Po ... ls-on-Iran

AIPAC-American Israel Public Affairs Committee

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:35 

jopa_od je napisao/la:
Citat:

Da bih nekoga pokorio trebas ga ocrniti. Politika je nepredviljiva. Zato treba odmah liječiti onaj dio koji bi mogao dovesti do propasti. A u svjetu imaju predvidanja da su Hrvati pogotovo u BiH veliki fasisti pogotovo iz ovoga novoga rata. To možeš pronaći na svim portalima i forumima. Pa preporučam ti od telegraph.co.uk pa nadalje.
A samo treba pogledati kabinet bijele kuce.

Vice President of the United States
Joseph R. Biden

Kazao je Biden in 2007 interview: I am a Zionist.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 42,00.html

Department of State
Secretary Hillary Rodham Clinton

http://www.csmonitor.com/USA/Foreign-Po ... ls-on-Iran

AIPAC-American Israel Public Affairs Committee

Sve mi je to poznato. BTW Biden je katolik.

Da se ne zajebavamo, možemo prostore HB proglasiti i izraelskom kolonijom, pa opet ne bi bilo razlike. Amerika bi opet podržala antisemitske BiH muslimane jer je stvar u geopolitici, a ne o ideološkoj kompatibilnosti.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:36 

Citat:
Pa onda nemoj ovim ljudima da prodaješ priču da su zbog prošlosti popušili Hercegbosnu. U pitanju su kurvarski interesi zapada i gotovo.

Ja ne prodajem priču, ja sam otvorio temu. Zašto se ljudi mažu ustašama kada od toga nema kruha.Na svakome youtube isječaku o Herceg Bosni možemo pronaći sliku nekoga iz ustaša. Kakav mi to dojam šaljemo u svijet.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:39 

jopa_od je napisao/la:
Citat:

Ja ne prodajem priču, ja sam otvorio temu. Zašto se ljudi mažu ustašama kada od toga nema kruha.Na svakome youtube isječaku o Herceg Bosni možemo pronaći sliku nekoga iz ustaša. Kakav mi to dojam šaljemo u svijet.

Kakav "dojam" šalju u svet šiptari koji skaču po zvoniku pravoslavne crkve i lome krst, a zatim je pale? Da li im je to zasmetalo da dobiju državu?
Nema to veze ama baš nikakve.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:41 

Citat:
Sve mi je to poznato. BTW Biden je katolik.

Da se ne zajebavamo, možemo prostore HB proglasiti i izraelskom kolonijom, pa opet ne bi bilo razlike. Amerika bi opet podržala antisemitske BiH muslimane jer je stvar u geopolitici, a ne o ideološkoj kompatibilnosti.

Da ali mi imamo asa u rukavu. To su Srbi koji redovito šalju čestitiku u uspješnosti u ostvarivanju ciljeva Izraela. Srbi su spremni na kompromis i ovo sto Dodik radi sada u ovome trenutku nije da bi pomogao Hrvatima nego nešto dublje. Treba razviti strategiju koliko dajemo i šta želimo. Imamo dosta prostora za manevar i dobivanja autonomne jedinice.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:45 

Citat:
Kakav "dojam" šalju u svet šiptari koji skaču po zvoniku pravoslavne crkve i lome krst, a zatim je pale? Da li im je to zasmetalo da dobiju državu?

Rekao sam ti da je to drukčiji slučaj.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Kosovo

Srbi manjina, Kosovari većina. Pogledaj natalitet Kosovara, najmlađe stanovnštvo u Europi.
A u ostalom, onaj tko drži srednju zemlju taj drži i okolne zemlje, sve počinje sa sredinom.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:50 

jopa_od je napisao/la:
Citat:

Rekao sam ti da je to drukčiji slučaj.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Kosovo

Srbi manjina, Kosovari većina. Pogledaj natalitet Kosovara, najmlađe stanovnštvo u Europi.
A u ostalom, onaj tko drži srednju zemlju taj drži i okolne zemlje, sve počinje sa sredinom.

Kosovari ne postoje. Na KiM žive Šiptari. U Srbiji su bili manjina, pusti ti to što su na KiM većina. Misliš da si mnogo pametan a veze s vezom nemaš.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:55 

Citat:
Kosovari ne postoje. Na KiM žive Šiptari. U Srbiji su bili manjina, pusti ti to što su na KiM većina. Misliš da si mnogo pametan a veze s vezom nemaš.

Uvažavam tvoje mišljenje.

Evo ti odgovor koji željno iščekuješ.

Mackinder’s major publications include Britain and the British Seas (1902), “The Geographical Pivot of History” (1904) and Democratic Ideas and Reality (1919). Mackinder gave us the concept of a Eurasian Heartland that if controlled by one power or alliance could be a base for world domination. It took two World Wars and the Cold War to prevent the prophecy becoming reality, in the view of James Kurth, “The Decline and Fall of Almost Everything,”

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:58 

Zanimljiv mi je ovaj demografski boom Albanaca između 1961 i 1971 za 300 000 odnosno povećanje stanovništva za gotovo 50% sumnjam da je sve doduše demografija, mora da je bilo i seljenja iz Albanije i Makedonije . Ako ima neko podatke o ovome bio bih zahvalan .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 13:58 

Tema nije Kosovo.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 14:00 

Tema nije Kosovo.

Kosovo je ilustracija kojom pobijam njegovu početnu tezu. Naravno da nije tema.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 14:05 

Molim moderatora da prebaci postove na temu Kosovo, jer ne pišem o Kosovu nego o Herceg Bosni i sasvim drugom problemu.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 14:08 

Ipričavam se za offtopic :) .

Malo nazad na temu taman sam pisao novi post .

Hrvati su u WW2 bili podjeljeni u 3 tabora : ustaški, partizanski i oni koji su provodili politiku čekanja uz Mačeka. Osobno mislim da nam ni ustaše ni partizani nisu donijeli ništa dobro, da je eventualno najbolja varijatna za Hrvate bila da Maček povede antifašističku borbu.

Ne volim NDH ali, zato se ne smije sotonizirati sve ustaše i domobrane isto tako, kao što se ne smije veličati Tita ,a sotonizirati Andriju Hebranga. Novačenje u WW2 nije bilo dobrovoljno ,a i mnogi dobrovoljci su išli u rat jer su vjerovali da je NDH ostvarenje hrvatskog sna.

I sam Stepinac je rekao 10. travnja svi smo bili za NDH , 11.travnja smo već vidjeli o čemu se radi.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 14:08 

jopa_od je napisao/la:
Evo da otvorim novu temu.

Otvaram je u društvo jer me zanima društvena norma koja je zastupljena u našem narodu.
To mislim na Hrvate u BiH. Nekada kada sam još živio u BiH gledao sam na taj oblik iskazivanja vrlo neutralno niti sam ikada letio niti bježao od toga. Što želim reći, a to je da me zanima zašto ljudi u Herceg Bosni toliko ističu ustaše i ustaštvo. Jednostavno ni jedan događaj ne može proći da netko ne spomene bivšu kvislinšku državu NDH. Kada se vratim dolje i pogledam ljude. Svi redovito spominju ustaše i to u jako pozitivnom kontekstu. Da li je naš narod toliko mutav da ne može shvatiti da ustaše su u suštini bili vrlo loši.
Sjećam se jedne svadbe u kojoj sam bio i tako nakon jedno milijon onih teških narodnih pjesama ide pjesma za Francetića. Svi se ustali i polako počeli plesati, skakati ili kako se već može nazvati taj ples. Zamisli da ti netko u svatovima pjeva ustaške, ja to svakako ne mogu progutati.
Ima tisuće primjera od dizanja desne ruke u zrak, do salutiranja Hitleru, do veličanja ubojstava nad Židovima itd. Mislim tko je got živio dole ili živi može sada u glavi prevrtiti sliku i sjetiti se da se skoro pa svakodnevno sreće sa takvim amebama.

Mene ne zanimaju partizana u ovome kontekstu niti nihovi zločini ja samo želim znati šta vi mislite o ovome velikome problemu u Hrvatskome društvu u Herceg Bosni.

Dobri moj forumašu što ne znaš jesi li Hrvat ili musliman sve će tebi Junuz lipo objasnit , ovi ostali forumaši tebe samo navlače i prave manitim a ti misliš da nisi manit :whistling

E vako :

Citat:
Nekada kada sam još živio u BiH

Otkada si ti otišao BiH je postala prosperitetna država , ovo što po internetu pišu da je vaka ,naka i gora su recidivi Hrvatskog revolucionarnog bratsva ( HRB ) koje hoće da ustoliči Poglavnika i uništi nam bratstvo i jedinstvo.
Citat:
Jednostavno ni jedan događaj ne može proći da netko ne spomene bivšu kvislinšku državu NDH

Stanje u BiH ne možeš iz tuđine pratiti preko izjava Stipe Mesića,on je opsjednut NDH i spominje je u svakoj prilici sa identičnom definicijom kao ti
Citat:
kvislinšku državu NDH

Dalje ,
Citat:
Sjećam se jedne svadbe u kojoj sam bio i tako nakon jedno milijon onih teških narodnih pjesama ide pjesma za Francetića. Svi se ustali i polako počeli plesati, skakati ili kako se već može nazvati taj ples.

Vidi se da si davno razgulio iz jedne nam i jedine.Dobri moj forumašu , Herceg-Bosanci su gostoljubiv narod koji bi sve učinio da se svatko osjeća lijepo.Da je netko naručio pjesmu za Klingonce i Zvjezdanu flotu ista bi ti reakcija puka bila :yes
Naravno , to se ne odnosi na Borg , oni su zločesti i najsličniji zlajinom SDP-u ( i jedni i drugi asimiliraju narode ako im se ukaže prigoda )
Citat:
ja to svakako ne mogu progutati.

Tako je govorila i Cicollina kada je snimala prvi film,kasnije sve lakše i lakše gutaš :palacgore1

Citat:
Mene ne zanimaju partizana

Vidiš da se slažemo , ni Junuz ne voli partizane :smajl007

Citat:
Mislim tko je got živio dole ili živi može sada u glavi prevrtiti sliku i sjetiti se da se skoro pa svakodnevno sreće sa takvim amebama

E , ovdje griješiš , amebe žive u moru tako da ih samo ovi iz Neuma barem teoretski mogu svakodnevno sresti a ne vjerujem da su i oni toliko opsjednuti amebama da ih traže po moru svaki dan.Nemoj zamirit al ovo ti je glupo.
Ukratko da t napravim rezime ove priče o odnosu Herceg-Bosanaca i NDH ,
NDH dok mora , Herceg - Bosna zauvijek :herceg_bosna
Ako te još šta zanima sve će tebi Junuz objasniti.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 14:30 

Citat:
Dobri moj forumašu što ne znaš jesi li Hrvat ili musliman sve će tebi Junuz lipo objasnit , ovi ostali forumaši tebe samo navlače i prave manitim a ti misliš da nisi manit :whistling

Vidim spika i izrazi se nisu promjenili od kada sam otisao.

Citat:
Stanje u BiH ne možeš iz tuđine pratiti preko izjava Stipe Mesića,on je opsjednut NDH i spominje je u svakoj prilici sa identičnom definicijom kao ti kvislinšku državu NDH.

Odakle ti znaš gdje ja pronalazim informacije. Uistinu niti čitam Stjepana Mesića niti cijenim njegov rad i djelo.

Citat:
Vidi se da si davno razgulio iz jedne nam i jedine.Dobri moj forumašu , Herceg-Bosanci su gostoljubiv narod koji bi sve učinio da se svatko osjeća lijepo.Da je netko naručio pjesmu za Klingonce i Zvjezdanu flotu ista bi ti reakcija puka bila :yes
Naravno , to se ne odnosi na Borg , oni su zločesti i najsličniji zlajinom SDP-u ( i jedni i drugi asimiliraju narode ako im se ukaže prigoda )

Kakve ima veze gostoljubljivost sa veličanjem?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 18:03 

jopa_od je napisao/la:
Zašto se ljudi mažu ustašama kada od toga nema kruha.Na svakome youtube isječaku o Herceg Bosni možemo pronaći sliku nekoga iz ustaša. Kakav mi to dojam šaljemo u svijet.

Što bi rekao pokojni Zoran Radmilović u Radovan III - Preterano sereš Živorade!
Otiđi na Youtube i utipkaj Herceg-Bosna. Ako nađeš ijedan snimak noviji od 10 godina u kojemu se veliča ustaštvo onda ti svaka čast. Dakle ijedan govor, pjesma, skup, manifestacija itd. Ima li išta?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 18:37 

Bobovac je napisao/la:
jopa_od je napisao/la:
Zašto se ljudi mažu ustašama kada od toga nema kruha.Na svakome youtube isječaku o Herceg Bosni možemo pronaći sliku nekoga iz ustaša. Kakav mi to dojam šaljemo u svijet.

Što bi rekao pokojni Zoran Radmilović u Radovan III - Preterano sereš Živorade!
Otiđi na Youtube i utipkaj Herceg-Bosna. Ako nađeš ijedan snimak noviji od 10 godina u kojemu se veliča ustaštvo onda ti svaka čast. Dakle ijedan govor, pjesma, skup, manifestacija itd. Ima li išta?

Slike, pjesme ljudi i tako to ništa.

Upiši Herceg bosna u youtube i prvi klip 2 slika.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2011, 18:57 

jopa_od je napisao/la:
Upiši Herceg bosna u youtube i prvi klip 2 slika.

A jeste, HSP-ovac Reksić stavio cvjećarsku sliku Ante u kutu ekrana. Bravo za zapažanje, rijetki imaju tako isprakticirane oči.
Inače ovo HSP-ovo lizanje dupeta muslimanima i komunistima je odlična stvar za Hrvate u BiH. Skoro svaki onaj koji je imao ikakvih simpatija prema pravaštvu okrenuo im je leđa.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2011, 16:09 

Oči su mi na vrh glave :D

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2011, 12:18 

budimo realni jopa_od je u pravu. vecina Hrvata u BiH ima pozitivno misljenje o Ustasama i NDH pa cak i o nacizmu i fasizmu.. eto kao primjer u nas nema svatova da se ne pivaju ustaske pisme i dize desna ruka. pa cak i bilo koje manifestacije... i to je po meni dobro. imamo sada slobodu izrazavanja. dosta je bilo 45 godina komunisticke propagande...

govorite u losem kontekstu sto se tice hitlera i nacizma. pa oni koji su god zemlju osvojili dali su ljudima samoupravu i slobodu. onim manjim narodima. pitaj siptare sta misle o Hitleru i nacistima? pa balte, pa arape itd. oni za razliku od jebeni engleza i francuza su dali vecini da vlada i spajali povijesna podrucja a ne ko ovi druga dalju uvik manjini da vlada (Sri Lanka, Irak, Sirija, citava Afrika itd.)

ajde ne serite privise!

ja Ustasa, caca komunista
zaklat cu ga Isusa mi Krista :ujko :ujko

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2011, 12:21 

Pričaš gluposti, svi se furaju na to samo iz bunta i zato jer je bilo zabranjeno. Nitko ne razumije te ideologije, jer da ih razumiju, ne bi ih podržavali.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: