|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 19 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Salivator
|
Naslov: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 28 ruj 2025, 16:29 |
|
|
Pod medijskim pokroviteljstvom 24 sata, sa cijenama stolice za koje možete ljetovati. Prve prognoze su loše, doslovno je popljuvan i od strane baba na komentarima, pa sa cijenama i ne čudi slaba zainteresiranost. Osobno mislim da je lik debil, te da on treba platiti ulaznicu i gorivo, ali to su blagodati slobodnog i kapitalističkog društva. https://harariuzagrebu.hr/ Neke od izjava modernog post-komuniste. Citat: “Culture tends to argue that it forbids only that which is unnatural. But from a biological perspective, nothing is unnatural. Whatever is possible is by definition also natural. A truly unnatural behaviour, one that goes against the laws of nature, simply cannot exist, so it would need no prohibition.” Za početak malo dualizma i izjednačavanje čovjeka sa životinjama i biljkama. Citat: “History is something that very few people have been doing while everyone else was ploughing fields and carrying water buckets.” Takvi će vam doći glave, eventualno. Citat: “Money is the most universal and most efficient system of mutual trust ever devised.” Citat: “As far as we can tell from a purely scientific viewpoint, human life has absolutely no meaning. Humans are the outcome of blind evolutionary processes that operate without goal or purpose. Our actions are not part of some divine cosmic plan, and if planet earth were to blow up tomorrow morning, the universe would probably keep going about its business as usual. As far as we can tell at this point, human subjectivity would not be missed. Hence any meaning that people inscribe to their lives is just a delusion.” Ovo govori za sebe. Citat: “Nothing captures the biological argument better than the famous New Age slogan: ‘Happiness begins within.’ Money, social status, plastic surgery, beautiful houses, powerful positions – none of these will bring you happiness. Lasting happiness comes only from serotonin, dopamine and oxytocin.” Bravo, mazlume Citat: “As human soldiers and workers give way to algorithms, at least some elites may conclude that there is no point in providing improved or even standard levels of health for masses of useless poor people, and it is far more sensible to focus on upgrading a handful of superhumans beyond the norm.” Citat: “The coming technological bonanza will probably make it feasible to feed and support these useless masses even without any effort from their side.What will they do all day? One answer might be drugs and computer games. Unnecessary people might spend increasing amounts of time within 3D-virtual-reality worlds, that would provide them with far more excitement and emotional engagement than the drab reality outside. yet such a development would deal a mortal blow to the liberal belief in the sacredness of human life and of human experiences. What's so sacred about useless bums who pass their time devouring artificial experiences in La-La Land?” Citat: “In the twenty-first century, those who ride the train of progress will acquire divine abilities of creation and destruction, while those left behind will face extinction.” Citat: “In the twenty-first century we will create more powerful fictions and more totalitarian religions than in any previous era. With the help of biotechnology and computer algorithms these religions will not only control our minute-by-minute existence, but will be able to shape our bodies, brains and minds, and to create entire virtual worlds complete with hells and heavens.” Citat: “Whereas in the past, humans had to struggle against exploitation, in the twenty-first century the really big struggle will be against irrelevance… Those who fail in the struggle against irrelevance would constitute a new ‘useless class’ – not from the viewpoint of their friends and family, but useless from the viewpoint of the economic and political system. And this useless class will be separated by an ever-growing gap from the ever more powerful elite.” Da ne idemo dalje sa sjajnim prognozama modernog Aristotela, mene zanimaju dvije stvari. Tko je pustio govno u državu i zašto nećete ići?
_________________ so be it, threaten no more to secure peace is to prepare for war
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 28 ruj 2025, 16:56 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43958 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Bolje je pitanje tko bi išao, tko je publika dotičnom.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 28 ruj 2025, 17:00 |
|
|
daramo je napisao/la: Bolje je pitanje tko bi išao, tko je publika dotičnom. Elite. Prevedeno na naški, snobovi. :) Obožavaju ga u Davosu.
_________________ so be it, threaten no more to secure peace is to prepare for war
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 28 ruj 2025, 17:00 |
|
|
|
Ništa mi nije jasno, zašto te ovaj jeruzelemski profesor toliko nervira? Je li on nekakav akademski celebrity? Jesi li sam pročito toliko njegovih knjiga, članaka i intervjua da si sam povadio citate ili si to od nekud kopirao?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 28 ruj 2025, 17:03 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ništa mi nije jasno, zašto te ovaj jeruzelemski profesor toliko nervira? Je li on nekakav akademski celebrity? Jesi li sam pročito toliko njegovih knjiga, članaka i intervjua da si sam povadio citate ili si to od nekud kopirao? Zato što me nervira. Zašto bih čitao njegove knjige? Nisam debil. Jesi li ti?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 28 ruj 2025, 17:09 |
|
|
Salivator je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ništa mi nije jasno, zašto te ovaj jeruzelemski profesor toliko nervira? Je li on nekakav akademski celebrity? Jesi li sam pročito toliko njegovih knjiga, članaka i intervjua da si sam povadio citate ili si to od nekud kopirao? Zato što me nervira. Zašto bih čitao njegove knjige? Nisam debil. Jesi li ti? Vidio sam njegovu knjigu na polici s bestselerima u knjižari, prolistao i zaključio da me ne zanima. Kako ti znaš što piše unutra, ako nisi čitao? Pitao si čet đipiti za sažetak?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 28 ruj 2025, 17:14 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Salivator je napisao/la: Zato što me nervira.
Zašto bih čitao njegove knjige? Nisam debil.
Jesi li ti?
Vidio sam njegovu knjigu na polici s bestselerima u knjižari, prolistao i zaključio da me ne zanima. Kako ti znaš što piše unutra, ako nisi čitao? Pitao si čet đipiti za sažetak? Ako te baš zanima, gledao sam dovoljno njegovih predavanja, zaintrigiralo me pa sam pročitao i njegove izjave. Ni jedna nije dovoljno dobro rezonirala sa slobodnom individuom poput mene, te sam zaključio da je debil i manipulator.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 28 ruj 2025, 18:04 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43958 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Svjetski poznati povjesničar: Ukrajina pobjeđuje u ratu. Putin je već izgubio ključnu bitku.
Skinuo njegovu Kratku povijest čovječanstva i odustao nakon par stranica.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 28 ruj 2025, 18:21 |
|
|
daramo je napisao/la: Svjetski poznati povjesničar: Ukrajina pobjeđuje u ratu. Putin je već izgubio ključnu bitku.
Skinuo njegovu Kratku povijest čovječanstva i odustao nakon par stranica. Eto tko se promovira i reklamira, psihopate i tehnokrati. Skidati će svijest na hard diskove pa će i u vječnosti srati i prenemagati se. Korisna budala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 06 lis 2025, 10:01 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27681 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ovo je aktualno stanje sjedala dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu za nadolazeće gostovanje Yuvela Hararija. Jasno se vidi da su siva, "rasprodana" sjedala u slijedovima takvim da je "rasprodan" cijeli red što znači da je red zakupio netko od sponzora. Zanimljivo je da gotovo da nema nijedno sjedalo koje je točkasto negdje, samostalno zasivljeno, što zapravo znači da kartu za Hararija samostalno nije kupio gotovo nitko. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 06 lis 2025, 10:22 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 06 lis 2025, 20:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85863 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Salivator je napisao/la: Pod medijskim pokroviteljstvom 24 sata, sa cijenama stolice za koje možete ljetovati. Prve prognoze su loše, doslovno je popljuvan i od strane baba na komentarima, pa sa cijenama i ne čudi slaba zainteresiranost. Osobno mislim da je lik debil, te da on treba platiti ulaznicu i gorivo, ali to su blagodati slobodnog i kapitalističkog društva. https://harariuzagrebu.hr/ Neke od izjava modernog post-komuniste. Citat: “Culture tends to argue that it forbids only that which is unnatural. But from a biological perspective, nothing is unnatural. Whatever is possible is by definition also natural. A truly unnatural behaviour, one that goes against the laws of nature, simply cannot exist, so it would need no prohibition.” Za početak malo dualizma i izjednačavanje čovjeka sa životinjama i biljkama. Citat: “History is something that very few people have been doing while everyone else was ploughing fields and carrying water buckets.” Takvi će vam doći glave, eventualno. Citat: “Money is the most universal and most efficient system of mutual trust ever devised.” Citat: “As far as we can tell from a purely scientific viewpoint, human life has absolutely no meaning. Humans are the outcome of blind evolutionary processes that operate without goal or purpose. Our actions are not part of some divine cosmic plan, and if planet earth were to blow up tomorrow morning, the universe would probably keep going about its business as usual. As far as we can tell at this point, human subjectivity would not be missed. Hence any meaning that people inscribe to their lives is just a delusion.” Ovo govori za sebe. Citat: “Nothing captures the biological argument better than the famous New Age slogan: ‘Happiness begins within.’ Money, social status, plastic surgery, beautiful houses, powerful positions – none of these will bring you happiness. Lasting happiness comes only from serotonin, dopamine and oxytocin.” Bravo, mazlume Citat: “As human soldiers and workers give way to algorithms, at least some elites may conclude that there is no point in providing improved or even standard levels of health for masses of useless poor people, and it is far more sensible to focus on upgrading a handful of superhumans beyond the norm.” Citat: “The coming technological bonanza will probably make it feasible to feed and support these useless masses even without any effort from their side.What will they do all day? One answer might be drugs and computer games. Unnecessary people might spend increasing amounts of time within 3D-virtual-reality worlds, that would provide them with far more excitement and emotional engagement than the drab reality outside. yet such a development would deal a mortal blow to the liberal belief in the sacredness of human life and of human experiences. What's so sacred about useless bums who pass their time devouring artificial experiences in La-La Land?” Citat: “In the twenty-first century, those who ride the train of progress will acquire divine abilities of creation and destruction, while those left behind will face extinction.” Citat: “In the twenty-first century we will create more powerful fictions and more totalitarian religions than in any previous era. With the help of biotechnology and computer algorithms these religions will not only control our minute-by-minute existence, but will be able to shape our bodies, brains and minds, and to create entire virtual worlds complete with hells and heavens.” Citat: “Whereas in the past, humans had to struggle against exploitation, in the twenty-first century the really big struggle will be against irrelevance… Those who fail in the struggle against irrelevance would constitute a new ‘useless class’ – not from the viewpoint of their friends and family, but useless from the viewpoint of the economic and political system. And this useless class will be separated by an ever-growing gap from the ever more powerful elite.” Da ne idemo dalje sa sjajnim prognozama modernog Aristotela, mene zanimaju dvije stvari. Tko je pustio govno u državu i zašto nećete ići? Zašto ti smeta toliko ovaj lik? Govori većinom očite stvari (što znači i točne), ali meni je fascinantno da netko plaća za toplu vodu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 06 lis 2025, 20:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85863 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Salivator je napisao/la: Citat: “Culture tends to argue that it forbids only that which is unnatural. But from a biological perspective, nothing is unnatural. Whatever is possible is by definition also natural. A truly unnatural behaviour, one that goes against the laws of nature, simply cannot exist, so it would need no prohibition.” Za početak malo dualizma i izjednačavanje čovjeka sa životinjama i biljkama. A šta smo mi nego napredne životinje. Imaš sve organe kao i pas, a izgledaš ko majmun. I dobro je rečeno, da je jedina istinski neprirodna stvar, ona koju zakoni fizike i matematike zabranjuju, međutim to je beskorisna semantika i igra riječi. Postoje stvari koje su štetne a prirodne, recimo potres. Međutim, istina je da postoji gradacija. Mali je broj apsolutnih zakona, većina su statistički. Praktički svi zakoni biologije i kemije su statistički. Pa tako nešto može biti točno 50%, 90%, 99% ili 99.9%. Postoje pravila i patternsi koji su jači ili slabiji. Samim time i “zakoni”. Postoje “soft” zakoni a to su ovi socijalni. Valjda je očito da ih mijenjamo svakih 100 godina, da su neki tek labavo utemeljeni na patternima u prirodi, a neki ni to. I naravno da ti zakoni većinom postoje za one kojima treba dati neka jednostavna pravila da slijede, da se stvori stabilnost, makne ono što se procjenjuje kao asocijalno ponašanje, i pojača kooperacija ljudi i da većina ljudi ne radi probleme, dvije stvari su ti valjda očite : 1. Zakone i “tradicije” je pisala elita, a ne fukara. Od predkolumbijske Amerike do Kine Da, uključujući i tvoje “svete” zakone za koje si spreman poginuti. I sve svete sličice i likove i SIMBOLE (što misliš, čemu korištenje simbola?) koji su dizajnirani da ih lakše pamtiš ! 2. Te zakone elita nije pisala za sebe, nego za generalno stanovništvo jer je ono većina I nije to nikakva zavjera nego dapače dobra i prosvijećena namjera, menadžerska praksa i racionalost. Tvoja reakcija je kao djeteta kojem se kaže da ne postoji Djeda Mraz, nego je izmišljen s određenom funkcijom, i to ne zlom namjerom. Egzistencijalna kriza koju ima robot kada sebe otvori i vidi šta je unutra. Ako ti zadaje depresiju jednostavno ne razmišljaj o tim stvarima. Ima i laganijih tema, drži se simple life kao i ja.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 06 lis 2025, 20:42 |
|
|
|
Ja nisam čuo za ovog lika dok nisi otvorio temu.
Znači radiš reklamu ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 06 lis 2025, 20:58 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39243 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Vidim da se određena ideologija provlači po EU bez obzira vladale lijeve ili desne stranke. To što su pokupovale državne tvrtke toliko mjesta i korporacije ukazuje da su dobili takbe instrukcije. Tako da iako me apsolutno ne zanima lik, vjerojatno je ideološka podloga onog što se događa oko nas. Poprilično. Ovo što sam pročitao ovdje na temi meni osobno objašnjava neke stvari.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 06 lis 2025, 22:11 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39243 Lokacija: Gl. grad regije
|
Evo prepoznajete li obrise globalizma koji guraju mediji i korporacije? Citat: Evo kratkog i jasnog sažetka glavnih ideja i tvrdnji Yuvala Noe Hararija, izraelskog istoričara i autora knjiga Sapiens, Homo Deus i 21 lekcija za 21. vek:
🧠 1. Sapiens – kako smo postali dominantna vrsta Ključna ideja: Ljudi su zavladali svijetom zahvaljujući moći
Kognitivna revolucija (prije ~70.000 godina): Ljudi su počeli stvarati i širiti apstraktne priče koje povezuju mase.
Poljoprivredna revolucija: Donijela je stabilnost, ali i više rada, bolesti i nejednakosti — Harari je naziva „najvećom prevarom u istoriji“.
Zajedničke fikcije: Religije, države, korporacije postoje jer u njih vjerujemo — one su „inter-subjektivne stvarnosti“.
🤖 2. Homo Deus – budućnost čovjeka Glavna tema: Ljudi pokušavaju postati „bogovi“ — tj. steći božanske moći nad životom i smrću.
Novi ciljevi čovječanstva:
Besmrtnost – produžiti ili eliminisati smrt.
Sreća – biotehnologija i neurohemija za kontrolu osjećaja.
Božanske moći – stvaranje „superinteligentnih“ bića i algoritama.
Opasnost: Nastanak „digitalnih diktatura“ gdje algoritmi znaju više o nama nego mi sami.
🌍 3. 21 lekcija za 21. vek Fokus na sadašnjost i blisku budućnost:
Rad: Automatizacija može ukinuti milione poslova.
Istina: Erozija povjerenja i širenje dezinformacija.
Obrazovanje: Treba učiti kako učiti i razvijati emocionalnu inteligenciju.
Politika: Nacionalizmi i religije ne odgovaraju globalnim problemima poput klimatskih promjena i AI-a.
Etika: Potrebna nova „globalna saradnja“ da se preživi tehnološka revolucija.
💡 4. Opšta Hararijeva poruka Ljudi su priče koje pričaju o sebi — i te priče oblikuju svijet.
Tehnologija i AI mogu oduzeti čovjeku slobodnu volju ako ne razvijemo kritičku svijest.
Budućnost zavisi od naše sposobnosti da kombinuju empatiju, mudrost i nauku.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 07 lis 2025, 09:06 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Salivator je napisao/la:
Za početak malo dualizma i izjednačavanje čovjeka sa životinjama i biljkama.
A šta smo mi nego napredne životinje. Imaš sve organe kao i pas, a izgledaš ko majmun. I dobro je rečeno, da je jedina istinski neprirodna stvar, ona koju zakoni fizike i matematike zabranjuju, međutim to je beskorisna semantika i igra riječi. Postoje stvari koje su štetne a prirodne, recimo potres. Međutim, istina je da postoji gradacija. Mali je broj apsolutnih zakona, većina su statistički. Praktički svi zakoni biologije i kemije su statistički. Pa tako nešto može biti točno 50%, 90%, 99% ili 99.9%. Postoje pravila i patternsi koji su jači ili slabiji. Samim time i “zakoni”. Postoje “soft” zakoni a to su ovi socijalni. Valjda je očito da ih mijenjamo svakih 100 godina, da su neki tek labavo utemeljeni na patternima u prirodi, a neki ni to. I naravno da ti zakoni većinom postoje za one kojima treba dati neka jednostavna pravila da slijede, da se stvori stabilnost, makne ono što se procjenjuje kao asocijalno ponašanje, i pojača kooperacija ljudi i da većina ljudi ne radi probleme, dvije stvari su ti valjda očite : 1. Zakone i “tradicije” je pisala elita, a ne fukara. Od predkolumbijske Amerike do Kine Da, uključujući i tvoje “svete” zakone za koje si spreman poginuti. I sve svete sličice i likove i SIMBOLE (što misliš, čemu korištenje simbola?) koji su dizajnirani da ih lakše pamtiš ! 2. Te zakone elita nije pisala za sebe, nego za generalno stanovništvo jer je ono većina I nije to nikakva zavjera nego dapače dobra i prosvijećena namjera, menadžerska praksa i racionalost. Tvoja reakcija je kao djeteta kojem se kaže da ne postoji Djeda Mraz, nego je izmišljen s određenom funkcijom, i to ne zlom namjerom. Egzistencijalna kriza koju ima robot kada sebe otvori i vidi šta je unutra. Ako ti zadaje depresiju jednostavno ne razmišljaj o tim stvarima. Ima i laganijih tema, drži se simple life kao i ja. Ako se vaše gospodstvo osjeća kao životinja, to je ipak subjektivne prirode. Mogao si odmah reći da si zapravo dušik, kisik i ugljik u praznom prostoru, pa da skinemo sve okove sa moralnih zakona koji su nam usađeni. Tko je pisao te zakone, kako se oni ne mjenjaju kroz vrijeme? Koliko god moderna i sekularna znanost pokušavala izjednačiti čovjeka i njegovu svijest sa životinjama, a planetu Zemlju sa pustoši i indiferentnosti svemira, toliko ja osobno imam pravo da guram u suprotnom smjeru. Možete biti svi robovi, hermafroditii i lajati na mjesec, to je vaše osobno pravo. A možete biti i čovjek sa empatijom, moralom i slobodom da sam odlučuje o svojoj egzistenciji. Meni je izbor jasan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 07 lis 2025, 09:59 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Evo prepoznajete li obrise globalizma koji guraju mediji i korporacije? Citat: 🤖 2. Homo Deus – budućnost čovjeka Glavna tema: Ljudi pokušavaju postati „bogovi“ — tj. steći božanske moći nad životom i smrću.
Novi ciljevi čovječanstva:
Besmrtnost – produžiti ili eliminisati smrt.
Sreća – biotehnologija i neurohemija za kontrolu osjećaja.
Božanske moći – stvaranje „superinteligentnih“ bića i algoritama.
Opasnost: Nastanak „digitalnih diktatura“ gdje algoritmi znaju više o nama nego mi sami.
Smrt je jedini pouzdan bijeg odavde. Neke je pokupilo i bez tog iskustva, no to su rijetki pojedinci. Zamisli ne daju ti umrijeti a muče te i tako u nedogled ... zvuči kao pakao zar ne?
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Yuval Noah Harari gostuje u Zagrebu. Postano: 13 lis 2025, 10:40 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 19 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|