|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 85 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ManInBlack
|
Naslov: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 17:18 |
|
|
Osobe sa višim IQ od sugovornika u konfliktnim situacijama obično budu pitane, sta ti je, jesi li normalan? Ako vec ne mogu izaci na kraj sa njim, onda ga smatraju cudakom i često psihopatom.
Hajde da cujem vaše misljenje o ovom fenomenu.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 17:30 |
|
|
Osobe sa većim IQ-om su "čudne" jer su u svom životu upotrebile svoje prirodne talente i time razvijale svoj IQ , a to znači misliti svojom glavom.
Dakle , što ti je veći IQ imaš veću potrebu biti van stada i ne raditi šta ti se kaže u okviru ustaljenih društvenih normi.
Visok IQ kod čoveka ne podrazumeva visoke moralne vrednosti , ali veća je mogućnost da čovek sa manjih IQ-om bude manje moralan nego čovek sa većim IQ.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 17:39 |
|
|
Kod mene ove s manjim IQ smatramo čudacima i psihopatama.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 17:49 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Kod mene ove s manjim IQ smatramo čudacima i psihopatama. Gde kod tebe?? , u selu gde majke rađaju samo genije , a deca ne idu u osnovnu školu već se odmah upisuju na fakultet?? Blago tebi , živiš u srećnoj zemlji i srećnom selu , koja se zove....??
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:10 |
|
|
joe enter je napisao/la: Gde kod tebe?? , u selu gde majke rađaju samo genije , a deca ne idu u osnovnu školu već se odmah upisuju na fakultet?? 1:55
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:16 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: joe enter je napisao/la: Gde kod tebe?? , u selu gde majke rađaju samo genije , a deca ne idu u osnovnu školu već se odmah upisuju na fakultet?? 1:55 Pa da , Ljubo Nikšićanin mi je motiv za ono što sam napisao.
|
|
Vrh |
|
|
telaad
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:21 |
|
|
jebeno je kad si blago iznad prosjeka
cisto da poludis
_________________ BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
IQ prosjek najsiromašnijeg i najjadnijeg naroda u Europi ? Nije nešto za pohvaliti se.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:38 |
|
|
Mi sa ovih prostora nismo ludi i bolesni pa da veličamo ludake i čudake , već to rade drugi narodi koji su za potpuno ludi tipa Amerikanci pa prihvataju svakakve čudake i ludake iz normalnih zemalja tipa Srbija,Hrvatska,BiH,... , pa su u svojoj bolesnoj i čudnoj mašti prihvatili ni manje ni više nego onog ludaka i čudaka ludog sina od popa Milutina Tesle. Šta je tek ćori.ćorkana,bubatora,....i ostalih ludaka i čudaka otišlo na ludi zapad jer Srbi i ostali ovdašnnji narodi nisu hteli dozvoliti da ti ludaci šire svoje ludačke fore o nekoj ludoj matematici i ostalim bolesnim naukama i onim čudnih spravama kompujterima. Ali sva sreća pa su ovde ostali popovi i političari jer oni nisu ludaci i čudaci i izdajnici da odu na taj ludi zapad nego svoja znanja ponosno dele sa svojim normalnim narodom koji nije izgoreo po glavi da se bahće sa čudacima i ludacima.
|
|
Vrh |
|
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:41 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3516 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
joe enter je napisao/la: Mi sa ovih prostora nismo ludi i bolesni pa da veličamo ludake i čudake , već to rade drugi narodi koji su za potpuno ludi tipa Amerikanci pa prihvataju svakakve čudake i ludake iz normalnih zemalja tipa Srbija,Hrvatska,BiH,... , pa su u svojoj bolesnoj i čudnoj mašti prihvatili ni manje ni više nego onog ludaka i čudaka ludog sina od popa Milutina Tesle. Šta je tek ćori.ćorkana,bubatora,....i ostalih ludaka i čudaka otišlo na ludi zapad jer Srbi i ostali ovdašnnji narodi nisu hteli dozvoliti da ti ludaci šire svoje ludačke fore o nekoj ludoj matematici i ostalim bolesnim naukama i onim čudnih spravama kompujterima. Ali sva sreća pa su ovde ostali popovi i političari jer oni nisu ludaci i čudaci i izdajnici da odu na taj ludi zapad nego svoja znanja ponosno dele sa svojim normalnim narodom koji nije izgoreo po glavi da se bahće sa čudacima i ludacima. Kod mene u kraju se za takve kaže Poludio od knjige.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:47 |
|
|
Leeroy Jenkins je napisao/la: Kod mene u kraju se za takve kaže Poludio od knjige. I kod mene
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:49 |
|
|
A one koji slušaju stranu muziku zovu čupavci i padavičari.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:50 |
|
|
Leeroy Jenkins je napisao/la: Kod mene u kraju se kaže Poludio od knjige. Što bi rekao pokojni Manda iz lepih sela :" Da se vi školavani šta pitate otišli bi Srbija i Srbi u *** davno". Koliko si puta čuo kad neko obrazovan i pametan dođe i nešto progovori ostali vele "Evo ga ovvaj filozof , sad će ti da nam filozofira". Kod nas pojam "filozofija" i "filozof" imaju totalno negativnu konotaciju , a čim neko ume da poveže par prostoproširenih rečenica u jednu celinu smatra se opasnošću , gotovo kao neka pošast tipa kuga,lepra,..
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 18:53 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: A one koji slušaju stranu muziku zovu čupavci i padavičari. Normalni momci iz centra grada komentarišu prolaznike :" Eno ga onaj filozof s'kosom i ona njegova padavičarka , sve sami drogaši i gradu jbt".
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 19:08 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25695 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Pa dobro, ne mora značiti... ja nemam visok IQ pa sam opet čudak.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 19:11 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3516 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
Bobovac je napisao/la: Pa dobro, ne mora značiti... ja nemam visok IQ pa sam opet čudak. To ti je najgora kombinacija. Nadam se da si bar lep.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 19:17 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Pa dobro, ne mora značiti... ja nemam visok IQ pa sam opet čudak. Čudak ne može biti čudak ako je svestan da je čudan jer ga okolina smatra čudnim a on je za sebe savršeno normalan. Što znači da imaš zapravo visok IQ ali koji kurcu ne služi niti tebi ni ostalima , već se pretvaraš da si glup i čudan , tj.ti si od onih koji večito mudro ćute što zaista uvek izaziva čuđenje okoline.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 21:57 |
|
|
Ja sam veoma inteligentan i za većinu čudan. Međutim, taj svoj čudakluk nadomjestim svojom arogancijom, tako da, dok su ovi što sam im čudan u mom društvu, obično poniženi pred mojom ekscelencijom.
|
|
Vrh |
|
|
Audrey
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 22:20 |
|
Pridružen/a: 19 tra 2016, 11:56 Postovi: 888 Lokacija: Stockholm - Banja Luka
|
Tuta je napisao/la: Ja sam veoma inteligentan i za većinu čudan. Međutim, taj svoj čudakluk nadomjestim svojom arogancijom, tako da, dok su ovi što sam im čudan u mom društvu, obično poniženi pred mojom ekscelencijom. Ha ha, kolega Tuta - vi ste meni najkulerski tip na ovom forumu. Ovo iskreno mislim.
_________________ “To write well and to speak well is mere vanity if one does not live well."
– Bridget of Sweden (1303-1373)
|
|
Vrh |
|
|
telaad
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 22:22 |
|
|
joe enter je napisao/la: Leeroy Jenkins je napisao/la: Kod mene u kraju se kaže Poludio od knjige. Što bi rekao pokojni Manda iz lepih sela :" Da se vi školavani šta pitate otišli bi Srbija i Srbi u *** davno". Koliko si puta čuo kad neko obrazovan i pametan dođe i nešto progovori ostali vele "Evo ga ovvaj filozof , sad će ti da nam filozofira". Kod nas pojam "filozofija" i "filozof" imaju totalno negativnu konotaciju , a čim neko ume da poveže par prostoproširenih rečenica u jednu celinu smatra se opasnošću , gotovo kao neka pošast tipa kuga,lepra,.. Postoji izopaceni pezorativni izraz koji glasi "filozoficar". Cesto su me tako zvali kad sam bio mali a ustvari sam samo htio da mi objasne.
_________________ BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 16 ožu 2017, 23:39 |
|
|
Pa u životu se obično okružiš sa sebi sličnim. Ok u osnovnoj možda još ima svega i svačega, ali već na srednjoj i faksu... Kod nekih ljudi ima vjerojatno blaga ljubomora, ali realno za upast u Mensu nije potrebno veliko umijeće...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 17 ožu 2017, 00:29 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39361 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kod nas pojam filozof se ne veže za inteligenciju nego za one koji puno melju a ništa konkretno ne poduzimaju.
Inteligentne osobe, pri tome mislim na genije u određenom području su većinom ekscentrični i kao takvi se teško uklapaju u okolinu. Joe spominje da je Tesla bio čudan nama, pa čovjek je i u Americi bio izoliran i umro je u samoći. Newton je tipa bio genij a čovjek je cijeli život bio opsjednut alkemijom i crnom magijom.
Čovjek se uvijek okružuje sebi sličnima.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 17 ožu 2017, 00:40 |
|
|
Tako nekako. Ali mislim da najveći izmjereni IQ na svijetu ima ženska koja vozi kamione (preko 250ke). IQ nije nužno oznaka formalnog obrazovanja ili uspjeha u životu.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 17 ožu 2017, 01:55 |
|
|
Nikad nisam radio te testove za IQ niti me interesuju. Meni je vrhunac inteligencije provući se kroz život sa što manje stresova i problema ili ih znati što više zaobilaziti u širokom luku (ne nužno bježati od njih) a vrhunac gluposti mi je problem praviti i tamo gdje ga nema. Ima li to veze sa IQ nemam pojma ali više bih volio biti taj nego imati IQ 500.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama? Postano: 17 ožu 2017, 04:01 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|