|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 5 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ateist
|
Naslov: Zašto nitko ne slavi? Postano: 07 lis 2012, 11:31 |
|
|
|
Sutra je najveći blagdan u godini, obljetnica neovisnosti Republike Hrvatske. Skoro nitko osim mene nije u slavljeničkom ozračju. Slično je i s Danom državnosti (25. lipnja) i Danom pobjede i domovinske zahvalnosti (5. kolovoza). Popriličan broj Hrvata ni ne zna za ove blagdane, a diči se domoljubljem i rodoljubljem. Zašto je to tako? Svi slave Božić i Uskrs koji ne počivaju ni na čemu. Riječ je o obljetnici navodnog rođenja i navodnog uskršenja izmišljene osobe (nema povijesnih dokaza da je Isus uopće postojao). Nitko ne slavi najvažnije nadnevke u povijesti Hrvata: izlazak iz tamnice naroda, oslobođenje teritorija... Postoji li objašnjenje zašto? Kako je u SAD-ma veliki blagdan "Independence Day? "
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Zašto nitko ne slavi? Postano: 07 lis 2012, 11:37 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
Baš lijepo da se ovako poklopilo s tim blagdanom. Svi naši Bosanci otišli na produženi vikend dole, i usput ubacili listić u kutiju...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zašto nitko ne slavi? Postano: 07 lis 2012, 13:11 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Ateist vidim opet laprda gluposti, doduse nista cudno za jednog institucionalnog ateista kako kaze Aralica. Ja sam stavio barjak na kucu i slaviti cu sutra. Zasto nitko ne slavi? Pitaj svoje drugove ateiste koji su ispremijesali sve drzavne praznike i ukinuli njihova, nekoc velebna, slavlja.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Zašto nitko ne slavi? Postano: 07 lis 2012, 17:25 |
|
|
|
Malo je blesavo da imamo i Dan državnosti i Dan neovisnosti pa se to razvodni. Ali mi još više ide na jetra svake godine ko papagaji ponavljat kako se to stalno mijenja, tko će to naučit, kao da su ljudi retardirani.
Oluja se slavi. Ostalo je sve slabo. A to je vlast kriva.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Zašto nitko ne slavi? Postano: 10 lis 2012, 16:10 |
|
|
|
A što se tu ima slaviti?
Ako govorimo o nadnevku onda je riječ o isteku ponižavajuće zabrane svijeta da Hrvatska postane neovisna država, tj. istječe dano vrijeme Jugoslovenima da nas istrijebe. Osim toga, današnja vlada je ionako izrjekom rekla da nijedan hrvatski blagdan ne zaslužuje niti slavlje a kamoli biti neradan dan.
Ako govorimo o Hrvatskoj i ozračju u njoj - svi koji su branili Hrvatsku su prodani, progonjeni i utamničeni a oni koji ju ne mogu smisliti su na vlasti i uništavaju sve čega se dotaknu. Hrvatsko gospodarstvo je uništeno i narod živi u bijedi.
I napokon - Hrvatska više nije samostalna i samosvojna država, to je sada nakon referenduma obična vazalna općina EU pa nema smisla niti slaviti nešto što više u stvarnosti i ne postoji.
Što se mene tiče ja sam Dan državnosti proslavio 30. svibnja, u slavu prošlih dobrih starih vremena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 5 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|